Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Rogán Antal nem egy sarki hentes

2015. november 12. - Herczeg Sándor

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy azt hiszi. Abban a tekintetben bizonyosan, hogy ő sem mondaná meg az alkalmazottjainak a fizetését, arról nem is beszélve, amit ő tesz zsebre. A különbség csupán annyi, hogy a sarki hentes maszek, Rogán pedig nem az.

Amikor Mesterházy Attila volt MSZP-elnök felébredt hosszúra nyúlt Csipkerózsika-álmából és szőnyegbombázás alá vonta az összes minisztériumot, valamit megcsillantott az ellenzéki állapot értelmes felhasználási módjából. Ennek okán igyekezett kideríteni, hogy hány politikai tanácsadó dolgozik a kabinetben és ők milyen bérezésben részesülnek.

Ekkor jött el a pillanat, amikor a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője párhuzamba állította magát a sarki hentessel, aki teljesen jogosan háborodhatna fel a zsebében turkáló ujjakon, amennyiben azok nem egy NAV-os  kezéhez tartoznak. A sarki hentes ugyanis saját pénzét fekteti be, vesz rajta árut, kockáztatja, hogy az esetleg rajtamarad, sőt, ha kevés vevő tér be az üzletébe, akkor nem csak a haszon marad el, a tőke is bukik. Nem beszélve a permanens ellenőrzésekről és egészségügyi követelményekről. Éppen ezért nem ildomos, s persze nem is jogszerű firtatni, hogy a sarki hentes, vagy akármelyik munkatársa mennyit visz haza a hónap elején.

rogan_antal_soos_lajos_index.jpg

Rogán Antal

(a fotó forrása: Index/Soós Lajos)

De Rogán Antal nem sarki hentes. Nem a saját pénzét fekteti be, nem vesz árut, ezért nem is maradhat rajta. Nem beszélve arról, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodában vélhetően nincs pénztárgép sem, tekintettel arra a tényre, hogy vevők sincsenek. Ha pedig így van, akkor ott bizony közpénzt használnak fel közcélokra, még akkor is, ha ezt a célt vajmi kevesen látják – nyilván ha mellőzzük a Lázár János bosszantására irányuló belső igyekezetet, vagy netán a simicskátlanított új médiaháttér izmosítására szánt tartalmi lépéseket. Mindettől függetlenül Rogán Antal Mesterházy Attilának szánt válasza kissé nagystílű, sőt tulajdonképpen lekezelő is, túlmutat a „Mi közöd hozzá?”  hülyének nézésen is.

A foglalkoztatottak nevére és illetményére vonatkozó megkeresése kapcsán álláspontom szerint parlamenti válaszban való nyilvánosságra hozatala a közérdekű adatok megismerésének igényével nem áll arányban, ezért bár a minisztérium a törvényi kötelezettségének természetesen eleget tesz, a nyilvánosságra hozatal már az Ön és a nyilvánosságra hozatalban részt vevő személyek felelőssége, és az ebből adódó jogi és nem jogi természetű következmények is a nyilvánosságra hozót terhelik.

A fentiek különösen annak tükrében érdekesek, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda volt az egyetlen szereplő, aki nem adott konkrét feleletet a szocialista honatyának, a Lázár János vezette Miniszterelnökség is azonnal válaszolt Mesterházy Attilának. Ami nem meglepő, hiszen egy országgyűlési képviselőnek joga van feltenni ilyen kérdést. Később persze  Rogán is belátta: teljesen hidegen mégsem hagyhatja a dolog, ezért elárulták: havonta közel 4 és fél milliót költenek hét emberre. Az már más lapra tartozik, hogy Rogán első válaszának utolsó sorában egy nem is túl burkoltan feltűnő, magasba tartott mutatóujj is látszik, ami akár fenyegetésnek is tekinthető. Ez pedig végképp nem elegáns húzás egy olyan minisztertől, akinek a tájékoztatás lenne a fő csapásiránya.

Feltéve persze, ha nem sarki hentes. Amit azért is kétlek, mert a sarki hentesek baromi ritkán járnak Louis Vuitton táskával sonkáért. Nem beszélve arról, hogy nincs politikai tanácsadójuk és nem lengetnek vörös posztót szocialista exelnökök előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr478074056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2015.11.12. 19:33:02

a sarki hentesek kikérik maguknak, hogy bármilyen tekintetben is összehasonlítsák őket rogán antallal!

Netuddki. 2015.11.13. 10:04:27

Tájékoztatás? Fideszes agitprop közpénzen. Na, már ezért kijárna minimum 10 év letöltendő. Oszt' az ingatlanmutyik még szóba se kerültek.

Normális demokráciában egy ilyen embert nem lehetne megtenni kirakatembernek. Normális demokráciában, ahol mellesleg sajtószabadság van, a sajtó 2 perc alatt szétszedné ha odaállna eléjük...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 10:24:30

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Tehát 10 évre ítélnéd a posztja miatt.
Értem.

Az ingatlanmutyikról meg annyit, hogy a bérlőknek olcsósítva kedvezménnyel szinte minden önkormányzat adott el lakásokat.

Tóth Józsiék is a XIII-ban, és Botka is Szegeden.
Ahogyan Steiner Pali még összegszerűen is több kedvezményt adott az V-ben a Rogán elött, mint Rogán.

csak egy néző 2015.11.13. 10:46:33

@Ballib Cenzúra:
Igen, igen. Tudjuk, hogy a Tóni a legbecsületesebb a bandából.
Azon gondolkodom, hogy szegénynek gyűjtést kellene szervezni, hogy ne éhezzenek, mivel, havi 100 ezer mínusszal kezdenek.

"Legalább mínusz 100 ezer forintban lehet havonta Rogán Antal, ha összevetjük havi bevallott, nettó jövedelmét, valamint az általa birtokolt ingatlanok fenntartási és hitelköltségeit, illetve egyéb kiadásait - jelentette be tegnap Juhász Péter a kormányváltók sajtótájékoztatóján. Az Együtt-PM társelnöke tételesen felsorolta a Fidesz frakcióvezetőjének kiadásait: Rogán és felesége egy Audi személygépkocsit használnak, ennek lízingdíja havi 200 ezer forint. Gyermekeiket magánóvodába járatják, ez mintegy havi 150 ezer forintba kerül.

A Pasa Lakóparkban található luxuslakásaik - amelyek valódi tulajdonviszonyaival és méretével kapcsolatban Rogán már kétszer belejavított képviselői vagyonnyilatkozatába - közös költsége havi 300 ezer forint, rezsije pedig 150 ezer, ehhez pedig hozzájön még a lakások vásárlására felvett 60 milliós jelzálogkölcsön havi 500 ezer forint körüli törlesztőrészlete. Rogán rendelkezik továbbá egy 130 négyzetméteres, balatonlellei nyaralóval is, valamint előző házasságából született gyereke után valószínűleg tartásdíjat is fizet.

A felsorolt tételek havi szinten 1,3 millió forintos kiadást jelenthetnek, miközben Rogán Antal nettó fizetése - képviselői, frakcióvezetői, polgármesteri járandóságával együtt - havi 1,2 millió forint."

Kuntakintekitekinte 2015.11.13. 10:48:04

Nem elfelejteni

fideSSjobbik és híveik = az emberiség genetikai selejtje

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 10:53:17

Megejgyzem a poszt jogos.

Rogán hülyeséget beszélt, és meg kell mondania ki mennyit kap.

czjanos 2015.11.13. 11:47:23

Rogán mester, mi van a kosárban? Mesterházy keze-feje-lába!

pamut 2015.11.13. 12:11:05

@csak egy néző:

Ne erőlködj, a fideszes attól fideszes, hogy nem érdekli a fideszbűnözés.
Nem zavarja, nem probléma neki.

A fideszesek hallgatólagosan támogatják a fideszpolitikusok bűnözését.

Az a nyomorult ballibcenzúra akinek írtál, az meg egy feketeöves fidesztálib, az akkor is fanatikus fideszes lesz ha az anyja belehal az orvoshiányba.

Pelso.. 2015.11.13. 12:20:14

@csak egy néző: Csaknem felesleges számolgatni, hisz a fidesz sajátos módon mindig egy az egyben magáénak tekintette a közpénzt, ez sok helyen visszatükröződött a 2010 előtt általuk vezetett önkormányzatoknál. Az ilyesmik után (!) megkapott kétharmad elsősorban a szabad khmm, gazdálkodás lehetőségét biztosítja a mai napig.

Netuddki. 2015.11.13. 12:34:57

@Pelso..: Nem kell finomkodni, tolvaj bűnözők ezek, börtönben a helyük...

Szelid sunmalac 2015.11.13. 12:40:52

@Ballib Cenzúra: Ha jol ertem a logikad: Ha Breivik mar olt embert, akkor en is olhetek, hiszen ha valaki kovetett mar el butn, akkor az felmenti a masikat is. Ugye?

Szelid sunmalac 2015.11.13. 12:43:35

@Pelso..: Az NEM kozpenz, oke? Rabiztad! Kulonben is, sankit nem erdekel, hog mire kolti a Toni azt a penzt, amiert o dolgozik meg, mert a Toni olyan aranyos. Csak szimplan irigyek amiert ok nem szerepelhetnek a Borsban!

pamut 2015.11.13. 12:44:39

@Szelid sunmalac:

Jól érted, a fideszesek azért lopnak mert a szocik is loptak, és ők ezt minden nap el is mondják.

Netuddki. 2015.11.13. 12:45:08

@Szelid sunmalac: Á, ez csak a szokásos fideszes csubakka védekezés. Majd a (független) magyar bíróság előtt adják elő, hogy "de hát tekintetes bíróúr a maszop is lopott" magánszámukat...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 12:45:39

@Szelid sunmalac:

Nem jól érted.
Én azt mondtam, hogy a bérlőknek az ingatlanok kedvezményes áron történő értékesítése nem bűncsleekmény, hanem törvényileg szabályozott, és minden önkormányzatnál alkalmazott, évtizedes gyakorlat.

De ha bűncselekmény lenne, akkor viszont úgy kellett volna értened, hogy azért mert te megöltél 2-3 embert, felesleges lenne téged lecserélni Bevrikre, aki jóval többet ölt meg.

Szelid sunmalac 2015.11.13. 12:49:18

@Ballib Cenzúra: En viszont (veled ellentetben) igencsak jol emlekszem meg amikor a Fidesz szapulta ezek miatt a maszoposokat. Viszont ezekszerint akkor teljesen torvenyes volt. No de ki is hozza a torvenyeket? Ja...varj! A FIDESZ baszki. Illetve ok is valtoztathatjak meg. Szerintem azert nem tudjak megvaltoztatni, mer a gyurcsany!

A Breivikes hozzaszolasod pedig jol tukrozi a lelkivilagod. Te pont leszarod, hogy bunozok iranyitjak az eleted. A lenyeg, hogya neked szimpatikusabb bunozo legyen. Hiszne nem mindegy melyik belez ki.

Ja! Es EMUTTNYOCEV!

pamut 2015.11.13. 12:54:30

@Ballib Cenzúra:

Igen, ez a tipikus fideszbűnözőket segítő fideszes kamu érvelés: ha törvényesítjük a lopást akkor az már törvényes. LÓFASZT.

Kétségbeesett Orbánszopkodásodban már oda süllyedsz, hogy szerinted a szocik lopásaival nem az volt a baj hogy loptak hanem hogy nem "törvényesítették" a lopásaikat.

Most komolyan, mennyit kapsz a fideszbűnözők folyamatos mosdatásáért? vagy akkora balek vagy hogy ingyen nyalod tisztára a mocskos bűnözőket akik ezért még téged is kiröhögnek?
És ha annyira gyűlölöd a magyarokat hogy kifejezetten örülsz a folyamatos kirablásoknak akkor mi a lófaszért nem húzol el Észak-Koreába, a kedvenc országodba?

Netuddki. 2015.11.13. 12:55:12

@Ballib Cenzúra: Örbánköcsög! Az, hogy milliárdokkal megkárosítja az önkormányzatot, mert lett volna az adott ingatlanra olyan vevő is aki többet fizet, az körülbelül a hűtlen kezelés kategória. Ha cserébe még csúszópénzt is elfogad, mert tuti nem a vevő két szép szeméért játssza át, az már komoly bűncselekmény. Teljesen mindegy milyen törvényeket hoz az orbán rezsim. De hozhatnak olyan törvényeket, hogy a lopás nem bűn, és vasárnaponta meg lehet gyónni a helyi plébánián, attól még az az ami baszod!

Netuddki. 2015.11.13. 12:56:35

@pamut: Ingyen? Muhaha! Ezek az annyukat is eladnák pár forintért...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 13:01:45

@Szelid sunmalac:

Ismét tévedsz.. Az ezt a műveletet lehetővé tevő törvényt az MSZP idején alkották meg, és az V. kerületbe is Steiner Pali alatt határozták meg a kedvezmény százalékát.
És mint ahogy említettem ez nem bűncselekmény, hisz az MSZP hozta a törvényt a bérlemények törvényes úton történő kedvezményes eladására.

A hasonlattal kapcsolatban, pedig csak egy kérdésem maradt.
Írd le légyszi, ki az aki nem gyilkos ?
Kire szavazzunk ?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 13:03:16

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Gyurcsány csicska..
Akkor már csak be kell bizonyítani, hogy Hagyóhoz, és Hunvaldhoz hasonlóan itt is történtek zsebbe kifizetések.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 13:10:48

@pamut:

Nem bírjátok értelmezni ugye a leírtakat ?
Nem csoda, hisz a magadfajta MSZP csicskák agyhalottak maradnak mindhaláig.

A tények a következőek.
Az ingatlanok bérlőknek történő kedvezményes eladása az MSZP-SZDSZ kormán által hozott törvények kapcsán, és ingatlanok esetén önkormányzati szinten meghatározható kedvezmény kapcsán, évtizedeken át törvényes gyakorlat volt.
Pártoktól függetlenül.

Tehát nem bűncsleekmény, ha törvényben szabályozott eladás.

pamut 2015.11.13. 13:11:15

@Ballib Cenzúra:
Na mutasd már azt a törvény te hazug kollaboráns fideszcsicska :D

pamut 2015.11.13. 13:13:37

@Ballib Cenzúra:

HAHA, látom tolod a fideszes hazug karaktergyilkosság első tétlét, mindkit leszocizol aki tisztességes magyar ember nem olyan gennyláda fideszes mint te meg a bűnbandád :D
Meg se bírsz szólalni anélkül hogy hazudnál, mennyit kapsz érte geciláda? :D

Hol az a törvény amelyik legalizálja hogy kamu értékbecsléssel mérjék fel az ingatlan árát? :DDD

Ja amúgy komolyan az egész érvelésed alapja az hogy a fidesz a szocik lopási módszerével lop tehát jogosan lop? :DDD

Szelid sunmalac 2015.11.13. 13:15:51

@Ballib Cenzúra: Draga baratom! Ki ul a parlamentben ketharmaddal ot eve, hogy nem tudta megvaltoztatni ezt a torvenyt, barki is hozta? Mit gondolsz, miert lettek megvalasztva? Azert baszki, mert az embereknek tele volt a tokuk a maszoppal es azt akartak, hogy valtoztassanak. Ha jol remlik a fidesznek semmi programja nem volt mar ket valasztas ota azon kivul, hogy majd ok valtoztatnak.

pamut 2015.11.13. 13:16:02

@Ballib Cenzúra:

Fogadok szerinted - te görény - a manyuplopás, trafiklopás is mint tisztességes törvényes eljárás volt :DDDD

Valamit soha ne felejts el kérlek: te utolsó szar alak vagy. Nem személyeskedés, én szarok rád, ezek objektív tények. Te akkor is fideszes leszel majd amikor anyád belehal az orvoshiányba, te jobban szereted Orbánt mint a saját anyádat.

csak egy néző 2015.11.13. 13:16:25

@Ballib Cenzúra:
Tonyónak hogy is sikerül havonta mínusz 100 ezerből megélnie?
"Ítélet a Hunvald-ügyben: Tyúklopási üggyé szelídült erzsébetvárosi ingatlanpanamák"
Hagyó ügyben is van már ítélet? Már be van bizonyítva?

Netuddki. 2015.11.13. 13:17:07

@Ballib Cenzúra: Bazd meg a gyurcsányodat meg a maszopodat kisköcsög! De attól, hogy én nem vagyok maszopos, te egy tolvaj fideszes vagy. Na, ez a kettőnk között a különbség.

Netuddki. 2015.11.13. 13:19:29

@csak egy néző: A hagyót is futni hagyták ezek a balfaszok...

csak egy néző 2015.11.13. 13:24:19

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Nem tudod, megvannak már Simon afrikai útlevelei?

Szelid sunmalac 2015.11.13. 13:36:47

@csak egy néző: Ez volt az egyik legnagybb csalodas. Hogy elszamoltatast igertek. Meg egy kibaszott biztost is kineveztek. Aztan? Hany letartoztatas volt? Megvolt/van ra a lehetoseguk? Ki is most a fougyesz? Ki nevezte ki?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.13. 13:45:30

Azér vicces..
A 4 darab hivatásos MSZP seggnyaló egymásnak mond ellent.

Az egyik @csak egy néző: Konkértan mosdatja Hagyót, és Hunvaldot.
A másik @bértrollbosszantó_kovi1970: Semmi mást nem tud, csak lefideszesez mindenkit, aki megemlíti, hogy a kedvenc MSZP nevű pártja hozta a törvényeket, ahoz, hogy önkormányzatok kedvezményesen adjanak el ingatlant a bérlőknek.
Éppen ezokból az eladások törvényesek.
A harmadiknak és negyedik @pamut: és @Szelid sunmalac: nincs egy gramm agya se.
Személyeskedésen túl soha nem mondott semmit.

csak egy néző 2015.11.13. 13:48:12

@Ballib Cenzúra:
Tudjuk köcsög. Neked tényeid vannak, mint Lencsés Pityunak.DDD

pamut 2015.11.13. 13:56:46

@Ballib Cenzúra:
:DDD menekülsz a fröcsögésbe ugye kis fideszbűnöző, csak ne kelljen válaszolni a védhetetlen fideszbűnökre? :D

Ha anyád meghal a várólistán mert dokik helyett stadionokra basztátok el a pénzt, te még akkor is orbán faszát fogod szopni bő nyállal.

pamut 2015.11.13. 14:02:40

@Ballib Cenzúra:
És ismét, hiába menekülsz:

Szerinted - te utolsó görény - a manyuplopás, trafiklopás is mind tisztességes törvényes eljárás volt.

pamut 2015.11.13. 14:05:38

@Ballib Cenzúra:

Ja, és faszkalap, hol az a törvény, amely kötelezi az értékbecslőket arra hogy jóval a piaci ár alá becsüljék fel az ingatlanok értékét ?:DD

Hány forintért nyalod a fideszbűnözők szaros seggét?

Netuddki. 2015.11.13. 14:15:19

@Ballib Cenzúra: "hogy a kedvenc MSZP nevű pártja hozta a törvényeket, ahoz, hogy önkormányzatok kedvezményesen adjanak el ingatlant a bérlőknek."

1. Anyád maszopos fideszcsicska! Annyira hülye vagy, hogy még mindig nem fogtad föl? Többször nem mondom, mert egy fideszagitpropnak minek.
2. 5 éve a gazdád és tolvaj bandája kormányoz. Csak szólok elmúlt8éves balfaszok.
3. Miért nem csuktátok le még mindig a tolvaj maszoposokat? He? Azért mert azzal együtt bezárultak volna a lopási lehetőségek, és nem lehetett volna azt mondani, hogy a maszoposok is...
4. Olyan eccerűek vagytok mint a faék. Úgy is loptok, ezért lesz egyszerű lecsukni benneteket.

Szelid sunmalac 2015.11.13. 14:41:33

@Ballib Cenzúra: Mibol vontad le a kovetkeztetest, hogy nicns egy gramm agyam sem?

vasgyuszi 2015.11.13. 16:09:41

Ez a rogenny mindig is egy tenyérbemászó pofájú, bicskanyitogató stílusú féreg volt. Olyan jóféle ütnivaló arcberendezése van azokkal a gülüszemeivel.

Tudományos libsizmus 2015.11.13. 19:10:21

Drága libsik. Hagyót, Hunvaldot és a többi címeres gazembert nem a Fidesz meg a Polt menti fel, hanem a bolsevista bíróság. Hatalmi ágak meg felvilágosodás, meg minden. Tudjátok. Ezeket ti találtátok ki.

pamut 2015.11.13. 20:42:38

@Tudományos libsizmus:

Amennyiben egy bírót hivatali esküjének elárulásával, bűnpártolással vádolsz, azonnal rohanj orbáncsicska poltpetya fideszbűnöző elvtársadhoz és jelentsd fel.

Az érvelésed amúgy talán egy degenerált dedósok klubjában megállná a helyét, nyilván te magad is degenerált vagy ezért képzeled hogy ez az ostoba baromságod hihető. Ha lenne bizonyíték az eltagadhatatlan és figyelmen kívül hagyhatatlan lenne, ráadásul az egész fideszpropaganda - és a bértrollok is, veled az élen - hisztériázva lobogtatnátok és mutogatnátok és vernétek magatokat a földhöz üvöltve.

Ezzel szemben a tény az hogy pl. a Hírt Tv már konkrétan bevallotta hogy a fideszmaffia közvetlen irányítása alatt terjesztette évekig a hazug rágalmakat és karaktergyilkosságot. Ami neked ismerős mert te is ezt csináltad, ebből élsz évek óta te görény.

És persze mindezzel nem tudsz terelni a fideszbűnözésről sem bárhogy szeretnéd.

Pelso.. 2015.11.14. 10:18:39

@Szelid sunmalac: Hát én aztán nem bíztam rá, ikszeléskor sem.
süti beállítások módosítása