Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Meghalt az európai álom

2016. március 24. - Herczeg Sándor

Szép volt. Sőt. Gyönyörű. Aki megtehette, élvezte is a korlátlanul átjárható határokat, a kommunista diktatúrák utáni szabad levegővételt, s azt, hogy bármikor mehettünk kivehető ajtós turmixgépet venni Németországba. De ha továbbra is csupán tétlen szemlélődéssel nézzük a történéseket és farizeus beszédekben csillogtatjuk meg ezeket az értékeket, akkor pontosan azok malmára hajtjuk a vizet, akik bárkit felakasztanának az első fára, amennyiben sötétebb a bőre az övékénél.

Paradox módon az a helyzet állt elő, hogy eljött az ideje a szabadságjogok korlátozásának. Azokat a kivívott eszméket kell most egy időre karanténba csuknunk, amelyek létrehozták az Európai Uniót. Talán sírva, de mégis azért kell megtennünk, mert különben az álom mellett a valóságot is beletemethetjük abba a sírba, ahol a tavaly novemberi párizsi terrortámadások áldozatai nyugszanak a hétfői brüsszeli robbantások halottaival együtt. A jelenlegi, magukat liberálisnak nevezett, de szövegeikben a más véleményen lévőket a leginkább demagóg módon ostorozó politikusok lesznek a legnagyobb mértékben bűnösök abban, ha Európában még a mostaninál is szélesebb körben fognak teret nyerni a szélsőségesek, valamint a populista, idegengyűlölő és rasszista megnyilvánulások. A semmittevés ideje már Párizsban lejárt. Akkor kellett volna rájönni, hogy az Iszlám Állam terroristái nem csupán kívülről érkeznek, hanem második, netán harmadik generációs európai állampolgárok, akik a menekülthullám kaotikus zűrzavarában bőven kapnak szellemi és emberi utánpótlást. A brüsszeli merénylők között van belga-bahamai kettős állampolgár, de akad olyan is, aki a magyar-osztrák határon hamis útlevéllel csusszant át.

schulz.jpg

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke

Most ott tartunk, hogy az Unió irányítói sajnálkoznak, s miközben egy emelvényről az európai eszményeket dicsérik és kiharcolt szabadságjogainkat istenítik könnyes szemmel, ellenőrizetlenül osonnak el mellettük magukat halálra szánt gyilkosai(n)k. Ezt ők nem látják, akik viszont igen, azok egyre nagyobb számban hangoztatják elégedetlenségüket, s néznek növekvő csodálattal azokra, akiknek az ujja már a fegyver ravaszán van, öljön az meg bárkit, aki nekik nem tetszik. Ennek okán a valódi "gyilkosok" pont azok lesznek, akik tehetetlenségükkel és vakságukkal nem képesek megvédeni az európai eszményt, miközben mögé bújva szónokolnak. Ahogyan azt Martin Schulz is tette, aki már azt is tudja, hogy mi a jó Szegednek, hiszen a város baloldali, nyilván éppen menekülttáborra ácsingózik. Ezt mondja az Európai Parlament elnöke a napfény városától 1.300 kilométerre, beavatkozva abba, hogy itt mit gondolunk mi. Amíg Európának ilyen irányítói vannak, addig ne reménykedjünk abban, hogy több bomba nem robban, s nem hal meg több ártatlan ember. A probléma gyökere éppen abban van, hogy a kétségbeesésen kívül nem tudunk felmutatni semmit, amivel azt bizonyítanánk, hogy megérdemeljük az Európai Unió nyújtotta szabadságot.

Jól mondta a minap Jiszráel Katz izraeli hírszerzési és védelmi miniszter.

Ha Belgiumban továbbra is a csokoládéjukat eszik, szépen éldegélnek, nagyszerű liberálisként és demokrataként mutatják magukat a világnak, és továbbra is figyelmen kívül hagyják, hogy az ott élő muzulmánok egy része terrorcselekményeket készít elő, nem nyerhetik meg a terrorellenes harcot

Az európai álom már halott, s ha az Unió vezetése nem nyúl keményebb eszközökhöz, akkor maga az Unió is az lesz. Akkor pedig már hiába sírunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr638523732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.24. 19:56:37

Úgy vélem, rövidesen Németország is sorra kerül.

A német hatóságok azonban a szélsőjobb, a homofóbia, a xenofóbia és az AfD leküzdésével vannak elfoglalva, így terroristákra természetesen már nincs idejük.

Szelid sunmalac 2016.03.24. 19:57:54

Higgye el kedves Sandor, meglepoen sokan ertik, hogy bizony fel kene lepni a terroristak ellen. Csakhogy a valasztott kormanynak eddig is megvolt hozza es ra minden eszkoze, beleertve az eroszakszervezetek feletti teljes es kizarolagos hatalmat. Ugyhogy jo lenne itt nem ferditeni es meg tobb statarialis jogert kiltani, hanem elni a demokracia keretein belul nyujtott jogokkal es eszkozokkel. Az is sokan ertik, hogy ON es a hasonloan gondolkodok szeretnek, ha a mostani kormany a terrorizmusra hivatkozv tovabb szelesithetne a sajat, es ezzel pahuzamosan csokkenthetne a valasztopolarok jogait es mozgasteret. Viszont az is kibaszottul tudjak, hogy erre nem azert van "szukseg", mert Magyarorszag terroristak celkeresztjeben van es mindegyik csak arra var, hogy Budapest vilagkozponti szerepet megcsonkitsak, hanem mert esetleg a kormanyzopartnak ez lenne az erdeke. Nem a valasztopolgaroke, hanem a PARTE. Termeszetesen Isten mentsen az alaptalan vadlo gondolatoktol, de nem felejtettuk el, hogy ez a part akar jogtalan eszkozoket is felhasznal a sajat erdekeire (lasd Kubatov lista), ezert aztan ketsegem sincs mire hasznalnak a "erroristak elleni" torvenyeiket. Nekik ugyansi nem a muszlim szelsoseges a terroristak, hanem akik nem nyaljak a segguket.

Szelid sunmalac 2016.03.24. 19:59:27

@Afrika steht an der Elbe: te Batyu (vagy Ulpius, a f*sz se tudja mar), teged elhajtottak mar az osszes tobbi lgl az anyad f*s*ra?

jágör68 2016.03.24. 20:57:46

Juncker, Schultz, Merkel, Hollande és a többi NSA-báb biztos garancia a teljes pusztulásra

Bogyó 2 2016.03.24. 21:04:18

"Paradox módon az a helyzet állt elő, hogy eljött az ideje a szabadságjogok korlátozásának. Azokat a kivívott eszméket kell most egy időre karanténba csuknunk, amelyek létrehozták az Európai Uniót."

Aztán miért pont most?
2001 USA 3000 halott
2000 Moszkva 13 halott
2002 Moszkva 130 halott
2004 Moszkva 41 halott
2004 Madrid 191 halott
2004 Beszlán 336 halott
2005 London 56 halott
2008 Mumbai 166 halott
2010 Moszkva 40 halott
2015 Párizs 137 halott
2016 Brüsszel 31 halott

Akkor miért most? Miért nem volt ez világos 2001.szeptember 11. után, vagy a madridi, vagy akkor már a londoni merénylet után? Az Eu területén? Ja, hogy mert a jó magyar polgár csak tavaly látott migránsokat és eddig le se szarta a merényleteket, most meg hirtelen nagy bőszen a propaganda által feltüzelve az európai értékek nagy védelmezőjévé vált és minden merénylet után igazolja magát, hogy ugye megmondtam, hogy senkit nem kell befogadni. érdekes 2005-ben nem mondott semmi ilyesmit. Pedig merényletek ezelőtt is voltak Nyugat-Európában, meg ezután is lesznek, csak a magyarok most lettek ilyen nagy okosok, hogy elhiszik, hogyha a szíreket Görögországból nem engedték volna tovább, akkor nem lett volna merénylet Párizsban vagy Brüsszelben. Sajnos ez nem így van.

jágör68 2016.03.24. 21:19:34

@Bogyó 2:
Hülyegyerek. Korábban 10 évente voltak merényletek Európában- most meg havonta történik valami.
Ha nem is robbantanak, nemi erőszakolnak, inzultálnak, fenyegetnek.

Csinálják azokkal, aki bombázták őket.
Nekünk semmi közünk hozzá

librikus 2019.07.04. 11:16:45

Az európai újkor a spanyol évszázaddal vette kezdetét, melyet a francia, majd a brit évszázad követett. A huszadik századnak, a német évszázadnak kellett volna lennie. A két vesztett világháború ellenére is -ez időben- Németország maradt Európa legerősebb gazdasági hatalma. Közben az új világ gazdasága és népessége úgy megerősödött, hogy Amerika nemcsak Németország, de egész Európa felett hegemóniát szerzett.
A tizenkilencedik évszázad végére kifejlődött nagyhatalmak: Franciaország, Nagy-Britannia, az Osztrák–magyar monarchia, Oroszország, Németország, az Amerikai Egyesült Államok és Japán, kevés katonai erővel biztosíthatták volna szuverenitásukat, de egyesültek két ellentétes hatalmi blokká, majd 1914 nyarán háborúra keltek. Minthogy a nagyhatalmak az egész világot birtokolták, a konfliktusuk világháborúvá fajult. Az első világháború az európai nemzetek összeférhetetlenségéből fakadt. A másodikat viszont a nemzetközi finánchatalom (amely Amerikát gyarmatosította FED – mára pedig az egész földkerekség meghódítására spekulál) bábja Roosevelt és emberei illesztették össze.
A Második világháború győztesei SZU-US megosztoztak Európán, majd mindkettő a maga hatalmi szférájában Európára kényszerítette saját rendszerét, ideológiáját és törvényeit.
A Szovjet Birodalom saját fogyatékosságain összeomlott, de Oroszországban a jelcini liberális anarchia után Putyin rendet - fél liberális fél nemzeti rendszert teremtett. Azóta Amerika nem az egyedüli nagyhatalom.
A kínai rendszert szabad piacgazdasággal de patriarchális politikai rendszerrel sem lehet kommunizmusnak nevezni. De bármely rendszer gyökeredzik is meg Kínában rövidesen nagyhatalommá válik ez a hatalmas nemzet.
Ahogy más nagyhatalom felett, úgy Németország felett is elmúlóban van az idő. A mai Németország nem lenne képes az egész világ ellen évekig háborút viselni, mint a múlt század elején, a győztesek propagandája mégis mumusként ijesztgetik Európa népeit a németekkel. Bilderbergék tudják miért!
Nyugat Európa kellemes jólétben élt a háború utáni évtizedekben az amerikai esernyő alatt, oly annyira, hogy saját védelméről is megfeledkezett. Pedig Európa centrikus külpolitika és honvédelem híján csak Amerika bábjai lehetnek a szuper liberális brüsszeli politikárusok kiknek a Bilderberg Társaság tömegtájékoztatásán adja tudtul mit tegyenek, illetve mellőzzenek!
Afelett, hogy két világháborúban Európa elvesztette addigi prioritását, még súlyosabb a győztesek ránk kényszerített törvényei alapján betelepített idegenfajú népség, melyek épp úgy mint Amerikában -rövid történelmi időn belül- túlszaporodnak az autochton népességen, és dezolálják úgy Európát mint Amerikát. Hozzátehetjük, hogy a volt Szovjet Birodalom területén a türk és mozlim népek, -nem sokára- szintén túlnövik a szláv népességet.
Miután kifogy a fosszilis energia, a jövő energiaforrása a nap lesz, amiből bőven van az arab sivatagban. Az energiabőség vonzani fogja az ipart, a szemita faj pedig ért a kereskedéshez. Feltehető hogy Arábia, ha áthidalja a „felszabadítást” követő anarchiát, esetleg India szintén felzárkóznak a számottevő hatalmak közé.
Több nagyhatalom kevesebb erővel is megvédheti függetlenségét, és közülük ha kettő hadra kel tekintettel más hatalmakra nem zúzhatják egymást végképp tönkre, ahogy ezt a két világháború győztesei Európával tettéktették.
süti beállítások módosítása