Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Kivel fogadott Túró Rudiban Rétvári Bence?

2015. október 17. - Herczeg Sándor

Slendriánság lenne szó nélkül elmenni parlamenti képviselőink októberi aranyköpései mellett, hiszen remek szófordulatok sikkadnának el. Nem hagyjuk a feledés homályába veszni a Tisztelt Ház falai között kimondott, illetve a Facebook-on leírt 10 legjobb politikusi kinyilatkoztatást.

Lukács Zoltán (MSZP) napirend előtti felszólalásának nyitómondata:

Önök idestova öt éve kormányoznak, lassan a második ciklusuk felét is kitöltik, még akkor is, ha az elmúlt egy év bandaháborúit is kormányzásnak vesszük. 

L. Simon László (Fidesz) parlamenti államtitkár reflexiójának végszavai:

Ha valaki nem mond igazat, az éppen ön, képviselő úr. (Taps a kormánypárti padsorokban) Közbeszólások az MSZP soraiból: Nagyon gyenge volt! - Lukács Zoltán: Hát, szerintem te is mész, nem csak a Robi! - Dr. Répássy Róbert: Csak szeretnéd, de nem te döntöd el!)

Rétvári Bence (KDNP) parlamenti államtitkár válaszának részlete, melyet Legény Zsolt (MSZP) interpellációjára adott:

De ha mutat nekem az elmúlt évtizedekből, akár a 25 évből, akár a 60 vagy 70 évből olyan időszakot, amikor Magyarország arányaiban ennél nagyobb összeget tudott volna az egészségügyre fordítani, akkor nyer egy fogadást velem, és kap tőlem egy csomag túrórudit vagy bármi mást. De nem hiszem, hogy nekem meg kell vennem azt a csomag túró­rudit, mert ön nem fog találni ilyen időszakot.

Gőgös Zoltán (MSZP) helyzetelemzése a Facebook-on az állami földek eladása kapcsán:

Még mindig hülyítik a népet. Emberek!!!! Ha az állam nem akar valamit eladni, az hogy a francba kerülne külföldi kézbe. Ha eladja, az magánszemélytől oda kerülhet. A Lázár ezt pontosan tudja, de még mindig abban bízik, hogy ha sokszor mondja a hazugságot, abból igazság lesz. Tudják belebeszéli a meddő tehénbe a borjút.

Vágó Sebestyén (Jobbik) kérdései a bolgár határon történt lövöldözés után, ami egy afgán migráns halálát okozta:

Emlékszünk, milyen vinnyogás fogadta a déli határkerítést? Emlékszünk, hogyan szörnyülködött az egész, rohadt, álszent nyugat-európai politikai elit? Emlékszünk, hogy az ENSZ főtitkára, és emberi jogi főbiztosa, hogy rángatták nemzetközi szégyenpadra az "idegen gyűlölő és szívtelen" Magyarországot? Emlékszünk, hogyan kapott az alkalmon a szerb, a román és a horvát kormány is, hogy rúgjon belénk egy embereset?

parlament_hu.jpg

(A fotó forrása: parlament.hu)

Dúró Dóra (Jobbik) eszmefuttatása Kovács László volt szocialista pártelnök esetleges visszatérése okán:

Jól van, nincs nagy baj: Kovács László bejelentette, hogy újra szívesen vállalna bármilyen tisztséget az MSZP-ben. Az őskommunista volt külügyér EU-biztosnak azonban talán elkelne némi segítség: igazán üdítően hatna a baloldalon, ha mondjuk Krausz Tamással, Lamperth Mónikával, Nyers Rezsővel és Lendvai Ildikóval megerősített politikai zombihadsereg élén menne végbe a történelmi visszatérés! Esetleg a "szélsőjobboldal előretörésének megakadályozására", vagy, nem, még jobb: "egy hiteles baloldali politikai alternatíva felmutatása" érdekében új pártot is alapíthatna. Balos törpepártokból ugyanis sosem elég! A történelem dögkútjába zuhant SZDSZ egykori kampányszlogenjével kívánom nekik: tartsák a jó irányt!

Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő lakonikus megjegyzése a Facebook-on a kémügy vonatkozásában:

Nekem pont annyira nincsen bizodalmam Polt Péter ügyészségében, mint Kovács Bélában.

Ander Balázs (Jobbik) „A hadsereg-szétkergető Linder Béla is büszke lenne rátok” című napirend utáni hozzászólásának részlete:

Mélységesen felháborító ugyanis a szélsőlibe­rálisok véleményterrorja. A genderideológia jegyében egyesek lehet, jobban örülnének neki, ha az ovikban tilos lenne, hogy a gyermekek a nemi sztereo­típiákat megerősítő játékokkal foglalják el magukat. Mondjuk, a kisfiúk katonásdit játsszanak, a kislányok pedig babázzanak. Sőt! Egyesek számára talán az lenne az ideális, ha az óvónők a délutáni alvás előtt nem Csipkerózsikáról, hanem Csipke Józsikákról olvasnának föl mesét a jövő cseperedő nemzedékének.

Novák Előd (Jobbik) büszke megállapítása a Facebook-on Dúró Dóra felszólalását követően:

Feleségem már-már keményebben osztja ki a kormányt, mint énNagy derültséget okozott, amikor e videón is látható módon heves bólogatásba kezdett Simicskó István, miután Dúró Dóra egyperces viszonválaszában a Jobbik felelős ellenzékiségéről beszélt a migránsválság ügyében. Na jó, a honvédelmi miniszternek előtte odaszóltam, hogy "Ismerje el, bátran bólogasson, miniszter úr!" Az sem semmi pofátlanság, hogy Rétvári szerint a Jobbik visszanyúlt liberális gyökereihez, miközben Orbán az, aki még 2000-ben is a Liberális Internacionálé alelnöke volt.

Fodor Gábor (Liberálisok) konklúziója Tállai András államtitkár kinevezése kapcsán:

Keményen dolgozó kisember az illiberális kormányban. Egyszerre öt poszton.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr307984767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.17. 14:41:19

╭━━━╮╱╱╱╱╱╱╱╱╱╭╮
┃╭━╮┃╱╱╱╱╱╱╱╱╱┃┃
┃┃╱╰╋━━┳┳━━┳━━┫┃╭┳━━╮
┃┃╱╭┫━━╋┫╭━┫━━┫╰╯┫╭╮┃
┃╰━╯┣━━┃┃╰━╋━━┃╭╮┫╭╮┃
╰━━━┻━━┻┻━━┻━━┻╯╰┻╯╰╯
╭━━━╮╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱╭╮╱╱╱╱╭╮
┃╭━╮┃╱╱╱╱╱╱╱╱╱╱┃┃╱╱╱╱┃┃
┃╰━━┳┳╮╭┳┳━━┳━━┫┃╭┳━━┫┃
╰━━╮┣┫╰╯┣┫╭━┫━━┫╰╯┫╭╮┣╯
┃╰━╯┃┃┃┃┃┃╰━╋━━┃╭╮┫╭╮┣╮
╰━━━┻┻┻┻┻┻━━┻━━┻╯╰┻╯╰┻╯

Netuddki. 2015.10.17. 15:47:53

@Orbán Viktᴏr: Még dolgozz rajta kisfácán!
süti beállítások módosítása