Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Tudja államtitkár úr, ez az, ami maguknak nincs: józan parasztesze

2015. március 28. - Herczeg Sándor

Az elmúlt hét során a Parlamentben előkerült minden fegyver, amit az ellenzék és a kormánypártok bevethetnek egymás froclizására. Fény derült rá, hogy hazánkban a Jobbik szerint egész házat is lopnak, bár Pista bácsi szavait mindenki másképp értelmezte. Sőt, egy államtitkárt még miniszternek is néztek.

Az Országgyűlés március 23-i ülésnapja is hozott néhány értékelhető beszólást, beigazolva a legutóbbi meglátásomat, mely szerint a jegyzőkönyvek kimeríthetetlen kincsesbányát jelentenek. Nos, lássuk:

Tukacs István (MSZP) „Mi volt döntésének oka, indoka?” című, a belügyminiszternek címzett interpellációjának részlete

És kérem, államtitkár úr, ne válaszolja azt, hogy csak. Erre a válaszra az önök frakciójában van egy hölgy, aki erre rendszeresítve van, és ebben verhetetlen. Ebben ön ne versenyezzen vele! Várom inkább érdemi válaszát. 

 

Tállai András (Fidesz) nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár válaszának két mondata Heringes Anita (MSZP) kérdésére

Ahogy hallgatom önt, azt kell megállapítsam, hogy ön már olyan tájékozott ebben az ügyben, hogy akár a nyomozást is le tudná vezetni. (Közbeszólások az MSZP soraiban.) De az is lehet, hogy már az ítéletet is meghozta saját magában. 

 

Dr. Hiller István (MSZP) parlamenti alelnök közbevetése Kunhalmi Ágnes (MSZP) kérdése kapcsán, melynek során a jelen nem lévő miniszterhez intézett kérdést

Én meg azt kérem, hogy mindenki tartsa be a neki szánt időt. Államtitkár úr köszöni, hogy ambícióit növelte, de még mindig csak államtitkár. Tasó László államtitkár úr válaszol. Parancsoljon!

 

Egyed Zsolt (Jobbik) belügyminiszternek szánt kérdésének címe önmagáért beszél

Tudta, hogy Magyar­országon már komplett házat is lopnak?

 

Kontrát Károly (Fidesz) belügyminisztériumi államtitkár válaszának részletei Egyed Zsolt (Jobbik) fent idézett kérdésére

Képviselő úr, Pista bácsi azt üzeni, hogy ma nagyobb biztonságban él, mint öt évvel ezelőtt.

 

Harangozó Gábor István (MSZP) reflexiója, miután megtudta, hogy kérdésére a miniszterelnök helyett Lázár János (Fidesz) Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolna

Köszönöm, elnök úr. Bár Lázár miniszter úrral is nagyon élvezetes lenne ezt a témát megvitatni, de ez esetben a miniszterelnök úrnak lennék kíváncsi a személyes válaszára. 

 

Harangozó Gábor István (MSZP) lakonikus megállapítása Witzmann Mihály (Fidesz) kérdésfeltevése közben

Nem érted, mit beszélsz, ülj le!

 

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) viszontválaszának idézete Tállai András (Fidesz) nemzetgazdasági minisztériumi államtitkárnak címezve

 Tudja, államtitkár úr, ez az, ami maguknak nincs: józan parasztesze.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr87312032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása