Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A baloldal pofán vágta magát Tapolcán

2015. április 11. - Herczeg Sándor

Gyurcsány Ferenc egy olyan futballistához hasonlít, aki a kupadöntő utolsó 10 percében a 16-oson belül szándékosan felrúgja saját csapattársát. Egy ilyen tettnek egyrészt nincs értelme, másrészt csak árt vele, ahogyan azt Szigetvári Viktor Együtt-elnök oly találóan meg is fogalmazta. Eképpen Gyurcsány a jobboldali győzelem leghatékonyabb előkészítője Tapolcán.

Nemigen lehet másként értelmezni ugyanis a Demokratikus Koalíció elnökének minapi megnyilvánulását, melynek kapcsán simán összemossa az MSZP-t Simicska Lajossal.

gyurcsany_index.jpg

Puch László szocialista országgyűlési képviselő, Veres János pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2007-ben

(a kép forrása: Index / Kovács Tamás MTI)

A Figyelőnek adott nagyobb lélegzetű interjúban nem éppen rózsás színben tünteti fel Puch László volt szocialista pénztárnokot, sőt másokat sem kímél az Index összegzése szerint:

A rendszert Gyurcsány úgy írta le, hogy „százezrek, milliócskák gurulnak a pártvezetés tudta nélkül majálisra, nőnapra, ilyenekre. Aztán a kongresszuson a pártpénztárnokok kapják a legtöbb szavazatot.” Szerinte ez az MSZP-nél és a Fidesznél is így működött, de a szocialisták legalább szerinte tisztában voltak azzal, hogy ez erkölcstelen.

A volt miniszterelnök ezen mondata - az MSZP is érintett volt a korrupcióban - különösen erős, s még akkor is az lenne, ha nem a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztás finisében topognánk. Ráadásul a szocialisták jelöltjét, Pad Ferencet, a DK is támogatja. Ezért tényleg nehéz kibogozni, vajon mi a szándéka Gyurcsánynak a nagy leleplezésnek szánt véleménnyel. A teljesen laikusok számára is nyilvánvaló, hogy ezzel finoman fogalmazva sem növeli saját aspiránsa esélyeit, akire egyébként is sötét árnyként vetül a MAL Zrt.-nél egykor betöltött szerepe. A vasárnapi voksolás elemzői számtalanszor kimutatták már, hogy a verseny rendkívül szoros lesz, a fideszes Fenyvesi Zoltán, a jobbikos Rig Lajos, vagy a szocialista Pad Ferenc egyaránt lehet befutó, elképzelhető, hogy néhány szavazat dönt. Ebben a kiélezett küzdelemben az előbbi két jelölt dörzsölheti össze a tenyerét Gyurcsány nyilatkozatai után, de leginkább a szerintem orrhosszal vezető Jobbik örülhet.

A csapattársak természetesen nem örülnek  

Természetesen nem kellett sokat várni a riposztokra sem. Mesterházy Attila egykori MSZP-elnök csodálkozását fejezte ki, amiért Gyurcsány olyan tartalmú nyilatkozatot adott, amely akár a tapolcai időközi parlamenti választás eredményére is rányomhatja a bélyegét. 

mesterhazy-attila-d0001d120927dee74880f.jpg

Mesterházy Attila országgyűlési képviselő, az MSZP volt elnöke

(a kép forrása: 168 óra)

Mindehhez csatlakozott Szigetvári Viktor, aki Facebook-oldalán a következőket írta:

Gyurcsány Ferenc sajnos továbbra sem az időzítések mestere. Fontos beszélni arról, ki, mit és hogyan tett az elmúlt két és fél évtizedben, ennek részeként kell beszélni a kerületi avagy országos szintű korrupciós összefonódásokról. De a Pad Ferenc kezét Ajkán még minap szorongató volt miniszterelnök csak árt a hétvégi választásnak, kárt okoz a Jobbik és a Fidesz ellen küzdő aktivistáknak azzal, ha új bizonyítékok nélkül most beszél a Puch–Simicska-tengelyről. Van helye és ideje az ellenzéki pártok közötti szakmai, politikai vagy erkölcsi alapú vitáknak. De egy hetet igazán várhatott volna Gyurcsány Ferenc.        

szigetvari_atv.jpg

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke

(a kép forrása: ATV)

Szigetvári Viktornak teljesen igaza van. Még akkor is, ha ezek a mondatok egyébként a problémák szőnyeg alá söprésének tűnnek. A kérdés azonban továbbra is nyitott, azaz miért érdeke Gyurcsánynak az, hogy gyengítse saját jelöltje esélyeit, miért pont most hozakodott elő a farbával? Nem hinném, hogy ennyire hozzá nem értő lenne. Biztos vagyok benne, hogy tudja: amit mondott, az számukra káros. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy mi a célja állításainak, vagy inkább sejtéseinek nyilvánosságra hozatalával, még inkább azok időzítésével. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a történések miatt vesztene voksokat Pad Ferenc. 

Egy biztos: a baloldal ismét pofán vágta saját magát. Ezúttal Tapolcán.

                   

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr347357920

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiváló eredmények Veszprémtapolcán 2015.04.13. 08:12:25

Ne az egyes pártok helyezését nézzük, ez lényegtelen. Nézzünk az események mögé. A választás igazi tétje az volt: a politikailag aktív lakosság hány %-a dől be ismét a rendszerváltás hazugságának, a biztos zsákutcának, az elavult nyugati-liberális szó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.11. 13:39:51

Hm... prolipatkának olvastam a blog nevét. :D

Megjegyzem, néha olyan kényszerképzeteim vannak Balatonőszöd óta, hogy bár időnként egy bicskanyitogató stílusú paprikajancsi, de mégis valahol a tisztességesebb politikusok közé tartozik Gyurcsány. (trolloknak szabad a pálya, nem fogom megindokolni a fenti kijelentést :D)

Négyes_ 2015.04.12. 13:01:58

Gyurcsány Ferenc emberileg és politikusként is sajátos figura. Aki odafigyel az elmúlt években közzétett írásaira és ismeri egy kicsit életrajzát, illetve kiigazodik emberi megnyilvánulásai között, az tudja: nagyon sokszor hibázik és többnyire emocionális fellángolások, átgondolatlan érzelmek alapján fogalmazza meg nyilatkozatait. Ez a mostani közlése is egy hiba volt, amit nem gondolt végig és rosszul időzített.

Hozzáteszem azt is, hogy az egész tapolcai választás egy túllihegett, és messze a valódi jelentőségén túl értékelt esemény. Erre vonatkozóan az alábbi posztot ajánlom:

koznaplo.blog.hu/2015/04/10/tullihegett_idokozi_valasztasok_ujpesten_veszpremben_es_most_tapolcan

...

STIRLITZ 2015.04.12. 13:09:01

Az Ajka-Tapolca-Sümeg időközi választás elsősorban a Jobbikról szól. Arról, hogy igazolja el az elmúlt fél évben kimutatott előretörését, vagy nem?! A Fidesz mélyrepülését és a baloldal lassú haldoklását nem befolyásolja ez a választás és megfordítani sem tudja!

Ám az igazi kérdés még a Jobbikot illetően sem az, hogy mi lesz azt követően, hogy győz (vagy veszít), hanem hogy szakad e vagy sem. Erről bővebben:

nemhiszemhogy.blog.hu/2015/04/11/nem_hiszem_hogy_a_jobbik_szakadasara_tul_sokat_kellene_varnunk

Idézet a posztból:
"A szakadás viszont érik a levegőben. Nem tudni, hogy ha bekövetkezik, akkor az addigra méretesre duzzadt Jobbik mekkora hányada fog Vona kezében maradni és ez a hányad elég lesz e ahhoz, hogy komoly győzelmi esélyekkel fusson neki a 2018-as választásoknak. Minden esetre a radikálisok nagy változások küszöbén állnak, melyek jelentősen befolyásolni fogják 2018-ig a hazai pártpaletta erőviszonyait."

Rudi Kató 2015.04.12. 13:29:47

@pythonozok:

Csak egy apró kérdés: Mióta tartozik a gyúrcsótány az emberi fajhoz?

fay rodisz 2015.04.12. 14:19:32

@Rudi Kató:

Mióta a genetikai férgek a fideSSből kerülnek ki.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 14:29:58

@Rudi Kató: ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy egy fajtádbéli nyilas korcs az emberi faj része? :D
Tudod kisfiam, az embernek gerince van. Neked max egy takonyszál van a helyén.

Tökönrúgott Feleségek 2015.04.12. 15:13:11

@Rudi Kató: és mióta tartozik orbán az emberi fajhoz?? egyébként, hol van a szokásos zsidózásod?

csak egy néző 2015.04.12. 15:29:17

@Rudi Kató:
Katókám, erre mondják, hogy tátott pofával rhantál be a faszerdőbe, jó bőnyállal. Egészségedre.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.04.12. 15:44:10

@Rudi Kató: Azóta mióta te. Ja te nem, szóval ő régebben.

ózdi cigány 2015.04.12. 15:45:16

@Rudi Kató: Mi van nácika? Nem zsidóztál? Kiverte neked az asszony reggel?

BitPork 2015.04.12. 15:54:15

LOL, én már csak egy kávét kérek szépen :)

nemecsekerno_007 2015.04.12. 16:16:47

30%-os a részvétel? Arra kéne választ találni, hogy ez mér' van. Akkor talán kicsivel közelebb kerülnénk a problémához. A nyálerésben már jók vagyunk, úgy országos szinten is...

dunántúli gyerek 2015.04.12. 16:52:21

Kibaszott jó szigetvári elborult feje. Ezeket a padlót fogott csicskásokat(meg a többi függetlent..:D) senki nem fogja újra megválasztani, náluk van a SZOPI-KUPON.

evvan

dunántúli gyerek 2015.04.12. 16:58:17

Szar lehet ilyen 30 éves libsigyereknek lenni. Felteszed az életed arra hogy lopszcsalszhazudsz, azt az se jön össze, azt személyesen még csak nem is a te hibád. SZOPI - KUPON.

Ha a nagyapáitok nem körmöt téptek volna sajnálnálak titeket, de igy inkább röhögök a többiekkel.

Blogger Géza 2015.04.12. 16:58:40

@nemecsekerno_007: Nincs túl nagy tétje ennek a választásnak. Főleg az ottani választópolgárok szempontjából nincs. És persze valójában a politikusok szempontjából sem, hiába hiszi valaki, hogy ez az eredmény bármit is mutatna 2018-ra vonatkozóan.

Az emberek többségét meg (hálistennek) annyira sem érdekli a politika, hogy egy ilyen kevésé fajsúlyos eseménynél elsétáljanak a választófülkéig.

Sexual Harassment Panda 2015.04.12. 17:04:31

@STIRLITZ: az a blog egy komplett hülyesèghalmaz.
"A jobbik beèri a fideszt"
Hogyne

A fidesz mèg ìgy is nagy zuhanàsàban is 40%-os.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 17:07:12

@dunántúli gyerek: magadból és a családodból indulsz ki, ugye?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 17:08:59

@Tudományos libsizmus: szarházikám! Tükörbe még bele tudsz bámulni anélkül, hogy színeset ásítanál vagy ingert éreznél, hogy szemen köpd magax?

nemecsekerno_007 2015.04.12. 17:23:35

@Blogger Géza: Ja, ezzel tisztában vagyok. Ez az egész cirkusz a politikusokról szól, nekik fontosabb mint a választóknak. 2018-ig még sok minden lehet.

Tudományos libsizmus 2015.04.12. 17:30:52

@Sexual Harassment Panda:
A libsik egy ideje tudatosan játszanak a Jobbik kormányra kerülésére.

profilo 2015.04.12. 17:34:14

@Tudományos libsizmus:

Libsik és a tudatosság?
Szerintem itt nem találhatunk közös halmazt...
:)

lékek és ellensúlyok 2015.04.12. 17:57:32

@Tudományos libsizmus:
"A libsik egy ideje tudatosan játszanak a Jobbik kormányra kerülésére. "

Nekem is van egy ilyen érzésem. A hülye is látja, hogy a bal oldal halott a libsik, és klónjaik sem tudnak teret nyerni, ez is tisztán látszik. Mégis tolják ezerrel a negatív kampányt Orbánfasisztadiktátormaffiafelcsuticigányoznak, hogy majd kidől a valaguk.
Valahol egy közbeszerzésen a piaci árszint felett 20%-al vesznek meg valamit, 5 percen belül ott virít az Indexen. (Jó kis hálózatuk lehet, komoly stáb dolgozhat rajta)
Pedig, ezzel egyre inkább úgy néz ki, a jobbikot tolják. Miközben már most az a duma megy, hogy a jobbik előretöréséért is az Orbán a felelős (???).
Úgy néz ki, a ballib az ég a kunyhó ropog a nád stratégiáját követi.
Miközben Vona, már a kormányzásra készül.
Hogy szakadás lesz ? Több mint valószínű. De ezzel szerintem Vonáék csak nyernek, így manifesztálhatják, hogy lám, lerobbantottuk magunkról a kőagyú szélsőségeseket. Ezzel tágabb teret nyitnak, az esetleg jobbról, és balról átkacsintgatóknak is.

Netuddki. 2015.04.12. 19:40:15

@Blogger Géza: "Az emberek többségét meg (hálistennek) annyira sem érdekli a politika, hogy egy ilyen kevésé fajsúlyos eseménynél elsétáljanak a választófülkéig."

Ja, a hazaáruló, századvéges sikkasztó fajtádat! A kubatov elhajtja szavazni a belistázott fideszeseket, a többiek meg maradjanak otthon. Körülbelül ez a balfasz fidesz taktikája. De lehet, hogy a (volt) fidesz szavazónak is már elege van a megélhetési politikusbűnöző fideszesekből. Úgyhogy buktátok. A magyarázkodásotok meg faszt se érdekel.

Netuddki. 2015.04.12. 19:42:41

@Tudományos libsizmus: "A libsik egy ideje tudatosan játszanak a Jobbik kormányra kerülésére."

Elég szomorú, hogy kizárásos alapon már csak a lobbik marad. Ezt elsősorban a megosztó, tolvaj fideszes gazdáidnak köszönhetik a magyar szavazók.

Blogger Géza 2015.04.12. 19:43:05

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nehogy megzavarjanak a tények:

"a választókerület egészében nincsenek olyan jó pozícióik, mint a szocialistáknak, akik címlistákkal járták a várost, Ajkán pedig maximumra járatták a mozgósítást."

index.hu/belfold/2015/04/12/hogy_ertelmezzuk_a_tapolcai_reszveteli_adatokat/

Blogger Géza 2015.04.12. 19:44:14

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Megosztó??? Miért, a te hozzászólásaid a nemzeti egység felé mutatnak? Bagoly mondja verébnek... :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 19:48:09

@Blogger Géza: bocs elvtárs, de az ellenségkép gyártást a fidesz kezdte - részben a hazai blogokon működő, fizetett bloggereivel/fórumozóival, részben meg az utcán. A fidesz maffia egyik ősbűne, hogy a politikai ellenfelekből ellenségeket csinált. Szóval lehet kussolni.

Blogger Géza 2015.04.12. 19:51:12

@pythonozok: Tényleg? Erre van valami konkrét bizonyíték is, vagy csak a szokásos ballib mantra?

Blogger Géza 2015.04.12. 19:56:47

@pythonozok: Szerintem a baloldal részéről már azelőtt sokkal durvább nemzetellenes megosztó politizálás ment, még mielőtt lett volna olyan, hogy blog. :)

Gondoljunk a permanens fasisztázásra, nácizásra, a 23 millió románozásra, és hát ne hagyjuk ki klasszikust sem: "mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket". Na, ezt se egy fideszes mondta. :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 19:57:10

@Blogger Géza: erre konkrét bizonyítéknak ott volt anno az index pol.fóruma. Hogy mást ne említsek, talán épp te voltál ott az a véglény, amelyik topikot nyitott "Papot vertek a bolsik az éjféli misén" címmel, amiről később kiderült, hogy tudatos hazugság volt... na ennyit a söpredéketekről.

nemecsekerno_007 2015.04.12. 19:57:35

Elnézve a kommenteket ez a társadalom sokkal nagyobb bajban van annál amit egy miniszterelnök váltással meg lehetne oldani. Nagyon gáz. Nyílván tisztelet a kivételeknek.

nemecsekerno_007 2015.04.12. 20:00:22

Így építünk utat, így focizunk, így tüntetünk, így kirándulunk, így közlekedünk, így vásárolunk .........

nemecsekerno_007 2015.04.12. 20:01:05

Ahogy a komment-oldalak többségén "vitázunk".

Blogger Géza 2015.04.12. 20:01:21

@pythonozok: Ez annyiban érdekes, hogy én soha nem nyitottam ott semmiféle topikot, és azt sem tudom, miről van szó. :) Na, ilyenek szoktak lenni a balos "bizonyítékok" :)

nemecsekerno_007 2015.04.12. 20:02:11

nem is tudom, hogy a f*szba akarunk európai fizetést, meg életszínvonalat?!!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 20:04:37

@Blogger Géza: aha. Nem tudod miről van szó, de azért ugacc... hát csak ugass, nyugodtan! :D
(ha nem te voltál - asszem pirítós nicken -, akkor kérdezd meg a pártházbéli elvtársaidat, biztosan lesz néhány aki emlékezni fog a nagy műre!)

DarthVader 2015.04.12. 20:06:47

Na mi van, az összes fideszpatkány itt nyüzsög?

A poszthoz:

"Nagy interjút adott Gyurcsány Ferenc a Figyelőnek, amely elsősorban nem a DK terveiről, jövőjéről, hanem az MSZP múltjáról és a volt miniszterelnök korábbi döntéseiről kérdezett. "

1, nem hiszem, hogy Gyurcsány ment volna oda a Figyelő-höz, hogy "hé, nem adhatnék interjút?" Vsz. a Figyelő kereste meg.
2, a Figyelő "elsősorban nem a DK terveiről, jövőjéről, hanem az MSZP múltjáról és a volt miniszterelnök korábbi döntéseiről kérdezett. "

Na most, ha nem ad interjút, az a baj. Ha azt mondja, majd a választások után, akor az a baj. Ha nem arra válaszol, amit kérdeznek, vagy nem válaszol, az a baj. Ha meg letagadja az egészet, az a baj. Úgyhogy interjút adott, válaszolt arra, amit kérdeztek, és azt mondta, ami történt. Ezzel mi a baj? Ja, hogy most kérdezték, és azt, amit? Hát, szomorú dolog ez, de ez van.

Tudományos libsizmus 2015.04.12. 20:07:44

Ez nagy zakónak tűnik elvtársak. Kikészült a veszprémi gyors, ha jól látom.

Blogger Géza 2015.04.12. 20:07:53

@pythonozok: Rossz hírem van számodra, soha semmilyen pártházban nem voltam, és azt sem tudom, ki az a pirítós. :) Te viszont nem kicsit tűnsz frusztráltnak, hiába, a balos jelölt épp 23%-on áll, ez még a közvélemény-kutatásokban mértnél is gyengébb szám. Betudom ennek, hogy össze-vissza írsz minden hülyeséget. :)

gmihaly 2015.04.12. 20:08:19

Kevesebb okoskodás, kevesebb önjelölt firkászkodás több lenne.

Blogger Géza 2015.04.12. 20:09:15

@DarthVader: Semmi baj nincsen, mi csak hátradőlünk, és élvezzük a műsort...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 20:12:35

@Blogger Géza: hehe... te komolyan azt hiszed, hogy érdekel, mi folyik Tapolcán? Épp olyan elmebeteg vagy, mint a fidesz birkák 99%-a (a többi szimpla gazember, mint a Viktátorotok)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.12. 20:14:06

@Blogger Géza: hogy egész pontos legyek: engem az érdekel, hogy minél előbb eltakarodjatok a közéletből, aki odavaló az az elmegyógyintézetek zárt osztályaira, a maradék meg a sittre. Máshol fideszesnek nincs helye.

Blogger Géza 2015.04.12. 20:15:33

@pythonozok: Ez most valami nemzetegyesítő komment akart lenni? Tulajdonképpen ki is a megosztó inkább ezek alapján, a baloldal vagy a Fidesz? Ezen talán érdemes egy cseppet elgondolkodni...

Blogger Géza 2015.04.12. 20:16:40

@pythonozok: Ez gyönyörű! Újabb bizonyíték a baloldal nemzetegyesítő hozzáállására!

látens liberális 2015.04.12. 20:43:49

@nemecsekerno_007: ...az egyetlen értelmes megnyilvánulás...+1

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:05:28

Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az eredménnyel. Annak is, hogy a Jobbik és a Fidesz között alig van különbség.

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:08:26

@nemecsekerno_007: Na most nemecsek, a magasabb fizetés nem pártállás, vagy annak kérdése mennyire érzed magad európainak, hanem GDP és államháztartási hiányok kérdése.

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:09:52

@Blogger Géza: Látom, a csákó rendesen kész van. A ballibsik ma megértették, hogy ők semmiképp nem alternatíva:))))

2015.04.12. 21:12:37

@♔batyu♔: És még jó, hogy nem is olyan régen, Veszprém kapcsán mértékadó emberek arról beszéltek, hogy ha valami, akkor ezek az időközük tükrözik a nép véleményét :)

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:15:45

@A demokrácia leszakadó függönye: Na most lehet, hogy nem ezzel lesz tele a ballib média.

Tudományos libsizmus 2015.04.12. 21:16:05

Fekete lyukba zuhannak a ballibbantak.

2015.04.12. 21:17:35

@♔batyu♔: Ááá ők mindig logikusan gondolkoznak, és értelmes, konzisztens álláspontokat képviselnek. Nincs olyan, hogy az aktuális véleményük 180 fokos ellentétben áll a korábbival. Legalábbis az elmúlt 5 percével biztosan nem!

nemecsekerno_007 2015.04.12. 21:20:07

@♔batyu♔: gondolkodás kérdése. a ki faszságokon gondolkodik, meg azokról beszél az nem fog extra GDP-t termelni. Komment-oldalakon még elmegy, de munkahelyen nem. Ha cége van akkor meg végképp nem. Európa ebben jobb. A magyar termelékenység az európai kb. 60%-a. Az amerikainak csak 44%-a. Pedig időben mi dolgozunk a legtöbbet az eu-ban. Ez az egész azért gáz, mert így hiába jön ide pénz, abból nem sok jó születik. Nagyon leegyszerűsítve olyan ez, mintha csimpánzok közé szórnának egy kis euro-t.... Semmi se történik....

mortullus 2015.04.12. 21:20:12

@♔batyu♔: Azzal lesz tele, hogy: "náciveszély, náciveszély! Vonuljon be Ámérika, az oroszok, az eu, a kéksisakosok, mindenki!"

Lauder sem véletlen járt ma székesfővárosunkban.

nemecsekerno_007 2015.04.12. 21:23:09

@látens liberális: hát ez a nagy baj :( basszus... ha valaki céges környezetben így töketlenkedik, azt hamar bedarálják.... hogy lesz így GDP, hozzáadott érték, meg tudás alapú gazdaság?

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:26:19

@nemecsekerno_007: Most akkor mit szeretnél mondani? Egy biztos, a Gyurcsány-Bajnai féle gazdaságpolitika megbukott ez tény.

A másik biztos, hogy Orbánék gazdaságpolitikája nem bukott meg, az ország pénzügyi helyzete stabilizálódott, úgy néz ki, kecmergünk ki a szarból. Ez is tény.

MIért nem történik semmi? Mégis mi a fenét gondolsz, a teljesítmény növeléséhez mi kell? Gyurcsány?

Te termelsz extra GDP-t?

Tudományos libsizmus 2015.04.12. 21:26:48

Vegye tudomásul mindenki, hogy a helyi választások eredményeiből nem lehet országos trendekre következtetni, leszámítva Veszprémet.

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:27:42

@mortullus: Tankokat Lauder sem képes szerencsére behívni. Amúgy remélem, hétfőn már haza is megy.

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:29:09

@Tudományos libsizmus: Nézd azért ha nagyon megvakarom, szerintem megint egy óriási balliberális győzelem született, hiszen Pad 23%-, plusz akik nem mentek el szavazni.

Persze ez a csaló fideszkormány nem fogja elismerni.

Tudományos libsizmus 2015.04.12. 21:31:22

@♔batyu♔:
Így van. Egyébként is, a Fidesz tutira a saját képére formálta az egész választási rendszert, ahogy a legutóbbi két választás is mutassa.

Rudi Kató 2015.04.12. 21:33:58

fay rodisz, pythonozok, Tökönrúgott Feleségek, csak egy néző, Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény], ózdi cigány és a többi kék-vörös fasisztának!

Ugyanabból a patkány alomból származtok, hogy osztoztok a koncból?

2015.04.12. 21:37:10

@♔batyu♔: Majd jönnek a torz választási rendszerrel. Igaz, hogy az nyeri az egyéni körzetet, aki darabra a legtöbb szavazatot kapja, de akkor is torz!

Egyébként is mindenki hülye, mert ha a 23%-os eredményhez hozzáadjuk a 80% államadósságot, akkor az 103% a baloldalnak!!!! És akkor még ott a 3 ezer milliárd manyup, ami ehhez hozzájön!! Szóval a reális, az háromezermilliárd-százhárom százalék a baloldalnak! Persze egy átlag fideszbirka még ezt az egyszerű matematikai összefüggést sem látja :)

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:38:08

@Tudományos libsizmus: Igen, pedig szerintem az LMP magasan nyert. Csak ugye neki mindössze 5%-ot számoltak, Orbánéknak pedig 75%-ot.

Nem véletlenül állok becsomagolva már hatodik éve. Európa nem itt van.

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:40:42

@A demokrácia leszakadó függönye: Majd kapod a kritikát a szakértőktől, mert a nem szavazottakhoz mindig az évet kell hozzáadni. Így pedig akkor a DK győzött kétharmaddal.

sanyix 2015.04.12. 21:42:29

zsíír bukta a fütyisz :))

♔batyu♔ 2015.04.12. 21:50:05

@sanyix: Ezt tulajdonképpen inkább a ballibsik bukták.

2015.04.12. 21:55:11

Csak kevesen tudják, de az új traffipaxoknak valójában van egy másodlagos funkciója is. Nevedül a szavazófülkék figyelése a renitens szavazók kiszűrése céljából, illetőleg a nem megfelelően kitöltött szavazólapok távoli átírása egy szupertitkos NASA által kifejlesztett technológián alapuló lézer-rendszerrel.

Csak is így történhetett... Különben tutibiztos hozta volna 2/3-al a körzetet a baloldal!

Emberek ébresztő!

Tudományos libsizmus 2015.04.12. 21:56:42

@sanyix:
Veszprémben összejött a csiki-csuki a függetlennek álcázott Késszel.

Most láthatjuk, mekkorát bukik, akinek buksija mellé kiteszik az MSZP és a DK logóját a plakáton: 26%. Ha jól emlékszem, tavaly országosan is ennyi volt a "demokratikus ellenzék".

Miután a Fidesz ugyebár futóbolondok gyülekezete, a kormány pedig minden kedden bukik, ez kibaszott kurva gyenge teljesítmény a "demokratikus ellenzék" részéről.

Ez persze egyáltalán nem baj. Szépen kialakul egy egészséges pártstruktúra, ahol két nemzeti párt verseng, az internáci söpredék meg elmehet az anyjába.

sanyix 2015.04.12. 21:58:29

@♔batyu♔: meg a fütyisz :) szóval mondhatjuk hogy összkomcsi bukta.

♔batyu♔ 2015.04.12. 22:02:19

@sanyix: Orbánéknak ez inkább kellemes meglepetés. Nekik bukta az lett volna, ha Pad vagy a Jobbikos nyer és ők kapnak 26%-ot. Na persze nyilván nem örvendezhetnek, hiszen voltak ők jobbak is, de egy alapvetően jobbikos körzetben jó eredményt értek el.

nemecsekerno_007 2015.04.12. 22:06:45

@♔batyu♔: a gazdaságunk kezd rendbe jönni, azzal nincs gond. jön az eu-s pénz is.
Azt kell kitalálni, hogy tudjuk hasznosan elkölteni. Dehogy akarom én az eladósító gazdaságpolitikát visszahozni. Csak arra próbálok utalni, hogy ha faszságokkal foglalkozunk akkor abból nem lesz énekes halott. A kedvező gazdasági környezet csak egy lehetőség, a továbblépéshez termékek, szolgáltatások kellenek amit exportálni lehet. Na ehhez kell több mint ami a közbeszédben, komment-oldalakon folyik.

sanyix 2015.04.12. 22:13:30

@♔batyu♔: úúú ez meg alapvetően jobbikos körzet, hogy oda ne oldalazzak :D Nagy mókamester vagy te, mikor veszprémben bukott a fütyisz azt meg alapvetően balos körzetnek mondtad, pedig mindig fütyiszes volt :D

Persze a fütyisz nem bukik, ez unortodox győzelem :))

játccótér 2015.04.12. 22:17:53

Ezt a Fletót a fidesz fizeti! Hagyót megcincálták, pedig az kisember volt, de ezt meg békén hagyták. Úgy dolgozik az mszp alá a fideszt illetve a jobboldalt erősítve, hogy öröm nézni! Az van benne, hogy a mszp nem állt ki mellette? Ha a bosszú ideje jött el nála, akkor őt is romlásba viszi...már miniszterelnökként sem szeretettem, amikor az arab terroristákat látta focizni nálunk.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.12. 23:25:57

Cumika van ballerkáim. Úgy látszik, ha kiírjátok a jelölt neve mellé az Mszp-Dk-t már nem működik a történet. '18-ban indítsatok 96 független jelöltet..:)))))

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.12. 23:29:43

@♔batyu♔: Ne legyen illúziónk, sok mindent kell változtatni a kormányzati munkán, mindenesetre legalább a ballib örjöngésre pontot tett ez a mostani választás. Csúnyán leszerepeltek, pedig nagyon bíztak magukban..

Darth_Vader 2015.04.13. 06:59:33

@pythonozok:

Az olyanokat, mint te, fehérjefeldolgozóba kell vinni, és műtrágyát kell készíteni belőlük. Semmi másra nem vagy jó.

nu pagagyí 2015.04.13. 07:56:33

@♔batyu♔: Gratulálok az egyharmadotokhoz.

♔batyu♔ 2015.04.13. 08:18:29

@nemecsekerno_007: Te szerinted mit csinálsz? Pontosan ugyanazt.

♔batyu♔ 2015.04.13. 08:21:40

@A megvalósult amerikai ólom..: Amíg a Fidesz és a Jobbik között folyik a harc addig nincs gond.

A ballibsik szerintem még jobban fognak hörögni, de ez egyáltalán nem baj. Szépen csúsznak a margó felé, Egyre jobban benne lehet a zsákban, hogy 2018-ban ők már nem dönthetnek el semmit és ez a lényeg.

Trackers 2015.04.13. 08:38:37

Régóta mantrázom amit mindenki tud, aki foglalkozik politikával.

Nevezetesen hogy a baloldal lejárató kampánya csak a Jobbiknak használ.

Az emberek többsége soha nem fog az MSZP-s Gyurcsányos koalícióra szavazni, és bárkit (ténylegesen bárkit) hamarabb megválasztanak, mint ezt a baloldalt.

Amíg nem tűnik fel a porondon egy MSZP-t Gyurcsányt, és Fideszt egyformán elutasító politikai formáció (a Jobbikon kívül) addig ez az eredmény várható.

Pop40 2015.04.13. 09:00:37

@DarthVader:

"1, nem hiszem, hogy Gyurcsány ment volna oda a Figyelő-höz, hogy "hé, nem adhatnék interjút?" Vsz. a Figyelő kereste meg. "

Ez nem mentség.
Egy politikus - pláne olyan rutinnal, mint Gyurcsány - legyen már annyira profi, hogy nem kezd el összevissza beszélni, csak mert mikrofont nyomnak a képébe.

Rendben, szakítani akar a korrupcióval, oké. Most lenne 3 éve felépíteni magát.
Egyetlen egy kibaszott napot már nem tudott várni, hogy fikázni kezdje azt a pártot, amelyikkel szövetségben indult?

A szocik egy szarhalom, ahol gyakorlatilag az egészet (a Kunhalmi-vonal kivételével) gyökerestől kéne megújítani.
De könyörgöm, a hibáikra ne egy fontos időközi napján kezdjen már el beszélni a SZÖVETSÉGES párt vezetője!!!! ....

Alick 2015.04.13. 09:03:49

@Trackers: "Amíg nem tűnik fel a porondon egy MSZP-t Gyurcsányt, és Fideszt egyformán elutasító politikai formáció"

Ez lenne az LMP...

Pop40 2015.04.13. 09:05:41

@♔batyu♔:

"A ballibsik ma megértették, hogy ők semmiképp nem alternatíva:"

De jó duma :-)

Ha kétharmaddal nyer a "ballibsi" egy balos körzetben, 11%-kal egy jobbosban, az nyilván nem érdekes.
De ha egyszer veszít (illetve ugyanannyit hoz, mint tavaly) egy kőjobbos körzetben, akkor egyből "semmiképp nem alternatíva"? :-DDDDDD

Pop40 2015.04.13. 09:09:25

@A demokrácia leszakadó függönye: Tükrözik is.
Nyilván nem 1-1 időközi, hanem a trendek.

Mint ahogy Újpest után, amit kétharmaddal vitt egyedül a baloldal, se mondta senki, hogy ebből egyenesen következik a 2018-as balos kormány, éppoly baromság a tegnapi Jobbikos győzelemből azt levonni, hogy 18-ban ők az esélyesek.

A trend, ami egyedül közös az időközikben, az az, hogy a fideszmaffia képtelen nyerni. Pedig Tapolcán már Vitya is agitálta szegény tó partján napozó mamikat. :-)

Pop40 2015.04.13. 09:24:01

@Tudományos libsizmus:

"Ha jól emlékszem, tavaly országosan is ennyi volt a "demokratikus ellenzék". "

Jól emlékszel. Tavaly országosan volt ennyi. ORSZÁGOSAN. Benne a balos körzetekkel.

Most meg a vérjobber körzetben ennyi, a sima jobbos körzetet, mint pl Veszprém, nyerte, a balos körzetet meg, mint Újpest, kétharmaddal nyerte.

Pop40 2015.04.13. 09:27:36

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Úgy látszik, ha kiírjátok a jelölt neve mellé az Mszp-Dk-t már nem működik a történet."

Na ja. Ha egy vérjobber körzetben nem nyernek, egyből nem működik a történet.
Újpest kétharmad, Veszprém 11%-os többség, az kit érdekel, hisz Tapolcán nem nyertek, így egyből nem működik a történet. :-DDD

Tulképp nyerhetnek 1000 helyen zsinórban, ha egyszer nem nyernek, már azonnal nem működik a történet. ;-)

Gazz 2015.04.13. 09:41:48

Kedves posztoló. Javasolnám, mélyedj el egy kicsit a közvéleménykutatási adatokban, olvass el néhány Gyurcsány interjút, pár más blogot erről a Gyurcsány interjúról, és talán leesik a húszfillér, hogy miért mondta, és miért most mondta.

nicktolvajmentesítő kovi1970 2015.04.13. 10:21:20

@pythonozok:
"az ellenségkép gyártást a fidesz kezdte"

Nyilván ezért dől az orbánozás/nácizás az összes indexblogból.

Pop40 2015.04.13. 10:26:17

@nicktolvajmentesítő kovi1970: Nyilván.

Még véletlenül sem azért, mert Viktorka lassan 5 éve teljhatalommal kormányoz, s eközben nagyjából mindent ellopott és elkúrt, amit lehetett.
De biztos nem ez az ok.
Meg különben is, micsoda dolog már, hogy valaki hibát mer találni az 5 éve kétharmaddal kormányzó Vityában!:-D

Tudományos libsizmus 2015.04.13. 10:38:33

@Pop40:
Mindegy, mert ismét égett a "demokratikus ellenzék", mint a Reichstag. Készüljetek fel rá lélekben, ha van nektek ilyen, hogy a Fidesz váltópártja a Jobbik lesz.

Pop40 2015.04.13. 10:42:40

@Gazz: Nos, én nem vagyok posztoló, csak egy egyszerű választó, de ez nekem sem tiszta.
Értem, miért mondta, de azt nagyon nem, hogy ezt miért most kellett mondani.

Bármely politikusnak, vagy egyáltalán, bármely csapatvezetőnek kell, hogy legyen annyi esze, hogy a csapat gyengeségeit nem a döntő meccs, ütközet, vagy megmérettetés előtt kell hangsúlyozni.

Ha Gyurcsány ennyit nem tud, nincs helye a politikában. Még akkor sem, ha ez a választás meggyőződésem szerint nem ezen múlt.

De múlhatott volna ezen is.

Pop40 2015.04.13. 10:46:55

@Tudományos libsizmus: "Ismét" égett?
Miért, mostanában hol égett még?:-)

Igen, a fidesz váltópártja nyilván a jobbik lesz, hisz nagy nehezen nyert 35%-kal egy vérjobbos körzetben.
Az, hogy újpesten nyoma se volt, veszprémben meg alig kapott 10% fölött, nála nyilván nem gond, hisz ha a ballerek kikapnak egyszer, az "ismét" égés, de ha a jobbik kétszer, azzal nem jelent semmit. :-DDD

Gazz 2015.04.13. 10:47:34

@Pop40:
Amit érdemes észbe vésni:
Nemcsak Orbán, Gyurcsány is tanult 2006-ból. Méghozzá azt, hogy nem csapatban kell játszani, mert akkor mindig lesz, aki elárul.
Másrészt Gyurcsány az MSZP-ben is ellenfélt lát.
Tök egyértelmű, hogy Gyurcsány az egész bal térfelet akarja. És most látva a népszerűségi mutatókat, a baloldalon egyetlen egy növekvő trend van. Ez a DK-é.
Ennyiből tökéletesen össze lehet rakni, hogy a Gyurcsány az MSZP eliminálására törekszik.
És ajánlom figyelembe venni, hogy a Bajnai féle alakulatot is elsősorban a DK által kikényszerített összefogás tette tönkre, ez fog történni az MSZP-vel is.

Gazz 2015.04.13. 10:51:32

Gyurcsány szarik a jobbikra. Két legfontosabb célját elérte.
1. Orbán szopott, mint a torkosborz.
2. Az MSZP is megszopta.
Mindeközben a DK népszerűsége szép lassan növekedik, anélkül, hogy különösebben tennének is valamit ért. Pont úgy, mint a jobbiknak. Nekik sem kell igazán az ujjukat se mozdítani.
Az MSZP-ben láthatóan nincs egy olyan karakteres figura se, aki meg tudná Gyurcsányt állítani. Ez pedig odavezet, hogy akár már 2018-ra a bal oldalon csak Gyurcsány lesz, meg az LMP.

Pop40 2015.04.13. 11:02:09

@Gazz: Engem nem érdekel az mszp, felőlem megszűnhet.
De azt nehezen viselem, ha a társaság, akire -fogamat szívva-, de leszavazok, azért veszít, mert Gyurcsány mószerolni akarja a szocikat. (Nem ezért vesztett, de veszthetett volna ezért is.)

És ez esetleg azzal jár, hogy adott esetben berágok rá, és nem leszek hajlandó rá szavazni.

És gondold el, hogy én nem vagyok szoci fan. Ha én így állok hozzá, szerinted az echte balosok mit szólnak majd az ilyen sztorikhoz?

Azt mondod, semmit nem kell tennie, és a dk magától emelkedik.
Akkor szerinted okos dolog ilyen hülyeségekkel elvadítania azt a balos szavazótábort, akik miatt a dk magától emelkedik?

nemszólokmégegyszer 2015.04.13. 11:19:31

Szépvoltferi! Játszottam még Szigetvári, Mesterházi. Tökönrúgós mester/nemházi/hármas. Egy kis erőlködés és lesz még mesterötös is /előző befutók: LMP, MLP, munkáspárt, stb. .../ Faljátok fel egymást, akkor még dilemma sem lesz.

Gazz 2015.04.13. 11:41:09

@Pop40: Fletó szerintem nagyívben szarik erre. A célja világos. Ki akarja szorítani/beolvasztani a többi baloldali pártot, és így kényszerhelyzetben leszel. Vagy rá szavazol, vagy otthon maradsz. (Mondjuk szerintem az LMP-t nem tudja felfalni, de ők könnyen ellehetetlenednek)
Az, hogy otthon maradsz, csakis annak a függvénye, hogy a másik kettőtől (fidesz romjai, jobbik) mennyire tartasz. Ha nagyon ( amire a jobbik esetében szerintem van is alap), akkor nem fogsz otthon maradni. Nyilván erre rá fog segíteni az, hogy megy a démonizálás. Ebben a fidesz elég jó, és ha karaktergyilkolja a jobbikot (kézenfekvően az orosz érdekek szolgai képviseletével - bár ez Orbánra is nagyjából megáll), akkor Gyurcsány csak elégedetten nézi az eseményeket a háttérből, és szépen csendben járja a vidéket, és lukat beszél az emberek hasába.

Gazz 2015.04.13. 11:47:05

@Pop40: Még akármi lehet. Egy éve gondoltad volna, hogy a fidesz elindul meredeken lefelé? Viszont a jobbikban előbb utóbb lesz valami szakadás. Ilyen betyárseregekkel a hátukban, nem lehet kormányon maradni tartósan.
De még az is lehet, hogy Orbán tényleg beáldozza néhány olyan emberét, akit az egész ország gyűlöl (Rogán, Lázás, Szijjártó), és ezzel esetleg megtörheti a trendet.
A fidesz bukta oka, hogy már közvélekedés, hogy rettentő sokat lopnak. Ezt már nem lehet elhimihumizni, de ha megfelelő bűnbakot találnak, akkor időt nyerhetnek.

Tudományos libsizmus 2015.04.13. 11:47:46

@Pop40:
De hiszen titeket akar az egész ország, Orbán minden héten megbukik.

Ehhez képest a jobber 70% (egy nem vérjobber választókerületben, ebben tévedsz) a népi demokratikus ellenzék tavalyi ámokfutása után ismét méretes arcra esés.

nicktolvajmentesítő kovi1970 2015.04.13. 12:05:51

@Gazz:
Feri nagyjából azt csinálja a ballib oldalon, amit Orbán a kétezres évek elejétől a jobboldalon. Tippem: "egy tábor, egy Feri"

empoftla 2015.04.13. 16:22:48

@maxval bircaman szerkesztő: Putyin meg fényesen nyert. Ezzel Magyarországnak sokkal jobb lett!

Pop40 2015.04.14. 08:51:24

@Tudományos libsizmus:

Azért nem bukik meg minden héten.
Csak amikor választás van. :-DDDD

70% fölött volt a jobber szavazatok száma. (soroljuk a ruszkibérenc pártokat, meg a komcsi fideszt is jóindulatúan ide.)
Ha ez nem vérjobber kerület, akkor milyen?

Amúgy:
Volt 3 időközi.
1, balos körzet, a baloldal kétharmaddal győzött.
2, jobbos körzet, a baloldal vastagon győzött.
3, vérjobbos körzet, a baloldal vesztett, a tavalyi országos átlagát hozta.

3-ból 2 zakó lenne? A fidesz 3/0-ja akkor micsoda? Sikersztori? :-D

Pop40 2015.04.14. 08:59:05

@Gazz: "és így kényszerhelyzetben leszel. Vagy rá szavazol, vagy otthon maradsz. "

A szavazókat nem nagyon lehet ilyennel zsarolni. Pláne akkor, amikor már elég nagy a kínálat baloldali pártokból (sőt, épp az a baj, hogy már túlkínálat van.)

"Ha nagyon ( amire a jobbik esetében szerintem van is alap), akkor nem fogsz otthon maradni. "

Valóban nem, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy leszavazol Gyurcsányra.

"Egy éve gondoltad volna, hogy a fidesz elindul meredeken lefelé? "

Gondoltam. Sőt. Én azon kevesek egyike voltam, akik arra tippeltek, hogy a fidesz elveszíti a tavalyi választást.
Ebben kicsit túlbecsültem a magyarok intelligenciaszintjét, de mindössze fél évet tévedtem, ami sztem megbocsátható (hisz fél évvel a tavalyi választás utántól a fidesz már nem képes választást nyerni.)

"Ilyen betyárseregekkel a hátukban, nem lehet kormányon maradni tartósan."

Igen, ezt én is valószínűsítem, de nem mostanra. Hisz amikor megy a szekér, kevesen akarnak leugrálni róla.
Szakadást inkább akkor tudok elképzelni, ha
1, nagyon beleélik magukat a 2018-as kormányra kerülésbe, és taknyolnak
2, kormányra kerülnek, és jönnek a nehézségek.
Szóval jó esélyt adok én is a szakadásnak, de nem most.

"De még az is lehet, hogy Orbán tényleg beáldozza néhány olyan emberét, akit az egész ország gyűlöl (Rogán, Lázás, Szijjártó),"

Ezzel már elkésett, mert a döntő többség őt is gyűlöli, lévén köztörvényes tolvaj.

"A fidesz bukta oka, hogy már közvélekedés, hogy rettentő sokat lopnak. "

Ez nem közvélekedés, hanem szimpla tény, amit még a vak is lát.
süti beállítások módosítása