Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Fotelforradalom volt Budapesten?

2016. február 29. - Herczeg Sándor

Az Apostoli Magyar Királyság saját magát kinevezett kormányzója betartotta legutóbbi ígéretét. Február 29-én egy kihangosítóval felszerelt Lada Niva-ban valóban elutazott Budapestre az általa bejelentett hatalomátvételre. Az egész cirkuszból végül csak annyi valósult meg, hogy egy koronautánzatot helyezett egy üres bőrfotelbe cirka tíz hívétől körülvéve. De ne essünk kétségbe: a magát szakrális vezetőnek és vezérlő főfejedelemnek is valló Borbély József nem fogja feladni, habár követői helyében elgondolkodnék egy-két dolgon.

Borbély ugyanis elég sokat ígért a hatalomátvétel promóciós kampányában, amiért hívei szinte pajzsra is emelték. Korábban nem kevesebbet, mint azt, hogy 2011.11.11-ig - Borbély ekkor helyezte vissza jogaiba a királyságot - visszamenőleg járni fog mindenkinek, az általa egyébként régebben alapított Szent Korona Bankon keresztül, havi 400 ezer forint alapjövedelem. Ez szerény számítások szerint is nagyjából 19 millió forint minden egyes magyar állampolgárra vetítve, ergo Borbély elegánsan azt jövendölte, hogy összességében 192 billió forintot fog kifizetni. 

elrendeltetett.png

(forrás: Borbély József Facebook-profilja)

Most tekintsünk el attól a ténytől, hogy hazánk költségvetésének kiadási főösszege 16 561 999,1 millió forint, hiszen egy kormányzó nem adhat mindenféle apróságra. Ettől függetlenül az mégis elég gavallér ígéretnek tűnik, hogy ezt az ígéretet kiterjesztette a migránsokra, sőt egy nagyvonalú húzással az egész földkerekségre is, amihez természetesen új cím dukált. A szokásjoghoz híven ezt is saját magának adományozta.

borbely_migrans.png

(forrás: Borbély József Facebook-profilja)

Ezen felbuzdulva, s támogatóinak lelkes biztatásától kísérve indulhatott meg a február 29-i hatalomátvételi folyamat. A legnagyobb reményeket persze azok táplálták, akik ettől devizahiteleik kifizetését remélték a Szent Korona Bankot használva, hiszen a korábbiakban számukra ez volt az elfogadott tény. A Facebook-on meghirdetett budapesti kormányzói attak nem járhatott teljes sikerrel, hiszen a 24.hu beszámolója szerint az eredetileg a Parlamenthez, a Kossuth térre szánt ünnepséget, valamint azt azt szimbolizáló foteles sátrat - kormányzói hatalom ide vagy oda - kénytelenek voltak áthelyezni az Alkotmány utcába. A cikk szerint itt már Borbély is sejtette, hogy nem fog simán menni a dolog, ezért még - legalábbis az írásban ez áll - a statáriumot is belengette. Mindazonáltal a tüntetés kifejezetten békés jellegű volt, a fotelforradalom jelszavához hűen, mindenféle rendbontás nélkül ért véget.

chemtrail_borbely.jpg

(a fotó forrása: Facebook/Chemtrail rajongói klub)

Ettől eltekintve fölöttébb érdekes, hogy milyen hatalomátvétel az, amit összesen 10 ember vesz észre, azok pedig pláne nem, akiknek a hatalmat át kellene adni? A kérdés nyilván költői, hiszen az egész cécó nem érte meg ezt a cikket sem.

chemtrail_borbely2.jpg

(a fotó forrása: Facebook/Chemtrail rajongói klub)

Néhány kérdés miatt talán mégis. Vajon a "kormányzó" hívei mikor kérik számon az ígéretben megjelölt pénzeket és intézkedéseket? Mikor jönnek rá, hogy a közműszolgáltatók nem fogják visszakapcsolni a kifizetetlen számlák miatt nem működő szolgáltatásokat március elseje után sem? Mikor ébrednek rá, hogy lakástörlesztésüket egyetlen pénzintézet sem fogja elfogadni a Szent Korona Bankon keresztül, a virtuális szentkorona pénznemben?

Végül: mi lesz Borbély Józseffel és azokkal, akik elveit most fennen terjesztik, ha egyszer felkapcsolódik a villany?

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr48430166

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2016.02.29. 19:59:13

Persze elemebetegeknél nem számít, de a 6, ne legyen már 10.

strucckakas 2016.02.29. 23:27:12

Csak ülök, és nézek ki az arcomból... Egyszerű volna mondani, hogy 'őrült', de itt kicsit másról lehet szó. Mondjuk van egyfajta küldetés tudata, az rendben van, de mégis, hogyan képzeli a hatalomátvételt tömegbázis és karhatalom nélkül?
Ki ez az ember? Milyen végzettsége, múltja, tapasztalata van?
Vagy egyszerűen csak: elmebeteg?

colonel Tigh 2016.03.01. 12:58:22

Vezérlő főfejedelem? De mit vezérel? Áramköröket? Nem vezényelni akar?

kvadrillio 2016.03.01. 12:59:25

Jövő héten dönt a kormány a turizmus központosításáról
-ef-
-ef- követés
2016.03.01. 11:25
Előzmény (1)

Varga Mihály megtorpedózza a turizmus államosítását

A kormány már március 9-i ülésén döntést hozhat egy új turisztikai ügynökség létrehozásáról, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) kerülhet majd – jelentette be az Országmárka 2.0 konferencián kedden Rogán Antal.

Rogán, aki 2015 ősze óta a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, úgy gondolja: a magyar idegenforgalom teljesítménye növekszik, de az ország még mindig nem használja ki lehetőségeit. A kormány ezért arra készül, hogy az állam által ellátott feladatokat ne a hagyományos bürokratikus rendben lássa el, hanem egy rugalmas ügynökségbe szervezze.
D VG20150707016
Fotó: Varga György

„Semmilyen államosításról nincs szó, hiszen az állam azt tartja meg, ami a sajátja, saját feladatait és forrásait rendezi egy helyre; nem kíván elvenni senkitől semmit. A kormány már tárgyalt az előterjesztésről, és március 9-én a végső döntést is meghozhatja” – közölte Rogán Antal.

Az új állami turisztikai ügynökség híre február elején röppent fel. A terv jelentős átszervezéssel járna, többek között átkerülne a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, és maga Rogán is kiemelt szerepet kapna az átszervezésben. Mostanáig azonban úgy tűnt, az érintett tárcák nem értenek egyet az ügyben, és az NGM nem szívesen adná ki a kezei közül az ágazatot.

HMMM...ÉS ORBÁNRÁHEL LESZ A VEZETŐJE ???? MERT SVÁJCBAN KITANULTA HOGYAN KELL OKTATNI ÉS VEZETNI ??? :o))))

Sir Galahad 2016.03.01. 13:07:51

A kormányzó úr szórakoztatóbb jelenség, mint a komplett sóderklub, ne tessék bántani - ő sem bánt senkit. Ez egy szórakoztatóipari performance. Én gyakran látogatom a honlapját, mindig jókat mosolygok.

erol 2016.03.01. 13:17:36

Az Apostoli Világkirályság Vezérlő Főfejedelme. Na itt lefordultam a székről a röhögéstől.

Bikli néni 2016.03.01. 14:31:23

@Sir Galahad: Az a baj, hogy sokan halálosan komolyan veszik, hogy a Szent Korona vagy mi a túró a neve Bank majd kifizeti helyettük STK-ban (1 STK = 200 HUF) a bedőlt hiteleiket meg a közműtartozásaikat. És ezek az emberek ülnek ölbe tett kézzel (mert a pénz már csak olyan, hogy alanyi jogon jár és az égből potyog, ugye), aztán vannak felháborodva, amikor a végrehajtó meg a valódi bank alkalmazottja néz rájuk, mint ló a tökre, hogy miről beszélnek.

Az, hogy kiment oda tegnap bolondot csinálni magából és több ezer ember röhögte könnyesre rajta magát, már csak egy mellékvágány.

Sir Galahad 2016.03.01. 15:01:33

@Bikli néni: Hülyék mindig is voltak, vannak, lesznek, rajtuk nem lehet segíteni, ha nem a kormányzó úr hülyíti őket, úgyis lesz más. Én jól szórakozok rajta, az biztos.

s 2016.03.01. 15:42:54

Itt arról van szó, hogy az egészségügy jelenlegi szorult helyzetében már a hozzátartozóknak kellene bevinni a gyógyszert, de nekik sincs erre pénzük. Így lesz az emberből az Apostoli Világ Királyság Vezérlő Főfejedelme és akkor még örülhetünk, ha itt meg is áll a produkció.

kvadrillio 2016.03.01. 15:45:06

Mezőhegyes: Nemzeti Ménesbirtokkal túrják ki a nemkívánatos birtokosokat
-ef-
-ef- követés
2016.03.01. 14:19 Módosítva: 2016-03-01 14:37:59

Kedden kiderült, mit kezd a kormány a Mezőhegyesi Ménesbirtok földjeivel, amelyekről mostanáig hiába próbálták kitúrni a korábbi üzemeltetőket: határozattal döntöttek egy Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság nevű lovasfarm megalapításáról a területen. A kormány eredetileg el akarta adni a szóban forgó 2000 hektárt, de a liciten földeknek több mint a felét megszerezték a Ménesbirtok mostani üzemeltetői. Az árverés után furcsa módon úgy döntöttek, mégsem eladó mezőhegyesi birtok.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság megalapításáról szóló 1097/2016 kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. Az indoklás szerint a cél „az állami vagyon megóvása, az állattenyésztés és növénytermesztés egyes ágaihoz kötődő képzési feladatok összehangolt végrehajtása, a történelmi magyar lófajták génállományának megőrzése, a lovasturizmus fejlesztése és a térség foglalkoztatási mutatóinak javítása”.

na, EZÉRT FOG ERŐSZAKOS HALÁLLAL MEGHALNI ECCER ORBÁN r!!!!! sajnálom őt....:(

s 2016.03.01. 15:59:34

@kvadrillio: "sajnálom őt"
Én meg nem.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.03.01. 18:22:10

Mégiscsak újra kéne nyitni a Lipótot.

Fogas*üllő 2016.03.02. 08:04:30

Nem értem,hogy mi bajotok van "Őfelségével"...hasonló van a briteknek is,csak azt Bözsi néninek hívják. Én bizony önként támogatom szegény virtuális uralkodót,ha a többi hasonló élősködőt rám kényszerítheti a hatalom.Az egész tökkelütött uniós vezérkar kb. így nevezte(tte) ki magát a hülye milliók fölött uralkodni.Én szurkolok neki,ő legalább nem okoz semmi kárt. Javaslom neki,április elsején vegye magát komolyan és a többi felújított és arra váró történelmi épület mellé követelje a Sárga ház felújítását, hogy a trónjának legyen rendes helye. A Kossuth teret pedig hagyja meg a Japán túristáknak,meg a többi komolytalan ostoba kempingezőnek. Szurkolok Önnek Méltóságos AVVF. :D

Bikli néni 2016.03.02. 09:41:02

Megmondom, mi itt a baj. Vegyük példának Marikát, az egyszeri Borbély-hívő asszonyt, akit szorongat a bank, a végrehajtó, a gázszolgáltató. Marika alapesetben megpróbálna kitalálni valamit, egyezkedni a Főgázzal vagy részletfizetést kérni, kölcsönkérni a rokonoktól, BÁRMIT, hogy ne kapcsolják ki a villanyt meg a radiátort a hálószobában, mert akkor megveszi az Isten hidege. Próbál csinálni valamit, aztán vagy jut valamire, vagy nem, de legalább próbálkozik, és addig talán a Főgáz se szarja le, hogy ott fagy-e meg a saját szobájában.

Na erre jön Borbély, aki elhiteti Marikával, hogy lósz*rt se kell csinálnia, mert majd az égből pottyan neki az estéká, és majd meglobogtat neki egy szkrínsotolt kamuoldalt a szentkorona-egyenlegéről, akkor a végrehajtó, az óraleszerelő meg az őket védő rendőrök fejvesztve fognak az ajtajából menekülni, de előtte még jól bocsánatot is kérnek tőle, hogy zaklatni merték a kedves nemfizető fogyasztót.
És minden nyomorult, irreális szalmaszálba belekapaszkodnak ezek a marinénik, ahelyett, hogy leülnének elgondolkodni, hogy oldhatnák meg az életüket. Erre jön ez a Borbély, és így beeteti őket.

Nyilván, ehhez alapértelmezés, hogy a marinénik sötétek, mint az éjszaka, és nem értik meg a legalapvetőbb jogi és közgazdasági alaptételeket sem (már amit Borbély a Vht-ról magyaráz, egy akkora jogi nonszensz, hogy a fejemet fogom), de pont azt tartom rettentő gerinctelennek és károsnak, hogy az ilyen nyomorult emberek bajából próbál az ürge tőkét kovácsolni, és egyszerűen nem méri fel, mibe sodorja a szerencsétlen híveit.

Teddius 2016.03.06. 09:22:12

Bikli néninek maximálisan igaza van. Kiegészítve azzal, hogy a Kormányzó pénzt kér a veégrhajtási ügekben nyújtott "segítségért", nem is keveset;annyiért már hozzáértő ügyvédet is lehet találni, aki érdemi segítséget nyújthat.
Másrészt ezen felül is kér/elfogad anyagi javakat a Kormányzó úr. Végtelen nagylelkűségében nem ragaszkodik a Szent Koronához, hanem elfogadja forintban is...

És azt még nem is említettem, hogy nem egydül dolgozik, segítő stábja is van... éljen a társtettesség :)
süti beállítások módosítása