Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Simicska szelleme kísért Makón

2016. április 14. - Herczeg Sándor

A makói DK patkánypolitizálása óta sejtem, hogy a hagymaváros baloldali ellenzéke nem ismeri a politikai kommunikáció és a kultúra elemi alapfogalmait sem. Most már tudom is. Marosvári Attila korábbi SZDSZ-es, jelenleg pedig - a 2014-ben megbukott szocialista városvezető dicsőítésére kitalált - a Polgári Szövetség Makóért képviselője visszahozta a közéletbe azt a szót, amellyel még Simicska Lajos került a taplóságról szóló dicsőségtáblára. Igen, a geci az. Csakhogy hősünk ezt egy nőre, Farkas Éva Erzsébet polgármesterre használta.

Az inkriminált kijelentés egy zárt testületi ülést követően hangzott el, több fül- és szemtanú jelenlétében. Marosvári Attila korábban Makó alpolgármestere, sőt a helyi víziközmű felügyelőbizottságának elnöke volt. Ez utóbbi azért is említésre méltó információ, mert 2014 óta ezzel kapcsolatban annyi csontváz esett ki a szekrényből, hogy abból a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézete egész orvosnemzedékeket képezhetne ki. A 2014-ben egyéniben megválasztott Marosvári egy több ezer fős választókerületet képvisel, de erősen kétlem, hogy ezzel a véleménnyel bármelyik rá szavazó polgár egyetértene:

Gerinctelen vagy! Mikor takarítjátok el innen ezt a nőt? Ez egy geci.

A városatya a fenti mondatot Czirbus Gábor alpolgármesternek találta mondani, a „” pedig Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere, aki egyébként becsületsértés miatt feljelentette a képviselőt. Ebben az ügyben nem csupán az az érdekes, hogy Marosvári Attila úgy viselkedett, ahogyan általában a Rejtő-könyvekben leírt kikötői csapszékek törzsvendégeiként ismert vitorlamesterek. Sokkal inkább az, hogy pályafutásában akad egy olyan pont, ahol az általa használt gerinctelen kifejezést önmagára is joggal alkalmazhatta volna. 2014-ben, amikor a magát időközönként királynak is képzelő Buzás Péter szocialista polgármester talpára húsz év után útilaput kötöttek a választók, Marosvári Attila is kikerült a város vezetéséből. Buzásnak több esze volt, mert végül a megszerzett listás képviselői mandátumát rapid módon vissza is adta. Arra azonban senki sem számított, hogy ezt követően mi derül ki.

marosvari_attila.jpg

Marosvári Attila

(a fotó forrása: promenad.hu)

Marosvári ugyanis a előző ciklusokban olyan szorgalmasan dolgozott a köz érdekében, hogy kerek hat esztendeig egyetlen nap szabadságot sem tudott felhasználni. A ki nem vett, összességében 180 napra rúgó szabadságát már az új testület volt kénytelen kifizetni számára, s ez 4 millió 260 ezer forintba került. Rendkívül érdekesnek találom, hogy sem Buzásnak, sem az akkori jegyzőnek nem szúrt szemet Marosvári ilyetén buzgósága, ami a politikusnak végül is jó sok közpénzt hozott a konyhára. Akkor a „geci” szó nem hangzott el az ügy vonatkozásában, ami nem meglepő, hiszen intelligens és kulturált emberek általában nem is mondanak ilyet.

Egy férfinak sem, nemhogy egy nőnek.

Aki csupán arra képes, hogy a másik véleménye helyett a másik személyét támadja, ráadásul egy hölgyet illet trágár szavakkal, annak érdemes levonni a konzekvenciákat. Marosvári Attilának nemhogy egy esküt tett képviselő-testület, de még egy jobb színvonalú kocsma sem való, ahol időnként azért megfordulnak úriemberek is. A volt alpolgármester a "simicskai" színvonal méltó folytatójaként legjobban tenné, ha – miután minimum elnézést kér – a fal mellett sunnyogva, minél gyorsabban távozna a közéletből. Normálisan gondolkodó emberek képviseletére nem alkalmas az, aki ilyen bunkó és alpári, semmivel sem menthető módon nyilvánul meg.

Egyébként pedig meg is érdemelné a pihenést. Hat évig nem volt szabadságon.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr838617820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teddius 2016.04.14. 18:35:52

Simicskánál azért megmelíteném, hogy évekig a Fidesz dédelgetett kedvence volt... A taplóság politikuasinknál és baráti körüknél pártfüggetlen.

szamok embere 2016.04.15. 13:58:12

"A ki nem vett, összességében 180 napra rúgó szabadságát már az új testület volt kénytelen kifizetni számára"
Érthető, hogy ez fáj, de hát a törvény az törvény.
Ami meg Simicskát illeti, ő az ország elitjének a része, önként választották a polgárok. Többeket még boldoggá is tett, amikor az APEH elnöke lett.
süti beállítások módosítása