Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Demokratikus Kamikaze

2015. szeptember 26. - Herczeg Sándor

A tegnapi esős pénteken Orbán Viktor hátradőlt és a bécsi ünneplést követően kért egy kávét. Vona Gábor pedig kettőt. Mindeközben vigyorogva nézték, hogy Gréczy Zsolt a soha el nem ásott csatabárdot lóbálva támadja az MSZP-t, melynek védelmében Budai Bernadett eresztett meg egy csomó nyílvesszőt a DK irányába. Tévednek: nem fognak osztódással szaporodni.

A Demokratikus Koalíció jelen állapotában pont olyan, mint az a balfék kőműves bontóbrigád, amelyik azt a tetőt veri szét, amin éppen áll. Nem elég, hogy a bevándorlás kérdéskörében a társadalom mintegy 80 százalékával mennek szembe, még azt a maroknyi elkötelezett szimpatizánst is elbizonytalanítják, akik egyébként rokonszenveznének valamelyik baloldali formációval. Túlságosan kifejlett szürkehályog kell ahhoz, hogy ne vegyék észre: ebben az ügyben valóban ki kellene alakítani azt a nemzeti minimumot, melyre ennek az országnak szüksége volna. A Jobbik saját, jól felfogott érdekéből kiindulva, de ideológiai alapja okán is idejekorán belátta ezt, sőt, még az LMP sem rugaszkodott el teljesen a valóság talajától. Várható volt, hogy az Orbán által előterjesztett 6 pontos csomag mögé akár mások is beállhatnak, hiszen nehéz lenne vitatni észszerűségét. A szocialista Mesterházy Attilának sikerült is túltennie magát az örökös ellenségkeresésen, amikor jórészt támogatásáról biztosította az elképzeléseket. Jól érzékelte, hogy a konszenzus ideje jött el, de az sem volt meglepő, hogy a DK kihasználta az ebben rejlő lehetőséget, s rögtön a Fidesszel mosta össze a szocialistákat.

budaigreczy.jpg

Budai Bernadett (MSZP) és Gréczy Zsolt (DK) szóvivők egy közös sajtótájékoztatón még 2014-ben

(fotó forrása: Index Kovács Attila/MTI)

Elképesztő az a taktikai és politikai vakság, amelyet Gréczy Zsolt mutatott pénteken. A Gyurcsány Ferenc ámokfutásától elkápráztatott DK-s szóvivő minden bizonnyal azt hiszi, most elhódíthatja az MSZP-s szavazókat azzal, hogy egy lövészárokba teszi őket a kormánypártokkal. Ha képes lenne arra, hogy ne politikai haszonszerzésre használja a migránsokat, akkor látná: ez zsákutca. Az eredmény maximum az lehet, hogy a jelenleginél is jobban szétaprózza a célcsoportot, vagy még inkább bizonytalanokat gyárt. Ezzel pedig nem a balliberális oldal táborát fogja gyarapítani, hanem éppen ellenkezőleg: saját tehetetlenségére irányítja a reflektorfényt, melyből látszani fognak valós céljai, ami döntően a vezető szerepkör elérése. Ennek viszont nincs itt az ideje, hiszen az átlagszavazó a purparlé mögé nem fog belátni, a saját gondolatvilágával egyetértők veszekedéséből pedig elege van. Erre rájöhettek volna már Falus Ferenc budapesti főpolgármester-jelölt bohózatba illő szereplésének kapcsán is.

A DK éppen ezért most kamikaze szerepkörben tetszeleg. Ez pedig nagyon rövid életű tündöklés, ráadásul öngyilkosság is. A kérdés csupán az, kiket ránt magával erre a küldetésre és hányan lesznek a becsapódáskor a baloldal egyébként is rozoga hajóján.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr627835950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2015.09.26. 22:09:22

Nemzeti konszenszus van a migráció kérdésében. Az MSZP legalább felismerte, hogy mi a nemzeti érdek, és kihátrált a hazaárulók kórusából. Gyurcsányéknak nem számít semmi, őket azért fizetik, hogy felfordulást csináljanak....Összeségében, a balololdal nagyon nagy válságban van, 2018-ban a parlamentbe kerülés lesz a tét, nem a kormányváltás....

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2015.09.26. 22:49:49

Jókat írsz, de most csak azért írok, mert ez a fotó itt rólad már régóta zavar, ugyanis nem a legelőnyösebb ezzel a szembevakuzott beállítással (ez másnak sem előnyös).
Ha gondolod, szívesen készítünk rólad sokkal jobb portréfotót a blogodhoz illő komolyabb stílusban.

Béla Tölgyesi 2015.09.27. 06:57:36

A kedves utcalány anyukád is kamikaze akcióban csinált meg téged.

röf 2015.09.27. 07:20:33

Gréczy, Gyurcsány a mi reménységünk. Az Istenért, abba ne hagyják......

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 08:04:59

Az MSZP kezdi felismeri: a liberális út katasztrofális. Le a kalappal előttük.

MACISAJT 2015.09.27. 08:06:45

Egyszer egy indexes újságíró kitalálta azt hogy "egy fideszes azt mondta hogy gyurcsán egy lottó ötös a Fidesz számára".

Persze, ez nem volt igaz , de jól hangzott, pláné egy cikkben, azóta sem sikerült kideríteni ki volt az a "fideszes".

Na szóval, ez az egykori kitalált bon mot az egy évtized alatt önbeteljesítő jóslattá változott.
A böszme valóban egy lottó ötös.

midnight coder 2015.09.27. 10:18:52

@MACISAJT: Pontosan. Orbán legfőbb támasza Fletó és a DK. Nem mondom, az MSZP is sokat segít nekik, kb fél év kellett amíg eljutott a kicsi agyacskájukig hogy bevándorlásügyben sikerült a stukker rossz oldalára állniuk, de a DK még mindig szembemegy az autópályán.

tomfree 2015.09.27. 10:22:00

Mi a DK megoldása a menekültkérdésre egyáltalán? Nem jön át csak az hogy tiltakoznak.

Pöff 2015.09.27. 10:48:36

@Brix:
" Az MSZP legalább felismerte, hogy mi a nemzeti érdek, és kihátrált a hazaárulók kórusából. "

jah azért szavazta le a honvédség bevetését

A többi libsi pártocsak meg kimutatta a foga fehérjét. Másol ilyenért már kattan a bilics hazaárulásért

88%-ka a lakosságnak elutasít mindenféle migrációt
Nagyrészük éles lőszert használna
Az index zsidói elviccelik:
index.hu/mindekozben/poszt/2015/09/26/beep_beep_jeep/
de ez kellett volna már januárban, de legkésőbb áprilisban
Akkor most nem tartanánk itt.
napi 8-10 ezer
pár hete még augusztusban hangoztattam hogy ebből a 1500-2000-ból lesz még 5-6 és utána 8-10 ezer
összejött
A migráns válságot nem pátyolgatással lehet megoldani, hanem keményen oda kell baszni fegyverrel és üzenetet adni: takarodjatok vissza ahonnét jöttetek.

a liberalizmus és a megengedő politika:
www.youtube.com/watch?v=kKxIaPdb9Mc

MA megy a lecsóba végre a liberalizmus.
index.hu/kulfold/2015/09/27/a_bevandorlasellenes_fpo_ma_az_osztrak_kancellar_nyakara_lephet/

rockjano 2015.09.27. 11:22:28

A DK álláspontja teljesen rendben van és ez nekik hozni fog politikailag. GyF-et lehet szeretni vagy nem ez teljesen mindegy…nagyon sokunk nagyon nem ért egyet azzal az álláponttal mai egyébként sajnos valóban többségben van.
A DK -nek itt bőven vannak lehetőségei… az ellenzék körében senki nem hatalomra tőr hanem erősödni akar…

Buchhalter 2015.09.27. 11:39:39

Kíváncsian várom,hogy a németek,osztrákok és egyéb kisebb nyugati államok az egyre csak növekvő létszámú tanulatlan ,rózsaszín Kánaánt váró , jobbára képzetlen akrikai ,ázsiai és arab bevándorlókkal mit fognak kezdeni?ingyen szeretnének szállást és kaját.Ha meg dolgozni kéne valami könnyű munkát helyi átlagbérért.Persze,ki állja majd a számlát?Merkel és bandája egyre ostobább,beengedték a trójai falovat és még tapsikolnak is hozzá.Most még nincs késő egy határozott de békés lépéshez:eddig volt senkit nem beengedni és szúró próbaszerűen pár ezer kéretlen vendéget haza zsuppolni.Minél tovább tétlenkedik Európa annál véresebb árat fogunk fizetni.

andrásúr 2015.09.27. 11:41:53

Újra kellene fogalmazni a hazaárulás definícióját és büntetőjogi meghatározását !

Pöff 2015.09.27. 12:55:08

@Buchhalter:
Még két napja is azt hangoztatták a németek, hogy majd a szíriaiakat kiemelik és nekik automatikusan menedéket adnak..

"hogy a szíriai állampolgárságú menedékkérőket mind "kiveszik" az eljárásból, külön vizsgálat nélkül három évre szóló tartózkodási engedélyt adnak nekik, "

index.hu/belfold/2015/09/21/ausztria_magyarorszag_szerbia_horvatorszag_menekultvalsag/megtagadnak_a_nemetek_a_szirektol_a_csaladegyesitest/

...rájuk van írva ki szíriai...
Elmegyogyó. Még rossz viccnek is kurva szar.
Bármilyen papír nélkül..ami van, az se biztos, hogy eredeti és nem hamisítvány.
Azt se tudnák bizonyítani hogy egyáltalán orvos vagy mérnök, mert nincs náluk semmilyen irat. És akkor még nem volt szó arról hogy milyen a viselkedési formájuk szokásuk. Vagy hogy ISIS-es.

Elmegyogyó ami itt folyik..és ezektől a vezetőktől függ(ött) az emberek élete és országokat kormányoznak?
Sori munkásnak se jók, mert képtelenek felismerni mi jó és mi rossz.
A baloldal szociál libsi oldal teljesen leszerepelt mindenhol az emberek előtt.
Lelepleződtek, hogy csak a szavazóbázis növelése az érdekük. Mercedes is beszól hogy nekik ilyen agilis emberek kellenek (a saját németeiket is leszarják)
Tök mindegy csak ők hatalmon maradjanak.

index origo 444 kettősmérce stb oldal még mindig mosdatja őket, jaj szegény migránsok.
kettős mérce is lehozta a röszkei terroristát valami szlovák ribanc írása alapján hogy csak csitította őket. (persze a képek is nagyon ezt bizonyítják)
Aztán az index is azt harsogta húúú mennyire mellélőtt a TEK meg a rendőrség. és hogy egy segítő szervezet tagja bla bla

Aztán kiderült 8+1 útlevél volt nála. Vízumokkal, meg hogy valójában egy ISIS fedő szervezet tagja milliókkal a zsebében, meg ciprusról jött egy bűnöző
Aztán még próbálta az ügyvéde mosdatni a sajtóban, hogy a gyerekeié meg a feleségé volt.
kurva anyát az ilyen szarrágó libsiknek.

"Újra kellene fogalmazni a hazaárulás definícióját és büntetőjogi meghatározását !"

De kurvára kéne

@andrásúr: big like
süti beállítások módosítása