Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A bevándorlás egyetlen táblázatban

2015. szeptember 07. - Herczeg Sándor

Azt, hogy hónapok óta milyen teher hárul a déli határszakasz lakosaira és rendfenntartó szerveire, semmi nem mutatja jobban a számoknál. Augusztus 8. és szeptember 6. között több mint 60 ezer ember érkezett, ami a megyeszékhely népességét leszámítva az összes Csongrád megyei település lélekszámát messze meghaladja. 

Csongrád megye 60 községe, illetve városa közül leginkább Ásotthalom és Röszke az érintett, az utóbbi esetében viszont Szeged szerepe sem elhanyagolható. A police.hu elmúlt 30 napot bemutató adatai szerint a rekordnak számító szeptember 3-i napon 3.313-an lépték át illegálisan a határt - ez mindössze 40 fővel kevesebb, mint Zsombó teljes lakossága. A leginkább gócpontnak számító Ásotthalmon  - a wikipedia alapján - 3.849-en élnek, Röszkén pedig 3.169-en. A számokból kitűnik: a mögöttünk hagyott 30 nap alatt 24 órán belül átlagosan annyi migránssal szemben kellett intézkedni, ahányan Csengelén összesen laknak. Ez mindent elmond arról, hogy a déli határszakasz mentén élőknek miért jóval nehezebb a helyzetük, mint másoknak, s talán magyarázatként is szolgálhat sok érvre, amely ebből a térségből érkezik.

ajpek_orsi_index_1.jpg

(a fotó forrása: Index/Ajpek Orsi)

A következő táblázat a települések lélekszámát a legalacsonyabbtól a legnépesebbig szemlélteti. Nem meglepő, hogy amennyiben a 30 nap alatt határt sértőket "összeadjuk", akkor a 60 ezret meghaladó szám rögtön a második helyre teszi őket ebben a rangsorban.

Ne feledjük, hogy a migrációs hullám korántsem az elmúlt 30 nap "terméke", hiszen a bevándorlók több hónapja érkeznek folyamatosan, kisebb-nagyobb csoportokban, vagy tömegekben. A fenti táblázat viszont csupán az augusztus 8. és szeptember 6. közötti adatokat vette figyelembe. Amennyiben tágabb időintervallumot vettünk volna górcső alá, akkor még világosabb lett volna, hogy a Magyarországra irányuló roham döntően a déli határszakasz mentén élőket terheli meg.

A leginkább sajnálatos mégis az, hogy az ásotthalmiak és a röszkeiek hangja nemigen hallatszik el Brüsszelig, vagy ha mégis, akkor nem veszik őket komolyan. Holott ideje lenne, sőt, talán késő is.

Éppen ennek okán kell minden anyagi és erkölcsi támogatást megadni mindazoknak - rendőröknek, katonáknak és elsősorban a helybelieknek -, akik számos alkalommal példamutatóan állnak helyt, illetve dolgoznak az érintett területeken. 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr997767926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása