Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A MIÉP eljutott Hitlerig

2015. december 04. - Herczeg Sándor

Szalonképes politikai szereplő általában megválogatja azokat, akiknek nyilatkozatait példaként hozza fel saját meglátásainak alátámasztására. Semmiképpen se gondolnám, hogy a XXI. században ez bármilyen kontextusban Adolf Hitler lehetne. A MIÉP egyik alelnöke nem így véli, ezért a Mein Kampf soraival figyelmeztet a migráció veszélyeire. 

A Magyar Igazság és Élet Pártja a rendszerváltást követően két ízben is parlamenti párt volt, 1998-ban saját erőből ugrotta meg az 5 százalékos küszöböt. 1998-ban és 2002-ben közel 250 ezer voksot kapott, sőt, még 2006-ban is mintegy 120 ezer "X" került MIÉP-es jelöltek nevei mellé. Tavaly tavasszal országos listát sem tudott állítani, 14 jelöltjükre összesen 2.054-en szavaztak. Internetes oldalukon még azt az Endrésik Zsoltot és Rozgonyi Ernőt tüntetik fel országgyűlési képviselőként, akik már 2014 óta nem tagjai a törvényhozásnak. Októberben már foglalkoztam a MIÉP Facebook-profilján megjelenő szélsőséges és időnként gusztustalannak is nevezhető megnyilvánulásokkal, melyek egyébként később meg is osztották a kommentelőket saját oldalukon. Most Deli Károly alelnök vette górcső alá a migráció kérdéskörét, újabb értelmet adva a szalonképtelenség fogalmának, hiszen példának Adolf Hitlert állította úgy, hogy a Mein Kampf-ból idézett, majd megtoldotta saját nézeteivel:

miep_deli.png

(Forrás: MIÉP Facebook-profil)

Kétségtelen tény, hogy az ellenőrizetlen migráció számos veszélyt rejt az európai államokra, a kulturális különbségek pedig rendkívül nehezen, vagy sok esetben szinte egyáltalán nem áthidalhatók, nem is beszélve az állandósulni látszó terrorfenyegetettségről. Mindemellett ízléstelen és megmagyarázhatatlan az, ha egy Magyarországon bejegyzett, választásokon is induló párt vezető személyisége Adolf Hitler szavait pozitív hangnemet sejtetve idézi, különösen, hogy ezeket még "zsidó-liberális" kontextusba is helyezi. Pláne akkor, ha a náci diktátor személyének mellőzésével, mai, demokratikusan megválasztott politikusokra is hivatkozhatott volna.

Ugyanakkor a MIÉP Facebook-profilja kellemesen meglepő, a fentiekkel némileg ellentmondásban álló posztokat is rejteget. A párt gyulai szervezetének elnöke mintha éppen a régebbi, gyalázkodó hangvételű írások miatt szégyellné magát, s ennek hangot is ad - hivatkozva arra, hogy az oldalt többen is szerkesztik. Singer Attila úgy véli, hogy senkit sem szabad támadni meggyőződése, vallása, származása, netán bőrszíne miatt, hiszen a MIÉP nem antiszemita. Ez kétségkívül politikailag korrekt álláspont, ámbár Adolf Hitler bizonyára nem értene vele egyet.

miep_singer.png(Forrás: MIÉP Facebook-profil)

Úgy gondolom, hogy a második bejegyzés mindenképpen járható(bb) út, mint az első. Az barlang. Egy olyan sötét hely, ahonnan nincs kiút, hacsak nem az a cél, hogy a szebb napokat is látott MIÉP végleg észrevehetetlen maradjon a választópolgárok számára.

Kétezer voks pedig olyan távol van a kétszázötvenezertől, mint Hitler a jó ízléstől és a politikai kultúrától. 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr898139870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy néző 2015.12.05. 11:42:33

Herczeg Sándor

Nagyon unatkozhatsz, ha ilyen szar oldalakat olvasol, ezzel az erővel a kdnp oldalát vagy a orbanviktor.tumblr.com/ oldalból is szemezgethetnél.

Herczeg Sándor 2015.12.05. 11:49:28

@csak egy néző: :-) Nem unatkozom soha, de ez jön szembe a Facebook-on.

csak egy néző 2015.12.05. 12:21:06

@Herczeg Sándor:
Elfogadom. De nekem valahogy még sosem jött szembe, nem is gondoltam, hogy még létezik ez a gittegylet.

2015.12.05. 12:29:22

Itt élünk Európa közepén több mint ezer éve és még mindig nem illeszkedtünk be.
Milyen jogon kérhetnénk ugyanezt másokon?

Szerencsétlen jobbikosok meg a sok baromságtól, ami a fejükben van, már nem fogják fel, hogy a magyar sem árja nép, így kiirtandóként, de legjobb esetben is max rabszolgaként szerepelt imádott führerük nagy tervében.

kvadrillio 2015.12.05. 13:11:06

hmm..... a németek is kiadják fenti Mein...izét..., kell azt elolvasni mindenkinek !!! SOK KÜLÖNBSÉG NINCS A MAI HELYZETHEZ VISZONYÍTVA SEM AZ AKKORIBAN TÖRTÉNTEKET. MA IS KEGYETLENÜL GYILKOLJÁK AZ EMBEREKET SZERTE A VILÁGBAN HÁBORÚKBAN, NYOMORBA, ÖNGYILKOSSÁGOKBA HAJSZOLVA ŐKET ! MA IS ÉRDEKEK MENTÉN TESZIK EZT A HATALOMBAN LÉVŐK !! MA IS TERJESZKEDNEK MÉG AZ ANTARKTISZ FELÉ IS !
MINDENKINEK EL KELL OLVASNI A MEIN KAMPFOT !!!!!
DE !!!! A MAI HELYZETE AZ EMBEREKNEK A VILÁGBAN, SOKKAL ROSSZABB, MINT AKKORIBAN VOLT !

kvadrillio 2015.12.05. 13:15:13

...A ÉS A MIÉPRŐL: ...ANNO...CSURKA-BÁCSI.....ÉVEKKEL EZELŐTT SOKKAL MÉLYEBBEN LÁTOTT ELŐRE POLITIKAI FEJLEMÉNYEKET, MINT BÁRKI MÁS !!!! ÉS TÉNYLEG MINDEN ÚGY TÖRTÉNT, AHOGY Ő AKKOR MONDTA ! :o)))))

alfacharlybravo 2015.12.05. 13:15:45

Szólhatok, nahát?
Timur Vermes még könyvet is írhatott róla.
Er ist wieder da! Na nézd ki van itt?
A német főnököm is gyakran idézett, a legnagyobb Némettől, aki tulajképpen osztrák volt.

kvadrillio 2015.12.05. 13:20:41

és...miért rosszabb a helyzete az emberkéknek ? MERT MA, A 21. SZÁZADBAN, A III. ÉVEZREDBEN, RABSZOLGAKÉN T KEZELIK, RABSZOLGABÉRÉRT DOLGOZTATJÁK AZ EMBEREKET A VILÁGON MINDENHOL AZOK, AKIK.....AZT AZ 1-2 %-OT KÉPVISELIK A VILÁGBAN, AKIK KISAJÁTÍTOTTÁK, ELOROZTÁK A NEMZETI VAGYONOKAT A TÖBBSÉG ELŐL !!! EZÉRT VANNAK EZERMILLIÁRDOK ADÓPARADICSOMOKBAN, OFFSHORE-CÉGEKBEN...., EZÉRT ÉLNEK LUXUSSZÍNVONALON KEVESEK ÉS NYOMOROGNAK MILLIÁRDOK AZ ÉHENHALÁS SZÉLÉN...

BéLóg 2015.12.05. 14:26:13

@kvadrillio: Nem tudom és nem is értem.
Van egy ÉRTELMES kvadrillió (esti műszak? :-) aki normálisan írogat, elvétve KIABÁL, aztán van ez a fenti agybajos kvadrillió akinek kiakad a kepszlokkja és rendszeresen idehányja nekünk ezt az ORDÍTOZÁST, gyakorta saját magának válaszol meg effélék...

Kedves kvadrillió, nem unod még? Vagy cseréld le a hibás billentyűzetedet végre!

Pöff 2015.12.05. 16:19:12

Fizetett ballibsi bérbloggerünket olvashatták.

Éhes ló 2015.12.05. 18:08:44

Micsoda szégyen, hogy vannak akik mmég szabadon írnak, szólnak.
Szegény poster majd bele őrül ebbe.
Pedig jobb lenne, ha szokná.

csak egy néző 2015.12.05. 18:29:04

@Pöff:
"Pöff 2015.11.15 18:25:40
Nem tudja valaki hogy lehet emigrálni az EU-ból az USÁ-ba?
most hogy megtámadták a kontinenst talán még menekültként is elfogadnak."

Mi van pöfike, menekülnél ebből, ahogy te nevezed "röhej" országból, mint a patkány? Pont abba a mocskos "usába", ahol verik a négereket?
Téged egy pár kérdés után úgy basznának vissza onnan, mint macskát szarni.

Pöff 2015.12.05. 18:43:04

@csak egy néző:

Jah bizonyára,
Főleg hogy ISIS update-ről visszatértet se utasítottak ki.
Viccet félretéve egyébként sokszor tényleg nem engedik be a diplomás teljesen tiszta fedhetetlent magas hozzáadott értékű munkát végző embereket. És szarakodnak mindenféle szirszar vízummal stb.

Az élősködő de már valamelyik családtagja ott élő valahogy illegálisan bejutott, zavaros hátterű, mekis alja kulimunkát végzőt nem vágják ki az országból.

De azért kíváncsi vagyok melyik kérdésen buknék el. Ha már így felvetetted.

Ne hogy azt hidd hogy az amerikaiak "európai" elvű liberálisok.
Lásd fegyverhasználat és tulajdonlás és önvédelem.
Halálbüntetés.
Másképpen értelmezik a demokráciát és a liberalizmust mint erre felé.

csak egy néző 2015.12.05. 18:59:54

@Pöff:
Aztán mégis oda vágysz?DDD

Pöff 2015.12.05. 19:47:24

Ha megnézed a kontinens méretét és a lakosság számát..

Rájöhetsz, hogy nem igen jön szembe arab terrorista minden utca sarkon, főként nem az északi régiókban, és nagyrészt nem csipázzák ha nem tartja be valaki a szabályokat.
A párizsi ügy után szíreket nem fogadnak be(vs merkel: semmi köze nincs a bevándorláshoz. )

Hogy olyanokról ne is beszéljünk hogy olcsó üzemanyag, áfa nincs európai értelemben. Nem divat az 1.0-ás csettegő. Ha jó vállalkozásod van, az egész kontinens piac, nem kell "betörni" minden más nyelvű országba.
Az egyetlen hátrány az USA-nak, az az egészségügy magas ára a bérekhez viszonyítva. Bár az legalább világszínvonalú.

Egyébként nem az számít, hogy Amerika vagy más ország, az számít hogy hol élhetőbb és mekkora az ország önvédeleme(hadsereg).
Sajnos rá kell jönni, hogy Magyarország se nem élhető se nem erős, és kb elveszett miután hagytak 600e-1 millió fiatalt és középkorút kitántorogni az országból.
És innen már nincs vissza tánc, ez ennyi volt.

Az európai unió és országai eddig sem voltak túl erősek.
Anglia ki fog lépni, és a többi országra rászakad a nagy liberalizmus, mert egy nagy befizető fog kilépni.
Nyersanyag nincs, olaj nincs. Európa elveszett. És a 3. világbeli bevándorlókkal nem igen lehet csodát tenni.

Lehet Amerika már nem az az ország ami volt.
De mondj bármilyen dolgot amit itt Európában találtak ki és meghódította amerikát és az egész világot.
ellenben fordítva zsákszámra van és csak most indul be csak igazán: google, MS, Tesla, apple, közösségi programok és site-ok.
Európának semmije nincs, pár autó gyár terméke Merci audi, BMW Volvo de kb ennyi.
Ha nézed a diplomás fizetéseket Amerikában...hát Európa lassan, de biztosan lemarad.
Jah és akkor olyanokról még nem is beszéltem hogy british angol szleng, egymás hegyén hátán laknak az emberek, nincs élettér. Bármelyik másik nyelvterületre mész kell az adott ország nyelve is.
Az a baj, hogy itt Magyarországon az "életünkért" küzdünk és egymást öljük a farkasveremben.

csak egy néző 2015.12.05. 19:55:10

Hát az optimizmus szobrát nem rólad mintázzák majd meg az biztos.
Amerikát azt hiszem nem kell bemutatnod, mert én is jártam már ott egy párszor és tényleg nem lehet Európához hasonlítani.
Ha fiatal vagy még, akkor ne gondolkodj.

Kiss Era 2015.12.05. 21:14:06

@kvadrillio: Miért érzem úgy, hogy Deli Károlyt takarja a név...
süti beállítások módosítása