Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A liberálisok a kerítést és saját magukat vágják át

2015. augusztus 16. - Herczeg Sándor

A liberalizmus önmagában nem azt jelenti, hogy a lovak közé kell vágni a gyeplőt, s főleg nem akkor, amikor nem tudjuk, van-e előttünk szakadék. Ez az, amit a Magyar Liberális Párt képtelen felfogni.

A tavalyi főpolgármester-választáson Budapesten 2,1 %-ot elért, az EP-voksoláson pedig el sem indult MLP, amely a Parlamentben a függetlenek között bujkáló Fodor Gáborral véteti magát észre, ismét bekerült a hírekbe. Ezúttal úgy, hogy Bősz Anett ügyvivő az önmaga által felállított kerítést vagdossa át a fővárosi Szentlélek téren. Egész egyszerűen nem értem, hogy egy párt miként képes ennyire elrugaszkodni a valóság talajától, s miért megy szándékosan szembe egy nyilvánvaló társadalmi problémára adható normális véleménnyel. Tudom, hogy kevesen vannak,  – a Wikipedia 722 tagról ír – sőt, közszereplésre fogható tagjaik még annál is elenyészőbb számban, de a gondolkodás nem minden esetben vetíthető le tömegre.

Szombaton ezt a közleményt adták ki:

A Liberálisok biztosak abban, hogy együtt le tudjuk bontani a gyűlölet kerítését, melyet a Fidesz húzott nemcsak a határra, hanem ember és ember közé. Hogy erre képesek vagyunk, azt annak a sokezer civilnek a példája mutatja, akik az állam helyett gondoskodnak a menekültekről a kormányzati propaganda ellenére is. A kerítés a Fidesz kormány jelképe lett. Embertelen, értelmetlen, gyűlöletet szít, kirekeszt. Állandó a kormányzati hazugság az építésének indokairól, az építés jogi következményeiről és a munkálatokról is. Mert hazugság, hogy a kerítés bárkit is megállítana a határon, hiszen a kerítés nem a határon, hanem már Magyarországon belül van. Éppen ezért hazugság, hogy a kormánynak nincs teendője a kerítéshez érkező, hazánkban lévő menekültekkel, mint ahogy azt Gulyás Gergely és Lázár János állítja. És hazugságra épül az is, hogy minden rendben van az építési munkálatokkal, hiszen semmi sincs rendben egy olyan építkezéssel, amely tömeges kisajátítással, környezetrombolással, a jogszabályok áthágásával, milliárdos kiadással, kényszermunkával jár. A Fidesz politikája arra épül, hogy ellenségeket gyártson: teljesen mindegy, hogy az az Európai Unió, a szegények és munkanélküliek, a kommunisták, az Egyesült Államok, a liberálisok, vagy a bevándorlók. A Fidesz most még nem számol kampányának hosszútávú következményeivel, hiszen ha a menekültek továbbmentek, attól még a gyűlölet itt marad. Közös felelősségünk, hogy felismerjük és fellépjünk a gyűlöletkeltés ellen, hiszen bármelyikünk kerülhet az áldozatok csoportjába, bárkiből lehet egyik napról a másikra gyűlölt. A Liberálisok éppen ezért ma délelőtt egy gyűlöletet szimbolizáló kerítést állítottak fel a fővárosi Szentlélek téren, hogy bárki átvághassa azt, és ezzel tegyen egy lépést a gyűlöletkampány lebontásáért, az egymás iránti toleranciáért.  

Ez egyébként tipikus, a liberalizmus rossz felfogásából eredeztethető válasz. Naponta cirka 1500 migráns érkezik a déli határszakaszon, az ebből adódó feladatok minden eddiginél nagyobb problémákat és feszültségeket okoznak. Erre reagálva mit tesz egy tulajdonképpeni parlamenti párt? Budapesten felállít néhány méter kerítést, az ügyvivőjük pedig odaáll egy drótvágóval.

mlp_forras_origo.jpg

Bősz Anett, az MLP ügyvivője saját kerítésüknél Budapesten

(fotó forrása: MLP origo)

Gratulálok! Ez a megoldás. Megrongáljuk néhány helyen és liberális módszerrel megmentjük az emberiséget. Holott ennek az ideológiának volna helye a közéletben, pláne akkor, ha jelenlegi alkalmazói élnének a gondolkodás remek fegyverével és nem csupán pártirodájuk magányában gyártanának fantazmagórikus elméleteket – ezek ugyanis megbuknak az élet első igazi próbáján. Nem tudom, hogy az európai értékeket bőszen támogató MLP-nek feltűnt-e, hogy Brüsszel is a határvédelem fontosságára intette Magyarországot, melyhez – épp ideje volt – jelentősebb mértékű anyagi forrást is biztosít. A tények ismeretében nemigen lehet más kérdést felvetni, talán csak egyet:

A saját maga által felállított kerítés átvágásán túl milyen épkézláb ötlettel rendelkezik a Magyar Liberális Párt a bevándorlás ügyében, vagy a médiahack-en kívül semmi sem jutott az eszükbe?

Mert ha nincs más idea, akkor ez csak egy törpepárt kétségbeesett kísérlete arra, hogy ezt a valaha hazánk nagyjai által is vallott eszmét még mélyebbre süllyessze a politika mocsarába. Az eszméért kár lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr967710744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2015.08.17. 12:22:34

@high up!: "Nem alkalmazzák a Dublin 2-őt, mert az a valóságban alkalmazhatatlan. "

Illetve Olaszországgal szemben alkalmazzák (ha tudják), mert azok kaptak elegendő időt és anyagi támogatást az infrastruktúra kiépítéhez.
De azok is inkább ellopták a támogatások egy részét.

FOLYTASSUK!

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 12:23:17

@high up!:
Te aztán egy komplex nagyokos vagy, jobban tudod minenkinél hogy mi van olyan országokban, ahol nem is éltél. Németországból eddig keveset toloncoltak ki, aminek oka részben az igen körülményes eljárás, és hogy a migránsok fűbe-fába megkapaszkodnak hogy elkerüljék ezt a sorsot, hamis orvosi igazolástól kezdve a nyakatekert jogi praktikákig

De most felkapcsolják a tempót, kezd ott is már mindenkinek elege lenni a migránscunamiból, és részben be se engedik (szigorított határellenőrzés), részben gyorsított eljárásban visszatoloncolják a senkiházikat

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 12:24:19

@high up!:
Az a baj veletek libsikkel, hogy a múltat szeketíven eltorzítva szemlélitek, a jelent képtelenek vagytok tapasztalati egyszerűségben megragadni, a jövőről meg semmi reális képetek nincsen

A libsizmus végső soron egy elmezavarral határos állapot, melynek alanya egy alterált világképben él téren és időn kívül

szvsz 2015.08.17. 12:25:20

@high up!: "nem hülye, elzárja magától az ingyen képzett munkaerők 100 ezreit."
Vupppsz. A végén még a gyűlöletplakátnak lesz igaza, ezek mégiscsak elveszik a munkát... Nem hittem volna, ha nem mondod.
BTW. jelentős hányaduk teljesen analfabéta, az ingyen képzett munkaerő származási országában (a 'mérsékelt lázadóknak' hála immár Szíriában sem) a lányoknak/nőknek nemes egyszerűséggel tilos az oktatás.

high up! 2015.08.17. 12:25:52

@szvsz:

te ma A nap hülyéje címre hajtasz?

A meneklült kérdés ÁLLAMI kompetencia (ahogy azt a blog is mondja), nem pedig egyéni.
Mind az adóforintokból, mind az EU finanszírozásból az államnak kell megoldania.

FOLYTASSUK!

♔bаtyu♔ 2015.08.17. 12:27:48

@Kampfer: Ez pontosan így van. Öröm látni, ahogy a Sorosék pénzén egyre mélyebbre ássák be magukat a szarba.

Megvehetik Soros sameszai akár az Origót is, ahogy annak idején milliárdokból a Népszabinál üldögélő cselédek nem voltak képesek a komancsokat népszerűsíteni, ezek sem lesznek erre képesek.

szvsz 2015.08.17. 12:33:55

@high up!: "az államnak kell megoldania."
Akkor miért nem a belügyminisztérium elött vered a nyálad és mélyhülyézed őket? A magyarok mélyrasszisták, köcsögök, te hálistennek nem, mert nem a te kompetenciád. Kösd fel magad te barom, szégyellem, hogy élsz.

Kampfer 2015.08.17. 12:35:22

@♔bаtyu♔: na jah, a sterngenyó gyurika... (aki életében nem volt magyar, semmi köze hozzánk, egy tetves kis féreg, nem több)! Ő megmondta, hogy Európa kivégzi magát, ha nem fogadja be ezt a sok szart, aki ide özönlik... Valamit lehet, hogy tud a vén geci! Egyszer fel kéne ültetni egy olyan gépre, aminek az útja érinti az orosz légteret!

@szvsz: A minap az a kakukgyörgy nevezetű dk-s retkes büdös mocskos tetű ugatott a Hír-tv-n. Állítólag ő végigjárta a menekültek útját... És a buszon egy szír tetű ékes angolsággal kifejtette neki, hogy ő ipari robotikát tanult és az IS ámokfutása előtt Iraki Kurdisztánban ipari automatizálás tervezésben dolgozott. És ő felajánlja a tudását Európának. Szerinte a magyar kormánynak fizetnie kéne neki, hogy megtanuljon magyarul és ő itt felpezsdítené a gazdaságunkat és a tudományos életünket... Édes faszom! És ez a dk-s retektetű ezt komolyan is gondolja! De mondom én: addig jó, amíg ezek beszélnek és elmondják, mit akarnak! Csinálják csak '18-ig! Abban lesz a vitamin, amikor ezek végre örökre eltűnnek, a maradékot pedig ezzel a feka-sáskahaddal ki lehet baszni a határon!
Kamp.

Sir Galahad 2015.08.17. 12:43:05

A kerítést daraboló hölgyeménynek egy dologban igaza van: "hazugság, hogy a kormánynak nincs teendője a kerítéshez érkező, hazánkban lévő menekültekkel, mint ahogy azt Gulyás Gergely és Lázár János állítja." Van teendő velük: szólni kell nekik, hogy ha a kerítésen belülre akarnak kerülni, lesznek szívesek elmenni a legközelebbi határátkelőig és a papírjaikkal szabályosan belépésre jelentkezni, mint mindenki más. Ha nem teszik, az persze ő dolguk - kerítés mellett üldögélni mindenkinek joga van.

N. Barbie 2015.08.17. 12:58:18

@Könnyen elkaptuk, uram!:
@Eszter8826: Ugyan, mesélj! Mit művel ez a sok élősködő Angliában? Csak mert itt élek, hadd tudjam már!
Imádom, amikor valaki a négy fal közül megmondja a frankót!

En meg azokat imadom, akik termeszetesen tudjak, hogy mi a palya, de gondoljak, hogy ha letagadjak, akkor mar nincs is.

Egyik este elmehetunk egy kis setara, mutatok neked itt Londonban par eloskodot, tudod, akiket te eddig "nem lattal". Aztan meglatjuk hany masodperc lesz mire osszefosod magad egy-egy "hiresebb" kornyeken.

tralalala 2015.08.17. 12:58:40

Origós mai hír:
www.origo.hu/nagyvilag/20150817-kevesebben-vannak-most-calais-nal.html

Kevesebben vannak most Calais-nál
Nagyságrenddel, mintegy 150 főre csökkent azok száma, akik a veszélyekkel dacolva éjjelente megpróbálnak átkelni a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagúton
(...)
A helyzet javulása Calais-nál a fokozott biztonsági intézkedéseknek, köztük az újonnan emelt kerítéseknek köszönhető, de ezek hosszú távon nem jelentenek megoldást
(...)

Tök jó, ahogy finomodik az álláspont, eddig ugye az volt, hogy a kerítés nem megoldás, most jön az, hogy OK, a kerítés mégiscsak megállítja a migránsokat, de mégsem eléggé.

31/48 2015.08.17. 12:58:54

XIX sz. - anarchisták
XX sz. - kommunisták
XXI sz. - liberálisok

valakinek mindig kellenek az ostoba, önpusztító és romboló forradalmárok, hogy jól megkeverjék a bizonyost. Aki irányítani tudja a káoszt (vagy legalábbis azt hiszi), annak nem drága, hogy az ilyen léhűtőket évtizedekig pénzelje.

Reszelő Aladár 2015.08.17. 13:00:07

Ez alapján az ember azért épít kerítést a háza és az utca közé, illetve szomszédai közé, mert szívből gyűlöl mindenkit.
Lehet, hogy nekem nem tiszta a fogalom, hogy mi is a gyűlölet. Én egyetlen migránst sem utálok, mégsem szeretném, hogy idejöjjenek.
Nekik sem lenne, jó, nekünk sem.
Csak pusztán az eszme nevében végrehajtani butaságokat, az a legsötebb náci/komcsi időket idézi.

Reszelő Aladár 2015.08.17. 13:05:45

Amúgy olyan kerítés még nem épült még Csernobilban sem, amin ne lett volna legalább 1 kapu. Azon kell átmenni.
Ahogy az autóba is az ajtón át szállunk, és enni is a szánkon át szoktunk.

szvsz 2015.08.17. 13:06:13

@Reszelő Aladár: "Ez alapján az ember azért épít kerítést a háza és az utca közé, illetve szomszédai közé, mert szívből gyűlöl mindenkit."
Akkor én roppant filantrop lehetek, mert épp elbontottam a kerítést amit az előző tulaj emelt a ház köré.
Igaz, az én szomszédom nem akar beköltözni a nappaliba. Az is igaz, hogy én nem is fizetnék neki ezért, no meg háborút sem robbantottam ki a házukban.

Kampfer 2015.08.17. 13:11:36

@szvsz: a jóbarátom telkétől három teleknyire egy 'kiccsaládot' sikerült bezsuppolnia a libbant önkormányzatnak (ezzel egyébként el is intézték az adott településen az utolsó balfasz és libbant önkormányzatot). Na, a jóbarát sem volt rest. A kerítését megmagasította, szögesdrót és mozgásérzékelős lámpák kerültek fel, valamint egy második, belső kerítés is, azok mögé települtek be a tuják. A két kerítés között pedig a jó öreg dobermanok teljesítenek szolgálatot. A többi technikai eszköz pedig a belső kerítésen belül és a ház különböző pontjain van elhelyezve. A szomszédja, a közeli település kapitányságán egy hadnagy most építi a maga kerítését, adja is a technikai és egyéb tippeket a cimborámnak. Ők valahogy kevésbé bíznak a libbant önkormányzat cigányokkal kapcsolatos agyalgásaiban!
Kamp.

Muad\\\'Dib 2015.08.17. 13:12:59

@high up!:
www.socialeurope.eu/2014/09/illegal-migration/
Sir Paul Collier a kósafan.
Majd akkor magyarázz qrva nagy mellénnyel, ha van fogalmad az európai trendekről és véleményekről, és képes vagy elvonatkoztatni az aktuálpolitikai baromságaidtól (lásd még: orulunkvincent.blog.hu/2015/08/05/a_menekultproblema_remenytelensegerol).

31/48 2015.08.17. 13:16:58

@high up!: Magyarország nem szomszédos olyan országgal ahol humanitárius katasztrófa lenne, így Magyarországon nincs menekültkérdés.

Magyarországon bevándorlási és illegális határátlépési kérdések vannak. Az állam kompetenciája, hogy azt aki illegálisan átlépi a határt, elfogja és a lehető legrövidebb időn belül kiutasítsa.

Az emberségesség pedig lehet az, hogy egyes embereket befogad az ország, és a letelepedési lehetőségüket, integrációjukat biztosítja. Ez viszont túlzottan nagy terhet rakna egy amúgy is szegény országra. Magyarországon nincs munkaerőhiány, a munkaerő elvándorol mivel az ország nem eléggé fejlett, infrastrukturálisan elmaradott, nincs elég munkahely/vállalat és nincs elégséges tőkevonzó-képessége, hogy a szükséges fejlesztések végbemehessenek.

Az ország azonban egy lassú növekedési spirálon van, a régió többi országától elmaradva. Ez azt jelenti, hogy a helyzeti javul, de társadalmi és strukturális változások kellenek, hogy a folyamat hatékonyabb legyen.

Ehhez sincs szükség bevándorlókra, épp ellenkezőleg, csökkenteni kellene ahol csak ésszerű az állami beavatkozást és túlterjeszkedést, és amennyire lehet, a szociális kiadásokat; persze ez lehetőség szerint ne menjen a későbbi növekedés rovására, ne a gyerekek, gyereket vállalók, fiatalok, munkát keresők kerüljenek nehéz helyzetbe, hanem egységes és progresszív terhelés alá essen a társadalom.

De ti és a többi ostoba és hazug kutyák nem erről beszéltek, nem ez a program, hanem ócska módon hazudoztok és uszítotok a magyarok, a nemzeti összefogás ellen; lakáj módjára kiszolgálva azokat a nyugati országokat, akik Szíriát, Líbiát, Malit, Afganisztánt ebbe a helyzetbe hozták és most Ukrajnát és Oroszországot is igyekeznek a mélybe taszítani; a plakátokat, amik a törvények betartására szólítanak fel, gyűlöletkeltőnek nevezitek; a saját földhöz, saját országhoz való jogot, a bevándorlás korlátozását erkölcstelennek nevezitek, és álszent módon manipuláltok; a nemzeti szuverenitást igyekeztek minden eszközzel és módon rombolni, a szabad európai népek autonóm érdekérvényesítő képességét megsemmisíteni.

Ezért takarodjatok a jó fenébe és többé tényleg ne legyen közötök hozzánk, ha már annyira gyűlölitek ezt az országot és a népét.

Kampfer 2015.08.17. 13:36:18

@31/48: korrekt írás!

A libbantak mindent megennének azért, hogy NE MAGYAROK szülessenek, hanem cigányok, zsidók és minden, aki rombol és pusztít ebben az országban! Ehhez tökéletes 'alapanyag' lenne még céljaik elérése érdekében ez a migráns sáskahad. Ők is tudják, hogy soha nem lehetne ezeket itt integrálni, arra azonban alkalmasak lennének, hogy újabb társadalmi-politikai feszültségeket szítsanak. Nem baj, ha ez rossz a kormánynak, a magyarságnak, a társadalomnak! A liberálisok szerint minél rosszabb, annál jobb! A létezésük lényege a nemzet elleni háború. Sajnos nem lehet ellenük úgy fellépni, ahogy az indokolt és szükséges lenne... De amíg beszélnek és mondják az áruló süketeléseiket, addig talán saját maguk intézik el, hogy végre örökre eltűnjenek!
Kamp.

high up! 2015.08.17. 13:43:34

@hétköznapi libsizmus: "A libsizmus végső soron egy elmezavarral határos állapot"

Ezt majd mondd el Orbaneszku seggvezérének, őróla amúgy is elterjedt, hogy már jó ideje elmezavaros. Ma Orbaneszku elvárs felcsúti járási pártikár lenne, nem több, ha anno nem verte volna a nyálát azért, hogy a diktatúra helyett legyen liberalizmus, hogy gyülekezhessen meg hogy tiltakozhasson meg hogy ne csak az legyen, amit egy tanulatlan párttitkár a sötéthülye fejével kitalál, hanem ő is megmondhassa, hogy mit kellene csinálni.

Nos Orbaneszkunak akkor, 25 éve mint a falat kenyér, úgy kellett a liberaizmus, meg Soros, aki finanszírozta az ő harcát a liberális Magyaroszágért.

Amint azonban Orbanszku saját maga is egy hótsetét diktátor lett a sötéthülye fejével, hirtelen kurvára be van fosva már maguktól a liberális alapelvektől is. Már a gyökerükben próbálja elfojtani őket. A sok millió Átlaghülyemagyar meg még küzd is azért, hogy Orbaneszku egyeduralma a cselédmagyarok felett évtizedekre megszilarduljon.

Orbaneszku az egyeduralora törő rendszerével és a mindennapi csúcsra járatott fosásával a liberalista alapértékek ellen, de facto maga állítja ki a bizonyítványt saját maga mélygané alakká süllyedéséről. De semmi sem tart örökké, Orbaneszku führer helye nemsokár a börtönben lesz, utána pedig emigálhat a Leni mauzoleumba a ruszki diktátor családja társaságához.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.08.17. 13:46:24

@N. Barbie:

Elég neked, ha a faludban teszel egy pár perces sétát, valszeg nem fogsz kevesebb lumpen, élősködő echte magyart látni, mint London 100 ezres kerületeiben.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.08.17. 13:50:14

@31/48: "Az állam kompetenciája, hogy azt aki illegálisan átlépi a határt, elfogja és a lehető legrövidebb időn belül kiutasítsa."

Végezd el a Nyócc oszalyt te Nömzöti Habzószáj, előzőleg bőven ki lett tárgyalva, hogy aki menedékjog kérelem céljából végez illealis határátlépést, azt nem lehet kiutasítani, hanem az elbírálsást biztosíani kell a számára.

A 2. oszályt is csak 5-szöri nekifutásra tudtad átvinni? Szép hosszú iskola éveid lehettek!

FOLYTASSUK!

high up! 2015.08.17. 13:57:33

@tralalala:

mondjuk te se múlod felül a fideszzombik felfogó képeségét. Majd gondolod, hogy aki 5-10 országon már átmenekült, az egy szögesdrót miatt majd megtorpan és elkezd sírva haza fele indulni?

FOLYTASSUK!

high up! 2015.08.17. 14:02:42

A röhej az, hogy majd megépül a kerítés délen, erre az összes menekült elfordul Románia fele és majd akkor keletről fognak Magyro-ra jönni.
Aztán jöhet a keités oda is. Meg utána északra is, oszt az Átlaghülyemagyarja majd kiköveteli magának a nyugatit is (a vérszívó nyugati multik ellen), oszt egy éven belül kész is lesz az árjanemzet állam behatolhatatlan rezervátuma.

Azok lesznek majd csak az igazi sikerévek Mária országára!

FOLYTASSUK!

raqua 2015.08.17. 14:06:49

Ezek annyira hülyék, csoda, hogy egyáltalán van támogatottságuk, még ha csak mikroszkóppal látható is.

Kampfer 2015.08.17. 14:08:58

@high up!: "hogy aki menedékjog kérelem céljából végez illealis határátlépést, azt nem lehet kiutasítani, hanem az elbírálsást biztosíani kell a számára".
Ezeket a törvényeket kell módosítani, az ezt tárgyaló egyezményeket pedig azonnal felmondani. Ez állami hatáskör, meg kell és lehet teremteni a jogi feltételeit! Akár az eu-val szemben is! Épp tegnap nyilatkozta a merkel, hogy a migrációt taglaló egyezmények és eu-s szabályok tarthatatlanná váltak, nem nyújtanak megoldást!

"Majd gondolod, hogy aki 5-10 országon már átmenekült, az egy szögesdrót miatt majd megtorpan és elkezd sírva haza fele indulni?"
Fellépés kérdése! El lehet érni, hogy a határzáron visszapattanjon és sírjon. És azt is el lehet érni, hogy eszébe se jusson nekimenni a határzárnak. Ez fellépés és eszközök, elhatározás és politikai szándék kérdése. A magyar kormánynak a magyar polgárok érdekeit KELL néznie és nem a migránsokét! Az sokadrangú kell legyen!
Kamp.

Eszter8826 2015.08.17. 14:10:03

@N. Barbie: Na ugye! :) Maximálisan egyet értek veled. Kint éltem, én is ezt tapasztaltam. Döbbenet. Kicsapják a sört kezemből, mondván "ne igyál alkoholt itt, mert muszlim területen vagy". Hát nem b...meg! Angol területen vagyok!!!!
Mocskos dögök.....

Muad\\\'Dib 2015.08.17. 14:10:43

@high up!:
A röhej még az, hogy miközben azt állítod egyik oldalról, hogy ezek a szegény emberek csak a háború elől menekülnek minden hátsó szándék nélkül, a másik oldalról rögtön kontrázol, hogy majd Románia felől fognak bezúdulni. Talán Románia is háborús hely? Talán az sem biztonságos ország? Akkor miért is nem regisztráltatják magukat ott is, majd kérik hivatalosan a munkavállalást a schengeni övezetben? Miért, miért is, miért is...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 14:12:01

@tzi:

@Könnyen elkaptuk, uram!: tökéletes példája a nyomorék gondolkodású, a sajátjától eltérő véleményt elfogadni nem képes, intoleráns, másokat megbélyegző idióta libsibolsinak - aki ráadásul magát valódi liberálisnak és toleránsnak képzeli. Pedig csak egy idióta f@szkalap.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 14:14:02

@hétköznapi libsizmus:

"Százezreket, milliókat beengedni már nem humanitárius kérdés."

Hanem öngyolkosság. Vagy hazaárulás, ha nem butaságból, hanem ideológiai meggyőződésből tesazi.

Kampfer 2015.08.17. 14:15:22

@Muad\\\'Dib: Üdv! Az szerintem alap, hogy határzárat kell majd építeni a román határra is minimum az első hivatalos átkelőig! Akkor nem úszhatják meg a román regisztrációt! De ha szükséges, akkor építsék tovább. A horvát határra is lehet húzni, de ott a Dráva jótékonyan segíthet. Ott elég lenne néhány folyamőrhajó, orrban-tatban géppuskákkal! És nem azt tenni, amit azok az agyamputált olaszok, hanem visszaterelni őket a túloldalra. El kell terelni innen ezt a sáskahordát, aki pedig itt van, deportálni kellene már most! Nem értem, miért nem kezdték még meg a visszatoloncolásokat a szerbekhez, görögökhöz?
Kamp.

Exploiter 2015.08.17. 14:15:51

@high up!:

Neked is ugyanazt tudom javasolni, mint nemrég egy másik kollégának. A helyzetről vitatkozni lehet és kell, de a magyar nép, mint olyan, ebben a kérdésben sokkal toleránsabb jelen pillanatban, mint a nyugati, ún. "civilizált" országok, úgyhogy attól függetlenül, neked mi a személyes problémád velük, ezt figyelmen kívül hagyni egyrészt felesleges indulatokat szül, másrészt ostobaság és/vagy hazugság is.

Nálunk nem gyújtogatnak civilek, nem veri őket a rendőr, nincsenek erőszakos tüntetések ellenük. Ezek a tények.

31/48 2015.08.17. 14:16:46

@high up!: Pontosan. El kell bírálni, el kell utasítani, ki kell utasítani. Biztonságos országból érkezett, nem veszélyeztetett helyzetből, nem jogosult.

Ha valakinek nem tetszik, annyit kell mondani, hogy ez szellemiségében teljesen megfelelne az uniós rendszernek, ami kötelezi a tagországokat a migránsok regisztrálására, majd kizárólagos feladatukká teszi az ellátásukat a belső és északi tagállamok "védelmében". Ugyanezt az elvet érvényesítheti Magyaország is Szerbiával szemben, mivel a menekültek humánus ellátásának kérdése ENSz kötelezettség és nem csak az európai uniós országok sajátja.

Vagy pedig a migránsokat, nem menekülteket, hanem bárkit aki a jobb élet reményében akár egy menekülttáborból, akár egy szegény országból elindul Európába, kezeljék azok az országok, akik az ő végleges befogadásukra képesek, erre vállalkoznak. Ha a svédek vagy németek szívesen látják Európában őket, akkor csak mondaniuk kell és mi mindent megteszünk, hogy a kérésük teljesüljön, és a migránsok eljussanak hozzájuk.

Románia pedig EU-tagország, így ha ők engedik be EU területre a migránsokat, akkor ahhoz nekünk abszolút semmi közünk. Így működik az Európai Unió csodálatos rendszere amit a fejlett nyugati civilizáció hozott létre és sokkal jobb és hatékonyabb a nemzetállamok szabad együttműködésénél. A velünk élő imperialista szocializmus.

31/48 2015.08.17. 14:19:15

@Muad\\\'Dib: a háború elől menekülés kissé furcsa oldala, hogy Európa nem csak a keresztény szíreket és kurdokat fogadja be.

Sőt semmilyen módszer nincs igazából annak a szűrésére, hogy pontosan az adott "menekült" a háború ártatlan áldozata volt, vagy csak elege lett a vérontásból és kivett 10-15 év szülési és karrierépítési szabadságot a dzsihádból.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 14:20:32

@tzi:

"Csak arra nem valószínű, hogy az a legjobb módszer, hoyg az ország határain belül húzunk egy kerítést... lévén Mo-n van, ugyanúgy a mi problémánk lesz."

Mondj jobb módszert, amelyet Magyarország az EU impotenciája ellenében is végre tud hajtani - sajnos nincs ilyen.

Ma olvastam a hírt, hogy Magyarország a szerb határ problémájával van elfoglalva, nem ér rá foglalkozni az EU két hangzatos nevű projektjével, a Tritonnal és a Poszeidónnal:

index.hu/kulfold/2015/08/17/a_triton-muvelet_es_poszeidon-muvelet_helyett_a_szerb_hatarra_figyelunk/

Aprócska bökkenő, hogy a cikkben nem olvasni semmit erről a két projektről. Ami feltehetőleg eleve csak egy nesze semmi, fogd meg jól dolog, figyelembe véve a költségvetésüket: 18 ill. 38 millió euró. Nagyjából arra elég, hogy pár napon át egy luxushajón hajókázzon pár EU-fejes a Földközi-tengeren.

szvsz 2015.08.17. 14:23:20

@high up!: "megépül a kerítés [...]" Ne izgulj, neked mindig nyitva lesz rajta a kapu, gyurcsótány után diszlépésben abba az irányba masírozhatsz kifele amerre csak akarsz.

"egy szögesdrót miatt majd megtorpan és elkezd sírva haza fele indulni"
Amiatt nem, de ha majd találkoznak veled... Inkább az IÁ.

"aki menedékjog kérelem céljából végez illealis határátlépést, [...] az elbírálsást biztosíani kell a számára."
Az elbírálást igen. Elbírálják a kérelmét és elutasítják => kiutasítják. Ennyike.

"Elég neked, ha a faludban teszel egy pár perces sétát, valszeg nem fogsz kevesebb lumpen, élősködő echte magyart látni"
Mintha már említette volna, hogy Londonban él... Szövegértés nem játszik be, túl hosszúra sikerült a 2 elemi a jesivában? Vagy k. mindegy, csak beszólhass mindenkinek...

"hirtelen kurvára be van fosva már maguktól a liberális alapelvektől is"
Igen-igen. Pont úgy néz ki, tőled retteg a legjobban.

"Átlaghülyemagyar"
Már megint fáj neked a lét. Az rendben van, hogy te az átlag fölé emelkedtél mint a messiás (ja, bocs, nálatok nincs olyan), de te cigány vagy román vagy? Csak kérdem, tudod... Ha nem magyar, akkor újfent minek itt vered a nyálad? Milyen alapon ugatsz bele az átlaghülyemagyar dolgába? Miért nem a 6 méteres gázai betonfal miatt rinyálsz?

high up! 2015.08.17. 14:26:33

@szvsz: " A végén még a gyűlöletplakátnak lesz igaza, ezek mégiscsak elveszik a munkát... Nem hittem volna, ha nem mondod.
BTW. jelentős hányaduk teljesen analfabéta, az ingyen képzett munkaerő származási országában "

Hát ostobácska, enniyre hülye még az Eke TV-ből se lehet akárki, de neked sikerült!
Egy bevándorló nem munkát vesz el, hanem plusz keresletet gerjeszt, mert neki élelem, lakás, autó, BKV jegy, szolgáltatás stb kell. Ezt hívná a maTrollcsizmus a kereslet multiplikátor hatásának.
Az igaz, hogy az elején az illető eltartása (EU-s) közpénzbe kerül, de ez már egy 3-5 éves távon is nyereségbe fordul.

A mélysötét fidióta szintedhez meg annyit, hogy egyik menekült se olyan országból jön, ahol a GDP színtiszta kecskepáztorkodásból állna. Jól jellemzi a mélységes IQ hiányát a fideszbirka táborodnak, hogy még annyit se vagytok képesek agyilag összehozni, hogy ha ezek a "milliók" mind kecskepásztorok lennének akkor ez annyi kecskét jelentene, amennyi a világon összesen nincs.

Nem idióta, ezek az országok nem kecskepásztorkodásból élnek, hanem pl. Szíria pont úgy él(t), ahogy a magyarok a 70-es, 80-as években, Meg a 90-es ben. Csak nem gyári proliként, hanem a piacgazdaságból, főként családi vállakozásokból, állami csöcs nélkül, tehát több eszük van nekik az élet és családfenntartás terén, mint nektek manapság.
S képzeld el, hogy így megy ez mindegyik más országban: ott is termelnek ezt -azt, javítják az autókat, dolgoznak az üzleti ügyvitelben stb. Csak nem multicég mosóporjátt termelnek hanem a hazait, és így tovább.

És van még egy ordító különbség a javukra: ellentétben a magyarokkal, 98%-uk úgy beszél minimum egy idegen nyelvet, hogy arra a Rigó utcában papirost adnának ki.
Miközben ez a Habzószájú magyarok meg egyetlen idegennyelvet sem beszél. De azért kurvára tudni vélik, hogy hogy néz ki az egész világ! Miközben egy idegen nyelvü forrást se tudnak elolvasni!

Na, ezektől a mélyképzetlen magyaroktól nem is kunszt elvenni a munkájukat. Nem is csoda, ha a fajtátok már az afgán kecskepásztor elleni megmérettéstől is teljesen összefossa a gatyáját.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.08.17. 14:28:31

@szvsz: "Az elbírálást igen. Elbírálják a kérelmét és elutasítják => kiutasítják. Ennyike."

jaj te szerencsétlen, pont ezt írtam délelőtt!

Emmán haladás, délutánra végre kezd megjönni a józan eszed?

FOLYTASSUK!

nu pagagyí 2015.08.17. 14:29:43

Jöhet a következő dolog, amit gyűlölni lehet! A migránsozás már kezd nagyon unalmas lenni. Az univerzális, mindenre ráhúzható gyűlöletkeltő patronok is fogyóban vannak. Ráadásul úgy tűnik, ezek nem akarják elvenni a munkánkat és nem is akarnak itt maradni, hogy retteghessünk egy jót.

eßemfaßom meg áll 2015.08.17. 14:35:28

high up!, nu pagagyí, bértrollbosszantó_kovi1970, Könnyen elkaptuk, uram!

nem ért egyet a kerítéssel.

Ennél jobb érv nem kell a kerítés mellett

Exploiter 2015.08.17. 14:36:44

@high up!:

Hmm.
2007 (háború előtti állapot, ugye)
Szíria GDP/fő: 2,065.54 USD
Magyarország: 13,781.14 USD

Csak megjegyzem.

szvsz 2015.08.17. 14:37:30

@high up!: "pl. Szíria pont úgy él(t), ahogy a magyarok a 70-es, 80-as években, Meg a 90-es ben. Csak nem gyári proliként, hanem a piacgazdaságból"
Újjjjjj-ssssszzzz, piacgazdaság dráágaszág, bánts még. Mondjuk igazad van, tényleg olyan volt. Amíg ti meg libsi cimboráid rájuk nem szabadítottátok az IÁ-t és fel nem fegyvereztétek őket.

"98%-uk úgy beszél minimum egy idegen nyelvet"
Bizonyára. Sőt majdnem ütik azt a szintet amit te.
Túl azon, hogy neked ez a vesszőparipád (valszeg súlyos kisebbrendűségi érzésből eredően) én naponta beszélek afgánokkal, arabokkal mindenféle országból... Legtöbbször még egymást sem értik a saját nyelvükön.

"Miközben ez a Habzószájú magyarok meg egyetlen idegennyelvet sem beszél"
Szerintem a magyarral itt csak neked támadtak problémáid. A héber megy? Nem kötekedésképp, csak kérdem...

szvsz 2015.08.17. 14:41:36

@eßemfaßom meg áll: szerintem csak 2 problémája van vele:
- nem a romkocsma mellett van és csibehálóból készült. Nem tudja oldalbahugyozni nyugdíj után.

5perc 2015.08.17. 14:43:18

Az a félelmetes, hogy a szeretve tisztelt kormányzó épít egy kerítést és azt hazudja, hogy ezzel, meg néhány btk módosítással a probléma kész, meg van oldva. De ez még tüneti kezelésnek is nagyon ócska.

szvsz 2015.08.17. 14:43:42

@high up!: "jaj te szerencsétlen, pont ezt írtam délelőtt! "

Neba, az te voltál? Nem valami egysejtű egy petricsészében?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 14:50:04

@high up!:

"ellentétben a magyarokkal, 98%-uk úgy beszél minimum egy idegen nyelvet, hogy arra a Rigó utcában papirost adnának ki."

Így igaz, kiadnának egy "Elégtelen" feliratú papirost.

Én több tucatnyi embert készítettem már fel a Rigó utcai nyelvvizsgákra angolból és németből. Ismerem a követelményeket - az most lényegtelen, mennyire életszagúak ezek.

A te kiskedvenceid max. alapfokon versenyezhetnének, de legtöbbük ott is megbukna a pocsék nyelvtan és az íráskészség gyatra volta miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 14:54:48

@high up!:

"ellentétben a magyarokkal, 98%-uk úgy beszél minimum egy idegen nyelvet, hogy arra a Rigó utcában papirost adnának ki."

Hoppá, értelek már. Te idegen nyelven az anyanyelvüket érted, ami ugye nálunk idegen nyelvnek számít. Így már világos, igazad van. :D

Kampfer 2015.08.17. 14:58:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :D Komoly volt!!!
Egyébként francot beszélnek ezek idegen nyelvet...! Pastut meg farszit, ezek egymás közt idegen nyelvek... :-) Az a tetves kakukgyörgy is erről regélt valamelyik este...! A buszon mellette ücsörgő szír egy ipari automatizálásban dolgozó fejlesztő volt Iraki Kurdisztánban! Pfff... Omg...! Az ám a fejlett ipari-kutatási övezet! És ezt ezek tényleg komolyan is gondolják...! De addig jó ez nekünk! ;-)
Kamp.

dingó29 2015.08.17. 15:11:29

@high up!: A kutyát nem érdekli hogy x-y év múlva nagyobb keresletet generál. Ez itt Magyarország semmi szükség nincs afrikai feka meg közelkeleti cigányhordákra, felőlem lehet mind képzett magfizikus is. Épp elég baj van azokkal is akiket már itt esz a fene. Azt akarom , hogy az unokám olyan országban éljen ahol még a magyarok az államalkotó etnikum, azt pedig nem szeretném hogy rácsodálkozzon egy 1966-os angol válogatott fényképre,hogy "Jé fehér emberek is voltak az angol válogatottban?" Ennyi európai empátia még bennem is van

Határzár , géppuskafészek, őrkutyák. És engedély nélkül senki nem jön be

dingó29 2015.08.17. 15:12:48

@dingó29: Ja és ne keresgél faszfej
dingó29 0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2014.02.18. óta tag.

szvsz 2015.08.17. 15:19:04

@5perc: nem szeretem és nem is tisztelem, az is igaz, hogy nem szoktam nézni/hallgatni mert széjjelbasz tőlük az ideg, de még sehol sem láttam/hallottam, hogy azt mondta volna, hogy a kerítéssel meg van oldva minden, ezt csak te fantáziáltad hozzá.
Nem a migrációt akarják vele kezelni, hanem azt, hogy naponta többezren mindenféle ellenőrzés nélkül jöjjenek be az országba, ott ahol csak akarnak, egy kontroll nélküli tömeg terelgetésének első lépése.
Nem értem, ha természetes neked, hogy a lakásodon nem sétálnak kersztül vadidegenek, akkor miért nem az, hogy az országodon sem sétálhatnak csak úgy át?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 15:21:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na, utánanéztem Triton és Poszeidon műveleteknek. A Poseidon már lezárult, a Tritonról elég ennyit tudni:

frontex.europa.eu/search-results/?q=Triton

Vagyis lényege a hajótörött migránsok kimentése és Olaszországba szállítása. :D

Határvédelem par excellence!

szvsz 2015.08.17. 15:26:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Vagyis lényege a hajótörött migránsok kimentése és Olaszországba szállítása. :D "

Micsoda szégyen, hogy kishazánk a teljes dunai flottillával (2 hajó talán?) nem vesz részt benne. Na de ezt is a libsiknek köszönhetjük, ha nem játszák el az országot, akkor még mindig lenne Triesztben kikötőnk, mehetnénk afrikait pecázni.

monddazigazatmar 2015.08.17. 15:28:57

@5perc: "Az a félelmetes, hogy a szeretve tisztelt kormányzó épít egy kerítést és azt hazudja, hogy ezzel, meg néhány btk módosítással a probléma kész, meg van oldva."

Te ökör! Idézd már be, hogy mikor nyilatkozta bárki bármikor, hogy a probléma meg is lesz odva ezzel.
Az viszont hétszentség, hogy pont egy kerítéssel és néhány btk módosítással többre telt tőlük, mint a fajtádtól, akik szerint
1. Nincsenek is menekültek.
2. Akik vannak azok továbbmennek
3. Akik vannak azok mérnökök, meg professzorok
4. Akik nem mérnökök azok életmentő afgán kisgyerekek.

monddazigazatmar 2015.08.17. 15:32:17

@high up!: Nem zuzu petans a neved civilben?

"Egy bevándorló nem munkát vesz el, hanem plusz keresletet gerjeszt, mert neki élelem, lakás, autó, BKV jegy, szolgáltatás stb kell. Ezt hívná a maTrollcsizmus a kereslet multiplikátor hatásának. "
Höhö te marha! Aztán miből is lesz fizetése amiből megveszi a szolgáltatásokat?
Segély vagy munka nem?
A másik része a dolognak, hogy megbaszhatod a szír üzletembereidet meg ügyvédeidet, mert ez itt nem Szíria, mások a törvények, szabályok adózás. Sőt, a villanyszerelés szabványai is mások.

N. Barbie 2015.08.17. 15:41:05

@high up!: "Elég neked, ha a faludban teszel egy pár perces sétát, valszeg nem fogsz kevesebb lumpen, élősködő echte magyart látni, mint London 100 ezres kerületeiben."

Ez igaz, ott a ciganyok, itt meg a niggerek (es egyeb szinesek).
Jaa, hogy te nem a ciganyokra gondoltak, mint echte magyar? :D Te hazug magyargyulolo libsi szardarab :)

Eszter8826 2015.08.17. 15:46:33

@monddazigazatmar: Egyetértek! a másik dolog a "menekült" nők kérdése. írni olvasni nem tudnak, életükben nem dolgoztak, csak szülés és napi 5x ima, ennyi volt a dolguk....Egy európai társadalom számára teljesen hasztalanok.....

Kampfer 2015.08.17. 15:47:36

@N. Barbie: Ugyan Barbie! Ez életében nem járt még Londonban...! A Hős utcából is csak délután mer kimozdulni, mikor a gettólakók épp a sziesztát töltik, a rebisznél meg váltás van...! :-) Aztán akkor lemehet a három üveg sárkány sörért meg a zsömléért... Azt gondolja, hogy az egész magyarság jövője olyan szánalmas, mint az övé... Nézd el neki! ;-) Vagy inkább mégsem! :-D
Kamp.

5perc 2015.08.17. 15:51:41

@monddazigazatmar:
A fajtám? A felsorolt 4 pontod egyike sem illeszkedik a hozzászólásomhoz. a te fajtád ennyire hazudós?

Brix 2015.08.17. 15:52:01

@high up!: " Csak hogy az EU nem hülye, elzárja magától az ingyen képzett munkaerők 100 ezreit .." Ekkora orbitális hülyeséget hogy lehet leírni? Az Eu-ban nincs munkaerőhiány, mivel az újonnan csatlakozó országokból ki tudnak minden igényt elégítni. A válság óta amúgy is jóval kevesebb a munkahely...
DE, hogyan is lehetne az afgán , eritreai, nigériai, iraki munkaerőt beintegrálni, amikor ezekben az országokban a lakosság nagyon jelentős része analfabéta? (Afganisztánban pl. a lakosság 72%-a analfabéta)

Kampfer 2015.08.17. 15:52:13

@Eszter8826: Üdv! Korrekt! Nem is beszélve arról a szír családról, akiről az atv sajnálkozott! Apa, anya megy a lágerbe Törökországba. Majd a lágerben anya szül egy gyereket. Ott élnek több, mint két évig. És most nekiindultak Németországnak. És elmondja az agyhalott riporternek, hogy sietniük kell, mert a tehénke már németországban szeretné megszülnia második gyerekét...! Ez ám a kultúra! Lágerbe szülök, majd szülök egy újabbat, de azt már a fritzeknél szeretném, mert én úgy találtam ki és mindenkinek a qrvaanyját, aki ebben nekem nem akar segíteni! És az atv meg bőszen rászistázhatja a magyarokat, mert gecik vagyunk és nem segítünk, hanem kerítést húzunk szegény szír mintacsalád elé! Hát az eszem-faszom valóban megáll ezektől...! Jól látod, egy kultúrtársadalomban ezeknek semmi keresnivalójuk! Ez a típus már képviselve vagyon a cigányok által! Épp elég, hogy azok itt vannak!
Kamp.

Tudományos libsizmus 2015.08.17. 15:58:59

A liberálisok mindig is hadilábon álltak a valósággal, de mostanra már egészen elvesztették minden kapcsolatukat az őket körülvevő világgal. Igazi bolsevikok.

szvsz 2015.08.17. 16:02:27

@Brix: "DE, hogyan is lehetne az afgán , eritreai, nigériai, iraki"
Németországban (csak ottani tapasztalatom van) rengeteg olyan munkát végeznek, amit egy csomó német nem csinál meg. Hogy azért mert szinvonalon alulinak tartják vagy azért mert azért nem kapnának annyit amennyi a munkanélküli segély, azt nem tudom. De lehet, hogy a bevándorlók megcsinálják félpénzért. Mindenesetre a szállodákban/utcákon a takarítást és az összes piszkos melót bevándorlók csinálták. A hajléktalan, aki Hamburgban lejmolt, ékes angolsággal kioktatott, hogy van amire pénzért sem hajlandó. A kéregetés nyilván nem volt megalázó...
De akik ilyen munkkákat végeznek, a legritkább esetben gépipari automatizálási mérnökök, de tény, nekem is van mérnök ismerősöm aki elment kulimelózni, mert agyatlan munkával és 0 felelőséggel ez én fizetésem tripláját kapja.

Tudományos libsizmus 2015.08.17. 16:03:18

@high up!:
Nos, ahogy látom, te pedig még magyarul sem tudsz.
Az "Átlaghülyemagyarepző média" például mit jelent?

Kampfer 2015.08.17. 16:06:28

Egy kis adalék, el lehet gondolkodni:

kuruc.info/r/34/147121/
(CBN Video)

szvsz 2015.08.17. 16:09:29

@Tudományos libsizmus: "Az "Átlaghülyemagyarepző média" például mit jelent?"
Sezrintem az olyan kicsi, szürkés lény, sok lába van és nagyon gonosz, olyan mint a langolier, csak az idő helyett a liberalizmust eszik meg.

KUHULIN 2015.08.17. 16:39:40

@Tudományos libsizmus: high up! az a már-már karikatúra szerűen unszimpatikus, magyargyűlölő figura, akire/amire 100% -ig illik a "libsi" kifejezés.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.17. 16:55:53

Amikor a 80-as években a cégnek Iránban dolgoztam, az afgán olajmunkások ott is gazdasági menekültek voltak. Akkor le is írtuk a pártnak a jelentésekben, hogy veszelyes lesz ha afgánok jönnek politikai menekültekként. Ez még a kinti KISZ aktíva gyűléseken is téma volt, de a vállalati párttitkár aztán elsüllyeszetette ezeket.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.17. 16:56:45

@KUHULIN: Az hogy magyargyűlölő, az honnan látszik?

Brix 2015.08.17. 16:59:57

@szvsz: Bevándorló és bevándoló között azért nagyon nagy különbség van.
A kelet-közép európai , még a volt jugó is , be tud illeszkedni a társadalomba, de az ázsiai/afrikai a saját nem európai kultúráját fogja tovább élni...A németek sem akarnak új bevándorlókat erről a területről, még az olcsó munkaerő árán sem..Főleg nem akar a keletnémet , aki nem sokkal keres többet , mint a magyar..Neki nem kell a konkurencia..

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 17:38:05

@high up!:
"A meneklült kérdés ÁLLAMI kompetencia ... mind az adóforintokból, mind az EU finanszírozásból az államnak kell megoldania."

Még csak nem is Magyarországon élsz, de azért megmondanád mire költse az állam az itteniek adóforintjait! Iskolázatlan, erőszakos arabokra, négerekre akik még annyit se tudnak mondani hogy köszönöm

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 17:40:06

@Kampfer:

Itt is kibújik a szög a zsákból: a videó szerint (és CBN News e téren biztos nem hazudik) a bevándorlók 90%-a a legutóbbi választáson Francois Hollande-ra szavazott, ezért támogatja őket.

Az meg már nem érdekli Hollande-ot, hogy néhány választás múlva már nem rá, hanem egy iszlamista jelöltre fognak szavazni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 17:43:11

@hétköznapi libsizmus:

Abban igaza van, hogy az államnak kellene megoldania - csak épp nem úgy, ahogy ez a magyargyűlölő libsi ráerőltetné az országra.

Még azt sem mondanám, hogy a farok akarja csóválni a kutyát, mert ezek a magyarországi (nem magyar!) libsik annyit sem tesznek ki az ország népességéből, mint a farok egy kutya tömegéből.

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 17:49:43

@szvsz:
Azért nagyon kemény lerablások vannak ám Németországban is a munkaerőpiacon. Dolgoztam együtt munkavállalókkal a válságövezetből, ugyanazt a munkát végeztük, én sokkal többet kaptam, és amikor durvult a helyzet átmentem máshová. Nekik csak egy választásuk volt: vagy ottmaradnak annyiért, vagy vissza a szmötyibe, ami télleg nem egy életbiztosítás

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 17:54:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A libsi elsődleges feladatának tekinti az állam gyengítését, szétzilálását, és ha nem tud személyesen oda beférkőzni, akkor a teljes megszüntetését

Közben persze ő kiabál leghangosabban a fokozott állami szerepvállalásért, amikor a saját agylövéseit akarja keresztülvinni. Egyszóval: a libsi egy teljes agykatasztrófa

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 17:59:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Belgiumba, Norvégiába, és még egy sor más országba is a szocik vitték be az egzotikus migránsokat. Nem vagyok híve az erőszaknak, pláne nem egy terrorcselekmény formájában, de mindinkább meg tudom érteni Breivik érzelmi indítékait a szocialista párttanoncokkal szemben. Mert tényleg a havária felé navigálják Európa hajóját

Kampfer 2015.08.17. 18:05:02

@hétköznapi libsizmus: Anno engem azért náciztak, mert akkor azt voltam bátor mondani, hogy el kellene gondolkodni a Breivik akciójának a motivációin! Miért ilyen határozottan az ottani baloldalt vette célba (ismerve a norvég fejleményeket ez valahol érthető is volt)? Miért gyűlölte őket ennyire? Ettől még persze sajnos agybeteg volt, ez tény.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pontosan! Jól láttad a lényeget! A baloldal és a libsik undorító és megbocsáthatatlan bűne az, amit Európával tettek! Ezt kőbe kell vésni és legalább itthon emlékezni rá az idők végezetéig, hogy SOHA TÖBBÉ balfasz szoci*nistákat és libbantakat a parlamentbe!
Kamp.

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 18:06:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ezt a szánalmas szerepet tudja csak leosztani Brüsszel a fegyveres erőknek. Lényegében úgy működnek mint egy vízitaxi. Elindul a feketelábú migráns Afrikából, aztán amikor elfogy a dízelolaj leadja a hívást hogy akkor őt most onnan ahol van Olaszországba kell vinni

Velencében egy kis fuvarért elkérnek legalább 30-50 eurót, ezeknek meg ingyért van az egész. Pedig az önköltsége egy hadihajóval legalább tízszer annyi, mintha küldenének értük egy igazi vízitaxit

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 18:09:06

@Kampfer:
Nem vagyok Breivik híve, meg a védője sem, de a kiindulópontja világos és logikus volt. Hunyadi János nyomdokaiba akart szegődni, de aztán mintha eltévedt volna egy kicsit

Kampfer 2015.08.17. 18:10:19

@hétköznapi libsizmus: Az ausztrál példa átvétele lett volna a korrekt már évek óta! Jön a hajó, megállít. Üzemanyag, víz és kaja átad, majd visszahúzni őket Líbiához. Ezt művelni konzekvensen és tekintet nélkül bárkire-bármire! Ezzel lehetett volna megállítani ezt az áradatot! De az olaszok hülyesége és ostobasága legyen az ő gondjuk! Még mi vegyük át azt a sok szutykot, akiket ők kihalásztak???
Kamp.

5perc 2015.08.17. 18:16:37

@Kampfer:
"A baloldal és a libsik undorító és megbocsáthatatlan bűne az, amit Európával tettek! "
Ez bizony így van. A szocik és a libsik bűne, hogy élhető Európát hoztak létre, ahova vágynak a menekültek, akik a középkori, vagy a szigorúan jobboldali arisztokrácia által sanyargatott Európába még nem tódultak ennyire. Erre bizony életünk végéig így fogunk emlékezni.

Kampfer 2015.08.17. 18:17:38

@5perc: szerintem józanodj ki...

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 18:19:11

@5perc:
Ha van valami jobb tipped mint a kerítésépítés, akkor nem késő előjönni vele

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 18:26:55

@5perc:
Európa gazdagságát a kőkeményen dolgozó, és másokat is dolgoztató jobber kapitalista alapozta meg. Aztán jöttek a baller szocik, akik nekiálltak szétosztani a felhalmozott vagyont. Ahol nem vitték ezt túlzásba, ott fennmaradt egy gazdaságilag hatékony, ugyanakkor sokak számára élhető ország. Sajnos nálunk nem ez volt a helyzet, mert túlzásba vitték

Egyébként ugyanez ismétlődik Magyarországon is már 25 éve. A jobber kormány felhalmoz, a baller eltékozol és ezt megfejeli az eladósítással

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 18:38:45

@Kampfer:
Ausztrália kibérelte Nauru szigetének egy részét, hogy oda rakja le a nemkívánatosakat

Nauru egy névleg független miniállam, nagyjából 3-4 Margitsziget nagyságú, amelyik eddig nagyon jól megélt az ott található ásványkincsből. Ez mostanra elfogyott, és ottmaradt helyette a holdbéli táj a külszíni fejtés után. Ez pont jó a migránsnak, hogy az ottmaradástól elvegye a kedvét az ottmaradástól

Nauru ezzel egy biztos bevételhez jut, mivel nincs még egy ilyen visszataszító hely Ausztrális közelében

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 19:07:36

@hétköznapi libsizmus:

Európa ezt házon belül megoldhatná, mondjuk a Spitzbergák egyik kisebb szigetén. Kellemes klíma, főleg a mostani embertelen hőhullámok után. :D

Kampfer 2015.08.17. 19:09:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És ha már Dánia... Esetleg Grönland??? ;-)
Kamp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.17. 19:19:23

@Kampfer:

OK, felőlem lehet Grönland is, de szigorúan csak a legészakibb területek. Nem tehetjük ki a migránsokat olyan embert próbáló hőségnek, mint amilyenben mostanság vnekünk részünk volt. Azért a kegyetlenségnek is határt kell szabni.

hétköznapi libsizmus 2015.08.17. 19:20:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Legalább akkor megoldódik az éhező jegesmedvék problémája is

5perc 2015.08.18. 14:56:26

@hétköznapi libsizmus:
"Európa gazdagságát a kőkeményen dolgozó, és másokat is dolgoztató jobber kapitalista alapozta meg."
Ez is így igaz. 12 éves korukra rokkantak lettek vagy meghaltak a gyerekmunkások. Így kezdődött az élhető Európa. Vagyis kellettek még hozzá asszem szakszervezetek is, stb

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.18. 16:12:35

@5perc:

"12 éves korukra rokkantak lettek vagy meghaltak a gyerekmunkások."

Na igen, kérdés persze, akkor honnan lettek a felnőtt munkások. :D

5perc 2015.08.18. 16:16:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez bizony komoly bökkenő volt. Nehezebb lett felnőtt munkaerőt találni és a fogyasztás is csökkent.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.18. 16:30:05

@5perc:

Sőt hamar kihalt a munkásosztály.

Emzé Periksz 2015.08.18. 22:25:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem hinném, hogy nálam több liberális munkát olvastál volna eredetiben. Ismered Tocqville, Burke, lord Acton, Mises, Hayek, Rothbard, Hermann-Hoppe munkáit? Nem? Itt van Mises, kezd el:
mises.org/library/liberalism-classical-tradition
Igaz, nem a legfontosabb munkája.
Sajnos, nagyon sok náci van hazánkban (mintegy 99,99%-a a lakosságnak náci!), maroknyi a náciellenes csapat, a vincent blogon például Elek Gábor, vagyis jotunder, az egyetlen nem náci matematikusként próbál küzdeni epeömléseivel.

hétköznapi libsizmus 2015.08.18. 22:50:35

@5perc: @Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért nem minden olyan sematikus, mint egy foxi-maxi pártbrosúra. Csepelen a népnyúzó Weiss Manfréd építette a kórházat. és a népimádattól csöpögő szoclib kormány zárta be pár éve. Azóta megoldatlan az ellátás helyben

hétköznapi libsizmus 2015.08.18. 22:55:35

@Emzé Periksz:
Azt hittem, hogy jótündi egy csaj, egyrészt mert olyan buta és hisztérikus, másrészt tündér csak nő vagy traveszti lehet

De hogy kemyényen küzd a nácik ellen azt látom, mert mindenkit kimoderál aki nem szidja eléggé a blogja névadóját
süti beállítások módosítása