Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Nem tudjuk magunkat megvédeni

2016. július 15. - Herczeg Sándor

Mire volt jó a francia rendkívüli állapot akkor, ha egy kamionnal bárki széttrancsírozhat 84 embert? Miért riogatunk folyamatosan a bevándorlás rémképeivel, ha a mostani tettes is Franciaországban élt? Mikor és ki fog lecsapni megint? Kérdések, melyekre nehezen adhatók válaszok.

Én is lehetek a következő áldozat. Te is. Ami most éppen szétverni igyekszik az európai értelemben vett demokráciamítoszt, nem válogat. Emellett láthatatlan, bárhol feltűnhet és bárkit megsemmisíthet. Mindig egy lépéssel leszünk lemaradva tőle, hiszen kiszámíthatatlanul radikális, a végletekig fanatikus és nem félti a saját életét. Mi pedig igen. S ez a vesztünk, ezért vagyunk sebezhetők. Nem tévednek azok, akik úgy gondolják, hogy a legtöbb merénylő már ránézésre asszimilálódott befogadó országában, második, netán harmadik generációs migráns. Ugyanakkor a most érkezők olyan eszmei utánpótlást hoznak és egyúttal pumpálnak friss vért az alvadóba, amely bármikor apokaliptikus méretű robbanásveszélyes eleggyé alakulhat. Hiába áll több ezer rendőr a legszélesebb párizsi sugárutakon, ha a halál egy nizzai sétányon arat – ez kivédhetetlen.

tepegraph.jpg

(a kép forrása: telegraph.co.uk)

A politikusok pedig kondoleálnak. Sorban, egymás után, ahogy a kamion iszonyatos erejétől összetört testek fekszenek. A cselekvés ideje jött el. Az olyan titkosszolgálati módszereké, melynek végén a merényletre készülő, bármilyen vallás vagy ideológia mentén ölni képes gyilkosnak csak az azonosítatlan holttestét veti ki a Szajna, vagy a Temze. Vagy akár a Duna. Olyan kormányközi együttműködésé, melynek nyomán csak a filmbeli Sakáléhoz hasonló jeltelen sírokban fekszenek azok, akik a tömeges pusztítást tekintenék életcéluknak. Most éppen a franciák szabadságot éltető ünnepének felhőtlen örömét csapta szét kegyetlen módon a több tonnát vezető gyűlölet. Holnap a szomszédban lesz.

Bosszút állhatunk. Hogyne. De talán előbb kellene lépnünk és nem lenne kiért bosszút állnunk. Nem maradt más hátra. Ha nem tesszük, akkor a következő kamion előtt is szabad lesz az út.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr608891702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz11 2016.07.16. 09:36:39

Le kell állítani a bevándorlást. Ez is Tunéziai hátterű volt. Ha annak idején nem engedik be, még ma is élnének.

midnight coder 2016.07.16. 09:44:49

Az a baj, hogy ez ellen titkosszolgálati módszerekkel elég nehéz védekezni. Nem állíthatsz minden migráns mellé titkosrendőrt. Különösen nem olyat, aki a nyelvüket is beszéli. És a nyugati civilizáció bizony nagyon-nagyon védtelen. Elég egy kamion pár tucat ember megöléséhez. Bár a csókánál volt fegyver, de ez is teljesen felesleges volt, bőven elég volt a gyilkoláshoz a jármű. És ez még messze nem a leghatékonyabb módja az ölésnek, akár ezerszer ennyi embert is könnyedén meg lehet ölni anélkül hogy valaki fegyvert venne a kezébe - bár tény, hogy az nem lenne ennyire látványos. De a látványos módszerek között is vannak bőven ennél sokkal több áldozattal járó lehetőségek. Szóval, jelenleg tényleg csak a terroristákon múlik hogy hol, mikor, mennyi embert ölnek meg. És ennek a korlátja nem a nemzetközi összefogás, nem a titkosszolgálatok, hanem a terroristák jól felfogott saját érdeke. Jelenleg Európa megszállása zajlik, a kedves liberális kormányok aktív támogatásával, különös tekintettel Merkelre. Egy-egy egy-két száz főt érintő merénylet még nem rendíti meg ezek hatalmát, de egy (vagy több) igazán nagy terrortámadás már produkálna olyan közfelháborodást ami elsöpörné Merkeléket, és hatalomra segítene egy rakás olyan jobboldali kormányt, amik együtt kisöpörhetnék az iszlámot Európából, persze az iszlamistákkal együtt. Elég durva dolog lenne, kb. mint anno a németek kitelepítése a II világháború után, de ma még lehetséges lenne egy ilyen forgatókönyv. És ezért nincsenek sokkal több áldozattal járó merényletek.

Teds 2016.07.16. 09:45:05

Krisz11: a 2-3. generációs migránsok általában a gyarmatosítás következtében kerültek az adott országba.

Teds 2016.07.16. 09:48:02

Egyetértek a cikkben foglaltakkal. Midnight coder: az említett titkosszolgálati módszerek nem éppen azt jelentik, hogy minden civil mellé titkosrendőr kell, épp ellenekzőleg: sokkal átfogóbb és mélyebb tevékenységnek kell lennie, ami a gyökerénél kezeli a porblémát: hogy ne is jussanak a terroristák a civilek közelébe.

Teds 2016.07.16. 09:49:34

Apró kiigazítás a cikkhez: a "filmbeli" Sakál valójában "könyvbeli": Frederick Forsyth A Sakál napja c. könyvéből származik a karakter - és a későbbi filmek - ,
akit a könyv végén jeltelen sírba temetnek.

pucros 2016.07.16. 09:57:24

Nem egyforma eséllyel lehetünk áldozatok, a tömeget kerülő introvertáltak most kicsit szelekciós előnyben vannak.

De ez nem túl nagy; a terror érdekes a médiában, nagyot szól (ez a célja), ám a tényleges súlya felől nyugodtan ignorálhatnánk.

Voyager10 2016.07.16. 10:07:53

@Krisz11: Ha Ő nem akkor megcsinálta volna más. Izrael lezárta a határait (betonfallal) és az sem ért semmit. Ez ellen nem lehet védekezni. Az ok nem a bevándorlás. A bevándorlás is csak tünet. A vándorlás oka ugyanaz mint a terrorizmusé. A tűrhetetlenül nagy különbségek és a kilátástalanság.
Az okokat kell megszüntetni és akkor csökkenni fog. Az okokat pedig nem a párizsi utcán álló rendőrök vagy Magyarország déli határának a lezárása szünteti meg. Szíriában, Líbiában, Afganisztánban, Szomáliában stb. is emberhez méltó életnek és biztos jövőnek kellene lenni. Akkor nem jönnének el és kevesebben állnának terroristának...
De úgysem ebbe az irányba halad a dolog, hanem jön a határzár, a fegyveresek és az lesz Európában nagyban amit már látunk Izraelben kicsiben. És ugyanúgy nem fog működni...

midnight coder 2016.07.16. 10:11:06

@Voyager10: Az okok egyrészt a túlnépesedés (a szírek is kb. megtízszerezték a létszámukat az elmúlt 100 évben), másrészt a terjeszkedő iszlám. Ezt nem fogod csak úgy megállítani. Kb. olyasmi a helyzet, mint anno konkvisztádorok idején Európában volt. Csak most mi vagyunk az indiánok.

Voyager10 2016.07.16. 10:12:03

@pucros: Izraelben a kibuclakókat akik bezárkóztak álmukban mészárolták le késsel... Szerintem illúzió, hogy bárki is biztonságban van.

Voyager10 2016.07.16. 10:16:43

@midnight coder: Csak az indiánok a megelőző évszázadokban nem fosztották ki a spanyolokat. Az európaiak viszont igen... Inkább a Római Birodalom jut eszembe, amit végül a korábban meghódított népek döntöttek meg. A történelem egy kicsit mindig ismétli önmagát és szigorúan erkölcsi alapon ez sajnos így igazságos. Most ők jönnek!

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.07.16. 10:41:06

Maximum a liberális faszfejek lesznek itt áldozatok amikor a jó nép meglincseli őket a baromságaik miatt. És annak épp itt lenne az ideje.

midnight coder 2016.07.16. 10:43:47

@Voyager10: Az erkölcsi alapot nagyjából mindig és mindenki magasról szarja le. A világ legnagyobb demokráciaexportőre is jó indiánok csontjaira épült. A végeredmény az ami számít, és ez ami engem aggaszt. Nem mellesleg, ezek a népek akkor is kiirtanának minket, ha soha egy hajuk szálát sem görbítettük volna.

midnight coder 2016.07.16. 10:45:45

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Nem. A liberális faszfejek, ha szorul a hurok akkor szépen angolosan távoznak majd egy biztonságos helyre. Kanada, Ausztrália, esetleg az USA. Az áldozatok a választópolgárok, azok gyerekei, unokái lesznek.

midnight coder 2016.07.16. 10:49:36

@Teds: És azt hogy ? A hitszónok szépen elvegyül a többi migráns között. Hogy akadályozod meg, hogy a francia 3. generációs iszlamista közelébe kerüljön ? Kiválogatod a többi egymillió közül ? Nincs ráírva hogy az ami, és ha megkérdezik akkor nyilván fogorvosnak, vagy építészmérnöknek, vagy tanárnak mondja majd magát. A diplomáját nem kérheted el tőle, és elég nehéz olyan polgárt találni aki a migráns nyelvét is beszéli, és olyan szakmai kompetenciája is van ami alapján megmondja, hogy a csávó tényleg építészmérnök.

Teds 2016.07.16. 11:02:48

@midnight coder: nem a megvalósítás nehézségeit vitatom. Azok nem kérdésesek.

Voyager10 2016.07.16. 11:05:03

@midnight coder: Egyeetértek tényleg leszarják. És ez a baj oka.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.16. 11:26:51

AZért ezt a bevándorlást ha szabad kérnem ne bagatelizáljuk el.

Ugyanis valóban Francia volt a mostani terrorista is, viszont muszlim.

És nekem édesmindegy, hogy Ahmed Szíriából, avagy annak unokája, aki már magyar francia, vagy dán gyilkolja meg a családom, gyermekeim, szüleim avagy engem !

Ha nem jön ide, mert nem engedjük, hogy integrációra alkalmatlan muszlim tömegek lepjék el a mi országunkat is (ahogyan a franciákat már ellepték), akkor megúszhatjuk ezt a terror kitettséget !

Teds 2016.07.16. 11:43:38

@Trompf: a pontosság kedvéért: cáfolták, hogy francia állampolgár lenne, még tegnap. Viszont kezelték pszichiátrián, ami nem meglepő.

Willkommenskultur 2016.07.16. 11:56:10

A gyarmatositás visszanyal a gyarmatositokra.

Minket hagyjanak ki ebből.

steery 2016.07.16. 12:33:52

Azonnal fel kell számolni a demokráciát, mert az idézte elő a jelen helyzetet. Kőkemény diktatúra kell, a politizálás és megosztottság teljes felszámolása. Aztán az összes idegent, legális és illegális bevándorlót ki kell utasítani az országból. Menjenek el, akárhová. Aki nem megy, azt ott helyben meg kell ölni. És a továbbiakban senkit nem szabad beengedni a határon szigorú ellenőrzések nélkül. Aki átszökik a határon, figyelmeztető lövés a feje fölé, hogy forduljon vissza. Ha nem fordul, meg kell ölni.
Ennyi. Problémák megoldva.

Teds 2016.07.16. 12:56:37

Kíváncsi vagyok, hogy valóban az ISIS állt-e mögött, vagy magányos őrült volt. Úgy értem, tudom, hogy az ISIS vállalta most, utólag magára, de ezen kívül más kapcsolatot nem találtak a kettő között. Még az is lehet, hogy idegen tollakkal ékeskednek, és az elkövető a szokott lövöldözős ámokfutás helyett alkotta ezt :(

Voyager10 2016.07.16. 13:07:06

@steery: Zseniális program! Ha baj van kezdjünk gyilkolni! Ez mindig megoldja a problémát. Mesélj még kérlek! Zene füleimnek. Amúgy van más is... Elmebetegeket a pszichiátriai őrzőbe! ;-)

Voyager10 2016.07.16. 13:12:37

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Kossuth Lajos is liberális volt aki a polgári szabadságjogokért harcolt. Érdekes a névválasztásod és nézeteid közötti kontraszt. De a legérdekesebb az erőszak iránti olthatatlan vágy.
Lehet, hogy bejön amit mondtál. De nagyon kell vigyázni, hogy mit kíván az ember mert még véletlenül megvalósul...

Voyager10 2016.07.16. 13:29:50

@Teds: Szerintem is. De ha nem vala milyen "bot" generálja ezt a sok hülyeséget akkor emberek is. Hátha elgondolkodnak.
Nem tehetek róla, de még hiszek a tündérmesékben. Meg hát tanár vagyok... ;-)

steery 2016.07.16. 17:26:37

@Voyager10: Ha tudsz jobbat, akkor ne rinyálj, hanem nyögd ki.
Látszik, hogy még mindig nem fogjátok fel, hogy 2015 tavasza óta háborúban állunk és ez a műsor életre-halálra megy. Jelenleg az ellenség van taktikai előnyben. Ők támadnak, mi pedig még csak nem is védekezünk, csupán nézzük az eseményeket, szörnyülködünk és vitatkozunk, ahelyett, hogy cselekednénk. Hány ezer embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy kihúzzátok a fejeteket a seggetekből? Akkor is ilyen töketlenek lesztek, amikor majd minden nap, minden eutropai országban ilyen merényletek lesznek? És nem lehet majd kimenni az utcára anélkül, hogy le ne lőnének meg fel ne robbantanának? Meg újabb több milliós tömegek özönlenek be hozzánk? Hahó! Az ellenség épp seggbe kúrja a puhapöcsű európai demokráciát! Ennyire élvezitek ezt?

Voyager10 2016.07.16. 19:06:27

@steery: Figyelj te kis szalonnáci! Csak szeretnél háborúban állni, mert akkor kiélhetnéd az elferdült ösztönéletedet. Magyarul gyilkolhatnál védteleneket. És beszopsz minden eszetlen baromságot amit tetszik a beteg lelkednek. Egyébként meg nem vagyok sem a fegyveres erők sem a rendőrség tagja így nem feladatom megállítani a terroristákat. Ha látok egyet akkor hívom a rendőrséget ennyi. És neked sincsen sem jogod sem lehetőséged kezelni ezt a helyzetet.
Viszont az mindent elmond rólad, hogy csak a gyilkolásban látod a megoldást. Ha csak szájalsz akkor nettó hülye vagy. Ha komolyan gondolod akkor meg gyilkos hajlamú szociopata akinek nincsen helye a normális emberek között!

steery 2016.07.16. 20:49:06

@Voyager10: Majd meglátjuk, hogy fogod hívni a rendőrséget, amikor épp legéppuskáznak vagy felrobbantanak vagy megkéselnek vagy elgázolnak az utcán.

Ez a szalonnáci kifejezés tetszik! Tudod, mit jelent a náci szó? Nacionalistát, azaz nemzeti elköteleződésűt. Szóval kösz, hogy így feldicsérsz. :-D

archangel1528 2016.07.30. 04:58:55

Az Iszlám meghódította Arábiát, Bizáncot, Perzsiát, Észak-Afrikát, Közép-Ázsiát, Észak-Indiát, az Ibériai és a Balkán félszigetet, valamint beszivárgott Ny-Európába. A muzulmánok 1400 éve állnak hadban a világgal, és addig nem állnak meg amíg az egészet az uralmuk alá nem hajtják.
Vagy az ő civilizációjuk, vagy a miénk fog megmaradni a végén.
süti beállítások módosítása