Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Az ember, aki túl messzire ment

2019. december 21. - Herczeg Sándor

Márki-Zay Péter legutóbbi, december 20-i pervesztése utáni Facebook-ra kitett posztja egy dolgot mindenképpen bizonyít. Hódmezővásárhely polgármestere messzire rugaszkodott a valóság talajáról. Nem döbben rá, hogy már nem csupán a kormánypárti, hanem a vele eddig nem kifejezetten ellenséges média is túlzásnak tartja a bírók listázásának ötletét. Az Országos Bírósági Hivatal állásfoglalását hívei még betudhatták a mundér becsületének megvédésébe, sőt akár Futó Barnabás ügyvéd véleményét is. Ugyanakkor a közismerten Fidesz-kritikus Magyar Helsinki Bizottság (MHB) reakcióját a városvezető rajongóinak rettentő nehéz lenne kimagyarázni.

Az MHB hazai alapítója és első elnöke Kőszeg Ferenc korábbi SZDSZ-es parlamenti képviselő volt, a vásárhelyi szervezetet pedig – legalábbis a hódmezővásárhelyi önkormányzat oldalán található adatok szerint – dr. Erdélyi Miklós képviseli/képviselte. Ez már csak azért is pikáns, mert a legutóbbi elbukott perben ő volt Márki-Zay ügyvédje, sőt számtalanszor nyíltan kiállt mellette a kampányban, mindenkit arra buzdítva, hogy Márki-Zay Péterre szavazzon. Nem beszélve arról a tényről, hogy bő egy hónapja éppen a Magyar Helsinki Bizottság nyert egy pert a kormánnyal szemben, melyben a bíróság helyreigazításra kötelezte a kabinetet az MHB kapcsán. Azaz egyértelmű: Márki-Zay Péter egy kormánykritikus jogvédő szervezettől és nem politikai ellenfeleitől kapott pofont. Mellettük a Magyar Bírói Egyesület is kifejezte tiltakozását. Hozzáteszem: az ügyet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Amnesty International Magyarország is szóvá tette, mégpedig nem Márki-Zay számára hízelgő módon - ők sem a Fidesz-barátságukról híresek…

lakatos_peter_mzp_erdelyi.jpg

Lakatos Péter bíró, Erdélyi Miklós ügyvéd és Márki-Zay Péter 2019. december 20-án a Szegedi Ítélőtáblán

(Fotó: promenad.hu, Gémes Sándor)

Korábban már ugyanitt írtam arról, hogy az a polgármesteri idea, melyben a bírókat listázni kívánja, erősen hajaz a kommunisták 1945 utáni, népbírósági ítéleteket megkérdőjelező kijelentéseire. A vérbíró titulus pedig nem csupán morbid, hanem felháborító és gyalázatos is. Márki-Zay Péter elfelejti, hogy ezzel a jelzővel a koncepciós perekben ítélkező, sokszor halálos ítéleteket hozó bírókat illették. Kár, hogy ez nem jutott az eszébe, holott történelmi tanulmányai kapcsán bizonyára találkozott a nevükkel – ha mégsem, akár saját ügyvédjét is megkérdezhette volna. Erdélyi ugyanis még 1990-ben az MSZMP színeiben indult a választáson, bizonyára vannak emlékei a korszakról…

Azt azonban, amit december 20-án Márki-Zay Péter a tárgyalóteremből kilépve mondott, képtelen vagyok elhinni. De mielőtt ezt idézném, álljanak itt a Magyar Helsinki Bizottság legfontosabb gondolatai:

Amellett, hogy a súlyos megbélyegzés kilátásba helyezése és a listázásban óhatatlanul benne rejlő fenyegetés magában hordja az ítélkező munka befolyásolásának veszélyét és ekként csorbítja a bírói függetlenséget, egyúttal aláássa az igazságszolgáltatásba vetett társadalmi bizalmat is. Könnyű ezt belátni, ha átgondoljuk: amennyiben egy listázott bíró a névsor összeállítójának peres ügyében az ellenérdekű félnek kedvező ítéletet hoz, az a vád fogja érni, hogy politikai elfogultsága alapján döntött. Míg, ha a listázónak ítél, azt a megfélemlítés eredményének fogják betudni (és ugyanez igaz akkor is, ha pusztán a listázás fenyegetése, lehetősége vet árnyékot a bírói tevékenységre). Olyan helyzet áll tehát elő, amelyben az ítélet óhatatlanul politikai térbe kerül, és a közvélemény szemében mindenképpen elveszíti érvényességét, hitelességét.

Figyeljünk fel a jogvédő szervezet mondataira. Legalább mi. Hódmezővásárhely polgármestere ugyanis fittyet hányt az egyébként erősen kormánykritikus MHB „észhez térítő” megfogalmazására. Ha nem ezt tette volna, akkor nem így nyilatkozik:

Nincs olyan hülye ebben az országban, aki a három egymást kizáró állítást, amit ironikusan megfogalmaztam, tényállításként kezelje, úgyhogy végtelenül föl vagyok háborodva és nagyon-nagyon rossz tapasztalataim vannak a magyar igazságszolgáltatással. Nincs kétségem afelől, hogy az egész egy politikai lejáratókampány és anyagi ellehetetlenítés része.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit remél ezek után Hódmezővásárhely polgármestere, s tudja-e, kit hülyézett le egy Facebook-videóban. Nem kell hozzá túl sok gógyi, hogy a polgármester ezzel tulajdonképpen azt mondja: a bíró (mégis) az, hiszen ő elhitte, ezért szólt így a verdikt. Eszébe jut-e esetleg, hogy ha annak idején nem ír egy olyan posztot, amiért beperelhetik, akkor most nem ugrik 800 ezer forintja (plusz perköltség), valamint nem veszít még korábban milliókat hasonló ügyekben. Ha valakit négy egymást követő hónapban megbüntetnek gyorshajtásért, s kap négy csekket, mondhatja vajon, hogy ez az ő „anyagi ellehetetlenítésének” része?

Vajon Márki-Zay mikor jön rá, hogy túl messzire ment?

Polgármesteri esküjében ezt mondta október 23-án:

Én Márki-Zay Péter becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek. Jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom. A polgármesteri tisztségemből eredő feladataimat Hódmezővásárhely fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Isten engem úgy segéljen.

Az eddig elvesztett perek, (és milliók) valamint a bírók listázási tervének tükrében mindenki döntse el, hogy betartotta-e.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr7615361260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aldou Raine 2019.12.22. 23:59:21

A Fidesz is elég messzire megy a Orbánnak dolgozó legfőbb ügyésszel, a magyar bírók politikai befolyás alá vitelével, a Handó Tünde kinevezéssel és még sorolhatnánk. Ahogy Rogán megúszta a bizonyítékok csodálatos eltűnésével, Habony a nyugdíjasok hasba rúgásával, Lázár a 200-al száguldozással ... stb, stb. De ezek a dolgok nem a pártmunkás kormány-bloggereket érdeklő témák. :)))

Helveticus 2019.12.23. 00:19:47

@Aldou Raine: istenem de Nagy idiota vagy

kolomparlole1114 2019.12.23. 01:01:59

Pedig kell listázni a zsideszkommunistákat, egyrészt mert azok is listázzák a magyarokat, tehát kölcsönkenyér visszajár, másrészt mert a rendszerváltás után így AZONNAL el lehet és kell számoltatni a bűnszervezet tagjait, akik anyagi és bűntetőjogi felelősséggel tartoznak a gazdáik tetteiért (hiszen ők szavaztak rájuk, ők ültették a magyarok nyakába ezeket a hazaáruló komcsikat). Igenis szükség van az elszámoltatásra, ezt a pofátlan országkirablást, az emberek pofájába röhögést ("na és? oszt akkor mi van?") nem szabad bűntetlenül hagyni. Emberi életeket, sorsokat, vagyonokat tesznek tönkre, Ludas Matyi módjára 3x kell visszafizetni! Csak az rettenti el a következő próbálkozót. Ha ingyen lehet más kárára visszaélni, és lebukás esetén csak a kárt kell megtéríteni, az nem visszatartó erő, csak az ha többet veszít mint nyer.

kolomparlole1114 2019.12.23. 01:03:06

"Vajon Márki-Zay mikor jön rá, hogy túl messzire ment?"

És a zsidesz ???

2019.12.23. 01:38:05

@Helveticus:

Miért lenne idióta?
Melyik része nem igaz annak, amit leírt?

Kezdjük Polt Péterrel: Sorolj fel olyan - egyébként egyértelműen korrupciós ügyeket -, amelyben a legfőbb ügyész eljárt? Például: Elios ügy, Győri Audi föld mutyi, Tyukodi 11 darab kilátó, Szekszárdi világítás, etc. etc.

Aztán Handó Tünde: talán nem igaz, hogy a (K)Áder János nevezte alkotmánybírónak? Talán nem igaz, hogy a jelenleg regnáló Alkotmánybíróság tagjai - bár nem lehetnek semmilyen pártnak a tagjai - finoman szólva is erősen kötődnek a Fityiszhez?

Talán nem igaz, hogy a Habony/pagony megúszta a hasba rúgást?
Talán nem igaz, hogy a Rogán-ügy elleni bizonyítékok hirtelen eltűntek?

Lehet politikai segget nyalni koma, de azért már ne ennyire látványosan tedd, mert kiröhögteted magad...

dare 2019.12.23. 01:53:01

A mundér becsülete? :D
Milyen sokszor került szóba manapság a becsület szó.
Akkor beszélhetnénk becsületről, ha nem összezárnának, hanem kidobnák maguk közül a selejtet az adott szakma vagy a művészet gyakorlói, mert akkor a becsület szó már hirtelen egészen más megvilágításba tudna így helyeződni.
Így viszont csak marad a kikérem magamnak, meg a mi az hogy vérbíró?
Én tudnék egy jobb jelzőt is: tisztességes bírók.
Talán erre nem kapnák fel a fejüket sokan, vagy ki tudja.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.23. 06:02:41

genetikazni, zsidózni, listáztatni...a ballibnek lehet, jobbrol ez náculás.
ennyi.ezt szokta meg ez a selejt habsburg feju f@sz.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.23. 06:04:10

@kolomparlole1114: szed be a gyogyszered kolompár...
mert elgurt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.23. 07:42:52

MZP alapvetően egy Soros-csicskás idióta. Ez az akciója pont tizedrangú jelentőségű.

lobster thermidor 2019.12.23. 08:16:16

Hosszasan sorolhatnánk azokat a listákat, kezdve a Kubatov listától a bármilyen panzióban
csak egy éjszakát eltöltők személyi adatainak a listázásáig, amelyeket a magyar állampolgárokról készít a fidesz. Úgy tűnik ezek már el sem érik a jogvédők ingerküszöbét, mert nem hallom, hogy hangosan kiabálnának az érdekünkben. Ja, hogy ezek a listázások, és adatgyüjtések csak néhány millió egyszerű adófizető magyar állampolgárt érintenek, és nem valamilyen felkent, magát piedesztálra helyező hatalmi ágazat olykor kétes szerepet vállaló tagjait.

konrada 2019.12.23. 08:37:32

@lobster thermidor:
Igazad is van!
...elvégre ha Kubatovnak lehet listája arról, hogy ki szavazhat rájuk, akko miért ne lehetne Márki-Zaynak arról, hogy szerinte ki van a másik oldalon?

...hiszen ki gondolná, hogy egy dekával is jobbak lennének???

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.23. 08:44:21

Szerintem ez az ügy is egyértelműen bizonyítja, hogy 70-30 van Magyarországon. Márki-Zay Péterből kellene 20-30 minden megyében és akkor elkezdődhetne valami.
Mennyire gáz már, hogy álciviliek, a 70-30 haszonélvezői egyből összezárnak a kormánnyal, abban a pillanatban amikor a 70-30 intézményét éri támadás...

Paul Summers 2019.12.23. 08:47:37

Háborog a magyargyűlölő fekália söpredék.

BitPork 2019.12.23. 09:20:37

1: a bíróságok is káderekkel vannak teli, bármennyire is nem tetszik ez, akiket igen is el kell számoltatni.
2: ez marhára nem mentesíti MZ-t mert amit írásban elkövet már-már olyan mint 2006.
3: a kormánypárt remélem úgy végzi mint ceausescu amiért szíjjeb@szta az hazánkat

Helveticus 2019.12.23. 09:22:41

@Látens Inszinuáció: Kedves Barátom, Azért idiota Mert jo Magyar tulajdonsag Szerint rögtön vadaskodasba Kezd es az ellentetes Oldal dolgait Hozza fel, ahelyett Hogy inkabb a Saját haza elött söprögetne. Mi kenne ha egyszer nem gyülöködnetek haben tisztesegesen elnetek es Ilyen politikusokat valasztanatok meg, amit latok hogy es az oldal sem különb a megszerzett pozíciókat csak személyes anyagi gyarapodásra használja, ehhez csak megfelelő rálátás és valóság érzékelés kell. Utolsó sorod is az előzőeket bizonyítva, a megfelelő tisztelet és vita kultúra hiány miatt nevezel engem komanak és seggnyalonak, de ez inkább téged minősít mint engem.

ötköb 2019.12.23. 09:26:48

A kép valószínűleg nem az ítélőtáblán készült, mert ott 3 bíróból álló tanács ítélkezik.
Lakatos Péter meg ha jól tudom, a Szegedi Törvényszéken dolgozik.

Nbl 2019.12.23. 09:32:34

A bíróság és az ügyészség totális befolyásolása és kontrollja mennyire gyalázatos?

micimate 2019.12.23. 09:38:34

Sajnos, a magyar bírók jó része túlzottan független! Független az igazságtól, a tényektől, és a jogtól. Ellenőrizetlenül, teljes felelőtlenségük cinikus büszkeségével okoznak életre szóló károkat az eléjük kerülő ügyek egy részében.
Ezek közül legfájdalmasabbak családjogi ítéleteik nem kis része. Sajnos a családjogi ítélkezésben túl sok a frusztrált női bíró, akiket esetleg elhagyott, megcsalt a párja, és ezért elégtételt kell venniük a galád férfinépen. Csont nélkül helyeznek el gyereket olyan veszélyeztető környezetben, melyre akár tanúként nemzetközi szaktekintély orvos ad minősítést, és a sor még hosszú. Amennyiben nő igényel gyermektartást (nagyon helyesen!!!!) a döntés azonnal jön, ha férfi, még a faék egyszerűségű ügyben is évekig húzódik az ítélet meghozatala, miközben nem az anya részvételi képességét mérik fel akár egy fordulóban, hanem az apától követelnek a NAV eljárását meghaladó tájékoztatót saját anyagi helyzetéről, még akkor is, ha gyermeke költségeit csak korábbi megtakarításai felélésével tudja biztosítani.
Igen, saját esetemről szólok, ám a 15 éves folyamatban igen sok, különböző szintű női bíróval volt "szerencsém" tapasztalatot szerezni.
Vállalatvezetőként polgári ügyekben nem tapasztaltam a két nem bíráinak különbségét, egyaránt nem túl felkészültek (a peranyag néhány első oldalával -tisztelet a kivételnek - képben vannak, aztán jönnek a számolatlan perfelvételi és "érdemi" forduló jöhet, bizonyítva a bírói kar elviselhetetlen terhelését!
A Tőzsdei Választott-bíróság pártatlanságáról is nehezemre esne -tapasztalatból - túl sok jót mondani, bár ott a pártatlanságnak még a vélelme is túlzott naivitás lenne.
Bizony-bizony, nagyon ideje lenne valamilyen ISO rendszer bevezetése a bírói munka minőségbiztosításában is, ami akár "listázásba" is kellene, hogy torkolljon.
Politikai vonatkozású tapasztalatom szerencsére nincs, bár egyszer jelentett már fel hivatalban lévő miniszter a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon, mert megakadályoztam, hogy egy haverja ellopjon egy céget, de a kezdeményezést a rendőrség eleve elutasította, és így nem volt módom tapasztalni, hogy mi van akkor, amikor a hatalom, és az állampolgár ütközik a nagytiszteletű, természetesen "független" bíróság előtt.
Nos, a leírtaktól függetlenül Márky- Zay téma béli megnyilvánulását magam is csak elítélni tudom, tekintve hogy a bírói munkát is, mint bármi mást csak a teljesítmények és nem a vélemények alapján szabadna megítélni, de bizony folyamatosan kellene. Nem tudom ez kinek, milyen testületnek lehetne a feladata, hiszen bárki megerősítheti, hogy a bírói kaszt, hasonlóan az orvosihoz a végletekig összezár, és egy-egy csapnivaló bíró elleni felszólalást a harmadik hatalom elleni támadásnak címkézi.

nemecsekerno_007 2019.12.23. 09:40:02

A csávó egy hasbeszélő, kíváncsi vagyok merre fejlődik a városa gazdaságilag a következő 5 évben. A TramTrain nem számít, ahhoz semmi köze...
A mandzsúriai jelölt.

midnight coder 2019.12.23. 09:50:10

@Hungarian Geographic: "Márki-Zay Péterből kellene 20-30 minden megyében és akkor elkezdődhetne valami."

Ja. Utoljára az 50-es években volt ilyen, akkor is elkezdődött valami... Szerencsére ma nincs itt a baráti szovjet hadsereg, ami hozzásegítene benneteket a hatalom visszaszerzéséhez.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.23. 09:57:55

@micimate: megerositem a tapasztalatod, felkészületlen, megvett szakertok moge bebujo inkompetens birok vannak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.23. 09:58:53

@Hungarian Geographic: tudjuk haver, ha lenne 30, megint robogna a pancelvonat videken hogy öljetek.

Helveticus 2019.12.23. 09:59:22

@Látens Inszinuáció: Megígérem hogy a jövőben csak valamelyik mostani ellenzéki oldalra fogok szavazni, lehetőséget adva nekik a bizonyításra, de utána ha egy káosz tor ki az országban ne tessék panaszkodni és vissza mutogatni.
A mostani kormány olyan amilyet az ország megérdemel, hiszen ti sem csináltok mást kicsiben mint ôk. Múltkori tulajdonosi lakógyűlésen is volt nagy szidást de az összes ház körüli munkákat áfás számlák nélkül intézik. Olyanok kritizálnák akiknek semmi morális alapjuk sem lehetne megszólalni sem

BOAR 2019.12.23. 10:00:16

@midnight coder: De orbán simán behívná őket...

mojszipupi 2019.12.23. 10:13:12

Ez a blog most ugye Orbánról szól, meg az "amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten" tanításáról?

Paul Summers 2019.12.23. 10:14:16

@BOAR: Orbán csak az útszéli anyádat hívná be, hogy ne fázzon meg.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.23. 10:15:34

@midnight coder: "Ja. Utoljára az 50-es években volt ilyen, akkor is elkezdődött valami..." Ja. A forradalom!

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.23. 10:18:04

@@FILTOL: Hát jah! A forradalmi hevület már csak ilyen! Miért, szerinted a 70-30 haszonélvezői maguktól lemondanának a kb 100.000 milliárd ellopott vagyonukról?

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.23. 10:33:32

Júúúújjj! A 70-30 hogy betojt Márki-Zay Pétertől.
Milyen kemény, hogy néhány nappal 2020 kezdete előtt a kormány és a szélsőbal már nyilvánosan is összeborul!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2019.12.23. 10:50:09

"Ugyanakkor a közismerten Fidesz-kritikus Magyar Helsinki Bizottság (MHB)"
Ez nem személyes ügy. Az MHB közismerten emberi jog-, illetve jogállampárti, a Fidesz meg közismerten hatalompárti.
Ha a Fidesz tudna viselkedni, akkor az MHB-nak soha egy szava se lenne hozzá. Most épp Márki-Zay nem tudott viselkedni és neki is szólt az MHB, de ettől még nem lett Márki-Zay-kritikus szervezet. Ezek a szervezetek nem személyek ellen vannak, hanem viselkedések ellen.

midnight coder 2019.12.23. 11:56:08

@Hungarian Geographic: Nem volt az forradalom, csak választás. Olyan kékcédulás.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.23. 12:04:59

@FILTOL: Szerintem meg ne tolj több gyógyszert ha piálsz... tudod mit? Tolj!
kb 20.000 milliárd az éves költségvetése az országnak. Az elmúlt 30 évben 5 évnyit loptak el.
1.000.000 milliárd, az kb 50 évnyi költségvetési pénz.
Hülyegyerek! Kezd el kimélni magad magadtól, meg meg minket is a szélsőbalos proli propagandától.
Remélem Karácsonyra Jézuska hoz neked egy (két, há) páncélvonatot!
Sihuhuhuhuhuuuuuu!

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.23. 12:10:27

@midnight coder: az a gond veletek szélsőbalos prolikkal, hogy elhiszitek ha valami hazugságot többször büfiztek ide, akkor az valósággá válik.
1956 forradalom volt!
A kékcédulás meg 1947-ben volt.
Nnnna ezért kell országnak Márki-Zay és hozzá hasonló tisztes polgárok a balos csőcselék helyett! Én a helyébe (meg a Jobbik, meg a Momentum, meg a LMP) hátatfordítanék a szélsőbalnak! Sehova nem vezet ez a szövetség.

chrisred 2019.12.23. 12:41:18

@midnight coder: Azért el ne kiabáld. Putin ante portas, azaz Putyin azelőtt kágébés volt.

People Team 2019.12.23. 12:48:28

Népbíróság!
Azt hinné az ember, hogy ha jogszerűen és erkölcsösen él, akkor a törvény erejénél fogva az igazságot elnyeri a bíróságon! Hahahahahaha :)
Először is le kell szögezni, hogy a jog alkalmazása az nem lesz egyenlő sok esetben az igazságos ítélettel, így mehet a sértett akár Strasbourgig is! Na de, amikor ordít az ügyekről, hogy evidens a bűncselekmény vagy, hogy minden kétséget kizáróan megbukik egy bizonyíték, de ezt a bírák vagy az ügyészek nem veszik figyelembe, akkor vmi bűzlik a rendszerben!
Nézzük először is a leterhelt büntetésvégrehajtó intézményeket, tovább nem kellene terhelni őket... Létezhet egy ilyen ki nem mondott kérés?! Büntetővégzésekkel azárt egy pénzbüntetés elég jó business az államnak?!
Létezhet egy olyan rendszer, hogy ha egy ügyész büncselekményt lát az ügyben, akkor azt úgy végigviszik, hogy abból ítélet is szülessen?! A vádlottat ugye a szabad nyomozati cselekményekre hivatkozva sehol nem engedjük bizonyítani az igazát?!
Igazságügyi szakértő törvénybe ütközően lefolytathat vizsgálatot?! A bíró szemet hunyhat ezen bűncselekmény fölött és senki nem koppint a körmükre?
Előfordulhat olyan, hogy egy hibás elsőfokú ítéletet egy másik hibás másodfok alátámaszt és nem fellebbezhetsz?! Csakis azért mert a rendőrségen "eltűnt" egy magánindítvány?
Bíróval kapcsolatban felmerül az elfogultság, nyilatkozik, hogy Ő, őőőő neeeeem! A kitűzött tárgyalás azért betegszabadság miatt elmarad...
Megkötöznek egy embert, kínozzák, ütik agyba-főbe... Az ügyészség nem veszi ezt figyelembe, mert ugye az elkövetők tetten érték a semmit el nem követő sértettet és jogosan tartották fogva?! Bár a rendőröknek sem akarták átadni.
ÉRDEMES HAZÁNKBAN IS ELGONDOLKODNI A KÍNÁBAN NAGY SIKERŰ CYBER BÍRÁKRÓL, AHOL KIZÁRJÁK MÁR A BÍRÓI TÉVEDÉSEKET.
De épp aktuális az ügyészek és a bírák fizetésemelése....
nepbirosag.blog.hu/

enrikokaruszo 2019.12.23. 13:41:45

csak lepattogzik a civilizáció máza
ez az igazi arc

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.23. 14:38:56

@Hungarian Geographic: hujegyerek...az vagy ha elhiszed a 100.000et te pocshuszar...magyarazd mar mennyi...meg meg meg.

illaim 2019.12.23. 15:59:34

Vonyít a fidess SA csürhéje! Érzi a vesztét! LOL

Bkkzol 2019.12.23. 16:34:37

A magyar bírák nagy része kiöregedett vén komcsi. Védik a mundért és falaznak egymásnak. Bűnözőket mentenek fel, gyilkosokat engednek szabadlábra...milliárdos sikkasztókat engednek el... ezek után csodálkoznak ha önbíráskodások történnek.

Gyárfás 2019.12.23. 17:03:44

Politikai kinevezetteknek politika által megrendelt döntéseket hozni egy függetlennek nevezett hatalmi ágban,mde ezeket a mocsadékokat nem lehet listázni mert az olyna izé.
Legyen már ennek az országnak immunrendszere basszus.
Nem kell finnyázni.

midnight coder 2019.12.23. 17:19:46

@Hungarian Geographic: Igazad van, a kékcédulás valóban előbb volt, de én igazából arra, és Rákosi Pajtás Elvtárs tevékenységére céloztam. A bírók listázása leginkább az ő profiljába fér bele kis hazánk újkori történetéből. Hogy 56 mi volt, a padlásfelsöprő Nagy Imrével az élen az picit bonyolultabb kérdés. Amúgy a vörösnácikat én sem igen kedvelem jobban mint te.

Control_ 2019.12.23. 18:14:24

Bájos, mikor a fideszes bér-bloggerek és párt-sajtó-munkások jönnek az igazságszolgáltatás védelmével, meg a jogokkal. :DDD

enrikokaruszo 2019.12.23. 19:07:40

@Control_: aki önmagát kalapácsnak képzeli, annak az egész világ szög :)
nem kell, hogy értsd, kopácsolj csak tovább

tripleflows 2019.12.23. 20:07:20

Az elszámoltatást a Geci-vel kell kezdeni és teljes fideSS bagázson lemenőkig / felmenőkig végigvinni.

Poltot azonnal leváltani, az ügyészség meg végre elkezdhet majd dolgozni. Mondjuk nem tudom mennyire tudnak ők is reggelente a tükörbe nézni, hogy pont ők egy maffiarendszer kiszolgálói...

enrikokaruszo 2019.12.23. 20:19:29

@tripleflows: ...merthogy, majd te megmondod előre, ki bűnös, és ki nem...
kunbéla is hitt ebben a képességében, aztán rábaszott, hogy a haverjai pont ugyanilyen kiválasztottnak érzik magukat

tripleflows 2019.12.23. 23:42:28

Nem én öcsém... elég lesz csak a meglévő törvények ALKALMAZÁSA.

Az alól ugyanis a Geci és bandája teljesen mentesül.
süti beállítások módosítása