Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A magyar szeret röhögni

2016. szeptember 23. - Herczeg Sándor

Ezt a jó szokását lovagolta meg a Kétfarkú Kutya Párt azokkal a plakátokkal, melyekkel telepakolta az összes, számára elérhető felületet. A dolog ki is merül ebben, s pont ennyire vehető komolyan. Nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem. A szomorú az, hogy mégis jobban teljesítenek, mint a balliberális ellenzék együttvéve.

Az október 2-i népszavazáson túl inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kétfarkúaknak milyen elképzeléseik lennének az oktatásról, az egészségügyről, a gazdasági helyzetről, az Európai Unióról – vagy úgy egyáltalán bármiről. Sőt, magáról a migrációról is, mert értelmes gondolatot ezzel kapcsolatban sem hallhattunk tőlük. A savköpő menyét pedig idiotizmus, ami humornak jó, de nem politikai kategória. Mégis vannak olyanok, – nem is kevesen – akik megfogadják a tanácsukat és érvénytelen szavazatot kívánnak leadni. Teszik ezt annak ellenére, hogy a kétfarkú internetes oldalon szinte egyetlen megfogható, valós politikai üzenet nincs, mindent alárendeltek a viccnek – kivéve persze a megvásárolható pólókat. Pénz nyilván nekik is kell.

ketfarku_foto_1.png

Szerintem ez addig volt humoros, amíg el nem hitték magukról, hogy a poénkodás nem csak egy jó röhögést jelent. Ezt követően már olyan irányba befolyásolták az eseményeket, amelynek nem képesek az urai lenni. A pálya széléről könnyű pofázni, a felelősséget viselni viszont jóval nehezebb. Plakátokat kiagyalni, ragasztani (akár engedély nélkül is) nem nagy fegyvertény, pláne úgy, ha összedobják rá a pénzt.

A Kétfarkú Kutya Párt innentől kezdve nem egyéb annál az udvariatlan és nemtörődöm látogatónál, aki telefingik egy szobát, majd elegánsan távozik és becsukja az ajtót. A legkülönösebb, hogy a szagot mi érezzük, s ez csak egyetlen eredménnyel jár. Ténykedésük ugyanis ráirányítja a figyelmet, hogy mennyire inkompetens a balliberális ellenzéki mezőny. Ez nem csak abban merül ki, hogy üzeneteik – már ha egyáltalán vannak – üres frázisok és egymásnak ellentmondóak, hanem abban is, ahogy hozzáállnak a voksoláshoz.

ketfarku_foto_2.png

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazókörökbe szeptember 23-ig 18.150 tagot delegáltak a pártok. A Fidesz 13.695 főt, ami az összes delegált közel 74 százaléka. Az MSZP 3.695, a KDNP 274. a Jobbik 175, míg az LMP 41 bizottsági résztvevőt küldött. A Nemzeti Választási Bizottság munkájában nem csupán a DK, a PM, a Liberálisok és az Együtt nem vesz részt, de a Kétfarkú Kutya Párt sem, annak ellenére, hogy a népszavazásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény erre egyébként közös tag formájában lehetőséget adna.

Pofázni könnyű, a választóktól pénzt kérni még inkább. De dolgozni is kellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr8511738095

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.09.24. 17:33:45

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.  

Trackback: Pártok akadályozzák a közmegegyezést 2016.09.24. 17:30:55

Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Egyik Pártra S...

Trackback: Korrupt rendszer 2016.09.24. 17:30:10

Szórakoztató Képes ErkölcsTan; A szavazatod értelmetlen, amíg a rendszer korrupt. Egyik pártra sem szavazz, mert a pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést. Egyik Pártra Sem  

Trackback: Nyakunkon élősködő politikusok 2016.09.24. 17:29:21

ErkölcsTan: A nyakunkon élősködő politikusokat le kell dobni a földre. Nincs szükség rájuk.

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.09.24. 17:27:47

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scriptor_ 2016.09.24. 15:30:03

Kétfarkú kutyapárt? Poénosak, eredetiek, viccesek. Ugyanakkor zéró a politikai potenciáljuk. Minden téren. Mondjuk Konok Péter szimpatikus (és nem csak azért mert egy tehetséges törtész) valóban rendelkezik valamiféle reális jövőképpel. ... De ... az igazi ellenzék a demokratikus pártoknál kezdődik. Tetszik, vagy nem.

Bloodscalp 2016.09.24. 15:39:42

Ők is elmondják rendszeresen hogy az is egy vicc hogy ők egyáltalán léteznek ma Magyarországon. A többi pártnak van valami éppkézlább politikai koncepciója? Egyiknek se, csak egymást savazzák-ha már a menyétnél jártunk. Persze ideológiákat nagyon jól rátudnak húzni magukra vagy a másikra.

A polókat rendszeresen kérik hogy nyomtassanak, annyira tetszenek az üzenetek mindenkinek, lásd a faceoldalon.

"aki telefingik egy szobát, majd elegánsan távozik és becsukja az ajtót." ???
Ki menekül az újságírók elől? És miért rajtuk kérsz számon akármilyen koncepciót, a 2 nagypárt felváltva tette sírba az oktatást,eü.-t,nincs hadsereg stb stb.

Hidvégi Mihály 2016.09.24. 15:59:14

Ne ócsároljátok Kutyáékat. Hiszen az egyetlen párt ma, amelyik komolyan szembeszáll a törpe vízilóval.

Aki őket ócsárolja, az a népet ócsárolja. Most ők megtestesítik a nép hangját, látszik, hogy szükség van új képviseletre, új elitre. Ma még viccelnek, holnap már komolyan is beszélhetnek. De addig is csak törjék a borsot az otromba víziló orra alá.

S milyen jó, hogy kínunkban legalább nevetni lehet. A mai helyzetben tökéletes, ma, amikor a víziló kisajátította az ország összes erőforrását.

Visceroid 2016.09.24. 16:07:25

"Most ők megtestesítik a nép hangját"

Akkor a nép elveszett.

ijontichy 2016.09.24. 16:08:47

A magya r nemcsak röhögni szeret, hanem nagyon komoly embenek látszani (ld. ezt a posztot). Húsz éve játszik erre a nagyon baromarcú félázsiai - teljes sikerrel. A Kétfarkú egy kicsiny szegmensét hozza annak, amit öntudatos polgári magatartásnak hívnak. Nem sok, de ez is valami. MAi pedig a "pofázni könnyű..." kezdetű részt illeti: a kért (és nem el-einstandolt) pénzt sokkal gondosabban használják fel, mint egyéb pártok (pölö 5Mrd!!! egy semmiről sem szóló népszavazgatásra), a szöveg pedig minden, csak nem pofázás. A mondanivalójuk megértéshez persze több ész szükségeltetne, mint a "baromarcú nemzetvédő taxis" szintje. Az ugyanis tényleg közelít a gödör aljához. Tény, hogy az ellenzék egyéb része nem nagyon látszik. Ennek fényében ez a poszt viszont nem más, mint a magyarok pokolbéli üstjéről szóló tanmese (vicc) újabb bizonyítéka.

incze 2016.09.24. 16:13:08

"Nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem."

ehelyett egy szerényebb és okosabb ember azt írná, hogy nem ért ő a világból semmit se.

Tojglitojas 2016.09.24. 16:18:51

@Leon Uris: az igazi ellenzék a demokratikus pártoknál kezdődik. Tetszik, vagy nem.
Nekem nagyon nem tetszik, mert ha tényleg így van, akkor Viktor végelgyengülésben hal ki a hatalomból 40 év múlva és valamelyik spanja/gyereke váltja.
A jelenlegi demokratikus ellenzéknél kártékonyabb, leghangolóbb, ellenszenvesebb, balf@szabb formációt nehéz lenne elképzelni. Egyetlen feladata minden más újonnan felmerülő ellenzéki csoportosulás blokkolása, Viki nagy örömére. De a Fideszre veszélytelenek. Talán még össze is játszanak, de ez csak szubjektív véleményem.
Ez igaz a Dzsobbikra is persze, hogy ne az legyen csak egyik oldalt fikázom...

Fekete Mamba 2016.09.24. 17:04:24

A posztoló egy viccpárttól vár azonnal végrehajtható alternatív kormányprogramot? Ez komoly? Mert ahogy a székely favágó is mondta, viccnek kicsit durva...
És ugye a kedves posztoló nem is a legbutább magyar szavazók közé tartozik, hiszen nyelvtanilag ép, összefüggő mondatokban fogalmaz, szépen, hosszasan elénk tárva, hogy mit ért a világból.
Bár ahhoz elég lett volna egy szó is.

Netuddki. 2016.09.24. 17:05:53

Hát igen Sanyikám! Teljesen igazad van, pofázni könnyű.

Nos, ha abbahagytad egy kicsit a picsogást Sanyikám, akkor jobban belegondolhatnál ebbe a plakátkampányba.
Van egy óriási tanulsága a KKP kampányának. Olyan emberek vannak vezető pozícióban akik hatalmukkal visszaélve, közfoglalkoztatottakkal tépetik le a KKP plakátjait. Amivel gyakorlatilag bűncselekményt követnek el, és bizonyítják, hogy a fidesz cinkelt lapokkal játszik ha választásról van szó. A fidesz nem szereti az egyenlő küzdelmet (még akkor se ha nem egyenlő), akár bűncselekményre is készek ha mások jogainak gyakorlásáról van szó, és az éppen nekik nem tetszik. Ennyike Sanyika.

Netuddki. 2016.09.24. 17:09:01

@Tojglitojas: Fikázni és picsogni könnyű. Magad mit tettél azért, hogy ne így legyen? Vagy te is csak Pató Pál úr módján várod a sült galambot? Vagy csak az orbán szekerét tolod, a nemlétező ellenzéket köpködöd?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.24. 17:26:26

Ezek szerint 10%-on áll a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szavazó bázisa.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 17:29:05

Nagyon vicces plakátok, de a szavazás részemről NEM.

Buchhalter 2016.09.24. 17:30:39

Ha már törpepárt akkor LMP. Önkritikát gyakoroltak a zsidó megemlékezésekkel kapcsolatban( valójában már pénz lehúzás az egész). És egyre jobban kampányolnak az Eus bérfelzárkozáshoz. Mert ugye se az MSZP,DK és Fidesz vezér egyéniségei nem hiszik el,hogy a rendszerváltás után 26 évvel még mindig lehet hitegetni az embereket,hogy majd a következő kormányzati ciklusban.Az átlag ember hónapokon ,vagy max 1-2 éven belül akar jelentős változásokat látni,főleg megélhetés szinten. Ha nem marad a lábbal szavazás ami előbb -utóbb gazdasági omláshoz vezethet.Október végére a volán busz sofőrök ígértek be 1 hetes országos leállást.Eddig a kormány a füle botját se mozgatta.Az átlag keresete egy volános sofőrnek Bruttó 230 ezer ami nettó 153 ezer.Ez havi 200 órát takar több műszakban.Egy ausztriai buszdofőr átlag nettó 1700 €

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 17:33:49

@Bloodscalp: 'Ők is elmondják rendszeresen hogy az is egy vicc hogy ők egyáltalán léteznek ma Magyarországon.'

Szlovákiánan és Csehországban tutira van viccpárt, meg gondolom máshol is ahol nem vágom milyen pártok vannak.

CyberPunK 2016.09.24. 17:36:44

"A savköpő menyét pedig idiotizmus, ami humornak jó, de nem politikai kategória."

Nem nagyobb baromság, mint az, hogy a népnek jót tenne egy budapesti olimpia.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 17:40:21

@Buchhalter: Baromság. A térség nem zárkózott fel az EU bérekhez (és az árakhoz se) nem Magyarország egyedül, sehol nem zárkóztak fel. Bajnai is kamuzott vmi olyasmit a 2014es kampányban h 4 év múlva osztrák bérek lesznek de ha 24et mond akkor is hazudik.

Nem lesznek. Nem az állam adja neked a bért. A béremelkedés nálunk a nyugat európainak a sokszorosa. 2010 óta 40%-nál többet emelkedett a nettó átlagkereset(125ről 173ra családi kedvezmény nélkül), nyugaton van ahol emelkedett pár százalékot, van ahol csökkent pár százalékot.

Ha az évi 5% körüli reálbéremelkedés marad még egy ideig ami tavaly-idén volt akkor kurvára örülhetünk.

Scriptor_ 2016.09.24. 17:43:53

@Tojglitojas: Sajnos igazad van. Én már 44 vagyok, lehet hátra úgy 20-25 évem (a magyar végéletkori statisztikákat nézve) és biztosra veszem, hogy ami még hátra van, az már Orbán uralma alatt fog eltelni. Majd talán a fiam megéri, egy új, szabad Magyarország eljövetelét. Talán. Olyan ez, mint ha most 1968-at írnánk. Az akkoriban középkorúak sem tudták, csak sejtették, hogy még minimum 20-22 év hátra van a Kádár korból. Most pont ugyanez a helyzet.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 17:57:57

@Leon Uris: De akkor miért nem szavazol a jobbikra vagy lmp-re? Az nem szabad magyarország? Vagy miért nem alapítasz pártot? Vagy csak sírásra van igényed, tenni nem akarózik semmit?

Neo07 2016.09.24. 18:00:58

A kétfaszú kutyapártot egyszer kéne csak egy napra helyzetbe hozni – nem tudnának semmi épkézláb döntést hozni, nemhogy beszédet mondani. Hülyéskedni, ökörködni tudnak, de amint komolyan kéne nyilatkozni egy akármilyen komoly belföldi, vagy urambocsá! külföldi konferencián, csúcstalálkozón, csak hebegnének-habognának.
Ezt a savköpő menyétes videót nem láttam, de nem is vagyok kiváncsi rá, de annyit írhatok, hogy ez elképesztő. Mindenki hülyének néznek, a választókat és önmagukat is – de ebben igazuk van, hülyék is.

Trollpárt. Nem kéne etetni őket.

Nietzsche. 2016.09.24. 18:03:42

Kétfarkú kutyapárt! Jók. Nagyon jók!

Neo07 2016.09.24. 18:08:59

@Leon Uris: "hogy ami még hátra van, az már Orbán uralma alatt fog eltelni. Majd talán a fiam megéri, egy új, szabad Magyarország eljövetelét"

Sikerült neked most egy ordas hülyeséget leírnod. Ne csodálkozz, amíg ilyen hülye, impotens ellenzék van, addig bizony kétharmad lesz a következő ciklusokra. Nem azért mert nem lenne szabad az ország (ez is óriási hazugság, tart vissza téged bárki, hogy elmenj az országból, vagy akadályoz téged bárki abban, hogy csinálhass bármit a jogkövető kereteken belül? Na ugye.), szóval, hanem azért mert ilyen ostoba, hazaáruló ellenzéke van az országnak.

Ellenben hadd világosítsalak fel, az EU meg fog újulni, bár nem lesz szabad. Iszlám többségű EU-ban, talán sária alatt fog majd fiad élni, jobb, ha most barátkozol ezzel a gondolattal...

vénkujon 2016.09.24. 18:11:12

ha a kutyapárt fingik, akkor viktorék meg befosnak a szoba közepére. utána nem elsunnyognak, hanem fosos seggel rádfogják az egészet

Circus 2016.09.24. 18:13:30

Ó, barátom.

A kisujjadat eltartottad, ugye, amikor megpróbáltál 'semlegesnek' látszani?
Úgy illik, tudniillik.

vénkujon 2016.09.24. 18:19:00

+ha jól tudom, akkor a fidesznek is mi dobtuk rá össze a lóvét. más kérdés, hogy nem kérdezték, hogy akarom-e, hogy erre basszák el az adómat.

luis5 2016.09.24. 18:31:22

Jókat rohogtem nemelyik plakaton de 0 hatással van rám mert 0 megoldast kinalnak. Megyek es NEM mel szavazok

midnight coder 2016.09.24. 18:38:30

A KFK olyasmi mint a zenében az Irigy Hónaljmirigy. Néha elég viccesek a paródiáik, de amikor saját maguknak kellett volna értékelhető zenét letenni az asztalra, na az nem ment. Rendszerkritikusnak lenni viszonylag könnyű és hálás feladat, elvégre hibátlan rendszer nincs, Orbáné pedig végképp nem az. A probléma inkább az ezzel az egésszel - és itt kúrta el a baloldal is, nem kicsit, de nagyon, hogy Orbánnak ebben a kérdésben pont igaza van. És ami mellett most a KFK és a baloldal kampányolgat, az pont számukra lenne a legkínosabb. Egy iszlamista Európában sem a viccpártoknak, sem a baloldalnak, pláne a liberalizmusnak nincs helye.

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2016.09.24. 18:48:32

A viccpártokat mindig és mindenhol a politikai elit erkölcsi gyengesége, alkalmatlansága és hiteltelensége hívja életre, ez van most nálunk is. A feladatuk éppen ennek rendszernek kifigurázása, és a kétfarkúak ezt nagyon jól csinálják, nem is vállalkoznak ennél többre, ezért hasznosak. Senki sem gondolja, ők maguk se, hogy ők fogják megoldani az ország bajait, de arra nagyon jók, hogy rámutassanak arra, miért is szar itt élni, a 26 éve tartó posztkommunista mocsárban (ki gondolta volna, hogy 26 év után is kádári megoldásokkal etetik a jónépet, van aki meg vevő rá, más elmegy, vagy csendben dühöng magában...).

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 18:57:28

@Vitez Belizar: Bezzegamerika!

Ott nem kell viccpárt mert mind2 elnökjelölt egy vicc.

Buchhalter 2016.09.24. 19:15:44

@Tiszteltetem Brüsszelet: oké , te maradsz ebben az 5%-os posványban és dagonyáz tovább.Ha annyira szar lenne külföld ,nem mennének tömegével oda.Nem csak a híreket hallgatom: rokonaim,barátaim váltottak hazát és köszönik szépen de jobban boldogulnak kint mint idehaza.Tudod sokan gondolkoznak és nem akarnak egész életükben tengődni szar béreken:

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 19:25:25

@Buchhalter: A rokonaid jobban boldogulnak kint, kit érdekel ez?

Mondtam én olyat hogy mo-n jobb az élet, mint nyugaton? Mikor volt jobb? 10 éve? 20 éve? 100 éve? Nem soha nem volt jobb, úgyhogy nagy újdonságot mondtál köszi.

Te csehországba mész meg a rokonod? Ugye nem. Akkor miről vartyogsz itt?

Neo07 2016.09.24. 19:29:17

@Buchhalter: Ez a "kivándorlás" természetes dolog, ez az EU-n belül a személyek szabad mozgása következménye. Valamennyire érthető, hogy páran a birodalom központjába települnek át. Természetesen el kell érnünk azt, hogy itt, a birodalom perifériáján is magasabbak legyenek a bérek.

Amúgy ebbe a "dagoványba" menekülnek a németek, egyre többen vásárolnak itt házat, és települnek le. Menekülnek a "menekülők" elől.

5perc 2016.09.24. 19:34:36

@Tiszteltetem Brüsszelet:
"2010 óta 40%-nál többet emelkedett a nettó átlagkereset"
Ja, az átlag. 3 millió fizetésből élő meg a mészáros lőrincek átlaga. Az enyém pont 2010 óta nem emelkedett, 2010-ig viszont 10 év alatt a négy és félszeresére nőtt. Ja és tudom, nincs infláció sem, kivéve ha kaját vásárolsz, akkor elég meglepő ugrások jönnek szembe.

5perc 2016.09.24. 19:36:59

@Neo07:
"mert ilyen ostoba, hazaáruló ellenzéke van az országnak."
Majd küldök Neked képeslapot oda moszkvába.

Hókirályfi 2016.09.24. 19:38:29

Pont Oviék hangoztatják, hogy ez a szavazás nem politikai ügy...Akkor miért kersz számon a KKP-n politikát? Ők a plakátjaikon a kvótanépszavazással kapcsolatos álláspontjukat ismertetik. Ès ezt szerintem nagyon frappánsan és humorosan teszik.
Ha majd eljön az ideje, hogy állást foglaljanak más kérdésekben, azt meg fogják tenni hasonlóképpen szellemesen és a narancsos hörgö

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 19:40:16

@Neo07: Egen, valamennyire mennek fel a bérek. A múltkor meglepődve olvastam, hogy a térség legmenőbb országában, a cseheknél bruttó 27.000 cseh korona az átlagkereset. Az pont ezer euró. Tehát meg sem közelíti a német béreket, holott a határuk 2/3részt közös a németekkel+ausztriával. A csehek mégsem nagyon mennek külföldre élni.

Mert a csehek már ezzel is elhagyták a portugál és a görög életszínvonalat, meg amúgy sem túl ambíciózusak (éltem kint), csehország meg szép és nyugis hely.

Mert az életszínvonalat nem úgy mérjük, hogy megnézzük a 2 átlagfizetést és összehasonlítjuk, ezt mindenki tudja aki már élt külföldön. A GDP(PPP)/capita, GINI és HDI indexeknek van ebből a szempontból információértéke, amit a pl. a wikipedia minden ország adataihoz hozzárendel.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 19:43:52

@5perc: senki nem kérdezte a fizetésedet, átlagfizetésről volt szó. Lőrincnek meg nem fizetése van hanem osztaléka, kamatjövedelme ami nem számít be, amikor a bérátlagot kalkulálják.

Na téged ezzel nem terhellek túl.

Hókirályfi 2016.09.24. 19:46:19

@Hókirályfi: ...és a narancsos hörgőkórusnak ugyanígy ökölbeszorul tőle a lába, mint amostaniplakátjaiktól.
Egyébként pedig mit gondolsz a most kormányon lévők parlameni képviselőiről? ...mert többükről világosan kiderült, hogy a legnagyobb képességük az Ovi iránti feltetlen lojalitásuk, egyébként pedig ostoba és hitvány társaság. Őket nem lesz nehéz űberelni...De ez még a jövő zenéje...

5perc 2016.09.24. 19:47:47

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Upsz, megzavar, ha élő emberekről van szó, nem egy propagandaszámról?

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 19:50:01

@5perc: 2010 előtt amikor megnégyszerezted a fizetésed, akkor nem volt propagandaszám? Csak azóta?

Szalay Miklós 2016.09.24. 19:51:36

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól szóló rész is.

5perc 2016.09.24. 19:51:58

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Annak volt köze a valósághoz, a 40%-os emelkedésnek meg nincs. De te tényleg nem érted.

Scriptor_ 2016.09.24. 19:54:23

@Tiszteltetem Brüsszelet: Szavazzak az LMP -re (Fidesz kettő pont nulla) vagy a nácikra? Köszi az ötleteket! :-)

Scriptor_ 2016.09.24. 19:56:36

@Neo07: Ha saria, hát saria. Az sem sokkal rosszabb, mint orbánizmusban élni. De persze ez baromság. A 750 milliós Európában soha nem lesz muszlim többség. Csak a pánikkeltők hisznek ebben.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 20:01:00

@5perc: Az ingatlanárak messze a 2008as tetőszint fölött vannak, ahogy a kisker forgalom is. Ezek után magyarázol amit akarsz de ne nekem.

És veled van a baj, ha annyit keresel mint 2010ben.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 20:03:26

@Leon Uris: A londoniak az utsó polgiválasztáson egy zsidóból és egy moszlimból választhattak. Az arabot választották. A 750 milliós európából reméljük nem az lesz mint ami Londonból lett, mert az 1945 előtti londoni fényképeken még csak fehér embereket lehetett látni...

De az hogy európából nem lesz London, az nem a migrisimogató lobbi miatt lesz, az is biztos.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 20:04:32

@Leon Uris: Tehát egyik párt se tetszik, ezért inkább sírsz, és vársz a szabad magyarországra.

Sikeres vagy biztos.

Neo07 2016.09.24. 20:06:38

@Leon Uris:
Haha, hihihi. Még hogy soha nem lesz muszlim többség? A történelem erről szól, nézd meg már hazánk történelmét, mi volt a trianoni katasztrófa oka, nézd meg Koszovó történelmét, hogyan lett színszerb országrészből albán többségű ország...

Ne egy-két évben, hanem hanem nagyobb időtávlatokban gondolkozz. Mi lesz itt 2068-ban, 50 év múlva, két, három emberöltő múlva. (Segítek: a Közel-Keleten a II. világháború előtt kb. ötödannyian éltek, mint most – óriási a népességrobbanás.)

Scriptor_ 2016.09.24. 20:08:27

@Tiszteltetem Brüsszelet: ... sikeres vagyok bizonyos dolgokban, de a hazám sajnos sikertelen. Országként és népként is. Rossz nézni. És igen, panaszkodok néha, sőt az is igaz, hogy várakozok. Várok egy új és szabad Magyarországra. De tudom, hogy ennek sokáig nem lesz itt az ideje. Nagyon-nagyon sokáig.

Neo07 2016.09.24. 20:08:45

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Pontosítás: a főpolgi nem arab, hanem pakisztáni vagy hasonló származású.

Aldou Raine 2016.09.24. 20:28:12

Orbánnak még simán van 20-25 éve az ország élén. És sehol egy vetélytárs a láthatáron. A Jobbik szerencsére nem fog előretörni, a jelenlegi baloldali pártok pedig örökre a 10-15% közé rekedtek. Majd úgy 2036-2040 körül majd csak megelégelik azt amit ez a galeri művel. Azt én már nem érem meg. De majd a gyerekeim már egy jobb jövőben élhetnek majd.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.09.24. 20:35:48

Ne csodálkozz ezen, Sanyi! Az egész magyar közéletet egy ideje annyira eluralta a hülyeség, hogy az MKKP teljesen komolyan vehetőnek számít. Semmivel nem abszurdabb, mint mondjuk egy átlagos Kövér-beszéd. Ha Matolcsy megszólal, John Cleese az első sorban jegyzetel.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 20:39:01

@Aldou Raine: Mondjuk az is barom aki a politikától várja a sorsa jobbra fordulását, bárhol, bármikor.

Akik Kádár, Antall, Horn, Orbán, Megyó, Gyurcsány, Bajnai, Orbán idején pont ugyanazt csinálták mint most. Semmit.

Mr. Waszabi 2016.09.24. 20:44:58

Picit mellényúltál ezzel a poszttal, elvtárs. Mert csak a felszínt nézted, s arról posztoltál valami felszíne elképzelést. Ugyanis a gyakorlatias hétköznapi ember észrevette azt is, hogy a BKV, darabonként 1,5 milliáért újított buszmegállóit ők 30 rugóból látták el igen hasznos tetővel. Ami nem fért bele a 1,5 millás nagyon dizájner elképzelésbe - viszont igen hasznos lett volna. És még sorolhatnám hasznos projektjeiket, amelyek mind arról árulkodnak, hogy nagyon is komoly párt, mármint nem politikai, de a társadalom számára hajtott haszna szemszögéből - fillérekből tudnák üzemeltetni az államot, legalábbis az eddigi, jelenlegi pazarláshoz képest.
Ha ezt az apróságot nem vetted észre, akkor te vagy a lúzer igazából :) Plakátkampányra is sokkal kevesebbet költöttek, mint a kormány - sokkal hatékonyabbak ebben is. Meg pad felújításra is.
Ami eddig látszik, hogy a vicc párt nem is annyira vicc, sokkal inkább nagyon gyakorlatiasan gondolkodnak. Pont, mint az átlag magyar választó, aki átlag bérből él, átlagos lehetőségek között. Ma nincs másik magyar politikai párt, amely anyagi gazdálkodás tekintekében hatékonyabb volna az MKKP-nál. Esetleg Bokros pártja, de ők meg nem igazán jól tolják a propagandát, marketinget :)

GolanTrevize 2016.09.24. 20:56:09

Ez a cikk egy nagy tévedés. A kutyapárt a gyűlöletkampány ellen küzd, tejes joggal. Hogy jön ide, hogy mit gondolnak az oktatásról és egyebekről? A kutyapárt plakátjai pont annyira értelmesek mint a kormány üzenetei, és a cél éppen ez, hogy erre felhívja a figyelmet, semmi több. Rajtuk kívül sajnos más nem teszi ezt meg. A kormány kampányával van gond, nem a kutyapártéval, ez a népszavazás ugyanis teljesen ostoba, tendenciózus és fölösleges.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 21:03:24

@GolanTrevize:
Szerintem meg az arabok feleslegesek, úgyhogy elmegyek, ha nem zavar.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 21:11:20

@GolanTrevize: Ezek a kecskepásztotok is a gyülöletkampány ellen küzdenek:

www.vilaglato.info/iraki-ferfi-vert-meg-egy-jozsefvarosi-not/

index.hu/belfold/2016/09/24/arabul_beszelo_ferfi_rabolt_budapesten/

Neo07 2016.09.24. 21:13:10

@GolanTrevize: Pont hogy az arabok, a mélyen hivő muszlimok gyűlölik mindazokat, akik mást gondolnak a világról, pont a vallássérültek gyűlölik legjobban a liberalizmust, a szekuláris államot, és annak lakóit, a hitetlen gyaurokat.

Neo07 2016.09.24. 21:16:36

@Mr. Waszabi:
Az LMP azt hirdette, hogy hogy lehet más a politika, a párt nevét is ez határozta meg.

Aztán mára bebizonyították, hogy nem lehet más a politika.

Aldou Raine 2016.09.24. 21:38:19

@Tiszteltetem Brüsszelet: ... és az is barom aki azt hiszi, hogy sorsa nem függ össze a hatalom disznóságaival! ... Haver.

sumes67 2016.09.24. 21:39:01

@Neo07: Nő akkor egy példát is mellékelni.

sumes67 2016.09.24. 21:40:21

@sumes67: Újra:-) No akkor egy példát is mellékelj.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 21:45:08

@Aldou Raine: Ja, biztos a Mészároslőrinc is így bámult maga elé folyó nyállal, amikor az első milliárdjait megkereste még Megyó idején...igaz? Pedig csak egy hülye gázszerelő, mindenki tudhassa.

exilis 2016.09.24. 21:46:51

És ezt a sekélyes és buta cikket egy politológus jegyzi? Grat.

@Vitez Belizar: Kösz, szépen összefoglaltad helyettem, is, pontosan így van.

A kifigurázás meg nem csak vicc. A humorral rámutatnak a rendszer és a kampány abszurditására, ami már fel sem tűnik senkinek, mert olyanok vagyunk, mint a békák, amiket szép lassan felforraltak és nem ugrotak ki a vízből. A baj ezzel csak az, hogy ezt az üzenetet csak az veszi le a plakátokról, aki egyébként is látja az abszurditást. A posztoló nem ilyen.

Willkommenskultur 2016.09.24. 21:50:25

@totorohun: Pedig minden egyre rosszabb minden egyes nap. Már alig élünk.

hehe

Buchhalter 2016.09.24. 21:58:31

@Neo07: oh hogyne ,mert max pár száz csóri német nyugdíjas itt vesz házat az neked tömeg.Hinni a templomban kell.Majd ha ráeszmélnek a gyenge orvosi ellátásra és a bezáró boltokra : lásd Tesco bezárások ill CBA frenchise hálózat .Ja ,persze lesznek újak.A többi hasonló multi egyelőre óvatosan kivár és nem biztos ,hogy belevágnak egy recsegő bizonytalan piacon a terjeszkedésbe.

$pi$ 2016.09.24. 21:59:55

Az index csinált orbánmal őszödi beszédet:

index.hu/video/2016/09/17/orban_oszodi_beszede_beszed_elkurtuk/

nem tudom ennél van a lejjebb.... :(

$pi$ 2016.09.24. 22:01:05

@Buchhalter: "és a bezáró boltokra : lásd Tesco bezárások"

Nyilván arról is a zorbán tehet mi? :D

gizmo26666 2016.09.24. 22:04:06

Ha a kutyapárt tényleg komolyan venné ezt az egészet, akkor beállnának a baloldal, és nemzetmentő gyurcsány ferenc mögé.

$pi$ 2016.09.24. 22:05:09

@gizmo26666: "nemzetmentő gyurcsány ferenc mögé. "

Az tényleg komoly lenne! :D

Neo07 2016.09.24. 22:11:08

@$pi$:
Nem néztem a videót, minek? A szélsőlib hisztis tombolása ez, gondolom. Kínjukban már nem tudnak mit kitalálni, feketítenek, vagdalkoznak ezerrel.

@Buchhalter:
Hát, még ha még többen jönnek... A Tesco nem zár be, köszönik megvannak. Max. néha átugranak a közeli Ausztriába. Orvosi ellátás: annyira gyenge, hogy fogturizmus van, nyugatról tömegek jönnek fogorvosi kezelésekre, mert olcsó és jó színvonalú.

@sumes67: Mihez?

$pi$ 2016.09.24. 22:21:40

@Neo07: "Nem néztem a videót, minek?"

Ez első pár másodpercet érdemes megnézni, sokat elárul az index színvonaláról. Új mélységeket mutatnak be. :D Tényleg!

Willkommenskultur 2016.09.24. 22:24:42

@$pi$: Nem ez a vicc, hanem az hogy egy (az index szerint) fidesz közeli vállalkozó kerülgeti az Indexet is kiadó CEMP-et, és ha létrejön az üzlet, akkor ugyanezek az újságírók fogják mindenről az ellenkezőjét írni...

Nehéz kenyér ez, örülök hogy nem voltam már régen se naiv és nem mentem firkásznak.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.09.24. 22:45:35

@Tiszteltetem Brüsszelet: mármint szerinted van összefüggés a szavazás és bármi gyakorlati dolog között?

Nincs.

A szavazás, mivel se jogi ereje, se praktikusan semmilyen értelme nincsen, kezdetektől fogva eleve egy politikai muníciónak van tervezve Orbán Viktor európai frakcióvezetési ambícióinak alátámasztására. A szavazatod mögé ideológiailag azt képzelsz amit akarsz, nyilván szabadságodban áll elképzelni, hogy ezzel BÁRMIT teszel bármihez, de a valóságban ez az egész kizárólag arra volt tervezve, hogy Orbán lehessen több európai párt előtt fáklyahordozó a migránsellenesebb körökben - csakhogy a legutóbbi visegrádi találkozón világossá vált, hogy nincs már a vitorlában szél, tehát egy bazinagy vaktöltényt segítesz csak összerakni a szavazatoddal, amit, viszonylag jól előreláthatóan, minden valamirevaló európai szereplő körbe fog röhögni, ahelyett, hogy bármilyen hatása lenne.

Jó esetben.

Rossz esetben Orbán felteszi azt a lemezt, hogy az EU nem foglalkozik a magyar nép hangjával, és pedzegetni kezdi a kilépést.

Willkommenskultur 2016.09.24. 22:59:57

@flugi_: 'mármint szerinted van összefüggés a szavazás és bármi gyakorlati dolog között?'

Van.

'A szavazás, mivel se jogi ereje, se praktikusan semmilyen értelme nincsen, kezdetektől fogva eleve egy politikai muníciónak van tervezve Orbán Viktor európai frakcióvezetési ambícióinak alátámasztására.'

Azt is mondtátok hogy nincs migránsprobléma, azt is hogy a kerítés nem állítja meg a migrációt, meg azt is hogy a kerítés embertelen mer nem lehet átjönni rajta.

De. Mi bajom lenne nekem Orbán frakcióvezetési ambícióival? Nekem nem kell migráns, a mostani frakcióvezetővel meg nem értek egyet migriügyben.

'tehát egy bazinagy vaktöltényt segítesz csak összerakni a szavazatoddal, amit, viszonylag jól előreláthatóan, minden valamirevaló európai szereplő körbe fog röhögni'

Hát, most nem röhögnek. De megsúgom a Habsburgok se röhögtek amikor kikiáltották a magyar kormányt. Aztán mi egyeztünk ki, mi kaptunk jogokat, nem a csehek, nem a tótok, nem az oláhok.

'Rossz esetben Orbán felteszi azt a lemezt, hogy az EU nem foglalkozik a magyar nép hangjával, és pedzegetni kezdi a kilépést.'

Az a jövő zenéje. Ha ide akarnak vágni pár tízezer migrit akit ők már beengedtek de mégse kérik újra lesznek keverve a kártíák, az biztos. Ezt megtanulhatták a szovjetek 56ban. Nekünk lett gulyáskommunizmusunk, nem a cseheknek, nem a tótoknak, nem az oláhoknak.

Érted.

Willkommenskultur 2016.09.24. 23:08:29

@Fejes Torda Kadosa: Szerintem van pár vicces plakát, nincs ezzel semmi baj. A fidesz plakátok közül sok tényleg nagyon idióta, kiabál a kifigurázásért.

Persze ettől NEMmel szavazok a migrikre, de röhögcsélni szeretek.

Aldou Raine 2016.09.24. 23:12:04

@Tiszteltetem Brüsszelet: Mind lopnak, mind csalnak, mind kinyalják Orbán seggét. Gusztustalan, gerinctelen banda. De ők vannak hatalmon. Mert 2,5 millió magyar választópolgár azt hiszi, hogy nincs náluk jobb. És még vagy 20 évig fogják ezt hinni. Ez van. Az ég kék, a fű zöld, Orbán meg miniszterelnök 2040-ig.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 23:15:55

@Aldou Raine: Mészáros volt hatalmon Megyó idején? Hagyjad már.

Aldou Raine 2016.09.24. 23:24:17

@Tiszteltetem Brüsszelet: Ja. Keresett egy millát Megyó idején. Na és? Aztán Orbán alatt meg 100 milliárdot! És fog még legalább ennyit keresni plusz 20 éven belül a családjáé lesz az egész Dunántúl teljes termőterülete. De érdekel ez valakit? A fő, hogy országunk jótevője vezesse népét! Csak az a fura, hogy akkor miért is menti ki külföldre a vagyonát a Fidesz legfelső 20 tagja??? Ez is érdekes kérdés lenne, ha ez is bárkit érdekelne. Rajtam kívül. :-)

Jakab.gipsz 2016.09.24. 23:25:18

@Aldou Raine: Orbán a kisebbik rossz, egy Soros klónhoz képest.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 23:30:38

@Aldou Raine: Neem, nem 1 millát keresett. Ha annyit keresett volna, Orbán sosem haverkodik vele össze. Csak a sikeres, tevékeny embereket kedveli az Orbán.

Talán ha te is többet tennél magadért egyszer lehet hogy meghína szotyizni egy meccsre.

'Csak az a fura, hogy akkor miért is menti ki külföldre a vagyonát a Fidesz legfelső 20 tagja???'

Orbánnak 500 milliárdja van megbízható források szerint Bissaui-guineában, egy tevébe dugva. Figyeljük SimongáborMSZP alelnök perét hátha beköpi és lebukik.

Baloldali érték 2016.09.24. 23:42:42

@GolanTrevize: "A kutyapárt plakátjai pont annyira értelmesek mint a kormány üzenetei"

Igazából az a szánalmas a magyar politikában hogy akármilyen társadalmi kérdésben eddig tart a vitakultúra. Hátizé, van egy népszavazás, ne menjetek el kedves szavazók, nem szavazásra buzdítani olyan demokrata dolog.

A magát demokratikusnak nevező ellenzéknek a demokrácia egyik alappillérét jelentő népszavazásról ennyi a véleménye.
Semmi vitakultúra, semmi érvelés, kampány kiszervezve a viccpártnak. (GYF legalább felvállalja az igent.)

De vehetjük azt is a magyar demokrácia mélypontjának, hogy a Fidesz gáncsol mindenfajta egyéb népszavazási kezdeményezést, ami baloldalról jön. Mert magyarországon ma a népszavazás nem tud az adott kérdésről szólni, csakis azon a szemüvegen vagyunk képesek a dolgokat nézni, hogy kinek az ötlete volt a népszavazás.

Aldou Raine 2016.09.24. 23:47:39

@Tiszteltetem Brüsszelet: Ja biztos csak 500 millája van Orbánnak. Meg Mészáros úrnak is, meg Habonynak is, meg persze Lázárnak és Rogánnak is. És nyilván csak szemét rágalom a mocsok ellenzéktől, hogy Lázár felvásárolta már a fél dél-francia riviérát, Orbán meg fél Erdélyt. Ja. Talpig becsületes gyerekek ezek.

Aldou Raine 2016.09.24. 23:49:33

@Jakab.gipsz: nyilván Soros a főgonosz. Inkább tömjük tele pénzzel Orbán-Lázár-Rogán-Habony-Kövér pénzét, csak megmeneküljünk a szemét Sorostól. Ez az. Zsenik vagytok! :-)))))

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 23:49:43

@Aldou Raine: kb. senkit nem érdekel mit béget a ballenzék. Minden eltelt 4 évvel egyre kevesebbeket.

Aldou Raine 2016.09.24. 23:50:56

@Tiszteltetem Brüsszelet: A végső érv? Az ellenzék folyton veszít. Körbe is értünk a kis vitánkkal. Vgyis minden fasza úgy, ahogy van. Ügyi vagy. Leülhetsz, jeles! :-))

$pi$ 2016.09.24. 23:53:38

@Aldou Raine: "Orbán meg fél Erdélyt"

Orbánnak szigete van a svájci erdélyben?! Az igen! :D

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 23:54:35

@Aldou Raine: Az mszdsz hiába tömte soros zsebét soros most szarik rájuk. 2014es összefogásra még adott pézt de feneketlen lyukba nem önti a lét feleslegesen.

A fidesz által kitömött vállalkozók segítik a fidesz hatalmon maradását.

Úgyhogy az mszdsz megtanulta hogy jobb biznisz lett volna olyanok zsebét tömni akik a szarban se hagyják el őket, de ehhez a hazai vállalkozókat kellett volna segíteniük. Kicsit drága lecke volt, hogy a szadesz is csődbe ment, meg az mszp is csődbe fog, de aki hülye haljon meg.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.24. 23:55:54

@Aldou Raine: Azt azért nem mondanám, de ez a poszt migrikérdésekről szól.

Attól hogy nagyon nem frankó minden, vasárnap a fideszre szavaznék, mert semmi nem változott a kínálatban az elmúlt6 évben.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.09.24. 23:57:35

@ Herczeg Sándor :
Azzal ugy-e tisztában vagy - ha nem hiányoztál, mondjuk a polgári 3. osztályának számtan óráiról -, hogy a dupla nullát-t, vagyis a 00-t (legyen az narancs, szegfű, tulipán, zöldhulladék..) a NULLA , vagy is a 0! Legyőzi!
Tehát: Hajrá Győzi!
Egyébként:
.."milyen elképzeléseik lennének az oktatásról, az egészségügyről, a gazdasági helyzetről, ...", ha egy rohadt szót sem szólnak akkor is többet ér, mint ha a Kisvasutast, a Táskahordót, Celeb Tónit vagy a népi zenekar bármely tagjának hazugságait hallgatod!
Még ennél is jobb lehet, ha visszajönnek a HERCEGEK, GRÓFOK, BÁRÓK!

kulcsar2011 2016.09.25. 00:08:18

rosszul tudod, ide most csak frakcióval rendelkező pártok delegálhatnak személyeket

igazi hős 2016.09.25. 00:25:23

@Jakab.gipsz: "Orbán a kisebbik rossz" Ez fizetett hirdetés, vagy tényleg ennyire hülye vagy? Orbánnál rosszabb nem nagyon történhetett volna ezzel az országgal. Pedig ha OV ezzel a tehetséggel csak átlagosan gátlástalan tolvaj lett volna (emlékszünk még a "ne mi kapjuk a legtöbbet" mondásra?), akkor a rendszerváltás utáni legjobb miniszterelnök lehetett volna.

koala kóla 2016.09.25. 00:29:20

@igazi hős: Akkor legyen Vona a prezident. Már az ATV is őtet tolja.

Márk_Márk 2016.09.25. 01:18:02

Ennél a firkálmánynál semmitmondóbb szart elég régen olvastam.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.25. 01:38:25

@igazi hős: "Orbánnál rosszabb nem nagyon történhetett volna ezzel az országgal."

Ez picit talán túlzol. Én el tudok képzelni néhány sokkal rosszabb dolgot is. Ha egy kicsit koncentrálsz, talán még te is, nem?

Büszke_troll 2016.09.25. 03:33:03

Kétfarkú kutya, nem tudnak azok semmit.
Persze azért egyedüliként összeszedték a plakát kampányra a pénzt, megtervezték, kinyomtattatták a plakátokat és felvették a harcot, egyedüliként a fidesz ellen, ja és mindezt töredék áron, mint a fidesz tette.

A szavazás eleve vesztett ügy, hiszen úgy tették fel a kérdést, hogy jó szívvel csak egy választ lehessen adni, ennek ellenére a kétfarkú sikeres.

Nekem ez nagyon jó kezdetnek tűnik, főleg egy vicc párttól.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.09.25. 06:16:46

@Aldou Raine: hát ha Orbáné lenne fél Erdély, akkor tényleg megemelném a kalapomat. A francia riviéra pedig egyesen no comment. Ez a komment már igazán a provincializmus csúcsa.

@igazi hős: Az MSzP kormányzás objektíven rosszabb volt. Az volt a gazdasági leszakadás nagy időszaka, amikor a szlovákok könnyedén megelőztek minket, csak ezt nem illik bevallani.

Amúgy meg most sem olyan rossz, csak egyeseknek mindig kicsinek tűnik a zsemle, pedig tényleg csak a pofájuk nagy.

Az, hogy az emberek negyven évi leszakadás után húsz év felzárkózást követően nem elégedettek azzal, hogy sikerült ezt az időt bepótolni, nem Orbán hibája.

A Nyugat eszetlenül jól él. Annyira, hogy ez fenntarthatatlan. A nyugati családok nagyon jól élnek, mert nem fordítanak gyerekekre, importálják a szakképzett munkaerőt és még így is lassú a gazdasági növekedésük és folyamatosan szorulnak vissza, folyamatosan esik Európa gazdasági súlya a világban. De valakinek persze ez a természetes. Valakinek az a természetes, hogy az egész világ gürcöl és küzd, aki pedig egy kis jólétbe született az henyél és nyavajog, hogy csak ennyi jutott neki. Magyarországról mindenki nyálcsorgatva nézi, ahogy a Nyugat lebzselve feléli generációk gazdagságát és nyalogatja a szája szélét, hogy ez igen. Ez már igazán valami.

Ilyen értékrendből ilyen értékítélet fog fakadni. Csak ezek után ne csodálkozzon senki, ha jönnek a migránsválságok, ha jönnek a gazdasági problémák. És ha majd, amikor ő Nyugaton nyugdíjas lesz, akkor a BLM utódmozgalom majd fügét mutat neki és elveszi tőle (és a gyerekeitől) a "privilegizált" kis aranykalitka életét és újrafelosztja a vagyont.

Mert erre halad a világ, csak sokan befogják a szemüket és fülüket, mert könnyebb álomvilágban élni, ahol ha elítéljük Orbánt és elfogadjuk Sorost, akkor gazdagok és boldogok lehetünk.

nu pagagyí 2016.09.25. 07:24:18

A kétfarkúak pontosan megfogalmazták a problémát, hülye kérdésre várja a választ a sunyi hatalom. És ez a valódi politika. Ebben a fasizálódó országban komoly bátorság kell az aktív nemrészvételhez, lásd a passzivistákra uszított lumpen elemek, a pszichopata közmédia, a közmunkáshadseregek felett rendelkező helyi kiskirályok és a lekorrumpált Herczeg Sándorok. Egyébként kíváncsi vagyok, a blogíró elolvasta-e mire szavaz? Ha igen világosítson már fel, mi az értelme a zavaros kérdésnek, ami természetesen simán átment, a más esetekben roppant szigorú és roppant szuverén AB káderein? Leszarjuk-e a választott EU képviselőink parlamentjének döntéseit, akkor minek választottuk meg őket? Áldemokráciából?

Szavaztunk-e arról, hogy pénzért tetszőleges külföldi bűnöző letelepedési engedélyt kapjon a rogánok és habonyok offshore-cégeinek közreműködésével? Szavaztunk-e a kerítésről? Szavaztunk-e arról, hogy nem kell semmilyen közérdekű adatot megosztani az emberekkel? Tényleg megszavaztuk, hogy lopják el a nyugdíjunk fedezetét? Egyáltalán, szavaztunk-e arról, hogy ilyen fasza alkotmányunk legyen, amit 10 perc alatt össze lehet gányolni az emberek megkérdezése nélkül? Akkor most mi a faszról akar itt szavazni bárki?

Aranyi Gábor 2016.09.25. 07:27:08

@Leon Uris: Seggfejbej... Szíria (ahol még csak nem is a legmagasabb a fialási ráta a fekaszarabok között) nagyjából megkilencszerezte a népességét akkor, amikor mi fogytunk egy millát. Most mi 9-en, ők meg 90-en vannak. Millában. Egy szír pichából 5 év alatt 4 gyerek esett ki egy olyan menekülttáborban, ahol rendes víz sem volt... A zeju a brexit után 440 milla, ennek 10 %-a már most mopszlim. Ha időegység alatt a "fehér" nem ellik, a fekaszarab viszont megkilncszerez, 50 év alatt megvan az a többség, ami bizonyos Nemlétező GOverment-mentes Zónákban már 110 %... Nigériában 50 év múlva annyian lesznek, hogy egymás lábára állva sem férnek el. EGYMILLIÁRD-KÉTSZÁZMILLIÓ "menekült" indul el... Vízért, meg 3,14náért. Ha és emennyiben Sz@rosgyuriék valóban ccsak a nemzetállamokat akarják szétbacatni a migrincekkel, és amint az megvan, AZONNAL kiirtják a "fölösleget", akkor meg ugyanaz a globálkufár cionlobbiuralom lesz, mint most, csak páros napokon az asszonyodat quúrják meg, páratlanokon meg téged, hétvégeken meg az esetleg (fekaszarab erőszakkal) összejött, 3 évnél idősebb gyerekeiteket is, mert "demokratikusan" megszavazzák, hogy ez kötelező legyen, mint a kvóta. Igazatok van, nem kell népszavazás. nem műnépszavazás kell, hanem 15 fős, kurd NŐKBŐL álló mobil lövész-szakasz a legfrekventáltabb határszakaszokra... Azok tudják, hogy kell a magadfajtákkal (EL)bánni. Kettőt pislogsz, nemhogy két, de egy farkad se lesz... Fejed viszont 12... darabban... XD

chrisred 2016.09.25. 07:53:26

A kétfarkúaknak annyi politikai üzenete van, mint a Kádár vicceknek az átkosban: "Tenni úgysem lehet semmit, legalább röhögjünk rajtuk."

chrisred 2016.09.25. 07:55:12

@Aranyi Gábor: A számokat randomgenerátorral töltötted fel?

nu pagagyí 2016.09.25. 08:17:02

A hatalom már meg is válaszolta a saját magának feltett kérdést. Szerintem itt nekünk, mint népnek már nincs semmi dolgunk.

elemes 2016.09.25. 08:29:05

elolvastam ezt a posztot de csak egy mondat jutott eszembe.

savanyú a szőlő.

elemes 2016.09.25. 08:31:12

"A Nemzeti Választási Bizottság munkájában nem csupán a DK, a PM, a Liberálisok és az Együtt nem vesz részt, de a Kétfarkú Kutya Párt sem, annak ellenére, hogy a népszavazásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény erre egyébként közös tag formájában lehetőséget adna."

Vagyis a kutyapártnak össze kéne bútoroznia az impotens parlamenti pártokkal...?

Jó ötlet.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.25. 09:02:41

Orbánék sem akarnak lemaradni a "kampányolásban":

444.hu/2016/09/25/rendorok-serultek-meg-a-szombat-ejszakai-terez-koruti-robbanasban

Remélem, a metrót azért nem robbantják fel, hogy biztosan meglegyen az 50%-nyi nem október másodikán.

Buchhalter 2016.09.25. 09:09:30

@Neo07: tele vagy bullshittel.Kábé te is a fotelből a híreket veszed alapul.Ember,néha már mozdulj ki és beszélgess emberekkel! Annyi tévhit van benned,hogy az hihetetlen! Van Tescos ismerősöm aki pechedre középvezető és ő elmondaná neked,hogy szarban vannak.Évek óta stagnálás van,szerinted viccből repültek mélyet a Barkács áruházak is? Nincs már Brico Store,Baumax.Fel kellett tőkésíteni az OBI-t és a Praktiker is eladta a magyar és szlovák részlegét ,mert full veszteségesek voltak.De nem csak ők.Számolni te sem tudsz: elment fél millió dolgos ember,az nem itt fog fogyasztani és nem itt fog adózni.Ez mind kiesik az államkasszából és a fogyasztásból.De azért jó strucc módjára dugd csak a fejed a homokba.A fogorvos is egy ócska sztereotipia : max az osztrák határra igaz .Egyszer megkérdeztem a jó hírű pesti fogorvosom ,hogy hány külföldi páciense van:egy! Az is kínai aki a csepeli piacon árul.Ennyit a tuti infóidról.

Buchhalter 2016.09.25. 09:14:48

@$pi$: írtam ilyet?Nem! A Tesco túlterjeszkedett és van egy vízfejű vezetősége Angliában óriási fizetéssel és bonusokkal no meg rossz döntés hozatalokkal.Az egész régióban mélyrepülésben vannak.Nálunk rá tesz még egy lapáttal a gyengébb fizetés és a csökkenő lakosság szám is. Ha leállna a kivándorlás és itthon élhető fizetésű munkahelyek teremtődnének ők sem lennének gondban.Ennyi.

2016.09.25. 09:42:26

Nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem.

Úgy tűnik van néhány tízezer, akinek épp erre van szüksége, ez teszi boldoggá.

bgp 2016.09.25. 09:58:31

@CyberPunK: Ott a pont. Vannak emberek, akik nem látják Orbán is hasonló idióta szöveggel nyomul. Csak, állami pénzen, sokszoros áron tolja a szart a képünkbe.

thoms 2016.09.25. 10:28:29

Klikk-vadasz. Am tobb az ertelem a KKKP-ban,mint benned.

szil_ 2016.09.25. 10:43:27

@Gaspen: Most a Fideszről beszélsz, vagy a balos ellenzékről?
Egyedül a Jobbiknak vannak értelmes KÉRDÉSEI, a megoldásaikból viszont nem kérek.

nu pagagyí 2016.09.25. 11:03:24

Azért elég primitív szöges bombát tákoltak össze Pintér beosztottjai. Gondolom felrobbanhatott a kezükben. Mielőtt ilyesmibe belekezdenek, tanulmányozni kellett volna az arab szakirodalmat.

ulpius66 2016.09.25. 11:22:33

KKP for President!
(vagy valami ilyesmi....)

Lopdé PS. 2016.09.25. 11:25:19

Szerény meglátásom szerint a Kétfarkúak kampánya IQ90 fölött rendkívül humoros, és IQ110 fölött tele van mondanivalóval. Méghozzá rendkívül mély társadalmi üzenetekkel.

Amikor a szerző nem találja meg ezeket, gondoljon arra, hogy a szülei rossz szagmunkásképzőbe íratták, azért történhetett meg ez.

Graves 2016.09.25. 11:30:03

Az "1 millió ember akar Mo-ról kivándorolni," és az "átlagmagyar több ufót látott életében, mint migránst" tartalmú plakáthoz a "cikkíró" nem nagyon mert hozzáfűzni semmit, pedig a lényeg ott van. Nem véletlenül nem írt róla a bértollnok.

kalbász 2016.09.25. 11:52:14

De könyörgöm, ha nem a fidesz, akkor ki?
Most komolyan.
Ez tartja őket hatalomban és ezért folyhat a lopás gátlástalanul.
Mert egyébként, bár a ballib média mindent megtesz, ezek jobbak mint a szocik voltak. Gyurcsány dk-ja meg egy kibaszott rossz demagóg vicc.
Nincs normális alternatíva.

2016.09.25. 11:53:56

@szil_: Egyikről sem. Azokról a hülyékről, akik egy ilyen viccpárt mögött vannak. Egyetlen "értelme" a törtben lévő osztó növelése.

2016.09.25. 12:07:36

@nu pagagyí: Rájöttek a fiúk, hogy bukhatnak is a népszavazáson, ráadásul minél több pénzt tolnak bele, annál szarabbul fest a dolog. Felkészül a Teve utcai lövöldöző, a szlovák terroristák és Kádár sírrablói: sűrű hétnek nézünk elébe.

Ádám // emTV.hu · http://emtv.hu/ 2016.09.25. 12:25:49

Ez egy mérhetetlenül ostoba bejegyzés.

prolee 2016.09.25. 13:22:40

Szerintem nagyon klassz plakátjai vannak a kutyapártnak, imádok röhögni rajta.
A szavazás viszont komoly dolog, ott a nemet fogom X-elni.

prolee 2016.09.25. 13:29:41

A kutyapárt nagyon szimpi, igazán kár, hogy nincs egy ilyen ellenzékünk "komolyba" is, ezért lesz kormányon Orbán még vagy 20 évig.

kvadrillio 2016.09.25. 13:49:56

AZ ÁLLAM...FOGALMA...

Az állam a társadalmasulás fejlett formája.[1] Olyan intézményrendszer, amely egy földrajzi terület lakóit politikailag szervezi egységgé. Ennek eszköze a legfőbb hatalom központosított gyakorlása a közigazgatás és az erőszakszervezetek révén. A modern államot a hatalmi ágak szétválasztása jellemzi. Egy állam szuverenitása azt jelenti, hogy más államok önálló hatalmi tényezőnek ismerik el. Léteznek ún. de facto államok, melyek bizonyos állami funkciókat gyakorolnak, de más államok nem ismerik el őket. Egy állam demokratikus, ha a főhatalom a népszuverenitáson alapul; ellentéte a despotikus hatalomgyakorlás vagy a modern diktatúra.

A szociológiában az államot általában Max Weber következő elterjedt meghatározásával írják le: az a szervezet, amely rendelkezik „a fizikai erő legitim használatának monopóliumával egy adott területen belül”, amely tartalmazhatja a fegyveres erőket, társadalmi szolgáltatásokat, állami bürokráciát, bíróságokat és a rendőrséget.

A népszuverenitás egy olyan politikai eszme, ami szerint minden kormányzati hatalom forrása a nép, vagyis közhatalmat csak az emberek ruházhatnak egymásra.

A népszuverenitás fogalma a 17. századból származik. A felvilágosodás új elképzelése volt, hogy a hatalom nem Istentől való, hanem valamiképpen az emberek világának terméke. Az egyik ilyen világi elképzelés szerint a kormányhatalom a polgárok közötti társadalmi szerződés révén jön létre. A társadalmi szerződés lehet hallgatólagos, elfelejtett, vagy írott alkotmány formáját öltheti. A népszuverenitás eszméje szerint nincsen szükség uralkodóra (szuverén), hanem az uralkodó feladatát a nép maga is elláthatja. Ennek a gondolatnak a legnagyobb hatású teoretikusai Thomas Hobbes (1588–1679), John Locke (1632–1704), és Jean-Jacques Rousseau (1712–1778) voltak. Az első népszuverenitásra épülő alkotmánya az amerikai Connecticut államnak volt.

A népszuverenitás pontos fogalmáról, és a demokráciához fűződő viszonyáról a mai napig tartó filozófiai viták zajlanak. Az egyik karakteres álláspont szerint a népszuverenitás modern formája maga a demokrácia mint a többség uralma. Egy ezzel ellentétes álláspont szerint a népszuverenitás a népnek az a joga, hogy megváltoztathatja alkotmányát, vagyis lefektetheti azokat a nem szükségképpen többségi döntéssel működő intézményeket, amelyek a közügyeket intézik.

HMMM...ÉN MEG CSAK MÉSZÁROSOKRÓL HALLOK ÁLLANDÓAN.....
TALÁN..., MERT ORBÁNNAK Ő A NÉP MAGA ??? :o)

2016.09.25. 14:08:52

@Tiszteltetem Brüsszelet: "A csehek mégsem nagyon mennek külföldre élni."

Nem csak a bér számít, hanem az adók is. A cseheknél nem 27%-os az ÁFA, több a természetes erőforrásuk, van saját iparuk és a kormányuk sem rabol annyit, mint a mienk. Vagyis csehország a nyugatinál alacsonyabb bérek ellenére is élhető.

2016.09.25. 14:08:52

@Tiszteltetem Brüsszelet: "A csehek mégsem nagyon mennek külföldre élni."

Nem csak a bér számít, hanem az adók is. A cseheknél nem 27%-os az ÁFA, több a természetes erőforrásuk, van saját iparuk és a kormányuk sem rabol annyit, mint a mienk. Vagyis csehország a nyugatinál alacsonyabb bérek ellenére is élhető.

szepipiktor 2016.09.25. 14:19:59

Herczeg Sándor
Észrevette, hogy pont Ön az, aki a partvonalon kívülről "pofázik" és nem tesz semmit?
Nem érdekel, hogy Ön melyik oldalhoz tartozik, de a posztjából süt az irigységgel átitatott gyűlölet! Hogy vannak még olyanok, akik nem álltak be a szekértáborokba, nem adták el a lelküket egyik bűnözői csoportnak sem.
Ön az alaptényt nem vette bele - szándékosan? - írásába:
Azt, hogy a társadalom 2/3-a ma nem fogadja el egyik politikai csordát sem!!! Így egy kétfarkú-párt hatalmas társadalmi támogatottságot kap, mert ők pont a döntő többség véleményét fogalmazza meg a pályán játszókról!
Nem kellene kutyapárt, ha minden szavazásnál lenne egy olyan válaszlehetőség is, hogy "Egyik sem". Lenne 60-70%-os részvétel és 80%-os elutasítás. De ezt a "játszók" persze, hogy nem akarják.
A média is jól elvan a mai nihillel, a blogok, portálok is. Ma például az ATV pontosan ugyanazt teszi, mit az M1, csak ellentétes előjellel. Hazudik...
Ma a 444 bement az ATv-s hazug bulvárba, az origo meg ment a fideszhez, az index meg lement a blikkes bulvármocsokba, azaz ma már azok is csak párhíreket kapnak, akik nem is érdeklődnek a politika iránt.
A kutya nem azért kapott ekkora támogatást, hogy beálljanak a mutyizók közé, hanem hogy végre valaki az többi arcába zúdítsa a sok szart!
És ez Önnek nem tetszik?
Volt besúgó a családban? KISZ-es? MSZMP-s? Vagy csak egy alap elvszerűség miatt tart ki, támogat bármely mocskos bűnözői kört?
Ne a kutyát köpdösse! Ha érti, de nem tetszik, akkor a tükröt.
Ha nem érti, ne írogasson posztokat.

szepipiktor 2016.09.25. 14:42:38

"Aztán mára bebizonyították, hogy nem lehet más a politika."
...
"No akkor egy példát is mellékelj."
...
Tessék:
Az LMP már az indulásánál lerabolta a valódi társadalmi értéket képviselő Humanista Pártot, majd pár százalékkal beültetett embereket hatalmas pénzért Brüsszelbe.
Később bejutottak a parlametbe is és pontosan ugyanazt teszik, mint az össze többi párt embere:
- szavazati értékük nincs, mégis felveszik a zsíros fizetést,
- ők sem számolnak el a költségekkel
- bemennek a bizottságokba további hatalmas havi jussért
- érdemi munkát nem végeznek, mert a flashmobok meg a lufieregetés semmit nem jelent.
- ostoba nyilatkozatokat tesznek, ráadásul támogatják az ökoterroristákat, például a Greenpeace-t...
- belülről támogatják a fideszt és bomlasztják az ellenzéket
- befogadnak olyan szélhámost, mint az ex-fideszes hadházy
...
Meddig kell sorolni, amíg felfogjátok, hogy a kdnp mellett az lmp a másik társadalomellenes gyülekezet? A két legkárosabb...?
A jobbik nem tud annyi kárt tenni az országnak, mint a két bázistalan megélhetési gyülekezet.

szepipiktor 2016.09.25. 14:56:32

"Orbán a kisebbik rossz, egy Soros klónhoz képest."
Hát ez az...
Ez teszi tönkre Magyarországot.
Mert a rossznak nem a kisebbik rossz az ellentéte, hanem a JÓ!
Ma a társadalom kizárólag a "Rossz" térfélen játszik, azon a síkon gondolkodik, azaz minden döntését a ROSSZ különböző töménysége alapján hoz meg.
Tehát az egyik 60%-ban rossz, akkor válasszuk a 55%-ban rosszat!
Soha nem a JÓT keressük.
Ezért akinek több esze van egy faéknél, egy rozsdás szegnél, az már nem vezethető meg. Ez a társadalom 2/3-a, akik nem mennek szavazni, nem nyilatkoznak. Mert nincs miből választaniuk.
Egy 60%-nyi rossz balos csapat helyett egy 55%-os fideszes csapatra voksolni nem előrelépés.
Nem mindegy, hogy nyolcszor erőszakolnak meg vagy csak hatszor? Hogy 254 év börtönt kapsz vagy "csak" 189 évet? Hogy pisztollyal lőnek fejbe vagy AK-val?
A rosszak helyett végre jót kellene választani.
Ja, hogy az nincs? Hát ez az eredménye az egész struccpolitikának.
Most a mérhetetlen gyujcsány-gyűlölet hozta a fejünkre ezt a besúgó bűnözőt és szabadcsapatát. Akinek a gyújcsány-gyűlölet mozgatja az életét, az most boldog és még a lányát, anyját is bedobja a közösbe!
A döbbenet azért az, hogy ez a népromboló játék valójában 20-25% embernek köszönhető.

Neo07 2016.09.25. 16:05:20

@szepipiktor:
"ráadásul támogatják az ökoterroristákat, például a Greenpeace-t..."

Ne haragudj, de ez orbitális baromság amit beidéztem. A környezet védelme igenis nagyon fontos dolog, mert különben az emberiség ebbe fog beledögleni. (Szerintem bele fog, nem vagyunk olyan intelligensek (összeségében), hogy ezt megoldjuk. Lásd. például a túlnépesedés problémáját.)

5perc 2016.09.25. 16:08:15

@Tiszteltetem Brüsszelet:
"Az ingatlanárak messze a 2008as tetõszint fölött vannak"
A moszkvai "államkötvényesek" készpénzben fizetnek és felverik az árakat, viszont magyar ember már sokkal kevesebb lakást vásárol, mint 2008-ban.

"a kisker forgalom is"
A kamatszintek miatt nem éri meg tartogatni a pénzt.

"És veled van a baj, ha annyit keresel mint 2010ben." "az is barom aki a politikától várja a sorsa jobbra fordulását, bárhol, bármikor."
A rosszabra fordulást nem várták az emberek. Konkrétan lázár és seszták letartolták a fejlesztéseket. Csak figyelj a villamoson, miről beszélnek az emberek.
De te csak folytasd a sértegetést, ennyi vagy, nem több.

Neo07 2016.09.25. 16:13:22

@szepipiktor:
"Mert a rossznak nem a kisebbik rossz az ellentéte, hanem a JÓ!"
"Soha nem a JÓT keressük."
"...akik nem mennek szavazni, nem nyilatkoznak. Mert nincs miből választaniuk."

Sajnos egyszerű: mert nincs jó. Tessék pártokat alapítani, akkor talán lesz jó. De sajnos a politika egy ingoványos mocsár, ahol csak a profik maradnak meg, az amatőrök elsüllyednek. De Mo-n nem működik a sok kis párt rendszere, erről épp írtam egy másik hsz-ben, de ide is beírom:

Arról van szó, hogy Mo-on nem működik a sokpártiság, azért mert választók rájöttek, hogy nem érdemes kispártokra szavazni, mert azok egyből összeállnának a nagyobb párttal, bármi áron. Erre nagyon jó példa a fentebb említett SZDSZ: a '94-es választások előtt egyre csak azt szajkózták, ők micsoda antikommunisták, és nem fognak összeállni a kommunistákkal – erre mi történt? Természetesen összeálltak az MSZP-vel, de úgy, hogy teljesen összeforrtak. (Ezért jött létre a balliberális kifejezés.) Nem voltak képesek arra, hogy ellenzéki pártként létezzenek, ők csak a hatalomért remegtek, ennek érdekében hajlandók voltak bármi árat fizetni, 180 fokos fordulatot venni. Meg is kapták a büntetésüket, igaz, hogy egy kicsit későn, de végül választók nem szavaztak rájuk. Bár igaz, a párt a munkáját elvégezte, az ország szétverésében elévülhetetlen "érdemeket" szereztek.

Ma ugyanezt látjuk a többi kispárt esetében is: külön indulnának, hogy jól átverjék a választókat, majd választások után olyan koalícióban forrnának össze, hogy választó legyen a talpán, aki meg tudná őket különböztetni... Ugye, a baloldali összefogás. Az LMP is most már idesorolható Schiffer nélkül, biztos vagyok benne, hogy az első adandó alkalommal úgy hozzácsattanna a baloldali konglomerátumhoz, mint két neodímium mágnes (a megfelelő oldalukkal, mielőtt valaki belekötne)...

Más országokban ez a jelenség nem létezik, nem remegnek a pártok, hogy koalícióban vehessenek részt, akár bármi áron is, hanem sziklaszilárdan ragaszkodnak elveikhez, és abból egy jottányit sem hajlandók engedni. Ezért más országokban működik a sok kis párt rendszere, még a koalíciók létrejötte esetén is. Nálunk nem, nálunk ezért van csak két nagy párt, illetve csak volt, ez már a második ciklus az, amikor csak egy nagy kétharmados párt uralja a mezőnyt. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a következő ciklusokban is maradni fog ez a kétharmad és a pár mikropárt felállás.

Mercel 2016.09.25. 16:32:36

Nem tudom mire ez a lehúzós poszt.

Kétfarkúék viccpártként határozták meg magukat.
Ezzel együtt konkrét hülyeséget, ostobaságot még nem mondtak, kommunikáltak.
Hazudni nem hazudtak - ezzel szemben egy nettó hazugságra és gyűlöletkeltésre, vélt és valós félelmekre alapozott kampányt viccelnek szijjel.

Jelen pillanatban simán szavaznék rájuk.
Ha véletlenül jelentős politikai erővé nőnék ki magukat és azzal nem tudnának mit kezdeni akkor jogos lenne a kritika.

Amúgy meg mit írjanak ki a plakátjaikra?
Hogy a miniszterelnök egy tolvaj és hazug hazaáruló aki még pszichiátriai eset is?
Igaz lenne, de már nincs újdonságértéke.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.25. 16:36:17

@5perc: 'A moszkvai "államkötvényesek" készpénzben fizetnek és felverik az árakat, viszont magyar ember már sokkal kevesebb lakást vásárol, mint 2008-ban.'

Persze erre nyilván vmi linked is van, ugye?

'A kamatszintek miatt nem éri meg tartogatni a pénzt.'

A lakossági megtakarítások is sokkal magasabb szinten vannak mint a ballib idején, és a lakosság eladósodottsága alacsonyabb. A megtakarítás az a hülyéknél jelenti a bankbetétet.

'Csak figyelj a villamoson, miről beszélnek az emberek.'

Te meg a népszavazáson meg a választáson figyelj.

Larry Silverstein 2016.09.25. 16:38:21

@szepipiktor: 'Mert a rossznak nem a kisebbik rossz az ellentéte, hanem a JÓ!'

Naná. Amerikai elnökválasztást követed?

Selax 2016.09.25. 16:48:46

A cikk nem csak elfogult (szerintem), dr az írója abszolút tájékozatlan is!
A következő mondata például orbitális baromság: "A Nemzeti Választási Bizottság munkájában nem csupán a DK, a PM, a Liberálisok és az Együtt nem vesz részt, de a Kétfarkú Kutya Párt sem, annak ellenére, hogy a népszavazásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény erre egyébként közös tag formájában lehetőséget adna." De NEM ad!
A felsorolt (parlamenti frakcióval rendelkező pártoknak lehet csak delegáltja a NVB-ben és szavazóköri tagjai.
A DK például az Mszp színeiben delegált tagokat a szavazókörökbe.
Hazudni nem illik, hülyeségeket írni pedig nem szabad - az "elfogulatlan" cikkírónak üzenem.

Selax 2016.09.25. 16:51:52

@Selax:
Bocs, az egyik mondatot elírtam, helyesen:
A felsoroltaknak nem, csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártoknak lehet delegáltja a NVB-ben és szavazóköri tagjai.
A többi úgy pontos, ahogyan leírtam.

Neo07 2016.09.25. 17:01:20

@Larry Silverstein: "Naná. Amerikai elnökválasztást követed? "

Állítólag Trump nem fogadja el a globális felmelegedés tényét. :-( De legalább nem akar demokrácia-exportot... (Nekünk már az is jó...)

Larry Silverstein 2016.09.25. 17:06:43

@Neo07: Trump egyáltalán nem hülye, a globális felmelegedés pedig nem tény (mármint az nem tény hogy az embernek ehhez bármi köze van).

Hillary is intelligens, nekem azért nem szimpi mert ugyanannak a brancsnak a tagja aki többek között a migráncsválságot és az ukrán válságot is kirobbantotta.

Én már akkor olvastam Trump vállalkozóknak írt könyveit (15 éve) amikor az itt kommentelők még a nevét se hallották. És a könyveiből az tünik ki hogy okos faszi. Bár kétségtelenül exhibicionista és troll is.

Fényhajó 2016.09.25. 18:10:55

Kapaszkodj meg Herczeg Sándor, a fideszes kampánynak, és magának a szavazásnak is ugyanannyi értelme van, mint a kétfarkúak kampányának.
Béke veletek

Jolka40 2016.09.25. 18:57:11

A fiatalokat így lehet csak megszólítani, ahogy a Kétfarkú teszi. Halálosan unják a komoly politikát, viszont a baromkodásra mindig vevők. Ha csak így, akkor így, ez is jobb a semminél.

Bobby Newmark 2016.09.25. 19:09:20

@Larry Silverstein: Ja, nem az.

Akkor nézegesd ezt, talán ez nem túl magas a szellemi szintednek:
xkcd.com/1732/

chrisred 2016.09.25. 19:46:09

@Neo07: Volt akár egyetlen elnök is, aki valaha bejelentetten demokráciaexportot akart? Szerintem ifjabb Bush volt az egyetlen, aki a terrorizmus elleni háború igazolásaként használta néha a "spreading democracy" kifejezést.

2016.10.05. 16:19:58

@Fényhajó:
mások az anyagi források és ez a nem mindegy!!!!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.10.05. 21:29:01

@Willkommenskultur: eltelt néhány nap, és az történt, amit mondtam hogy történni fog: a nemzetközi reakció olyan volt, mint mondtam, a szavazás érvénytelensége pedig nem számított semmit a politikai folyamatban. Semmilyen valódi jelentősége nem volt az egésznek, azon túl, hogy néhánymilliárdnak most "jobb" helye van.
süti beállítások módosítása