Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Maguk utolsó gazemberek...

2015. november 23. - Herczeg Sándor

Ez a mondat az Országgyűlésben hangzott el. Nem volt túl váratlan, hiszen aki mondta, az már egyszer legyilkosozta a jobbikosokat, akiket tetűnek is nevezett. Gőgös Zoltán hétfőn is felszólalt a Parlamentben. Ekkor szakadt el újra a cérna.

"Én egy korrekt kérdést tettem fel, amire Ön egy undorító, mocskos választ adott. Undorító, szemét, tróger választ... Maguk utolsó gazemberek!" - ezzel a kitétellel fejezte be hétfői viszontválaszát Gőgös Zoltán, aki a mezőhegyesi gazdaság ügyében intézett azonnali kérdést Lázár Jánoshoz. Aki azt hinné, hogy csupán idegkimerültség, vagy hirtelen indulat kapta el a szocialisták országgyűlési képviselőjét, az téved. Mondatai után Gőgös még Facebook-oldalán is megerősítette szavait, melyek a legmegbocsájtóbb szándékkal sem hangozhattak volna el a Parlament falai között.

gogos_zoltan_facebook2.png

(kép forrása: Gőgös Zoltán Facebook-oldala)

Bizonyára lehet így is. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az ilyen alpári megnyilvánulásoknak ez az épület szívesen adna otthont. A Parlament nem kocsma. A képviselők pedig nem ivócimborák. Fizetésük nem a magánszektorból érkezik, hanem adóforintokból. Elvárható lenne, - ha már politikai kvalitásban nem is - hogy stílusukkal példát mutassanak mindazoknak, akik oda küldték őket. 

Miként várja el Gőgös Zoltán, - még ha igaza is van - hogy bárki követni fog egy "elborult agyú" politikust? Hogyan fogja meggyőzni a tőlük elfordult és belőlük kiábrándult több százezer embert saját helyes útjáról, ha tárgyalópartnerét "utolsó gazembernek" és nem meg(le)győzhető ellenfélnek tartja? Ha pedig az MSZP célcsoportja pontosan az a réteg, amely csak az ilyen egysíkú, agresszivitásba hajló üzeneteket érti, akkor sajnálom a pártot, hiszen korábban szép számban akadtak olyan politikusaik, akik most felszisszennének Gőgös szavaira.

Nem beszélve arról a tényről, hogy a fennálló probléma nem oldódott meg. Gőgös Zoltán ennek okán semmi mást nem tett, csupán felköpött és aláállt. Holott, ha szétnéz a politikai palettán, akkor villámgyorsan rájön: a köpködők nem sokra viszik. A másik fél céltalan szidalmazása helyett inkább egy olyan érvrendszer kialakítását ajánlanám, amivel 2018-ban legalább annyi választót meggyőznek, hogy átugorják a parlamenti küszöböt.

Ellenkező esetben kénytelenek lesznek kívülről gazemberezni, amit viszont a pályán játszók nem hallanak majd, a szurkolókat pedig nem fogja érdekelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr448102980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tefan 2015.11.24. 08:30:05

Pubikám! Az nem zavar, hogy ennél mocskosabb szavak is elhangzottak már a házban, -kormánypárti képviselők szájából?

staropramen 2015.11.24. 08:40:16

Az igazság akkor is igazság ha smirglipapírba csomagolják selyempapír helyett.

mojszipupi 2015.11.24. 08:56:46

A poszt tökéletesen megmutatja hogy mindig lesz elég seggnyaló szevilis seggfej ebben az országban aki minden körülmények között kiáll a fidesz maffia mellett

talalom 2015.11.24. 09:19:00

Ha Gőgös képviselő körülnéz a parlamentben, azt látja: a legmocskosabb szájú az egyik legmagasabb közjogi méltóságot viseli, a nettó rasszista genetikázó a jelenlegi kormányfő, a vérbunkó ígéretes karrier lépcsőit tapossa... Persze lehet, hogy 3 év múlva tényleg már csak Házon kívül lehet csúnyán beszélni - sokat tesznek ezért a blogíróhoz hasonlók.

Netuddki. 2015.11.24. 09:20:56

Sanyikám, hol élsz te? A parlamentben tolvaj, maffiózó, bűnözők ülnek többségében.
"Ezekkel" nem lehet finomkodni, lepereg róluk. Sajnos az is amit Gőgös Zoltán mondott.
Ettől függetlenül cinkos az aki kesztyűs kézzel bánik velük. Miért is kellene mindenkinek így bánni a parlamentben a tolvaj bűnözőkkel? Mint a reklám is mondja, mert megérdemlik. Nehogymá' zavartalanul élvezhessék a lopott közpénzen szerzett átlagon felüli életszínvonalukat!

OkoskaTo:rp 2015.11.24. 09:33:36

Kedves pRolipraktika! A mondandó tartalmával már nem is foglalkozol? Tök mindegy neked, mi történik Mezőhegyessel? Tök mindegy, milyen arrogánsan kerüli el a válaszadást Lázár?

Kázmér kacsa 2015.11.24. 09:33:59

Régen mondtam már, hogy meg kellene botozni ezeket a retkesnyakú zsellér ivadékokat akkor, ha rondán hazudnak.

shred 2015.11.24. 09:37:20

Abszolút egyetértek a posztolóval, minden durva megnyilvánulás a Parlamentben hiba, amire rá kell mutatni. Ha a gyerekem köpköd az oviban, nem fogom elnézni neki csak azért, mert a Pistike meg a Pannika is csinálja.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.11.24. 10:10:16

lol, ez igen finom megjegyzés volt az eddig elhangzottakhoz képest!

NakedMan 2015.11.24. 12:00:23

Talán nem azon kéne csámcsogni,hogy hogyan mondta,hanem azon amit mondott

lac666 2015.11.24. 12:06:46

Még finom volt ezekkel az utolsó szarházi tolvajokkal szemben! Itt nem közjogi méltóságok vannak, hanem nettó náci véreskezű pitiáner korrupt gecik!

féregírtó 2015.11.24. 12:07:04

Bárcsak megjönne a demokratikus ellenzék esze, hogy ha másképpen nem megy, így kell beszélni a felcsúti cinikus kisvasutas-stadionos gecikkel. Végre valaki, aki nem a hátát tartja oda mondván, hogy itt vágd a fát Viktor. Ugye mennyire meghökkentő?

Ez még mindig a parlamentarizmus keretei között van, nem úgy mint a fideszes széljobbantak 2006-os terrorgyújtogatása.

Hajrá őgős! Csak így tovább!

Netuddki. 2015.11.24. 12:33:35

@féregírtó: A zellenzék is csak lapít. De legalább havonta jóváírják a számlájukon a közpénzt, nekik is csak ez a lényeg...

patkányarcúáginéni 2015.11.24. 12:33:38

Ezzel a bejegyzéssel idevonzottad a mocskosszájú agresszív szoci trollokat. Ismerősök ezek nekem az azóta megszűnt kr - fórumról. Csupa büdös proli.

Wasfék 2015.11.24. 12:39:15

tetves hazaáruló köcsög gecik lázártól orbánig, még szépen is beszélt velük. de téged is jól fel kéne képelnie fidesz által pénzelt seggnyaló hazaáruéó blogírókám

Szelid sunmalac 2015.11.24. 12:41:37

@bértrollbosszantó_kovi1970: Muhhahahahah!!! Ezt a legszebb olvasni annak a tudataban, hogy Viktor es sleppje a masodik Orban-kurmany elott eveken at konkretan BE SEM MENT a munkahelyere "tiltakozvan", de a fizetest felvette.

balközép 2015.11.24. 13:22:23

Tényleg azt mondta, hogy gazemberek? Mesélj még!

Ultracivil 2015.11.24. 13:27:37

Azért van az a szint, ahol a nyilvánvaló cinizmussal szemben az ember legszívesebben üvöltene. Szerintem Gőgős egy finom úriember hozzám képest. Én már ennyi aljasság után, amit ezek itt véghez vittek egyenesen ennek a tetűnek a torkának ugrottam volna.
Mégis hogy lehetséges 2,5 évtized óta az, de különösen az elmúlt 5 évben, hogy egy rohadék slepp folyamatosan lerabolja az országomat ?????????????????
Csak azért nem indultam most a választásokon, mert néhány mocsadékot biztos megvártam volna a házon kívül, hogy jó pofán vághassam.

hidroponi 2015.11.24. 13:40:57

hajra Gogos!

most legalabb odafigyeltek..remelem van akinek torkan is akad egy par hektar fold!

2015.11.24. 14:19:35

Aranykomám ! Amig ott bent, lehet zsidózni, csuhásozni és kurva anyázni , addig miről is zagyválsz itt össze vissza hülyeséget ?

paragrafus 2015.11.24. 14:21:06

2012.04.03. Országgyűlés
Kövér László házelnök:
...."Engedelmükkel hozzátenném azt, ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az Országgyűlésben. (Hosszan tartó, nagy taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Úgy van! - Moraj, közbeszólások az MSZP és a független képviselők soraiból. - Több MSZP-s és független képviselő távozik az ülésteremből.)"....
www.parlament.hu/naplo39/176/n176_0003.htm

zoliopata 2015.11.24. 14:50:12

Minden igazsága mellett azért Gőgös is csak egy büdös tapló!

Herczeg Sándor 2015.11.24. 15:18:23

Tisztelt kommentelők!

A hozzászólásokat köszönöm. A vulgáris megjegyzésekre nem kívánok érdemben reagálni, az engem beskatulyázóknak pedig a régebbi posztok olvasását ajánlom - nagy szeretettel.

Az írás lényege valóban nem a mezőhegyesi ügy, az egy külön téma. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy az ilyen megnyilvánulás pártállástól függetlenül elítélendő. Ezt gondoltam anno a fideszes - azóta elhunyt - Arnóth Sándor bekiabálásáról, netán a szocialista Szabó Zoltán indulatos káromkodásáról, vagy éppen a kisgazda Lányi Zsolt nyomdafestéket nem tűrő szavairól.

A stílus maga az ember. Vannak olyan szavak, melyek nem valók a Parlamentbe. Ennek megértése pedig nem egyetemi végzettség kérdése, hanem az intelligenciáé. Attól, hogy valaki legazemberezi egyik képviselőtársát, még nem lesz "igazabb igaza", a vélemény megformálásának van más módja is.

Azon gondolkodjon el mindenki, hogy mit szólna hasonló helyzetben, ha ezeket a kifejezéseket használják vele szemben. Nekem nem tetszene - s ha ez másnál is így van, akkor elvárható, hogy ő se használja.

S még valami. Nem vontam kétségbe, hogy Gőgösnek akár igaza is lehet, sőt, ezt az írásban jeleztem is. A válasz hangnemével volt problémám. Nem beszélve arról, hogy ha valaki ilyen jelzőkkel illet valakit, az nem mentő körülmény, ha a másikra mutogat - mondván, ő is olyan. A tényeken ugyanis nem változtat.

Tisztelettel:

Herczeg Sándor

Szelid sunmalac 2015.11.24. 15:55:17

Tsztelt Herceg Ur!

Rettentoen sajnalom, hogy On a "gazember" szon fennakad a 21. szazadban. Gondolom a csinytevon a 18. szazadban ugyanigy kiakadtak.
Mi viszont nem. Foleg, hogy ezt a "stilust" a parlamentben bizony nem Gogos teremtette meg. Ellenben azokkal szemben akik ezt megteremtettek masfele stilussal eredmenyt elerni nem lehet (mondjuk igy sem). Ezert aztan - mar megbocsasson - kibaszottul szarok ra, hogy hogyan fogalmazta meg a mondanivalojat.

Irbisz 2015.11.24. 16:42:21

Nem burkolta polkorrekt semmitmondas mazaba a szavait ez teny, es a hangnem sem a legszebb, viszont sajnos teljesen igaza van, es ez az igazan gaz.
Persze a kormanypartban ülö arcatlan maffiozokat ez sem erdekli különösebben, es van eleg hasznos idiota akinek a hangnem faj, nem az amit a mi penzünkön elösködö, az allami penz sajat vagyonna attranszformalo alakok müvelnek.

Irbisz 2015.11.24. 16:45:05

"A stílus maga az ember. Vannak olyan szavak, melyek nem valók a Parlamentbe. Ennek megértése pedig nem egyetemi végzettség kérdése, hanem az intelligenciáé. "

nagy szavak, üres lozungpuffogtatas es potcselekves.

Az nem valo hogy a köz javaert megvalasztott, es a köz penzeböl fizetett kepviselök mindennel törödnek, csak a neppel nem, es közep-azsiai, netan fekete-afrikai szintü korrupciot valositanak meg, miközben letfontossagu rendszerek az oktatastol az egeszsegügyik (vagy inkabb az egesz TB) szepen megy a szakadek fele.

patkányarcúáginéni 2015.11.24. 16:59:06

@Herczeg Sándor: Csak rá kell nézni! Mi mást lehet várni ettől a tapló külzetű lénytől?
Forma és tartalom egysége, mondhatni. Mint a szavazóik és az ide okádók.

paragrafus 2015.11.24. 17:07:08

......"S még valami. Nem vontam kétségbe, hogy Gőgösnek akár igaza is lehet, sőt, ezt az írásban jeleztem is. A válasz hangnemével volt problémám. Nem beszélve arról, hogy ha valaki ilyen jelzőkkel illet valakit, az nem mentő körülmény, ha a másikra mutogat - mondván, ő is olyan. A tényeken ugyanis nem változtat"......

De ez fordítva is igaz. Ráadásul Kövér hátrányára. Ugyanis, amit Gőgös mondott, azt képviselőként mondta, de amit Kövér mondott (amit idéztem), azt házelnökként, közjogi méltóságként mondta. És ez sokkal rosszabb. Ehhez képest Gőgös stílusa sokkal természetesebb ebben a fideszes közegben.
Amúgy pedig a fidesznek köszönhető, hogy ez a stílus polgárjogot nyert.

Lajos Csánó 2015.11.24. 17:51:10

Sajnos még ez is kevés amit Gőgös mondott!Szavakkal ki sem lehet fejezni mennyire mocskosak!

pszeudo 2015.11.24. 18:28:12

A parlament nem egy szentély, ahol halk áhítattal kell szólni. Ha a mélyen tisztelt kormány lop, akkor addig kell ordítani amíg meg nem hallják a választók. Az ellenzék ezért van ott.

Béláim! Rátoltuk! 2015.11.24. 18:43:34

@patkányarcúáginéni:
Kedves patkányarcú... (nagyon tetszik:)!

Úgy határoztam, elmegyek a jó büdös kurva anyámba.
Fölkérlek, tartsál velem! (Hívd az andrásurat is...)

Tisztelt Herczeg úr!
A mocskolódást, a trollkodást, a bekiabálást, a parlamentarizmus (mint intézmény és mint stílus is Magyarországon) teljes lejáratását, a közbeszéd és a közélet teljes elmocskolását a fidesznek köszönhetjük. Ehhez és ezekhez képest Gőgös Zoltán lényegileg snájdig úriember, aki ráadásul most a jó oldalon áll. Neki van igaza. Ne támadja hátba ilyen csip-csup hülyeségekkel, sőt, mert a fidesz legföljebb csak az erőből érthet, én is azt mondom, hajrá, gőgösen!

2015.11.24. 19:01:40

Olvasva az itt megjelenő kommentek színvonalát, igazolva látom azt a saját lépésemet, hogy a Narancsszelet Blogon minden posztnál letiltom a kommentelést... Egyébként meg hadd idézzem Gyopáros Alpár képviselő urat: "Felhívom a blog írójának szíves figyelmét arra, hogy az Alpár név jelentése "hős, bátor férfi". Azaz ebben az értelmezésben az "alpári" = "hősies, bátor, férfias". Vagyis: Gőgös beszólása nem lehetett alpári, maximum gusztustalan. smile hangulatjel
Egyébként minden szavával egyet értek. Gőgös szégyent hozott az Országgyűlésre.
Hozzátéve: Gőgös a legudvariatlanabb ember, a legtürelmetlenebb közszereplő, és a legidegesítőbb politikus, akit csak ismerek." Erről van itt szó! Udvariatlan, türelmetlen, idegesítő tahó paraszt!

pszeudo 2015.11.24. 19:07:14

Kb 100 év és nálunk is lesz majd ilyesmi vita a parlamentben:
www.youtube.com/watch?v=Q-GkrHKcwvo

aki nem tud angolul kicsit sem, az is élvezni fogja :)

kvadrillio 2015.11.24. 19:28:33

EZÉRT GŐGÖSRE SZAVAZOK !!! :)

anyadmajma 2015.11.24. 22:22:27

@Haász Rudolf: nos, ha egy fideszes képviselő úgy nyilatkozik a parlamentben Magyarország volt miniszterelnökéről, hogy "miért nem döglik már meg", szó szerinti idézet, akkor azt minek neveznéd?
(amúgy az a büdös kurva schmidtmária volt, aki ugyan útálja a komcsikat, de azért összeállt annak az embernek a fiával, aki 56 után Biszku egyik jobbkeze volt a megtorlásban, és ezt a kirohanást Horn Gyula ellen intézte, aki akkor már kórházban volt.)

jogalany 2015.11.24. 22:40:37

Az egyik a másikra mondja. Ott csak volt nagylopós és mostani nagylopós, és ácsingozók vannak. Még az antiszemitizmust meglovagoló, de a maga származását eltitkoló Vona is közéjük tartozik, pedig Ők hirdették meg az egséz vita napot. Az Mszp nagyon messze lakik már, sosem találnak haza, ha valaki emlékszik mit mondott Jánosi. De Megyó igazat szólt. Az Mszp terítetten lopott sokat, nagyon sokat. A Fidesz meg központosítva lop, szintén sokat. Ha lenne valaki, akár diktátor is aki ezeket mind dutyiba vágná, biztosan rá szavazna az ország okosabbik fele, a butább meg osztódna, tehát nyerne is.

Haász Rudolf (törölt) 2015.11.24. 23:28:25

@anyadmajma: Arcát, nevét vállalni képtelen, gerinctelen embernek nincs válaszom, kedves Anyád mamája

Haász Rudolf (törölt) 2015.11.24. 23:39:36

@anyadmajma: Ja, bocs! Anyád majma... De igazából annyira kibaszottul mindegy! A lényeg, hogy a csiga hozzád képest gerinces lény és én a hozzád hasonlókkal nem szoktam beszélgetni, ezt a szokásomat pedig a jövőben sem szeretném feladni!

smartdrive 2015.11.24. 23:54:52

ugyan már. mindjárt letörik a kisujjad, olyan lendülettel tartod el. nekem tetszett. ecce homo

Béláim! Rátoltuk! 2015.11.25. 08:39:12

@Haász Rudolf:
Fideszes vagy? Nem vagy normális.
Te fideszes vagy! Te nem vagy normális!

Herczeg Sándor 2015.11.25. 20:02:26

@anyadmajma:

A tények kedvéért: az Ön által idézett szavakat Horn Gyulára nem Schmidt Mária mondta, hanem az akkor még a Fidesz-frakcióban ülő Wittner Mária. Ha már idézni próbálunk, akkor legyünk pontosak. Ha pedig nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor ne próbáljunk idézni.

Ezt csupán azért jegyzem meg, mert Wittner nem is azokat a kifejezéseket használta, amit Ön leír. Kissé halványabban fogalmazott, ami azzal együtt szintén nem volt a Parlament falai közé való.

Herczeg Sándor
süti beállítások módosítása