Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Volt, hogy az LMP is tapsolt a ma 37 éves Vona Gábornak

2015. augusztus 20. - Herczeg Sándor

Bármilyen hihetetlen, a Jobbik nem 2010-ben került a Parlamentbe, hiszen egy kiugrott fideszes, Körömi Attila, személyében már 2004 tavaszán hallathatta hangját a Tisztelt Házban. A nemzeti radikális pártot azonban a ma 37 esztendős Vona Gábor tette megkerülhetetlen politikai tényezővé. Érdekes országgyűlési hozzászólásaiból szemezgettünk.

2010.05.17-én a Nemzeti Együttműködésről szóló általános vitában:

Ha esetleg Göndör képviselőtársunk arra gondol, hogy mi nem vagyunk demokraták, mert az ő jelenlétüket folyamatosan megkérdőjelezzük, akkor azt mondom neki, hogy mi nem azért kérdőjelezzük meg az önök jelenlétét, mert nem vagyunk demokraták, hanem éppen azért, mert demokraták vagyunk, kérdőjelezzük meg az önök itteni jelenlétét. (Taps a Jobbik padsoraiban.)Önökről, őszintén megvallva, már nem is tudom azt mondani, hogy posztkádáristák, önökről azt tudom mondani, hogy posztgyurcsányista csapat, amely hála istennek, létszámában egyre inkább fogyatkozik.

2010.05.21-én a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló általános vitában:

Én a tegnapi napon a kettős állampolgárság általános vitáján nagy érdeklődéssel figyeltem a Magyar Szocialista Párt aggodalmát, hogy Szlovákia hogyan fogja kihasználni a magyar kártyát. Hát jelezném önöknek, tisztelt szocialista képviselőtársaink, hogy a magyar kártyát az egész világon önök használták ki a legaljasabb módon 2002-ben, amikor a státustörvény kapcsán 23 millió románnal fenyegették a magyar társadalmat. (Taps a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik padsoraiban.)

Napirend előtti felszólalás „Boszorkányüldözés helyett valódi rendet” címmel 2010.06.28-án:

Az átvilágítások kérdésköre kapcsán, az elmúlt húsz évben példátlan módon képviselők akadnak fenn a C típusú átvizsgáláson. Hozzátehetném, viccesen persze: ahol Horn Gyula, Medgyessy Péter, Bajnai Gordon átment, ott meg külön megtiszteltetés fennakadni (Derültség, taps a Jobbik soraiban.), de azért nem szeretnék ebből semmiképp sem viccet csinálni, hiszen parlamenti képviselőnek küldtek ide bennünket a szavazóink, azt szeretnénk, ha ezekben a bizottságokban végre végezhetnénk a munkánkat.

„Struccok, ki a fejjel” címmel napirend előtti hozzászólás 2011.05.23-án:

A harmadik tendencia, amiről nagyon-nagyon kevés szó esett, a megélhetési elvándorlás. Ma Magyarországon fiatalok százezrei készülnek elhagyni ezt az országot, miközben a német és az osztrák munkaerőpiac pedig megnyílik előttünk - ezzel a problémával, úgy érzem, nem is foglalkozunk egyáltalán. És ha nem foglalkozunk vele, akkor úgy tűnhet, hogy valamifajta betelepítés lehet a háttérben, én feltételezem, hogy önök ezt nem akarják, de lehet, hogy mégis akaratlanul ezt készítik elő, ha ezzel a kérdéssel nem foglalkozunk valóban a súlyához mérten. Gondolom, önök nem akarnak szervezett betelepítést a harmadik világból (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de akkor tegyenek is érte.

vona_gabor.jpg

(fotó forrása: mon.hu Veres Nándor/MTI)

Napirend előtt 2011.10.24-én:

Mint köztudomású, rátérve a lényegre, köztudomású, hogy a miniszterelnök úr vonzódik a dakota kultúrához és a dakota közmondásokhoz. Hadd hívjam fel a figyelmét a maják egyik kulturális jóslatára, a 2012-es világvégére. Én nyilvánvalóan nem hiszek az ilyen világvégékben, de mégis azt kell hogy mondjam, hogy ha az Európai Unióra vetítjük ezt a jóslatot, akkor nagyon úgy tűnik, hogy végre ki kell mondania azt valakinek, és ki kell mondanunk azt, hogy az Európai Unió megmenthetetlen. Ennek számtalan társadalmi, morális, gazdasági, kulturális oka van, ezeket nem kívánom elemezgetni. De azt is ki kell végre mondani ebben a Magyar Országgyűlésben, hogy ebben a közösségben, amelyet Európai Uniónak hívnak, Magyarország elmúlt hét éve ráfizetés volt.

Napirend előtt 2012.03.05-én:

Szóval, mindezek tudatában az MSZP-vel nem akarok többet foglalkozni, de azért elgondolkodtató, amikor Mesterházy Attila azt mondja, hogy egy hosszú menetelésbe kívánnak kezdeni a választásokig. Hogy hová meneteljen az MSZP? Én annak örülnék a legjobban, ha a francba menetelne el. (Taps a Jobbik soraiban. - Derültség a kormánypárti padsorokban.)

Politikai vita az Orbán-kormány két évéről 2012.06.14-én:

Önök elszámoltatást ígértek, egymillió munkahelyet és közbiztonságot két hét alatt. Van-e elszámoltatás? Hát a felszín felett, a felszínen zajlik valami kapargatás, valami imitálása az elszámoltatásnak, de hadd legyek nagyon egyszerű: milyen elszámoltatás az, ahol Gyurcsány Ferencnek még mind a mai napig nem kellett felelnie sem a politikai, sem a társadalmi, sem az erkölcsi bűneiért? Addig, amíg Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő, milyen elszámoltatásról beszélünk? És ne jöjjenek azzal, hogy tegyünk feljelentést, ne hárítsák el a felelősséget! Önök vannak kormányon, az önök felelőssége az, hogy Gyurcsány Ferenc még mind a mai napig országgyűlési képviselő.(Taps a Jobbik soraiban.) Ezzel szemben, és azzal szemben, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig országgyűlési képviselő - és itt nemsokára majd föl is fog szólalni -, ezzel szemben és az elszámoltatás helyett jelen pillanatban oligarchák és narancsbárók uralják ezt az országot. Ha kimennek az emberek közé, már nem is az a közhangulat, hogy Orbán Viktornak van egy pénztárnoka, hogy Orbán Viktornak van egy oligarchája, hanem a közhangulat az, hogy Simicska Lajosnak van egy miniszterelnöke. (Szabó Timea tapsol.) Már ez a közhangulat.

Napirend előtti felszólalás 2012.10.08-án:

Matolcsy György személyéről, munkásságáról most már lassan "pozitívumként" csak annyit lehet elmondani, hogy képes mindent megszorítani, ami mozog. Lassan egy ilyen gazdaságpolitikai Chuck Norrisszá válik, aki reptében a legyet is megszorítja, de nem akarok ezzel most viccelődni, ugyanis egyáltalán nem vicces a téma. Ez ugyanis nem egy kiigazítás. Tehát hiába mindenféle kommunikációs trükk, kommunikációs igyekezet, ide most már száz Habony Árpád is kevés, ez nem más, mint megszorítás! Mondhatnánk persze azt, hogy 1990 óta a magyar társadalom hozzászokhatott volna, hiszen évente voltak megszorítások, csak az a baj, hogy 2008 óta ez már nemcsak évente jött, hanem negyedévente, amióta meg önök vannak kormányon, most meg már lassan havonta vannak újabb és újabb megszorítások.

2013.04.09-én Az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról szóló általános vitában:

Azt a provokatív mondatot fogom mondani, hogy nem, jelen pillanatban nem a holokausztrelativizálás jelent társadalmi problémát Magyarországon, hanem a kommunizmus relativizálása, nem a náci bűnök tagadása élő probléma, hanem a szocialista rendszer bűneinek a tagadása - gondoljunk csak Biszku Bélának az esetére! És nagyon sajnálom, hogy ennek kapcsán és ezen érzelmek felkavarásának figyelembevétele nélkül Bárándy Gergely képviselőtársam most már rendszeresen ennek a sörmárkának a problémája mögé bújik. Nagyon remélem, hogy nem valamifajta tudatos vagy tudattalan szándék vezérli őt vagy frakcióját (Dr. Bárándy Gergely közbeszól.) arra nézve, hogy esetleg valami kiskaput lehet nyitni a vörös csillag visszacsempészésére egy korsó sörnek a keretében. (Dr. Bárándy Gergely: Nem figyeltél!)

Napirend előtti felszólalás „Négy év után” címmel 2014.02.13-án

Eltelt négy év, amiről ha egyetlenegy mondatban kellene értékelést adnom, akkor azt mondanám, hogy ez az illúziókeltés négy éve volt. Az egyetlen vitathatatlan sikerük az, hogy képesek voltak olyan tökéletesen kommunikálni, mint még senki korábban. Képesek voltak arra, hogy a hazugságokat, a mulasztásokat, a kudarcokat pozitív színben tüntessék fel négy éven keresztül. Sokszor még nekünk, nekem is az az érzésem volt, hogy önök úgy beszélnek, mint mi, úgy beszélnek, mint egy jobbikos, aztán persze rájöttem, hogy ez az egész csupán egy illúzió, és amikor a tettekre tértünk, a tetteket néztük meg - remélem, most is bólogat, államtitkár úr -, akkor meg úgy cselekedtek, mint az MSZP-sek és a szocialisták.

A tapolcai időközi választást követően napirend előtt 2015.04.13-án:

Mondhatnánk úgy is, hogy a veszprémi választók a rendszerváltozás korhadó 25 éves építményéből végre kilöktek egy téglát. Mondhatnánk úgy is, hogy egy XXI. századi pártot segítettek győzelemre a XX. század pártjaival szemben. Nem szeretem ezt a kifejezést, de ha volt fülkeforradalom Magyarországon, akkor az tegnap történt meg Veszprém megye 3. választókerületében. Néhány héttel, hónappal ezelőtt Veszprémben az volt a választások tétje, hogy van-e kormányváltó hangulat Magyarországon.

Legutóbb ugyanitt azt írtam ,hogy Vona Gábor már a 2014-es választások előtt felismerte: addigi politikai koncepciója vigyorogva elég lesz egy 15-20 százalékos eredményhez, de ha nem változtat az irányon, akkor többet soha nem kap. Ezért kezdte el irtani a gazt, még ha nem is mindig jó kapával és távolról sem gyökerestől. Viszont a kertészkedéssel olyan sajtóvisszhanghoz jutott hozzá, melyhez régebben nemigen. Gyergyószentmiklósi szereplése teljesen világossá tette azt a vonalat, melynek mentén a következő időszakban mozogni kíván. Az, hogy a kormány határvadász egységeket rendel a délen felépítendő kerítéshez, ismét visszaigazolja a Jobbik korábbi, az önálló határőrség újbóli felállítását sürgető javaslatát, egyúttal megerősíti: a Fidesz ugyanúgy érzékeli a baloldal tehetetlenségét, mint a Jobbik térnyerését.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr667720646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 14:34:03

és most sem kap többet 15-20%nál..

NikaBaba 2015.08.20. 15:28:32

Erre azért ne fogadj nagy összegben.....az biztosnak látszik, hogy az MSZP-t kényelmesen előzni fogják.A 20 év alattiaknál a legerősebb párt,és a számuk csak nőni fog a választásokig, az addig választásra jogosultak körében.A mai 16-20 év közöttiek között nagyítóval kell keresni a szoci szavazókat.A nyugdíjasok pedig csak kevesebben lesznek a választásokig. Az olló egyre csak nyílik a Jobbik javára.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 15:46:47

@NikaBaba: marhaság.A fiatalok között a legnépszerűbb.Csak a gond az, hogy az emberek fiatal korban radikálisak, amit szépen kinőnek.Milyen támogatottságuk van pl Budapesten?Vagy a nyuggerek között?
És azt sem értem, hogy a fiatalok akarnak leginkább kivándorolni, és egy olyan neonáci párt a kedvencük, aki ezt a jogot el akarja venni tőlük.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 15:48:01

@NikaBaba: azt végképp nem értem, hogy miből fogják pótolni az eus piacokat, és mi lesz a hazatoloncolt 600.000emberrel??

funfun 2015.08.20. 16:26:13

Orbán köpönyegéből bújt ki. Tényleg, mi lett a polgári körökkel, amiket Hende felügyelt?

Krisz11 2015.08.20. 16:31:17

@Sexual Harassment Panda:
" miből fogják pótolni az eus piacokat, és mi lesz a hazatoloncolt 600.000emberrel"

Ezek konteók. Nekünk nincs EU-s piacunk, az EU-nak van magyar piaca. És ha esetleg arra gondoltál volna, hogy a magyar export így-meg úgy, hát kétlem, hogy az EU nem engedné be az itt gyártott Mercedeseket, Audikat, vagy Legókat, gumiabroncsokat, lévén az nem igazán magyar termék az összeszerelést leszámítva.
A másik konteó a 600.000 hazatoloncolt. Szerinted a nemdolgozó arabokat-négereket hazatoloncolják? Na látod! A külföldön dolgozó magyarokra Nyugat Európának van szüksége foggal körömmel. Nekünk arra lenne szükségünk, hogy itthon dolgozzanak.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 16:35:05

@Krisz11: arra céloztam, hogyha kilépünk az euból, az ott dolgozóknak megszűnik a jogalapjuk, és haza kell jönniük.Nem lehet h kicsit morcosak lesznek?Mi a faszt csinálunk 600.000munkanélkülivel?

tomwar 2015.08.20. 16:57:18

@Krisz11: Kb. egy ev alatt elviszik a gyartast, (osszeszerelest) egy masik EU-s orszagba a vamterhek miatt.
Nem annyira rossz am nekunk az EU, bar ketseg kivul van gond vele, de a szamla vege meg pozitiv.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 16:58:20

@tomwar: pont erre céloztam.A gazdaság 1év alatt bedőlne

Jolka40 2015.08.20. 17:11:59

Az a legjobb, ha a Fidesz és a Jobbik marja egymást. Megy a licitálás, ki a nagyobb nacionalista, illiberális, idegengyűlölő és antidemokrata. Hajrá.

Alick 2015.08.20. 17:49:26

@Sexual Harassment Panda: az EU-t savazni egy dolog, kilépni meg egy másik... és EU-kritikában még a Brüsszelben ücsörgő képviselőik is puhányok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.20. 18:27:17

@Sexual Harassment Panda:

"egy olyan neonáci párt a kedvencük"

Ha a JObbikot neonácinak nevezed, akkor annyira elfogult vagy vele szemben, hogy a véleményed szimplán nem mérvadó.

Krisz11 2015.08.20. 18:31:49

Néppártosodás = elvtelenség.
És ennek Vona Gábor a zászlóvivője.
Kezd nagyon belesimulni a Jobbik az "elmúlt 25 év"-be.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 19:19:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a jobbikot nyugateuròpàban az aranyhajnallal tartjàk egy szìnvonalon.Nem fognak szòbaàllni velük.ùgy meg nehezen fognak sikeresen kormànyozni.
Van talàn 5leted h a nèmet piacok ès autògyàrak nèlkül mi lesz a gazdasàggal?
Mi lesz a hazatoloncolt 500.000emberrel?

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 19:22:14

@NikaBaba: "nyugdíjasok pedig csak kevesebben lesznek a választásokig"
Èrdekes, èn eddìg ùgy tudtam h a tàrsadalom egyre inkàbb örexik.

kuki123 2015.08.20. 20:48:09

@Sexual Harassment Panda:
Erre azért ne fogadj...

a migráns pátyolgató Mszp LMP és a velük kokettáló full baloldal úgy eltűnik a szutykos picsába, mintha nem is léteztek volna
Fidesz megroggyan mert szarul kezelte a migráns témát
gyenge kerítés, menekült táborok
A fideszesek és nyugger mszp-sek is utálják a migránsokat.
Inkább beszavaznak a Jobbikra.

Az összes EU országban lesöprik a liberál baloldat az jobbiknál jóval radikálisabb Jobboldali pártok, de még a néppártos konzervítva oldal is megrogyan

Az emberek rájöttek hogy a betántorgókkal csak a baj lesz és ezt a töketlen liberál baloldal okozta.
index.hu/kulfold/2015/08/20/tomegverekedes_volt_egy_nemet_menekultszallon/
index kb 2 sor fénykép nélkül
Kuruc full riportot hozott le

kuki123 2015.08.20. 20:56:28

@Sexual Harassment Panda:
Ez csak addig volt érvényes amíg nem voltak migránsok...
ez most nagyon durván változni fog
Nagyon sok Jobbiknál radikálisabb pártok fognak bejutni az országok parlamenteibe

lesznek nagy meglepetések

Tapmancs 2015.08.20. 22:00:43

@tomwar: Csak két kérdés:
1. Mikor is léptünk be az EU-ba?
2. Mióta is működik az Audi Győrben?

(egyéb kérdés?)

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 22:15:54

@Tapmancs:@kuki123: .
1992 óta vagyunk egt tagok.Tagjai a vámúniónak.
Ha a jobbik kilép az euból, a gazdaság kártyavárként omlik össze.Az eus és német piacainkat azonnal elveszítjük, és lesz 1millió munkanélküli.
Aztán a jobbik kb úgy fog járni mint a sziriza.A hazatoloncolt 600.000ember meg fel fogja őket kötni az első fára.

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 22:17:40

@Tapmancs: te hülye fasz, te egyszerű lélek.
Az egt tagjai vagyunk 1992 februárja óta, különleges jogokkal, mi nem fizettünk vámot az euba, de ők fozettek nekünk.Ha ez megszűnik, az itt gyártott termékek versenyképtelenek lesznek a bűntetővámok miatt.
SOk sikert!Próbáljátok meg.LOL

Sexual Harassment Panda 2015.08.20. 22:20:20

@kuki123: az általlad említett radikális pártok kb fidesz szint.A jobbik egy retkes neonáci csürhe, kb aranyhajnal szintjén.Kb fél év alatt letérdeltetnék africcek, kurva egyszerűen:felfüggesztenék az összes eus támogatást, és az autógyárakat elviszik.Azt kb elég is lesz.

Krisz11 2015.08.20. 23:24:51

@Sexual Harassment Panda:
"A hazatoloncolt 600.000ember meg fel fogja őket kötni az első fára."

Áruld már el légyszíves, hogy mikor toloncoltak haza bárkit is angliából, vagy németországból, főleg 100.000-es tömegben?! Ha 1 db példát tudnál mondani, megemelem a kalapom.

Krisz11 2015.08.20. 23:31:29

@Sexual Harassment Panda:

"Az egt tagjai vagyunk 1992 februárja óta"

Akkor kiléphetünk az EU-ból, csak annyi a lényeg, hogy EGT tagok maradjunk?
A lenti definíció alapján nekem ez szimpatikusabb lenne. Működjünk együtt gazdaságilag, de ne pofázzanak bele semmibe jogilag.

"Az Európai Gazdasági Térség kiterjeszti az Európai Közösség egységes közös piacát azoknak az országoknak a piacgazdaságával, amelyek nem kívánnak az Európai Unió politikai közösségében tagként részt venni."

Sexual Harassment Panda 2015.08.21. 00:55:24

@Krisz11: "Áruld már el légyszíves, hogy mikor toloncoltak haza bárkit is angliából, vagy németországból, főleg 100.000-es tömegben?! Ha 1 db példát tudnál mondani, megemelem a kalapom. "
ha egy tagország kilép az euból, akkor az állampolgárai elveszítik a jogot a munkavállalásra is.Mivel még senki nem lépett ki, így példa sincs.

"Akkor kiléphetünk az EU-ból, csak annyi a lényeg, hogy EGT tagok maradjunk?
A lenti definíció alapján nekem ez szimpatikusabb lenne. Működjünk együtt gazdaságilag, de ne pofázzanak bele semmibe jogilag"
Ez elméletben megoldást jelenthet a problémára, de a kérdés az, hogy lehetséges-e?
Lehetséges e kilépni az euból, de egt tagnak megmaradni?
És a jobbik erről nem szólt semmit, csak kilépni az euból, és pont.
Ha úgy fogalmaznák meg, hogy kilépni az euból, DE megtartani az egt tagságot, az megint más.

Tudományos libsizmus 2015.08.21. 02:01:59

@Sexual Harassment Panda:
Tetszik, amikor a niggerfétises bevándorláspropagandista libsik hirtelen megijednek, amikor magyarok visszavándorlásáról lenne esetleg szó.

Már csak azért is bizarr a téma, mert eddig úgy tudtuk, hogy csupa csupa nagytudású libsik menekülnek Londonba mosogatni a diktatúra elől. Erre most itten pont egy libsi berzenkedik az esetleg hazatérő nagytudású libsik miatt, miközben nyilván kávét főz a Keletiben a niggereknek.

Ez már azért minimum többször tudathasadás.

viktorputyin 2015.08.21. 08:22:49

A legelkeserítőbb a Jobbik ebben az országban. Hogy olyan párt a második, ami

-hol arab párti
-hol orosz párti
-hol meg német párti.

Az hogy a Fidesz meg Orbán szélkakas, egy dolog. De ha Jobbikra rákötnénk egy dinamót nem kéne Paks, ezek annyit forognak.

Ennyik nap kilépnének az Eu-ból, másik nap be.

Egyik nap, ők egy Néppárt akarnak lenni, és normális európai értékekről dumálnak, másik nap, vállalhatatlan emberekkel mutatkoznak.

Egyszer kijelentik ők nem nácik, másnap kiderül, egy újabb Jobbikosról hogy milyen antiszemita dumát vág le.

És a kibaszottul hülye agyhalott szavazóiknak ,ez fel se tűnik!

Ez a leghihetetlenebb. Adva van egy Jobbikos szavazó, aki igazi kis neonáci. Ő azért szavaz a Jobbikra,mert a Jobbikosok zsidó meg cigány ellenes dolgokat mondanak. Ám az nem zavarja, hogy maga Vona Gábor állandóan azt pofázza, hogy a Jobbik nem náci, nem antiszemita.

Adva van egy másik Jobbikos szavazó, aki ő maga nem náci, sőt nem is szereti a szélsőséges dolgokat, és épp azért áll ki a Jobbik mellet mert Vona megmondta a Jobbik nem náci, és ezt a szavazót meg az nem zavarja, amikor a Jobbik tagjai rázendítenek egy újabb rasszista szólamra.

De ugyanígy: a Jobbik szavazó táborának egy része azért van Jobbik mellet mert az EU ellenes, a másik fele azért van a Jobbik mellet mert EU párti.

Komolyan, kérlek, átlag Jobbikos szavazó, rohadtul nem tűnik fel, te idióta, hogy az általad szeretett párt, állandóan az ellentettjét pofázza? Hol így, hol úgy, napokon belül képesek ugyanarról az ellentettjét is elmondani. Nem zavar? Fel se tűnik?

Tapmancs 2015.08.21. 08:30:43

@Sexual Harassment Panda: "te hülye fasz, te egyszerű lélek."

Neked is szép napot barátom!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.21. 10:27:45

@viktorputyin:

"A legelkeserítőbb a Jobbik ebben az országban. Hogy olyan párt a második, ami

-hol arab párti
-hol orosz párti
-hol meg német párti."

Nem lehet, hogy a Jobbik egyszerűen Magyarország- és magyarpárti?

Ugyanis sem az oroszok, sem a németek, sem az arabok nem képviselnek egyértelműen magyar érdekeket, Ezért egy magyarpárti párt egyetlen logikus eljárása csakis az lehet, hogy mindig a magyar érdekektől függően támogatja az egyik vagy a másik ország javaslatait.

Tudom, ezt egy libsinek nehéz felfognia, mert számára a magyarpártiság minimum fasizmus és nácizmus...

inebhedj - szerintem 2015.08.21. 11:58:03

Jaj, én még azt se dolgoztam fel, hogy mi lesz, ha kilépünk a KGST-ből, Ti meg már az EU utánról vitáztatok? Remélem, lesz annyi józan gondolkodású hazai és külföldi, aki ezt meg tudja akadályozni, ahogy 56-ban is sikerült, az Úrnak hála.

Máskülönben, a külföldi multik hazai részvétele elengedhetetlen a stagnálás - lassú hanyatlás status quojának fenntartásához. A hazai gazdaság növekedéséhez protekcionista politikára, hazai tulajdonú multik létrehozására és privilegizálására lenne szükség utolsó közgazdasági emlékeim szerint (valami svájci, stb példa dereng), de az Úrnak ismételten hála, ennek ellentábora a tűzhöz közelállók körében elsöprő többséggel bír, szóval pánikra semmi ok, minden marad a régiben, elvégre ez minden világok legjobbika, szilárdan folytathatjuk ugyanazon gazdasági-politikai kör megválasztgatását különböző párt nevek alatt, ahogy 26 éve tesszük, és szidhatjuk egymást, hogy ugyanazt támogatja, mint mi, csak pirosban, kékben, narancsban, szivárványban.

Amúgy mi lehet az álláspontja Bálintnak, Baukónak, Paláncsiknak, Sarkának?

Sexual Harassment Panda 2015.08.21. 14:16:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem.Oroszpárti.
@Tudományos libsizmus: a visszavándorlás, meg a visszatoloncolás kurvára nem uyganaz, faszfej.
Az első, amikor olyan feltételeket teremtenek otthon, hogy haza akarjak menni, a második, amikor akaratomellenére olyan politikai helyzet áll elő hogy hazatoloncolnak.

kuki123 2015.08.22. 10:09:00

@Sexual Harassment Panda:

te érted is amit leírsz vagy valami CTRL+C CTRL+V dumát nyomsz?

Mert én sehol nem említettem a kommentben hogy a Jobbik kilép
Hanem azt írtam hogy a fidesz megrogyan a baloldal meg eltűnik
A nyugati országokban meg durván feljönnek a Jobbiknál 100X-or durvább pártok.

magadat teszed hiteltelenné te gyogyós libsi

kuki123 2015.08.22. 10:17:10

@Sexual Harassment Panda:
"A jobbik egy retkes neonáci csürhe, kb aranyhajnal szintjén.Kb fél év alatt letérdeltetnék africcek, kurva egyszerűen:felfüggesztenék az összes eus támogatást, és az autógyárakat elviszik.Azt kb elég is lesz. "

te se dolgoztál még az életedbe gyárban az meg is látszik.

ha szerinted a jobbik az aranyhajnal szintjén van akkor mi a baloldal?
sztálin meg ultrakomunisták?

De ha egyszinten is lenne akkor tudod ez a demokrácia. Ezt nevezik elfogadásnak amit ti bal libsik oly szeretettel hangoztattok úton útfélen. és erőszakoltok rá mindenkire aki nem olyan mint ti.

Érezzétek milyen az mikor másnak más a véleménye.
Egyébként régen rossz lenne nektek ha a Jobbik csak fele olyan radikális lenne mint az aranyhajnal.
Köcsög hivatásos rettegő.

kuki123 2015.08.22. 10:33:54

@Sexual Harassment Panda:
Jelenleg sírva könyörögnének hogy megállítsuk azt a migráns rohamot
ezért is nem szólnak igazándiból semmit a határ zárra.
Még ha nem is helyeslik esetleg. De tudják vezetői szinten hogy nicns más megoldás
Fosnak is most a horvátok

A gyárakra meg azt tudom mondani hogy vígan röhögnek a markukba hogy 1/2 1/4-ed áron gyárthat nálunk a német a francia az angol
ÉS egy több tucatnyi egyéb beszállító
Viszonylag jó minőségben. (azért mondom ezt mert tőlünk nyugatabbra drágább-szlovák cseh szlovén sőt lengyel) de hiába olcsóbb a román bolgár ha szarabb a selejt arány és nem tudja tartani a beszállítói minőséget.

szóval a gépjármű ipar nem olyan "mobilis" mint más iparegységek.
persze ez nem azt jelenti hogy nem lehet elvinni.
De jó megfontolás alapján telepített ide, nem csak körülnézett a telken a német "oszt jó lösz itten"
15 évekre tervezek és erősen veszteségenek(tendencia) kell lennie ahhoz hogy felszámolja, mert nagyon magas a telepítési és üzembe helyezési költség.

És rohadtul nem érdekli
A jobbik meg nem fog kilépni az EU-ból amíg németország a tagja marad.
De az tény hogy brüsszel megbukott bevándorlás ügyben és az Uk lesz az első amelyik kilép.
Ha brüsszel folytatja a kisded játékát akor mások is ki fognak a migráns ügy miatt.
és darabjaira hullik az EU
Új fajta gazdasági szövetségek fognak létre jönni.
Az angliai német holland stb magyarokat meg nem kell félteni.
nem fogják őket kirakni, mivel van munkájuk a cég úgy fogja alkalmazni mint mint egy másik ország (mint pl USA kanada) munkavállalóit..némi papírmunka stb
ennyi.
Jelenleg is azért foglalkoztatják mert némileg olcsóbb jobban dolgoznak mint az őslakók. és beilleszkedtek! Sőt integrálni se kellett őket!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.22. 10:39:24

@Sexual Harassment Panda:

"Nem.Oroszpárti."

Te vagy oroszfóbiás. De tudod mit? Inkább legyen tucatnyi russzofil pártunk, ha ezért cserében eltűnnek a feka- és muzulmánpárti hazaáruló libsik.

@kuki123:

Ne háborodj fel, pandácska csak megdolgozik a pénzéért. Mert azt elképzelni sem tudom, hogy valóban olyan győlölködő libsi lenne, mint amilyennek mutatja magát.

tomwar 2015.08.24. 07:25:44

@Tapmancs: Akkoriban, amikor az AUDI-t alapitottak, kisse mas volt az uzleti-politikai kornyezet...es akkor epp megszuletett az EU....es mindenki oda igyekezett, nem kifele.
süti beállítások módosítása