Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Kettő a tábor, egy a háború

2015. február 06. - Herczeg Sándor

Oké, kitört a második médiaháború. De ez mit jelent? A kormánypárti sajtóbirodalom 180 fokos fordulatot vesz és a bedühödött Simicska Lajos ostorvégétől megcsípett újságírók rávetődnek minden ügyre? Ha igen, az teljes zűrzavart okoz majd. Simicska gecizése ugyanis nem marad megtorlatlan: miniszterelnökre nagy nyilvánosság előtt ilyet még nem mondtak.

simics.jpg

 

A Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió hat vezetője lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását. Távozott Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, valamint Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

A frontvonalak már az első puskalövés után összekeveredtek. Nem lehet tudni, hogy egyesek nem a sajátjaikat lövik-e. Új értelmet kapott a friendly fire. Nehezen tudom elképzelni ugyanis, hogy az érintett szerkesztőségekben hirtelen mindenki ádáz baloldali lesz és Fidesz-vérben fürdeti a klaviatúráját. Ettől, persze, még megtehetik, mert a pénz nagy úr. Akkor viszont gyors hitelvesztés lesz az osztályrészük, hiszen a nézőik és az olvasóik nyilvánvalóan meggyőződésből „rajongtak” értük, azaz elvből – legyen ez a szó bármilyen elcsépelt manapság.

A távozók motivációja pofonegyszerű: Orbán Viktorba már nem kívánnak (nagyobbakat) rúgni. Ragaszkodnak a nézeteikhez és/vagy az érdekeikhez. Kinek mi tetszik. Az viszont engem lepne meg kurvára, ha nem lenne egy héten belül biztos állásuk. Például az új állami hírtévében.

Simicska viszont nagyot hibázott azzal, hogy elveszítette a fejét. A gecizés ki-ha-én-nem tempójával nem lehet nyerni egy olyan higgadt és ravasz ellenféllel szemben, mint Orbán.

Érdemes lenne számításba vennie azt is, hogy nem a segédszerkesztő helyettesének beugrósai hagyták ott egy szempillantás alatt, hanem a háta mögött sikeresen szövetkező kulcsemberek. Persze, letarolhatja a szerkesztőségeit (meg is teszi), és elszabadíthat egy olyan kormánygyepálást, amihez képest az RTL híradója Mazsola és Tádé meséje, de honnan vesz hozzá azonnal hadra forgató embereket, ha a volt vezetők (köztük egy társtulajdonos!) viszik magukkal a híveiket?

Szóval nem lennék ellenzéki politikus, de nagyon ellenzéki újságíró se. Fogalmam se lenne, hogy éppen kit támadjak, vagy védjek.

Egy dolog azonban biztos: a bizonytalanok tábora tovább fog nőni.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr457146961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.07. 12:03:11

A balos bloggerek nem értik, miről van szó.

Piszkálgatják ezt a Simicskát, mint valami tányérjukba hullott szardarabot :)

Arról van szó, hogy a köztudottan beárazott és a piaci licit során bármikor, bárki által a legmagasabb felajánlott áron megvásárolható Simicskát most megvette az USA.

A pénzen, amit adnak érte, azt vették meg, hogy Simicska médiabirodalma NE támogassa az Orbán-kormányt.

Ha ez megtorténik, az USA már a pénzénél van.

Nyeresége akkor lesz az ügyleten az USA-nak, ha a 180 fokot fordult Simicska-birodalom mozgósítani tudja és az utcára tudja vinni azokat, akiket a "civilek" fél éven át nem tudtak - a potenciális balos szavazókat.

Erre ugyan kicsi az esély, de ha ezt is megkapná az USA, az már grátisz ajándék lenne amellé a szolgáltatás mellé, amit megvásárolt.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.07. 12:24:53

@beszélő majom: ide is finogsz? Pártutasítás? Agitprop? Szimpla idiotizmus?

ogli dzsí 2015.02.07. 12:35:05

érdekes, eddig Lajos képét sem mertétek betenni a lapokba....

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.07. 17:05:09

@ogli dzsí: hát mert nem volt képe, eddig kb. 15 évente egyszer lehetett lefényképezni.
süti beállítások módosítása