Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Botka László ámokfutása – a baráti tűz

2017. május 13. - Herczeg Sándor

A Magyar Szocialista Párt meglepő módon igyekszik elnyerni a választók bizalmát a jövő évben esedékes választásokra. Az örök ígéretből miniszterelnök-jelöltté előlépett szegedi polgármester hónapok óta azzal van elfoglalva, hogy a baloldalon elhelyezkedő formációkat lövi golyószóróval, s miközben tárat cserél, bojkottot hirdet a vele nem szimpatizáló sajtóval. Ha így folytatja, akkor lámpással kell keresnie azokat, akik megbíznak majd benne.

A baráti tűz a háborúkban azt jelentette, hogy az egyik hadviselő fél véletlenül a saját katonáit, vagy a vele szövetséges állásokat lőtte miszlikbe. Botka Lászlónál azonban nem az irányzékkal van a baj, ő teljesen szándékosan aprítja cafatokra az egyébként is ezer sebből vérző baloldalt. Kabaréba illik: egy esztendővel a voksolás előtt még mindig azzal van elfoglalva, hogy azt a Gyurcsány Ferencet ekézi, akinek ő maga is többször szavazott bizalmat. Legutóbbi ténykedése miatt azonban akár azt is kijelenthetjük, hogy többet tesz a Fidesz sikeréért, mint a teljes habonyi propagandagépezet a CÖF-fel súlyosbítva. Mégpedig azzal, hogy kitiltana mindenkit az MSZP 2018-as listájáról, aki szerinte vétkes a 2010-es fideszes kétharmadban.

botka_index.jpg

Botka László

(a kép forrása: index.hu)

Nagyon csavaros. Főleg, ha megnézzük, hogy kik kerültek be a Parlamentbe hét éve szoci színekben. Először is ő, hiszen Botka 2010-ben is képviselő lett, – 58 társával együtt - így tényleg nehéz elképzelni, hogy semmilyen szerepe nem volt az MSZP 2010-es kampányában.  Ezzel együtt a jelenlegi, 28 fős MSZP-frakcióból 13-en már 2010-ben is ott ültek közöttük, nem is beszélve azokról, akik ugyan indultak, de nem jártak eredménnyel. Botka szerint tehát Bárándy Gergelynek, Burány Sándornak, Gőgös Zoltánnak, Harangozó Gábornak, Harangozó Tamásnak, Hiller Istvánnak, Józsa Istvánnak, Lukács Zoltánnak, Mesterházy Attilának, Molnár Zsoltnak, Tóbiás Józsefnek, Tukacs Istvánnak és Varga Lászlónak nem lenne helye a jövő évi névsorban.

Magyarán: csaknem a fél frakció kuka…

Arról nem is beszélve, hogy az MSZP 2010-es országos listáján szerepelt a végül be nem került, de 2014-ben már mandátumot nyert Velez Árpád, Teleki László, Legény Zsolt, Szakács László, Korózs Lajos, Tóth Bertalan, Heringes Anita és Kiss László. Ez már összesen 21 ember – a 28 fős frakcióból. S akkor még nem számoltam a 2010-es listán 59. helyen álló Molnár Gyulát, a párt jelenlegi elnökét. Ezek szerint a 28 szocialista képviselőből – legalábbis Botka gondolatait lefordítva – 21 szerepet játszott abban, hogy a Fidesz 2010-ben kétharmados többséggel futott be, hiszen nehéz elképzelni, hogy nem vettek részt a hét évvel ezelőtti kampányban. Beleértve Molnár Gyulát, aki szintén indult akkor – ezek szerint neki sincs helye jövőre az országos listán.

A kérdés csupán az: vajon Botka László kikkel képzeli el a 2018-as megmérettetést, ha a jelenlegi képviselőkből szinte mindenkit kihajítana az ablakon úgy, hogy közben bojkottál minden vele nem barátságos sajtót. Nem elég, hogy baráti tűz alatt tartja a sajátjait, de meg sem kísérli megszólítani a vele nem rokonszenvezőket. Meggyőzni pedig pláne nem.

Kósa Lajos most kér egy kávét, Habony Árpád pedig nyugodtan elmehet szabadságra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr2812502255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.13. 10:09:25

Ez már proli praktika.

sőőtnagyonis 2017.05.14. 15:09:49

Mielőtt valaki megróná, tudni kell, hogy Gyurcsány akkor javasolta, amikor még kormányképesek voltak.

illaim 2017.05.14. 15:09:54

Ha Botka felfogta volna az őszödi beszéd lényegét, ma nem plagizálna! LOL

Janossz 2017.05.14. 15:18:28

Gőgöst kivágni tényleg jó gondolat!:-)
Ha lenne egy tucat belőle, még az is lehet, hogy rájuk szavaznék.

kvadrillio 2017.05.14. 16:21:52

2017. 05. 14. 12:07
#Kivándorlás
#Fiatalok
#Jobbik
Orbánéknak eszük ágában sincs hazahívni az elüldözött fiatalokat

A Jobbik szerint a Fidesz–KDNP lemondott az országot tömegével elhagyó fiatalokról, ennek ékes bizonyítéka, hogy a Gyere haza, fiatal! program után a Vállalkozz itthon, fiatal! is becsődölt - olvasható a közleményben, melyet Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke és Völgyi Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke jegyez.

Amint arról a sajtó is beszámolt, minisztériumi packázások miatt nem tudták beindítani saját cégeiket azok az ifjak, akiket a Fidesz-kormány tavaly kiemelt állami támogatások ígéretével csábított haza külföldről.
NU..., EZÉRT HESSSSS.....A BÜDÖS PICSÁBA MIND !!!!! EZEK ÉLŐSKÖDŐ SENKIHÁZIAK ÉS NEM MAGYARORSZÁG FELELŐS KORMÁNYTAGJAI !

Jakab.gipsz 2017.05.14. 16:26:36

@kvadrillio:

Ne gyűlölködj te majom!

Javaslat, hogy jobban menjenek a dolgok az hol maradt?

bigdata 2017.05.14. 16:55:23

A gyurtycsányista múlttal 2 dolgot lehet tenni: vagy beleállni, de erre a dk hivatott, vagy elhatárolódni és végleg lezárni. A langyosban üldögélés hosszú távon senkinek nem jó, gyurcsányt leszámítva. Mondjuk, ha Nyakó jelenti be, az eleve hiteltelenít mindent. Bár én egyik esetben sem szavaznék rájuk, de ez más kérdés.

kvadrillio 2017.05.14. 16:57:22

Negyven év gyászjelentéseit tanulmányozta a Népszabadságból, hogy megértse a Kádár-rendszert, pont készen lett, mire a lapnak is vége lett

erdelyip
Történelem
ma 16:29
13
0

Ha pár évtized múlva valaki végignézi majd a most megjelent gyászjelentéseket, nem a Népszabadságban, mert azt bezárták, hanem más lapokban, akkor látni fogja, hogy például az Orbán-kormány idején adott kitüntetéseket jobban említik-e, mint a korábbiakat, vagy hogy kap-e bármilyen hangsúlyt a gyászjelentésekben a Fideszhez való viszony

- magyarázta Nagy Zsófia.
:)))) MOST ...A KITÜNTETÉSVISSZAADÓK DEMONSTRÁLJÁK AZT, HOGY MENNYI ZSIDÓNAK NYOMTAK TITOKBAN MINDENFÉLE FASZ KITÜNTETÉST A JELENLEGI ÉS AZ ELŐZŐ KORMÁNYOK !!!!!...ESZMÉLETLEN, HOGY A LEGTÖBBEN MINDENFÉLE KAMU HOLOKUTATGATÁSOKÉRT KABHATTÁK ! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2017.05.14. 16:59:55

ÉN...MAGOMEDRE SAVAZOK ! SAJNÁLOM ! DE EBBEN AZ ORSZÁGBAN CSAK Ő ÉRTI A MAGYAROK TÖRTÉNELMÉT !!!!! :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.05.14. 17:21:32

Ez igazából részéről egy tudatos taktika. A Fidesz -a saját meghatározásával szemben- egy szélsőbaloldali párt, és balról akarja megelőzni, ehhez pedig az egész MSZP-t balra kell rángatni és megtisztítani az elhajlóktól. Persze, ettől a dolog még marhaság, mert a végén ott fog állni egy valóban nagyon balos párttal, aminek csak egy maréknyi tagja és szavazója van. Úgy fog járni, mint Gyurcsány, aki pedig jobbra próbálta rángatni az MSZP-t és helyette széttépte.

Sir Galahad 2017.05.14. 17:38:55

Félreértés. Botka most nem nyerni akar - tudja, hogy úgysem tudna. Azt akarja, hogy a rengeteg baloldali kispárt essen ki a Parlamentből, és egyedül az MSZP maradjon ott mint baloldal. Ha ez sikerül - az esély megvan rá - , akkor nekiállhat építkezni, megújulni, mittudomén. Ez aztán vagy sikerül vagy nem, de legalább esély. De ha a következő ciklusban is egy rakás baloldali kispárt civakodik egymással, akkor továbbra sem lesz semmi esélyük.

n3spr3ss0 2017.05.14. 18:48:26

@Jakab.gipsz: ahhoz el kell takarodnotok !

nemecsekerno_007 2017.05.14. 20:11:34

Botka "Fizessenekagazdagok" László Muhahahaha :)

A messziről jött ember. Sokkal nagyobb a gond ebben az országban mint amit Orbán leváltásával meg lehetne oldani. És mielőtt kérdeznétek, Botkára cseréléssel se. :)

Az állami hivatalok faszok, szopatják a vállalkozásokat. A NAV v. az önkormányzatok szintén. Ha vannak akik már találkoztak önkormányzati hivatalnokkal azok tudják, hogy kik a vevők a "Fizessenek a gazdagok" szlogenre.
Csak azt nem sikerül felfogni, hogy ezeknek a kurva hasznos állami v. önkormányzati pozícióknak a finanszírozása azokra a vállalkozásokra hárul akiket szopatnak.

Az itt a gond, hogy Kádár népe velünk él.

Bikkfanfutyulo 2017.05.14. 20:12:46

"...bojkottot hirdet a vele nem szimpatizáló sajtóval."
Biztos, hogy mindent jól értettél? Nem emlékszem, hogy szimpátiáról lett volna szó. Sokkal inkább arról, hogy a hamisító, uszító, önmagát még mindig sajtónak képzelő propaganda gépezetnek nem kívánnak nyilatkozni.
Az okfejtés többi részével kapcsolatban is vannak kételyeim.

Bikkfanfutyulo 2017.05.14. 20:28:38

@nemecsekerno_007:
Az a gond, hogy Kádár népét '90-ben önjelölt politikusok és fizetett ügynökök együttesen verték át. Azt hittük, jobb lesz mindenkinek a sora, de kiderült, hogy egy csomó csaló és szélhámos szedte meg magát - tisztelet a kevés kivételnek! Ma sem a Bözsi nénik lakják a rózsadombi meg fóti palotákat, és nem ők ülnek jól fizető igazgatótanácsokban sem. És most is ők vannak első sorban átverve.
Aki sorra látogatja az egyszerű embereket, és el tudja magyarázni, mit és miért kell változtatni, hogy jobb legyen, az fog nyerni - vagy marad a mostani garnitúra.
süti beállítások módosítása