Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Ez komoly? Mert viccnek durva lenne.

2015. november 04. - Herczeg Sándor

Azon gondolkodtam, hogy ezeket a mondatokat én írom, vagy máris beszivárgott valaki az éppen ma egy esztendős PoliPraktika blogra, aki megteszi helyettem? A belügyminiszter törvényjavaslata - ami "a meghatározott infrastruktúra, alkalmazás- és tartalomszolgáltatók" számára is előírná, hogy adott esetben titkosszolgákat is foglalkoztatniuk kelljen - nem csak szocialista berkekben csapta ki a biztosítékot, hiszen már jobbikos és fideszes módosító indítvány is meghekkelné.

Három lehetőség is van. Az első, hogy ez egy rejtett vicc, a megtaláló pedig jutalomban részesül, így a megbúvó aknát kiszúró szocialista Harangozó Tamás, a jobbikos Mirkóczki Ádám és a fideszes Vas Imre egyaránt nyereményt kap, hiszen ők mindhárman módosító indítványt nyújtottak be "a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény és más kapcsolódó törvények módosításáról" szóló törvényjavaslathoz. Elképzelhető még, hogy Pintér Sándor túlságosan belerévedt a forradalmi megemlékezésekbe  és időutazott az 50-es esztendők megfigyelőktől, besúgóktól és kémektől hemzsegő korszakába. Ebben az esetben a mai gépezet működésének olajosabbá tételéhez sürgősen fel kellene ébresztenie a már vázolt világot behatóan, sőt egészen mélyen belülről ismerő államtitkárának. 

pinter_index.jpg

Pintér Sándor belügyminiszter

(a fotó forrása: Index/Dull Szabolcs)

A harmadik opcióra gondolni sem merek, hiszen ha Pintér komolyra fordítja, akkor nagy a gond - ugyanis ez viccnek durva lenne. Halvány ötletem sincs afelől, hogy egy rádió, esetleg televízió, netán egy online hírportál tulajdonosa miként tudna suttyomban titkosszolgát dolgoztatni a saját szerkesztőségében olyan újságírók között, akiknek jobb esetben fontos feladata a tények, okok és okozatok felderítése. Nem beszélve arról, hogy amit Magyarországon két ember tud, már nem is titok.

A helyzet fonákságára elsőként Harangozó Tamás jött rá, november 2-i dátummal be is adott egy módosító indítványt, melyet így indokolt:

A kétharmados Nbtv. módosítása ugyan összefüggésbe hozható a Hszt. nemzetbiztonsági szolgálatok kihelyezett állományára vonatkozó szabályainak módosításával, azonban az Nbtv . javasolt módosítása valójában tartalmilag messze túlmutat a jogállási törvények szabályozási körén. Az „infrastruktúra, alkalmazás- és tartalomszolgáltatók” meghatározására sehol a jogrendszerben nincs definíció. Hasonló fogalom a sajtószabadságról és a médiatartalma k alapvető szabályairól szóló 2010 . évi CIV. törvényben található „médiatartalom-szolgáltató ” (médiatartalom-szolgáltató : a médiaszolgáltató, illetve bármely médiatartalom szolgáltatója). Tehát definíció nélkül az Nbtv . törvényjaváslatban szereplő módosítása akár olyan rendkívül tág értelmezést is megnyithat, ami alapján hírportálokat, rádiókat, televíziókat üzemeltető cégek is ebbe a kategóriába eshetnek. Különösen aggályos, hogy a javasolt Nbtv. módosítás következtében kormányhatározatban a jövőben korlátlanul bővíthető lesz azon szervek köre, amelyek kötelesek lesznek alkalmazni a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársait, ha erre felkérés érkezik. Ebbe a körbe tartozik többek között az összes polgármesteri hivatal.

Nem sokkal maradt le a jobbikos Mirkóczki Ádám sem, aki november 4-én a következőket írta módosítójában:

Nemzetbiztonsági szempontból sem indokolható az a jogkorlátozás, amelyet azon ú j rendelkezés bevezetése jelent, mi szerint az , alkalmazás- és tartalomszolgáltató k munkatársával foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíthetne a nemzetbiztonsági szolgálat. E módosítás elfogadásával ugyanis a médiatartalom-szolgáltató köteles lenne foglalkoztatni a nemzetbiztonsági szolgálat munkatársait, amennyiben erre igény érkezik. Tekintettel arra , hogy a jelenleg hatályos nemzetbiztonsági szolgálatokról törvény, a benyújtott törvénymódosítás, illetve annak indokolása sem tartalmazza a tartalom-szolgáltató definícióját, így a jogbiztonság megteremtése érdekében e pont törlése szükséges.

Nem meglepő, hogy a fideszes Vas Imre próbálta leginkább mismásolni az ügyet, ezért ő az óvatos figyelmeztetés eszközeivel élt, amikor szintén november 4-re datálva nyújtotta be saját módosító indítványát - ekképpen elismerve a törvényjavaslat hibáját:

A törvényjavaslat módosítja a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995 . évi CXXV. törvényt (a továbbiakban: Nbtv.), amelyben a szolgáltatók meghatározása nem elég pontos, figyelemmel arra, hogy az Nbtv. nem tartalmaz értelmező rendelkezést. Szükséges ezért a „külön jogszabályok” pontos meghatározása, amelyek a szóban forgó szolgáltatókat értelmező rendelkezésben definiálják. Az infrastruktúra, alkalmazás- és tartalomszolgáltatókra a hatályos jogszabályok még nem tartalmaznak alkalmazható definíciót, ezért e fogalmak kidolgozásáig az Nbtv . kiegészítését indokolt elhalasztani.

Mindettől függetlenül nyilvánvaló, hogy az eredeti szöveg változni fog, s ezt a blogot sem kell a következő esztendőkben Stirlitz vagy éppen Mata Hari társaságában írnom. Legalábbis nagyon remélem...

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr618050726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Herczeg Sándor: Ez komoly? Mert viccnek durva lenne. 2015.11.04. 21:52:02

Elképzelhető, hogy Pintér Sándor túlságosan belerévedt a forradalmi megemlékezésekbe és időutazott az 50-es esztendők megfigyelőktől, besúgóktól és kémektől hemzsegő korszakába.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N. Barbie 2015.11.05. 10:27:38

Ez ugyanaz a pinter, aki 2 het alatt rendet igert meg 2010-ben? Nincs tobb kerdesem...

Szelid sunmalac 2015.11.05. 10:44:36

@N. Barbie: Ez ugyanaz a Pinter aki nemcsak rendet igert ket het alatt, de az olajszokitest sem volt hajlando felderiteni a mai napig. Nem is lehet tobb kerdesed.

jágör68 2015.11.05. 11:16:10

Nem lenne egy unortodox- ötlet- mivel az egész európai mainstream- médiának a CIA mond tollba.
Az NSA pedig- Snowden óta tudjuk- minden európai vállalati/ ipari titkot ellop és magánszemélyekről is gyűjt információt.

www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro

McZozo 2015.11.05. 11:20:14

Az egesz agyrem de mondjuk azt nem ertem hogy az milyen titkosszolgalat az ahol nyilvanosan odaultetnek egy titkosszolgat. Ha olyat akarnanak azt szerintem ma is megtehetik hogy benyomnak egy uj embert aki beepul aztan csendben jelent. Nem lennek meglepve ha ilyen mar lenne is sok helyen. Itt inkabb olyanrol van szo mint az atkosba ahol odakerult egy partember akinek jova kellett hagyni a leadando cikkeket riportokat mielott adasba vagy lapba kerulhettek.

Szelid sunmalac 2015.11.05. 11:20:54

@jágör68: Akkor ha jol ertem a Fideszes belugyminiszter Pinter az amerikai erdekek es a CIA babuja

McZozo 2015.11.05. 11:23:29

@jágör68: az NSA resszel egyetertek de ez a CIA mond tollba egy nagy baromsag mar ne haragudj, ez mar lassan ilyen Sztalini paranoia ahol mar a hamutarto alatt is ellensegek voltak. De ezen a vonalon haladva lassan lesz Magyar Gulag is es oda lesz szamuzve mindenki aki nem fideszes?

csak egy néző 2015.11.05. 11:38:21

Ez ugyanaz a Pintér elvtárs, aki az olajos buliját 88 évre titkosítatta?
Akinek, ha élne még, Kádár elvtárs is megsimogatná a buksiját?
Akinek nagy tekintélye és gyakorlata van a bűnözö körökben?

"Amikor kényszernyugdíjaztak, gyakorlatilag vagyontalan voltam . A 38.000.-
Ft-os nyugdíjam a családom létfenntartását sem fedezte."
"IGEN. Negyvenhat évig fizettem társadalombiztosítást ."
Hoppácska, vigyáztam. Ez a derék rendőr pajtás, már 2 éves korában fizette a TB-t, mert ugye 48 évesen ment kényszernyugdíjba (húúú de sajnálom).
"Vagyonomat a piaci szférában, ellenzéki politikai párt szimpatizánsaként ,
folyamatos APEH ellen őrzés mellett alapoztam meg."
Ezt vajon úgy kell értelmezni, hogy ő folyamatosan ellenörzése alatt tartotta az APEH-et????
Azt hiszem, még Soros is csak gyenge kezdő ehhez az üzleti zsenihez képest. 15 év alatt sikerült kőkemény "munkával" összehozni nekije mintegy 1500 négyzetméternyi lakást, kb. 750.000 négyzetméternyi birtokocskát (Jockey Ewing is csak vízhordó lehetne nála)
Egyébként is egy puritán családja lehet Pintér elvtársnak, hogy 15 év alatt összejött, mintegy 2 MILLIÁRDnyi megtakarítás.
De kérem, itt fel sem merült a korrupciónak még a gyanúja sem. Aki mást mond, azt majd valamelyik biztonsági cége felkeresi és nem kop kop lesz az ajtón, hanem tek tek.

gipszj 2015.11.05. 11:39:52

Hogy is volt régen a politikai tisztekkel?
Meg párttitkárral minden fontos helyen?
Akkor most ki is a kommunista kövület?

Netuddki. 2015.11.05. 11:41:19

Sanyikám! Ugyanezt a pozíciót az átkosban politikai tisztnek hívták.
Mikor zavarjuk már el ezt a komcsi tolvaj bandát végre a halálfszába?

Peterpapo 2015.11.05. 11:41:22

Napról napra bizonyítja a kormány, hogy nem polgári kormány ez, hanem ízig-vérig kommunista. Abból is a habzószájú fajta.

kalevaleez 2015.11.05. 11:43:16

ezzel azért van egy másik nagy baj is. ha megvalósul, akár csak enyhébb formában is, nem csodálkoznék ha akadnának emberek, akik - némiképp jogosan - úgy gondolnák, hogy ha az állam ilyen eszközökkel él, akkor "állampolgársági engedetlenség" keretén belül minden feltör amit az állam titkol és minden nyilvánosságra is hoz. és akad ember aki ezt képes is megtenni, ez biztos.

Netuddki. 2015.11.05. 11:45:43

@csak egy néző: A pintér is az orbán sara. Ezért is felelnie kell a (független) bíróság előtt.

Ja, és mielőtt még elfelejteném, a pintér is csak úgy vásárolta be magát a fideszes magas pozícióba. Hogy a pofájukról nem sül le a bőr amikor tiltott pártfinanszírozással vádolják a gyurcsány feleségének a cégét pár 10 milka miatt! Ezzel nem védeni akarom az utóbbit, csak az arányokat érzékeltetni...

gipszj 2015.11.05. 11:46:52

@kalevaleez: Én csak a minnél nagyobb (lehetőleg teljes) átláthatóságot biztosító hatalomban/nak hiszek. Csak örülni tudnék egy ilyen fejleménynek.

Netuddki. 2015.11.05. 11:47:20

@kalevaleez: Nem értem a gondolatmenetedet. Miért lenne baj ha kiderülnének a fideszes disznóságok?

Netuddki. 2015.11.05. 11:49:07

@jágör68: Balfasz fidesztroll! Lófaszt! Mellesleg nem is a CIA a téma ostoba!

gipszj 2015.11.05. 11:50:49

@bértrollbosszantó_kovi1970: Miért gondolja mindenki, hogy Orbán a hibás mindenért. Vannak ott egyének (egyet a cikben is megemlítenek) akinek több használható információ van/lehet a birtokában, mint egy miniszterelnöknek. És mint tudjuk az információ hatalom.

jágör68 2015.11.05. 11:51:33

@Szelid sunmalac: @McZozo: @bértrollbosszantó_kovi1970:

youtu.be/sy9KFOVf8Ro?t=4m37s

Dr. Udo Ulfkotte, a FAZ volt főszerkesztője. 3 szívinfarktus után nem fél elmondani az igazságot.

kalevaleez 2015.11.05. 11:55:54

@bértrollbosszantó_kovi1970: mert nem mindegy, hogy egy állam átlátható, ezt magam is nagyon támogatnám és nem mindegy, hogy valami ilyesfajta marhaságon felindulva jogellenesen szereznek meg adatokat. onnantól ugyanis már csak egy lépés a mi adataink kiszórása. azt meg nem csípem.

Netuddki. 2015.11.05. 11:58:25

@gipszj: Most komolyan? Talán mert ő a miniszterelnök vazzeg! Egyszemélyben dönt, eltussol, közismert tolvajokat emel be a kormányába. Ettől persze még a többi tolvaj is le lesz csukva...

Netuddki. 2015.11.05. 11:59:28

@kalevaleez: Hát bammeg, nekem nincsenek olyan adataim amit ne vállalnék és szégyellnem kellene...

Netuddki. 2015.11.05. 12:00:52

@jágör68: Na és kiatökömet érdekli a nyugati világ fekáliában fetrengése, amikor a saját országunk tolvajok harmincadjára jut? He?

gipszj 2015.11.05. 12:05:13

@bértrollbosszantó_kovi1970: Bármennyire is nem szimpatikus(finoman fogalmazva) számomra OV, simán el tudom képzelni, hogy csak egy báb. Ha valaki a háttérből vagy nem is annyira a háttárből irányít szüksége van OV-re a választók miatt.

Netuddki. 2015.11.05. 12:21:06

@gipszj: Báb? Na ne hülyéskedj! A netadós balfaszságnál tisztán látszott, hogy egyszemélyi irányítás (vö. kádár) van a fideszben. Amit idáig is tudtunk. Meg kellett várni amíg hazajött Svejcből, hogy döntsön hülye ötlet volt.
Aztán lehet, hogy az anikóasszony a háttérből irányítgatja. Na jó, ez csak vicc volt...

2015.11.05. 12:23:22

@jágör68: Te megnézted, amit linkeltél? Az RT adása. Russia Today. "Tényleg" van hírértéke....

Netuddki. 2015.11.05. 12:24:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na, ott már biztos vannak politikai tisztek...

jágör68 2015.11.05. 12:27:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ennyi erővel a BBC- nek, CNN- nek sincs.

Itt a könyvlista is, önéletrajzzal- Dr Ulfkotte- ról:

en.wikipedia.org/wiki/Udo_Ulfkotte

Egyébként pedig az orosz hírforrások közelebb állnak az igazsághoz, mint a NATO- csicska országok hazugságai:

deepresource.files.wordpress.com/2014/04/russia-wants-war.jpg

gipszj 2015.11.05. 12:30:47

@bértrollbosszantó_kovi1970: Azt az egy problémát még látom OV majdnem kizárólagos démonizálásában, hogy ez feltételezi, hogy a FIDESZ nevű országrabló bűnszervezetben vannak kevésbé bűnösök is. Így nehezebb lesz magától a bűnszervettől megszabadulni.
Pont ez lett a baj a mexikói drog kartlelek elleni háborúban is. Egyre precízebben tudják kilőni a vezetőket, ami lehetőséget teremt az agresszívabbaknak a felemelkedésre. Így lettek a mexikói drogkartelek egyre kegyetlenebbek. Szerintem.

kvadrillio 2015.11.05. 13:00:17

Pokolgép robbant a gépen?

Az amerikai televíziók által szerdán idézett amerikai szakértők úgy vélik, rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy pokolgép robbant fel a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép fedélzetén.

"Rendkívül nagy a valószínűsége" annak, hogy robbanószerkezetet helyeztek el egy bőröndben a gép fedélzetén, s az okozta a tragédiát - idézett az AFP egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőt. A CNN és az NBC televíziós csatorna további amerikai szakértők véleményét tette közzé, amelyeket az amerikai hírszerző szervek által összegyűjtött eddigi gyanújelek alapján alakítottak ki.

Az AFP megjegyzi: ha a bőröndben elhelyezett pokolgéppel kapcsolatos feltételezés beigazolódik, akkor az Iszlám Állam merényleteinek új formájára tért át, hiszen ilyen típusú akciót még nem hajtott végre.

Moszkvában ezen a napon az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK), a Független Államok közössége légügyi hatóságának műszaki testülete megerősítette azt, amit korábban az al-Maszri al-Jóm című egyiptomi napilap honlapján bírósági forrásokra hivatkozva írt le. Eszerint a pilótafülke hangrögzítő berendezése (Cockpit Voice Recorder, CVR) komoly mértékben megrongálódott, ugyanakkor a repülési adatokat rögzítő (Flight Data Recorder, FDR) doboz tartalmának letöltése sikeresen befejeződött.

A bizottság csütörtöki közleményében azt írta, hogy szakemberei jelenleg a többi ország szakembereivel együtt folytatják a vizsgálatokat, a letöltött adatok elemzését.

A közlemény szerint a MAK szakemberei a nemzetközi polgári repülésről szóló chicagói egyezmény előírásainak megfelelően, az egyiptomi, francia, német és ír szakértőkkel szorosan együttműködve vizsgálják az orosz gép tragédiájának lehetséges okait. A MAK moszkvai központjában ezzel párhuzamosan megkezdték a vizsgálatokat a személyzet szakmai felkészültségével, egészségi állapotával, repülési alkalmasságával, kapcsolatosan, különleges figyelmet szentelve annak, hogy betartották-e a gép műszaki kiszolgálásával és karbantartásával kapcsolatos szabályokat.
A britek is ezt mondják

A brit külügyminiszter szerint "jelentős a valószínűsége" annak, hogy robbanószerkezet okozhatta az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító repülőgép hétvégi katasztrófáját.A brit kormány szerda éjjel bejelentette, hogy teljesen leállítja a légiforgalmat Nagy-Britannia és az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőközpont repülőtere között. A szombaton lezuhant orosz repülőgép is erről repülőtérről szállt fel.

A brit külügyminisztérium módosította utazási útmutatóját is, felszólítva a brit állampolgárokat arra, hogy a legszükségesebb eseteket leszámítva ne látogassanak Sarm-es-Sejkbe....................................................

Peterpapo 2015.11.05. 13:02:49

@jágör68:

"Egyébként pedig az orosz hírforrások közelebb állnak az igazsághoz, mint a NATO- csicska országok hazugságai:"

Ezt úgy érted, hogy az egyiknek kb 30%-a igaz, a másiknak meg 35? Mert akkor igazad lehet.

kvadrillio 2015.11.05. 13:05:41

2015. 11. 4. 21:46
MTI
Svédország
napvihar
Különös: napvihar miatt kellett lezárni a svéd légteret

Egy napvihar miatt leálltak a légi irányítási rendszerek Svédországban szerdán, az ország légterét emiatt több mint egy órára le kellett zárni - közölték a stockholmi hatóságok.
A svéd légi közlekedési hatóság szerint a napvihar zavarokat okozott a Föld mágneses mezőjében, ami gondokhoz vezetett az ország déli részén lévő radarok működésében.

A hatóság szóvivője, Per Fröberg elmondta, hogy a napvihar okozta radarhibák miatt több mint egy órára eltűntek a repülőgépek a svédországi irányítótornyok képernyőiről, a helyzet csak fél hatra állt helyre. Azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy miért járt ilyen súlyos következményekkel a napvihar. Svédországban legutóbb 1999-ben volt példa hasonlóra.

A svéd reptereken több tucatnyi gép késett a történtek miatt, bár a hatóság egyelőre még azt sem tudta megállapítani, hogy pontosan hány járatot érintett a szokatlan jelenség. Az érintett repterek között volt a Stockholm-Arlanda, a szintén fővárosi Bromma, illetve a malmöi és göteborgi légi kikötő is.

A környező országokban nem okozott problémákat a napvihar, Dániában és Finnországban rendben zajlott a légi közlekedés. A stockholmi problémák miatt Koppenhágában volt néhány késés, de más zavar nem történt - közölték a dán hatóságok.

HA A LÉGI IRÁNYÍTÓK NEM TUDNAK IRÁNYÍTANI, AKKOR LEPOTYOGNAK MAJDAN A REPÜLŐK ???

citrix 2015.11.05. 13:21:47

Zseniális a pateszképű ötlete. Mivel a 80+40 milliárdból működő pártállami propagandagépezet nézettsége a statisztika szerint 3%-os, itt az idő a független médiafelületek pártállami ellenőrzés alá gyűrésének. A Párt által küldött komiszárokat vegye alkalmazásba (saját köétségén) a kijelölt médiaszolgáltató és tegyen úgy ahogy a párt és az elvtárs elvárja. Lehetőleg titokban tartva a titkosszolgát... Gratula, Pintér elvtárs, Rákosi szelleme kísért közöttünk.

rézfa szú 2015.11.05. 13:31:57

Akkor most a nemzeti oldal felveszi dolgozni a D209-est?
Csak kérdezem...

McZozo 2015.11.05. 13:45:44

@bértrollbosszantó_kovi1970: Akkor hogy megertsd most mert mondjuk jobboldal szimpatizans vagy nincs felnivalod de meghozzak ezt a torvenyt jon egy baloldali kormany aki azt mondja ez tok kenyelmes nekem is es a nep meg cask azt se mondhatja hogy en fenyitettem be, en cask nem valtoztatok ezen es hasznalva a mostani modszereket majd behivnak elbeszelgetesre egy ilyen posztodert. Na ennek orulnel? vagy akor is azt mondanad nincs semi felnivalom?

Bernik 2015.11.05. 13:47:14

A posztkomcsi hazai média - az a része is, amelyiknek a címlapjára, JOBB HÍJÁN, e pillanatban írni vagyok kénytelen - talán most már (saját bőrén) ráébred, mennyire öngyilkos taktika egy potenciális kommunista diktátor útját egyengetni.
Mert hosszan lehetne sorolni, hogy a lappangó nyugatutálattal, amerikaellenességgel, demokráciát megvető fogalmazásokkal és a kommunista, III/III-as múltú orbánemberek előéletének elfogadásával hogyan segítették a katasztrófa torkába hazánkat.
Egy Tasnádi nevű, kommunista állambiztonsági tiszt irányította 1989-ben a Hősök terén működő ügynökeit, amikor a rendszerváltás egyik legnagyobb eseménye zajlott. Máig azonosítatlan - mert titkolt ügynökakták miatt leplezett - ügynöke prominens ellenzéki jelmezben szerepelt a rendezvényen. Vajon ki lehetett az? Csak nem az, akinek 25 évvel később, miniszterelnökként "véletlenül" megfelelt a személye egy államtitkári poszt erejéig?
Amikor például Pintér elvtárs - a kádári BM MSZMP titkára - jobb..., pardon balkeze lett az államtitkárrá dicsőült, volt III/II-es tiszt tavaly, akkor némi morgás után hirtelen, (vezényszóra) csend lett róla a hazai sajtóban. Elfogadták a személyét? Igen? Akkor mit csodálkoznak, ha előbb-utóbb a rákosidiktatúra gyakorlata fog hazánkra köszönteni?! Amikor a rádióbemondó mikrofonja mellett folyamatosan ott ült "kollegája", a fegyveres ÁVH-tiszt, csőre töltött, kibiztosított pisztollyal. Akárcsak az újságok szerkesztőségeiben.
Amíg a népharag, vagy az EU meg nem állítja a vörös, pardon: "nemzeti-keresztény" Orbano Uit a pénzcsapok elzárásával, addig Magyarország tovább robog a sztálini-putyini diktatúrába.
"Akik a hazugság hirdetői voltak, e perctől fogva nem tagjai többé a Magyar Rádiónak, mely ezentúl joggal viselheti Kossuth és Petőfi nevét."
Ez volt a Szabad Kossuth Rádió első közleményeinek egyik a forradalom 1956-os győzelmekor. Vajon hányszor játszották be ezt az eredetiben ma is meglévő hangfelvételt az 1990-es rendszerváltás óta a hazai médiában? S ha nem, vajon miért nem? Kikre való tekintettel nem? Azok érdekében, akik a sztálini-kádári diktatúra pribékjeiként a mai napig sunyíthatnak fontos állami pozíciókban.
A holnapi temetésre tekintettel pedig aktuális egy Babits versrészlet is. A hírhez, miszerint Kedves Vezérünk, Orbán is tiszteletét teszi az Óbudai Temetőben, és dr. Göncz Árpád köztársasági elnök úr kifejezett végakarata ellenére ott lesz a temetésén:
"Kelj, magyar ifjúság, tépd le a virágot,
melyet eszméinek ellensége rádob
emlékére - kőnek!"

Rókatojás 2015.11.05. 13:55:10

Kíváncsi vagyok, mikor fogják megszavazni a statárium-törvényt... Már csak az hiányzik ezek után... Onnantól tökéletes a diktatúra...
süti beállítások módosítása