Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Mi történt az 1990-es Fidesz-frakció tagjaival?

2016. január 09. - Herczeg Sándor

A rendszerváltás utáni első szabadon megválasztott Parlament második legkisebb képviselőcsoportját az akkor még korhatáros alapon működő Fiatal Demokraták Szövetsége alkotta. Ebből a frakcióból még mindig sokan tartoznak a politikai élvonalhoz. De korántsem mindenki.

Az alakulóüléskor 22 fideszes képviselő foglalt helyet az Országgyűlésben, közülük négyen – Kósa Lajos, Kövér László, Németh Zsolt és Orbán Viktor – megszakítás nélkül azóta is tagjai a törvényhozásnak. A közhiedelemmel ellentétben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nem tartozik ide, hiszen ő 1994-ben néhány hónapot kihagyott, csupán a népszerű színész, Eperjes Károly lemondásával kapta meg mandátumát a párt országos listájáról. Ezt azóta is őrzi.

fodor_kover.jpg

Kövér László, Deutsch Tamás és Fodor Gábor egy Fidesz-rendezvényen 1990-ben

(a fotó forrása: Index Földi Imre/MTI)

Öt egymást követő ciklusban volt képviselő Áder János is, kétszer országos listáról, háromszor pedig Csornán szerezte mandátumát. A párt frakcióvezetőjeként, majd házalelnökként és elnökként is dolgozó jogász végzettségű honatya 2009 nyarán nyergelt át az Európai Parlamentbe, ahonnan 2012-ben tért haza. 2012. május 10-én választották köztársasági elnökké.

Az idén 50 esztendős Deutsch Tamás szintén 19 évig volt a magyar Parlament tagja. Az első Orbán-kormányban közel három évig ifjúsági és sportminiszter volt, ellenzékben pedig két évig az Országgyűlés alelnöke. 2009 júliusában tette át székhelyét Brüsszelbe, azóta európai parlamenti képviselő. 2014 végén Orbán Viktor az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá is kinevezte.

Kalandosabb pályát futott be Fodor Gábor. A politikus a ciklus közepétől különutas politikát folytatott, majd 1993-ban két társával kilépett a pártból, sőt mandátumáról is lemondott. Rövid szünet után, 1994-ben, már az SZDSZ tagjaként tért vissza, 1994-ben művelődési és közoktatási, 2007-ben környezetvédelmi és vízügy miniszter lett, de mindkét posztról lemondott. 2009-ben a párt belső konfliktusa miatt távozott a Parlamentből. Öt év szünet után, az ellenzéki összefogás pártlistáján került újra a törvényhozásba, az általa 2013-ban alapított Magyar Liberális Párt elnökeként. Jelenleg független képviselő.

Az 1990-ben még orvostanhallgató, mentőtisztként is dolgozó Frajna Imre 1994-ben kikerült a Parlamentből. Négy év kihagyás után 1998-ban és 2002-ben is megnyerte a Pest megyei 10-es, pilisvörösvári központú választókerületet az akkor már orvosként tevékenykedő politikus, aki leginkább az egészségügyi bizottság munkájából vette ki a részét, öt hónapig államtitkár is volt. 2006-ban távozott a politikai élvonalból, később a TEVA gyógyszergyár stratégiai kapcsolatokért felelős igazgatójaként dolgozott.

Az 1990-es Fidesz-frakció legfiatalabb tagja volt az akkor mindössze 23 esztendős Glattfelder Béla. Az agrármérnök képesítésű politikus 1990-től 2004-ig volt országgyűlési képviselő. 2000 és 2002 között a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára, ezt követően 2004-ig az Országgyűlés mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságának alelnöke. 2004-ben választották európai parlamenti képviselővé. Tagja volt az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának, póttagja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságnak, helyettesítő tagja a Halászati Bizottságnak, valamint tagja az EU-Mercosur Közös Parlamenti Bizottságnak és az EU-Oroszország Közös Parlamenti Bizottságnak. Tíz évig dolgozott Ep-képviselőként Brüsszelben, majd 2014-ben a harmadik Orbán-kormányban a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára volt 2015 október végéig.

Hegedűs István volt 1990-ben a legidősebb fideszes. Az akkoriban 33 esztendős szociológus szintén korán eltávolodott a Fidesztől, hiszen már 1993-ban Fodor Gábor vonalához tartozott, noha a frakcióból nem lépett ki és mandátumát sem adta vissza. Azóta oktatóként és tanárként tevékenykedik. Jelenleg a Magyarországi Európa Társaság elnöke, oktató az École Supérieure des Sciences Commerciales d’Angers (ESSCA) budapesti - angol nyelvű - nemzetközi szemeszterén, illetve a magyar Team Europe tagja. Szakterülete a politikai pártok, a média és politika, valamint az Európai Unió.

A közgazdász Mádi László 2010-ben, húsz év parlamenti jelenlét után búcsúzott. Egy számára rosszul sikerült nyilatkozat után a Fidesz már nem is indította a 2010-es választásokon, mivel az ingatlanadó ügyében szembement a párt álláspontjával. A politikától teljesen eltávolodott. Egy 2014-es hír szerint akkor a jegybank készpénzlogisztikai igazgatóságát vezette.

Ugyancsak az 1993-as pártszakadás következtében távozott Molnár Péter, aki szintén visszaadta mandátumát. Az esztéta és jogász végzettségű politikus leginkább médiaügyekben nyilvánult meg egészen kilépéséig, hiszen Fodor Gábort nem csupán a lemondásban, hanem az SZDSZ-be is követte.1994 és 1998 között a szabaddemokrata frakció tagja volt, a ciklus végén került ki a törvényhozásból. 2013-ban hallatott újra magáról, amikor a Fidesz újraszervezését kezdeményezte. „Az egykori fideszes, majd SZDSZ-es országgyűlési képviselő akkor azt mondta: az újraalapításra azért van szükség, mert a mai Fidesz - mostani vezetőinek állítása ellenére - már nem a 25 évvel ezelőtt indult párt értékeit képviseli. Szerinte a kormánypártot nem lehet azonosítani a Fidesz-szel, az ugyanis csak egy utódpárt.

A politikai elitből eltűnt a környezetvédelmi kérdésekben aktív Pap János is. A Győr-Moson-Sopron megyei képviselő három ciklust húzott le, mandátuma 2006-ig tartott. Azóta nem szerepel a híradásokban.

Rockenbauer Zoltán 1990-től 2006-ig volt a Fidesz országgyűlési képviselője. 1999 és 2000 közt a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkári posztját töltötte be, majd 2000- től 2002-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának élén állt. 2006-tól szabadfoglalkozású. 2011. június 1-től az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kulturális főszerkesztője. 2012 decemberében felmondott az MTVA-nak a közmédia területén végrehajtott elbocsátásokkal összefüggésben. 2013 júniusától a Műcsarnok munkatársa.

Sasvári Szilárd egykori parlamenti életrajza szerint a Fidesz első oktatáspolitikai programjának egyik kidolgozója, és egy ideig a párt etikai bizottságának elnöke is volt. Az első Orbán-kormány idején, amikor a parlament kulturális bizottságának elnöke volt, Várhegyi Attila távozása után lehetséges kulturális államtitkárként is emlegették, de végül nem ő kapta a posztot. 2002-ben pedig nem is jutott be a parlamentbe, így a köztévé kuratóriumi tagságával vigasztalódhatott, majd a fővárosi közgyűlésben politizált 2006-ig. Később egy hajózási cég, az Esztergom-Mahart Kft. ügyvezető igazgatója lett. 2015-ben az esztergomi képviselő-testület leváltotta a városgazdálkodási feladatokat ellátó, önkormányzati tulajdonú Strigonium Zrt. vezérigazgatóját és a feladattal átmenetileg a volt fideszes képviselőt bízta meg.

Szájer József politikai pályája közismert. A jogász képesítésű szakember 2004-ig a magyar, azóta megszakítás nélkül az Európai Parlament tagja. Nagy szerepet vállalt az új Alaptörvény kidolgozásában.

Érdekesen alakult az 1990-ben még csak 24 éves, pszichológus Szelényi Zsuzsanna pályafutása. A már az első ciklusban is Fodor Gáborral szimpatizáló honanyát 1994-ben nem indította a Fidesz, később ki is lépett a pártból. 1994 és 1996 között a Kulturális és Oktatási Minisztérium miniszteri biztosa. 1996–2010 között az Európa Tanács tisztviselője, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ igazgatóhelyettese. 2010-ben a Roma Oktatási Alap igazgatója. 2011-től nemzetközi fejlesztési tanácsadóként dolgozik a Balkánon, Észak-Afrikában, Kelet-Európában és Magyarországon. 2013 márciusában az Együtt 2014 választási szövetség alapítója a Haza és Haladás Egyesület képviseletében. Bajnai Gordon mandátumáról való lemondása után bekerült az Országgyűlésbe 2014-ben, pontosan 20 esztendő után.

Tirts Tamás 2006-ig, négy cikluson át képviselte a Fideszt.  A magyar-történelem szakos tanári diplomával rendelkező szakember az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyetteseként tevékenykedik.

Egykor a Fidesz alelnöke is volt Trombitás Zoltán, aki 1990 és 1998 között politizált a Parlamentben. 1998-tól tíz éven keresztül a Magyar Rádió kuratóriumában képviselte a pártot, majd visszatért eredeti – orvosi - szakmájához az egészségügybe: igazgató főorvos volt a mezőtúri városi kórházban, főigazgató a budapesti Szent Ferenc kórházban, illetve vezérigazgató a Budapesti Egészségközpontban. Később kinevezték a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház főigazgatójává, amely tisztséget jelenleg is betölti.

A közgazdász Ungár Klára Fodor Gáborhoz hasonló körülmények között, 1993-ban távozott a Fideszből és a Parlamentből is, de fővárosi közgyűlési mandátumát megtartotta, 1994-től az SZDSZ-frakció tagja volt. 1994 és 1998 között SZDSZ-es országgyűlési képviselőként dolgozott. 2009-ben kilépett a pártból. Jelenleg a SZEMA (Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt) elnöke.

Wachsler Tamás 1998-ig volt az Országgyűlés tagja. Az első Orbán-kormányban egy ideig a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt, erről a pozícióról 2000 szeptemberében mondott le. 2014-ben a Steindl Imre Program igazgatójaként dolgozott, melynek célja egységes kialakítású Kossuth tér volt, azaz az új díszburkolat, valamint a megnövelt mennyiségű parkosított felület kialakítása az Országház környékén.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr358254394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezust 2016.01.09. 15:35:28

a diszpintyek.
molnárpéter ujabban a slampoetry müfaj érdekes képviselője,és dolgozott a tápszinszáznak is

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 15:50:59

A Fodor most sajnálhatja, hogy 1993-ban lefeküdt a pufajkáskormánynak. Ha akkor nem hallgat a szirénhangokra, most azért még talán lenne valaki.

whale 2016.01.09. 16:16:41

@Afrika steht an der Elbe: Azt el sem tudod képzelni, hogy valakit ne a vazallus vér hajtson, hanem a meggyőződése, igaz alattvaló?

Netuddki. 2016.01.09. 16:24:52

@Afrika steht an der Elbe: Ugyanolyan senki lenne mint a többi ősfideszes. A pénz nem minden, és ugyanolyan könnyen el lehet veszíteni mint összelopni...

dr. mesterséges színezék 2016.01.09. 16:28:56

@Afrika steht an der Elbe: Ahol Deutsch meg Kövér és a többiek a valakik, egészen vállalható alternatíva senkinek lenni.

csak egy néző 2016.01.09. 16:32:50

Már akkor egy senki volt, amikor még volt valaki.

www.youtube.com/watch?v=HydCOeQhJUc

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 17:22:41

Elnézve Fodor sertepertélést, azért igen szeretné, ha lenne még valaki.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 17:26:03

@whale:
Hát igen. Megingathatatlan meggyőződésre vall 1989-ben antikommunistát játszani, majd 4 év múlva összebútorozni a kommunistákkal.

gázóra ellenőr 2016.01.09. 17:28:19

@Afrika steht an der Elbe: " most azért még talán lenne valaki. " - jaja, ha feladja az elveit a pénzért cserébe. Stimmel.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 17:39:33

Ugye ezért még emlékszünk, kedves libsik?

1994, az első forduló előtt: nem lépünk koalícióra az MSZP-vel. Arról szó sem lehet.

Az első forduló után: OK, koalícióról lehet szó, de nem lépünk be Horn Gyula kormányába.

A második forduló után: beléptünk Horn Gyula kormányába.

E metamorfózis egyik emblematikus figurája volt ez a szerencsétlen Fodor, aki mára már pont úgy néz ki, mint egy kiöregedett hatvannyolcas fasz. Aki még mindig azzal jön, hogy éljen a semmi hatalmat senkinek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.09. 17:40:32

Tanulságos. Látszik, hogy kik voltak azok, akiket elvek vezéreltek és kik azok, akik a pénzt követték...

@Afrika steht an der Elbe:
Ennek az lehet az oka, hogy a magyar politika olyan sajátosan alakult, hogy azok, akiket lelkesen kommunistáznak, kevésbé kommunisták, mint azok, akik ezt rájuk mondják.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 17:51:09

@Lord_Valdez:
Felteszem, ez a szabály a libsikre is vonatkozik. Miután úgy kommunistáznak tavaly április óta, mintha ezért fizetnék őket.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.09. 17:54:20

@Afrika steht an der Elbe:
Ez nem szabály, hanem egy sajátos helyzet. Jelenleg úgy néz ki, hogy ideológiailag a DK jobbra található az MSZP-től, az MSZP a Fidesztől, és a Fidesz a Jobbiktól. Megnevezésben viszont fordítva.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 18:00:05

@Lord_Valdez:
Ja, értem. Tehát, ahogy az európai libsizmus zászlóshajója, a Spiegel is írta nemrégiben: ma az a jobboldali, aki nem látszik annak.

Zseniális.

Soha nem gondoltam volna, hogy minden idők legnagyobb magyar filmje egyszer ismét aktuálissá válik. Az a gyanús, aki nem gyanús.

Nos, ennek az őrületnek lett egyik fullajtárja ez a szerencsétlen Fodor. Ha már róla szól a poszt.

noblesseoblige · http://fratrescalendarum.blog.hu 2016.01.09. 18:07:21

@Afrika steht an der Elbe:

Súlyos gondjaid lehetnek, hogy csakis a mai magyar politikában nem sok vizet zavaró ballibekre izgulsz. Tipikus homokos ÁVÓs.

gázóra ellenőr 2016.01.09. 19:34:11

@Afrika steht an der Elbe: Emléxünk kedves narancstálib? Ki is volt a Liberális Internacionálé alelnöke?

@noblesseoblige: Ő erre veri ki. Az asszonyra nem számíthat.

gázóra ellenőr 2016.01.09. 19:36:15

@Afrika steht an der Elbe: Különben hogy jönnek ide a libsik? Csak nem az 1990-es fidesz frakció okán jutottak eszedbe?

libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi,

Na erre verheted egész éjszaka!

fantázia dús nick 2016.01.09. 19:53:18

@Afrika steht an der Elbe: Te barom! Orbán meg ez a banda libsi volt még 1990-ben. Terelsz?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.09. 19:55:55

@bértrollbosszantó_kovi1970: most még nagyobb, ráadásul köpönyegforgató senki :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.01.09. 19:59:02

@Afrika steht an der Elbe:
Az egy magyar újság? Miket tudok meg.

@fantázia dús nick:
Mi az, hogy? Annak idején azt mondták, hogy a Fidesz szinte a SZDSZ ifjúsági tagozata.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 20:24:45

@Lord_Valdez:
"Az egy magyar újság? Miket tudok meg."

Jellegzetes libsi mellébeszélés.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.09. 20:36:04

@gázóra ellenőr:
Kedves liberálfasiszta barátom.

Mielőtt narancstálibozol, igazán, tudatnád, hogy épp a két kedvenc országod pénzeli az iszlám államot, akik ma született bárányok a tálibokhoz képest.

Na jó, most utoljára elfogadom, hogy "liberális demokrata"-ként tökéletesen elveszítetted a kapcsolatodat a valósággal. De ez az utolsó alkalom.

ulpius66 2016.01.09. 22:03:49

Nekem is tetszik a cikk!

Folytathatod a többi 1990-es frakciókkal.....
(talán a kisgazdák mán voltak is...)

1ghost 2016.01.09. 22:28:52

@Afrika steht an der Elbe:

"liberálfasiszta"

Na, grat bazdmeg! Ez van, ha az evolúció valakinek az agya helyére narancsot növeszt.

pamut 2016.01.09. 23:04:48

"Mi történt az 1990-es Fidesz-frakció tagjaival?"

Többségük áruló lett.
Először a liberális elveiket árulták el, amire annyira büszkék voltak, mára pedig elárulták a demokratikus elveiket is, nem is szólva a nemzetről.

Ha az akkori Orbán találkozna a maival leköpné és fejbe rúgná. És kb. az lenne a véleménye róla hogy nagyobb rohadék geci mint Torgyán.

hétköznapi libsizmus 2016.01.09. 23:06:16

Fodorgábor meg Ungárklára mér nem lépnek koalícióra egymással? Az már 0%
+ 0%, azaz Együtt 0% lenne, ami nem több ugyan, de nem is kevesebb a semminél

Május 40. 2016.01.10. 04:25:33

Fodor Gábor egyik első nagy akciója kulturális miniszterként a '94-es Sziget (akkor éppen Eurowoodstocknak hívták) ünnepélyes megnyitóbeszédének elmondása volt a 2-es számú nagyszínpadon. Akkora füttykoncertet életemben nem hallottam azóta sem.

6.Lenin önálló gondolata 2016.01.10. 04:52:10

@Afrika steht an der Elbe: Ugye azért még emléxünk, kedves narancsbarom?
1998 "Torgyánnal sosem kötünk koalíciót!"

fantázia dús nick 2016.01.10. 08:03:09

@Afrika steht an der Elbe: Aha! És a kedvenceid nem liberálisok voltak annak idején? "csuhások térdre" "Torgyánnal nem kötünk kolaíciót"

fantázia dús nick 2016.01.10. 08:04:07

@1ghost: "az agya helyére narancsot növeszt. " -rohadt narancsot ráadásul

foson osonó soson 2016.01.10. 10:12:55

@Afrika steht an der Elbe: Hát igen. Megingathatatlan meggyőződésre vall 1989-ben liberálist játszani, majd 8 év múlva átmenni konzervatívba.

Bogyó 2 2016.01.10. 11:19:35

@Afrika steht an der Elbe: "A Fodor most sajnálhatja, hogy 1993-ban lefeküdt a pufajkáskormánynak. Ha akkor nem hallgat a szirénhangokra, most azért még talán lenne valaki. "

Látod, erről van szó. Ő maradt liberális, ugyanúgy mint 1988-ban. És Orbán, Kövér meg a többiek? Pufajkáskormányt emlegetni meg kb. olyan szint, mintha Soros-bérenceznék a jelenlegit. A Horn-kormány véletlenül se kommunista módón kormányzott, minden értelmes ember tudja, a jelenlegi sokkal több ilyen vonást mutat. Az persze más kérdés, jó volt-e úgy. De az a kormány semmi olyan dolgot nem tett, ami gyökeresen ellent mondott volna a liberális alapértékeknek. Mellesleg Horn nem bírta Fodort és Fodor onnan is távozott, amikor sorozatosan nem értett egyet döntésekkel, amikben vagy igaza volt, vagy nem. De nem ragaszkodott betegesen a hatalomhoz, ő nem volt hajlandó bármilyen politikai irány szólamait visszhangozni mint Orbánék, akik már a politikai paletta minden oldalát igyekeznek lefedni.
A Horn-kormány nem volt kommunista, dehát ha valakinek Thürmer és Pozsgay egykutya, annak kár bármit is magyarázni.

"Ugye ezért még emlékszünk, kedves libsik?"
És kedves konzervatív, vagy nem is tudom ki, szerinted a Fidesz mit játszott el Torgyánnal?

"Az a gyanús, aki nem gyanús."
Pontosan, ez megy ma. Nem tűnt fel kedves barátom, a migránsellenes hisztéria, a nemzeti konzultációk, párthűséget előtérbe helyező munkahelyi kinevezések, Kubatov-listák idején? Nem tűnik fel, mi történik? Virág elvtárs él és virul, csak Fidesz-tagkönyve van.

Merllesleg érdekes Fodort különutasként emlegetni, aztán megint egy, meg megint egy ember, aki az ő értékeit osztotta Szelényitől Molnáron át Hegedűsig. Fodorék az eredeti liberális irányvonal mellett maradtak, Orbánék meg meglátták, hogy így az életben nem jutnak kormányzópárti szerepkörbe és ott volt a luk az MDF összecsuklása idején. A hatalom fontosabb volt és ezt megértették a többiek, egyben elárulva az eredeti értékeket, hiszen nem az MSZP szavazta meg helyettük a Liberális Internacionálé tagságát, ők voltak azok, Kövérestől, Szájerestől, Kósástól és Orbánostól. Ez a helyzet, ha valaki tisztán lát.

inebhedj - szerintem 2016.01.10. 11:39:18

Bizonyára van kivétel (noha hirtelenjében egy sem jut eszembe) az elmúlt 26 év képviselői közt, de általánosságban egyik kutya, másik eb, megélhetési vadászok, egymásba kuszálodó rokoni, baráti és üzleti kapcsolatokkal (amúgy is rugalmasan váltott felekezeti, világnézeti és párt tagságra semlegesen).

Amúgy tessenek átlapozni a Szabadon választott - Parlamenti almanach, 1990. c. kiadványt, és visszamenőlegesen is színesbedik a történet, sok-sok mókás fordulattal.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.01.10. 11:58:06

@Afrika steht an der Elbe: Ezt pont te mondod narancsbirka? A kedvenceid hányszor is váltottak már világnézetet?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.10. 12:17:50

Ezek a liberálisok tényleg valami fiktív világban élnek.

felcsutisuttyo 2016.01.10. 12:37:48

azért maradt még " felakasztani" való gazember ebből a bandából!

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.01.10. 13:58:43

@enpera: Na itt a másik idióta, aki a libsizésre veri ki.

Prinzessin Erbsen 2016.01.10. 14:18:44

94-ben én úgy gondolkoztam hogy ha kibirtam 40 évet, ez a 4 év már nem oszt nem szoroz. A párttársaim a szadiban nem így vélekedtek, én megmondtam, hogy ha még 4 vet várnak, esetleg van esélyük, a maszoppal azonban 0 sansz.
Én azonnal kilétem, de ezeknek annyira kellett a bársonyszék, hogy csak füttyenteni kellett Horn Gyulának, és mint bódult muslicák borultak rája. Eltelt pár év, és amint várható volt, a volt komcsik megint tacsra tették az országot és magukat is. Ott volt a nagy üresség, madöf már volt, nem kell, maszop nem kell, a fidesz még uj, de már nem fiatalok, hát jöjjön.
Fodor elnök akart lenni a fideszben, de nem kellett, átállt a szadihoz, ott lett is, de megpuccsolták, jellemző hogy miniszterként egy Szőllősiné nevű pedagógus szakszerveztis buktatta meg. Na ezek után nekem nem tudja eljátszani az okos emmbert. helyes fiú, de semmi több.

Jolka40 2016.01.10. 15:31:17

Mind öregek már. Hol vannak a fiatalok? Lesz még kis hazánkban, aki önzetlenül vállalja az emberek képviseletét? Józan ésszel, emberséges lélekkel jó törvényeket hoz?

cardiobascuralis 2016.01.10. 15:34:11

@pamut:
Nem tenné meg.
Túl gyáva volt hozzá akkor is, ma is az.

cardiobascuralis 2016.01.10. 15:36:48

@Bogyó 2:
Hát Fodort azért ne dicsérjük, ő nem liberális, soha nem is volt az, hanem csak egy pénzhajhász szélkakas.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.01.10. 15:42:20

@enpera: Látom a libsizés, meg a rejszolás már annyira eszed vette, hogy már az értő olvasás sem megy. Vagy lehet nem is ment soha.

whale 2016.01.10. 23:23:28

@Afrika steht an der Elbe: Ki is volt a Liberális Internacionálé ALELNÖKE 2002-ig?!?!? :DDD Ekkora öngólokat ne rúgj, mert az alcsuti Maradona infarktust kap.:))))

whale 2016.01.10. 23:25:48

@Prinzessin Erbsen: "Eltelt pár év, és amint várható volt, a volt komcsik megint tacsra tették az országot és magukat is."

A BOKROS csomag alapozta meg a gazdasági fellendülést 1996-2001 között. Nézzél grafikonokat. Csaxólok....
süti beállítások módosítása