Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A baloldal a "Legyen tánc!" kategóriába került

2015. október 14. - Herczeg Sándor

Emlékeznek még arra a figurára, aki a fenti felszólítással is egyenértékű követelményt támasztotta a füzesabonyi önkormányzati választáson induló polgármesterjelöltek tekintetében? A saját maga elvárásait megfogalmazni nem képes barátunk produkciója láttán mindenki padlót fogott a röhögéstől, egyesek pedig a műveltségi cenzus bevezetését pedzegették. Holott még ő is többet kapiskált a politikai pragmatizmusból, mint a baloldaliak nagy része. De Kónya Péternél biztosan többet.

A 2011-ben megbomlott MSZP gyakorlatilag osztódással igyekezett szaporodni, hiszen előbb a DK, majd közvetve az Együtt is megjelent a palettán, amely a PM-el karöltve pályázott ugyanarra a tortára. Velük borult össze egyebek mellett a Szolidaritást futtató Kónya Péter, aki végül listáról került be a Parlamentbe, miután a totális szétaprózódást követően burleszkbe illő módozatokkal létrehozták az MSZP-DK-Együtt-PM szövetséget,ami így is bebukta a kormányváltást. Ezen felbuzdulva aztán sutba dobták a józan észt, újra szétugrottak, amelynek azóta folyamatosan láthatjuk az eredményét.

konya_peter_index.jpg

Kónya Péter független országgyűlési képviselő (a háttérben elmosódva: Bajnai Gordon)

(a fotó forrása: Index/Ránki Dániel)

Kónya már ekkor rebellis volt, hiszen miután az éllovas Bajnai Gordon 20 nap után lelécelt az Országgyűlésből, sőt az Együtt formációtól is a messzi külföldre menekült, rögtön önjáróvá vált, kilépett a Szolidaritásból és manapság az Index hírei szerint új pártban töri a fejét. Ennek épp itt az ideje, hiszen a migrációs hullám úgy meglökte a Fidesz korábban meg-megbicsakló szekerét, hogy annak hátulját a baloldaliak lassan távcsővel se tudják nézegetni. S habár még az időben visszavonult Lendvai Ildikó is érzékeli a bajt, az aktív szereplők annyira értik a lényeget, mint füzesabonyi hősünk a választási törvény szabályozta mandátumszámítási mátrixot. De azt még ő is tudná, hogy a torta bizony nem lesz nagyobb, csak többfelé szelhető - mindebből nyilvánvaló, hogy Kónya Péter azt ezt tárgyaló matekóráról hiányzott. 

Az igaz, hogy az eddigi 13 felszólalásával nem igazán számít a vehemens honatyák közé, de azért újságíróként érezhetné lépéseinek súlyát, még akkor is, ha szinte csak - érthető okokból - katonai ügyekben véteti észre magát. Ez nem is lenne gond, ami viszont már nagyobb probléma, hogy messiásnak hiszi személyét, pedig nincs rá esélye. Habár annak tükrében, mely szerint Kovács László egykori MSZP-elnök el tudja képzelni visszatérését, Kónya pártfantáziája nem is olyan fantasztikus.

Inkább utópisztikusnak gondolnám, persze a folyamatokat megfigyelve lassacskán valóban a "Legyen tánc!" kategória lesz a baloldali gondolkodás találkahelye.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr367968820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2015.10.15. 13:04:11

muhahahahaha, baloldal... :D

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.15. 13:30:23

@Kivlov: muhaha "jobboldal"-nak nevezett komcsi-feudális oldal :)

Proud Mary 2015.10.15. 13:43:26

@fidesz maszop dk egykutya: 2015.10.15. 13:30:23

jól megmondtad neki!!!!!

jojoka 2015.10.15. 14:09:26

Hát persze. Ezért fizetnek. Nem kell szeretned a fideszt, csak üsd a baloldalt. Mert olyan jó, hogy haverok lopják szét az országot és hülyék vezetik a minisztériumokat (pl. külügy). A Demokratikus erőknek nincs hangja, mert elveszi előlük a fideszes média birodalom. Csak ilyen, a baloldalt fikázó cikk jelenhet meg , hogy a bizonytalanok ne akarjanak rájuk szavazni.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.15. 14:13:56

Mindenki el akarja érni egyedül az 1 %-ot, ilyenkor ugyanis már jár az állami támogatás, s aztán 4 évig megvan a megélhetés minden párt 3-4 tagú elnökségének.

jojoka 2015.10.15. 14:34:05

Vagy , esetleg. Azt hiszi, hogy majd Ő áttör a fideszes médián mint bozótharcos , szájába veszi a dzsungelkést és hangos baloldali üzenettel eljut a választókhoz. Csakhogy az le van tiltva minden médiában. A PM csodás alapjövedelem ötlete sem jutott el senkihez, pedig zseniális.

Kivlov 2015.10.15. 14:37:39

@Proud Mary:
wehehehe, égtek '18ban is. :D

Wikus Van De Merwe 2015.10.15. 14:58:30

@jojoka:

"A PM csodás alapjövedelem ötlete sem jutott el senkihez, pedig zseniális."

Ezt ugye viccnek szántad, mert különben...
Az ötlet minden, csak nem csodás és nem zseniális.

metal · http://electric.blog.hu 2015.10.15. 16:13:03

@jojoka: "A PM csodás alapjövedelem ötlete sem jutott el senkihez, pedig zseniális."
Aki szerint zseniális, az sajnos vita képtelenül hülye!
"Csak ilyen, a baloldalt fikázó cikk jelenhet meg"

Számold már össze, hogy itt az indexen, meg pl. az origon hány jobb, és hány baloldali cikk jelenik meg?

Balt 2015.10.15. 16:32:22

@Kivlov: Asszem iróniába kötöttél bele, de ettől még igazad legyen! :)

maxell birka meghízott hegesztő 2015.10.15. 17:12:17

Minden párt el akarja érni egyedül a 2/3-ot, ilyenkor ugyanis már jár a legális - törvényekkel megtámogatott - állami rablás, s aztán jó időre megvan a megélhetés minden pártkáder 3-4 családtagjának is.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.15. 19:14:48

@Kivlov: az ország kb '49 óta ég, nem lesz nagy különbség "elvtárs". Te is égsz ;)

jojoka 2015.10.15. 19:53:29

@metal: Jó. Akkor akinek nem tetszik az alapjövedelem, akkor azt kérem, hogy részletekbe menően írja le, hogy mi vele a problémája. Ez "sajnos" nem fog bekövetkezni mivel akinek halvány segéd fogalma sincs , hogy miről beszél az egy kicsit nehezen fogja tudni pontokba szedve elmondani, hogy mi baja vele.
Baloldali cikk?? Miért TGM publikák ide? Rajta kívül nincs más baloldali a magyar politikai életben.

jojoka 2015.10.15. 19:54:23

@Wikus Van De Merwe: Tételes leírást kérek, hogy mi vele a bajod!

metal · http://electric.blog.hu 2015.10.15. 20:58:30

@jojoka: Azon kívül, hogy a sikeres, jól teljesítő embereket bünteti, a sikerteleneket jutalmazza itt ki van fejtve a probléma (korábbi példákkal):
mandiner.blog.hu/2015/04/09/alapjovedelem_irany_az_uj_kommunizmus

A másik probléma a költségvetésre rakódó teher, amit csak ködös ígérgetésekkel támasztanak alá a pm-sek. Persze ők is azt ígérik, hogy a gazdagoktól veszik ezt el. Valójában adóként csak a középosztálytól tudja elvenni, mert a gazdagok úgyis megtalálják a módját az elkerülésnek. A középosztály meg azonnal megtalálja a módját a külföldre költözésnek, és egy rohadt nagy csőd marad az országban.

Ez az alapjövedelem csak egy populista blöff, és nagyon remélem, hogy az ország nem olyan hülye, hogy ezeket a szerencsétleneket hatalomhoz juttassa.

metal · http://electric.blog.hu 2015.10.15. 20:59:42

@jojoka: "Baloldali cikk?? Miért TGM publikák ide? Rajta kívül nincs más baloldali a magyar politikai életben. "

Először nézzél körül, aztán írd a hülyeségeket. Sokat segít, ha kinyitod a szemed!:)

jojoka 2015.10.16. 08:29:41

@metal: Nem a mandiner blogon leírtak alapján kellene véleményt alkotni. Hanem a pm honlapján elérhető dokumentumot kellene elolvasni. Ha elolvasod akkor abból kiderül, hogy a mandiner blog írója nem olvasta el. Akkor összefoglalom: Jelenleg egy rászoruló akkor kap segélyt ha nem dolgozik. Ezért, hogy a segélyt ne veszítse el , nem jelenteti be magát mert így megkereshet havonta akár 100e forintot is. Az alapjövedelem bevezetése esetén bejelentenék, és érdeke is lenne hiszen így is megkapná a 100e forintot csak adókedvezmény formájában.
A fedezetről: ha az önkormányzat ahol él szegény akkor kevesebb segélyt kap mint az ország más részén élő társa. Ha gazdagabb településen él akkor viszont több, akár 5-6 jogcímen kap különböző támogatásokat (lakhatási, iskoláztatási, fűtési stb... ) Ezek együttes összege simán lehet több mint az alapjövedelem lenne. Ennyit a költségvetési fedezetről.... Már most is fizetjük ezeket, Egyébként zuglóban bevezették. Csodák csodája, bírják fizetni.

jojoka 2015.10.16. 08:32:51

@metal: TGM a baloldalt hiányolja a magyar politikai életből. Mivel a fidesz "jobboldai" pártként aposztrofálja magát ezért az ellenzéke automatikusan "baloldali" lesz. De a magyar "baloldal" minden csak nem valódi baloldali. Szerencsére, mert baloldalból én sem kérnék. Az, hogy egy cikk a dk vagy mszp esetleg együtt véleményét jeleníti meg az attól nem baloldali. Hanem középpárti polgári és valójában jobboldalibb mint a fidesz.
süti beállítások módosítása