Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

46 érv Biszku Béla életfogytiglana mellett

2015. december 05. - Herczeg Sándor

Kakuk József idén 69 esztendős lenne. Minden bizonnyal nyugdíjasként játszana unokáival. Netán barátaival sakkozna a téren, esetleg kertészkedne, vagy várná a hétvégi futballfordulót. De egyiket sem teheti. Ugyanis 1956-ban, mindössze 10 évesen agyonlőtték Salgótarjánban.

Azoknak, akik úgy gondolják, hogy a 94 éves Biszku Bélát, a forradalmat követő megtorlások idején belügyminiszteri pozícióban lévő kommunista politikust nem kellene már „bántani”, hiszen idős, a következőket ajánlom figyelmükbe, nyomatékosan hangsúlyozva, hogy ez soha ne forduljon elő:

Ha az ő édesanyjukat, férjüket, vagy gyermeküket ölné meg egy ember, vagy adna parancsot a megölésére, és az illető olyan idős lenne, mint Biszku, akkor is azt mondanák, hogy "ó, nagyon öreg már, hagyják szegényt, menjen haza, nincs értelme elítélni"? Ez az ügy erkölcsi része. Szerintem a válasz egyszerű. A jogi része pedig még tisztább: a bíró figyelembe veheti az életkort, de olyan jogszabály nincs, hogy a nagyon idős embereknek nem kell felelniük a bűneikért. Praktikusan, persze, hogy nincs értelme, hiszen lehet, hogy egy napot sem fog ülni. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ítéljük el: mi, emberek erkölcsileg, és a bíróság, jogilag. Ezt követeli az igazságérzet. Már 1990-ben ezt kellett volna tenni, és akkor ült volna 25 évet.

Minimum.

S még az sem lett volna összhangban azokkal a gaztettekkel, amiket Biszku elkövetett. Nem beszélve arról a tényről, melyet az ügyész is a bíróság elé tárt: „Biszku Béla soha semmit nem bánt meg, még a rendszerváltozás után is büszke volt arra, amit tett. Az ügyész szerint ez kiderült azokból az interjúkból is, melyekben a forradalmat következetesen ellenforradalomnak nevezte, s amiért most a háborús bűntettek mellett a kommunizmus bűneinek tagadásával is vádolják.”

biszku_bela_huszti_istvan_index.jpg

Biszku Béla a bíróságon ez év januárjában

(fotó forrása: Index/Huszti István)

Egészséges érzületű ember nem is gondolhatja másként. A salgótarjáni sortűz 46 halálos áldozata már nem ítélkezhet, hiszen nem érhettek meg 94 esztendőt...

Angyal Pál 43 éves szállítási felvigyázó
Balázs József 31 éves kovács 
Bártfai József 30 éves kovács 
Benkő Imre 59 éves önálló kőműves 
Chmell Tibor 17 éves lakatos
Dávid Lajos 25 éves kovács 
Fekete Imre Nándor 25 éves számlázó 
Fekete József 19 éves lakatos 
Fényes Ilona 17 éves segédmunkás 
Fényes Sándor 24 éves üveggyári fújtató 
Gálfi János 23 éves bányász, vájár 
Gubányi Ferenc 45 éves bányafelvigyázó 
Havasi László 17 éves lakatostanuló 
Jónás János 23 éves BM-dolgozó 
Kakuk József 10 éves általános iskolai tanuló 
Kiss Gábor 17 éves ipari tanuló 
Kiss István 22 éves vájár 
Kluka József 15 éves gyári munkás 
Koczka László 18 éves technikus 
Kosléder László 22 éves asztalos 
Kostyál Endre 28 éves szállítómunkás 
Krupa János 21 éves faipari technikus 
Mihály Ilona 18 éves üveggyári munkás 
Molnár Józsefné 26 éves háztartásbeli 
Molnár Zsigmond 45 éves rakodómunkás 
Nagy Béláné 20 éves segédmunkás
Nagy Sándor 50 éves gépkezelő 
Németh Ferenc 27 éves bányász 
Pallai József 20 éves gépipari technikus 
Peresi Ilona 21 éves üvegbehordó 
Ravasz István 18 éves egyetemi hallgató 
Sály Miklós 20 éves gépformáló 
Szabó Gyula 24 éves üzemvezető 
Szabó János 22 éves segédmunkás
Szarvas Pál 30 éves bányai munkavezető 
Szőke Zoltánné 38 éves hegesztő 
Telek Erzsébet 22 éves gyári munkás 
Telek Ilona 23 éves gyári munkás 
Tóth András 20 éves üveggyári behordó 
Tóth Sándor 31 éves villanyszerelő 
Tóth Sándor 48 éves bányász 
Vámos Józsefné 26 éves begyűjtési ügyintéző 
Vilcsek Ilona 27 éves segédmunkás 
Vlcsovszki Rezső 50 éves ügyintéző 
Dr. Wágner Jenőné 42 éves adminisztrátor 
Zaff József 18 éves villanyszerelő ipari tanuló

Kakuk Józsefnek nem adta meg a sors, hogy gyermekei és unokái lehessenek. Éppen ideje, hogy a rendszerváltás után 26 évvel – nagyon kis mértékben és legalább erkölcsileg - azokat is kárpótoljuk, akik közvetve vagy közvetlenül Biszku Béla miatt meg sem születhettek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr488141228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stim 2015.12.05. 17:09:55

a cikkel mindenben egyetértek.

Még valami. Minden büntetésnél a prevenció is fontos szempont. Ahogy a zsidók a holokauszt után a náci bűnsöket életkoruktól függetlenül nem nyugodtak amíg bíróság elé nem vitték úgy a magyar nemzetnek is kutyakötelessége a kommunizmus bűnöseit megbüntetni. Ugyanis mindenkivel azt lehet megcsinálni a jövőben amit büntetlenül hagy. Ha büntetlenül hagyja akkor vagy fizikailag vagy fejben gyenge. Ehhez persze nem kommunista ügyészre kell bízni az ügy tárgyalását. Magyarországon ezen a téren megállt az idő. Nagyon úgy tűnik, hogy a régi rendszer bűnöseit mosdatók bizony még vannak a bíróság soraiban. A bűnösök elítéléséhez erkölcsre és igazságra érzékeny, felelős bírói testületre van szükség. Az, hogy Biszku Béla még szabadon van azt mutatja, hogy Magyarországon sem a bíróság sem a nép erkölcsi igazságérzete és bátorsága nem áll a helyzet magaslatán. Illetve a Parlamentnek nincs ráhatása a bírói testületre.
Tegyük világossá: a történelemben azt a negatív cselekedetet amit egy közösség nem büntet azt újra elkövethetik rajta; büntetlenül. A prevenció önvédelem.

A hatalmi ágak szétválasztásáról. A hatalmi ágakat az igazságosság nevében 3 részre szétválasztották.

1, törvényhozó hatalom- Parlament, képviselők. Demokrácia vagyis népuralom amit a választásokon a nép felügyel és gyakorol. A többség dönt mert több szükség többet nyom a latban mint kevesek szüksége.

2,közigazgatás

3, igazságszolgáltatás- alkotmánybíróság, bírói szervek, ügyészség

A három hatalmi ág közül érdemes lenne végignézni, hogy melyik ágra milyen hatással bír az ország népe? A parlamentben a pártokat szavazással felügyelik. A közigazgatást felügyelheti az önkormányzat, az önkormányzatokat szintén választják.

Az igazságszolgáltatásra úgy tűnik nincs befolyása az állampolgárnak. Nem választják őket, a Parlament nem gyakorolhat nyomást rájuk ugyanakkor ők hoznak ítéletet az állampolgárok ügyeiben. Kérdem én. Milyen biztos egy bíró széke aki nem elmozdítható onnan mert nem választják, a Parlament pedig külön van választva tőle? Több kontroll kellene a bíróságok felett mert ha nincs kontroll akkor végülis bármit megtehetnek.

15 éves ügyek húzódnak, a Biszku ügy a magyar bíróság szégyene de a tolvajt elengedik, az elkeseredett borosgazdát pedig 7 évre büntetik. Szégyen ami itt történik és amíg nem vetik ki a soraikból ezeket a hitvány elemeket addig közösen viselik a szégyent, az egész testület. Azt hiszem a mundér, a talár becsülete megérné, hopgy végre kivessék maguk közül az oda nem illőket. Véleményem szerint.

Éhes ló 2015.12.05. 17:10:37

Sajnos igaz.
Szégyen ez ránk nézvést is.

Kelly és a szexi dög 2015.12.05. 17:14:26

25 éve a rácsok mögött kellene ülnie! Hogy a picsába tudnak úgy a forradalomra emlékezni a politikusok, hogy közben a gyilkosokat védik!?

agarik 2015.12.05. 17:22:14

Pár "apróság":

- a történtek olyan régen történtek, hogy már senki nem emlékszik rá, senkit nem érdekel, semmilyen jelentősége nincsen.
- a fickó olyan öreg és szenilis hogy fel sem fogja mi folyik körülötte.
- a büntetésének semmilyen hatása nem lehet a rehabilitációjára.
- jogilag pedig a legfontosabb: visszamenőleges hatályú törvénykezéssel van dolgunk. Az egy dolog ugyanis hogy MA elítélően ítéljük meg amit tett. De AMIKOR tette az hősies és kitűntetésre méltó dolog volt. Persze csinálhatunk koncepciós pert - de attól valóban jobbak leszünk nála?

stim 2015.12.05. 17:30:46

@agarik: te hülye vagy? Fegyvertelen állampolgárok lelövése MIKOR lenne hősies és kitüntetésre méltó? Ha te ott lettél volna a téren és téged lőnek le akkor is kitüntetésre méltónak gondolnák a hozzádtartozóid? Vagy te inkább lőttél volna és most is kitüntetésre méltónak tartod vagyis megtennéd újra mert jogosnak gondolod? Hát ezért kell az ilyet büntetni szenilitástól függetlenül.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.12.05. 17:36:19

@agarik: Abban igazad van, hogy az jogi "alapvetés", hogy senkit nem lehet elitélni olyan dolog miatt, ami az elkövetéskor nem volt bűncselekmény, illetve az akkori jogrend szerint törvényes volt!-De!! Amit az öreg csinált az soha, semmilyen rendszerben nem volt törvényes, sőt! Mivel ezek a dolgok nem évülnek el, így el kell(!) itélni--az, hogy a rendszerváltáskor ez nem történt meg, bizony egy másik bűncselekmény, amiért azonban sajnos senki sem lesz felelősségre vonva.

John Doe3 2015.12.05. 17:36:43

Egyetlen kérdésre tessék nekem válaszolni, lehetőleg indulatmentesen: (büntető) jogi értelemben mi köze volt Biszkunak (bizonyíthatóan!) a salgótarjáni sortűzhöz: parancsot adott rá? Ha igen, írásban tette? Hol az iratHa szóban: hol vannak a tanúk? Ez így különben boszorkányüldözés.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.12.05. 17:36:53

ne felejtsük hogy ő és a "fajtája" hozzájárult a kommunizmus létezéséhez. a kommunizmust pedig a magyarok elég nagy része imádja a mai napig is, bármilyen köntösben is érkezzen épp...

Virágh et. 2015.12.05. 17:39:10

@agarik:
- a történtek olyan régen történtek, hogy már senki nem emlékszik rá, senkit nem érdekel, semmilyen jelentősége nincsen.
A II VH. még régebben volt, mégis sokan emlékeznek rá (ha nem is átélőként).

- a fickó olyan öreg és szenilis hogy fel sem fogja mi folyik körülötte.
Tehát az amnéziás gyilkost vagy tolvajt sem kell ezután elítélni?

- jogilag pedig a legfontosabb: visszamenőleges hatályú törvénykezéssel van dolgunk. Az egy dolog ugyanis hogy MA elítélően ítéljük meg amit tett. De AMIKOR tette az hősies és kitűntetésre méltó dolog volt.
Észak-Koreában vagy a náci Németországban az ott és akkor érvényben levő törvények szerint teljesen rendben levő dolgok történtek/történnek.

Egyébként ezek szerint a posztumusz felmentéseknek/kitüntetéseknek sincs jelentősége szerinted?

stim 2015.12.05. 17:39:15

A nép, az egyszerű, törvénytisztelő nép azt tartja jogosnak amit a bíró dönt a törvény alapján. Kivétel ilyen esetek.

Volt egy film amiben a második világháború alatt egy ném,et azt csinálta amit a törvény előírt. És a riporter a visszaemlékezésben megkérdezte, hogy nem érezte-e, hogy nem kellett volna megtennie? És ő azt válaszolta, hogy azért tette mert ez volt a törvény. Ezért nagyon nem mindegy, hogy a bíróság kit, hogyan ítél el. Mert a nép igazságérzete hajlik a törvény felé mert rossz törvényeket csak rendkívüli esetben hoznak és a törvény- és jogkövető ítélkezésben a nép bízik. Rábízza magát a bíróságra, az igazságszolgáltatásra, elfogadja a döntést. Ahol ennyire nyilvánvalóan nem találkozik a nép igazságérzete a bírói döntéssel ott komoly baj van mert a nép alapvetően bízik a bírói testületben és a törvényességben.

Sajnos úgy tűnik vannak esetek amiknél a bírói ítélet nem találkozik az alapvetően bírókat tsiztelő nép igazságérzetével és ezt a konfliktust meg kell oldani mert ezután jön a bizalomvesztés és az önbíráskodás.

M_R 2015.12.05. 17:39:56

@Kelly és a szexi dög: Úgy, hogy ezen politikusok túlnyomó részben éppen annak a kornak a hűséges kiszolgálói voltak - mert az "átkosban" sem volt kötelező gimnáziumi KISZ-titkárnak lenni vagy az MSZMP Politikai Intézek alkalmazottjának, vagy a Hazafias Népfront elnökének....és éppen ezek a leghangosabbak most - pedig azt hogy ma "vezető politikusok" annak köszönhetik hogy az "átkosban" hűen kiszolgálták a rendszert...

HgGina 2015.12.05. 17:43:02

@Kelly és a szexi dög: egyszerűen. Ugyanannak a vörös korcsnak a kölykei a maiak is.

@stim: az Alkotmánybíróságot inkább ne írd ide! Annak más a szerepe, mint amit az átlagemberek képzelnek. Az nem az igazságszolgáltatás, hanem államigazgatás kategóriája (eredetileg). De mint annyi mást, nem arra használják, amire való. Ahogy a bíróságok is manapság nem az igazságszolgáltatás, hanem a maffiatevékenységek és az állami korrupció támogatására szolgálnak.

stim 2015.12.05. 17:51:00

magyarán szólva amit a bírók elítélnek nagyobb eséllyel ítél el a nép is. Mert a bíró hatalom amit a nép megtűr maga felett a tiszta jogi és törvényi viszonyok reményében. A népnek érdeke a bírói tisztesség és törvénykövetés fenntartása, hogy igazságszolgáltatás legyen. Nem jogszolgáltatás, igazságszolgáltatás.

És ha a kommunizmus alatt (amiről közmegegyezés van és törvény szól róla, hogy a bűneit nem lehet relativizálni, mert a kommunizmus bűneit letagadni bűncselekmény) valaki miatt emberek tucatjai haltak meg azért felelni kell mert nem fordulhat elő újra.

stim 2015.12.05. 18:06:49

Kedves Agarik! Hadd küldjek neked egy viccet.

Sztálin elvtársék éppen tanácskoznak amikor a nyitott ablakon beröpül egy labda. Megfogja, kinéz az ablakon és visszadobja a játszó gyerekeknek. Erre az egyik tanácskozó elérzékenyülve mondja a másiknak:
-Milyen rendes ember, pedig közéjük is lőhetett volna!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.05. 18:16:22

Én tüzes lávafolyamba taszíttatnám az öreget tolókocsistul.

2015.12.05. 18:18:40

@agarik: ugyanezeket az érveket fel lehet hozni a holokauszt kapcsán bíróság elé rángatott aggastyánok esetén is. Sőt, mostanában mindenféle huszadrangú raktárosokat, vasúti pályakezelőket meg ilyesmi beosztást ellátott embereket rángatnak elő öregotthonokból. Na náluk nem hogy senki semmire nem emlékszik, de tényleg se bizonyíték, se okozati összefüggés, se bűncselekmény nincs.
Biszku azért a pártállami megtorlás vezető figurája volt, akkor is voltak büntető jogszabályok, amiket kimerített a karhatalom.
Ez nem olyan, mint a nürnbergi perek, ahol visszamenőlegesen kreáltak jogalapot az ítéletekhez. 1956-ban már voltak büntetőjogi szabályok, ami szerint el lehetett volna ítélni Biszkut, ha a forradalom győz később.

2015.12.05. 18:24:52

Ha nem ilyen kéz kezet mos alapon ment volna a rendszerváltás, akkor már el lett volna ítélve, sok más állampárti főmuftival egyetemben. Ha az MSZMP vezetőket, titkárokat, besúgókat nem is csukták volna le, de eltiltják a politikai pályától, közszférától mondjuk 10 évre a rendszerváltáskor, akkor máshogy alakul a modern Magyarország története.

Reaper Man 2015.12.05. 18:51:29

Siralmasan szar írás.

Wikus Van De Merwe 2015.12.05. 18:51:32

Már megint báncsák szegény Sméagolt, pedig a drágaság már rég nincs nála...

Hallja Menjeninnen_ 2015.12.05. 19:02:31

@Reaper Man:

Érvek, indoklás, gondolatok, bármi?!

Nem az oviban vagyunk ám, sem általános alsó osztályaiban.

2015.12.05. 19:03:15

Rég olvastam ilyen szar írást. Minimum egy utalás kellene, egy minimális bizonyíték arra, hogy ez a vénember közvetlenül vezényelte a sortüzet. Az, hogy "XY ma 69 éves lenne" nagyon gyenge utalás, hiszen aki a Don-kanyarban lett lemészárolva, az ma 95 éves lenne, ha nem sorozza be a hazaáruló és nemzetrontó Horthy, aki ugyancsak haláláig békén lett hagyva. Pedig az ilyeneket akkor is és most is azonnal fel kellett volna lógatni. Nyilván a most hatalmon levő kommunisták sem iparkodtak 1998-ban, amikor hatalomra kerültek, hiszen anno mind ifjúkommunista mozgalmár volt, jó káder szülőkkel. Ennyi.

lombozódó 2015.12.05. 19:09:19

@endike: Sajnállak , de kommunizmus az nem volt. A szocialista rendszer felépítése sikerült / talán / a párt határozat szerint.
.................." Szocilaizmus: socius (latin:társ), social (angol:társadalom/társadalmi) - a hatalom és a szabadság a társadalom minden tagját egyenlő mértékben megilleti, a társadalom gazdasági, egészségügyi (és egyéb területeken is) védelmet biztosít tagjai számára

Kommunizmus: commun, communauté (francia:közös,közösség) - a hatalom és a szabadság a közösség együttműködése alapján annak minden tagja számára egyenlő mértékben adott, a közösség gazdasági, egészségügyi (és egyéb területeken is) védelmet biztosít tagjai számára .................... "

kvadrillio 2015.12.05. 19:10:40

IDED MENTEK ÁT AZ ORVOSOK ÉS ANESZTEZIOLÓGUSOK A MAGÁNEÜ-BE...AZ ÁLLAMI KÓRHÁZAKBÓL ÉS NEM KÜLFÖLDRE !!!
Duna Medical Center
Mondja el véleményét

Rólunk
Hírek
Szakterületek
Szakrendelő
Egynapos sebészet
Betegeinknek
Szakembereknek

Orvosaink

Andrológus
Dr. Papp György

Andrológus - Urológus
Dr. Bógyi György
Dr. Szabó Ferenc

Aneszteziológus
Dr. Élő Gábor
Dr. Golopencza Péter János
Dr. Hauser Balázs Imre
Dr. Janecskó Mária
Dr. Keresztes László
Dr. Kiss Gabriella
Dr. Nagy László
Dr. Őzse Márta
Dr. Tamási Péter
Dr. Valkó Luca
Dr. Zubek László István

Aneszteziológus és Intenzív Terapeuta
Dr. Hoffmann Csaba

Audiológus
Dr. Zsilinszky Zsuzsanna

Belgyógyász
Dr. Karádi István
Dr. Nádas Judit
Dr. Reményi Péter Pál

Bronchológus
Dr. Fülöp Andrea

Bőrgyógyász
Dr. Sápy Mónika
Dr. Silló Pálma Réka
Dr. Szalai Zsuzsanna Zsófia
Dr. Vajda Adrienne

Csecsemő és gyermekgyógyász
Dr. Bense Tamás
Dr. Boross Gábor
Dr. Csáthy László
Dr. Fekete Ferenc
Dr. Goschler Ádám
Dr. Hajdú Júlia
Dr. Horváth Erzsébet
Dr. Pataki Margit

Diabetológus
Dr. Karádi István
Dr. Nádas Judit

Endokrinológus
Dr. Marton István
Dr. Nádas Judit

Érsebész
Dr. Járányi Zsuzsanna
Dr. Kapus Zoltán
Dr. Nagy Zoltán

Fej-nyak sebész
Dr. Helfferich Frigyes
Dr. Reményi Ákos
Dr. Szabó Balázs

Foniáter
Dr. Fent Zoltán
Dr. Mészáros Krisztina

Fül-Orr-Gégész
Dr. Bencsik Beáta
Dr. Fent Zoltán
Dr. Helfferich Frigyes
Dr. Pál András
Dr. Polony Gábor
Dr. Reményi Ákos
Dr. Szabó Balázs
Dr. Szalai György
Dr. Tamás László
Dr. Zsilinszky Zsuzsanna

Gasztroenterológus
Dr. Banai János
Dr. Fuszek Péter
Dr. Herszényi László
Dr. Hritz István
Dr. Szamosi Tamás
Dr. Tóth Gábor Tamás
Dr. Zsigmond Ferenc

Gerincsebész
Dr. Lipóth László

Gyermek Fül-Orr-Gégész
Dr. Farkas Zsolt
Dr. Katona Gábor

Gyermek endokrinológus
Dr. Luczay Andrea

Gyermek pulmonológus
Dr. Stéger Gabriella

Gyermekkardiológus
Dr. Horváth Erzsébet

Gyermeknefrológus
Dr. Bense Tamás

Gyermekneurológus
Dr. Farkas Viktor

Gyermeknőgyógyász
Dr. Kanizsai Beáta

Gyermekradiológus
Dr. Papp Borbála

Gyermeksebész
Dr. Novoth Béla
Dr. Verebély Tibor

Hematológus
Dr. Gadó Klára
Dr. Reményi Péter Pál

Háziorvos
Dr. Dános Éva

Idegsebész
Dr. Bazsó Péter
Dr. Bognár László
Dr. Kővári Viktor Zsolt

Immunológus
Dr. Gadó Klára

Infektológus
Dr. Fekete Ferenc
Dr. Pataki Margit
Dr. Prinz Gyula
Dr. Reményi Péter Pál

Kardiológus
Dr. Bartha Elektra
Dr. Herendi Ildikó
Dr. Jánoskúti Lívia
Dr. Kiss Róbert Gábor
Dr. Kollár Ágnes
Dr. Merkely Béla Péter

Kézsebész
Dr. Kádas István
Dr. Löwenberg Tamás
Dr. Novoth Béla

Labor
Dr. Dobák András

Lipidológus
Dr. Karádi István

Mellkassebész
Dr. Agócs László
Dr. Kocsis Ákos József
Dr. Török Klára

Neonatológus
Dr. Csáthy László
Dr. Hajdú Júlia

Neurológus
Dr. Farkas Viktor
Dr. Kárpáti Róbert
Dr. Kollár György
Dr. Komoly Sámuel
Dr. Kovács Krisztina
Dr. May Zsolt
Dr. Szilágyi Géza
Dr. Varga Edina

Neuropszichológus
Takács Mária Erzsébet

Obesitológus
Dr. Karádi István

Onkológus
Dr. Bodoky György
Dr. Szántó István

Ortopédus
Dr. Bartha Lajos
Dr. Detre Zoltán
Dr. Gloviczki Balázs
Dr. Gulyás Károly
Dr. Hangody László
Dr. Hegedűs Zsolt
Dr. Kocsis György
Dr. Laczkó Tibor
Dr. Zsiros Lajos

Otoneurológus
Dr. Bencsik Beáta

Patológus
Dr. Járay Balázs

Plasztikai sebész
Dr. Novoth Béla
Dr. Regőczi Tamás

Proktológus
Dr. Lestár Béla

Pszichiáter
Dr. Haraszti László
Dr. Kárpáti Róbert
Dr. Pataki Éva

Pszichológus
Takács Mária Erzsébet

Radiológus
Dr. Acsai Beatrix
Dr. Bercsényi Anikó Júlia
Dr. Fábián Emőke Terézia
Dr. Forrai Gábor
Dr. Gruber Ágnes Anna
Dr. Kovács Éva
Dr. Papp Borbála
Dr. Pintér Judit
Dr. Szalai Klára
Dr. Törőcsik Orsolya
Dr. Vámos Katalin

Reumatológus
Dr. Héjj Gábor
Dr. Nagy Mariann
Dr. Temesvári István Péter

Sebész
Dr. Bursics Attila
Dr. Farkas Emil
Dr. Fehérvári Imre
Dr. Friedman Gábor
Dr. Járányi Zsuzsanna
Dr. Kádas István
Dr. Kapus Zoltán
Dr. Kovács János Balázs
Dr. Lestár Béla
Dr. Máthé Zoltán
Dr. Nagy Zoltán
Dr. Regőczi Tamás
Dr. Sipos Péter
Dr. Szabó József
Dr. Zsiros Lajos

Szemész
Dr. Czvikovszky György Tamás
Dr. Ferencz Mária Éva
Dr. Futó Gábor
Dr. Nagy Zoltán Zsolt
Dr. Olajos Ágnes
Dr. Tuzson Rita

Szívsebész
Dr. Székely László

Szülész-Nőgyógyász
Dr. Artner Attila
Dr. Bábinszki Ágota
Dr. Belics Zorán
dr. Bokor Attila
Dr. Csütörtöki Attila
Dr. Demeter János
Dr. Farkasinszky Tibor
Dr. Gerő György
Dr. Hagymási László
Dr. Hartman Gábor
Dr. Katona Renáta
Dr. Lintner Balázs
Dr. Makai Zsolt
Dr. Marton István
Dr. Máté Szabolcs
Dr. Mészáros László
Dr. Molnár-G. Béla
Dr. Nedeczky Iván
Dr. Orbán László György
Dr. Pálfalvi László
Dr. Papp Csaba
Dr. Siklós Pál
Dr. Szakács Zoltán
Dr. Szeberényi Zsolt
Dr. Sztakó Péter
Dr. Tarnai László
Dr. Ungár László
Dr. Vermes Gábor

Traumatológus
Dr. Detre Zoltán
Dr. Gloviczki Balázs
Dr. Gulyás Károly
Dr. Hangody László
Dr. Laczkó Tibor
Dr. Löwenberg Tamás

Tüdőgyógyász
Dr. Fülöp Andrea
Dr. Gálffy Gabriella
Dr. Pető László
Dr. Szűcs Mária
.........

kvadrillio 2015.12.05. 19:11:56

FOLYT...
Dr. Ungár Anna
Dr. Várdi Katalin Borbála

Urológus
Dr. Buzogány István
Dr. Kálmán Jenő
Dr. Kisbenedek László
Dr. Kovács Béla
Dr. Kovács Gábor
Dr. Nallbani Marsel
Dr. Pajor László
Dr. Sebestyén László Géza
Dr. Tenke Péter

Vállsebész
Dr. Gloviczki Balázs
Dr. Gulyás Károly

és Légúti Allergológus
Dr. Fülöp Andrea
Dr. Gálffy Gabriella
Dr. Pető László
Dr. Szűcs Mária
Dr. Ungár Anna
Dr. Várdi Katalin Borbála

RÁ LEHET KATTIN TANI A NEVEKRE....:)))))

Hallja Menjeninnen_ 2015.12.05. 19:12:55

@kopasz barmok országa:

Na te legalább képes voltál indokolni,még ha (szerintem) tévesen is.
Sosem értettem azt az érvelést, amikor valakit úgy próbálunk menteni, vagy a bűnét kisebbíteni, hogy más, adott esetben rosszabb dolgokat hozunk fel, hogy "de hát ő(k) is, az is azt csinálta..."

-Lehet, hogy a 69 éves lenne épp az hatásvadász szöveg, de attól még igaz.
-Hogy ő vagy valaki más vezényelte a sortüzet, azt egy tisztességes bíróságnak kéne kideríteni. De ha mondjuk nem is ő vezényelte, akkor is bűnös a forradalom alatt elkövetett tetteiért.

Ezekért pedig bűnhődnie kellene attól függetlenül, hogy most mennyi idős, milyen szellemi és testi állapotban van és, hogy más emberek a történelemben milyen más bűnöket követtek el.

u.i. : Bocsánat, ígérem csak jóra fogom használni, vigasztaljon a tudat, hogy a mostani neved is elég jó.

lombozódó 2015.12.05. 19:15:07

@tiller foch: DE OTT A HA. :-)))) Mivel ott a ha nem lehetett, mint ahogyan senkit a hatalom gyakorlói közül. / na talán ha beidéznéd a vonatkozó akkor hatályos törvény szövegét /

kvadrillio 2015.12.05. 19:18:58

Értem
Róbert Károly Magánkórház
telefonTelefonos időpont egyeztetés és információs vonal 8:00-18:00 | +36 20 KATTINTSON telefonMeddőségi centrum időpont egyeztetés 8:00-15:00 | +36 20 KATTINTSON telefonEnglish speaking customer service weekdays 10.00-16.00 +36 70 | +36 70 CLICK e-mailinfo@robertkorhaz.hu
Visszahívást kérek
Keresés
Magyar Open

facebook
google plus
pinterest
youtube

főoldal
kollégáink
rólunk
szakterületek
gidáink
blog
kapcsolat
Rendelési idő
árak

Főoldal / Kollégáink

Minden kolléga
Igazgatóság
Nőgyógyászat
Szülészet
Terhesgondozás
Magzati diagnosztikai központ
Meddőségkezelés
Sebészet
Műtők
Ügyfélszolgálat és adminisztráció
Szexológus
Urológia és andrológia
Ultrahang diagnosztika
Endokrinológia
Újszülött osztály
Szülőszoba
Gyermek vizsgálatok
Fül- orr- gégészet
Bőr- nemigyógyászat
Gasztroenterológia

menü
Visszahívást kérek

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon:
+36 20 KATTINTSON
menü
Dr. Szakonyi Tibor

Dr.Szakonyi Tibor
Orvosigazgató
Szülész- nőgyógyász főorvos
Dr. Timmermann Gábor

Dr. Timmermann Gábor
szülés-nőgyógyász főorvos
Dr.Fülöp István

Dr.Fülöp István
Meddőségi részlegvezető főorvos

Dr.Nyéky Boldizsár

Dr.Nyéky Boldizsár
Szülész- nőgyógyász szakorvos
Dr. Vass Zoltán

Dr. Vass Zoltán
Szülész- nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Dr. Skriba Eszter

Dr.Skriba Eszter

Szülész- nőgyógyász szakorvos, meddőségi specialista
Dr. Pánczél Zita

Dr. Pánczél Zita
szülés-nőgyógyász szakorvos
Dr.Tekse István

Dr.Tekse István
Szülész- nőgyógyász szakorvos
Dr. Molvarec Attila

Dr. Molvarec Attila
szülés-nőgyógyász szakorvos
Dr.Bardóczy Zsolt

Dr.Bardóczy Zsolt
Szülész-nőgyógyász főorvos

Dr.Rucz Árpád

Dr. Rucz Árpád
Nőgyógyászati profilvezető főorvos

Dr. Ladányi Anikó

Dr. Ladányi Anikó
gyermekkardiológus, magzati szívultrahang specialista
Dr. Willner Péter

Dr. Willner Péter
Részlegvezető sebész főorvos
Siposné Radványi Zsuzsanna

Siposné Radványi Zsuzsanna
szonográfus
Dr. Vasvári Barbara

Dr. Vasvári Barbara
Részlegvezető aneszteziológus főorvos
Keresztes Éva

Keresztes Éva
szonográfus
Dr.Tsehai Nega

Dr.Tsehai Nega
szülész-nőgyógyász főorvos
Nőgyógyászati ambulanciavezető főorvos
Havasi Valéria

Havasi Valéria
Kommunikációs igazgató
Dr. Timmermann Gábor

Dr. Timmermann Gábor
Szülész- nőgyógyász szakorvos
Schranz Edit

Schranz Edit
Sajtófőnök
Dr.Herczegh Szabolcs

Dr.Herczegh Szabolcs
Szülész- nőgyógyász, endokrinológus szakorvos
Dr. Dékány Ágnes

Dr. Dékány Ágnes
Szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr.Csók Viktor

Dr.Csók Viktor
Sebész főorvos
Dr.Dakó Imre

Dr.Dakó Imre
Szülész- nőgyógyász főorvos
Dr. Kovács Zoltán

Dr. Kovács Zoltán
Szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr.Fekete Antal

Dr. Fekete Antal
Szülész- nőgyógyász szakorvos
Dr.Kovács Péter

Dr.Kovács Péter
Szülész- nőgyógyász szakorvos
Dr. Szabó Ferenc

Dr.Szabó Ferenc
Andrológus főorvos
Dr. Kovács Attila

Dr.Kovács Attila
Szülész- nőgyógyász szakorvos
Dr. Petrenkó Mariann

Dr.Petrenkó Mariann
Ultrahang diagnoszta főorvos
Dr. Almási Mária

Dr. Almási Mária
Urológus
Dr. Bánffy Krisztina

Dr. Bánffy Krisztina
Aneszteziológus és gyermekgyógyász főorvos
Dr. Góga Ildikó

Dr. Góga Ildikó
Aneszteziológus főorvos
Dr. Sparta Patrizia

Dr. Sparta Patrizia
Pszichológus
Szigetvári Zsuzsa

Szigetvári Zsuzsa
Meddőségi részlegvezető főnővér

Varga Erika

Varga Erika
Embriológus
Csécsey-Rusznák Valéria

Csécsey-Rusznák Valéria
Meddőségi asszisztens
Dr. Szigeti Sándor

Dr. Szigeti Sándor
Endokrinológus
Milu Mercédesz

Milu Mercédesz
Meddőségi asszisztens
Nagy Melinda

Nagy Melinda
Embriológus
Fehér Mónika

Fehér Mónika
Meddőségi asszisztens
Meddőségi Centrum munkatársai

Meddőségi centrum munkatársai
Tamásné Garay Mária

Tamásné Garay Mária
Diplomás ápoló
Részlegvezető főnővér
Darányi Márta

Darányi Márta
Csecsemő- és gyermekápolónő
Réti Zsuzsanna

Réti Zsuzsanna
Csecsemő- és gyermekápolónő
Máté Istvánné

Máté Istvánné Edit
Csecsemő- és gyermekápolónő
Werner Katalin

Werner Katalin
Csecsemő- és gyermekápolónő
Vass Gabriella

Vass Gabriella
Szülésznő
Czemmel Franciska

Czemmel Franciska
Szülésznő
Intézetvezető főnővér
Zachár Lászlóné

Zachár Lászlóné Erika
Ambulancia asszisztens
Bihari Tímea

Bihari Tímea
Szülésznő
Kowalné Bognár Mónika

Kowalné Bognár Mónika
Szülésznő, ápolónő
Nyári Andrea

Nyári Andrea
Szülésznő, ápolónő
Dr. Kovács Lajos

Dr.Kovács Lajos
gyermek tüdőgyógyász főorvos
Petróné Bakos Barbara

Petróné Bakos Barbara
Szülésznő
Gyermekágy részlegvezető főnővér
Kovácsné Bognár Katalin

Kovácsné Bognár Katalin
Szülésznő
Dénes Katalin

Dénes Katalin
Szülésznő, ápolónő
Dr.Koltai Pál

Dr. Koltai Pál
Fej- nyaksebész főorvos
Hammel-Páll Szidónia

Hammel-Páll Szidónia
Szülésznő
Györkis Viktória

Györkis Viktória
Szülésznő, ápolónő
Dománé Juhász Zsuzsanna

Dománé Juhász Zsuzsanna
Szülésznő, ápolónő
Dr. Szikora Gyula

Dr. Szikora Gyula
Ortopéd főorvos
Dr. Erbszt András

Dr. Erbszt András
Gerinc

ITT IS VANNAK ! :)

kvadrillio 2015.12.05. 19:21:44

ITT VANNAK A HIÁNYZÓ ORVOSOK.....A 2-3 HÓNAPOS VÁRÓLISTÁK OKOZÓI ORBÁN HELYTARTÓVAL EGYÜTT !!! :o)))

logo
Maternity
Szülészeti
és
Nőgyógyászati
Magánklinika

phone-iconTel: +36-(06)-1-213-4222

phone-iconTel: +36-(06)-20-666-3600

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36-(06)-20-825-0840

email-iconE-mail:
info@maternity.hu
Főoldal

Klinikánkról

Szakterületeink

Rendeléseink

Munkatársaink

Áraink, Ászf

Főlap Munkatársaink Orvosaink
Orvosaink
Prof. Dr. Papp Zoltán

Prof. Dr. Papp Zoltán
Dr. Hupuczi Petronella

Dr. Hupuczi Petronella
Dr. Csabay László

Dr. Csabay László
Dr. Vida Gábor

Dr. Vida Gábor
Dr. Rigó Barbara

Dr. Rigó Barbara
Dr. Gozár Tamás

Dr. Gozár Tamás
Dr. Csatlós Éva

Dr. Csatlós Éva
Dr. Szőcs Gyula

Dr. Szőcs Gyula
Prof. Dr. Váradi Valéria

Prof. Dr. Váradi Valéria
Dr. Dely Anna

Dr. Dely Anna
Prof. Dr. Kádár Krisztina

Prof. Dr. Kádár Krisztina
Dr. Kovács Attila

Dr. Kovács Attila
Dr. Steiner Tidhar

Dr. Steiner Tidhar
Dr. Belics Zorán

Dr. Belics Zorán
Dr. Sándor Gyula

Dr. Sándor Gyula
Dr. Hegedűs Tibor

Dr. Hegedűs Tibor
Dr. Béres László

Dr. Béres László
Dr. Lukács Krisztina

Dr. Lukács Krisztina
Dr. Szalay János

Dr. Szalay János
Dr. Szabó Tibor

Dr. Szabó Tibor
Dr. Khatib Abdalla

Dr. Khatib Abdalla
Dr. Harsányi Lehel

Dr. Harsányi Lehel
Időpontfoglalás
Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 órán belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.
A várandós nők és gyermekeik mindenek
előtt
Google+
Facebook
Elérhetőségeink

Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

kvadrillio 2015.12.05. 19:26:46

Felmondott az aneszteziológusok háromnegyede Budapest ...
parameter.sk/felmondott-az-aneszteziologusok-haromnegyede-budapest-...
3 napja - Aneszteziológusok nélkül szinte megbénul egy kórház, ugyanis ők végzik a műtéteknél az altatást/fájdalomcsillapítást/érzéstelenítést, valamint ...

JAHHH !...MENNEK A MAGÁNKLINIKÁKRA !

kvadrillio 2015.12.05. 19:29:03

GOOGLE...MAGÁNKLINIKÁK

Magánklinikák

Intézmény neve
Szakterület

Intézmény neve Gambro Egészségügyi Kft.

Cím 1021 Budapest, Versec sor 9.

Intézmény neve Medicover Health Center

Cím 1132 Budapest, Váci út 22-24.

Intézmény neve Telki Kórház

Cím 2089 Telki, Kórház fasor 1.

Intézmény neve Budai Egészségközpont Kft.

Cím 1126 Budapest, Nagy Jenő utca 8.

Intézmény neve Radiológiai Diagnosztikai és Terápiás Centrum/Raditec Kft.

Cím 1091 Budapest, Üllői út 47.

Intézmény neve Rózsakert Medical Center

Cím 1026 Budapest, Gábor Áron utca 74-78/a

Intézmény neve Harris Egészségügyi Szolgálat Magyarország Kft.

Cím 1115 Budapest, Tétényi út 12-16.

Intézmény neve Dévai Intézet

Cím 1112 Budapest, Törökbálinti út 56.

Intézmény neve Professional Orvosi Kft.

Cím 1037 Budapest, Bécsi út 85.

Intézmény neve Praxis Plasztikai Sebészet

Cím 1114 Budapest, Bartók Béla utca 1.

Intézmény neve Arcibasev Klinika Kft.

Cím 1118 Budapest, Számadó utca 19.

Intézmény neve Ars Medica Lézerklinika Kft.

Cím 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3.

Intézmény neve Bioptron Gyógycentrum kft.

Cím 1065 Budapest, Nagymező utca 4.

Intézmény neve Bársony Bőrgyógyászati Lézerklinika Kft.

Cím 1032 Budapest, Bécsi út 195.

Intézmény neve Ecto Derma Polyklinika Kft.

Cím 1085 Budapest, József körút 37.

Intézmény neve Expat Medical Kft.

Cím 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 43.

Intézmény neve FirstMed Centers

Cím 1015 Budapest, Hattyú utca 14.

Intézmény neve Focus Medical Kft.

Cím 1138 Budapest, Danubius Thermal Hotel Margitsziget utca

Intézmény neve IMS Nemzetközi Gyógyászati Szerviz

Cím 1138 Budapest, Váci út 184.

Intézmény neve Kelen Kórház

Cím 1119 Budapest, Thán Károly utca 20.
Első 1 2 Utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!

lombozódó 2015.12.05. 19:35:56

@kvadrillio: ezzel a témával itt csak trollkodsz . Miért nem mész egy fórumba ?

Alick 2015.12.05. 19:45:41

@stim: "A hatalmi ágak szétválasztásáról. A hatalmi ágakat az igazságosság nevében 3 részre szétválasztották."

Egy lópikulát választották szét... a törvényhozó és a végrehajtó hatalmat egyaránt a választások győztese viszi.

"Demokrácia vagyis népuralom amit a választásokon a nép felügyel és gyakorol."

A nép, mint munkaadó négy éves szerződéssel felveszi a fűt-fát ígérgető munkatársakat, akikre a céges kasszát is rábízzák... az alkalmazottak négy évig szabadon garázdálkodnak, valódi ellenőrzés és kirúgási lehetőség nélkül.
Ezt inkább "vetésforgó diktatúrának" nevezném...

Alick 2015.12.05. 19:48:57

És vajon mikor vonják felelősségre a Biszkunál is jelentősebb tömeggyilkosokat?

www.youtube.com/watch?v=zZeRwuN68VQ

Alick 2015.12.05. 19:49:37

És vajon mikor vonják felelősségre a Biszkunál is nagyobb tömeggyilkosokat?

www.youtube.com/watch?v=zZeRwuN68VQ

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2015.12.05. 19:52:50

Mulatságosan demagóg írás.
Ha nagyanyátoknak fasza lenne, ő lenne nagyapátok.

medvegy 2015.12.05. 20:15:31

És mit fogtok csinálni, ha bebizonyosodik, hogy 56-ot az oroszok szervezték meg, és vezérelték le?

Ha kiderül, hogy a "hősök" jobbik esetben megvezetett hülyék? Ha éppen nem köztörvényes gazemberek, vagy éppen az oroszok fizetett vagy meggyőződéses ügynökei voltak?

Tulajdonképp 56-ról hazudtak Kádár alatt és hazudnak most is.

Rocky 2015.12.05. 20:22:54

Itt valami olyasvalami félreértelmezett bizonyítási kényszerről van szó, amit a komcsik nem értenek, mert sosem játszottak fair play-t.
Ugyanaz amikor Gergényi nem mond le, sőt kitüntetik.
Ő volt a BELÜGYMINISZTER pont.
ÉRTEEEEM?
Ő áll a piramis csúcsán, ő felelős mindenért, ha nem talál Ő bizonyíthatóan felelős személyeket maga helyett.

vezér01 2015.12.05. 21:26:25

@John Doe3: Németországban Zuroffék találtak egy 90 éves volt SS katonát és bíróság elé citálták. Védője azzal érvelt,hogy szolgálati évei alatt szakács volt a tiszti konyhán és ezt a zsoldkönyvével igazolni is tudták. A független német bíróság elvetette a védekezést, az öreg része volt a gyilkos náci gépezetnek ,ezért börtönbüntetésre ítélte. Biszku nemhogy része,de irányítója volt a kádári megtorlásnak. Ha az EU-ban jogharmonizálás volt,akkor a független magyar bíróság se ítélhet máshogy.

Etniez 2015.12.05. 21:50:07

@HK417: Halkan jegyzem meg, hogy a náci bűntettek is törvényesek voltak a maguk korában. Szóval ez nem lehet kifogás az elítélésével kapcsolatban.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.12.05. 22:49:06

@Etniez: A náciknak ha jól belegondolsz, a népírtás a legnagyobb bűnük--nem hiszem, hogy meg tudod mutatni az akkori német alkotmányban az erre utasító paragrafust.

kewcheg 2015.12.05. 23:15:22

Ez egy vén geci, a pokolban a helye.....

Gekko 2015.12.05. 23:30:31

Bolsevik ország. Tiszta véletlen, hogy eddig nem kapott valamilyen állami kitüntetést. De tudjátok miért van ez? Mert az elit nem akar precedenst arra, hogy politikust politikai tetteiért elítéljenek. Messzire vezetne az...

manager2008 2015.12.05. 23:53:53

@medvegy: Ennek igen nagy a valószínűsége. A provokáció régi módszer, beugratták a fiúkat és leverték az egészet ami sok év csendet jelentett. Az egyébként naív dolog hogy a műveletekre konkrét parancsot adtak volna. Minek. Elég volt egy eligazítás hogy legyetek kemények és a fegyverhasználat nem tilos ha indokolt. A felelősség alól való kibújás a parancsadóknál régi módszer. Homályos fogalmazás, és az alárendelt felé érzékeltetni hogy mit várnak tőle, majd az alárendelt túllihegi a dolgot. Ha ebből baj van akkor az alárendelt a hibás, megbüntetjük, mert nem mondta ezt neki senki. Így a főnök kemény, ha ez jön be, és szigorú ha arra van szükség. De lehet olyan csavar is a dologban hogy az oroszok csinálták a keménykedést. Körülbelül fütyültek ők a báb belügyminiszterre, mondhatott volna az bármit, az oroszok azt csinálták amit mondtak nekik felülről, de hasonló módszerekkel. A fegyvertelen tömegre lövést soha sem adták ki írásban sehol. A kollektív bűnösség meg nem igazán jogállami módszer. A kárpátok oroszlánját sem igazán törvényes ítéletben itélték halálra, de utólag mindegy. Most azokat is el kellene itélni akik azt csinálták?

dukeekud 2015.12.05. 23:56:09

Nem az problema hogy elitelik e vagy sem, hanem hogy 25 ev kelett ahhoz, hogy eljussunk ide. Es hogy ezt az utolso nyomorultat is, csak azert tudjuk elitelni, mert eleg sokaig elt a szerencsetlen. Igy azert ez nem az igazi.
A rendszer valtast koveto 5 evben kellett volna ezeket elintezni, es akkor nem lett volna Horn Gyula, es ilyen Gyurcsanyok nem bohockodhatnanak itt a lopott milliardjaikkal.
Ez a 25 ev bizonyitja, hogy valojaban 89-ben NEM TORTENT rendszervaltas. 89-ben csak elkezdodott, es sajnos 2010-ig tartott.

Bambano 2015.12.06. 00:33:45

oké, elítélik biszkut, de akkor elítélik horthyt is, meg az összes mostani horthy mániást? vagy legalább becsukják például azt, aki egy horthy által alapított kitüntetést tett az ország második legmagasabb rangú kitüntetésévé?

2015.12.06. 01:59:30

@dukeekud: "NEM TORTENT rendszervaltas. 89-ben csak elkezdodott, es sajnos 2010-ig tartott"

2010-ig? Lemaradtam valamiről?

index.hu/belfold/2012/02/25/megvedte_a_fidesz_a_kommunizmus_ugynokeit/

féregírtó 2015.12.06. 07:50:07

Ez a Biszkuzás kizárólag politikai haszonszerzésről szó.
A kedves blogger és a biszkuzó hozzászólók hogy a fészkes fenébe tudtak csöndben maradni 25 évig? Mi történt hirtelen?
Azóta hány jobboldali kormány is volt?
1. Antall kormány -> jobboldali
2. Boros kormány -> jobboldali
3. I.Orbánkormány -> jobboldali
4. II. Orbán kormány -> jobboldali

Tehát itt valami nem stimmel. Ezeknek a jobboldali kormányoknak semmi problémája nem volt Biszkuval.
Az ugye nem példa nélküli, ha egy tömeggyilkos hosszú évek után kerül elő, főként náci – nyilas népirtók, de az azért van, mert a katolikus egyház sikeresen bújtatta el őket a világban, és évtizedek után találtak rájuk.
De Biszku itt volt végig a féltucatnyi jobbos kormányok orra előtt, mégsem nyúltak hozzá.
Valami nem stimmel.

Aztán ott van azaz ügynöklista, amit a mai Biszkuzók rettegve dugdosnak a magyar emberek elől. Vajon miért? Szerintem már az egész ország erősen sejti, hogy az utolsóként a fidesz által titkolt nevek nyilvánosságra kerülése nagyon súlyos következményekkel járna a komplett jobboldal számára. A tömeggyilkosságnál sokkal kisebb bűnök (besúgás, kollaboráció) miért érdemelnek rejtegetést? Ráadásul bizonyítási eljárásra sincs nagy szükség, tengernyi írott anyag van konkrét nevekkel. (Tudom ott a „kényszerítés” nevű mosdató duma, de akkor ott a ruszki megszállás miatti kényszerítés is…)
Olyan ez a történet, mintha a háború utáni Németországban 1970-ben jutott volna eszébe az ügyészségnek vád alá helyezni olyan náci vezetőket, akik mindvégig helyben éldegéltek.
Itt valami nagyon nem stimmel.
Nem Biszku mellett állok ki, hanem az a sunyi haszonleső módszerek ellen, amit a mai kézivezérelt ügyészség (…elnézést Virág elvtárs ez az ítélet…) és elnyomó hatalom művel, amelyik kimazsolázza (utólag) a régi bűnösöket, hogy abból pártpropagandát kreáljon, amellett, hogy más bűnösöket félve rejteget magának.
Ez elképesztő megalázása a hivatkozott áldozatoknak, azt üzeni, hogy a haláluk végül is jól felhasználható a hatalmi téboly érdekében pártpropaganda célokra.
Most komolyan: nem szégyellitek magatokat?

nu pagagyí 2015.12.06. 08:00:35

Ugyebár nem "teccettek" forradalmat csinálni, hanem békés rendszerváltás volt. Nem lehet Biszkut egyedül elítélni egy egész rendszer bűneiért. Nekem visszásnak tűnik, hogy akkor szedték elő őkelmét, amikor a kommunista eszközök ismét visszatértek a napjainkba, bár egy másik, egyetlen "igaz" ideológia jegyében. Ismét tele vagyunk olyanokkal, akik parancsot teljesítenek mindenféle részvét nélkül a tönkretett emberek sorsa iránt, terjed a képmutatás, a számításból vagy félelelmből elkövetett túlzott megfelelés.

Anélkül, hogy mentségeket keressek Biszkunak, az 1956-os események idején még csak 11 év telt el a II. Világháború befejezését követően. Még élénken élhetett annak a korszaknak az emléke, amikor szart sem ért az emberélet. Mindenki félt mindenkitől.

Biszku példájából inkább tanulni kéne, a hit nem írja felül az emberséget, nem legitimálja a parancsteljesítés következményeit. Nála léteztek undorítóbb alakok is, akik személyes haszonra, cinikusan cselekedtek, eszközként felhasználva a "hasznos hülyéket".

nu pagagyí 2015.12.06. 08:12:12

@dukeekud: Úgy látom, neked az a "rendszerváltás", hogy a társadalmi kontrolltól megszabadult hatalom kedvezményezettjei korlátlanul szétlophatják a közvagyont és törvényekkel iktatják ki a versenyt és konkurenciát saját bizniszük útjából. 2010 ugyanis csak ez utóbbiban volt fordulópont.

2015.12.06. 09:10:56

Biszkut 1990-ben kellett volna elítélni ha lett volna rendes rendszerváltás. Most már csak idióta bohózat az egész, hasonlatosan ahhoz, mint amikor előkaparnak olyan nácikat, akik 19 évesen egy koncentrációs táborban "felelős" beosztásban (értsd: szakács vagy rádiós) tevékenykedtek.

♔bаtyu♔ 2015.12.06. 09:17:39

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Pontosan így van. Ennek így kb. annyi értelme van, amikor pld. a német ballibsi média diadalmasan rámászik egy 45-ben 17 éves szerencsétlen Aushwitzi kapuőrre. Miközben a lap tulajdonosi körében lehetséges, hogy akár hárman is náci múltjukból kifolyólag szerezték a tőkéjüket és frankón kiszolgálják a tengerentúli zsidó akaratot.

Jól megfigyelhető, hogy az MSZP-ben is azok futottak be karriert, akik MSZMP-sként is helyzetben voltak.

Zoxo 2015.12.06. 09:38:33

És mikor vizsgálják azoknak a szemét provokátoroknak a szerepét, akik odacsődítették azokat a szerencsétleneket?

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.12.06. 10:04:54

Pontosan úgy, ahogy egy Izrael nevezetű, kizárólag egyetlen rassz (faj?) befogadására készített mesterséges államocskának úgymond "megadták" a nemzetközi jogot, hogy a létezése előtt a benne élő rassz-csoportok ellen elkövetett szerintük bűnöket (mások szerint fegyelmezéseket) megtorolják (így lett aztán emberrablás, külföldi rendfenntartó egységek és államok átverése) és az elrabolt és rabosított szerintük náci, mások szerint egykori német katonatiszt foglyot végül mindenféle ráolvasott és rákényszerített vádakkal elítéljék és kivégezzék, úgy a mindenkori magyar rassznak is megadatott az a luxus, hogy egy valamikori kormányszinten elfogadott intézkedés miniszterét, aki ma már békésen szuszogó vénember erősen gyanú prosztataproblémákkal és hajlott gerinccel, törvény elé citálják és egy kellemes per végeztével szó szerint falhoz állítsák és lelőjék, mint egy kutyát.
Ez nem kérdés. Minden ilyesmi megengedett, hiszen előttünk a "precedens zsidó jog".

Direkt a hosszú és összetett mondat az agyhalottak kizárására. Aki értette, felőlem válaszolhat is. :-)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.12.06. 10:08:03

Ez nem Biszkuról szól igazából, hanem egy látlelet a kortárs "jobboldali" "értelmiségről".
Nem tudja, hogy mit jelent az, hogy érv. Azt hiszi, hogy az áldozatok nevei érvnek számítanak. Az áldozatok száma nem tesz hozzá semmit a bűnösség bizonyításához, már pedig az ügy ennek hiánya miatt húzódik.
Úgy érzi, hogy megmondhatja másoknak, hogy mit kell érezniük, legalábbis ahhoz, hogy "egészséges érzületűnek" számítsanak.
Imádja a bullshitet: igazságérzet követeli. Hát, kérem, az igazságérzet az nem egy egyetemes mérce. Azt a pillanatnyi közhangulat dönti el. Ha most 1940-t írnánk, akkor igazságosnak éreznéd a zsidó vagyonok elkobzását. Ha 1952-t akkor a kulákokét. És így tovább. Nem véletlen, hogy a jogrendszerek nem az igazságérzetre építenek, mert akkor a bűnösséget az RTL Klub tegnap esti híradója döntené el.

A Biszku-üggyel kapcsolatban én is azon az állásponton vagyok, hogy ez egy bohózat. Ha ezt 90-ben megtesszük, akkor ennek még komoly üzenete lett volna. Most már csak látszattevékenység. El lehet ítélni, de katarzis nem lesz.

nu pagagyí 2015.12.06. 10:11:14

@♔bаtyu♔: "Jól megfigyelhető, hogy az MSZP-ben is azok futottak be karriert, akik MSZMP-sként is helyzetben voltak."

Sőt, a Fideszben is, bár ott a gyereket tolták előtérbe. Nem hiába verte Orbán papa Viktort, "ember" lett belőle, a papából meg bányatulajdonos.

funfun 2015.12.06. 10:11:43

endike · barathendre.wordpress.com/: Mint Pozsgay elvtárs, Szűrös elvtárs, Pintér elvtárs, idősb Orbán elvtárs. Ne legyen már jó komcsi, meg rossz komcsi, főleg ne úgy, hogy az a jó komcsi, aki a Fidesz seggét nyalja. Legyen ügynöktörvény inkább. Az se véletlen, hogy a Fidesz baromira nem akarja. SZÉGYEN!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.12.06. 10:28:57

Vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban. Szerintem a legnagyobb bűnöknek is kell, hogy legyen elévülése.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.12.06. 10:29:39

@funfun:

Mit vétett Pozsgay, Horn. Pintér, Orbán? Milyen bűnt követtek el?

zoli_ 2015.12.06. 10:48:48

@féregírtó: Hogy mennyire egyetértünk...

antisystem 2015.12.06. 10:50:00

"Egészséges érzületű ember nem is gondolhatja másként." - kedves Blogger, szerintem meg a dolog valahol ott kezdődik, hogy egészséges érzületű ember nem akarja meghatározni, befolyásolni, hogy más hogy gondolkodjon, milyen következtetéseket vonjon le valamiből. Hogy milyen gondolkodás a "helyes" illetve a "nem helyes", annak meghatározása kifejezetten az olyan típusú rendszerek sajátja, mint amit épp elítélni igyekszel.

Magam észéről egyébként nem értek egyet az efféle demonstratív boszorkányüldözésekkel, ez szerintem mindig az adott rendszer gyengeségét, társadalmi legitimációjának gyenge voltát tükrözi. (meg a megélhetési típusú NGO-k önigazolását) Szóval nem, nem leszek attól se nyugodtabb, se boldogabb, ha valakit 9x éves korában felelősségre vonnak olyasmiért, amit 60-70 éve csinált, akkor se, ha a náciknál volt lágerőr, akkor se, ha a vörösterrorban volt érintett, sőt, a magam részéről Hess-t is kiraktam volna Spandauból mondjuk 80 évesen valami nyugdíjasházba.
Sőt, még abba is belenyugodtam, hogy az emberiség szemete Pinochet is megúszta a felelősségre vonást, pedig hát ahhoz képest első bálozó szűzlány volt az elmúlt 10 év összes ilyen természetű perének vádlottja.
Viszont, hogy visszautaljak az előző gondolatomra, a rendszer-, vagy gengszterváltás társadalmi legitimációja Magyarországon valóban gyenge, az emberek egyjegyű százaléka véli sikertörténetnek a megelőző évtizedekhez képest... ennek tükrében viszont érthető, hogy ha a "panemből" kevés van, legalább a "circensest" biztosítani akarja a regnáló hatalom. És ebben tök mindegy, hogy az elmúlt negyed század melyik kormányzatáról beszélünk...

zoli_ 2015.12.06. 10:52:56

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Te vagy a példa arra, hogy mi orbán és bűntársai legfőbb bűne.

Papageno68 2015.12.06. 11:20:38

@kopasz barmok országa: Mondjuk, ha Miki bá' bevárta volna a Vörös Hadsereget, elmaradtak volna a nyugis portugáliai évek. A Népbíróság nem hiszem, hogy sokat moralizált volna. Mindenesetre volt 25 év annak eldöntésére, hogy mi legyen a jussa Biszkunak. Tisztességes az lett volna, ha legkésőbb '91-'92 elkezdődik valami.

Proud Mary 2015.12.06. 12:13:41

@agarik: 2015.12.05. 17:22:14

Nürnbergnél is visszamenőleges jogalkotás volt, többszöri módosítással.

laci_52 2015.12.06. 13:09:34

@John Doe3: Neked nagyon igazad van. Jogállamban egy embert csak megdönthetetlen bizonyítékok alapján lehet bűnösnek nyilvánítani és elítélni. Biszku esetében pedig nem egyszerű a bizonyítás. Nem fognak olyan írásbeli utasítást találni az aláírásával, amelyben elrendelte a salgótarjáni vagy bármelyik másik sortüzet.

Egyébként tökmindegy, hány évre ítélik, mert neki már a két év is életfogytiglan és egészségi állapota miatt valószínűleg úgysem kell majd börtönbe vonulnia, hanem házi őrizetben töltheti le a büntetését.

eßemfaßom meg áll 2015.12.06. 13:28:31

@agarik: "Az egy dolog ugyanis hogy MA elítélően ítéljük meg amit tett. De AMIKOR tette az hősies és kitűntetésre méltó dolog volt."

Izé, ezzel az érveléssel asszem nem sokra mentek a nácik, még ma is a vérüket követelik 90felett is leginkább azok akik itt mosdatják a Biszkut

Herczeg Sándor 2015.12.06. 13:43:23

Kedves kommentelők!

Tiszteletben tartom az enyémtől eltérő véleményeket, hiszen ez mindenkinek alapvetően demokratikus joga. Ugyanakkor egy-két dologra felhívnám a figyelmet.

1. Biszku Béla korában ez a jog csak a hatalom gyakorlóit illette meg. Az ellenkező, vagy éppen nem teljesen egyetértő állásponton lévők "jutalma" a börtön, az ellehetetlenítés, netán az akasztófa volt. Most viszont Biszku Bélának védőügyvéd és a demokratikus jogrend szerint ítélkező bíróság jár - s ez így van rendjén.

2. Az nem mentség, hogy közvetlenül és írásban nem adott parancsot. A nürnbergi perben számtalan főbűnös védekezett ilyen alapon, ennek ellenére elítélték őket. Nem beszélve arról a történelmi tényről, hogy az egypártrendszerben - mint ahogyan a náci Németországban - nagyon sok esetben nem volt írásos parancs, pláne nem olyan, ami fennmaradt az utókornak. Biszku Béla belügyminiszter volt, s mint ilyen, egyértelműen felelős az országban történtekért, melyeknek szerves részét képezik a megtorlások és a cikkben is idézett salgótarjáni sortűz.

3. Fegyvertelen tömegre lőni álláspontom szerint gyilkosság, melyre felmentés semmilyen körülmények között nem adható.

4. Nem tartom célszerűnek és helyesnek sem azt, ha nem egymás VÉLEMÉNYÉT, hanem EGYMÁST támadjuk. A személyeskedés sehová sem vezet.

5. Nem tudom elfogadni azt az érvelést, ami olyan alapon mentegeti Biszkut, hogy más is követett el hasonló cselekményeket, s azt nem büntették meg. A gyilkost és a tolvajt sem menti fel az, ha rámutat egy másik gyilkosra, vagy tolvajra.

6. A kor nem érdem. A kor állapot. Biszku Bélát a kora akkor sem menti fel, ha egyesek erre céloznak. A megélt 94 éve nem teszi nem megtörténtté a megtorlásokban játszott szerepét. Néhány tájékozatlan kommentelő figyelmét felhívnám arra is, hogy Németországban elég nagy náciperek voltak még a 60-as és 70-es években is. Magyarországon pedig 1967-ben három volt tömeggyilkos nyilast ítéltek halálra és végeztek ki, tetteik elkövetése után 22 évvel.

7. Korábban is megírtam: a rendszerváltás óta regnáló kormányoknak egyetemleges felelőssége van abban, hogy Biszku Bélát eddig nem ítélték el. Ugyanakkor a majdani ítélet legitimitását ez nem fogja megkérdőjelezni. Ugyanilyen alapon támogatnám az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát is, különös tekintettel a tartótisztek neveire, mint a rendszert működtető és fenntartó személyekre. Minden bizonnyal kései lépés lenne ez is, viszont mindenképpen hiánypótló. Hiszem azt, hogy ezeket a neveket és személyeket jogunk lenne megismerni.

Köszönöm a figyelmet!

s3pooler 2015.12.06. 14:05:01

... és ha majd Biszku Béla jobblétre szenderül, akkor csinálnak egy viasz-szobrot róla, és időnként begurítják kerekesszéken a bíróságra, hogy legyen gumicsont az istenadta népnek, hogy közben lehessen nyugodtan csalnilopnihazudni , pl mostéppen tényleg frankón kikáltási áron, licit nélkül eladni az egész országot a haveroknak, hogy csak egyet említsek...

nu pagagyí 2015.12.06. 14:15:57

@Herczeg Sándor: Szerintem egy illiberális rendszer megtestesítőjét nem egy másik illiberális rendszer kiszolgálóinak kellene elítélni illiberális cselekedetei miatt. Ez a mostani hegedű már nagyon hamisan szól. Sajnos elmúlt az a történelmi pillanat, amikor erkölcsi tanulságok is levonhatók lettek volna egy ilyen ügyből.

kvadrillio 2015.12.06. 14:25:05

A székesfehérvári Hóman Bálint-szobor felavatásának leállítására szólította fel Magyarországot Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke.

A WJC honlapján csütörtöki dátummal megjelent közlemény szerint a Székesfehérváron egy magánalapítvány által felavatandó, életnagyságú Hóman-bronzszobrot nagy részben a magyar kormány finanszírozta.

"Meglehetősen felháborító, hogy a magyar adófizetőnek kell kifizetnie egy olyan ember emlékművét, aki nemcsak antiszemita, a magyar zsidóknak a második világháború előtti és alatti üldöztetésének kulcsfigurája, a náci Németország és 1944-ben a fasiszta nyilaskeresztes rezsim támogatója volt, de élete végéig nem bánta meg bűneit" – hangoztatta Lauder.

A WJC elnöke szerint a szobor "sértés a holokauszt sok magyar áldozata számára" és sürgette, hogy a magyar kormány vonja vissza a szoborhoz való hozzájárulását.

"Ma felszólítom Orbán Vikor miniszterelnököt, hogy lépjen közbe ebben az ügyben és biztosítsa, hogy ezt a szobrot nem közpénzekből építik meg. Ha ez nem történik meg, Magyarország rossz üzenetet küldene azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell kezelni az olyan kényes ügyeket, mint a holokauszt" – jelentette ki Lauder.

A közleményben azt írták, hogy Hóman Bálint 1931-től kezdve több magyar kormány minisztere volt és jelentős szerepet játszott a Magyarországon a kései 30-as években elfogadott zsidóellenes törvények kidolgozásában. Ismertette, hogy egy székesfehérvári alapítvány Hóman tudományos eredményei előtt kíván szoborral tisztelegni. Hóman (1885-1951) egy nyolckötetes Magyarország-történet szerzője, amely 1938 és 1941 között jelent meg. (MTI)

A ZSIDÓK JÓ LENNE, HA VÉGRE 70 ÉV UTÁN FELDOLGOZNÁK MAGUKAT ÉS A SÉRELMEIKET ! KURVÁRA UNJA MÁR MINDENKI ŐKET A VILÁGON !!! KB 7 MILLIÁRDAN !!! :o)

kvadrillio 2015.12.06. 14:26:16

...sztem a zsidók..., IZRAELBEN !!!!!!!...., OLYAN SZOPROT ÁLLÍTANAK MAGUKNAK, AMILYET, AKARNAK ! :o)

kvadrillio 2015.12.06. 14:31:29

""""
Ha kiderül, hogy a "hősök" jobbik esetben megvezetett hülyék? Ha éppen nem köztörvényes gazemberek, vagy éppen az oroszok fizetett vagy meggyőződéses ügynökei voltak?"""...:o))))) EZ...MÁR RÖGTÖN 1956-BAN KIDERÜLT RÓLUK !!!+
EZÉRT IS HÚÚÚZTÁK A BELÜKET SZINTE AZONNAL NYUGATRA !!!, HOGY MEG NE LINCSELJE ŐKET A MAGYAR NÉP !!! DE ELŐBB KIRABOLTAK, ELLOPTAK SOK MINDENT......AZ A 200 EZERKE, AKI KIMENEKÜLT, EZÉRT MENEKÜLT EL A BÜDÖS FRANCBA INNEN !!! SZINTE MIND GYILKOS VOLT !

kvadrillio 2015.12.06. 14:34:03

EZ A 200 EZER EMBERKE A MAGYAR NÉP LAKOSSÁGÁNAK ELENYÉSZŐ, DE NAGYON KÁRTÉKONY RÉSZE VOLT. AZ IGAZI HŐSÖK AZ ITTHON MARADÓ 10-EN MILLIÓ MAGYAR NÉP VOLT !!!!! :)

n3spr3ss0 2015.12.06. 14:51:16

@kvadrillio: A köztörvényes akkori bűnözők most,itthon számítanak hősöknek.Az igazi hősöket,lásd Mécs Imre,Göncz Árpád,azokat köpködik.

n3spr3ss0 2015.12.06. 14:52:48

@kvadrillio: Előbb mássz be pár percre élesben egy gázkamrába,aztán oszd az észt.

kvadrillio 2015.12.06. 16:34:30

n3spr3ss0,,,HMMM.....TE MEG HAJTSD A FEJED 1 ISIS FASZ KARDJA ALÁ, ONNAN PISLOGJ FELFELÉ, ÉS IMÁDKOZZ, HOGY SÜSSÖN MÉG EGY PÉICIKÉT A NAP A SZEMEDBEHHHHHHH...

kvadrillio 2015.12.06. 16:37:52

n3spr3ss0.... occt....fusson át 1 gondolat az agyadon, mellik halál a jobb: gázkamra vagy lefejezés.....

NU, EZÉRT KŐŐŐNEHHH VÉGRE FELDOLGOZNI A ZSIDÓKNAK A HOLOIZÉT MINÉL ELŐBB ! EZERÉVEKKEL HALADTA MEG MÁR ŐKET A TÖRTÉNELEM...........

lol7 2015.12.06. 16:39:39

Mielőtt nagyon elítélnénk a csávót: a III/III-as ügynöklistákat nem kéne nyilvánosságra hozni? Egy olyan kommunista párt (fideSS), amelyik EGYEDÜLIKÉNT NEM ENGEDI NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI AZ ÜGYNÖKLITÁKAT, ne nagyon akarjon elítélgetni bármit is. Mert a saját fajtájára ne nagyon mutogasson. Az ügynöklistákbólvilágosan kiderülne hogy a fideSS még jobban komcsi mint az MSZP, mert szinte az összes besúgó, ÁVÓs ott landolt, megtisztítva ezzel az MSZP-t, mégis arra mutogat minden tudatlan.

Szóval ÁVÓs, III/III-es ne akarjon ítélkezni Biszku felett! Nincs erkölcsi alapja. MAx ha együtt állnak az akasztófa alá.

lol7 2015.12.06. 16:40:56

@n3spr3ss0: A köztörvvényesek most épp hatalmon vannak, és ott folytatják a lopást ahol 89-ben abbahagyták.

lol7 2015.12.06. 16:55:37

@Herczeg Sándor:

"1. Biszku Béla korában ez a jog csak a hatalom gyakorlóit illette meg. Az ellenkező, vagy éppen nem teljesen egyetértő állásponton lévők "jutalma" a börtön, az ellehetetlenítés, netán az akasztófa volt."

Akkor ez most miben különbözik a mai világtól? Ha nem vagy elvtárs, elveszik a földedet, trafikodat, nyugdíjadat, kirúgnak, különadót kapsz a nyakadban. Már golyóra, kötélre se költenek, megvárják amíg magadnak megoldod.

"A nürnbergi perben számtalan főbűnös védekezett ilyen alapon, ennek ellenére elítélték őket."

A nürnbergi per ugyanolyan koncepciós per volt mint a Rajk per. Nem az volt a baj hogy a nácikat felelősségre vonták, hanem hogy a szövetségeseket UGYANAZOKÉRT az emberiség ellenes bűnökért (pl. Drezda bombázása, Katyni mészárlás) már nem. Az elvtelenséget mi se bizonyítja jobban Werner von Braunnál: a háborúban még V-2-es rakétákkal lövöldözte Londont, aztán NASA igazgatóként a Holdraszállás megcsinálása sokkal több pirospontot ért mint párezer általa megölt ember élete. Persze az egész per már onnantól röhejes hogy a 2. vh Trianon egyenes következménye volt, azt nem a nácik, hanem a franciák robbantották ki 1920-ban.

Biszku "bűnei" a rendszer "bűnei". Azért idézőjel, mert nézőpont kérdése. A fő kérdés: jó volt-e a szocializmus vagy sem? A néhány burzsujnak és kuláknak biztos nem, de az ország nagy részét kitevő csóróknak bizony felemelkedés volt! Kit érdekel hogy pár urizáló Lézerjanó előd kifingott, ha cserébe emberek százezrei tudtak iskolához, diplomához jutni, ezáltal alapvetően megváltoztatva az ő és gyerekeik életét. Se azelőtt nem volt erre lehetőségük (pénz nélkül), se azóta (a fideSS gondoskodik a magyarság elhülyítéséről). Az ország felének felemelkedése bizony akárhogy nézzük, de megérte az árát, még akkor is ha pár burzsuj épp a fasz rossz oldalán maradt.

lol7 2015.12.06. 17:14:11

@nu pagagyí: Orbán EGYÜTT volt KISZ titkár Gyurcsánnyal. Ha egyik komcsi, a másik is az!

www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI

Bmw 2015.12.06. 17:16:42

Ha, bünös volt el kell ítélni ez nem kérdés, de igai bizonyítékok alapján.
Mert így Orbánt is elitélhetjük aki III/III besúgó volt Simicska szerint.
Ezért kellene nyilvánoságra hozni a múlt rendszer aktáit, borítani kéne a bilit.

6.Lenin 2015.12.06. 17:43:01

@lol7:

"Az ország felének felemelkedése bizony akárhogy nézzük, de megérte az árát, még akkor is ha pár burzsuj épp a fasz rossz oldalán maradt. "

Kit érdekel, ha a pár ballib a fasz rossz oldalán maradt jelenleg?

Érted amit írsz?

Niebur 2015.12.06. 17:58:55

Gratulálok. Ha valaki a demagógiáról akar doktorit írni, ezzel a cikkel kezdheti a példákat.

Remélem hasonló cikkeket olvashatunk a szerzőtől a jövőben a következő témákban:

- Évente több száz ember szenved fagyhalált.
Név szerint A.B. 54 éves
C.D. 47 éves
.
.
.
X.Y. 63 éves
Felelős a miniszterelnök, a belügy, a stb. miniszter. Életfogytiglant nekik!

- hetente egy nő hal meg családon belüli bántalmazás miatt.
Név szerint: A.B. 26 éves
B.C. 35 éves
.
.
.
X.Y. 29 éves
A helyzet javításához nincs meg a politikai akarat. Felelős OGY. elnök, miniszterelnök, miniszterek. Életfogytiglant!

Lehet fokozni: K:A. azért halt meg mert a OO motorkerékpár gyár gyors motorokat csinált. Életfogytiglan a vezérigazgatónak! Agyonütötte az áram? Életfogytiglant a miniszternek! Lehet tovább sorolni.
Ugye mennyire abszurd?
El kellene tudni választani, mi a politikai és mi a büntetőjogi felelősség, melyiknek mi a büntetése.
Ez a cikk nem más, mint érzelmi alapon ítélkezés, felesleges hangulatkeltés. Biszkuról mindenkinek meg lehet a véleménye, de ez nem lehet alap ilyen hangvételű cikkhez.

6.Lenin 2015.12.06. 18:16:34

@Niebur:

"El kellene tudni választani, mi a politikai és mi a büntetőjogi felelősség, melyiknek mi a büntetése."

Ez elfogadható, az utána írtakban már tévedsz (csúsztatsz, szerintem)

Vkinek a minisztersége alatt tömegbe lövetni büntetőjogi felelősség, ha az illető nem vizsgáltatja, hogy ki volt a felelős ezekért, ezzel átvállalva a felelősséget. szerintem. Biszku nem csak politikailag volt felelős.

Hány "tömeggyilkos" gyilkolt -bizonyítottan-sajátkezűleg? Mégis elítélték őket, jogosan, és nem csak politikailag.
Biszku felelős a minisztersége alatt elkövetett sortüzekért, mert semmit nem tett az ügyek kivizsgálásáért, a felelősök megbüntetéséért.
Szerintem.

altimus 2015.12.06. 18:21:12

@kvadrillio: hogy jon ez ide?

a legtobb felsorolt orvosnak amugy ez nem foallasa, hanem csak mellekallas, heti par oraban.

altimus 2015.12.06. 18:25:23

a rendszervaltas ota eltelt negyed szazad. ezekre a perekre epp negyedszazada kellett volna sort keriteni, akkor lett volna ennek ertelme. voltak meg boven elitelendo emberek, bizonyitekok, szemtanuk.

biszku egy percet nem fog bortonben tolteni, meg akkor sem ha elitelik, hiszen 94 eves, es meg jopar evig el fog tartani a buntetougy, fellebbezes, ilyen-olyan forum. aztan meg lesz majd olyan orvosi papirja ami mellett nem fogjak bortonbe dugni.

maga az eletfogytiglan amugy semmi mas mint hangulatkeltes es ismet tereles. hiszen biszkunak egy tenyleges 10 ev bortonbuntetes ugyanugy eletfogytiglan lenne. de jo esellyel meg az 5 ev is, hiszen 94 eves.

sok ertelme ennek a pernek nincs, a hangulatkeltesen kivul, megha biszku minden bizonnyal ra is szolgalt erre.

6.Lenin 2015.12.06. 18:41:50

@altimus:

Fura érvelés.
Egy haláltábor őrzéséhez vezényelt katona az idők végezetéig felelős a táborban történtekért.
Egy baloldali minisztersége alatt elkövetett tömeggyilkosságokért nem felelős senki.
Persze igazad lehet, azokban az időkben ez bevett szokás volt. Rég volt. Felejtsük el.

antisystem 2015.12.06. 19:00:59

@6.Lenin: "Egy haláltábor őrzéséhez vezényelt katona az idők végezetéig felelős a táborban történtekért." - nem éppen, ez a joggal való visszaélés tipikus esete volt, ugyanis egyértelmű a háborús bűntettek nem elévülését deklaráló jogforrásból, hogy a jogalkotó ezt csak és kizárólag az adott népirtó rendszer ideológusaira és első számú vezetőire kívánta deklarálni.
Itt lép be, amiről már írtam az előbb egy fél mondatban, a "megélhetési NGO"-k problematikája... ugye a jogvédő szervezetek létezését a jogsértők létezése tükrében lehet értelmezni, és hát nyilvánvaló, hogy akik az életük értelmét és megélhetését ebben találták meg 20-30 éve, azok - érthető emberi gyarlóságból - nem munkát keresni fognak, hanem kikiáltják üldözendő ellenségnek, aki még maradt... ha néhány őrmester, akkor azok lesznek a főbűnösök.

Ez a logika viszont Biszkura pont nem áll, mert ő ugye a rendszer legfőbb vezetői közé tartozott. Az ő mostani üldöztetését azért nem tartom többek között elfogadhatónak, mert ugye amíg a III. birodalom az utolsó töltényig harcolva vesztes lett, addig az előző rendszer egy megegyezési folyamatban szűnt meg, vesztesek és győztesek nélkül... szóval nem véletlenül nem indult akkor semmiféle üldözés, és nem véletlenül mondta azt Antall, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni"... akkor, amikor még kb Péter Gábor is élt...
Egy megegyezéses hatalomváltás után az előző rendszer felelőseinek büntetőjogi üldözése az szimpla utánrúgás - ha tetszel érteni. Ugye Dél-Afrikában sem estek neki az apartheid - rendszer politikusainak... épp ugyanezért.

6.Lenin 2015.12.06. 19:01:47

@Niebur:

Te is olvastad az akkor kiadott közleményt ? (érvelésedet figyelembe véve)

Sajnálatos véletlen történt a tegnap Salgótarjánban.
Néhány kedves pufajkás elvtárs lőgyakorlatot tartott, és a véletlenül arra sétálók közül 46-an életüket vesztették. Pech. Mi a toszért arra sétáltak.

Holnap szép idő várható.

altimus 2015.12.06. 19:09:13

@6.Lenin: ez a per ma semmi mas mint tereles es a kozbeszed tematizalasa. volt negyed szazad a szamonkeresre, miert nem kerult sor ra addig amig volt ertelme? most talaltak egy 94 eves egykori kommunista vezetot de ha jol tudom konkret kapcsolat nincs biszku es a tuzparancs kozott. 2015-ben se nem oszt, de nem szoroz, hogy biszku hol tolti elete utolso par evet. de persze a pert igencsak el lehet huzni. parszor betegseg miatt ker halasztast, fellebezes, egyebek. kizart, hogy jogeros itelet szulessek a perben amig biszku el. de lehet, hogy tevedek. de ha bortonbe is kerul az se jelent semmit, aki ez alapjan barmilyen igazsagtetelt is erez az teved. negyedszazada igen, akkor kellett volna ezeket az embereket bortonbe dugni.

6.Lenin 2015.12.06. 19:20:18

@antisystem:

Ha ezt így kimondanánk, akkor értelmét vesztené minden. Szerintem is ilyen (aljas) alkuk irányítanak mindent, ma is.
Akkor nyilván értelmetlen az ügynöklisták emlegetése bármelyik oldalról is, hiszen valószínűleg az is az alku része volt.
Értelmetlen bármelyik nagyhatalom által demokráciaként emlegetett tettei, hiszen mögöttük is minden bizonnyal érdekekből megkötött titkos alkuk húzódnak meg.
Amikor erkölcsről beszélünk, tulajdonképpen a saját kis aljas alkuinkat próbáljuk elfedni mások előtt.

Veszélyes terepre tévedhetünk (vagy mondjuk ki, ilyenek vagyunk, ne áltassuk egymást)
Az érdekek határoznak meg mindent, a többi rizsa.

lombozódó 2015.12.06. 19:20:29

@eßemfaßom meg áll: A nácik számonkérése is kettős mércén alapult.
A győztes hatalom tagjain ugyan azokat a bűnöket, esetleg még nagyobbakat nem lehetett számon kérni. / pld Japánban az atombombával elkövetett népirtást, stb. /

6.Lenin 2015.12.06. 19:29:23

@altimus:

Valakiknek mindig jelenthet valamit. Lelki megnyugvást. Vagy anyagi elégtételt. Vagy mindkettőt.
Nehéz így kimondani az igazságot (? ha van ilyen), de kettős mércét alkalmazva csak hergeljük azokat, akik várnak a fentiek közül valamelyikre.
Lehet, hogy vannak, akik még hisznek valamiben, mert másként elviselhetetlen lenne a .......

lombozódó 2015.12.06. 19:35:38

@Herczeg Sándor: Ne feledd az ártatlanság vélelmét.
Ezen túl az 1956 -os és az azt követő eseményeket azért nem egy ember irányította.
Folt még pár minisztérium akikre hárult feladat pld. az igazságügyi, a honvédelmi.
Na és mindezek felett a miniszterelnök és főleg a párt KB állt. / de a szovjetek befolyását sem kell figyelmen kívül hagyni / Így úgy tűnik mintha Biszku egy magányos, öntörvényű terrorista gyilkos lenne.

antisystem 2015.12.06. 19:43:46

@6.Lenin: Bocs, de nem tudok egyetérteni vele, az ilyen precedens ugyanis hosszabb távon azt üzeni mindenkinek, hogy nehogy tárgyalásra és megegyezésre törekedj, hanem próbálj győztessé válni, bármi áron, mert különben neked reszeltek. És ez szerintem egy hihetetlenül rossz és veszélyes üzenet. Ezzel ugyanis azt mondod ki, hogy Biszkuéknak - és minden hasonlónak - a saját érdekében az utolsó töltényig harcolni célszerű, azzal járhatnak a lehető legjobban.

A másik pedig, hogy én se szeretnék különbséget tenni a politikai és a gazdasági erőszak áldozatai között - ahogy itt már valaki más írta feljebb - nekem a padon-megfagyó-éhenhaló ember ugyanúgy egy politika áldozata, ahogy a sortűzben lelőtt is.

lol7 2015.12.06. 19:44:09

@6.Lenin: Azt mindenki érti, de hogy te mit hadoválsz, azt senki. Lenin névvel, komcsi Viktor elvtárs képet lobogtatva, a fajtádat szidni...

lol7 2015.12.06. 19:50:27

@6.Lenin: Szerintem vizsgáltasd ki hogy Koppány felnégyelése mennyire felel meg a mai BTK-nak, esetleg Las Casast is állítsd bíróság elé a rabszolgaság miatt... Dzsingisz kánra / Hun Attilára mint hősre tekintesz nosztaligával, vagy mint hitlerista tömeggyilkosokra? Pedig nem voltak különbek. A Bibliában is megénekelt babilóni fogság is egy deportálás + népirtás nevű bűncselekmény volt, mégse köpködsz Hammurapira. Ilyen ez a popszakma, már az elejétől fogva. Honnan kell kezdeni és miért pont onnan? Vagy visszamegyünk a dinoszauruszokig?

agarik 2015.12.06. 19:57:03

@eßemfaßom meg áll:
És mint tudjuk a nácik elleni perek - főleg a Nürnbergi/Nürembergi per - koncepciós és más szempontból is törvénytelen volt, például kínzással kicsikart vallomások, ügyvédhez való jog megvonása, bizonyítási kötelezettség semmibevétele, visszamenőleges hatályú ítélkezés, kettős mérce.

Nem azt mondom hogy nem lehetett egy nácit elítélni, DE:
- csak az akkoriban a Szövetségeseknél hatályos törvények alapján lett volna szabad ítéletet kimondani. Nagy különbség Biszku esetével szemben hogy míg a 2. VH során a megsértett hatalmak ítélkeztek jog szerint egy másik országon, Biszku esetében ugyanaz a hatalom ítélné el, ami megparancsolta neki hogy tegye amit tett. Így a nácikat felhozni nincs értelme, nem vonható párhuzam.
- a fennálló törvényeket mindkét oldalra (Szövetségesek és Náci Birodlaom) EGYARÁNT alkalmazni kellett volan, vagy egyikre sem.
- törvényes eljárást lett volna kötelező lefolytatni.

De ha neked jó, hogy 70 évvel később sincs olyan alapvető szó/vád definiálva, mint "holokauszt", illetve mai napig nem alkalmazzák mással szemben az ott meghozott törvényeket (az USA-t mikor vonják felelősségre "agresszorként folytatott háború" miatt Vietnám, Korea, Irak, Afganisztán stb kapcsán?), akkor csak lenézni tudlak.

6.Lenin 2015.12.06. 20:14:41

@antisystem:

Azt hittem, hogy érted, amit írsz.
Neked a tárgyalás/ megegyezés, és egy mutyiban kötött alku ugyanazt jelent, akkor felejtsük el ezt az egészet.
+ egy padon megfagyott ember, és szándékosan tömegbe lövetni is ugyanaz politikailag (ha bizonyítható, hogy a megfagyás okozója Orbán V. akkor el tudom fogadni, mivel a hideg okozója is ő )

Félreértettelek, bocs.

lol7 2015.12.06. 20:14:54

@6.Lenin: És miért felelős? Nem azért mert egy "abszolut igazság" kézikönyvben ez le van írva, hanem mert a haláltáborosok VESZTETTEK a háborúban. Ha ők győztek volna, most a partizánkodást bűntetnék. Az indiánok kiirtását is csak azért nem bűntetik meg Montezuma vesztett, Cortez meg nem. Az indiánok szerint Kolombusz is egy köztörvényes gangszta, akik a nyakukra hozta a népirtókat. Nálunk meg hős felfedező. Minden relatív, a kommunizmus bűnei is. Akitől volt mit elkobozni, az nyilván ajvékol, akitől meg nem, az örül hogy lehetősége lett diplomához jutni, meg nem a kizsákmányoló uraságok könyöradományából kell tengődnie. És pont leszarja hogy a kizsákmányoló uraságok egyszer végre megszopták a faszt. A csórók meg évezredeken keresztül, és most újra.

6.Lenin 2015.12.06. 20:20:44

@lol7:

Én csak annyit írtam, hogy vagy minden bűn, büntetendő, vagy egyik sem. A nick nevemnek mi köze ezekhez? Tudod miért választottam?

Egy hozzád hasonló "vitapartner" szerint V.I. Lenin=6. Lenin, kb ennyit értett az egészből.

6.Lenin 2015.12.06. 20:27:20

@lol7:

2015.12.06. 19:29:23-kor írtam
@altimus:-nak

Olvasd el. Te is hiszel vmiben, más, másban.
Igazság? Odaát?

lol7 2015.12.06. 20:30:07

@6.Lenin: Ismertem a rendőrviccet, de akkor is te választottad, ne csodálkozz rajta ha szóvá teszik, főleg ha komcsi führer (III/III Viktor) seggét nyalva komcsizol.

A kommunizmus bűnei eltörpülnek a népnek adott előnyei mellett, szal pont hidegen hagy hogy pár burzsujnak meg kellett tanulni dolgozni, meg elvették a néptől összeharácsolt közpénzét. Majd Viktortól is el fogják, ha megbukik.

Amit te nem értesz: az ezeknek a "bűnöknek" a megítélése. Most bűnnek tartják, anno nem volt az. Ahogy a határsértőt agyonlőni a kerítésnél se. Most épp annak számít, de még 1-2 millió migráns múlva már megint nem lesz bűn. Mielőtt bűntetésért kiáltasz, el tudod magyarázni hogy mi számít annak? Természetesen nem a mindig azonos módon megítélt köztörvényes esetben, hanem a politikainál. Az 1848-as forradalom az akkori jogszabályok szerint is legális volt? Az utána levő megtorlás vajon törvényesebb volt, mint Koppány felnégyelése?

6.Lenin 2015.12.06. 20:42:02

@lol7:

Csak erőltetsz valamit.
Akkor hátha világosabb lesz, ha leírom, hogy mit is gondolok ezekről én.

Azért beszélnek (általában) az emberek az erkölcsről, hogy kimondhassák a másikról, Ő 1 erkölcstelen gazember (vagyis én soha nem lehetek az-csak, hogy értsd)
Minden nézőpont kérdése (kiindulás az általam elfogadott), csak sajnos a szemben állónak is ugyanez a véleménye.
A sikerélmény pediglen az erősebb eb kiváltsága.

lol7 2015.12.06. 20:48:46

@6.Lenin:

És kinek az erkölcse ér többet? Kolombuszé vagy az indiánoké? Ha a westernfilmekben az indiánok lenyilaznak pár sápadtarcút akkor ők most honvédő hősök, vagy terroristák?

"A sikerélmény pediglen az erősebb eb kiváltsága."
Ha te is tudod, akkor minek erőlködsz az ellenkezőjén? 56 se kevésbé ellenforradalom erkölcsileg, csak jogszabályilag. Azok az emberek hittek abban hogy ellenforradalommal van dolguk, és a jogszabályok is őket igazolták. Ha most idejönnek a törökök, és "visszaveszik" Budát, akkor ki számít felszabadítónak és ki terroristának?

6.Lenin 2015.12.06. 21:26:42

@lol7:

Akkor essünk neki még 1x, mit is írtam.

Kolombusz volt Amerikában az első terrorista- az indiánok szerint (megkérdezték őket erről)
Biszku szerint 56-ban ellenforradalom volt, tehát kötelessége volt a tömegbe lövetni. Mocskos ellenforradalmárok akarták megdönteni a ......

Most ki az erősebb eb? Miért akar példát mutatni?
Mert lenne rá igény.

Vannak olyanok, akiknek sérti az "igazságérzetét".
Vannak bűnök, és vannak törvények, amiket az éppen hatalmon lévők szeretnének alkalmazni.
Vannak mindenkire, mindenkor egységesen alkalmazható törvények?
Elvileg talán igen, de vannak olyan érdekek, amik szerint ezeknek alkalmazása pontosan arra az ügyre nem vonatkozik.
Sok milliárd példát lehetne sorolni.

Ezen vitázunk éppen, és mindenki a saját szempontjai szerint ítélkezik.
Ha neked nem tetszik, hogy a sikerélmény mindig az erősebb eb kiváltsága, írhatom a másik kedvelt faszságot is:

Magasabb szempontok szerint.....

A fennálló igényeket pedig illik kielégíteni.
A bűnösöket el kell ítélni, aztán néha újratemetni.
Most Biszkut el kell(ene) ítélni.
Lenne rá igény.

antisystem 2015.12.06. 23:26:11

@6.Lenin: Nem engem értettél félre, hanem a helyzetet... a részletek persze a mutyizmus homályába süllyednek, de ettől maga a BÉKÉS rendszerváltás egy elég nyílt és egyértelmű dolog volt, gondolom, te sem láttál polgárháborút Magyarországon 1989-ben... (összehasonlítva mondjuk az akkori Romániával, vagy a mai Ukrajnával) Aztán rémlik nekem egy NÉPSZAVAZÁS is, ami megerősítette a dolgok leglényegesebb pontjait a Munkásőrség feloszlatásától a Közt. Elnök megválasztásáig.
Most persze elfilózhatsz magadban arról, hogy mondjuk Antall szerinted jogosan vagy jogtalanul adta a szavát valamire - mondjuk - attól még az a helyzet jött létre, hogy Magyarország legitim kormánya vállalta azt, amit, és onnantól MINDKÉT oldal ebből indult ki. Szóval erre tényleg csak azt lehet mondani, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni" és akkor lehetett volna pereket is, akár ezerszám.

lol7 2015.12.06. 23:41:04

@6.Lenin: Nem vitázunk, elmondtam mi a helyzet, te meg igazat adsz nekem, csak nem mered beismerni hogy hibáztál. Van ez így. :)

lol7 2015.12.06. 23:43:00

@antisystem: A történelem mindig megismétli önmagát - 2.szorra paródia formájában. Rákosi helyett van egy Viktorunk, Munkásőrség helyett meg egy TEK. Ha minden igaz, most nem fogják 40 évig húzni az elvtársak.

Niebur 2015.12.07. 06:34:47

@6.Lenin: Én nem foglaltam állást Biszku ügyében. Én a cikk tartalma és hangvétele elllen szólaltam fel.

6.Lenin 2015.12.07. 16:35:22

@antisystem

Az "alkuk" nem oldanak meg semmit, esetleg rövidtávon tűnhet jó megoldásnak.
Az "alkuk" inkább egy még rosszabb esemény első lépése szokott lenni.
Természetesen magyarázat mindig van, különösen azoktól, akik az alkuk résztvevői, és annak a következményeit nem szeretnék vállalni.

6.Lenin 2015.12.07. 16:39:20

@lol7:

Csak felületesen szemlélve tűnhet annak, hogy nincs vita köztünk. A valóságban lényeges az eltérés.

6.Lenin 2015.12.07. 16:59:45

@Niebur:

"El kellene tudni választani, mi a politikai és mi a büntetőjogi felelősség, melyiknek mi a büntetése."

Ez így elfogadható. A többi szintén hangulatkeltés volt a részedről, amihez neked is jogod van, mint mindenkinek, aki valamilyen irányba szeretné eltolni az ügy lényegét.
Az már szinte állásfoglalásként is értelmezhető, még ha nem is volt szándékunkban direkte ezt tenni.
Szerintem.
Egy demokráciában nem szégyen, vagy bűn, állást foglalni, véleményt nyilvánítani vmi mellett, vagy ellene.

Biszku nyilván még ma is meg van győződve, hogy 56-ban ellenforradalom volt. Ez az ő meggyőződése. Ezért nem is lehetne, kellene elítélni. Nem ez a bűne.

Embereket megölni, vagy az elpusztításukban részt vállalni-mert más a meggyőződésük-az már bűncselekmény. Természetesen más életét elvenni mindenképpen bűncselekmény (nem hiszem, hogy Istenek szaladgálnának köztünk. Nekik talán lenne ilyen kiváltságuk)

dervish69 2015.12.07. 17:12:31

@kopasz barmok országa: Akkor ennek a kommentnek a lényegét húzzuk rá szépen Képíró Sándor perére is, aztán mindenki térjen nyugovóra.

antisystem 2015.12.07. 17:27:25

@6.Lenin: nézd, 20 évvel ezelőtt még tán én is így abszolutizáltam volna, ahogy ma is ellene vagyok a halálbüntetésnek, például. Viszont a történelemben vannak olyan helyzetek, amikor a rossz meg a rosszabb közt kell döntést hozni, amit aztán a jövő vagy igazol vagy nem. Ugye a szokvány iskolapélda, hogy lelőjük-e a Paksnak tartó eltérített utasszállítót... vagy hátha nem is azért megy arra, hogy belerepüljön az erőműbe...
Tény, hogy az egykori "szocialista tábor békés rendszerváltása" kb 1-1,5 millió halálban volt részes, első sorban a posztszovjet-területeken... ezek nem sortüzek voltak általában, hanem egzisztenciális ellehetetlenülések végállomásai, megfagyott, éhen halt, utcára került és öngyilkos lett, ilyesmi... kétségtelenül nem olyan látványos, nem olyan demonstratív halál, mint egy sortűz, tízezred-ennyi halottal.
Hogy Kínában nem ugyanez következett be, mondjuk nem 1,5 hanem 15 millió halottal, hanem egy egyértelmű fejlődés, az kb annak köszönhető leginkább, hogy a XX. század legalacsonyabb (1,52) de legnagyobb formátumú politikusa, Teng Hsziao Ping meg merte lépni a Tienanmen teret... és ilyen módon a gazdasági szerkezetváltás irányítottan és kontrolláltan tudott végbemenni, nem káosszal, szabadrablással, eloligarchásodással....
Biszku és Teng között ugye van két elég látványos különbség, nevezetesen egyfelől a politikusi formátum, másfelől, hogy Tenget fényesen igazolta a történelem, Biszkut meg hát nem annyira...
Szóval valójában nincs annál relatívabb tett, mint az, hogy A elveszi B életét... ez a körülményektől függően a legnagyobb kitüntetéstől a legsúlyosabb büntetésig sok mindent érhet... sőt, az se ritka, hogy a megítélés változik, akármelyik irányba, lehet gyilkosból hős, és hősből gyilkos - mint tudjuk.

6.Lenin 2015.12.07. 18:38:35

@antisystem:

Az nyilvánvaló, hogy ezek nehéz kérdések, ebben egyetérthetünk. Nem lehet indulatból döntéseket hozni ilyen kérdésekben, de elodázni se, mert akkor senki nem vonható felelősségre semmiért sem.
Ma már azért az sem vonható kétségbe, hogy a rendszerváltásnak nevezett mutyi nem volt egy jó húzása az abban résztvevőknek.
A szajré elosztására kötött mutyik nem hiszem, hogy pozitív eredményre jutnának bármikor is.
Azon se lehet túlságosan vitázni, hogy az 56 alatti, utáni események igazolták volna az akkor véghezvitteket.
Bizonyos idő után azért már kicsi az esélye a súlyosabb tévedéseknek.
Viszont, ha elfogadjuk egy idő után "kisebb" rosszként egy adott időben elkövetett kényszerintézkedéseket (mert szerencsére pozitív lett az eredménye), akkor van jogosultsága mondjuk ennyi idő után egy Biszku elleni pernek is ( egy most elkövetett kisebb rosszként. Bemutatva, hogy van felelőssége egy politikusnak is) Természetesen ilyen esetben talán elég lenne a felelősség megállapítása (sok enyhítő körülmény figyelembevételével), és nem mindenáron halálbüntetés kiszabása.
Az ilyen eseteknek mindenképpen az adott kor, személy mindenre kiterjedő vizsgálatára lenne szükség, komoly szakértők közreműködésével (nem politikai bosszúra). Általánosításra, össze nem hasonlítható személyekre, eseményekre nem szabadna hivatkozni.
Rövidebben, szar ügyek ezek, de szükségesek a jövőt illetően, és mindenképpen megfelelő(szakszerű) kivizsgálását igényelnék a megfelelő ítélet meghozatalához.
Szerintem.

antisystem 2015.12.07. 19:01:02

@6.Lenin: Azt hiszem, hoztam már itt példának a dél-afrikai apartheid felszámolását. Na, szerintem azt nyugodtan tekinthetjük ebben a tekintetben példának, ahol ugye nem az volt a cél, hogy "na, akkor most mi jól megmutassuk", hanem ezeknek a dolgoknak a nyilvános formában való kibeszélése, és az erkölcsi tanulságok megkeresése... szóval a múltból való tanulás, ami egy értelmes dolog.
Na, ehhez képest mi - úgy tűnik - vagy elkussolunk dolgokat, vagy boszorkány-égetünk, szóval jól ismerjük a ló két oldalát, de magát a lovat - ami vinne valahova - még véletlenül sem találjuk el.
És az a vicc, hogy ez ám csak ott nem megy, ahol az aktuálpolitika rátelepszik, egyébként volt már rá példa, hogy leültettek egymás mellé egy asztalnál láger-őröket és láger-foglyokat, és ezek az emberek beszélgetni kezdtek egymással a dolgokról, a múltról, a jelenről... nem agyonütni egymást... szóval, ha az embert nem tudja manipulálni az aktuálpolitika, akkor többnyire az értelmes viselkedés jön elő... azt gondolom. Az, amitől tényleg megkönnyebbülnek a valamikori rabok is, meg a valamikori őrök is...

Niebur 2015.12.08. 05:46:38

@6.Lenin: Elfelejtkezel az első kommentem egy mondatáról: "Ugye milyen abszurd?" Azt akartam vele kifejezni, hogy olyan gondolkodásmóddal, amilyenben a cikk íródott bárkit, bármiért és bárhogyan felelősségre lehet vonni. Csakhogy, ez nem vezet sehova. Ez a fajta gondolkodásmód vezetett a lincselésekhez, a mások által is idézgetett történelmi eseményekhez és (horribile dictu) lehet, hogy a salgótarjáni sortűzhöz is. Lehet, hogy ott is volt egy ilyen hangvételű, de ellentétes értelmű információ annál, aki a végzetes döntést meghozta. Ki is felelős egy tűzért? Az aki a fát összerakta? Vagy aki olajat locsolt rá? Vagy aki csak annyit csinált, hogy égő gyufát dobott rá? Ki lehet valamelyiket nevezni "Biszkunak"? Válaszolok is rá: igen ki lehet. Politikai alapon. De ennek semmi köze az ún. igazságszolgáltatáshoz. A balszerencsénk az, hogy a világ így működik.

Niebur 2015.12.08. 06:07:54

@Niebur: És még valami: Az utóbbi hetekben, hónapokban leszoktam a Facebookról. Elborzaszt, hogy az általam (korábban) értelmesnek gondolt emberek egy halom konzerv fotója és az alá írt szöveg alapján kiirtanák a fél világot. Állítólag nagy nevű névadódtól származik: "tanulni, tanulni és tanulni". Én még hozzátenném: tanítani. De nem ilyen cikkekkel.

Capt. Hindsight 2015.12.08. 13:17:02

Arról szeretnék már egy blogbejegyzést olvasni, amikor a magukat keresztény-konzervatívként aposztrofáló, farizeus-kommunista kutyák azért ugatnak, hogy a függöny mögé bújó sunyi tolvaj gazdájuk hozassa nyilvánosságra a besúgók listáját!

6.Lenin 2015.12.08. 13:33:44

@Niebur: @antisystem:

-Megváltoztál. Amikor először rád lőttem meg nem volt 1 ősz hajszálad sem, most meg mind az. Szerencséd volt, hogy szemembe sütött a Nap, eltévesztettem a célt.
-Te sem dicsekedhetsz, hogy olyan maradtál, mint amikor beléd szúrtam a szuronyom. Azt hittem elpatkoltál, jól játszottad a holtat, másként nem úszod meg.
-Hagyjuk, akkor olyan idők jártak.
-Igazad van hagyjuk. Család jól van?
-Őket megölted, csak az egyik fiam maradt életben, mert akkor éppen rablásért ült. A tieid?
-Őket a társaid ölték meg, csak én maradtam, a szuronyod nyomát azért most is érzem, ha változik az időjárás. A doki mondta, hogy már így fogok elpatkolni, valamit megsértett a szuronyod. Neked jó, mert a fiad él. Ő most mit csinál?
-Szíriában bombákat dobál a szemetekre.
-Hát igen, abszurd ez az egész.
-Igen a világ már csak így működik, nem tehetünk semmit. Kicsik vagyunk a változtatáshoz.
-Igen, valahol eldöntik, mi meg megcsináljuk, de azért néha jó erről beszélgetni.
-Igen, jó. Megnyugtat. Iszol valamit?
-Legyen, úgy sem tehetünk mást. Mi beszélgethetünk, mások meg ölik egymást, ők úgy látják jónak mert erre tanították őket a vezetőik
-Igen, én bélyeget gyűjtök, mások meg fegyvereket, én megnyalom a hátulját, aztán ráragasztom az albumlapra, a másik meg kipróbálja valami szerencsétlenen, aki nem azt a demokráciát szereti, amit az ő főnökei. Na, fenékig.
-Ok. Le vele, hogy legyen helye a következőnek.
-Mi soha nem tehetünk semmiről, akkor ölnünk kellett, mert azt mondták.
-De ők se tehetnek, hiszen nekik is mondta valaki, valamiért.
-Akkor végül is senki nem tehet semmiről. Senki nem felelős semmiért.
-Igaz, abszurd ez az egész B+.
-Az, B+. Igyunk.

6.Lenin 2015.12.08. 13:37:33

@Capt. Hindsight:

Kíváncsi lennél, hogy a nagyid besúgta-é a plébános urat?

Nem lesz lista, benne volt a mutyiban, 90-ben.

lol7 2015.12.12. 13:53:05

@6.Lenin:

"Biszku nyilván még ma is meg van győződve, hogy 56-ban ellenforradalom volt. Ez az ő meggyőződése. Ezért nem is lehetne, kellene elítélni. Nem ez a bűne."

Pedig pont ezért próbálják.

"Embereket megölni, vagy az elpusztításukban részt vállalni-mert más a meggyőződésük-az már bűncselekmény."

P. Sanyika olajszőkítés- és leszámolásügyi minisztert mikor ültetik Biszku mellé? De tulajdonképp az egész fideSS nevű gestapós bűnszervezetet.

6.Lenin 2015.12.12. 17:24:52

@lol7:

Amennyiben rendelkezésedre állnak konkrét bizonyítékok, irány Brüsszel, kinyalnák értük a fenekedet is.
Szerintem.
Hitler, A. Merkel után 16-ban Te lennél az év embere (akinek a segítségével legyőzték az ördögöt, Európa fekete bárányát , gonoszabbat a sátánnál is-OV-t)
süti beállítások módosítása