Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

127

2015. november 14. - Herczeg Sándor

Európa jelenleg egy olyan légy, amely pókhálóba repült, majd belegabalyodott. A pók pedig begubózta, aztán visszahúzódott és várja, amíg teljesen tehetetlen nem lesz. Akkor aztán lecsap és rövid idő alatt ki is végzi az öreg kontinenst, mely szárny és akarat nélküli báb.

Hány Kalasnyikov-lövedékkel átlyuggatott holttest kell még az Európai Unió vezetőinek ahhoz, hogy belássák a helyzet tarthatatlanságát? Melyik európai ország vezetője fog meghalni egy öngyilkos bombatámadásban, ami majd felnyitja a szemeket? A párizsi terrortámadás eddigi 127 áldozatának családtagjait nem érdeklik az ezredjére összehívott tanácskozások, fájdalmukat pedig csak enyhíthetik a mindenhonnan érkező részvétnyilvánítások. Az Iszlám Állam már a támadás másnapjának reggelén megkezdte az ünneplést, miközben az Európai Unió gyászol ahelyett, hogy azonnali összefogással, bevonva Oroszországot és az Egyesült Államokat, a föld színéről törölné el az évezred legkegyetlenebb szövetségét.

terror.jpg

(a fotó forrása: Index Thierry Chesnot/Europress/Getty)

Ennek már régen eljött az ideje. Ameddig az Európai Unió legfontosabb döntéshozó szervét a viccelődésben és pojácaságban élenjáró Jean-Claude Juncker vezeti, a valódi hatalmat pedig a bárkit, válogatás nélkül a saját hazájába hívó Angela Merkel gyakorolja, semmi nem fog változni és újabb véres merényletekre készülhetünk.

Nem csak Párizsért, hanem egész Európáért kell most imádkozni. Azokért a szabadságjogokért és vívmányokért, melyekért az elmúlt évszázadokban sok ezren haltak meg a kontinensen. Ha nem tépjük ki a gyökerét az Iszlám Államnak, ha nem pusztítjuk el az írmagját is a radikális, gyilkos eszméknek, akkor minden áldozat felesleges volt. Vissza fogunk térni a lezárt határokhoz, a gondolatrendőrséghez, jogaink csorbításához és a véleménynyilvánítás korlátozásához, ergo: minden bukik, amit egy igazi, élhető Európa jelenthetne.

Ezt nem engedhetjük. Pedig ez fog bekövetkezni, ha az Európai Unió csúcsvezetése továbbra is szárny és akarat nélküli bábként néz a pók szemébe, amely szép lassan kivégzi őt, majd egyenként bennünket is – miután szabad akaratunktól megfosztott.

A képlet egyszerű: vagy a pók, vagy mi. Ez a kérdés, válasszatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr78077606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamut 2015.11.14. 12:21:55

Az ISIS elleni háborút támogatom ahogy nyilván mindenki támogatja, meg eddig is folyt az EU és Fr.o. részéről is katonai támadás az EU ellen (elvileg pont ezért álltak "bosszút" a terroristák), de ez a poszt ettől még gyomorforgatóan populista hatásvadász demagóg.

János Elemér Román 2015.11.14. 12:22:16

Tudja a szerző biztosan, hogy kalacsnyikovokkal lőttek? Nem áll fenn annak a lehetősége, hogy francia fegyverekkel?

pamut 2015.11.14. 12:22:45

javítás: már természetesen az ISIS ellen folyt támadás.

Ad Dio 2015.11.14. 12:51:22

A drasztikus katonai fellépés nem megoldás erre a problémára. Az USA évek óta ezt műveli és az eredménye az egyre nagyobb káosz és... épp az Iszlám Állam lett. Vajon ha EU-s fegyverek lőnek mitől lesz jobb?

bontottcsirke 2015.11.14. 12:56:16

Jót röhögtem. Remélem a sok balfasz most már megérti mekkora probléma a bevándorlás. Szánalmas hülyék.

Senki A. 2015.11.14. 13:09:51

Ugye blogger, te az ISIS elleni frontvonalról osztod az észt mint közlegény?

Mert akkor rendben van.

SA

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 13:12:34

@bontottcsirke:

Komolyan azt hiszed, hogy megértik? Merkel épp most jelentette ki, hogy nem változtat a bevándorláspolitikáján.

Katonailag el lehetne ugyan törölni az IS-t (persze erre csak az USA vagy az oroszok lennének képesek), na de akkor rövid időn belül megjeéenne egy másik terrorszervezet.

A katonai fellépés szerintem sem megoldás. Hermetikusan el kell szigetelnünk magunkat az iszlám országoktól, a bevándorlást pedig azonnal meg kellene szüntetni, a már bevándoroltakat pedig kivétel nélkül kiutasítani. Ha nem ezt tesszük, úgy ha nem is azonnal, de 1-2 generáció múlva megsemmisít bennünket az iszlám.

lavór 2015.11.14. 13:12:54

Az "ima" eddig is sokat segített. Ja, nem.

Köldök_szösz 2015.11.14. 13:14:05

imádkozni mi? Inkább rúgják seggbe a tetveket már végleg... ja de hogy valakinek gondolom üzlet őket pénzelni meg háborúzgatni biztos. Hát akkor ennyit az emberiségről, mégiscsak marad az imádkozás lol.

Senki A. 2015.11.14. 13:14:16

@bontottcsirke: Hol voltak itt bevándorlók? Még sehol sem láttam erről hírt.

SA

stim 2015.11.14. 13:24:47

nekem még mindig az a véleményem mint fél éve. És Neked?

Fél éve ment a hiszti, hogy a bevándorlás egy kormányzati humbug, egy nem létező probléma felnagyítása. Igaz, hogy a csapból is ez folyik de azért mert ez van.
Aztán kerítést építettek a határon amivel egyre többen értenek egyet. Nincs jobb ötlet. Nekem megoldás kell nem ideológia. Az ideológiák szépek amíg meg nem jelennek benne a nyaerészkedők, hogy malaclopó köpenynek használják és végső soron a kettős mércéjükkel és tisztességtelen cselekedeteikkel megöljék az ideológiát. Minden ideológiának ez a halála.

Európa nem egy jótékonysági intézmény, hogy megoldja a világ szegényeinek a problémáját. Aki szegényeken akar segíteni toljon pénzt nyugodtan Európa posztkommunista felébe. Hogy együtt, azonos kultúrával, erősebbek tudjunk lenni.

Azt mondják ki mitől fél azt vonzza be. Nos, miközben a baloldali pártok erőltetik a bevándorlást közben az ilyen konfliktusok hatására a szélsőjobb fog szerte Európában erősödni és a baloldali meg liberális pártok - mivel nem megoldják hanem okozzák a problémát - teret vesztenek. Ahogy ez Franciaországban már így is van. Erőltetik az Európai Úniót de az Únió ezekkel a töketlenkedésekkel csalódást - és most már szenvedést is- okoz a lakóinak.

Ha az Európai Únió bölcsebb, igazságosabb, hatékonyabb és következetesebb lett volna értékek képviselésében mint a tagállamok, a nemzetállamok akkor az európai polgárok örömmel elfogadták volna az Egyesült Európa eszméjét. De ma az Európai Únió erőszakot tesz a polgárain amikor kvótarendszert erőltetne rájuk holott jogalapja nincs hozzá és nem akarja senki. Nem engedi az államokat, hogy finanszírozzák célzottan a gazdaságaikat, hogy jobb legyen nekik hanem konzerválják a gazdasági egyenlőtlenségeket és a keletiek szegénységét kihasználva erőfölényükkel elveszik a apiacaikat ezzel kiszorítva a gazdaságukat és kötelezővé teszik számukra a földjeikhez való hozzáférést. Mindeközben nem megoldja az Únió vezetése a problémákat hanem csinálja.

Ha az Európai Únió nem használt volna kettős mércét számtalanszor Magyarországgal szemben ma nem lenne kétharmad. Persze kellett hozzá a hazai töketlen, szervilis, ötlettelen baloldal is aki eladta a házat a fejünk felől.

Ha az Európai Únió megoldaná a népességének utánpótlását, újratermelődését, regenerálódását akkor nem lenne bevándorlás. Nem a háborúk az oka a bevándorlásnak hanem az elöregedés és az elérhetőség.

Európa tudásfölényével, jól fókuszált erejével és hitével volt képes vezető hatalmakat nevelni és a többi nép fölé kerekedni. Ma tudásval felveszik a versenyt, ewrőt nem tud felmutatni nemhogy fókuszálni és a történelmi tapasztalatokból okulva nem kíván - vagy nem tud más népek fölé kerekdeni. Ezt mondjuk nem tartom nagy bajnak de akkor gondoskodni kell önvédelemről és minimum hasonló fejlődésről mint a világ többi feltörekvő része. Erre egy 500milliós közösség képes lenne ha fejben elég erős lenne de csak a bénázás megy. Öszehasonlításképpen. Az USA 330 milliós közösség.

Összegezve. Szép álom az Egyesült Únió de már csírájában megmutatta korruptságát, részrehajlását, kettős mércéjét és EZÉRT nem választható.

Más. Az emberek nem szeretik amikor elvesznek tőlük dolgokat. Vallást, hazát, önrendelkezést. Ha a liberalizmus VALÓBAN tiszteli az emberek köztti különbözőséget akkor nem akarja mindezeket elvenni tőlük, hogy cserébe ne adjon semmit csak a fsaizmussal való fenyegetés rémét. Holott csak egy Sith gondolkozik végletekben, a világban átmenetek, árnyalatok vannak. De a baloldali szavazókat jól meg lehet félemlíteni ezzel, hogy félelmükben a saját érdekeik ellen szavazzanak. Ők ugyanis ugyanúgy egy adott közösség állampolgárai, haszonélvezői, tagjai, tulajdonosai. És egy identitás megléte nem töröl el vagy ír felül más pozitív emberi tulajdonságokat hanem sok jó tulajdonság kis helyen is elfér. Persze mindenki magából indul ki.

Szóval ha a liberalizmustól, a nyitott társadalomtól nekem jobb lett volna már megvettem volna. De nem sikerült eladni viszont a liberális szabadpiac feltornászta 82%-ra a magyar államháztartás hiányát ezzel generációk sorsát meghatározva.

Lehet nyitottnak lenni. lehet külföldön munkát vállalni, lehet ide jönni útlevéllel, hivatalos utat betartva és együttműködve a hatóságokkal. De annak a lánynak is aki mindenkinek nyitott azt úgy is kezelik és akinek van esze az tudja, hogy mi az ő érdeke és mi az ami már a másoké.

E.Katolnai 2015.11.14. 13:30:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: teljesen igazad van, nekünk magyaroknak (és más európai országnak) az imádkozás helyett pontosan: "Hermetikusan el kell szigetelnünk magunkat az iszlám országoktól, a bevándorlást pedig azonnal meg kellene szüntetni, a már bevándoroltakat pedig kivétel nélkül kiutasítani."

Kolompár Csubakka 2015.11.14. 13:49:46

Volt egy osztálytársam aki régen azt mondogatta, hogy az ember fehér.
Így utólag igaza volt!!!!!!!!!!!!

Joe Bacsi 2015.11.14. 13:55:14

Akkor mi a megoldás Ad Dio szeretethullámokkal eltünteted az IS-t?Amíg az "anyaszervezet" vidáman él és virul számolatlan ember csatlakozik hozzájuk,utazik le kiképzésre vagy csak részesül támogatásra az akcióihoz,pont a tehetetlenségben rejlik a működésük sikerességének a kulcsa.Mit láthat most az együgyű "terrorista növendék" hogy a világ pofájába röhög az IS és még csak meg se kísérlik a tényleges felszámolását(az ilyen bombázgatások,meg drón bohóckodás nem fogja őket felszámolni) majd ha nem lesz az ellenőrzésük alatt egy fél ország,amikor a meglévő,stabilabb rendszerek mellett kell bujkálniuk akkor nehezebben fog nekik menni a toborozástól kezdve,a kiképzés,forrásmozgatáson át a popularista agymosás is..egy sikeres szervezethez könnyebben csatlakoznak mint egy földalatti mozgalom csonkhoz.Az USA direktbe okozta ezt a káoszt(Irakból az olaj kellett..Szíriában meg az orosz barát vezetést akarta eltávolítani) egyik helyen se az emberi jogok eltiprása miatt avatkozott bele az ország működésébe,saját érdekeit szolgálta a kialakult helyzet elősegítése. Szíriában ezért se fog semmit tenni az IS ellen,a látszat "bombázgatás"-on kívül.Elgondolkoztató hogy (a kamu,kitalált információkra felépített) második Iraki háborúban is pikk pakk páncélos,szárazföldi csapatok rohanták le az országot itt meg vakargatják magukat 3-4 éve(persze annyi olaj nincs és mint mondtam nekik dolgozik az IS tevékenysége,mivel az orosz barát vezetőket "akarja eltüntetni",azonkívül Európát még inkább bólogató jánossá változtathatja,akit úgy rángat ahogy akar ahogy az érdekei megkívánják..főleg ha Kína átveszi a globális nagykutya szerepét jó lesz majd neki egy elkötelezett,gyenge,impotens vezetőkkel megáldott szövetséges..plusz az oroszok közvetlen szomszédságában jól jön egy előbástya,felvonulási terület,amit a most előidézett káoszban még inkább befolyásolhat, szóval ez nekik kényelmes állapot,ebből csak haszna származik és ez nem Véletlen!!)
Az a legszebb az egészben hogy az európai vezetők annyira félkegyelműek,hogy elképzelhető hogy még ezek után se fogják meglépni a nyilvánvalót..menekült áradt oka..IS..terrortámadások..oka..IS..megoldás?Leradírozni őket a térképről,szárazföldi erőkkel(mert másképp nem fog menni) és valamilyen nyugalmat hozni a térségbe ahova a menekültek visszatérhetnek és ahonnan nem fognak állandó fenyegetést irányítani Európára még több ártatlan áldozatot követelve(mert kétség se férjen hozzá,ha a franciák egy hajó odaküldése után ilyen válaszlépést kapnak és erre nem fog megfelelő válasz érkezni,akkor az mégerösebb toborzó erő lesz az elégedetlen muszlimok számára akik nem olyan körülmények között élnek Európában mint amire vágynak)

bontottcsirke 2015.11.14. 13:57:19

@Senki A.: Jól áll neked amikor játszod a hülyét.

dadddd 2015.11.14. 14:09:15

Az "ima" ma nemkívánatos kifejezés Európában.

Joe Bacsi 2015.11.14. 14:19:22

Kovacs Jozsefne és az 50 millió már Európában élő muszlimmal mit csinálsz?Most konrétan 7!! mészárolt le 130 embert és miért..mert bevándorlók vannak?Nem!! mert van egy terrorszervezet ami ezt az utasítást adta nekik,akik segítséget nyújtottak,"feltüzelték" ezeket az agyi rokkantakat,akkor mit segít ha elszigeteled magad..lol..mégis hogy?? vallási indokkal nem engeded az ország területére lépni..vagy ezt hogy a rákba képzelted(figyelembe véve mekkora a muszlim lakosság most Európában,ez amúgy is kivitelezhetetlen)Volt az elmúlt 15 évben 2 komolyabb szervezet akik ilyen felbujtó tevékenységet,toborzást végeztek Al Kaida meg az IS..azért nem alakulnak ezek ki pikk pakk olyan gyorsan és olyan szervezetten amit ne lehetne kivédeni,csak míg az Al Kaidát kivégezték rekord gyorsasággal addig az IS-t hagyják had működjön,egyre több áldozatot követelve és amíg nem lépnek fel ellene hatékonyabban addig te szigetelhetsz,megállíthatsz a határon akárkit,a köv. lövöldözővé válhat akár a szomszédod is!!

DR. Smit Pal 2015.11.14. 14:22:09

"Nem csak Párizsért, hanem egész Európáért kell most imádkozni."

Nem imadkozni kell, hanem AZONNAL BETILTANI A TERRORIZMUST TAMOGATO PARTOKAT. MSZP, DK es tobbi degeneralt liberalis TOMEGGYILKOS partot.
A vezetoiket AZONNAL LETARTOZTATNI es eletfogytig bortonbe zarni !!!!!

( Gyurcsany mar 2006-os sortuzekert is eletfogytot erdemelt volna.)

Mike Blind 2015.11.14. 14:22:22

Kérdésem a jogvedokhoz és a Helsinki Bizottsághoz: miért nem állnak a nyilvánosság elé és védik a sérültek és halottak emberi jogait és az élethez való jogukat? Kérdésem Angéla Merkel asszonyhoz: Meddig engedjük be az Unió területére az úgynevezett migránsokat? Vegyük észre háborúban állunk. Olyan háborúban, ahol nem tudjuk az ellenséget pontosan meghatározni. A migránsok 500 ezren érkeztek az Unió területére. Ha csak a 10% katona, akkor az mar egy akkora harc képzett sereg, amely belülről minden további nélkül legyőzte a
védelmüket. Az igazi nagy harc akkor kezdődik, mikor meg kezdődnek a kitoloncolásuk. @János Elemér Román: mi a különbség, hogy Kalasnyikov vagy francia fegyver? Szerinted ez érdekli a több mint 500 meglőtt embert?

Joe Bacsi 2015.11.14. 14:27:51

Ettöl függetlenül meg kell állítani a bevándorlást,de ennek az egyetlen megoldása ha ahonnan jönnek azt "élhetövé" teszed..mert milyen alapon kér letelepedést?Háborús övezetből jön..ha nincs IS..és közvetlen háború(lsd mostani Irak) akkor már nem vagy köteles befogadni,sőt mi több a most érkezetteket nyugodt szívvel visszaküldheted,de ezek szerint ez annyira komoly értelmi képzettséget követel,ami láthatólag az itt kommentelökön kívül a politikai vezetők képességeit is meghaladják(na persze a vezetőknél nem ilyen egyszerű a helyzet,ott vannak lobbi tevékenységek,direkt akadályozó tényezők hogy ezt a lépést megtegyék)

stim 2015.11.14. 14:40:14

Kicsit elvontabban: A nyitott társadalom olyan mint egy fraktál aminek minden apró részletében tükröződik az egész világ. Vagyis ha a világban valahol terror van akkor a nyitott társadalomban is az lesz.

A bevándorlók akarnak menni az USA-ba, Ausztráliába és a gazdag arab országokba is. Ők nem puncik NEM-et mondani.

Tudományos libsizmus 2015.11.14. 14:50:50

Amerikát ebbe bevonni olyan lenne, mintha Al Caponétól várnánk a maffia felszámolását.

2015.11.14. 14:56:03

@DR. Smit Pal: Ezt azért kifejthetnéd. Mert így elsőre nagyobb hülyeség, mint minden muzulmánt okolni néhány idióta miatt. Ennyi erővel mészároljunk le minden fehéret, hiszen vannak a fehérek között gyilkosok, pedofilok és egyéb bűnözők. Sőt kezdjük egyenesen a keresztényekkel mindazért, amit Isten nevében madj' két évezredig műveltek.

@E.Katolnai: "a már bevándoroltakat pedig kivétel nélkül kiutasítani." És ha ezt egy avar mondja, akkor eltakarodsz Levédiába? Ugyanolyan radikális vagy, mint a terroristák. Remélem sose kerül fegyver a kezedbe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 15:11:56

@Joe Bacsi:

"Most konrétan 7!! mészárolt le 130 embert és miért..mert bevándorlók vannak?"

A mostani bevándorlók fogják kitermelni a jövő terroristáit. Meg akarod várni? Nyilván nem az egyes bevándorló a hibás egyénileg, hanem az a kultúra és mentalitás, amelyet képviselnek - ez hozza létre a jövőben is a terroristát.

És akkor még célzott terrorista-kiképzésről és becsempészésről nem is beszéltünk - lásd a múltkori olasz esetet.

Amíg muszlimok vannak Európában, mindig lesz ok a merényletekre. Ha másért nem, akkor azért, mert Európa nem elég gyorsan hódol be a sariának és az iszlámnak. Ha a muszlim lakosságnak pusztán az egy ezreléke válik terroristává vag yszimpatizál velük, támogatja őket, akkor már befellegzett nekünk.

"Kovacs Jozsefne és az 50 millió már Európában élő muszlimmal mit csinálsz?"

Erre nincs szép megoldás. Ám ahogy - borítékolhatóan - eldurvul a helyzet, ki lehet majd toloncolni őket. Engem nem érdekel, milyen politikai erő végzi majd el ezt a piszkos munkát, a fő az, hogy valaki elvégezze.

Tudományos libsizmus 2015.11.14. 15:23:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szerintem azért kerülgetik a liberálisok ilyen kínos gonddal a forró kását, mert elég világos az áthallás, ha szabad ezt a képzavart használnom, egy másik vallással kapcsolatos korábbi problémákkal összefüggésben.

Ha kiutasítunk (deportálunk), akkor pölö Hitlernek nem is biztos, hogy nem volt igaza egy-két kérdésben, ha most is ide lyukad ki Európa. Úgy vélem, ez az oka annak a látszólag érthetetlen liberális idiotizmusnak, hogy képesek nyilvánvaló esküdt ellenségeiket is az ölükben simogatni, csak azért, hogy na nehogy már.

Azonban minél tovább söprik a problémát a szőnyeg alá, annál fájdalmasabb és főleg annál radikálisabb lesz a gyógykezelés. Esetleg a népirtást sem kizárva a lehetőségek tárházából.

féregírtó 2015.11.14. 15:36:17

Milyen érdekes. Eddig ha az USA katonai erővel lépett fel a terroristák ellen, akkor az volt a baj, most hogy az erőszaktól tartózkodó EU nem állt az USA mellé érdemben, most meg az a baj. Egyszer minek avatkozik be mások dolgába, most meg az EU "béna kacsa" meg hasonló
Elképesztő az USA és demokrácia fóbiások köpönyegforgatása. Most akkor jó dolog a diktatúra meg a terrorizmus vagy nem jó?
A bevándorlásnak ehhez semmi köze, nem a bevándorlók a terroristák. AZ ISIS akármikor eljuttat pár terroristát akárhová a földön, százmillió dollárok vannak a birtokukban. Kár a sunyi összemosása a dolgoknak. Ennek semmi köze a menekültügyhöz.
Az EU legnagyobb belső gyengítői azok a renitens államok, akik nem hajlandóak a közösségért tenni semmit, az ingyenlóvét viszont csöpögő nyállal elrakták évekig. Egy olyan probléma megoldásában ami az egész EU-t próbára teszi, és nagyon szoros együttműködést igényelne, rendkívül káros, ha a belülről bomlasztást választja egy ruszkibarát kormány.

tomfree 2015.11.14. 15:38:06

A kalifátus katonái az undor és perverzió fővárosát támadták meg. Nyolc testvérünk robbanószerekkel és gépfegyverekkel felfegyverkezve, előre kiválasztott célpontokat támadtak meg: a Stade de France-ot, ahol a félkegyelmű Francois Hollande is a német-francia meccs nézői között volt, a Bataclan klubbot, ahol több száz bálványimádó vett részt egy elfajzott buliban, ahogy a többi megtámadott helyszínen is a tizedik, tizenegyedik és tizennyolcadik kerületben....

Franciaországnak és azoknak, akik ugyanazon az úton járnak tudniuk kell, hogy továbbra is elsődleges célpontjai az Iszlám Államnak...

Ez a támadás csak a kezdete volt egy viharnak, egy figyelmeztetés...

Éhes ló 2015.11.14. 15:40:02

A poster csak egy piti háborús uszító.
Ha a saját tanácást megfogadná, már úton lenne és harcolna valahol a keleti pokolban a moszlim fanatizmus ellen.
De ezt nem teszi, itt uszít.
Más pöcsével verné a csalánt.

Azt javasolom a saját portánkon rakjunk rendet, mielőtt mások portájával kezdenénk foglalkozni.
Van mit tenni itthon is és a közvetlen közelünkben nem kevésbé.
No ezen dolgozz, ne pedig itt uszíts egy olyan háborúra, amit soha senki nem nyerhet meg, amiből senki más nem húzhat csillagászati hasznot, mint a hadianyagszállítók, a nem norvég bálnavadászok.

tomfree 2015.11.14. 15:43:14

Ez csak a kezdet volt gyermekeim. Ti nem is sejtitek mi fog következni a következő években. Amikor a tegnapi terrortámadás mindennapos lesz és elér ide is akkor rájöttök hogy a világ megváltozott. Be kell fejezni a "refugees welcome" politikát, szigorú határzár kell, a kontrollálatlan bevándorlást be kell fejezni azonnal különben végünk van itt Európában. Én nem akarok ilyen képeket Budapestről is látni. Béke az áldozatok poraira és halál az ISISre.

Szalay Miklós 2015.11.14. 15:46:35

Aki még nem látta volna, annak az aktuális események fényében is csak ajánlani tudom a következő módszeres, körültekintő és kiegyensúlyozott összefoglalót a menekültkérdésről:

egyvilag.blog.hu/2015/09/30/egyeb_a_menekultkerdesrol_ketto

Annyiban is más, mint a többi, hogy megpróbál megállni középen, megfelelően figyelembe venni mind a menekültek, mind a befogadók érdekeit.

féregírtó 2015.11.14. 15:46:40

Ylim: "Mert így elsőre nagyobb hülyeség, mint minden muzulmánt okolni néhány idióta miatt."

Pedig most ezt fogod látni-hallani napi 24 órában. A széljobbantak egyik legalapvetőbb ideológiája a kollektív bűnösség. Nézd a kommenteket mennyire fel vannak villanyozódva, milyen harci lázba kerültek egy ilyen eseménytől. Szerintem alig várják, hogy erre a borzalmas tragédiára hivatkozva tovább nyírbálhassák a polgárjogokat, a maradék sajtószabadságot, egy fokkal erősebben rúgdoshassák a civil szervezeteket, és tovább bonthassák a domokratikus intézményrendszereket.

féregírtó 2015.11.14. 15:49:40

tomfree: Ennek a terrortámadásnak mi köze a menekültekhez? (Semmi).
Szalay Miklós: Ennek a terrortámadásnak mi köze a menekültekhez? (Semmi).

Tudományos libsizmus 2015.11.14. 15:49:53

@féregírtó:
A kollektív bűnösség a széllibsik legalapvetőbb ideológiája, de ne szólj senkinek. A mindig másokat vádolj a saját bűneiddel taktika szintén széllibsi újítás.

rasztaszív 2015.11.14. 15:54:26

@Tudományos libsizmus: sőt,nem ér a neved,káposzta a fejed.óvoda.

Ejjnye Bejjnye 2015.11.14. 15:57:03

Minek imádkozni ahhoz, aki nem akarta/tudta megakadályozni ezt a szenvedést, halált? Ahogy a többit sem. Éés mit mondanánk Neki? Mit kérnénk? Mit ismernénk be? Lenne interakció Vele? Lenne értelme, vagy csak úgy megszokásból beleordítanánk/suttognánk az űrbe?

2015.11.14. 16:30:29

@bontottcsirke: ezek a balfaszok sose fogjak beismerni, hogy a muzulman bevandorlas all a dolgok hattereben
a ballibek a vegsokig elmennek azert, hogy ne kelljen beismerni a kudarcukat, azt, hogy az altaluk patyolgatott terrorvallas imadoinak semmi sem szent, amitol Europat europainak tartjuk
nem, a demokracia, a liberalizmus, a melegek jogai, a nok egyenjogusaga se, ahogy egyetlen vilagi torveny se
a balliberok sose vetemednenek arra, hogy a valosaggal szembenezzenek es beismerjek, hogy tevuton jarnak
inkabb manipulaljak a tenyeket, a hireket, a mediat, de a vegsokig kitartanak amellett, hogy a ballibero elvek az egyedul udvozitoek

Merkel sose fogja beismerni, hogy tevedett (vagy szandekosan okozta ezt a kaoszt), inkabb elore menekulnek, ha a kelet-europaiak nem akarnak befogadni muzulmanokat szazezer szamra, akkor majd kvotakkal kenyszeritik rajuk
de sose fogjak beismerni, hogy a muzulmanok nem valok Europaba

az ISIS-t el kell torolni a Fold szinerol
de ez csak az elso lepes
a masodik lepeshez egy nagy levegot kell venni es kimondani, hogy az iszlam nem egy vallas, hanem egy politikai ideologia
miert? mert egy vallas csak a sajat hiveire vonatkozik, nem preferal egy allamformat, nem tor vilagi hatalomra, nem hat azokra, akik nem a kovetoi

az iszlam nem egy vallas, mivel tobbet foglalkozik a vilagi hatalom megragadasaval, mint a lelkiseggel
az iszlam szent konyvei, iromanyai, hagyomanya, Mohamed eletenek tortenesei (Koran, Szira, Hadisz) tobbet foglalkozik az iszlamot nem kovetok, a hitetlenek elleni brutalis fellepes propagalasaval, mint a muszlimoknak szant eletvezetesi tanacsokkal es a lelki udvossegukkel
milyen vallas az, ami tobbet foglalkozik azzal, hogy a nem-kovetoit (hitetleneket) hogyan toroljek el a Fold szinerol, hogyan hoditsak meg a vilagot, mint azzal, hogy a hivei hogyan eljenek bekeben es hogyan udvozuljenek?
ja, hogy az iszlam szerint ez a muzulman fo feladata? hogy a nem-muzulmanokat legyilkolja
mi ez, ha nem kirekesztes?

ki kell mondani, hogy az iszlam egy totalitarius politikai ideologia, aminek a tortenelem szemetdombjan a helye a nacizmus, fasizmus, kommunizmus, bolsevizmus, sztalinizmus mellett
nem vallas!
ezt kimondani nehez, de ezzel meg lehet fosztani az iszlamot attol, hogy a nyugati felvilagosodas koraban bevezetett vallasszabadsag moge bujjon
ha az iszlamot ma alapitanak, akkor rovid uton betiltanak, mint gyuloletkelto, kirekeszto, terrort propagalo politikai ideologiat

meg kell tagadni az iszlamtol a vallaskenti elismerest es vedelmet, annak kell tekinteni, ami valojaban: egy totalitarius politikai ideologia
eszerint kell megitelni

maintenator 2015.11.14. 17:19:28

@DR. Smit Pal: és minden egyéb rejtett célokért működő, idegen hatalmak által támogatott szervezetek, intézmények (szabadkőművesek, jogvédők, Soros alapítványok, b'nai brith, mosad stb.) hazánkbani működésének azonnali megszüntetése szükséges, ahogy Putyin is csinálja!

Krisz11 2015.11.14. 18:21:02

Megint gyilkolt a liberalizmus.

Amúgy nem rossz bejegyzés!

Krisz11 2015.11.14. 18:23:15

@féregírtó:
"Ennek a terrortámadásnak mi köze a menekültekhez?"
Első-második generációs bevándorlók általában az elkövetők.
Én nem látok különbséget abban, ha olyan gyilkol aki 15 éve jött be vagy ha olyan aki 2 hete.

Alick 2015.11.14. 18:52:54

@féregírtó: "Eddig ha az USA katonai erővel lépett fel a terroristák ellen, akkor az volt a baj"

Nem annyira a terroristák ellen lépett fel, mint a közel-keleti országokat valamennyire egybetartó diktátorok ellen, akik egyébként inkább voltak a nyugati civilizáció majmolói, mint mindenre elszánt dzsihadista vezetők... mint a fejlemények mutatják, ez hiba volt.

"Elképesztő az USA és demokrácia fóbiások köpönyegforgatása. Most akkor jó dolog a diktatúra meg a terrorizmus vagy nem jó?
A bevándorlásnak ehhez semmi köze, nem a bevándorlók a terroristák. AZ ISIS akármikor eljuttat pár terroristát akárhová a földön, százmillió dollárok vannak a birtokukban."

Ebből az következik, hogy pl. az ISIS-t támogató szaudi pénzeszsákokat, a petrodollárok egyes gazdáit kéne likvidálni. Na ehhez vajon mit szólna a demokratikus, terrorellenes USA..?

"Ennek semmi köze a menekültügyhöz."

Közvetve annyi van, hogy a titkosszolgálatokat eléggé leterhelik az Európa felé mozgó tömegek háttérellenőrzése.

"Az EU legnagyobb belső gyengítői azok a renitens államok, akik nem hajlandóak a közösségért tenni semmit, az ingyenlóvét viszont csöpögő nyállal elrakták évekig."

Egyrészt nem Róbert bácsi ingyenkonyhái voltak a bejövő pénzek, hanem a lokális piacszerzés "váltságdíja"... másrészt hogyan lehet bármit is az "európai gittegyletért" tenni, ha a domináns vezetői tétovák, érdemi cselekvésre képtelenek?

"Egy olyan probléma megoldásában ami az egész EU-t próbára teszi, és nagyon szoros együttműködést igényelne, rendkívül káros, ha a belülről bomlasztást választja egy ruszkibarát kormány."

Nem kell szeretni a ruszkikat... de talán bizonyos ügyekben (ld. terrorellenes harc) nagyon is érdemes lenne az EU-nak velük együttműködni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 19:07:36

@tiller foch:

"ki kell mondani, hogy az iszlam egy totalitarius politikai ideologia, aminek a tortenelem szemetdombjan a helye a nacizmus, fasizmus, kommunizmus, bolsevizmus, sztalinizmus mellett
nem vallas!"

+100

agarik 2015.11.14. 19:25:14

Köszönjük, de Európáért ne imádkozzon senki. Épp az imádkozás okozza most is a bajt: az Iszlám Államot elvégre a buzgó imádkozók alkotják. Amikor pedig Európában utoljára imádkoztak, tízmillók végezték máglyán miatta.

Másfelől az imádkozás - önmagában - még soha semmit nem ért el. Két dolgos kéz mindenkor többet tesz, mint akárhány imára kulcsolt.

Brix 2015.11.14. 19:50:08

@féregírtó: " Ennek a terrortámadásnak mi köze a menekültekhez? (Semmi)"

Olyan infók láttak napvilágot, hogy az egyik elkövető Lerosz szigetén regisztrált mint menekült októberben.
Egyébként minden muszlim hitű migránsból lehet terrorista , hiszen ők alapvetően a Koránban leírt tanokat követik, vagyis: a hitetlenek ellen harcolni előírás, és nem választás kérdése...Közöttük rengeteg a háborúban részt vett férfi, a vallási szélsőséges, és a köztörvényes bűnöző is, így jó okunk van gondolni, hogy a migránsok jelentős része veszélyes ember. Önmagában a demográfia összetételük is aggasztó, 80-90%-ban fiatal férfi....

Proud Mary 2015.11.14. 20:39:37

@agarik: 2015.11.14. 19:25:14

ne hazudozz, ezermilliárdok végezték máglyán

-JzK- 2015.11.14. 21:00:08

Miért nem beszél egyetlen balfasz nyugati állam- ill. kormányfő sem a lényegről, vagyis hogy ebből az egészből az következik, hogy ezek az emberek nem tartoznak ide, sőt általában az etnikailag-kulturálisan idegen népelemek vegyülése nem szerencsés. Ergo azonnal meg kell kezdeni a füstösök, muszlimok tömeges deportálását Európa területéről. Eleve egy jó részének nincs is semmiféle státusza, vagy akinek van is állampolgársága, azt is meg lehet fosztani nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.

Ha rajtam múlna, az Európai Unió alkotmányának legelső paragrafusa úgy kezdődne, hogy Európa területén csak fehér-keresztény ember tartózkodhat.

kewcheg 2015.11.14. 21:46:29

@agarik: én eddig úgy tudtam, hogy nagyjából minden harmadik jobbágy a máglyán végezte, kb. háromezerötszáz éven keresztül , és ezt csak Szinyei Merse Pál szüntette meg nagyjából ötszáz évvel ezelőtt.De utána pedig rettegett Iván pápa saját keze által karóba húzatott még legalább negyven-ötvenmillió ilyen muzsikot meg nőt...

Zus 2015.11.14. 21:50:21

Aki az elnyomás elől a szomszéd országba menekül, az menekült. Aki már a nyolcadik országhatárt lépi át, az migráns (vagy terrorista). Ide Európába NEM menekültek, jönnek, hanem migránsok ! Azok itt is akarnak maradni ! Csak éppen nem hajlandóak átvenni az itteni szokásokat ("ha Rómában jársz, viselkedj úgy, mint a rómaiak", ugyebár ?).

patkányarcúáginéni 2015.11.14. 21:59:44

@tiller foch: Egyetértek, de lehet, hogy késő lesz a felismerés.

Pöff 2015.11.14. 21:59:58

Érdekes....

Mikor a Jobbik és sok sok ...kurva sok jobbos párt és lelkületű ember tüntetett ,nyilatkozott hogy nem kéne a nyukunkba venni a ganájt

Úgy leraszistázta lenácizta a bal libsi horda hogy arra nincsenek szavak.

Tessék lehet tapsikolni
Felelős bűnösök:
Merkel, Görögország, Ausztria

we dont want arabs here..So what 2015.11.14. 22:04:12

Mielőtt elsunyiskodnák itt a liberális köcsögök.. A francia kormány épp úgy felelős ahogy a terroristák ezért a merényletért. Leszóltak minket és a kormányunkat akkor amikor világosan elmondtuk hogy az illegális bevándorlás és a kontrollálatlan befogadás nagyon komoly veszélyeket rejt magában. Többek közt terrorista importot. Az eredménye a tevékenységüknek látható. Nem tudom támogatni a francia kormányt és azt az orbitális fasz Hollande-t. A francia lakosság sokkal jobb kormányt és felelős vezetőket érdemel ezeknél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 22:22:31

@we dont want arabs here..So what:

"A francia lakosság sokkal jobb kormányt és felelős vezetőket érdemel ezeknél."

Másrészt amikor a magyargyűlölő libsik olyanokat írnak, hogy a magyar nép választotta Orbánt, ezért meg is érdemli, akkor ez a franciákra és Hollande-ra is áll. Végül is Hollande-ot meg ők választották. :)

Medgar 2015.11.14. 22:54:27

@Senki A.: Egy igazi farok liberális köcsög lehetsz. De itt a válasz a a hol vannak a bevándolrókra:

Az egyik, a futballstadionnál akcióba lépett öngyilkos merénylő holtteste mellett egy szír útlevelet találtak, ami egy 1990-ben, Szíriában született személyhez tartozik. Ez a személy korábban soha nem került a francia titkosszolgálatok látókörébe. (Egy görög miniszter korábban a Reutersnek azt állította, hogy ezt az útlevelet október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták. A párizsi ügyész ezzel kapcsolatban azt mondta: az útlevélről még ki kell deríteni, hogy valóban kihez tartozott.)

Anders Behring Breivik 2015.11.14. 22:58:29

Most nem imádkozni kell, hanem ÖLNI, ÖLNI, ÖLNI az összes tetves liberot kifingatni, akik ránkhozták ezeket.

we dont want arabs here..So what 2015.11.14. 23:31:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem Te is nagyon jól tudod hogy a franciák alig bírják már kivárni a következő választást. Ezt a sunyi, hazug kisköcsögöt jobban rühellik mindenki másnál..

we dont want arabs here..So what 2015.11.14. 23:34:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a liberalizmus lemaradt a plusz 100-as listáról :)

we dont want arabs here..So what 2015.11.14. 23:37:00

@tomfree: én nem bánnám ha lefejeznének néhány liberális köcsögöt itt is..Mondjuk a Karácsonyt, a Fodort, Kunhalmit etc etc.. Menjenek simogassanak "menekültet" hátha teljesül a vágyam :)

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.11.15. 00:07:12

" Nemzetközi" zsoldos hadsereg ("zsebből" fizetve), légi és informatikai támogatással, sajtó, civil mozgalmak kizárva.
Aztán:
Szem becsuk, fej félrefordul.

Gabbesz 2015.11.15. 00:45:32

Ennyi faszt egy helyen...

Advanced Flight 2015.11.15. 00:49:29

@Alick:
"Nem kell szeretni a ruszkikat... de talán bizonyos ügyekben (ld. terrorellenes harc) nagyon is érdemes lenne az EU-nak velük együttműködni."

Ehhez képest most tiltották le a sportolóikat az összes nemzetközi versenyről :-(
Ezek aztán tudnak politizálni :-P

tralalala 2015.11.15. 00:59:07

Index:
"A párizsi támadók közül nagy valószínűséggel még egy ember Görögországon keresztül érkezett a kontinensre - közölték görög kormányzati források a Reutersszel.

Korábban megírtuk, hogy Görögország felől jöhetett annak az útlevélnek a tulajdonosa, amit az egyik feltételezett támadó holttestének a közelében találtak a Stade de France-nál. Annak az útlevélnek a tulajdonosát október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták."

Ki hitte volna, én biztos nem! Jó nagy hülyeség volt kerítést építeni, megmondta ezt minden okos balliberális már több hónapja (az előtt azt mondták, hogy nincs is migránskérdés). Refugeeswelcime fákkjea!

Gyerekek, ballibkéim, nem akarnátok most egy pár évre abbahagyni az észosztást? Most hogy már halálos áldozatai is vannak a világól elrugaszkodott lilaködös "mindenkitszeretünk és mindenkiszeretminket" eszméiteknek?

Sandor Akarki 2015.11.15. 02:05:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ahogy ez most kinéz, Merkelt a népharag fél éven belül meglincselni és felköti egy fára.

Sandor Akarki 2015.11.15. 02:29:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Választotta, választotta... A mai modern világban simán annyit kéne csinálni mint a svájciak: mindenben népszavazás, akár otthonról. Kampányok helyett minden településen (könyvtárban, községházán, stb.) lehet minden fontosabb kérdésről szavazni: mindenki kap egy SSL kulcsot aztán nyomhatja a gombot akár otthonról is. Az lenne az igazi demokrácia. Mondjuk bármley értelmes vezetés a gombnyomkodást mondjuk egy állampolgárságból-jogból tett minimális vizsgához kötné oszt jóvan. A végrehajtókat meg nem kell cserélni 4 évente, maradhatnak örökre. Döntéshozó viszont nem kell - azt a nép megoldja.

Conchobar 2015.11.15. 07:40:19

Sokan nem akarják érteni: a terrorizmus/terroristák nem valami égbőlpottyant gyökértelen valami, hanem a fusztrált és elégedetlen arab/muszlim társadalmak része. Hasonlóan része, mint ahogy a 'menekült'-invázió kezelésével elégedetlen nyugati társadalmaknak is részei azok a szélsőségesnek mondott egyének/csoportok, akik (most még csak leginkább) Németországban molotov-koktélokkal kínálgatják a migránsok szállásait. A szélsőségeseknek mondottak száma és aktivitása az adott társadalom elégedettségének az indikátora. Hiába fogják megsemmisíteni az Iszlám Államot, vagy Palesztínát, vagy éppen Németországot (a molotov-koktélozás okán), avval még semmi nem változni

inebhedj - szerintem 2015.11.15. 08:25:04

@agarik:

Viszont az imát nem ismerő "dolgos" kezek az Általad említett 10 milliók többszörösét pusztították el tizedannyi idő alatt.

Lehet, hogy át kéne gondolni ezt alaposabban.

mojszipupi 2015.11.15. 09:23:10

Sokan nem értik mi a helyzet. Az alkaidának nem voltak olaj kútjai, bankokból rabolt dollár milliárdjai, embercsempészetből származó csillagászati bevételei. A modern kor soha nem látott erejű csapata áll szemben most a világgal. Korlátlan mennyiségű pénz utánpótlással látják el az európában működő sejteket

Balt 2015.11.15. 09:24:09

Komolyabb katonai akciót csak a migránsáradat ellenőrzése/felfüggesztése után szabad indítani, mert különben az összes onnak el- ill. visszaüldözött dzsihadista itt fog tobzódni Európában.

Balt 2015.11.15. 09:39:32

@Joe Bacsi: Kb. jól látod, ezt amúgy már kimondják az USÁ-ban is: @Balt:
Azzal vitám van, hogy az USA (NATO - mindegy) nem fog nekimenni az IÁ-nak, de arra kényesen fognak vigyázni, hogy ne legyen Irántól siíta híd a Földközi-tengerig. Itt jegyezzük meg: a kurdok is szunniták - mindjárt a komcsiságuk után -, ahogy a törökök többsége is.

Balt 2015.11.15. 09:43:43

@Joe Bacsi: @Balt:

@Mike Blind: Csak az idén már kb. millió körül vagyunk. Ennek nemzetközi statisztika szerint is kb. 80%-a katonakorú fiatal férfi. Amúgy egyetértek.

Balt 2015.11.15. 09:48:11

@Tudományos libsizmus: Máshol írtam (Soros szerepe kapcsán), de ide illik:

Ne értsd félre, nem burkolt vagy nyílt zsidózás, de miért nem Izraelnek szolgál Soros ilyen remek önzetlen tanácsokkal (és megvalósításával)? Ott van a szomszédban, tizede költségből lehetne finanszírozni a migránsok odautazását, nem kockáztatva ezrek tengerbe fullasztását.

Balt 2015.11.15. 09:51:35

@féregírtó: "A bevándorlásnak ehhez semmi köze, nem a bevándorlók a terroristák."

Egyelőre a 8 elkövetőből kettőnél látszik megalapozottnak a gyanú, hogy "menedékkérőként" jött 1-2 hónapja a nyugat-balkáni útvonalon. Tény, az mindössze 20%. (Idén ugye már most kb. millió migránsnál tartunk.)

Balt 2015.11.15. 09:55:09

@Éhes ló: Kicsit indignált vagy, de valamit tenni kell, az látszik, Európa vezetőinek minden tehetetlensége/ellenérdekeltsége ellenére. A nyílt háború (ami amúgy bő évtizede folyik) szerintem sem megoldás, Európa számára addig legalábbis biztos nem, míg gátat nem szab a migránsáradatnak.

Balt 2015.11.15. 09:57:31

@féregírtó: A terrorizmus erkölcsi támogatói vagytok, ez ma már a napnál világosabb. (A fogyó holdnál meg pláne.)

Balt 2015.11.15. 10:04:16

@rasztaszív: Nem kellene annyit szívnod.

@Krisz11: Ráadásul nagy valószínűséggel pont van olyan köztük, akik pár hete jött "menedékkérőként":
www.dailymail.co.uk/news/article-3318379/Hunt-Isis-killers-Syrian-passport-body-suicide-bomber-Stade-France.html
Úgyhogy ennek pont melléugrottak a soros csicskák.

Balt 2015.11.15. 10:06:26

@Alick: Pontos. Fentebb linkeltem egy amcsi közgazdász leiratát részben ugyanerről:
@Balt:

Balt 2015.11.15. 10:08:43

@agarik: Szerintem túlreagálod. Az ima itt jelképes - gondolom. Én sem tenném, nem is tudok :(, viszont egyelőre más nemigen tud rajtunk segíteni Druncker és Bundásmutti terjedelmes árnyékában, úgy látszik.

Balt 2015.11.15. 10:10:25

@Brix: Jogos. A másikuk augusztusban jött el Törökországból, azt írják. A 8-ból kettő tehát "menedékkérő", jelen információk szerint.

Balt 2015.11.15. 10:31:11

@we dont want arabs here..So what: Nov. 5-én a München környékén elfogtak egy montenegrói komát Párizsba adresszált fegyverszállítmánnyal, ezt jelezték is a francia szolhálatoknak. Codálkoznék, ha ott, a BM-ben, aztán az elnöki székben nem hullanának fejek. (Európában még persze csak szimbolikusan.)

Balt 2015.11.15. 10:40:41

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Az USA ezt gyakorolja 9/11 óta. Tegnap beszélt a parancsnokuk a "királyin" - teljesen helyénvalónak ítélve a kerítést, nyilván gondolva az amcsi gyakorlatra.
www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2015-11-14-i-adas-2/# 43:05-től.

Balt 2015.11.15. 10:42:13

@tralalala: Erkölcsi felelősség terhelné őket, már ha persze ismernék a kifejezést.

Balt 2015.11.15. 10:43:19

@Sandor Akarki: Meg is szavazták a mecsetstopot ezek a fujjdemokraták. :)

Balt 2015.11.15. 10:44:33

@Conchobar: Ez sajnos így van. Tehát fontos a sorrendiség: @Balt:

stim 2015.11.15. 13:21:14

Egy felelős közösségben ha valaki nem látja el a feladatát megfelelően az már becsületből is lemond. De ha nem megy neki önként akkor lemondatják. Ki felelős ma Európa biztonságáért és mit tett érte vagy mit nem tett meg? Ha nincsenek eszközök a kezében akkor legyenek ha nem adnak neki töröljék a posztot is mert poszt eszközök nélkül csak fizetés munka nélkül. Természetesen minden ilyen változtatáshoz az érintett országok beleegyezése szükséges. Demokráciában ez így van.

rasztaszív 2015.11.15. 19:04:51

@Balt: menj,mondd meg az óvónéninek...:)

Balt 2015.11.15. 20:29:15

@rasztaszív: Nem vagyok árulkodós fajta, úgyhogy ne félj, ma is kapsz tejbepapit.

Éhes ló 2015.11.15. 21:38:16

@Balt: a "valamit tenni kell"-ben nincs vitánk.
Le is írtam: a saját kupinkat kell rendbe tenni. Van mit. Bolond az, aki úgy indul a háborúba messze földre, hogy a hátában, otthon tombolnak az ellenségei és elpusztítanak mindent amiért távol harcol és meghal.
Ma a legnagyobb veszélyt a horda és az őket ránk szabadító libbant mozgatóik jelentik, nem a kecskebaszó rokonaik otthon a középkorba rombolt haázjukban.
Tele van velük NyEurópa, a média, a parlamentek, hivatalok, eu bürokrácia.
Ellenük kell nyerned, mert mire megnyered a háborút amott, itthon nem lesz hazád, házad, történelmed, vallásod, iskolád, semmid.
Ha rajtuk múlik biztosan elpusztítanak.

stim 2015.11.15. 23:28:16

Véleményem szerint ha a görögök nem hajlandóak megvédeni Európa határát akkor ki kell őket rúgni Európából. Erre a biztonsági fenyegetésre amit a határok meg nem védésével okoznak nincs mentség. VAGY építsenek kerítést a hátukban mindenhol és majd ha nem tudnak lépni a bevándorlóktól megvédik a saját hazájukat ha már Európát büdös volt nekik megvédeni. Nem a törököktől kell segítséget kérni. Pár tízmilliárdból megvan a védelmi rendszer a görögök Európa felé eső határain aztán utána majd hajlandóak lesznek saját magukat megvédeni vagy belefulladnak a népvándorlásba. Nem lehet itt szarakodni.

stim 2015.11.15. 23:38:57

Nézzünk a térképre. Görög-Albán közös határszakasz kb. 200 km. Macedónia uganennyi. A bolgár-görög közös határ hossza ránézésre kb. 400-500 km. Ez kb. 800-900 km. Ha ez felépül a görögök megoldák, hogy védve legyenek a görög határok a törökök felöl az holtbiztos. Nem fognak többet duzzogni Európára. Bulgáriának, Romániának van parti őrsége, Ukrajnának is, nyilván, de a Fekete tengeren gondolom számíthatunk az oroszokra is. Meg lehet ezt oldani csak akarni kell és nem ideológiákat mantrázni mint az Erik a vikingben amikor süllyed a sziget és azt kiabálják, hogy "nem süllyedünk, nem süllyedünk, ne dőljetek be a rémhírterjesztőknek!"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 08:26:03

@stim:

Értsd meg, hogy az EU vezetői számára nem cél a bevándorlás tényleges megfékezése. Ha ez lenne a cél, már rég megtehették volna, de a valódi cél Európa betelepítése muzulmánokkal és négerekkel. Most a párizsi merényletek miatt kicsit úgy tesznek, mintha, de aztán ugyanúgy folytatják, hiszen csak fehér emberek haltak meg Párizsban, az meg nem számít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 08:28:41

@stim:

Ha nem hiszel nekem, olvasd el ezt:

"Húsz bombát dobtak a franciák az Iszlám Államra
A francia hadsereg megkezdte a könyörtelen háborút az Iszlám Állam ellen Szíriában."

index.hu/kulfold/2015/11/16/husz_bombat_dobtak_a_franciak_az_iszlam_allamra/

Húsz, azaz 20 darab bomba lenne a KÖNYÖRTELEN válaszcsapás? Még viccnek is rossz.

stim 2015.11.16. 10:29:47

Ha az Únió intézményei nem veszik figyelembe az Únió lakosságának biztonságát és akaratát akkor ez nem demokrácia. Javaslom a felelős vezetők elleni bizalmatlansági indítványt. Szigorúan biztosított tömegtüntetéseket és aláírásgyűjtéseket. Amióta az állam kivette a fegyvert az emberek kezéből és az erőszak monopóliumát a rendőrségre és a katonaságra ruházta azóta az emberek védtelenné váltak. Ha nem akarjuk, hogy mindnki fegyvervásárlási lázba kezdjen és egymást fenyegessék az emberek akkor a fegyvertelen embereknek a jog és a demokrácia úgynevezett és sokat hangoztatott fékek és ellensúlyok intézményeivel dmokratikus úton kell az európai vezetőket észhez téríteni. Interneten, közösségi portálokon lehet szavazást tartani, hogy ki mit akar. Lehet papír alapú népszavazást is tartani; abban jobban hiszek, digitálisan bármit meg lehet hamisítani. Ha a népek lemondanak az akaratuk érvényesítéséről akkor elég egyértelműen látszik, hogy káosz lesz. Még több bevándorló, még több feszültség. Ki akarja még ezt fokozni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 10:56:21

@stim:

Állította bárki normális ember, hogy ez demokrácia?

"Javaslom a felelős vezetők elleni bizalmatlansági indítványt."

Sajnos ilyen intézmény nincs a lakosság kezében.

"Még több bevándorló, még több feszültség. Ki akarja még ezt fokozni?"

Európa demokratikusan megválasztott vezetői, tisztelet a pár V4-es vezetőnek. Az idióta Merkel népszerűsége még mindig 38% körül van, és a jelenlegi adatok szerint megnyerne egy mai választást. Értek ezen egy TISZTA választást, még csalnia sem kellene hozzá.

Attól tartok, hogy a németeket, franciákat, svédeket, osztrákokat, hollandokat stb. már nem lehet megmenteni, hiszen még ma is csak egy kisebbség tiltakozik a betelepítések ellen. Náluk már elkerülhetetlen egy muszlim uralom kialakulása nem is olyan hosszú idő múlva - ami persze a gazdasági erejük szörnyű hanyatlásával is fog járni. Az iszlám hatalomátvétel után pedig a felhalmozott fegyverekkel a muzulmánok lángba borítják Európa többi részét is.

Ha szerencsénk van, ezt már nem érjük meg.

Balt 2015.11.16. 16:07:08

@stim: Egyetértek, bár eddig a görögök pártján voltam az IMF kontra Görögo. meccsben.

Úgy tűnik máskülönben, hogy nyitott kapucskákat döngetsz: a macedónok is kerítést fognak építeni.

Balt 2015.11.16. 16:09:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudod milyen sokba kerül egy bomba, ha nem műtrágyából kotyvasztják? :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 16:28:38

@Balt:

Szóval a franciák mégis kegyetlenül kitettek magukért azzal a 20 bombával, beleadtak apait-anyait. Kilenc állampolgáruk élete ér egy bombát. :(
süti beállítások módosítása