Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Nyakó István a Jobbiknak kampányol

2017. január 07. - Herczeg Sándor

Egy normálisan működő országban meg kellene vetni azt, aki egy parlamenti párt sajtófőnökeként olyat mond, amit Nyakó István csütörtökön az ATV műsorában. De Magyarország nem ilyen. Itt még mindig dübörög a politikai kreténizmus.

Azt követően, hogy a sehol sem jegyzett és feltűnési viszketegségben szenvedő Terry Black gyakorlatilag lehomokosozta a Jobbik elnökét, s ennek a szervilis sajtóorgánumok fröcsögve és nyálcsorgató módon helyt is adtak, megkaptuk az újabb adagot. Ezúttal a saját tehetetlenségében és dilettantizmusában évek óta vergődő MSZP állt elő egy félreérthetetlen mondattal ahelyett, hogy végre egy értelmes embert mutatott volna fel.

nyako_afp_888.png

Nyakó István

(a fotó forrása: 888.hu/AFP)

Szép dolog, hogy a nyári választmányon a saját pártja által elzavart Botka László bejelentkezett a miniszterelnöki tisztségre. Az még szebb, hogy a szocialista politikusok egymásnak tökéletesen ellentmondó és ostoba nyilatkozatokat tesznek azóta is, mi több, egymás fejére öntögetik a baloldali bili tartalmát, a Fidesz harsány hahotái közepette. Igaza volt az éppen Botkát legyőző Hiller Istvánnak abban, hogy amit most művelnek, az a polgárok egy egészen sajátos szórakoztatása. Valóban az. De inkább mondanám teljességgel amatőrnek és szánalmasnak.

Erre Nyakó Istvánnak most sikerült rátenni egy lapáttal. A kérdésre, miszerint a Jobbik elvehet-e baloldali voksokat, ezt válaszolta:

Azt tudom mondani, hogy ez egy szép álom, de hát Vona Gábor úrnak, öhm, hogy mondjam, meleg popsija hideg falhoz ér; fel fog ébredni és rá fog jönni, hogy itt már nincs keresnivalója.

Ha nem tudnám, hogy Nyakó önmagától is képes ilyen undorító kijelentésre, akkor azt hinném, hogy ezt a Habony-művek, netán a Vajna-holding valamelyik alkalmazottja írta és adta oda neki az adás előtt.

Kapjatok már a fejetekhez!

Nincs programotok, nincs egy valamirevaló, támogatott miniszterelnök-jelöltetek, nincs elég választótok, nincs kormányképes támogatottságotok, nincs együttműködési készségetek, alternatívátok, ötletetek – gyakorlatilag semmitek sincs. Összevissza szavaztok, majd elnézést kértek. Van olyan önkormányzati képviselőtök, aki egy éve leugrott egy doboz cigiért és eltűnt, ezért a helyére új választást kell kiírni.

Erre nekiálltok buzizni?

Egy normálisan működő demokráciában a szexuális orientáció nem politikai, s pláne nem politikai alkalmasságot befolyásoló kérdés. Kár, hogy ezt Nyakó István és elvtársai nem tudják, így éppen a nem felszálló ágban lévő Jobbik malmára hajtják a vizet.

Horn Gyula hozzátok képest Kossuth Lajos volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr8912106543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma Baker 2017.01.07. 21:55:39

Jja merthogy fideszes többgyerekes polgármestert (Kocsis Máté) szabadon lehet buzizni, sőt még jókat röhögni is rajta, sőt bíróságon elkaszálni a keresetét ezügyben mert közszereplő. Fordított esetben meg itt kell fröcsögni a blogkertecben. Plusz pikantéria, hogy az eddig következetesen "szélsőjobbnak" titulált pártot védve. Betegre röhögöm magam a ballibsiken lassan.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 21:57:47

@Boka1: Nem éppen. Munkaerőt keresnek az összes boltban, étteremben is. Oda aztán qrva nagy szakértelem kell.

magyartakarek.blog.hu/2017/01/05/tortenelmi_csucson_a_foglalkoztatottak_szama

Larry Silverstein 2017.01.07. 21:58:37

@Boka1: Elkéstem. Jó lesz nekem amit fent már leírtak.

Ma Baker 2017.01.07. 21:59:12

@Boka1: "egyik magyar papirgyárat azért zárta be az osztrák tulaj, mert a napi lopások meghaladták a 3 millió forintot. A külföldi főnökök tehetetlenek voltak. A cukorgyáraknál detto."

Mese habbal. Történetesen ismerem a hatvani és aztán a szolnoki cukorgyár műszaki igazgatóját. Ő is kerek perec megmondja, hogy német piacszerzés miatt kellett bezárni a hazai cukorgyárakat, főleg Szolnok esetében, ahol pont pár évvel azelőtt történt modernizáció több milliárdos értékben.

Boka1 2017.01.07. 22:06:01

@dunántúli gyerek: keresünk, de nincs. Már csak a felső fogsor 70 százalékos megléte és legalább 2 matematikai művelet ismerete az elvárás, de nem jönnek. Legutóbb azért lépett ki egy erdélyi kolleganő, mert kamerát tettünk a kasszához. Minden konkurensünk ezzel küzd.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 22:10:26

@Boka1: Ezek szerint szar hely vagytok, s ez ilyenkor gond igazán, amikor könnyü munkát találni.

Boka1 2017.01.07. 22:14:19

@Ma Baker: pedig sajna ez van. Akár hányszor cserélték le a biztonsági szolgálatot, ment a mutyi: a főnökök a kamu román szállításokat intézték, a raktárosok meg a túlrakodást. A felszámolók meg a vagyon mentést. Csak mindig egyszerűbb a befektetőre fogni. Ez afféle fájdalomcsillapító. Amikor a konkurenciától elcsábítasz egy könyvelőt, az tud érdekes dolgokat mesélni. Még azt is, amit a menedzsment nem mond el józanon.

Boka1 2017.01.07. 22:15:18

@dunántúli gyerek: szar hely, mert dolgozni kell.

pamut 2017.01.07. 22:25:45

@dunántúli gyerek:

szia gyerek, "elfelejtettél" válaszolni a kérdésemre, hát ennyire gyáva vagy?

Szőr Artúr 2017.01.07. 22:44:40

Prolipraktika lenne a blog helyes neve.
Szánalmay fröcsögőgép.
Gondolom, fideSSes megbízatással.

gesol 2017.01.07. 22:45:26

@röf: te komolyan hiszed, hogy a rendszerváltozástól eddig eltelt időt ezzel az egyszerű mondatoddal magyarázatként le lehet írni? Sok energiát nem fektettél bele :(

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2017.01.07. 23:12:23

@Merlot: Gyula batyank moszkvai parancs nélkül, saját szakállára legfeljebb a kis labujjkörmét vaghatta le, és nem a vasfüggönyt. Ennyit a nagy tetteiről.

morph on deer 2017.01.07. 23:28:18

@nick papagiorgo:
"Asszem maga Orbán mondta az olasz kormányfőnek, amikor az hőbörgött, hogy "majd meglátjuk, ki hol lesz 2020-ban".
A mértékadó nyugati demokrácia vezetője azóta már meg is bukott :)"

Csak szólok, hogy imént lett 2017!

Azaz még nincs 2020, tehát a történet még elég messze van a végétől.

Vagyis "majd meglátjuk, ki hol lesz 2020-ban", nem gondolod?

ember100 2017.01.08. 01:08:22

@röf:
Helló !

Vagy tetszettek volna megmaradni a szocializmusban :(
Ezt hívtuk privatizációnak , aki közelebb a tűzhöz jobban melegedett ( dakota közmondás :) )
Magyarok vették meg CSAK a pillanatnyi haszonért eladták akár az ördögnek ( külföldi multinak ) egy kis haszonért .
Miért is a tőkés , külföldi vásárló a hibás ?????

apro_marosan_petergabor 2017.01.08. 07:13:48

Egy konzervtívnak álcázott pártvezér ne legyen homoszexuális. Hogy Nyakó mit mond, lényegtelene, a kérdés az, a gumigerincü Vona búza, vagy nem búza? Ha nem búza, a kérdést le lehet venni a napirendről. Marad a gumigerinc, de ezzel már "csak" a pártjával és választóival kell csak elszámljon...

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 07:49:54

@monddazigazatmar: "Ez egy sima szólás, mint a "szomorú fűz alatt vidáman tökönrúgni" vagy a "nagy pofonnak leszel kis gazdája"."

Igazad van, az a kocsmában.
De Nyakó nem a kocsmában, és nem a haveroknak, hanem a tv-ben és a választóknak fitogtatta nagy eszét. Én a szocik helyében ki is tenném a pártból a meleg seggét a hideg jégre. Mert a mondás erről szól, nem hideg falról.;D

Aki a saját pártja érdekeit ennyire nem tudja a beszédében képviselni, az miért szószólója egy pártnak? Mert ugyé mintha arrról lenne szó, hogy a fidesz által kiásott lövészárkokat be kéne már temetni, hiszen ennek az országnak a polgára az is aki szoci-libsibolsikomcsi, meg az is aki jobbik, meg az összes többi is.
Én a Botka helyében leszarnám ezt a bandát, mert nem tudják magukat már 25 éve hová tenni. Az ilyen nyakó-féle okosságok meg nem a tábort növelik, hanem csökkentik. Én biztosan nem fogok rájuk szavazni, mert melldöngető elvtársakból meg nertársakból láttam már eleget, és Nyakó a társaival együtt nem egy kívánni való példányok.

andrásúr 2017.01.08. 07:52:40

" Testnedvem csermelye hevesen csergedez eremben e terjedelmes, eszement elemzest ertelmezve " !

röf 2017.01.08. 07:52:48

@gesol:
Igen, a tömör lényeg ez.
(összetett mondat volt)

röf 2017.01.08. 07:57:03

@ember100:
Nem privatizációnak hívták, hanem rabló-privatizációnak.
Nem értem mit rugózol azon, hogy egyből külföldi vette meg, vagy előbb magyar vette meg, utána külföldi.
Nem ez a lényeg, hanem hogy megvette és garantált profittal működteti, vagy megvette, bezárta, és máshonnan hozza ide ugyanazt a terméket.
Látom fogod a lényeget....

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 08:08:29

Arról pedig, miért adták el a cukorgyárakat a tulajdonosok, talán meg kéne kérdezni egyet-kettőt. Volt anno valami cukor kvóta.
Aki nem tudná ez arról szólt, hogy mekkora területen termelhet egy uniós ország cukorrépát. Nos a magyar kormány eladta a kvóta jelentős részét, és ezért a gyáraknak nem volt elég alapanyag. A nyugati tőkésnek volt csak arra pénze, hogy a lepukkant gyárakat megvegye és becsukja. Mert egy korszerű gyárban fel tudta dolgozni az össze magyar termést.

A múlt megismeréséhez nem ártana néha a korabeli újságokat elolvasni. Főlg annak, aki időközben annyira megöregedett, hogy már arra sem emlékszik, hogy meleg popsit, vagy a meleg segget kell a jégre tenni, meg azoknak is, akik akkoriban még leheletnyi gondolatként sem léteztek.

Mizantrop 2017.01.08. 08:15:52

Nyakó Istvánnak egy ilyen mondat után takarodnia kell a magyar közéletből. Ha az MSZP normális párt lenne (nem az), páros lábbal kellene kihajítania. Aki nem képes felfogni azt, hogy az aktuális helyzetben egy ilyen mondatot jó ízlésű ember akkor sem mond ki nyilvánosan, ha amúgy az a mondat része frazeológiánknak, nos arra nem lehet bízni a jelenlegi maffiakormány leváltását sem elvben, sem gyakorlatban. Mert éppolyan undorítóan cinikus, mint a jelenlegi bűnszövetkezet. Aki pedig ezt ellenzéki oldalról relativizálja, narancsosokra mutogatással kompenzálja, annak meg nincsenek elvei.

sőőtnagyonis 2017.01.08. 08:40:02

Jó ez a beszólás. semmi bajom vele. Ha már nem tudnak jobbat, legalább az ellenfelet kurvázzák le rendesen. Azok is emberek, mint az osztrák nácipárt vezeteője, aki totális ellentéte volt annak amit óbégázott. Vona efftárssal is csak ennyi a baj? Miért nézné ezt tétlenül a Maszop. Nem lepődök, meg, ha kiderül, hogy az illiberális média is hasonló képen melegíti a hátsóját, miközben fagyizik.

SZrTÁJK 2017.01.08. 09:00:21

Itt a lényeg az, hogyan alacsonyodhat le Vona annyira, hogy egyáltalán hírbehozható legyen az internacionalistákkal való esetleges összefogásban. Azokkal, akik az utóbbi 70 évből 60-ban hatalmon voltak, és tönkretették az országot. Mindegy, hogy Rákosi, Kádár, Horn vagy Gyurcsány. Vagy előfutáraik, mint Kun Béla, meg Szamuely. Ezek mind csak aktualizált változatai ugyanannak. Aki ezekkel összefog, az korpa közé keveredik...

sisifux 2017.01.08. 09:14:34

@dunántúli gyerek: "- mi jobboldaliak magunkat szeretjük kormányozni, nem szeretjük a külső kézivezérlést, ami nálatok alapfeltétel, mind1 hogy orosz, német vagy amerikai segget kell nyalni"

már amennyire kormányzásnak nevezhető a lopás, a közpénzek lenyúlása.
amúgy putyin pincsijeként elég nevetséges nem orosz seggnyalásról, vagy trampli győzelme után nem amerikai seggnyalásról beszélni.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.08. 09:14:55

@monddazigazatmar:

Persze hogy semmi utalás nincs e melegekre a "meleg segg" szóhasználatnak.

De nem azért mert nincs, hanem azért mert Nyakó mondta, aki MSZP-s, azaz politikailag korreket, így ő de facto nem buzizhat, akkor se ha a buzi kurv@ anyjába küldi éppen a Vonát ezzel a szóösszetétellel.

Megjegyzem az egész Vona buzizást az a Terry Black kezdte, aki kifejtette, hogy nála csak Gyurcsány és Horn Gyuszi jöhet szóba, és ezidőtájt MSZP-s képviselő jelölt is lett belőle, amikor Vonát buzizta. (2010-2014)

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 09:59:55

@Legeslegalja:

"de hát Vona Gábor úrnak, öhm, hogy mondjam, meleg popsija hideg falhoz ér;"

A meleg popsi, meg a meleg segg nem ugyan azt fejezi ki. Vagy neked mindegy, csak hátul legyen és kerekedjen?

Ugye milyen szép is a magyar nyelv? Azért néha illenék tudni, mármint magyarul, mert a korrekt politizálás szétkúrása néha furcsa helyzeteket teremthet. Magyarul.

camilló 2017.01.08. 10:04:54

@kutyás majmok népe: Igazán színvonalas hozzászólás! "Szitkozódással azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik."
Azt állítani, hogy a "létezett szocializmus" gazdasága egy csődtömeg volt, finoman fogalmazva is erős csúsztatás. rengeteg elemzés született ebben a témában, de az egyik legjobb amit olvastam, az Krausz Tamás tollából származik. Azért ajánlom a figyelmedbe Botos Katalin megszólalását is ez ügyben (gyengébbek és a Te kedvedért az Antall kormány államtitkára volt és az ATV egyik műsorában beszélt nem is olyan régen.) Tény viszont, hogy a magyar gazdaság jól működtethető elmeit, vagy a konkurenciának számító termelő vállalatokat egyszerűen megvásárolták a nyugati cégek. Példa az elsőre: Székesfehérvári Könnyűfémmű. Példa az utóbbira. Üveggyárak. A két példa csak egy-egy a sok közül! Valójában piacot vásároltak és csak hiú ábránd az, hogy fejlett technológiát hoztak. ha hoztak is, azt alkalomadtán viszik is, és maradnak az üres csarnokok! Tudod a tőkének érdeki vannak, és nem elvei! Ez tökéletesen igaz a neoliberális politikusokra is, de miért is lenne ez másként! Ha válaszolni akarsz akkor megkérlek rá, hogy szitkok nélkül próbáld megtenni, a tényekre hivatkozva. Tényeknek azokat nevezem, amit esetleg tanulmányokkal is alá tudsz támasztani, és nem a Blikk színvonalát képviselik!

2017.01.08. 10:07:42

@röf: Figyelj ide, te szarházi Orbán-csicska! Ha nekem akarsz bármikor is bármire reagálni, akkor olvasd el előtte, hogy mit írtam, majd értelmezd. Ne kenegesd a szart és dumálj félre, fideszféreg, mert elküldelek rögvest a sarkon ácsorgó felmenődbe.
Nehogy már félremagyarázd azt, amit én személyesen tapasztaltam ezen a lepratelepen. Hány éves is vagy, takony?

2017.01.08. 10:14:47

@camilló: Ha a szocializmus nem volt egy csödtömeg, hogy lehet, hogy még mindig nem abban a rendszerben élünk? Hogy lehet, hogy nem daráltuk be a szocilaista minőséggel az imperialista, kizsákmányoló nyugati kapitalizmust? Hogy lehet, hogy nem Magyarország vásárolta fel a nyugati hanyatló ipart? Kommunistának (fideszesnek) teccik lenni?

masada 2017.01.08. 10:22:41

Szaros Vonát nem kell védeni

2017.01.08. 10:24:45

@camilló: @röf: "Azt állítani, hogy a "létezett szocializmus" gazdasága egy csődtömeg volt, finoman fogalmazva is erős csúsztatás."

Mindkét szocialista szakértő balfácánnak: ti miért nem zsigulival (Ladával) mászkáltok? Miért nem Moszkvába jártok bevásárolni, illetve Észak-Koreába? Miért nem Junoszti lapos tévén nézitek a világbajnok magyar focit? Kis fideszkommunista nyikhajok...

camilló 2017.01.08. 10:39:07

@kutyás majmok népe: A kérdéseidre a válaszokat az általam ajánlott két ember megadhatja Neked! Botos Katalinnal Rónai Egon készített riportot. Azért ajánlottam Őt is, mert nem vádolható elfogultsággal a szocializmus ügye iránt. Krausz Tamást már inkább támadhatják ebből a szempontból, de véleményem szerint korrekt elemzést ad a Szovjetunió történelme című munkájában ezekre a kérdésekre. Hogy ne kelljen sokat keresgélned az utolsó (ha jól emlékszem) két fejezetben foglalkozik ezzel. Azért a Szovjetunió történelmét ajánlom, mert az könnyen belátható, hogy a "létezett szocializmus" történetének a meghatározó állama, és egy olyan gazdaságilag nyitott országnak, mint a mi hazánk, a sorsa mindig összeforr a vele szövetségben lévő államok sorsával. Szeretném megkérdezni Tőled, hogy miért jó az nekünk, hogy "összeszerelő" ország lettünk? Miért jó az nekünk, hogy a GDP döntő hányadát, nem magyar tulajdonú cégek állítják elő? Lenne még jó pár ilyen irányú kérdésem, de lehet fölösleges. Mivel ahogy látom, Te nem vagy tájékozott a nyugati munkások, szakszervezetek mai harcaiban, azért leírom Neked, hogy a "szocializmus" bukása után, bizony rengeteg szerzett jogot veszítettek el! Kommunistának teccem' lenni, ha már így rákérdeztél. Szeretném azt is megjegyezni, hogy aki párhuzamot vél felfedezni a Kádár rendszer és a mai viktorizmus között annak súlyos történelmi hiányosságai vannak! Legalább akkora tévedés, mint azt állítani, hogy a fasizmus (nácizmus) rokonságban áll a szocialista eszmékkel!

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 10:39:16

@kutyás majmok népe:

No csak mag ne miértezzen annyira, mert azonnal oda jár majd maga is, velem együtt.

01234567 2017.01.08. 10:40:55

Megy a királycsinálás ezerrel. Most Vonát kell futtatni, belőle kell "embert" csinálni, teszi is a média a dolgát ahogy tette is mindig Antall, Horn, Orbán, Gyurcsány esetében a Magyar Nemzettől az Indexig. Mert most ő kell, nehogy valami olyan jöjjön aki a semmiből, az ismeretlenből, alulról szerveződve emelkedik ki, akit majd nem tudunk kontrollálni, esetleg irányítani is. Mert a magyar média a legrohadtabb a magyar politika csak az ürüléke, a társadalom meg a hányadéka és ti buták, primitív önálló gondolkodásra képtelenek ezeket eszitek. Mikor melyiket.

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 10:43:18

@camilló:

Van azért párhuzam, mind a kettő etette a népet, a nép meg bevette/megette.
A kritikát egyik sem tűrte, aki kritizálni mert, az rögtön a partvonalon találta magát. Az is párhuzam, hogy a felső vezetés elszakadt a valóságtól, csak amíg a kádári hosszú idő alatt, addig ezek két hónap alatt.

monddazigazatmar 2017.01.08. 10:51:21

@látjátok feleim szümtükkel: "Én a szocik helyében ki is tenném a pártból a meleg seggét a hideg jégre. Mert a mondás erről szól, nem hideg falról.;D"
Egész biztos, hogy nem jég van a mondásban. Mert valamitől felébred, leginkább attól, hogy bilibe lóg a keze, vagy mert a segge hozzáér a falhoz. :)

Azzal sem értek egyet, hogy "kocsmában, haverok között". Semmi csúnyát, semmi rosszat nem mondott. Max mosolyog egyet ezen az ember. Kivéve a bloggazda, az ír egy fél oldalt.

BiG74 Bodri 2017.01.08. 10:55:44

Minek kell itt most demokráciát emlegetni ? Pont elég annyi, hogy korrekt politikus ilyet nem mond, mert nem szarrágó jani a kocsmából aki még űrrepülőt is tud vezetni, hanem a köz állapotát befolyásoló ember. Az ilyen kiszólások pedig emberek tömegeit sértik. Bár tudnám hol a francban vannak ezek az emberek a választásokon? Identitászavaros melegek, zsidók, cigányok, nők törleszkednek ahhoz a hatalomhoz, amely szerint ők alacsonyabb rendű emberek, a besorolás minden negatívumával.
A vona pedig akár meleg, akár nem elmehet a francba, mert nyalták-falták ők már egymást a fityisszel. Sőt a jobbik is egyfajta fityisz kreálmány. Akár kirakat per az egész, akár valós, a jelenlegi hatalommal összejátszók legalább tudhatják, saját véleményük, törekvésük, mely különbözik a fityiszétől, nem lehet.

Jakab.gipsz 2017.01.08. 10:59:48

Orbán, Vona, Nyakó, és a többi is a "mi kutyánk kölkei" majd mi magyarok rendbe tesszük őket, ha szükséges.
Még nem szükséges. Végezzék a dolgukat, amiért mi fizetjük őket.

Ámde a magyarság anyázását Kertész Ákos kezdte el ez az urbánus filosz, kevélykedett, mi végre költő ?
Mert amint azt láthattuk ez a Zolát plagizáló csupasz majom össze-vissza hazudozott. Ki látott már épeszű kommunistát, (igen rossz, komcsik voltunk, de a többieknél százszor jobbak) és jobbak leszünk demokratáknál is bízzátok ránk ezt a dolgot is.
Nyugi megoldjuk ezt a válságot is, ti pedig libsik ne kuruttyoljatok bele, magas ez nektek, mint tyúknak az abc.

camilló 2017.01.08. 10:59:50

@kutyás majmok népe: Moszkvában szocializmus van? Észak-Koreában szocializmus van!! Súlyos filozófiai és történelmi hiányosságok!! Moszkvában 1991-óta kapitalizmus van! Észak-Koreában államkapitalizmus! miért kellene oda menni bevásárolni?? Nem lehetne kulturált stílusban válaszolni?? Már idéztem, hogy ki azok akik szitkozódással érvelnek. Az meg közhelyszámba megy, hogy stílus maga az ember! Ezt a stílust egy faluvégi kocsmában sem tolerálják!

aprika 2017.01.08. 11:05:55

@camilló: Krausz Tamás, mint hivatkozási pont. Csak gratulálni tudok. Nálam egy marxista "történésznek" nem lenne egyetemi katedrája az biztos, a lovagkeresztről nem is beszélve...

camilló 2017.01.08. 11:51:26

@aprika: Gondolom, Te kb. annyira elismert történész vagy nemzetközileg, mint Ő. Kihangsúlyoztam, hogy az említett munkájában részrehajlás nélkül elemzi a történéseket. Olvasd talán el, először, mielőtt bármit is írsz! Nincs lovagkeresztje. Tudod, Ő is visszaadta!

2017.01.08. 12:06:32

@camilló: "A kérdéseidre a válaszokat az általam ajánlott két ember megadhatja Neked!"

Oszt' mé'? Nem tőlük kérdeztem, hanem tőled. Ha nem tudsz válaszolni, ne szólj bele a nagyok dolgába. Olvasd el újra, hogy mit kérdeztem tőled (kihangsúlyoznám, hogy tőled és nem mástól), próbáld értelmezni és akkor dumálhatunk még. A tököm se kíváncsi, hogy miket nézel azon a szaros kereskedelmi tévén, amely egyébként hitgyülis tulajdon. Szóval, fuss neki újra: zsigulival jársz?

2017.01.08. 12:11:20

@Larry Silverstein: "Ettől nőtt rekordra a foglalkoztatottság? "

Ahogy mondod, a közmunkások nem tudnak ellopni semmit, nagyjából. Megint terelsz, te fideszkomcsi: az állítás az volt, hogy a cukorgyárakat szétlopták a magyar melósok. Ezt ki tudod dumálni, meleg seggű fidesztolvaj?

dr. mesterséges színezék 2017.01.08. 12:13:39

Kedves posztoló, akármilyen magára valamit adó demokráciában Nyakót (és nem csak őt) már akkor elküldték volna a picsába, amikor 2002-2006-os koala bizonyítványát magyarázta.
Most csak beérett a szakmaisága.

2017.01.08. 12:15:50

@camilló: "Nem lehetne kulturált stílusban válaszolni?? "

Talán te elkezdhetnéd végre-valahára, ha értenéd, hogy miről írnak mások. Csak hogy akkor nem lennél fideszes vagy a bűnözők pártfogója.

camilló 2017.01.08. 12:26:55

@kutyás majmok népe: Nem fogok Helyetted olvasni, ráadásul annyira komplex a kérdésre a válasz, hogy terjedelmi korlátokba ütközöm. Ezért ajánlottam a forrást, és még abban is segítettem, hogy elég, ha a végét elolvasod a könyvnek! Semmi érdemlegeset nem tudsz írni, mert hiányzik a megfelelő információ. Az ATV tulajdonosi körének pont nincs köze ahhoz, hogy milyen riport hangzik el rajta. Ha Zsigulival járnék az mit bizonyítana? Nem, nem azzal járok! Ugye tudod, hogy a Fiat licence alapján gyártották? A maga korában jó autó volt. nyilván eljárt felette az idő. Ez még mindig nem bizonyíték semmire. Írjál már légy szíves forrást amiben a Te nézeteid alátámasztásra kerülnek. Történelmi tényekkel megtámogatva! Az egy vitában kevés, hogy szitkozódsz és alpári hangnemben írsz! Olyan jó lenne ha így beszélnél velem, szemtől szembe!:) Tudod ezt a stílust még a faluvégi kocsmában sem tolerálják. De így a virtuális térben, sokan ketrecharcosnak érzik magukat, Nulla információ, nulla tudás, csak köpködés. Ez jellemző a liberálisokra, akik amúgy a másik véleményének a tolerálását hirdetik. Bár esetünkben nem vélemények ütköznek! Milyen bűnözőkről beszélsz? Milyen fideszes vagyok?? Nem ismersz, de ez egy liberális hecclegénynek semmit nem jelent!:))

röf 2017.01.08. 12:31:59

Hogy kerül ide ez a primitív kutyás majom?
Akkora marhaságokat állít totál komolyan, szerintem ő maga sem hiszi el...

camilló 2017.01.08. 12:32:27

@kutyás majmok népe: A cukorgyárakat azért zárták be, mert az EU-ban túltermelési válság volt, így aki vállalta, hogy bezárja a gyárát, annak komoly pénzt fizetnek. Úgy kellett bezárni a gyárakat, hogy ne lehessen újra nyitni! A Bélapátfalvai Cementgyár azért került bezárásara, mert az 5 cementgyár közül kettőt, kettőt más tulajdonos vett meg, ebben a gyárban pedig közös volt a tulajdon. Lehetne sorolni. A cukorgyárak bezárásának az okát simán kiguglizhatod. Hülye duma, hogy annyit loptak a melósok!

camilló 2017.01.08. 12:33:46

@röf: A South Park jut eszembe a kutyásról:))"Gyere elő troll, gyere elő, és pusztulj!"

2017.01.08. 12:48:36

@röf: "Hogy kerül ide ez a primitív kutyás majom?"

A válaszra legyen gondod, ne erre, takony. Olvass fentebb, arra várom a válaszod. Amennyiben nem tudsz válaszolni, inkább kussolj. Szóval zsigulival jársz, csicska? (a gyengébbek kedvéért ismételtem meg a kérdést)

@camilló: "Ha Zsigulival járnék az mit bizonyítana? Nem, nem azzal járok! "

Akkor jó lenne felhagynod a szocialista nosztalgiával, mielőtt szénné égeted magad. Ha meg annyira szerelmese vagy a világhírű magyar iparnak, akkor kérd meg a vezéredet, hogy nyittassa újra cukorgyárakat, mert mi nem vagyunk EU-gyarmat!
Simán lehetne újra Ikarus buszokat gyártani, amelyek messze verik minőségben a Volvo-t meg a Mercedes-t (régen is így volt, ugye, csak mi nem akartunk a Nyugatra betörni velük, mint bármilyen más magyar termékkel, amikor a testvéri szovjet államokban nagyobb ígény volt rá).

2017.01.08. 12:52:34

@röf: @camilló: @Jakab.gipsz: Szépen eldumálsz itt magaddal, bohóc.
:)

camilló 2017.01.08. 12:54:08

@kutyás majmok népe: Az Ikarus-ok is a "létezett szocializmus" termékei voltak, csak közlöm! A 250-es sorozat több díjat is nyert! Azért nem árt ha tudod, hogy nyugatra IS exportáltuk. Tudomásom szerint a rendszerváltás után zárta be a MAGYAR tulajdonosa az Ikarus gyárat!
Ugye érted, hogy a Zsiguli, Fiat (olasz) licenc. Miért nem Pobedát ajánlgatsz??:)) Jah, hogy ahhoz ismerni kellene a szovjet autógyárak termékeit is?:))

röf 2017.01.08. 12:56:45

@kutyás majmok népe:
Te félkegyelmű, bár semmi közöd hozzá, elmesélem, hogy nem Ladával járok, ami neked zsiguli, csak kultúrkörben a tulajdonneveket nagybetűvel kezdik.
Jártam olyannal is, kb amikor kiutalásra megkaptad életed első Velorexét....
És hogy valami hasznod is legyen az idehányásból, tudd, hogy ma is gyártanak Magyarországon buszt, nem is egy helyen, és nem is rosszat. Elég sok járkál a nagyvárosainkban... persze a tanyáról ez nem látszik.

aprika 2017.01.08. 12:59:45

@camilló: Ez a nemzetközi ismertség kb. Oroszországra terjed ki. Nekem elsősorban a szemléletével van problémám /pl.: SZU szerepe a II. Vh-ban, 1956, stb./. Mielőtt rákérdeznél a Tőkéczki féle vonalra: ő kb. ugyanaz, mint Krausz Tamás, csak a jobboldalon. A mérce: Romsics Ignác, ajánlom szíves figyelmedbe!

camilló 2017.01.08. 13:07:30

@aprika: Ugye tudod, hogy amerikai díjat kapott a Lenin című társadalomkritikai könyvéért?? Ugye tudod, hogy több nyugati konferenciára hívják meg előadónak, ahol nem feltétlen csak baloldali történészek vannak. Ismerem Romsics munkáit is. Az a bajom vele, hogy a koncepciójának az alátámasztására előszeretettel hallgat el tényeket! Ugyanígy olvasom Ormos Mária munkáit is, valamint a Rubicon című lapban megjelenő többi történész írásait is! Igyekszem nem egyoldalúan tájékozódni. Krausz az általam említett művében bizony keményen kidomborítja a tények és az elvek közötti különbséget is! Azért érdekes, mert teljesen más megvilágításba helyezi Sztálin szerepét is. Mi a bajod a Szu. 2. Vh-us szerepével?

Nagyorrú Barbi 2017.01.08. 13:35:32

Itt az eredménye, hogy a félhülye antall jóska nem zavarta el a qrva anyjukba a tetves büdös bolsikat.

ember100 2017.01.08. 13:37:35

@Mizantrop:
Helló !

Aha értem a parlamentben zsúrpubizni , meg ilyet AZT lehet mert a Te fajtád mondta .
Inkább nem mondok semmit .
TROLL

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 13:56:39

@camilló:

Demagógiával, azzal, hogy a hatalom a népé a denokratikus centralizmusban, most meg az alaptörvénybe írták ezt a marhaságot. Mert a népnek csak annyi a joga, hogy elmenjen választani, utána a következő választásig kuss.
Ja, és állandóan fizessen, lehetőleg minél többet hogy legyen mit le/elnyúlni.

camilló 2017.01.08. 14:15:26

@látjátok feleim szümtükkel: Az, hogy akkor nem éltek a lehetőséggel az emberek hülyeségének tekinthető. Tudok példát amire azt mondanád, hogy ez nem történhetett meg retorzió nélkül, pedig megtörtént! Szervilizmus akkor is volt, és a Rákosi éra súlyos teherként nehezedett a társadalomra. Ezt a rendszert csak azok akarják összemosni, akinek halvány fogalmuk sincs az alapokról sem! Csak egy példa. Ekkora jövedelem különbségek elképzelhetetlenek voltak. Tisztes megélhetése mindenkinek volt és lehetősége is a tanulásra, nem csak joga. Nem is sorolom, és a filozófiai különbségeket már nem is említem. Még talán annyit, hogy egy kapitalista rendszert párhuzamba állítani egy államszocialista rendszerrel, nagyfokú tájékozatlanságra utal. (Mondjuk TGM államkapitalizmusnak nevezi és anarchista szemmel nézve igaza is van.)

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:29:34

@camilló: Ma sincsenek nagy vagyoni különbségek mo-n, európai összehasonlításban sem (a GINI index méri ezt), világperspektívában meg pláne nem.
A kommunizmusban, szocializmusban ennyi sem volt, csak nem bizonyult fenntarthatónak, életképesnek.

camilló 2017.01.08. 14:38:48

@Willkommenskultur: Statisztikailag!!! A valóság más!! A MNB szerint minden magyarnak van 10 millió megtakarítása bankban, a párna cihában további 800 ezer, meg van még az éjjeli szekrényen pár ezer eurónak megfelelő külföldi fizetőeszköz! Az általam ismert emberek közül, talán kettő ennek meg is felel, tekintve, hogy nagy cégnek a tulajdonosai. no, de mi van a többivel?? Lőrincünk jövedelme hogy aránylik az enyémhez, vagy akár a Tiédhez?? A többiekről nem is beszélünk. No és akkor nézzük meg a leggazdagabb és a legszegényebb jövedelmét! Hányszoros a különbség? Ugye nem mondod komolyan hogy ilyen különbségek csak megközelítőleg is fent álltak a "létezett szocializmus" évei alatt. A gazdasági kudarc, nem feltétlenül tulajdonítható annak, hogy a liberális közgazdászok szerint (meg a konzervatív) nem fenntartható a tervgazdaság. Ebben szerepet játszik, az indulás pillanatában elért szint. Nem az USA-hoz kell pl. a Szu. fejlettségi szintjét nézni, hanem ahhoz, hogy honnan indult és hová érkezett. Mindjárt más képet kapunk. Ez érvényes a többi államra is!

evribáditésön 2017.01.08. 14:46:08

@látjátok feleim szümtükkel: Bizony, bizony! Erre csak kevesen emlékeznek! Egyszerűbb a hőbörgés, ha a tények fölött szemet hunyunk. Amúgy pedig az alap: nem kell bántani a Nyakó Urat és az MSzP-t. Ennél mélyebben akkor sem lehetnének, ha mind a tíz millió magyar őket támadná. Szánalmas és szerencsétlen bagázs, a hatalomért remegő bágyadt majmokkal az élen. NEM vagyok FIDESZ szimpatizáns, de a mostani baloldalt fényévekkel előzik. Baloldalt?? Egyáltalán van ilyen???

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:51:45

@camilló: Hitvitát nem folytatok, ha érdekel a társadalmi különbség tanulmányozd a GINI indexet: en.wikipedia.org/wiki/Hungary

Mo-n a 170 mért országból a 16. legkisebbek a jövedelmi különbségek.

felhasználós 2017.01.08. 14:56:59

Egy szemét homofób ez a Nyakó. Mi köze hozzá, hogy egy politikustársa meleg?

aprika 2017.01.08. 14:59:43

@camilló: Romsics mindig középen áll, harag és részrehajlás nélkül értékel. Nem hallgat el tényeket. Nem marxista, inkább pozitivista. Ormos egy fokkal jobb, mint Krausz. A SZU II. vh-s szerepét Németországéval összehasonlítva, nem látok lényeges különbséget, ahogy Hitler és Sztálin között sem. A díjakról meg talán jobb nem beszélni...

camilló 2017.01.08. 15:00:10

@Willkommenskultur: Az általam említettek nem hit kérdése. A MNB nyilvánosságra hozta ezeket az adatokat. A saját vagyoni helyzetemmel tisztában vagyok, gondolom Te is a sajátoddal. No akkor nézd meg légy szíves így, és ne a statisztikán keresztül. Egyik kezem jégben, a másik tűzben, akkor átlagban jó érzem magam! Hozzák az építőiparban az átlagjövedelmeket is. Ezzel az a baj, hogy nem választja külön, hogy pl a 200 ezer bruttó felettiek hányan vannak és alatta. Mindjárt más lesz az eredmény! Kevesen keresnek nagyon sokat, így torzít a statisztika!! A wiki számomra nem forrás!!

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:02:44

@camilló: Nem a wiki a forrás, hanem a Világbank. További jó mulatást.

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.08. 15:02:45

@camilló: "Ekkora jövedelem különbségek elképzelhetetlenek voltak."

Te rettenetesen naív vagy a multaat illetően.

Nilyvánvalóan nem voltak ekkora jövedelem-vagyon különbségek, mert az állam nem volt ilyen szűk kör számára fejőstehén, de akkor is voltak arányaiban nagy különbségek. Már az ötvenes években is.

Nagyon naív aki azt gondolja, hogy az emberek a háború alatt teljesen elszegényedtek, mert a sok rejtegethető vagyon nem tűnt el, csak nem látszott. Akinek volt, az nem mutogatta, mint most teszik az újgazdagok.

camilló 2017.01.08. 15:03:41

@aprika: Pontosan most olvastam egy könyvet amiben Romsics, Trianon felfogását boncolgatják. Nem érzem, hogy középen állna! A Szu. és Hitler között nem különbséget tenni, sajnálatos történelmi vakság! A közismerten antikommunista Churchill tudott, és ez azért elárul némi különbséget!:)

camilló 2017.01.08. 15:06:56

@látjátok feleim szümtükkel: 3 millió koldus országáról beszélsz!! Az édesapám, vagy az édesanyám családja is a napi megélhetésért küzdött! Nem értem miről beszélsz?!

aprika 2017.01.08. 15:21:40

@camilló: A legfőbb elemekben a hitleri Németország és a sztálini SZU között nincs lényeges különbség, ahogy a fasizmus és a kommunizmus között sincs. A közismerten antikommunista Churchillnek pedig nagyon szépen köszönjük azt a 40 évet, amit SZU gyarmataként tölthettünk el. Ennyit az én történelmi vakságomról. Elnézést kérek Tőled magyar szempontból próbáltam értékelni a XX. századot.

aprika 2017.01.08. 15:22:27

@aprika: Helyesen: Elnézést kérek Tőled, HOGY magyar szempontból próbáltam értékelni a XX. századot.

Mordechaj 2017.01.08. 15:33:45

Amennyiben normális az a demokrácia, ahol az LMBT értékrendet kényszerítik rá a normális többségre, még igaza is lenne a cikkírónak. De tele a hócipőm azzal a mocsok kifordult világgal és polkorrekt demokráciával, ahol a fehér hetero férfi szitokszónak és az intolerancia szinonímájának számít (amint ezt tapasztalhatjuk Trump győzelme óta az ultraliberális "demokraták" részéről. Igen is közöm van hozzá, ha LMBTQ... személy akar politikai hatalomhoz jutni, mert vélhető, hogy saját kifordult értékrendjét akarná a többségre rákényszeríteni pl az oktatási rendszeren keresztül. Ettől függetlenül undorító a magyar politikai közélet teljes spektruma, ellenzékiektől a kormánypártokig mindenkit elzavarnék a francba - ha lehetne :-(

camilló 2017.01.08. 15:42:24

@aprika: Magyar szemmel? Én meg úgy nézem mint ember! ettől függetlenül, nem vagyok kevésbé magyar, mint más hazánk fia! Alapvető különbségek vannak a fasizmus (nácizmus) és a kommunizmus között. Csak a legkézenfekvőbb: a kommunizmus tagadja az államot, amíg a fasizmus (nácizmus) erős államot akar! Tovább nem is kell menni! Te sajnálatos módon abból indulsz ki, amiről ma beszélnek, kommunikálnak, és nem azzal ami a tény!

szepipiktor 2017.01.08. 15:45:51

@dunántúli gyerek: Éljen Koppány!
És takarodjon István!
Igaz, kis nácikám?

pamut 2017.01.08. 15:48:56

@dunántúli gyerek: te nem jobboldali vagy hanem maffia-kollaboráns, és évek óta Putyin seggét nyaljátok, nagy, bőnyálas nyelvcsapásokkal.

@szepipiktor: Nem tudod tudod-e, mennyire rátapintottál a lényegre. Komolyan.

aprika 2017.01.08. 15:53:27

@camilló: Magyar szemmel? Miért nem Mo. szenvedte végig azt a bizonyos 40 évet? Nézd meg Ausztriát, hova jutott a kommunizmus nélkül?
" .... a legkézenfekvőbb: a kommunizmus tagadja az államot." Lényeges különbségeket említettem. Az emberi oldalt hoztad szóba, nos épp abban nincs számottevő különbség. A vitát részemről lezártam.

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:53:47

@camilló: 'Alapvető különbségek vannak a fasizmus (nácizmus) és a kommunizmus között. Csak a legkézenfekvőbb: a kommunizmus tagadja az államot, amíg a fasizmus (nácizmus) erős államot akar! Tovább nem is kell menni!'

Hát azt a nem létező gyenge kommunista államot itt mindenki tapasztalhatta. Idióta.

VaradiJanos 2017.01.08. 15:56:50

Ajjaj, ennél önveszélyesebbet csak zsidózással követhetett volna el, na arra ugrana csak a dávidok indexe, bár ez a ratyizás is elég merész, sok hipszterfejű "újságírócskát" megsérthet vele.

VaradiJanos 2017.01.08. 15:57:56

@pamut: nagyon rá vagy kattanva Putyin seggére, ez vmi fétis nálad?

midnight coder 2017.01.08. 16:29:15

@camilló: "Csak a legkézenfekvőbb: a kommunizmus tagadja az államot, amíg a fasizmus (nácizmus) erős államot akar!"

Te kevered a kommunizmust az anarchiával. Az utóbbi az ami nem akar erős államot (sem). Illetve a mostani balliberalizmussal aminek szintén a mániája a gyenge állam.

Willkommenskultur 2017.01.08. 16:37:15

@midnight coder: A marxi ideológia azt tanította hogy a munkásosztály végső harca végül meghaladja az államot. Csak nem így történt.

bbwd 2017.01.08. 16:43:36

nyakó az alkalmatlanok között is az egyik legalkalmatlanabb, az egyik képviselői ciklusában ő vette fel a legtöbb költségtérítést pl.

pamut 2017.01.08. 16:45:42

@VaradiJanos:

Valamit nagyon félreértesz: én magyar vagyok, nem fideszes.

pamut 2017.01.08. 16:46:22

@bbwd:

"nyakó az alkalmatlanok között is az egyik legalkalmatlanabb"
ebben igazad van, nem csoda hogy már fideszes szintre süllyedt.

midnight coder 2017.01.08. 16:46:39

@camilló: "Ugye nem mondod komolyan hogy ilyen különbségek csak megközelítőleg is fent álltak a "létezett szocializmus" évei alatt."

A létezett szocializmus nem így működött, amíg működött. A különbségek persze megvoltak, csak másképp: a segédmunkás villamossal utazott be a munkásszállóról a gyárba, ahol dolgozott látástól mikulásig, míg a vezérigazgató elvtársat a hivatali Volgával hozta a hivatali sofőr a munkahelyére a Rózsadombról. A hétvégén az igazgató elvtárs vadászni járt, a proli pedig max. Fradi-Dózsa meccsre.

midnight coder 2017.01.08. 16:48:26

@Willkommenskultur: Egy biztos: a létező szocializmus kőkemény és rohadtul erős államot hozott mindenhol, pont olyat mint amilyen a náciknak is volt - csak jóval kevésbé hatékonyat.

Prognozuoti Blasio 2017.01.08. 17:05:14

Terry Black összehozta a Fidesz-Mszp koalíciót!
Végtére is olajoztak, meg maffiózóskodtak együtt a 90-es években... Megférnek egymás mellett!

Mizantrop 2017.01.08. 17:06:49

@ember100: Szóljál, ha meghaladta a képességeidet ennek a néhány mondatnak a feldolgozása, láthatóan bajban vagy. Miből jutottál arra a következtetésre, hogy ha ez tűrhetetlen, amaz nem az?

camilló 2017.01.08. 17:33:09

@Willkommenskultur: @midnight coder: Sajnálatos, hogy ennyire nem ismeritek a politikai irányzatokat! " A kommunizmus abban különbözik az anarchizmustól, hogy elismeri az állam létét, az átmenet ideje alatt..." Ugye elég világos, nem szorul további magyarázatra? A kommunizmus pont úgy az államnélküliséget hirdeti, mint az anarchizmus. "Az állam egyik osztály elnyomó szerve, vagy gépezete, egy másik osztállyal szemben." A kommunizmus egy elnyomás nélküli társadalmat akar. Csak, hogy teljesen világos legyen!!:))
A létezett kommunizmusban sem minden igazgató járt be a munkahelyére Volgával! No és ha azzal járt be? Egy szakmunkás bérének max két-háromszorosát kereste, sőt egyes helyeken kevesebbet keresett, mint a dolgozó. Pl. bányákban, vagy akár a kohászatban is így volt. Szóval nagyon nagyot csúsztatsz. ma meg az nem gond, hogy több 10 milliós autóval járnak nem csak munkába, hanem akár magán útra is. ezzel semmi gond nincs:)) nem beszélve a bérekről, ahol egy csúcsvezető milliós díjazást kap, addig egy átlag munkás a statisztikai átlagot sem keresi meg.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:49:05

@camilló: Ne szenvedj. Mo-n Rákosi idején volt kommunizmus. totális állam, totális tervgazdaság, totális terror volt. Pontosan ugyanaz volt mint a német NSDAP, állam szempontjából. Illetve az NSDAP piacgazdasági szempontból liberálisabb volt mint a sztálinista modell.

gestapo=ÁVH

midnight coder 2017.01.08. 18:08:04

@camilló: Jó, akkor menj el szépen a kies Észak-Koreába valamelyik helyes kis koncentrációs táborba rabnak, és gondold azt hogy miközben építed a Rendszert, milyen kicsi is a különbség a te életszínvonalad és egy átlagos koreai pártfunkci életszínvonala között. Ajánlott olvasmány még az Állatfarm. Tudod: minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

monddazigazatmar 2017.01.08. 18:17:18

Egyébként ez az írás is rámutat a PC beszéd hibáira.
A buzikat nem kéne a kedveskedő "meleg" jelzővel ellátni, és nem lenne ilyen félreértés. Buzi az legyen buzi. Nem meleg, mint a nyári nap, nem homokos mint a tengerpart.
Régebben egyértelmű volt, hogy a szőke kislány mellett a barna kislány állt, meg a fekete legény. Mert fekete volt a haja. Ha pedig az egész ember volt fekete akkor azt négernek hívták.
Amerikában a kibaszott törpéket nem hívják törpének, hanem kicsiknek kell. Ami pont arra jó, hogy hirtelen ne tudjad, hogy egy törpéről, gyerekről, vagy egy beszélő által kedvelt emberről van szó.

anyadmajma 2017.01.08. 19:19:10

@monddazigazatmar: ja, erről kérdezd meg apádat is. már hogy muszájból lettél, mert apád is szégyellte, hogy a szomszéd Józsi bácsira rejszolt, de nem merte mondani, anyád meg a kecskéért volt oda, de ő sem merte mondani, szóval bűntudatból összedobtak téged. De ugye a korabeli mesterséges megtermékenyítéssel, apád a csizmára verte, aztán anyád alá rúgott.
Ostoba vagy, de zet már párszor bebizonyítottam neked, csak kén a 2 számjegyű IQ, ami neked nincs, hogy ne legyél ekkora gyökér.

ember100 2017.01.09. 00:40:01

@Mizantrop:
Helló !

Csak azért jutottam erre a következtetésre mert eléggé kikeltél Nyakó ellen " tűnni kell stb."
Meg nem láttam hogy ilyesmit írtál amikor a fityeszesek mondogattak ehhez hasonlókat !

Attilajukkaja 2017.01.09. 10:12:19

Nem vagyok egy Jobbik parti, de amit Nyako mondott, az tenyleg elegge undorito!

bbwd 2017.01.09. 12:06:04

@pamut: még annál is jóval alább, de már régen is ez alatt a szint alatt volt...

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.09. 14:57:05

@midnight coder:"... a mostani balliberalizmussal aminek szintén a mániája a gyenge állam."

Azt viszont egyik balliberális sem mondta eddig, hogy az államnak kifelé, másik állam irányába kell gyengének lenni, csak azt mondja, hogy az állam egy bizonyos szinten túl hagyja békén a polgárait. Pl. ne a stadijonyokra, haverok "mű" intézményeire ( vakvilágításra, hogy érthetőbb legyen ) költse a sok pénzt, hanem az összes polgár számára fontos állami intézmények élvezzenek elsőbbségi státuszt ( oktatás, egészségügy, nyugdíj, szolidaritási faktorok ), oszt ha marad, akkor lehet fűteni a stadionyt.

Gondolod attól, hogy százezer jogszabállyal agyonnyomja az állam a polgárait, demokratikusabb ( élehtőbb ) egy ország? Hiszen az emberek a törvények, rendeletek ezrelékéről sem tudnak, csak akkor amikor már az "erős" állam agyba-főbe bünteti őket.

A mi erős államunk valamelyik potentátja ha reggel bal lábbal ébred, este már be is nyújtja az éjszaka meg is szavazandó törvénytervezetét, hogy másnap mások ébredjenek bal lábbal. Ez lenne az erős állam?
süti beállítások módosítása