Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Habony az új Bourne-rejtély vagy Columbo felesége?

2015. április 22. - Herczeg Sándor

Vajon miért rugózik szinte a teljes ellenzék ennyire Habony Árpádon? Ennél lényegesen kiemeltebb ügyek is vannak. Az MSZP-nek például illene erősen jobbra figyelnie, rendet vágni a baloldalon és magával foglalkoznia. Ahogyan azt a Jobbik nagyon okosan teszi.

Habony Árpád bármit is lép, rögvest lőtávolba kerül és össztűz zúdul rá. Főleg a baloldal még mindig nem jött rá, hogy a Fidesz kommunikációs csapata folyamatosan rengeteg gumicsontot dobál közéjük, ők meg vigyorogva ráharapnak. Addig-addig cincálják, amíg az igazán fontos problémák felett úgy suhannak el, mint a hétvégi sofőr az új traffipax mellett. AZ MSZP, a DK, az Együtt és az LMP példát vehetne a Jobbikról, ahol olyan egyértelműen és közérthetően fogalmaznak, melynek hallatán Bayer Zsoltnak azonnali hatállyal a kőegyszerűség jut eszébe. Szerintem Ungár Klára volt fideszes honanya Machiavelli "A fejedelem" című könyvét Orbán Viktor még a polgári körben kölcsönadhatta Vona Gábornak, a tanítások pedig mára beértek.

habony_arpad_vs_hu.jpg

Habony Árpád

(a kép forrása: vs.hu)

Habony tüzes vas. Szinte megfoghatatlan eddig. Lőnek rá, de mintha fel sem venné, lepörögnek róla a mégoly megülőnek tűnő vádak is. Személye vagy az új Bourne-rejtély, ahol a főhős maga sem tudta, kicsoda, vagy Columbo felesége, akiről mindenki beszélt, de soha senki nem látta. Egyelőre csupán az szögezhető le, hogy nehezebb rajta fogást találni, mint fénykorában Növényi Norberten. Holott a Google Habony Árpád nevére 469 ezer találatot dob ki nem egészen egy másodperc alatt, minden szinten szinte minden sztorit felvonultatva olyannyira, hogy a DK-s Vágó István felkiáltana: Fele sem igaz?

A baloldal helyében várnék addig, amíg Habony fel nem építi új médiabirodalmát, hiszen akkor már nem kifejezetten az Attraction Árnyékszínház módjára kerül a rivaldafénybe. S habár a Fidesz folyamatosan - tegyük hozzá, érthetetlen módon - tagadja az egyébként rendkívül nehezen leplezhető kapcsolatát Habonnyal, az ellenzéki össztűz hangzavara nem éri el az átlagpolgár szavazók ingerküszöbét. Éppen ennek okán hagynék fel a sikerrel kevés eséllyel kecsegtető támadássorozattal, inkább megpróbálnék olyan lényegtelen :-) ügyekkel foglalkozni, mint például a munkanélküliség, az elvándorlás, a szakoktatás, netán az egészségügy helyzete.

Oké, tudom, ez demagógiának tűnik, de kérdezem: mennyire oszt vagy szoroz Habony? Akkor mi van, ha mégis létezik - vagy lesz - kormányzati megbízása? Semmi. Ha ez bekövetkezik, akkor Simicska Lajos úgy fog rávetődni, mint 2014-ben Fodor Gábor a listás parlamenti mandátumra. Izgulni tehát felesleges.

Annál is inkább, mert a színpadon zajló gumicsont-parádé közben a Jobbik az öltözőből kiosonva még a nézőteret is elfoglalja Machiavelli széles mosolyától kísérve.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr767390060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Furusina 2015.04.23. 06:09:19

Álláspontom szerint Habony az orbánizmus védjegye. Minden tekintetben problémás. Parlamenti belépője van, de nincs ehhez igazodó közhatalmi-politikai jogosítványa. Lopott, adómentes tízmilliókkal tömik ki. Azonosíthatatlan rendszámú, idén forgalomba bocsájtott autót használ. Asztalos szakmunkás bizonyítvány birtokában "ösztönös zseniként" szól bele a kormányzati kommunikációba. Jelen van a jegyzőkönyv készülése nélkül zajló kormányüléseken. Életvitelét/jövedelmét tekintve a NAV- nak hivatali kötelessége volna vizsgálatot indítani a fekete jövedelmével kapcsolatban, ehelyett bűnpártolóként fedezi ( az Orbán bandát). A sértett fő fidesznyikek által kiszivárogtatott infók szerint korlátlan lehetősége van a Nemzetvezetőhöz testközelbe jutni, és Raszputyinként hatni Rá. stb. stb. Álláspontom szerint van rajta fogás, de az államhatalmi kontroll funkciók fölszámolása, a működők diszfunkciója, és a társadalom erkölcsi-intellektuális állapota az, ami miatt nem lehet megfogni.

MACISAJT 2015.04.23. 07:19:12

"Vajon miért rugózik szinte a teljes ellenzék ennyire Habony Árpádon? "

Mert simicska már a barátjuk...

lavór 2015.04.23. 07:24:14

Még az is lehet, hogy Habonyi a valódi döntéshozó, Orbán meg a bábja.

csak egy néző 2015.04.23. 07:57:01

Takony Árpád a fidesz taknyában úszkáló angolna és tökéletesen jellemzi a fidesz mentalitását.

mojszipupi 2015.04.23. 08:01:12

Én csak arra lennék kíváncsi mit szólnak a hívek amikor szent vezetőjük a képükbe hazudja, hogy semmi köze Habonyhoz. Mit éreztek mikor a híg fos a főnök ánuszából ömlik a fejetekre? Mit éreznek a fidesz hívek mikor Orbán közli h ő mossa kezeit, semmi köze a tapolcai buktához, mindenről a választók tehetnek? Mit éreztek mikor az egész paksi bukli titkosítva lett? Ekkora szarkupacból már a felszínre se lehet kikeveredni, annyira beterít titeket, és sajnos a még két lábbal a Földön járókat is. Habony azért fontos mert tükröt tart a megvezetett választók elé. Egyrészt megmutatja, hogy a dakota jellem az anyját is letagadná, ha az érdeke úgy kívánja, másrészt kiváló példája annak, hogy Orbánnak az első számú ember az, aki a piszkos pénzügyeket névtelenségbe burkolózva intézi. A minisztereknek meg nincs itt semmi látni való, azok dolgozzanak csak keményen. Valóban ez egy polgári konzervatív államirányítási modell?

kvadrillio 2015.04.23. 08:14:07

HABONYKA... A TÖKÖS IZRAELI CSODAGYEREK...GIGERLI CUCCOKBAN...:o)))))))))

Netuddki. 2015.04.23. 08:14:28

Burne rejtély? Miket nem teccik mondani!

A büdös nagy valóság meg az, hogy az álszent orbán valamiért megpróbálja letagadni, miközben fényképek tucatjai bizonyítják az ismeretségüket:
www.estihirlap.hu/belfold/2015/04/21/autopalya-furdo-es-var-lesz---habony-nincs-es-nem-is-volt

Itt is azt lehet mondani, kövesd a pénzt! Nincs rajta a fizetési listán? Naná, biztos borítékban kapta a fizetséget árpika. Adómentesen persze.

Machiavelli? Szun Cu? Lehet, de nálam nem értek el vele semmit. Átlátok rajtuk, és csak egy a magyar népet megosztó, kis féreg hazaáruló tolvajt látok nem fejedelmet...

kvadrillio 2015.04.23. 08:18:27

HABONYKA.....REJTÉLYES ..ÉLETE.....EZZEL A VÉGZETTSÉGGEL...AZ USA ELNÖKE IS LEHETNE ! :o)
Származása

Nagyapja magas rangú katonatiszt volt a Horthy-hadseregben. Ezért szülei a Rákosi- és a Kádár-rendszerben osztályellenségnek számítottak.[2]
Tanulmányai

Pestszentlőrincen a Kond utcai Általános Iskolába járt 1975-től 1983-ig. Szülei eredetileg autószerelőnek akarták taníttatni, de egyik tanára rábeszélésére – aki a képzőművészetekben tehetségesnek tartotta – végül másképp döntöttek. 1983–1987 között a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanult esti tagozaton, ahol díszítőszobrász szakon végzett és érettségizett.[3] Az 1980-as években több felsőoktatási intézményben is tanult (pl. a Képzőművészeti Főiskolán és Szegeden is), de tanulmányait nem fejezte be, mert pénzt kellett keresnie.[2] Az egyetlen fellelhető önéletrajza szerint, mely Habony önbevallása alapján készült Ausztriában is tanult, de ennek ellentmond, hogy a nevezett intézet nem foglalkozik oktatással, csak kutatással.[4][5]
Szakmai tevékenysége

A magyar millenniumi ünnepségsorozat nyitányaként, 2000. január 1-jén, koronagondnokként ő helyezte el a Parlamentbe átszállított Szent Koronát a kupolateremben kialakított különleges vitrinben. Ekkor restaurátorként tevékenykedett. 2001-ben muzeológusként dolgozott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöki tanácsadójaként, majd a hivatal tanácsadójaként részt vett a Sándor-palota felújítási munkálataiban is.
Politikai tevékenysége

A 2002-es önkormányzati választás után, Wermer András addigi spin doctort váltva került a Fideszhez kommunikációs és kampánystratégiai tanácsadónak. Részt vett Magyarországra tervezett olimpia megvalósíthatósági tanulmányának készítésében. Többek között ő vezényelte le a 2006-os "Rosszabbul élünk..." politikai kampányt.

A 2006-os vesztes országgyűlési választás után lett Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója.
Gazdasági tevékenysége

Cégének, a Színes Tinták Bt.-nek 2011-ben és 2012-ben nem volt bevétele, 2013-ban pedig veszteséges volt.[6]

2014 szeptemberében neve felmerült a médiában, mint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiabirodalom (Magyar Nemzet, Hír TV, Lánchíd Rádió, Class FM) egyik lehetséges vásárlója.[7]

HAJRÁÁÁÁ HR-ESEK !!! FEJVADÁSZOK !!!!!!!!

kvadrillio 2015.04.23. 08:20:27

NU, SZTEM MIATTA HOZTA VISSZA ORBÁN MAGYARORSZÁGRA A RÉG MEGDÖGLÖTT HORTHY-RENDSZERT......REVÁNSKÉNT...:o)))

kvadrillio 2015.04.23. 08:27:10

WERMER ANDRÁS MEGHALT.
Wermer András az 1998-as választások előtt legnagyobb eredményeként azt könyvelhette el, hogy megértette a Fidesz politikusaival, hogy pártnak ugyanúgy el kell tudnia adni magát, mint a mosóporgyártóknak saját termékeiket.
A millennium kormányzati ünnepségein vált a fideszes politikusok és leginkább Orbán Viktor beszédeinek visszatérő elemévé a magyar álom kifejezés. A 2000 augusztus 20-i ünnepség miniszterelnöki szónoklata már szinte tobzódott az új üzenetben. "Kell, hogy legyen újra magyar álom: egy gazdag és erős Magyarország, amelyet magukban bízó emberek építenek" - mondta Orbán a Kossuth téren azzal zárva beszédét, hogy "a gazdag és erős magyar nemzetet velük álmodjuk, mert hölgyeim és uraim, az álmoknak nem lehet határt szabni". Az eseményen ráadásul kiállítottak egy könyvet is, amelynek a címe: "1000 éves álom, üzenet a jövőnek" volt a címe. 2000 végén mintegy 600 millió forintért rendezte meg az Országimázs Központ december 31-i Álomalapítás címet viselő rendezvénysorozatot Budapesten, Szegeden, Kaposvárott és Esztergomban. Az eseménysorozat az "Álomalapítás 2001 jókedvvel, bőséggel" szlogen alatt futott. 2001-ben karácsonyán megnyílt a Millenáris Park kiállítócsarnokában az Álmok álmodói - világraszóló magyarok című kiállítás.

AZ ÁLTALA PREFERÁLT MOSÓPOR-REKLÁM FIDESZÉKNÉL NEM JÖTT BE KARCAGON...SE ! A HAZUG ÁLMOK MÁRA 6 MILLIÓ LÉTMINIMUMON ÉLŐT, HATALMAS MUNKANÉLKÜLISÉGET OKOZTAK !
EZT WERMER ÉS PLÁNE HABONYKA NÉLKÜL, BIZTOS NEM TUDTA VOLNA A FINESZ VÉGHEZVINNI...

kvadrillio 2015.04.23. 08:32:00

HABONY, MINT TANÁCSADÓ ???
ÉHEN FOGUNK DÖGLENI !!!
A kormány a 2015-ös költségvetéssel "másfél-két millió embert immár nemcsak az út szélén hagy, hanem belöki őket az árokba, s még földet is szór rájuk". (Ferge Zsuzsa, Népszabadság, 2014. 11. 12. )

"Éhen fogunk dögleni". Ez a szókimondó mondat annak a kiáltványnak a címe, amelyet 2015-ös költségvetésről készített a Magyar Szegénységellenes Hálózat november közepén. Sőt, még csak nem is ők találták ki az idézett helyzetjellemzést: egy szegénységben élő ember jajdult föl így, amikor a családja jövője került szóba. "Nemcsak a saját félelmét fogalmazta meg. Hiszen mi Magyarország mérlege 2014-ben? 3,3 millió szegénységben élő, növekvő és mélyülő kirekesztés, gyermekszegénység" - írták a kiáltványban, mely utolsó, vészjósló könyörgésként szólt a kabinetnek: ne folytassa szegényellenes politikáját. Az Orbán-kormány azonban a jelek szerint nem hallotta meg, vagy nem érdekelte.

"Ebben az országban a kormány nem hallja vagy nem akarja meghallani milliók szavát. Háborút visel a szegénységben élők, a lecsúszók, a reményt föladók ellen, bűnbakot keres, és a kirekesztettekben találja meg, mert gyengének gondolja őket. Pedig Magyarországon a szegénységben élők és az elszegényedők, a megélhetésükért küzdők régen nem kisebbség. Milliók és milliók. Köztük vannak a generációk óta szegénységben élők, akik nem is látták maguk körül a kitörés lehetőségét soha. Gyerekek tömegei, akik vizes lakásokban, elegendő élelem nélkül nőnek fel, és akiket a családjuk nem tud egyetemre küldeni soha. Pályakezdő fiatalok, akik alig találnak munkát, pedig azt sulykolják beléjük, hogy spóroljanak, teremtsék meg az öngondoskodás körülményeit, mert nem lesz nyugdíjuk soha. Családjuk és önmaguk eltartása miatt kényszerből külföldre menők, akiknek arra, hogy itthon találják meg a számításukat, úgy érzik, itthon már nem lesz reményük soha. Évek, évtizedek óta pályán lévők, akik közül ezrek és ezrek tengernyi munkával sem keresnek eleget ahhoz, hogy megéljenek, és ha elvesztik az állásukat, lehet, hogy nem találnak új munkahelyet soha. Egész életüket végigdolgozó idős emberek, nyugdíjasok, akiknek arra, hogy tisztes megélhetésük legyen, már nincs kilátásuk soha".

Nem találtunk olyan megszólalót, aki e hosszú - az említett kiáltványból származó - idézetnél jobban kifejezné a közállapotokat. A kiáltvány nem túloz: ez ma Magyarország. Mindezt adatok is alátámasztják. Az Eurostat 2013-ról készített jelentéséből ugyanis kiderült: Magyarországon a szegénység az elmúlt években folyamatosan nőtt, leszakadtunk még a visegrádi országoktól is, pedig a gazdasági fejlettségünk nem indokolja, hogy ilyen mértékű legyen az életszínvonal zuhanása. Eközben a kormány - és a legutóbbi KSH-adatsor - szerint csökkent hazánkban a szegénység...................................................................PFFFFFF !!!

kvadrillio 2015.04.23. 08:37:42

Taxisokat toboroznak mentősnek
Tenczer Gábor
Tenczer Gábor követés
2015.04.23. 07:41
Rossz hír: nincs mindig elég mentős. Jó hír: van viszont sok taxis, aki önként, karitatív módon beáll helyettesíteni, ha kell.

Ezúton kérjük az önkéntes mentő gépkocsivezetői szolgálatra jelentkező kollégákat, hogy 2015. április 26-án 15 órakor legyenek kedvesek megjelenni az egyeztetésen a Markó utcai OMSZ központ dísztermében. Tisztelettel a Vezetőség

– ez az e-mail járt körbe a City taxisok között a napokban. Egyikük küldte tovább lapunknak, hogy ilyen szomorú a helyzet, hogy a mentősök már a taxisok között toboroznak sofőröket.

Mint megtudtuk, a City taxinál egy volt mentős szervezi az önkénteseket. Száger Péter elmondta, hogy körülbelül negyvenen jelentkeztek arra a nyolcszor nyolc órás tanfolyamra, ami szükséges ahhoz, hogy szükség esetén helyettesíteni tudják a mentősöket.

Gyõrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette lapunknak, hogy a mentők a fejlesztések mellett a személyi állomány feltöltésére, szakemberek alkalmazására is nagy súlyt fektetnek, ezért az Országos Mentőszolgálat szívesen fogadja a mentőmunka iránt érdeklődőket, a hivatás gyakorlását vállalókat.

Közölte: az Országos Mentőszolgálat munkaerőigénye dinamikusan, szinte napról napra változó adat, de nyugodtan mondható, hogy aki kedvet érez ehhez a hivatáshoz és megfelel valamelyik munkakör jelentkezési feltételeinek, adja be jelentkezését a területi mentőszervezetnél, hiszen ha azonnal nincs is helyben szabad státusz, üresedéskor kiértesítik.
Ha megfelel, jöhet

A jogszabályok és az Országos Mentőszolgálat szabályzatai egyaránt lehetővé teszik önkéntesek foglalkoztatását. Eddig is voltak rá példák (orvos, mentőápoló, stb.) hogy valaki a segítő feladatot nem javadalmazásért, hanem önkéntes felajánlásként vállalta.

Győrfi elmondása szerint az egyik, személyszállítással foglalkozó cég dolgozóinak csoportja kereste meg őket hasonló szándékkal. Amennyiben a jelentkező megfelel a követelményeknek (erkölcsi bizonyítvány, B, vagy optimális esetben C kategóriás jogosítvány, érettségi bizonyítvány, gyakorlati tapasztalat), akkor egészségügyi alapképzésben részesítik és foglalkoztatásának nincs akadálya.

NU..., MÉG TÖBB EMBER FOG MEGHALNI !!!!!
MERT AZ OMSZ A DROGBARLANGOKNÁL, DROGOS-EXKLUZÍV SZÓRAKOZÓHELYEKNÉL ÜGYELI A DROGOSOK ÚJRAÉLESZTÉSÉT, EZÉRT NEM VONULNAK KI IDŐRE A BETEGEKHEZ A MEGMARADT MENTŐSÖK !!!
VAGY FESZTIVÁLOKON ÜGYELNEK JÓ PÉNZEKÉRT.....

citrix 2015.04.23. 09:07:14

Columbo mindig a feleségére hivatkozott de sose láthattuk. Orbán viszont úgy megtagadta Habonyt mint Péter apostol Jézust mire hármat kukorékolt a kakas. Márpedig a vak is láthatja ki Habony és milyen szinten ideologizálja Orbánt vagyis a fideszt. Orbán teljesen hülyének nézi az index újságíróját. Meg mindenkit.

kewcheg 2015.04.23. 11:51:39

Nem tudom kiféle-miféle, de az élete, ha meg lehetne filmesíteni érdekesebb lenne mint George Lucas és Tarantino összes filmje együttvéve....

s 2015.04.23. 13:15:13

Az oroszok ezt is jobban intéznék. "Véletlenül" megitatnának ezzel a fasz habonnyal egy palack polóniumos teát. Aztán pár hónap múlva egy Geiger–Müller-számláló segítségével pontosan meghatározható lenne, hogy kinek a környezetében fordult elő ez a tanulatlan koronaőr. Az eljárás hasznai közt meg kell említeni azt is, hogy ezen a módon nem csak a kurvapecér habonnyal lehetne végezni rövid idő alatt, hanem a faszszopó fidesz kormánnyal is.

randomuser1 2015.04.23. 14:56:30

miért, ti sose léptetek félre?
a szerelemgyerek útját egyengetni.. minden felelős apa kötelessége!

dr. mesterséges színezék 2015.04.23. 15:03:58

Mielőtt Viktor továbbadta volna a könyvet, lemásolta, és a másolaton az író nevét magyarosította Maffiavellire. Azóta le se tudja tenni.

Habony meg egy fasza lövedékmágnes, Viktornak semmi oka nevet adni neki: a golyóálló mellény nevű használati tárgyat se szokás becézgetni.

KUHULIN 2015.04.23. 15:05:35

Végre talált valakit Orbán, akinek a szemébe tud nézni, erre ti meg itt ekézitek...
süti beállítások módosítása