Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Apropó

2018. május 23. - Herczeg Sándor

A múlt héten azt hittük, hogy a kormányalakítás lesz a legérdekesebb történés. Tévedtünk.

Az ellenzék képes volt ellopni a show-t. De olyan mértékben, hogy ahhoz képest Falus Ferenc főpolgármester-jelölti töketlenkedése egy temetési menet.

Összegezzük:

A kimutathatatlan támogatottságú Liberálisok egyetlen MSZP-Párbeszéd listán bekerült képviselője 10!!! nappal az alakulóülést követően kilép a Párbeszéd frakcióból, melynek egyébként helyettes vezetője, azért, mert szerinte nem tudja jól képviselni a liberális értékeket. (Azon most tegyük túl magunkat, hogy Eötvös József erre majdnem szétverte márványszarkofágja tetejét és kikelt a sírjából.) Az ominózus hölgy, Bősz Anett, ezért inkább független lesz, magasról tojva arra, hogy ezzel szétrúgja azt a frakciót, amely egyébként csak úgy tudott megalakulni, hogy az ősszocialista Burány Sándor inkább hozzájuk ült be, semmint saját pártjába, holott ő már 6-szor nyert egyéniben, míg Bősz csak listáról kapott mandátumot, ő is csak azért, mert Fodor Gábort már mindenki rohadtul rühellte.

Apropó, Párbeszéd.

Ez a párt Bőszt vádolja pénzéhséggel, Bősz a Párbeszédet ekézi. Azt a Párbeszédet, amely szintén nem nevezhető önállóan acélos pártnak, hiszen miután sikeresen felrobbantották az LMP-t, a szocialisták farvizén igyekeztek megőrizni pozícióikat. Végül kiizzadtak magukból egy frakciót, melynek öt képviselőjéből kettő nem is volt tagjuk, de erről fentebb már elmélkedtem. Elnökük, Karácsony Gergely - aki a hírek szerint szintén zsírozta a Molnár-Fodor bulit - pedig hamarosan szintén távozni fog, hiszen nem lehet honatya és polgármester egyszerre, s neki nyilván Zugló elég jó búvóhely lesz a következő megmérettetésig, melynek során nyilván újra jelentkezik majd az MSZP-nél, mert hol máshol?

molnar_fodor_24hu.png

Molnár Gyula és Fodor Gábor

(a kép forrása: 24.hu)

Apropó, MSZP.

Mindeközben szép lassan kiderült, hogy a szocialisták - egyébként már lemondott - elnöke, Molnár Gyula egy talicska pénzt ígért a liberálisoknak, ráadásul úgy, hogy arról saját pártjának halvány fingja sem volt. Ezt persze a szocik rögtön kivizsgálnák, ha lenne kinek, de most se elnök, se elnökség, mert mindenki lemondott, a portásuk meg nem jogász. Pech. Pedig arra nagy szükség lenne, hiszen Tóth Bertalan frakcióvezető vizsgálatot helyezett kilátásba saját pártelnöke ellen az aláírási balhé kapcsán. Állítólag egy olyan okiratról beszélünk, amit Fodor liberális pártelnök később széles vigyorral küldött el tüzetes átnézésre korábbi haverjainak. 

Apropó, liberálisok.

Ha a magyar politikai életnek lenne egy Big Brother-háza, akkor onnan Fodor Gábor biztosan utoljára jönne ki, hiszen remek érzéke van ahhoz, hogy valamilyen listán olyan pozícióban legyen, ami erősebben befutó, mint a gólra éhes Messi egy örökrangadón. Ugyan ez most nem jött be, de dacára annak, hogy őt szinte kiutálták a parlamenti széksorok közül, maga helyett sikerült betornásznia ügyvivőjét, aki aztán most nagyobbat robbantott, mint Kim Dzsongun legszebb napjaiban. De ez nem volt elég. Azóta Fodor úgy gondolja, hogy nekik bizony kijárna a jövő évi európai parlamenti választáson az MSZP-listán a harmadik hely, noha támogatottságuk kisebb, mint Németh Szilárdban a Gyurcsány iránti rajongás. Problémás az eset, legalább annyira, mint Dúró Dórának lenni egy jobbikos frakcióban.

Apropó, Jobbik.

A jobbikos renegátok egy erdészházban gyülekeztek, nagyjából úgy, mint a Júdea Népe Front, hogy ők most azok, vagy a Júdea Nemzeti Front, mert nem tudják eltalálni, hogy menjenek vagy maradjanak. A szakítani igyekvő Toroczkai László közben elárulja, hogy a hódmezővásárhelyi messiás, azaz Márki-Zay Péter nem is az, hanem egy politikai hullarabló, dacára annak, hogy saját pártigazgatója tolta végig a kampányát. Platformosodnak, noha a 26 jobbikos képviselőből 25 ellenük ágál. Érdekes szituáció, de értünk már meg hasonlót a 90-es évek elején, amikor a kisgazdák időnként saját maguk sem tudták, hogy vajon melyik szárnyuk éppen aznap kit támogat és kit utál. Toroczkai elszántsága azonban legalább olyan mértékű, amilyennel Sallai R. Benedek rendelkezett, amikor nagy svunggal majdnem Kórházi Ákost csinált Hadházyból.

duro.jpeg

Toroczkai László és Dúró Dóra

(a kép forrása: hirstart.hu)

Apropó, LMP.

Hadházy szerint fideszes bérencek lapulnak az LMP-frakcióban is, nem csupán a pártban. Nos, nem kell sokat nyomozni, mert vele együtt csak 9-en vannak, abból is az egyik az a Szabó Szabolcs, aki szerencsétlenségére az Együtt színeiben nyert, de mivel sejti, hogy a 0,66 százalékos pártja megszűnhet, ezért beült az LMP-sekhez, addig is Juhász Péter kalapozhat még az elköltött kampánypénzt pótlandó. Tehát ő nyilván nem Fidesz-kém, így csak heten maradnak, ezért Hadházynak maradt ideje Hódmezővásárhelyen turnézni, annál is inkább mert a mandátumát még/már (lehet választani) nem vette át, de át fogja, mert nem csupán a víz, hanem a pénz is az úr. A korábban tett ígéretét, mely szerint a fideszes kétharmad esetén nem ül be a Parlamentbe, borítsa olyasfajta jótékony homály, mint Mellár Tamás függetlenségét.

Apropó, Mellár.

Az ember, aki a "maradokfüggetlennemülökbeegyfrakcióbasem" szlogennel kápráztatta el a jobb sorsra érdemes pécsieket, kereken 12!!! napot bírt függetlenként, mert hát ugye a helyzet, meg az ellenzéki összefogás és miegyéb, meg hát mégse hagyhatjuk, hogy a Párbeszédnek ne legyen frakciója. Mellár ezzel a cselekedettel rálépett a "Lengyel Zoltán-i" útra, aki egy balul sikerült közúti ellenőrzést követően 2007-ben kilépett a Fidesz-frakcióból, majd rátalált egy azóta eltűnt kisgazda pártra, ahol igen rövid karriert élt meg, de ez pont elég volt arra, hogy belépésével 2009-ben megmentse a megszűnt MDF-képviselőcsoportot. Természetesen a mostani érvek akkor is játszottak: szabad mandátum, több megszólalási lehetőség, stb. stb... Erre mondják egyébként kedves barátaim, hogy a kifogás olyan, mint a segg. Mindenkinek van, a választók pedig egy független jelöltre adták a voksukat anno. Azért, mert független, bár Márki-Zay Péter óta ez a fogalom tágabban értelmezendő, mint a világegyetem.

bosz_anett_indexkovacstamas.jpg

Bősz Anett a Parlamentben - a háttérben Mellár Tamás...

(a kép forrása: index.hu/Kovács Tamás, MTI)

Apropó-kiegészítés.

Ők akartak kormányt alakítani. Ami egyébként nem baj. A baj az, hogy komolyan gondolták.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr9313995920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.24. 08:46:15

Osztán mi a gond faszkalapkám? Ahol sok gondolkodó ember van, ott vitáznak, a nézetek ütköznek, ellentétben a seggnyaló birkáktól hemzsegő fidesszel, ahol mindenki a führere seggét nyalja. Ott mindenki mindenkivel egyetért, csak kapjon pár milliárdot a führertől. Ha kap, tovább nyal zokszó nélkül. De lehet ha nem kap akkor is, mert fideszbirka.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.24. 08:53:31

A fideszben egy ember gondolkodik, ez orbán, aki megszervezi, hogyan nyaljon be neki mindenki. A többieknek felesleges gondolkodni, megteszi helyettük orbánc ezt a nemes cselekedet. Orbánc kitalál valami éktelen baromságot, a fideszbirkák meg követik, mondatait ismétlik, mint a papagály. Az tény hogy buta birkáktól hemzsegő országban ez a modell jobban működik. De csak ideig-óráig.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.05.24. 08:54:14

A ballibák önrombolása pozitívum, ezt azért szögezzük le.

chrisred 2018.05.24. 09:06:59

Mekkora pofátlanság már Fodortól, hogy helyet igényelne a szocialisták EP listáján, miközben a pártja az EP liberális frakciójához tartozik. Pedig azt hittem, Bokrost és Morvait nem lehet felülmúlni ezen a téren.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 09:31:06

Rövid és korrekt helyzetjelentés.

És ami igazán ritkaság az index címlapos blogok között, politikailag elfogulatlan tényeket közöl, csekély kommentárral.

A ballib hírhamiítók tengerében, öröm ilyen tárgyilagos posztot olvasni.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 09:32:22

@GIeccsertetű:

A világon mindenhol jobban működik, ha egy ember irányít, mintha 10, akik 12 fele húzzák szét a csapatot.

röf 2018.05.24. 09:37:56

Liberális párt...?
Lejárt lemez.
Helyedre !

rockjano 2018.05.24. 09:49:01

Nem a baj nem ez hogy ezek balfaszok... azok... persze hogy azok mindig is tudtuk.

A KURVA NAGY BAJ az hogy ezek még mindig sokkal inkább EMBERI LÉNYEK (minden faszságukkal együtt) mint a kurva kormánypárt akármelyik geci tagja... ez a baj.. de rohadt nagy...

2018.05.24. 10:10:10

@Ballib vagyok rettegek: de tényleg. Oroszország, Törökország, Észak-Korea milyen faszán működik...

2018.05.24. 10:11:45

@rockjano: és most nézzük meg kik alakítottak kormányt! Csupa szakmailag kiváló, függetlenül gondolkodó tekintély!

kalandfereg 2018.05.24. 10:15:21

Milyen gusztustalan már a szó is, hogy "ügyvivő".
Hozzátapad az SZDSZ-es, ős-FIDESZ-es csiganyál.

Mindegy, ez most nem tartozott szorosan ide. :)

Nem gondolta egyébként senki komolyan ebben az országban, hogy az ellenzék kormányképes, ők maguk se gondolták komolyan.
Max a kétharmad volt a tét.

@GIeccsertetű:
Nem hiszem, hogy jobban működne, ha egyvalaki irányít, mintha többen. Volt már rá példa, hogy többen, mégse volt széthúzás. Mondjuk Magyarországon nem ez a jellemző, az igaz. Sajnos.

Janka001 2018.05.24. 10:16:13

Jó volt az írás, és a maga módján még vicces is. Tetszett.
Az meg érdekes hogy az index mutatott az írásra. Nem jellemző.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.24. 10:30:07

@kalandfereg: " ... Nem gondolta egyébként senki komolyan ebben az országban, hogy az ellenzék kormányképes, ők maguk se gondolták komolyan. ... "

Amíg nem lesz normális ellenzék csak ezek a tetű, sz@rrágó, megélhetési bagázs, addig a fideszt nem lehet leváltani. Tudja ezt mindenki, a fidesznek ez jó, nem igyekszik ezt az állapotot megszüntetni, sőt, igyekszik a nagyobb tömböket kisebbekre hasítani, hogy még kevesebb esély legyen őket leváltani.
A mostani ellenzéknek is teljesen megfelel, marakodnak egy kicsit a koncon, de jobbára megvannak azok az elérhető állami pénzek, amik fenntartják őket a víz fölött, és prominenseik jól fizetett képviselői, bizottsági és egyéb pozíciókat töltenek be, garantálva az újabb 4 év békés kényelmét, és a velejáró értelmetlen szájtépést.

Ébresztő, még van 3 év és kb 10 hónap arra, hogy egy normális ellenzék kialakuljon.... DE oda hiteles politikusok kellenek, nem rosszemlékű szemkilövetők, nem levitézlett elkúrók és hiteltelen szalonnácik!!!

szekertabor · provo.blog.hu 2018.05.24. 10:30:46

@Ballib vagyok rettegek: "A világon mindenhol jobban működik, ha egy ember irányít, mintha 10, akik 12 fele húzzák szét a csapatot."
@Könnyen elkaptuk, uram!: "de tényleg. Oroszország, Törökország, Észak-Korea milyen faszán működik..."
Oroszország, Törökország messze jobban működik erős vezetővel, mint pl. Szíria, Irak, Afganisztán az amerikai demokráciaexport után. Észak-Koreában diktatúra van, de nem működik jól, ez igaz. Kérdés, hogy mi történne egy liberális demokrácia bevezetésével, bár sokkal rosszabb már bajosan lehetne a helyzetük.
Szingapúr viszont remek példa arra, hogy lehet virágzó egy ország erős egyszemélyi vezetővel. ( Li Kuang-jao megszakítás nélkül volt hatalmon három évtizeden keresztül. Lee pártja gyakorlatilag az egyetlen párt az országban. A kritikusok szerint a PAP mindent meg is tett az esetleges konkurens pártok elnyomására: a lejáratástól, pereskedéstől kezdve a választási rendszer átalakításáig terjedt az eszköztáruk. Ezért aztán Szingapúrt inkább tekintélyelvű államnak tartják, mint demokráciának./hu.wikipedia.org/wiki/Szingap%C3%BAr/). A párhuzam Magyarország jelenlegi államszervezetével egyébként feltűnő.

chrisred 2018.05.24. 10:34:54

Mondjuk a független jelölt mindig is azt jelentette, hogy nem egy párt jelöltjeként indult. Nem tudom, ez hogy viszonyul a világegyetemhez.

2018.05.24. 10:35:03

@GIeccsertetű:
Lófaszt, ezek az úgynevezett ellenzéki politikusok ugyanúgy Orbán csicskái, azon a koncon marakodnak, amit a vezér odadobott nekik. Az egy szem Hadházy Ákos volt tökös az ellenzékből, a többi éppen ugyanolyan hazaáruló, mint a Fideszesek.

chrisred 2018.05.24. 10:37:39

@szekertabor: Szingapúr remek példa arra, hogy lehet egy városállam virágzó a földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően. Még jó, hogy nem a Vatikán lett a példa az egyszemélyi vezetés sikerére. :)

chrisred 2018.05.24. 10:40:01

@diszkriminans: Több tökös személy is volt, aki kivált a Fideszből. Aztán persze rá kellett jönniük, hogy így jól magukra is maradtak, mert másik oldal nem létezik.

Cycmen 2018.05.24. 10:42:30

@GIeccsertetű: "A fideszben egy ember gondolkodik, ez orbán, aki megszervezi, hogyan nyaljon be neki mindenki. "

Így igaz, ballib oldalon viszont mindenki gondolkodik és nem is akárhogy! Aztán a gondolkodók megnyilvánulnak mint te Gleccsertetű fiam és kinyomnak egy rakás szart.

Armatúra 2018.05.24. 10:44:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondjuk arrafelé pindurit kisebb eséllyel cammogtak választásra ellenzékiek -ha egyáltalán volt olyas- ráadásul az itteni "sanyarú média helyzet" némi nagyságrenddel kedvezőbb, mert pár milla honpolgihoz eljutott a kormány minden iszonyatos bűne.Az, hogy nem tudtak egyesülni,... háát . Üdv.

Muad\\\'Dib 2018.05.24. 10:48:52

"Osztán mi a gond faszkalapkám? Ahol sok gondolkodó ember van, ott vitáznak, a nézetek ütköznek..."
ROTFLMAO! Eeegen, itt erről van szó. A bölcs emberek nézeteinek ütköztetéséről. Siralmas ez az ország...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.05.24. 10:55:04

"(Azon most tegyük túl magunkat, hogy Eötvös József erre majdnem szétverte márványszarkofágja tetejét és kikelt a sírjából.)"

ezen röhögök 10 perce, nagyon nagy duma.

putris72 2018.05.24. 10:55:22

@GIeccsertetű: Ja de ehhez képest mindkétszer a balib kormányzás alatt mentünk csődbe!!Gondolom a Bokros csomag,majd az IMF hitel is a rendkívüli teljesítmény megkoronázásra kellett!Aztán meg jöjjön valaki aki takarítsa el a szart,és rakja rendben az országot!

Armatúra 2018.05.24. 10:59:27

Számomra is kissé meglepő, hogy jobber gyanús posztoló befér a független Index-be. Gratula!. Az is érthető, hogy tisztelt ellenzéki kommtársaknak ez a karikatúra jellegű szösszenet az ismert végkifejlet mián heveny indulat keltető. De minden fideszgaládságtól, fidesziszonyattól fideszéletveszélytől függetlenül kissé elgondolkodtató a tisztelt ellenzéki pártok viselkedése. Persze a remélt győzelem elmaradása okozhat válságot náluk. De arra kíváncsi vagyok, hogy pár hónap elteltével, konszolidálónak-e az ellenzéki pártok, mert ez így nem mehet a végtelenségig. Üdv.

kalandfereg 2018.05.24. 11:00:55

@Magánvéleményem:
Jó meglátások, de kellett volna példa a másik variációra is, amikor demokrácia van.
Itt is van példa jól működőre és rosszul működőre is.
Jól működő pl. Németország. Oké, nem tökéletes, de vegyük úgy, hogy a demokrácia ott előreviszi az országot, nem feltartja.
Rosszul működő pedig... például Magyarország, mint ahogy az ellenzék állapota is mutatja, meg a régen elmúlt elmúltnyolcév. Mondjuk Mo-n hagyománya sincs a demokráciának nagyon, szóval nehéz is lett volna.

Aztán meg Oroszország, mint jól működő nemdemokrácia? Az is egy rosszul működő tényleges demokrácia lenne, az igaz, szóval nem véletlen, hogy Putyint kapták... de azért az túlzás, hogy így meg jól működnek. Szerintem az se túl jó, hogy egy ekkora ország, ekkora lehetőségekkel, természeti kincsek, nagyon jó fej emberek, kreatívak, okosak, tehetségesek... és egy ehhez képest törpe méretű gazdasággal rendelkeznek, hála a Putyin-féle módszernek, oligarcha rendszer, stb., ami ugye nem feltétlen a töretlen haladás záloga. Nem itt kéne tartaniuk.
De nincs jó megoldás, ezt belátom. Se az oroszoknak, se a magyaroknak. Nagyon nagy baj.

2018.05.24. 11:24:28

@Armatúra: üdv. Miről beszélsz? Szalmabábok ellen harcolsz. Cáfoltam, hogy az egyszemélyi vezetés jól működne. Erre párhuzamot vonsz a magyar helyzettel...én nem tettem ilyet.

2018.05.24. 11:26:27

@szekertabor: hülyeségeket hordasz össze. A szír, iraki, stb. helyzet nem politikai főleg nem irányítási kérdés.
A török igen.

2018.05.24. 11:28:43

@szekertabor: okosan hivatkoztál. A wiki olyan cikkére, ami még nincs. Gratulálok. Helyed van a ner-ben.

kalandfereg 2018.05.24. 11:47:42

@szekertabor:
Az előző megjegyzésem neked akart válasz lenni, csak vmit rosszul csináltam.
Ez volt az:
polipraktika.blog.hu/2018/05/23/apropo_524/full_commentlist/1#c35262170

DFK 2018.05.24. 11:56:15

A jelenlegi ellenzék teljesen világos, hogy alkalmatlan a kormányzásra.

Armatúra 2018.05.24. 11:59:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: A'szem diszkrepancica van köztünk. Úgy véltem, hogy az egyszemélyi vezetés különböző példáiból kiindulva ítélted meg Orvbánci rencerének működését. Én csak aztatat jeleztem, hogy -bár igen keményen fogja a gyeplőt a vezír - de ez a rendszer, by no means egyszemélyi diktatúró, még haloványan se nem. Az ellenzéknek ebben a választási rendszerben is bőven lett volna esélye váltásra, ha lett volna valós ereje, mind személyi állományát, mind koncepciót tekintve. Ennek az -legyünk elnézőek- über szivárvány konglomerátumnak elért eredménye -a Fidesz minden hibáját, bűnét tekintve is- kész csoda. Ahogy több példa is mutatta ezen a választáson és más választásokon is, az ún. lejtős körzetek nem teszik elérhetetlenné a győzelmet az ellenzék részére.Az más kérdés, hogy a körzetes rendszerben a győztes mindent visz, de erre van példa sok helyen. valószínűleg most is érvényes a mondás: ha nem megy a kupi, nem a szobákat kell kifesteni, átrendezni, hanem a csajokat köll lecserélni. Ez van. Üdv.

Pop40 2018.05.24. 12:25:31

A jelenlegi ellenzék egy nagy kalap szar.

Pont, mint az a segghülye blogger, amelyik nekiáll Hadházyt, MZ-t, vagy Mellárt (!!) fikázni.
Majd ha benned bármikor is lesz annyi ész, vagy tartás összesen, mint egy Mellárnak, Mz-nek, vagy Hadházynak a kisujjában, akkor gyere vissza a baromságaiddal, ostoba blogger.

Armatúra 2018.05.24. 13:01:49

@Pop40: Remélem nem gondolod komolyan az észbeli összehasonlításokat! Mellár esetében az ájkjú becsülhető, a másik kettőnél szimpi és aszimpi kérdése. A blogger stílusa, témáját tekintve persze sérthet, de nem jelez ipeg alacsony ájkjú-t. Hogy mennyivel van egyszáz fölött, ez is kérdéses, de nem érzelem dönti el. Az pedig bloggolóknál és kommtársaknál bevett dolog , hogy lehülyézik a célszemélyeket, azoknak valós szellemi teljesítményétől függetlenül. Ez adja a báját a nóném irkafirkáknak. Bár az kissé unalmas, hogy sokaknál a jelzős osztályozás minden egyéb érvelés helyett működik. Üdv.

dr. mesterséges színezék 2018.05.24. 13:14:59

@putris72: " Ja de ehhez képest mindkétszer a balib kormányzás alatt mentünk csődbe!!"

Meg a lófaszt - mondom úgy, hogy az MSZP-re és SZDSZ-re még véletlenül sem voksoltam soha, viszont arra az MDF-re igen, ami azután paszománysimogatáson kívül szart megtenni azt, amire felesküdött.

2018.05.24. 13:48:05

@chrisred:
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ott van pl. Mellár, baszki, ő keresztény-konzervatív-jobboldali, de tényleg az, érdemes elolvasni miket ír, mit gondol a világról, a gazdaságról. Persze ilyen párt jó ideje nem létezik, viszont bejutott függetlenként. Nyilvan tudom, formaság, de a PM frakcióhoz csatlakozik, gondolom pénzért, mert a PM nagyjaból 180 fokban ellenkezője Mellár nézeteinek, ők nyomták hangosan az alapjövedelmes faszságot, amit Mellár mind jobboldaliként, mind épeszű közgazdászként nyilvánvalóan elutasít. De azért az érdek... Ezután mondjam Mellárra, hogy tökös? És milyen érdekes, az ellenzéki pártok képtelenek voltak az állítólagos elveik miatt nem összefogni formálisan, holott ismerték a kibaszott választási rendszert, aztán miután beülnek a parlamentbe, már szivárvány frakciók is létrejönnek, holott egyedül pénz szempontból számít, mert az hogy többet szólalhatnak fel, több bizottságban lehetnek, az 2/3-os kormánypárttal szemben politikailag értéktelen.

Herczeg Sándor 2018.05.24. 15:21:15

Leginkább Pop40 és Glecccsertetűnek címezve:

Egyszer talán majd eljutunk a közbeszéd azon szintjére is, ahol a másik faszkalapozása és segghülyézése nem lesz divat. Egészen addig viszont ne csodálkozzunk azon, hogy a vélemények ütköztetése helyett a másik személyének szidalmazása esik jól egyeseknek.

El kell keserítsem azokat, akik az utóbbi pártján állnak. Nemigen érdekelnek. A másik személy szidalmazása és a vulgáris hangnem általában azok ismérve, akik nem rendelkeznek olyan érvekkel, melyek meggyőzőek.

Olyanokkal pedig nem vitatkozom. További szép napot!

nts 2018.05.24. 15:23:19

Véletlenül nem nászmenetet kellett volna írni a temetési menet helyett? Tehát: Falus töketlenkedése egy nászmenet az ellenzék tevékenységéhez képest. Vagy valami ilyesmi. A cikkel egyébként nagyjából egyetértek. Azért jó hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki összeálljon egy olyan párttal, amelynek nincs kimutatható támogatottsága. Ez a szövetség megmutatta a szocik komoly döntéshozó potenciálját. És még az Európai Parlamentbe is majdnem bejuttatták Fodor Gabit. Nagy-nagy gratuláció. Remélem ugyanezen logika alapján 4 év múlva összeállnak az addigra már 5 % alatti DK-val, hogy maradék szavazóik segítségével bejuttassák Gyurcsányt a parlamentbe még 2026-ig.

pragmatika2 2018.05.24. 15:49:19

Mondjuk Falus szereplése valahogy jellemzi az egész ballib hozzáállást. Az embernek az az érzése, hogy ezek a balf.szok, valami külhoni tanácsadó (aki valami skandináv
vagy amerikai urbánus überlibsi környezetből jött) instrukcióit követik, de szolgai
és kritikátlan módon, figyelmen kívül hagyva a kelet középeurópai társadalmi kultúrális, és gazdasági környezetet.
Nehéz így az intelligenciát feltételezni bármelyikről is.
Nem kicsit félelmetes belegondolni abba, hogy ezek valamikor is kormányzati pozícióba kerüljenek.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 16:24:10

@diszkriminans:

Szerintem Mellárnak a DK-hoz kéne csatlakozni.

Nosztalgiázhatnának Gyurcsánnyal, mikor az MSZMP KB szólt le a vizsgáira, a jelentgetéseiért cserébe, ahogyan arról beszámolt korábban:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Reepa 2018.05.24. 17:19:57

@GIeccsertetű: “Ahol sok gondolkodó ember van, ott vitáznak, a nézetek ütköznek”...
Én inkább azt mondanám hogy sok kapzsi kis pénzéhes geci érdekei ütköznek… Te sült BALfasz

freelander1 2018.05.24. 18:38:20

A poszt írója csak 2 dologról feledkezett meg: 1. Az ellenzék alul maradt. Ez nyilván hozza magával, hogy jön a pánik, a helyezkedés, gondolkodás, átrendeződés, jó esetben tisztulási folyamat. A bor is elég gusztustalan forrás közben.
2. A fidesz nyert. Nyilván meg vannak elégedve az összecsalt, hazudott eredménnyel. Ha a helyzet fordított lenne, akkor most öröm lenne ránézni a fideszes patkányokra, akik egymásra licitálva hagynák el a süllyedő hajót, meg az országot, mentve a szétlopott vagyont, közben feldobva a másikat, hogy a bőrüket mentsék. Az lett volna ám a zűrzavar, meg pártszakadás! Persze csak miután a Kubatov hordák szétdúlták volna a fidesz ellenes Budapestet. Hiszen még a győzelmükkel együtt is előjöttek a kritikus hangok, akiket aztán persze szépen el is söpörtek. Meg hát emlékezzünk arra, mikor Hmvásárhely után pár napra megbomlott a rend és még B. Zsóti is mindjárt kezdett helyezkedni, "ruhát váltani".
Szóval ami most folyik teljesen természetes. Az lenne a fura, ha nem lenne fejetlenség. Majd elmúlik. Mint ahogy a tolvaj orbán rendszer is elmúlik, ha beüt az újabb válság és kiderül, hogy semmit sem csináltak érdemben a lopáson meg a gazdaság eu pénzekkel életben tartásán kívül.

nick papagiorgo 2018.05.24. 19:54:01

A poszt szépen mutatja, hogy az emberek miért nem szavaztak az ellenzékre.

Nem, nem azért, mert "fideszbirkák" netán "félnek", vagy esetleg "anyagi érdekük fűződik hozzá" (ezt amúgy itt és más blogokon sok értelmes hozzászóló sugallja).

Azért, mert az ellenzékre kb. egy malacot nem lehet rábízni.

Ha ők győznek, még azt is megcsinálnák, hogy eladnák pl. a Dunántúl három megyéjét mondjuk Észak-Koreának (mint külbirtokot), mert annyira kell a pénz az éhes elvtársaknak. Először persze lerabolnák a kasszát, az nyilvánvaló, de utána aztán bármit: "Megépítem a nyolcas metrót! - De Lajoskám csak négynél tartunk. - Nem baj, megéptem a másik négyet is, adjátok csak most oda mind a pénzt, aztán megindítom az építkezéseket".

Korrupció tekintetében a kormánypárt meg az ellenzék között a különbség csak az, hogy utóbbiak még stadionokat SE építenének, illetve nem Mészáros Lőrinc vinné a lóvét, hanem Herr Izé vagy Mösziő Hozé.

Viszont előrelátás tekintetében a Fidesz legalább arra figyel, hogy valamit a népnek is juttasson (mert azért szavaznak rá), az ellenzék még arra se. Ezek mára kb Walking dead-szerű zombivá váltak, annyit tudnak, hogy "hörr-hörr, kell a pénz" mint a zombinak az életerő.....

nick papagiorgo 2018.05.24. 20:00:37

@freelander1:
Tisztulási folyamat, hogyne :)
Tudod, ez az ellenzék már megbukott 2010-ben, 2014-ben meg most is.
Mindannyiszor olyan kemény tisztulási folyamatok indultak be, hogy a Grál-lovagok hozzájuk képest utcai dealerek :)
Úgyhogy be lehet tudni az anarchiát meg káoszt "tisztulási folyamatnak" - csak sokat nem ér, a csodára várni :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.24. 20:10:48

@freelander1:

"tisztulási folyamat. A bor is elég gusztustalan forrás közben."

:D Ez a lőre már 8 éve forr, és csak egyre gusztustalanabb lesz.

"a fideszes patkányokra"

A másik fél ócsárlása nem teszi nyomósabbá az érveidet - már ha egyáltalán vannak.

jajdehülyevagyok 2018.05.24. 20:34:14

... igen, s a Moldova története jut eszembe.... na ezt már nem gondoltam.

morph on deer 2018.05.24. 22:26:54

@nick papagiorgo:
“Azért, mert az ellenzékre kb. egy malacot nem lehet rábízni.”

Na végre, hogy kimondtad!

Fideszes disznópásztort mindenhova, hogy a következő generáció már egészen khcsi kortól képes legyen magába szívni - mondhatni: beszopni - az orbanizmust, az orbanista khm... kulturát.

Remélem, a várban sem állnak meg egy egyszerű lóistállónál, hanem gondolnak a vezéren kívül például hadügyi államtitkárra is, meg Lalára az örökösre, és egy stílusos disznóólat is rittyentenek, kifejezetten korhű - és az alkalomhoz illő - környezet megteremtése érdekében!

Végre valahára!

morph on deer 2018.05.25. 00:42:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“és csak egyre gusztustalanabb lesz.”

Forrás közben az értéktelen szemét kerül a felszínre. Mondhatni kilöki magából a bor a dzsuvát. Nálunk meg (még?) csak a felszínen tartja, ki dudja, meddig.

2018.05.25. 01:01:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
:D Ez a lőre már 8 éve forr, és csak egyre gusztustalanabb lesz. 

"a fideszes patkányokra"

A másik fél ócsárlása nem teszi nyomósabbá az érveidet - már ha egyáltalán vannak."

Furcsa így, egyben olvasni. Ja, hogy magad is minősíted?

2018.05.25. 01:10:45

@Armatúra: nincs semmilyen diszkrét porcica. Igazat adok neked, én csak arra mutattam rá, hogy nem vontam párhuzamot Orbán nagy barátai és a mi kicsinyes kis országunk között. Tehettem volna...most majd kiderül, mennyit érnek a stadionok. A török líra gyengélkedik, a dollár meg nem.
Most kiderül, hogy az államháztartás hiánya mennyit javult...attól félek, nem lehet százalékban visszafizetni a hiteleket.
(gondolok itt arra, hogy a gdp arányos hiány csökkent, miközben a dollárban kifejezett értéke kifejezetten nőtt)

2018.05.25. 01:14:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tudod, lehet magadra vetted, de a fideszes patkányok azok, akik érdem nélkül gazdagodtak, és elsőként hagynák el a hajót, nomeg az országot. Te nem ilyen vagy. Akkor nem rólad szól, minek sértődsz meg?

chrisred 2018.05.25. 11:00:04

@diszkriminans: Szerintem nem pénzért csatlakozott a Párbeszéd frakcióhoz, hanem azért, hogy aktívabban vehessen részt a parlamenti munkában, elérhessen olyan lehetőségeket, amiket a házszabály csak a frakcióknak biztosít. És erre csak ez az egy lehetőség nyílt, különben ez a frakció megszűnt volna, és a Párbeszédesek is átmentek volna függetlenbe - mármint a parlamenti logika szerint.
süti beállítások módosítása