Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Csatornába veszett illúzióink

2016. február 09. - Herczeg Sándor

Médiatörténelmi nap a mai. Megértük, hogy egy bulvárbúvár irányíthatja az egyik országos televízió összes hírműsorát.

A TV2 híradóinak rajongói eddig sem az Elittárs oldalán kerestek maguknak partnert, de úgy tűnik, hogy Andy Vajna kifejezetten a volt Big Brother-hívőket állítja célkeresztbe Szalai Vivien kinevezésével. Amint azt az Index oly érzékletesen megírta:

Szalai tévés tapasztalatai kimerültek a FEM3 Cafe pár hónapos műsorvezetésében, ezen kívül mondjuk a médiát, pontosabban a celebeket jól ismerheti, hiszen 2003 és 2011 között a Színes Bulvár Lap majd az átnevezést követően Bors újságírója volt, de a lapnál több pozícióban is feltűnt, külpolitikai szerkesztő, sztárrovat-szerkesztő és rovatvezető is volt.

Arról a Szalai Vivienről van szó, aki eddig a Story magazin főszerkesztője volt, ami nem különösebben bel-és külpolitikai, illetőleg gazdasági szakirányáról volt híres. Kinevezése egyébként nyilvánvaló üzenet, amely szerint semmilyen probléma nincs a nézők agymosására irányuló törekvésekkel, azzal pedig pláne nincs, ha nem olyan szakember – teszem azt hírszerkesztő, vagy gazdasági-politikai berkekben elismert újságíró – veszi át a gyeplőt, aki rangot ad a híradónak.

szalai_vivien_foto_ruff_istvan.jpg

Szalai Vivien

(a kép forrása: Index/Ruff István)

Ez itt nem szempont, így aztán nem érdekes, hogy hazánk második legnézettebb csatornájának összes hírműsoráért egy olyan ember felel majd, aki egyetlen percet sem töltött el a hírműfajban. Ha tovább bandukolunk ezen a vonalon, akkor simán felkérhetjük Berki Krisztiánt egy kulturális háttérműsor, Kiszel Tündét a „Vers mindenkinek”, VV Seherezádét egy elméleti vetélkedő, Vajna Tímeát pedig egy városvédő sorozat műsorvezetőjének. Tökmindegy, hiszen Pallasz Athéné kezéből már évtizedekkel ezelőtt ellopták a lándzsát.

Régen rossz, ha hülyéknek és alattvalóknak tekintjük a nézőket – még akkor is, ha sajnos sokszor van benne némi ráció. Meg fogjuk érni, hogy a magyar parlament szóvivői székében Alekosz fog ülni, a háttérben pedig a Habony Árpád volt anyósa nézegeti majd azokat a képeket, amelyeket a Szépművészeti Műkölcsönző adott bérbe neki.

Nincs olyan illúzióm, hogy a megváltoztatás eszköze lehet a sajtó. De azt azért hosszútávfutó tollpörgetőként is hiszem, hogy a megmutatás és ráeszméltetés eszköze lehet.

(Peterdi Pál)

A televíziót vajon miért hívják csatornának?

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr968376892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akut schizo effektív pszichózis 2016.02.09. 22:58:27

ez kb azokat zavarhatja - lehet azok észre sem vesznek semmit - akik azt a fos tv2-őt nézik. azok meg nincsenek sokan.

nniicckk 2016.02.10. 00:07:14

"Megértük, hogy egy bulvárbúvár irányíthatja"

Kb tokmindegy, hogy egy primitiv, undorito szennycsatornat ki van mi vezet.
Az egeszet lekene bombazni rtlklubostul, meg azokat is akik nezik ezeket.

Netuddki. 2016.02.10. 08:10:07

A képről egy "roppant intelligens" arcberendezésű hölgy tekint a kamera mellé.

Aki nézte a régebbi Doktor Who sorozatot, ott volt egy olyan szál, hogy a köztünk élő idegenek emberi bőrbe bújva szivárogtak be az angol politikába. Na, itt a sok fideszes gyíkarcot nézve, egyenesen az elienek irányítják Magyarországot.
Persze attól, hogy földön kívüli, vagy nem , a felelősségre vonást nem kerülhetik el.

Netuddki. 2016.02.10. 08:12:16

@nniicckk: A hirtévé kamingoutjából kiindulva úgyis a habonyék megmondják nekik mi mehet műsorba, mit kell beolvasni. Ahhoz meg egy csimpánz is bőven elegendő lenne, vagy még egy közmunkás is.
süti beállítások módosítása