Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

Gyermekeink Magyarországa

2020. február 27. - Herczeg Sándor

Az ellenzéki pártok varázsszava ma az összefogás. A 2018-as választási kampányt követően, de főleg tavaly október óta egyre többen hangoztatják azt, hogy a Fidesz csak akkor verhető meg, ha egyetlen jelölt áll fel a kormánypártok aspiránsával szemben. Abban már van vita, hogy hány lista legyen, de az egy-egy elleni küzdelem létjogosultságában talán többen egyetértenek, mint amennyien nem. A legfontosabb dologról viszont alig esik szó. Sőt: szinte egyáltalán nem.

Az esetleges ellenzéki győzelem utáni helyzetről. A megfontoltan és logikusan – nem a gyűlölettől elvakult emberekre célzok – gondolkozó választópolgárok ugyanis nem csak a szavazás napján, hanem az azt követő kormányképességre és tervekre is voksolnak. Aki képes felülemelkedni a Fidesz ok, vagy akár ok nélküli ostorozásán és a saját, netán a gyermekei, unokái jövőjét szeretné biztonságban tudni, az nem az esti pezsgőbontás okozta pillanatnyi öröm miatt járul az urnákhoz. Sokszor leírtam már: egyszer végre értelmi és nem érzelmi döntést kellene hozni, a harag ugyanis köztudomásúan rossz tanácsadó. Szimpla utálatból nem származik haszon, ráadásul kettős mérce alkalmazására ösztönöz. A Facebook-on elég sokszor olvasok olyan kommenteket, melyekben a fel-felmerülő ellenzéki belviszályok kapcsán olyanokat írnak, hogy azokat nem kellene nyilvánosságra hozni. Magyarul: a Fideszt vádolják sumáksággal és az ügyek eltitkolásával, de a sajátjaiknak ugyanezt tanácsolják. Innentől kezdve felfoghatatlan számomra, hogy az ilyen hozzászólást írogatók miben érzik magukat különbnek az elvakult fideszeseknél.

A bűn az bűn, a korrupció pedig korrupció, bárki is követi el vagy vesz részt benne. Ha párthűség vagy ideológiai azonosság miatt valamelyik oldal támogatói felmentik a sajátjaikat, hajszálpontosan azt a bűnt és azt a korrupciót támogatják, melyet politikai ellenlábasaik szemére hánynak.

Azaz jottányit sem különbek a másiknál. Akkor pedig miért szavazzak rájuk? Csak azért, mert a hatalom megszerzése érdekében képesek voltak összefogni, illetve nem a színpadon, hanem a függöny mögött vágták egymás hátába a kést? Nem inkább azzal kellene elnyerni a bizalmamat, hogy világos gazdasági, egészségügyi, kulturális és szociális programot mutatnak fel, melynek a forrásait is megjelölik, ahelyett, hogy „Mindegy, csak ne a Fidesz!” és O1G? Ennek jegyében például sumákoljuk el a kispesti szocialista balhékat, vagy egy MSZP-tag hagyja komment nélkül a két kerületi polgármester teljesen egyértelműen önös érdekből történő DK-ba repülését, netán a Napnál világosabb jobbikos belharcokat és kibeszéléseket? Ungár Péter ne tegye szóvá a szombathelyi Jobbik követelőzéseit, inkább maradjon csöndben? Márki-Zay Péter korábbi képviselőjelöltje, Barta Róbert ne mondja el őszintén azt, hogy szerinte a jelenlegi hódmezővásárhelyi alpolgármester alkalmatlan? Ungárt és Bartát, de még Tóth Bertalan MSZP-elnököt is a saját politikai oldaláról támadták Facebook-posztjaikért, ami önmagában a szabad véleménynyilvánítás megcsúfolása. Hallgatniuk kellett volna? Az mitől megoldás? Aki a „Mindegy, csak ne a Fidesz!”- elvet vallja, elgondolkozott már azon, hogy mi lesz a 2022-es választás másnapján?

a6_parlament.jpg

(Fotó forrása: index.hu)

Olyan pártok összefogását várják el a választók, akik korábban a saját, ráadásul belső nézetkülönbségeik miatt bomlottak ketté: a Párbeszéd az LMP-ből, míg az DK az MSZP-ből vált ki, a Jobbik pedig eredeti szándéknyilatkozata szerint a balliberális oldal ellenében jött létre és sutba dobta volna valamennyi pártot, amely előtte alakult. Vajon ha összefognak, akkor lesz-e világos, együttes jövőképük Magyarország sorsáról, vagy felülírják a párt- és önös érdekek, megspékelve a legkülönfélébb személyes ambíciókkal? Eszébe jutott valakinek, hogy Szaniszló Sándor és Kiss László MSZP-s polgármestereknek vajon miért kellett átnavigálni a DK-ba, ha közben a teljes összefogás a deklarált cél? Ebből az aspektusból nézve ugyanis mindegy, hogy melyik párt tagjai, hiszen az ellenzéki szövetség jelöltjeként és nem egy párt politikusaként nyertek polgármesteri címet.

Ezek olyan kérdések, melyeken mindenképpen el kellene gondolkodni, hacsak nem írjuk alá azt, hogy az Orbán-fóbia és Fidesz iránt táplált gyűlölet felülírhatja a jövőt, ahol élnünk kell. Holott a győzelmi eufória csak ideig-óráig tart, a pezsgősüveg gyorsan kiürül. Engem pedig az érdekel, hogy utána mi történik. Annál nincs fontosabb, ugyanis az lesz a gyermekeink Magyarországa.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr2515494014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.02.27. 13:09:53

Nyitott kapukat döngetsz. Mivel a sorosista összefogdosás veszíteni fog 2022-ben, így nem is kell azon gondolni, hogyan fog együttműködni a szivárványkoalíció.

a nagy hohohorgász 2020.02.27. 14:09:25

Az a durva poszter hogy a mondandod rendben van, de erre pont a Fideszre szavazók körében találsz nyitott fülekre. Ezért sajnos ezek a sorok kidobott bitek. Bárcsak... Figyelj majd mit reagálnak rá.. De nem hiába van csak 2 kommented. 2 jobbra húzó személytől.

rasztaszív 2020.02.27. 16:53:59

tehát ne szedjük le a piócát,mert vérezni fog...?milyen bölcs gondolat...a piócáknak tetszik...

sterimar 2020.02.27. 17:46:23

Az ilyen szörnykoalíció csak ideig-óráig működhet. Most a legfontosabb céljuk, hogy legyőzzék a Fideszt. Utána egy kormányzás képtelen massza keletkezne, akik egymást vízbefolytanák egy kanál vízben.

kvadrillio 2020.02.27. 17:52:28

Nem rendelkezik megfelelő fertőtlenítő hatással, ezért kézfertőtlenítőként történő alkalmazása járványügyi kockázatokat rejt, így az országos tiszti főorvos visszavonta a glady-SEPT

ECCERŰ ! A CELEBEKHEZ MENJENEK EL A RENDŐRÖK OCCT SZEGGYÉK ÖSSZE TŐLÜK A KÉZFERTŐTLENÍTŐKET ÉS ADJÁK A GYEREKEKNEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAHHH ÉS A SZÁJMASZKOKAT MEG A FELNŐTTEKNEK ! :o) HAHAHAAA

a nagy hohohorgász 2020.02.27. 18:08:21

@rasztaszív: pont erről szól a poszt te paraszt... Ha leszedsz egy piocat de raraksz egy krokodilt akkor rosszabbul jár. Gondolkozz Micimackó gondolkozz

törppicur 2020.02.27. 19:24:48

Kedves Sándor,
csúnyán ki fogsz kapni ezért a levezetésért, vagy kevés lesz a komment, ami meg lesz az O1G lesz.
A levezetésednek, gondolom, azért nincs eredménye, mert nem vezet sehova az elvtelen és haszonleső összefogás.
Az mszp-s Tóth Bertalan nyilatkozata a két átzsilipelő polgi után maga volt az önfeladás.

nemecsekerno_007 2020.02.27. 19:37:30

Mégis mire számítottal?! Az ország ahol a szélsőjobbos Jobbik-ból, rózsaszín cicapárt lehet és ez a ballib oldalon fel se tűnik szinte senkinek?!?!?

Hány éves is vagy te Királyfi?!? :))))))

kissakal 2020.02.27. 19:46:15

A legnagyobb sajnálatomra le kell írjam, hogy az ellenzék nem, vagy igen csekély ideig lesz kormányzóképes. Már ma alkotmánytervezetet kell(ene) közösen írniuk és a kormányprogram kiemelt részein - oktatás, egészségügy, adó, nyugdíj, környezetvédelem - kell(ene) dolgozniuk. Ezekről ma nincs hír, és minden bizonnyal azért nincs, mert nem törődnek ezzel. Ennek oka, hogy maguk sem bíznak a 2022-es választási sikerben. Ha bíznának, akkor már árnyékkormány alakulna a maga szakértői stábjával és készülnének a fent említett anyagok.

a nagy hohohorgász 2020.02.27. 19:55:57

@kissakal: de ahhoz szakemberek is kellenének nem elég már azt mondani hogy imf hitel. Őszintén szerinted ki lenne képes elerni akárcsak a Varga Mihály szintet?

kissakal 2020.02.27. 20:01:33

@a nagy hohohorgász: Alkalmas személyek minden bizonnyal lennének. Varga szintjén - hogy csak a közelmúltból vegyünk mintát - pl. dr. Oszkó minden bizonnyal teljesítene. Ezzel együtt egyetértek Veled; amint írtam a lényeg a szándék, az akarat, az ellenzéki kormányváltó stratégia hiánya, itt egy-egy jó szakember nem segíthet.

dare 2020.02.27. 20:08:34

@nemecsekerno_007: Ezt hívják úgy, hogy az ember képes meghaladni önmagát.
Volt rá idejük.
Kivéve a Fideszt és a Dk-Mszp-t, mert azok azt se tudják, hogy ez milyen fán terem, ők inkább megtartják a szavazótáborukat úgy, hogy 1000 fokon égnek a gyűlölettől.
Azok csak ennyit látnak a sztoriból: nácik vagy cicafiúk.
Annyira egyszerű ez a történet pedig, és mégis ezt a semmitmondó agitprop szöveget kell hallani innen is meg onnan is.
Az egyik levezeti, hogy 2010-ben még nácik voltak ezek a fiúk, a másik folyamatosan ballibezi.
Azt viszont nem vezeti le mellé, ha nem jön létre az a párt, és Gyurcsánynak nincs az igazságbeszéde, akkor milyen országban is élnénk most.
A Fidesz semmit nem kockáztatott, csak beült a készbe.
Miután beült, azóta pedig fennen hangoztatja ezt a nácik meg cicafiúk dumát.
Nem unalmas még?
Én elhiszem, hogy jópofa dolog ez, de tényleg el már kéne végre dönteni, hogy most akkor nácik vagy cicafiúk lesznek?
2020-at írunk.
Tényleg nem lehetett ezt még ennyi idő alatt eldönteni?
Nácik vagy cicafiúk?
Mik legyenek?

rasztaszív 2020.02.27. 20:11:31

@a nagy hohohorgász: igen,pont erről.hogy le ne szedjük a piócát.jól érted,csak nem egy oldalon állunk az ügyben.

legyen inkább hétfejű sárkány,ha már magyarok vagyunk.

dare 2020.02.27. 20:21:31

@kissakal: A Dk ugyanazt a forgatókönyvet követi, amit a Fidesz is csinált.
Kivár.
Ők akarnak az ellenzék vezető ereje lenni, és ezekkel az igazolásokkal minden esélyük meg is lesz rá hamarosan.
9%-on álnak a Závecz legutóbbi mérése szerint.
Vicc ez az egész ország.
De még nagyobb vicc az, hogy mindenki veszekszik mindenkivel, közben ezalatt az egyik tömködi egy kicsit a zsebét, majd a másik is tömködi egy kicsit a zsebét, tapsvihar, éljenzés, és röhögnek mindenkin ebben a qrvaországban.
Mert ez tényleg az, nem erre értette Gyurcsány, de tényleg nagy igazságot mondott.
Ez az ország csak arra jó, hogy belelógassák innen is meg onnan is a fütyköst (elnézést).
Máshol is látom ezt, szóval még vigasztalhatna, hogy nem vagyunk egyedül ezzel a páratlan helyzettel, de egy szemet sem tud jókedvre deríteni ez.
Az egésznek az a célja, hogy 2 oldal teljes apátiába tolja az egész országot.
Nem tudom hogyan lehetne legyőzni őket, lassan tényleg nem marad más útravalóul a következő évekre, mint a közöny.

a nagy hohohorgász 2020.02.27. 20:33:00

@rasztaszív: te melyik oldalon állsz krokodil?

rasztaszív 2020.02.27. 20:44:27

@a nagy hohohorgász: az én vérem is szívjátok.elég egyértelmű helyzet,nem lesz könnyű kiforgatni.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.27. 21:54:29

Semmi sem biztosítja annyira orbán hatalmát mint az önmagával veszekedő ellenzéki mix. Ennek ellenére az ellenzék biztosan fogja nyerni a 22-es választást mert Budapesten és a nagyvárosokban kétharmadnyi arányban már elegük van az embereknek a suttyó idiótákra szabott fidesz propagandából.

A vidéki 40-es átlag IQ-jú magyar fajtájának ez még elmegy, mert más ingert úgyse kap ott jó messze Európától meg a nagyvilágtól, a világból meg úgyis csak annyit tud hogy migráns meg maszkos énekes.

Az ellenzéki mixnek meg csak egyetlen célja kell hogy legyen: orbán leváltása és utána a fidesz bünbanda azonnali elszámoltatása. 2023-ra fideszes ex kormánytag meg hasonló gengszterek nem maradhatnak bírósági vád nélkül.

Ha viszont az ellenzék ezt nem csinálja végig akkor 2023-ban már meg is buktak. A magyar parasztnak állandóan bünbak meg beszédtéma kell, ezt szállítani kell nekik.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.27. 21:57:12

@a nagy hohohorgász: "Őszintén szerinted ki lenne képes elerni akárcsak a Varga Mihály szintet?"

Rengeteg kíválobbnál kíválobb szakértök állnak ugrásra készen: matolcsi, rogán, szíjártó, az a 20 éves államtitkár cicus aki nem csak hall hanem érti is amit hall, a többi eftársuknak meg mondd már meg a nevét mert a kutya se tudja.

morph on deer 2020.02.27. 22:11:17

“...a pezsgősüveg gyorsan kiürül. Engem pedig az érdekel, hogy utána mi történik“

Aggodalomra semmi ok!
Nyitom a következőt.

Kivlov 2020.02.28. 08:03:58

Az ellenzéki összefogás eleve agyrém, mert épp a demokrácia veszik el benne. Azok által akik magukat nagy demokratáknak kiáltják ki. Több, mint vicces. Dehát a pénz nagy úr. :D

a nagy hohohorgász 2020.02.28. 08:12:52

@morph on deer: Na pont erről szól a poszt... Mindegy csak ne o1g.Ennyi.

a nagy hohohorgász 2020.02.28. 08:16:58

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Persze vidéken csak hülyék vannak. Nem te vagy a legélesebb kes a fiókban. Az a durva hogy a kedvenceid is így gondolják.azért mert pesten elég az hogy o1g vidéken ez kevés.biztos azért mert a postiek okosabbak.hát persze komám hát persze...hahaha

a nagy hohohorgász 2020.02.28. 08:18:09

@rasztaszív: De azért még mindig nem bokted ki hogy kivel vagy krokodil

Laciii 2020.02.28. 08:33:08

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Az ellenzéki mixnek meg csak egyetlen célja kell hogy legyen: orbán leváltása és utána a fidesz bünbanda azonnali elszámoltatása."
Én azt hittem a legfontosabb cél az országot jó irányba kormányozni és a többi jöhet utána. Arra számítottam, hogy a politikai ellenfelekkel való leszámolás a legfontosabb cél komcsiknál, de hogy az egyetlen az már túl durva.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.02.28. 08:42:15

@rasztaszív: "tehát ne szedjük le a piócát,mert vérezni fog...?" a valódi kérdés az, hogy érdemes-e a piócvát úgy leszedni, hogy lehasítasz egy darabot a lábadból.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.02.28. 08:47:02

@rasztaszív: ja látom, már volt és annyit tudsz rá kinyögni, hogy orbántakaroggy. Orbán köszöni szépen a támogatásod.

chrisred 2020.02.28. 08:52:14

A 2000-es években a Fidesz polgári össszefogás címszóval gyűjtötte össze magához és morzsolta fel a kisebb ellenzéki csoportosulásokat. Most a DK csinálja ugyanezt.

Buchhalter 2020.02.28. 09:16:09

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: hát előre inni a medve bőrére:egészségedre! Már most több ellenzéki Önkormányzatban borult a bili,mert az összefogó urak összevesztek a maradék kis koncon.Szerinted ez hogy jön le a választóknak? Ha nem történik valami nagy katasztrófa 2022-ben is stabil erő marad a Fidesz 60 %.

midnight coder 2020.02.28. 09:28:38

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "A vidéki 40-es átlag IQ-jú magyar fajtájának ez még elmegy, mert más ingert úgyse kap ott jó messze Európától meg a nagyvilágtól"

A 30-as IQ-jú pesti balliberális értelmisegg pedig kb. arra képes, hogy felmondja a birkák számára gondosan előkészített, előemésztett mantrát, és egyetlen másodpercre sem jut az eszébe, hogy elővegye azt a kurva guglit és picit utánanézzen a tényeknek, folyamatoknak. Pl. migrikérdésben ahol ugye azt tudjuk, hogy 2050-ig úgy 1.1 milliárddal lesz több afrikai ott, ahol már most sem tudnak megélni, és tömegesen jönnek Európa felé. És ezt nem a primitív bunkó Orbáni média jósolja, hanem kb. minden a témával foglalkozó demográfus. A pesti balliberrált értelmiseggnek az sem tűnik fel, hogy Európa az esélytelenek nyugalmával nézi, ahogy Kína és az USA harcol a dominanciáért, és hogy 45 óta a remek baloldali liberrált politikával sikerült az egykor világhatalom Európát mára egy kedélyes nyugdíjasotthonná alakítani.

Persze, nyilván csak az Orbáni propaganda van vidéki hülyékre szabva. A pesti liberrált értelmisegg csupa zsenikből áll. Csak belépés előtt esküt tesznek, hogy soha nem gondkodnak önállóan.

rasztaszív 2020.02.28. 10:58:01

@eßemfaßom meg áll: igen,ez is van olyan jó,mint a hétfejű sárkány...és nyilván tudsz még nagyobbat is mondani...:)

rasztaszív 2020.02.28. 11:00:55

@eßemfaßom meg áll: a kedvenc patkányod eddig nem is volt nevesítve,de neked már előre rínod kell,hogy "orbánoznak"...kicsit sem feltűnő:)))

morph on deer 2020.02.28. 11:57:25

@a nagy hohohorgász:
“ Na pont erről szól a poszt... Mindegy csak ne o1g.Ennyi.”

Dehogy ennyi, szivi, dehogy ennyi!

Azon túl, hogy valóban mindegy, hogy ki kerül orbán helyére, mivel NEM egyszemélyi vezetés lesz!

És mivel O1G leváltása a rákos góc eltávolításával egyenértékű, onnanról a gyógyulásra kell minden figyelmet fordítani, hogy az operáció után a beteg, azaz Magyarország - a gyógyulás útjára léphessen végre!
Hogy végre elszabaduljunk ettől a dohos, nepotista, rendszertől, hogy vége lehessen a dicsőséges negyvenes évek nemzetthy maszlagjának, amit agyroggyant hadurunk tuszkol a szerencsétlen követői fejébe...

(Egyébként nem tudom mi van, de a legtöbb hasonló módon vertically challenged vezető előbb-utóbb szinte törvényszerűen hadvezérnek (is) képzeli magát... Talán hiányzik a hintaló, a fakard, meg a papírcsákó?)

Szóval igen, darling, míg a vezető személye lényegében valóban közömbös, a személyisége, a jelleme egyáltalán nem!

Soha még egy önző, sunyi, szociopata, harácsoló tolvaj, “s a haza fényre derül”!
:))

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.02.28. 12:04:13

@rasztaszív: az, hogy te az orbántakaroggyot szép cirkalmas körmondatokban irod le, még marad v1.0 orbántakaroggy körbekenve színes takonnyal.

Laciii 2020.02.28. 12:07:53

@morph on deer: ha a rákos gócot húsevő baktériumokkal távolítod el akkor a műtét sikeres, de a beteg meghal.
Az "összefogás" éppen most az önkormányzati választásokkal mutatja be milyen jól tudnak marakodni a koncon teljesen leszarva minden mást amivel foglalkozniuk kéne.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.02.28. 12:08:20

@morph on deer: "Soha még egy önző, sunyi, szociopata, harácsoló tolvaj, “s a haza fényre derül”!

Ez egy hardcore gyurcsányistától különösen szép :)

rasztaszív 2020.02.28. 12:16:01

@eßemfaßom meg áll: te hoztad fel,úgyhogy lényegében a saját taknyoddal játszol.jó szórakozást:)

morph on deer 2020.02.28. 14:59:55

@Laciii:
“ ha a rákos gócot húsevő baktériumokkal távolítod el akkor a műtét sikeres, de a beteg meghal.”

Azoknak sem lenne hozzá étvágya..!

Amúgy már milliószor elmondtam, hogy én nem pártokban és nem pártpolitikusokban látom az ország jövőjét, hanem civil szakemberekben, akiket civilek és alkalmasint pártok delegálhatnának ugyan, de egy pártok fölötti szakmai grémium irányítana.

Ja, ábránd, semmi kétség!
Viszont már rohadtul elegem van a holdkórosok huzakodásából, abból meg különösen, hogy félművelt és teljesen műveletlen tahók dúlják szét az országot, és annak kultúráját!
Igen, a mostani gyászos bagázsról van szó!
Az, hogy egyúttal még jellemtelen, megalomániás tolvajok is, már csak bónusz, - mert megérdemeljük!
:(

morph on deer 2020.02.28. 15:01:36

@eßemfaßom meg áll:
“ Ez egy hardcore gyurcsányistától különösen szép :)”

Tetszik, mi?
Látod, tudok én neked örömet szerezni, ha kicsit igyekszem!

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.02.28. 23:12:08

@morph on deer: nem kell ehhez igyekezet, csak magadat adod és kész.

rasztaszív 2020.02.29. 03:29:44

@eßemfaßom meg áll: merthogy...?nem is te kezdted...?:)