Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Magyar Nemzeti Válsághelyzet

2016. március 09. - Herczeg Sándor

Bizserget a tavasz. Megnyílnak a laktanyák, a határra vezénylik a rendőröket és a katonákat. Egy percig sem vonom kétsége az intézkedés létjogosultságát, mindazonáltal a fegyveres testületek dörgő léptei jótékonyan nyomják el a Magyar Nemzeti Bank és az Országos Roma Önkormányzat körül dúló csatazajt. Is.

Huszadrangú kérdés, hogy az ORÖ-t régebben elnöklő Farkas Flóriánnak melyik asztalfiókban lapul az érettségi bizonyítványa. Sokkal inkább érdekes, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma kénytelen visszakérni 1,6 milliárd forintot, amit éppen a cigányság felzárkóztatására kellett volna költeni. Tőlem Farkas kubikos is lehetne, ha azt látnám, hogy ez az összeg a romák ezreinek nyújtana támaszt és képezne hidat a munka világába. Szégyen, hogy ezekben az ügyekben a rendőrség és a NAV-vizsgálat is folyik, nem beszélve mindennek az erkölcsi súlyáról, ami egy olyan politikust terhel, aki amellett, hogy 14 éve országgyűlési képviselő, még miniszterelnöki biztos is. Olyan ember, akitől a romák tragikusnak is bőven nevezhető munkaerőpiaci pozíciójuk javítását várnák el. Ehelyett...

farkas_florian.jpg

Farkas Flórián

(a fotó forrása: Index)

A Magyar Nemzeti Bank több mint 200 milliárd forintra rúgó, alapítványokon átfutó tételének "kámforrá" varázslása pedig olyan szintű ködösítés, ami még Kövér László házelnök szemét is öt napig szúrta. Áder János köztársasági elnök tovább gondolta, s meg is vétózta. Tulajdonképpen tökmindegy, hogy a jegybank végül is betol-e egy wellnessbunkert a Budai Vár oldalába vagy sem. Már az is hajmeresztő, hogy a magyar felsőoktatás éves büdzséjét meghaladó pénzmennyiség sorsáról a közvéleménynek semmilyen információja se lehessen. A már egy ideje a partvonalra szorult Pokorni Zoltán mondata is a feledés sűrű homályába veszett, mely szerint "aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét."

orszaggyules.jpg

A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását célzó javaslat szavazásának eredménye a kijelzőn az Országgyűlés plenáris ülésén március elsején

(a fotó forrása: Index Koszticsák Szilárd/MTI)

A migrációs hullámot kezelni kell, a határainkat meg kell védeni, hiszen az az ország, amely nem teszi, az nem szuverén többé. Közben azonban nem szabadna elfelejteni azt sem, hogy a veszély nem mindig kívülről érkezik, s nem mindenre megoldás a Nagy Magyar Nemzeti Válsághelyzet, amely ápol és eltakar.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr148458432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retrovírus (törölt) 2016.03.09. 23:34:11

Értem, hogy ez a kocablog a kormányfikázásra jött létre, és mint hobbi lehet, hogy nem rosszabb mondjuk a virágkötésnél. De egy buta, fáradt, demagóg érvet ismételgettek úgy, hogy gyakorlatilag egymás szájából veszitek ki. Ez nem vall valami kifinomult retorikai képességre.

A menekültválság nem egy eszköz a belpolitikai problémák elfedésére. Senki nem tagadja ezek létét, még a fidesz-szavazók sem (én nem vagyok az). Egyszerűen nyitott kapukat döngettek. Ha valaki a menekültekből politikai tőkét próbál csinálni folyamatosan, az pont a magát demokratának meg européernek nevező libbant oldal.

Akármi van a cigányok háza táján, persze kezelni kell a problémát, de a menekültválság ettől függetlenül a saját jogán egy elsődleges és sokkal fontosabb ügy. A legkevesebb, amit a regnáló hatalomtól elvárok, hogy ne engedje, hogy ez az emberalatti csürhe egyszerűen ránk rúgja az ajtót, hanem használja a rendelkezésre álló erőszakszervezeteket. Ez a dolguk.

Nektek libbantaknak meg az, hogy ajvékoljatok. A kutya ugat, a karaván halad.

Teddius 2016.03.10. 14:28:27

Kicsi retrovírus, hagyd a jól bevált szólamokat :D ELhiszem, hogy könnyebb felmondani, amit betanultál, de itt nem válik be. A szerző minden, csak nem liberális. Sőt, inkább a Fideszhez húz - olvasd el a többi posztját is. Csak nem agy és kritika nélkül, hanem értelmes ember módjára: azt is észreveszi, ha hibáznak.

Az értő olvasás jó, gondolkodni hasznos :)

Pelso.. 2016.05.28. 13:07:19

annak politikai tőke, aki aki plakátokon üzenget már hosszú ideje.
süti beállítások módosítása