Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

Utolsó kommentek:

illaim 2017.02.25. 23:54:09

Ha valaki, még a Kádár rendszerben végzett iskolaévei alatt hallott az orosz bolsevik párt megalakulásának körülményeiről, és hajlandó rá emlékezni is, az tudja, hogy ugyan kevesebb, de agresszíven a többségüket hangoztató pártformáció abból kapta a nevét és lettek bolsevikok.
A 2010 kormányváltást követő Fidesz akkori szlogenje Az Új többség volt. Ez oroszul,
новое большинство
Tehát a választások után maga a Fidesz deklarálta saját magát Új bolsevik pártnak! LOL

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

illaim 2017.02.25. 23:40:09

@kvadrillio: Bizony igazad van! De nem csak olvasni, meg tanulni kell, hanem a tanultakra illik emlékezni is! Az Antal kormány időszaka alatt zajlott le a privatizáció
zöme! A felelőse az az egykori MSZMP tag Matolcsy volt, aki ma a devizahitelesek pénzéből stafirozza a népes rokonságát! Mik nem vannak?!

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:29:10

Visszapillantás a privatizációra | Eszmélet
eszmelet.hu/mocsary_jozsef-visszapillantas-a-privatizaciora/
2001. jan. 1. - A magyar privatizáció története a 80-as évek végének elméleti .... Az 1988. évi XXIV. törvény a külföldiek magyarországi befektetéseit tette ..

.
A privatizáció 20 éve Magyarországor - Magyarország Politikai ...
www.politikaievkonyv.hu/online/mp20/1-16_meszaros.html

A privatizáció a rendszerváltást követően megvalósult legnagyobb átalakítást eredményező folyamatok egyike, mely jelentős mértékben hozzájárult a ...
Magyarország a XX. században / Privatizáció és kárpótlás - MEK
mek.oszk.hu/02100/02185/html/392.html

A privatizáció vagy – ma még nem teljesen elfogadott magyar szóval – a magánosítás viszonylag új szakkifejezés a közgazdaságtanban, így általánosan ...

OLVASNI KELL A TUDÁSHOZ ÉS A POLITIZÁLÁSHOZ !!! :o)))))))))))))

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:24:52

KÁDÁRT PEDIG AZ EGÉSZ MAGYAR NÉP SZERETTE ! KIVÉVE A ZSIDÓKAT, AKIK NEM TUDTAK ANNYIT LOPNI, CSALNI, HARÁCSOLNI MINT MA, A KORMÁNYHOZ RENDELT 140 TAGÚ TANÁCSADÓ TESTÜLETTEL ÉS EGYÉB TANÁCSADÓKKAL EGYÜTT !!!
AZ ÜGYNÖKÖKET PEDIG FŐLEG A HÖKKKK---KÖSÖKNÉL KELLENE KERESGÉLNI ! :o)))))))))))

FENTI HSZ-EK PEDIG CSÖPÖGŐS SZADESZES HAZUG BAROMSÁGOK CSUPÁN ! :o) EZZEL EZ A MAGYAR NÉP KIRÖHÖG BENNETEKET ! :o)))))))))))))))))))))))))))

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

illaim 2017.02.25. 23:21:02

@Duplaxiii: Az MSZMP elszámoltatására létrehozott történészekből álló bizottság, az MSZMP irattárát leltározva, a Fidesz alapító okiratára lelt! Ez a hír akkor 2-3 napig élt, és utána a süllyesztőbe került! Soha egyetlen párt, vagy prominens nem firtatta, hogy ez hogyan fordulhatott elő. A néhai Hazafias Népfront prominensei Stump István, Mikola a Fideszben. A Pozsgairól meg a Szűrösről már ne is beszéljünk. Az egykori MSZMP hatalom átmentése megtörtént, a két kamu frakció, az MSZP meg a Fidesz évekig éltettél és és azóta is éltetik egymást! Már a régi káderek is előkerültek, lásd a nemrég lemondott, az 56-os emlékév alkalmával kitüntetett III/II tisztet. Ma aki mást merészel gondolni, azt egyszerűen lehazaárulózza a lakájmédia, aki szintén újságíróként a Kádár rendszert, és a szovjet barátságot éltette! Leírtunk egy nagy vargabetűt, és ma ott tartunk, amit álnok módon a kormány elítél, de gyakorlatban ugyan azt teszi mint a gyalázott elődei!
Ez a magyar birkanép meg megint csak tűri!

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:18:12

AMILYEN KORRUPT, ROTHADT RENDSZER VAN MA MAGYARORSZÁGON AZ A MAI ROTHADTLELKŰ, KORRUPT, PÉNZÉHES, HARÁCSOLÓ, JELLEMTELEN EMBERKÉKNEK KÖSZÖNHETŐ, AKIK MEGSZEREZTÉK A HATALMAT ! EZEKET AZ EMBERKÉKET SPECIÁLIS POLITIKUSKELTETŐKBEN KÉSZÍTETTÉK ILYEN TORZLELKŰEKKÉ,!!!!! A LESZARMAZOTTAIKRA SEM FOGOK SOHA SAVAZNI !

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:13:21

jahhh...és én is, milliókkal együtt !!!..., éltem még a szocializmusban is ! gyönyörű volt akkor élni ! volt munka, volt boldogság (drogok nélkül is !!!) ÉS VOLT SZABADSÁG, OLYAN IGAZI SZABADSÁG !!!!!

NEM ILYEN NYOMOR, AMIBEN AZ ORSZÁG NÉPESSÉGÉNEK A HÁROMNEGYEDE VEGETÁL MA !

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:09:00

2017. 2. 24. 15:58|Utolsó módosítás: 2017. 2. 24. 17:18|MTI | Közélet » Jog
Megint bezárattak három gyógyszertárat
Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.
Cikk nyomtatása

A szervezet pénteki közleménye szerint az országos tiszti főgyógyszerész lakossági bejelentés alapján indított helyszíni vizsgálatot a bakonyszombathelyi patikában, aminek tapasztalatairól értesítette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, bejelentést tett az eset kivizsgálása érdekében.

A cikk a hirdetés után folytatódik
A tájékoztatás szerint a bezáratott gyógyszertárak helyett a bakonyszombathelyi, a rédei és ászári lakosok a kisbéri Alma és BENU Ezüstkehely Gyógyszertárak, valamint a súri Mályva Patika Gyógyszertár szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az OGYÉI a héten illegális gyógyszer-kereskedelmi tevékenység miatt két budapesti gyógyszertárat már bezáratott. A gyanú szerint a két magyar gyógyszertár - egymással összejátszva - a svéd feketepiacon értékesített több tízezer doboznyi, elsősorban nyugtató, szorongásgátló hatóanyagú készítményeket.

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:07:02

ma.....eszembe sem jutott a kommunizmus ! :) ez csak kiknek is jut eszébe ma ?...azoknak, akik 27 éve szívják az emberek vérét, energiáját, akik munkanélküliségbe taszították az embereket, akik korruptak, akik lopnak, csalnak még imádkozás közben is !!!, akik pilótajátékokkal, devizahitelekkel veszik el az emberek milliárdjait és taszítják öngyilkosságokba a jelzálogosakat, AKIK MILLIÓKAT KÉNYSZERÍTENEK, KÉNYSZERFÍTETTEK HAZÁJUK ELHAGYÁSÁRA !!! AVAGY AZOK, AKIKET NEMSOKÁRA TELJES VAGYONELKOBZÁSSAL FOGNAK MEGLINCSELNI !!! :)

A KOMMUNIZMUS, AZ ÜGYNÖKLISTÁK, A HOLOKAMUZÁS CSAK AZOKNAK JUT ESZÉBE, AKIK MA RABLÓKAPITALIZMUST JÁCCANAK A NÉP HALÁLÁRA ! ÉSZRE KELLETT VOLNA MÁR RÉGEN VENNIÜK, HOGY EZ MÁR RÉG LEJÁRT LEMEZ ÉS MINDENKÉPPEN MEG LESZNEK LINCSELVE ! :o)))))))))

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

kvadrillio 2017.02.25. 23:00:01

harácsolnak a MAGÁNOSÍTOTT gyógyszertáraink !!!

2017. 2. 24. 15:58|Utolsó módosítás: 2017. 2. 24. 17:18|MTI | Közélet » Jog
Megint bezárattak három gyógyszertárat
Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

CSODÁS RABLÓKAPITALIZMUS.., KIKNEK IS ?????

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

Jakab.gipsz 2017.02.25. 22:56:21

Kádár és a magyar plebejus baloldal mentségére szólva, lényeges különbség van az idd ki a bilit, vagy a vidd ki a bilit, kifejezéssel megvalósított dogok esetében. Mert Rákosi és bandája aki nincs velük azzal ki itatjuk a bilit amig vagy Kádár és elvtársai aki nincs ellenünk azzal kivitetjük a bilit módszere között.

Mert ugyebár Kádár mint sok más egyszerű ember őszintén elhitte, hogy a kapitalizmus egyetlen lehetséges tudományosan kidolgozott alternatívája, a szocializmus, (arról persze fogalma sem lehetett, hogy színtiszta hazugság, a Kommunista Kiáltvány ). Azzal tökéletesen tisztába volt, hogy a kommunizmus, egy távoli illúzió, előbb a szocializmust kell és annak tárgyi alaki feltételeit megteremteni, azaz teljes-foglalkoztatás, közintézményeket, infrastruktúrát és kultúrát kell megteremteni. Ez utóbbi volt a legnagyobb probléma a szocialista kultúra, elvi nehézségeit, (egy ateista illúziónak, nincs etikája) áthidalni, mert lehetetlen.

Ha pedig egy ifjú filozófusnő több demokráciát sürgetett, mint amennyit a Brezsnyevi politbüró megengedett, kapott egy útlevelet eredj lányunk, hülyítsd az imperialistákat, ez volt Kádár bosszúja, az imperialisták nyakára küldött egy idiótát, segítsen a 68-as forradalmi ifjúságnak lerombolni a francia Glory-t és megerőszakolni Mary-t, ez mára sikerült, ahogyan azt Vörös Rudi a modern liberális demokrata nyíltan és őszintén elmondta.

U.I. Gondolom ennyi elegendő egy kitiltáshoz, persze egy kérdésem lenne, hazudtam e vagy sem, márt csak azért is érdekes e kérdés mert a felsoroltak gondosan dokumentált történelmi események tehát igazak mert megtörténtek. Mint ahogyan az is tetten érhető, hogy tud.szoc.-ból senkit sem buktattak meg, már pedig ez esetben aki filozófia vizsgát csak protekcióval volt képes elvégezni, az hülye maradt filozófiából. Filozófiáról beszélgetni és filozófusként gondolkodni két különböző dolog.

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

Tristee 2017.02.25. 22:42:44

" élnek köztünk olyanok, akik haszonélvezői, végrehajtói és tettesei voltak egy gyilkos eszmének, s az abból következő embertelen diktatúrának. "

Ez igaz. Több millió biztonságban élő ember is a haszonélvezők között volt.

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

Duplaxiii 2017.02.25. 22:17:25

És ezek a mocskok itt élnek közöttünk!
Orbánt a BM hozta létre, a fideszt a nm-esek ügyelték.
Ma pontosan a kádári szemetek élnek megint rajtunk, de ma már a lelkünk mellett minden pénzünkre is igényt tartanak.
1990-ben mégis akasztani kellett volna!

Bejegyzés: Vérbefojtott gondolat

új felhasználó 2017.02.19. 22:44:47

@ősbölény:
"Az egyetlen elv a demokratikus jelleg. Amely viszont nem fér össze a fajgyűlölettel."

A görög mintademokrácia létrejöttéhez az is kellett, hogy legyen 3-szor annyi rabszolga aki gürcölt jogfosztottan, amíg a teljes jogú athéni polgárok demokratásdit játszottak

Bejegyzés: 266151

ősbölény 2017.02.19. 20:20:43

Ezt írod: A "demokratikus ellenzék" önmeghatározást kizárólag baloldali és liberális pártok (röviden: ballib) használják." Igazad van, de ez nem jelenti azt, hogy a baloldali és a liberális azonos lenne. Angliában és Németországban gyakoribb a konzervatívok koalíciókötése a liberálisokkal, mint a szociáldemokratáké. Ezek a koalíciók mindig programok mentén jönnek létre és nem elvek alapján.
Az egyetlen elv a demokratikus jelleg. Amely viszont nem fér össze a fajgyűlölettel.

Bejegyzés: 266151

új felhasználó 2017.02.19. 20:00:09

@ősbölény:
A "demokratikus ellenzék" önmeghatározást kizárólag baloldali és liberális pártok (röviden: ballib) használják. Hogy miként állnak a Jobbikhoz, puszilgatják mint újabban egyes prominenseik, vagy ellenkezőleg, az engem nem igazán érdekel. Megjegyzem attól, hogy zsidózik vagy cigányozik valamelyik párt, még nem zárja ki hogy demokratikus

Viszont a "demokratikus" fogalom kisajátítása egy zárt klikk részéről mindennek mondható, csak nem demokratikusnak. A klikkuralom és a gyökerektől demokratikus önszerveződés hosszú küzdelméről csak el kell olvasni az athéni demokrácia történetét, a kettő egyfolytában nyírta egymást

Ahogy írod, a kutyából nem lesz szalonna, és a MSZP-ből se lesz igazi demokratikus párt. Ehhez képest pont ők nevezik magukat demokratikus ellenzéknek, illetve még inkább Gyurcsány, akinek az egész karrierje, mostani szociális státusza az Apró családba való beházasodásával együtt a proletárdiktatúrához kötődik. Ez már önmagában devalválja a fogalmat, ideje volna valami mást találni.. Vannak pártok akik eleve nem akarnak betagozódni, leginkább az LMP

A bolsi és a náci mozgalom ugyanarról a tőről fakad, ebben egyetértek

Bejegyzés: 266151

ősbölény 2017.02.19. 19:37:30

@új felhasználó:
Van igazság abban, amit a "demokratikus ellenzék" névről írsz, hogy az ti. kirekeszti a Jobbikot. Igen, kirekeszti, mert a Jobbik nem demokratikus párt. Ezt nem ellenfelei, vetélytársai mondták és mondják, hanem maga Vona Gábor írta le, kb. két évvel ezelőtt. 1990-ben pedig még Kövér László mondta az akkor MSzP-ről, hogy "kommunitsa disznóból nem lesz demokratikus szalonna." Aztán később Pozsgay Imréből meg Szűrös Mátyásból (hogy Schmitt Pálról ne is beszéljek) mégis lett, de ez a Fidesz története. Ami a Jobbikot és Vonát illeti, az önmeghatározásukat (hogy ti. "nem demokraták") nem érvénytelenítették, verbális gesztusokat tesznek azok egy része felé, akikkel szemben korábban gyűlölködő magatartást tanúsítottak. Két éve még vígan "holokamuztak", két hónapja pedig újévi üdvözletet küldtek egy Fideszbarát zsidó kisközösségnek. Saulus Paulussá változása a damaszkuszi úton azért lehet hiteles (mármint erkölcsileg), mert üldözőként vállalta fel az üldözöttek sorsát. Vonánál más az eset, jobbról nem tudta előzni a kormánypártokat, most megpróbálja balról. Ez puszta politikai érdek, nem pedig megvilágosodás és önvizsgálat.
Ha azt, aki bizonyította ártalmasságát, kirekesztem a társaságomból, az nem "kirekesztő magatartás", hanem jogos és erkölcsös önvédelem. A kirekesztő magatartás előítéleten alapul. A Jobbikot kizárni a politikai együttműködésből tehát nem jelent kirekesztő magatartást.
A "demokratikus ellenzék" kifejezés tényleg 1989/90-es reminiszcenciákat ébreszt. Épp ezért használom, tudatosan. Az akkori törekvések kisiklottak. Kb. az lett belőlük, ami 1848-ból 1867-ben. Ez nem az akkori rendszerváltó törekvéseket kompromittálja, bár sok részvevő lejáratódott, elsősorban a mai miniszterelnök és csapata. Magam ugyanazokat az elveket vallom, mint akkor, bár a tudásom jócskán gyarapodott azóta. Kevesen maradtunk ilyenek az akkoriak közül, ezért is nevezem magamat "ősbölény"-nek.
Hogy miért relatív a jobb/bal megkülönböztetés, az már kitetszett ez előbbi kommentemből is, csak egy példával hadd világítsam meg: amikor a Jobbik két éve a cigány szegényeket féregnek tartotta, a magyar szegényeket pedig áldozatoknak, akkor egyszerre volt "szocialista" és "nemzeti". Hozzáfűzném, hogy az igazi nemzetiszocialista pártban, az NSDAP-ban elismerték jogfolytonosnak az 1933 előtti kommunista párttagságot...

Bejegyzés: 266151

új felhasználó 2017.02.19. 18:31:44

@ősbölény:
A "demokratikus ellenzék" egy többszörösen kirekesztő fogalom

Szóösszetételben a legerősebb ellenzéki pártot zárja ki (akiknek a természetéről a mostani likvid állapotukban aligha lehet bármit is határozottan állítani), a demokratikus kifejezés pedig teljesen értelmét veszítette a rendszerváltással. Akik még az azt megelőző időkből hordozzák magukkal (például a Fidesz) nyilván nem fogják megváltoztatni

Viszont a pár éve megalakult DK-nak már a neve is manipulatív. Egyrészt mert semmivel se demokratikusabb, mint bármelyik más párt, másrészt eleve úgy van kitalálva, hogy a majdani baloldali vezető szerepre is ráhúzható legyen bármi változtatás nélkül. Magyarul hogy Gyurcsány le tudja nyelni az MSZP-t és a többi pénzhiánnyal küszködő kispártot az Altus vagyonra támaszkodva. A nagy hal megeszi a kis halat, ettől demokratikus baller felfogás szerint?

Nem akarok belemenni a nyelvtannáci okfejtésedbe, de a baloldali és a jobboldali kifejezések nagyrészt értelmüket veszítették, a liberális mainstream már rég nem az individualista liberálist jelenti, a nyugger pedig nem faji megkülönböztetés (hogyan lenne?), hanem egy szójáték a blogger, jobber, stb. analógiájára

A ballib a már nevében is manipulatív "Demokratikus Charta" megjelenése óta egy világos és közérthető fogalom, 2010-ig ráadásul még hatalmon is voltak, azóta pedig egyfolytában próbálják az egykori önmagukat megtalálni. Nehéz megérteni, miért ne lehetne használni egy 12 éven keresztül hatalmon levő koalíció nevét? Csak azért mert a hitelét veszített brandot már nem akarják felvállalni?

Bejegyzés: 266151

ősbölény 2017.02.19. 17:56:15

@új felhasználó: Törekszem arra, hogy ne legyek elfogult. A "ballib" kifejezés, már a nyelvi formája miatt is "külső név", nem az érintettek önelnevezése és pejoratív felhangú - és e két jellemző miatt eleve elfogultságot tükröz. Sokan használják persze, de csak azok, akik a mai kormány hívei. Az utóbbi időkben az úgy kb. 30-35%-át teszi ki a nagykorú lakosságnak. A demokratikus ellenzék hívei és politikusai között is vannak sokan, akik támogatóikat sommásan "a baloldal"-nak, vagy "balliberális"-nak nevezik, ez ellen, ha van rá fórum, tiltakozni szoktam, mert magam sem vagyok baloldali és sok közeli ismerősöm, barátom, akik egyetértenek velem a mai kormány megítélésében, szintén nem baloldaliak. Jobboldaliak sem. Joseph P Forgas, magyar származású pszichológus (Forgács József), az érzelmi intelligencia kutatója nyilatkozta néhány évvel ezelőtt éppen Budapesten, hogy jobb- vagy baloldali liberalizmus nincs. Hozzáteszem: azért, mert mindkét politikai irányzat kollektivista, a liberalizmus pedig nem valamely kollektívumot jelöl meg értéknek, hanem az egyén (minden egyén) kölcsönösen előnyös önérvényesítését (l. ehhez még a Maslow-piramist).
Jelzem, egyébként, hogy a "kommer" és a "nyugger" kifejezés, melyet legutóbb használtál, távolról sem elfogulatlan, közös eredetük a korábban az USÁ-ban elterjedt "nigger" szó, mely súlyosan telített faji előítélettel.

Bejegyzés: 266151

ősbölény 2017.02.19. 17:54:30

@új felhasználó: Törekszem arra, hogy ne legyek elfogult. A "ballib" kifejezés, már a nyelvi formája miatt is "külső név", nem az érintettek önelnevezése és pejoratív felhangú - és két jellemző miatt eleve elfogultságot tükröz. Sokan használják persze, de csak azok, akik a mai kormány hívei. Az utóbbi időkben az úgy kb. 30-35%-át teszi ki a nagykorú lakosságnak. A demokratikus ellenzék hívei és politikusai között is vannak sokan, akik támogatóikat sommásan "a baloldal"-nak, vagy "balliberális"-nak nevezik, ez ellen, ha van rá fórum, tiltakozni szoktam, mert magam sem vagyok baloldali és sok közeli ismerősöm, barátom, akik egyetértenek velem a mai kormány megítélésében, szintén nem baloldaliak. Jobboldaliak sem. Joseph P Forgas, magyar származású pszichológus (Forgács József), az érzelmi intelligencia kutatója nyilatkozta néhány évvel ezelőtt éppen Budapesten, hogy jobb- vagy baloldali liberalizmus nincs. Hozzáteszem: azért, mert mindkét politikai irányzat kollektivita, a liberalizmus pedig nem valamely kollektívumot jelöl meg értéknek, hanem az egyén (minden egyén) kölcsönösen előnyös önérvényesítését (l. ehhez még a Maslow-piramist).
Jelzem, egyébként, hogy a "kommer" és a "nyugger" kifejezes, melyet legutóbb használtál, távolról sem elfogulatlan, közös eredetük a korábban az USÁ-ban elterjedt "nigger" szó, mely súlyosan telített faji előítélettel.

Bejegyzés: 266151