Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Vérbefojtott gondolat

2017. február 25. - Herczeg Sándor

Ma, amikor a kommunizmus áldozataira emlékezünk, élnek köztünk olyanok, akik haszonélvezői, végrehajtói és tettesei voltak egy gyilkos eszmének, s az abból következő embertelen diktatúrának. S habár sokan relativizálják a szocializmus évtizedeit, ki kell végre mondani: Rákosi Mátyás és Kádár János semmiben sem különbözött egymástól. Ostoba és velejéig gonosz csürhéjükkel nem csupán politikai ellenfeleiket akarták kiirtani, de a szabad gondolatokat is megölték. Talán még évtizedekig nem is lesz feltámadás.

Van-e annál nagyobb bűn, mint amikor az ember saját gondolatait fogja béklyóba, s nemhogy cselekedni, hanem elmélkedni sem mer, hiszen olyan rendszerben él, ahol a rettegés jeges karma kaparja véresre az agyát? A kommunizmus és torzszülött utódja, a szocializmus ilyen volt. „Aki nincs velünk, az ellenünk van” rákosista megfogalmazásból császármetszéssel születő „aki nincs ellenünk, az velünk van” kádári elv szinte egy és ugyanaz. A saját magukat tévedhetetlennek tartó és persze bírálhatatlan, Istent játszó, a saját fajtájukat idegen ideológiának alávető és legtöbbször műveletlen szabólegényekkel megverető akarnokok semmi mást nem ítéltek fontosnak, csak saját rémuralmuk fenntartását – bármi áron. Rákosi ugyanúgy kivégeztette politikai ellenfeleit, mint pártbeli elvtársait, melyben Kádár is követte. Utóbbi eközben emberarcúnak igyekezett elfogadtatni egy olyan gondolatpusztító rendszert, melyben az emberek feje felett mindig ott lebegett a vörös pallos. Ami, ha kellett lesújtott úgy is, hogy megvárta, amíg áldozata nagykorú lett és akkor gyilkolta meg – máskor a hóhér mosolygott és kiengedte a delikvenst az NDK-ba hűtőgépért…

tp-komm-ald-eml.jpg

(a kép forrása: tortenelemportal.hu)

De gondolkozni Rákosi és Kádár idejében sem volt szabad. Aki megtette, meghalt, megnyomorodott, üldöztetésben volt része, elvették a családját, földjét, házát, munkahelyét, becsületét... bármit.  Minden eszközzel, kegyetlenül, szánalmat nem ismerve. Éppen csak általános iskolát végzett, írni-olvasni alig tudó pribékek kezébe adtak teljhatalmat, akik ostoba, kisebbrendűségből fakadó gőggel vertek félhülyévé olyanokat, akiknek egyébként a kisujjában több volt, mint nekik. A kommunisták semmivel sem voltak különbek horogkeresztes elődjeiknél, csupán a színük volt más.

Akik pedig nosztalgiával tekintenek vissza Kádár rendszerére, soha ne feledjék: mostani közömbösségünk, a közügyek iránt tanúsított elutasításunk pontosan abból fakad, hogy Kádár és gazember tettestársai jó mélyen elvetették a gondolatgyilkosság magvait, melyek szépen szárba szökkentek azóta. Az akkor megkötött „8 óra munka, 8 óra szórakozás, 8 óra pihenés”-alku egy olyan hamis illúzió volt, ami máig sokak fejében tartja magát és nem veszik észre: a szocializmus gigantikus és otromba épületét sivatagi futóhomokra építették olyanok, akik segédmunkásnak sem voltak alkalmasak.

A tetteseket nem büntettük meg. Kádár talán saját magát kissé igen, hiszen félőrülten, elborult aggyal távozott, egyik áldozatának újratemetését éppen megérve. Biszku Béla a jól megérdemelt akasztófa helyett békés öregkorban halt meg számos gyilkos társával egyetemben, akik magas nyugdíjukat élvezve köpték le a rendszerváltást, melynek legnagyobb bűne a felelősségre vonás elmaradása volt. Ezt pedig nem kellett volna Istenre bízni, de úgy tűnik, hogy a végső ítéletet mindenki felett mégis ő fogja kimondani.

Ezért kell emlékeznünk. Egy egész nemzeten elkövetett gondolatgyilkosság ugyanis soha nem évülhet el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr10012292921

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beszélő idézet Orbán mögött 2017.02.25. 22:49:38

Kedvenc miniszterelnökünk beszédet tartott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. Most hagyjuk is, hogy megint mekkora hülyeségeket mondott, amikor a szovjet és magyar kommunisták bűneire emlékezve is a Nyugatot kezdte el ostorozni, koncentráljunk c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.02.25. 22:17:25

És ezek a mocskok itt élnek közöttünk!
Orbánt a BM hozta létre, a fideszt a nm-esek ügyelték.
Ma pontosan a kádári szemetek élnek megint rajtunk, de ma már a lelkünk mellett minden pénzünkre is igényt tartanak.
1990-ben mégis akasztani kellett volna!

Tristee 2017.02.25. 22:42:44

" élnek köztünk olyanok, akik haszonélvezői, végrehajtói és tettesei voltak egy gyilkos eszmének, s az abból következő embertelen diktatúrának. "

Ez igaz. Több millió biztonságban élő ember is a haszonélvezők között volt.

Jakab.gipsz 2017.02.25. 22:56:21

Kádár és a magyar plebejus baloldal mentségére szólva, lényeges különbség van az idd ki a bilit, vagy a vidd ki a bilit, kifejezéssel megvalósított dogok esetében. Mert Rákosi és bandája aki nincs velük azzal ki itatjuk a bilit amig vagy Kádár és elvtársai aki nincs ellenünk azzal kivitetjük a bilit módszere között.

Mert ugyebár Kádár mint sok más egyszerű ember őszintén elhitte, hogy a kapitalizmus egyetlen lehetséges tudományosan kidolgozott alternatívája, a szocializmus, (arról persze fogalma sem lehetett, hogy színtiszta hazugság, a Kommunista Kiáltvány ). Azzal tökéletesen tisztába volt, hogy a kommunizmus, egy távoli illúzió, előbb a szocializmust kell és annak tárgyi alaki feltételeit megteremteni, azaz teljes-foglalkoztatás, közintézményeket, infrastruktúrát és kultúrát kell megteremteni. Ez utóbbi volt a legnagyobb probléma a szocialista kultúra, elvi nehézségeit, (egy ateista illúziónak, nincs etikája) áthidalni, mert lehetetlen.

Ha pedig egy ifjú filozófusnő több demokráciát sürgetett, mint amennyit a Brezsnyevi politbüró megengedett, kapott egy útlevelet eredj lányunk, hülyítsd az imperialistákat, ez volt Kádár bosszúja, az imperialisták nyakára küldött egy idiótát, segítsen a 68-as forradalmi ifjúságnak lerombolni a francia Glory-t és megerőszakolni Mary-t, ez mára sikerült, ahogyan azt Vörös Rudi a modern liberális demokrata nyíltan és őszintén elmondta.

U.I. Gondolom ennyi elegendő egy kitiltáshoz, persze egy kérdésem lenne, hazudtam e vagy sem, márt csak azért is érdekes e kérdés mert a felsoroltak gondosan dokumentált történelmi események tehát igazak mert megtörténtek. Mint ahogyan az is tetten érhető, hogy tud.szoc.-ból senkit sem buktattak meg, már pedig ez esetben aki filozófia vizsgát csak protekcióval volt képes elvégezni, az hülye maradt filozófiából. Filozófiáról beszélgetni és filozófusként gondolkodni két különböző dolog.

kvadrillio 2017.02.25. 23:00:01

harácsolnak a MAGÁNOSÍTOTT gyógyszertáraink !!!

2017. 2. 24. 15:58|Utolsó módosítás: 2017. 2. 24. 17:18|MTI | Közélet » Jog
Megint bezárattak három gyógyszertárat
Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

CSODÁS RABLÓKAPITALIZMUS.., KIKNEK IS ?????

kvadrillio 2017.02.25. 23:07:02

ma.....eszembe sem jutott a kommunizmus ! :) ez csak kiknek is jut eszébe ma ?...azoknak, akik 27 éve szívják az emberek vérét, energiáját, akik munkanélküliségbe taszították az embereket, akik korruptak, akik lopnak, csalnak még imádkozás közben is !!!, akik pilótajátékokkal, devizahitelekkel veszik el az emberek milliárdjait és taszítják öngyilkosságokba a jelzálogosakat, AKIK MILLIÓKAT KÉNYSZERÍTENEK, KÉNYSZERFÍTETTEK HAZÁJUK ELHAGYÁSÁRA !!! AVAGY AZOK, AKIKET NEMSOKÁRA TELJES VAGYONELKOBZÁSSAL FOGNAK MEGLINCSELNI !!! :)

A KOMMUNIZMUS, AZ ÜGYNÖKLISTÁK, A HOLOKAMUZÁS CSAK AZOKNAK JUT ESZÉBE, AKIK MA RABLÓKAPITALIZMUST JÁCCANAK A NÉP HALÁLÁRA ! ÉSZRE KELLETT VOLNA MÁR RÉGEN VENNIÜK, HOGY EZ MÁR RÉG LEJÁRT LEMEZ ÉS MINDENKÉPPEN MEG LESZNEK LINCSELVE ! :o)))))))))

kvadrillio 2017.02.25. 23:09:00

2017. 2. 24. 15:58|Utolsó módosítás: 2017. 2. 24. 17:18|MTI | Közélet » Jog
Megint bezárattak három gyógyszertárat
Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.
Cikk nyomtatása

A szervezet pénteki közleménye szerint az országos tiszti főgyógyszerész lakossági bejelentés alapján indított helyszíni vizsgálatot a bakonyszombathelyi patikában, aminek tapasztalatairól értesítette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, bejelentést tett az eset kivizsgálása érdekében.

A cikk a hirdetés után folytatódik
A tájékoztatás szerint a bezáratott gyógyszertárak helyett a bakonyszombathelyi, a rédei és ászári lakosok a kisbéri Alma és BENU Ezüstkehely Gyógyszertárak, valamint a súri Mályva Patika Gyógyszertár szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az OGYÉI a héten illegális gyógyszer-kereskedelmi tevékenység miatt két budapesti gyógyszertárat már bezáratott. A gyanú szerint a két magyar gyógyszertár - egymással összejátszva - a svéd feketepiacon értékesített több tízezer doboznyi, elsősorban nyugtató, szorongásgátló hatóanyagú készítményeket.

kvadrillio 2017.02.25. 23:13:21

jahhh...és én is, milliókkal együtt !!!..., éltem még a szocializmusban is ! gyönyörű volt akkor élni ! volt munka, volt boldogság (drogok nélkül is !!!) ÉS VOLT SZABADSÁG, OLYAN IGAZI SZABADSÁG !!!!!

NEM ILYEN NYOMOR, AMIBEN AZ ORSZÁG NÉPESSÉGÉNEK A HÁROMNEGYEDE VEGETÁL MA !

kvadrillio 2017.02.25. 23:18:12

AMILYEN KORRUPT, ROTHADT RENDSZER VAN MA MAGYARORSZÁGON AZ A MAI ROTHADTLELKŰ, KORRUPT, PÉNZÉHES, HARÁCSOLÓ, JELLEMTELEN EMBERKÉKNEK KÖSZÖNHETŐ, AKIK MEGSZEREZTÉK A HATALMAT ! EZEKET AZ EMBERKÉKET SPECIÁLIS POLITIKUSKELTETŐKBEN KÉSZÍTETTÉK ILYEN TORZLELKŰEKKÉ,!!!!! A LESZARMAZOTTAIKRA SEM FOGOK SOHA SAVAZNI !

illaim 2017.02.25. 23:21:02

@Duplaxiii: Az MSZMP elszámoltatására létrehozott történészekből álló bizottság, az MSZMP irattárát leltározva, a Fidesz alapító okiratára lelt! Ez a hír akkor 2-3 napig élt, és utána a süllyesztőbe került! Soha egyetlen párt, vagy prominens nem firtatta, hogy ez hogyan fordulhatott elő. A néhai Hazafias Népfront prominensei Stump István, Mikola a Fideszben. A Pozsgairól meg a Szűrösről már ne is beszéljünk. Az egykori MSZMP hatalom átmentése megtörtént, a két kamu frakció, az MSZP meg a Fidesz évekig éltettél és és azóta is éltetik egymást! Már a régi káderek is előkerültek, lásd a nemrég lemondott, az 56-os emlékév alkalmával kitüntetett III/II tisztet. Ma aki mást merészel gondolni, azt egyszerűen lehazaárulózza a lakájmédia, aki szintén újságíróként a Kádár rendszert, és a szovjet barátságot éltette! Leírtunk egy nagy vargabetűt, és ma ott tartunk, amit álnok módon a kormány elítél, de gyakorlatban ugyan azt teszi mint a gyalázott elődei!
Ez a magyar birkanép meg megint csak tűri!

kvadrillio 2017.02.25. 23:24:52

KÁDÁRT PEDIG AZ EGÉSZ MAGYAR NÉP SZERETTE ! KIVÉVE A ZSIDÓKAT, AKIK NEM TUDTAK ANNYIT LOPNI, CSALNI, HARÁCSOLNI MINT MA, A KORMÁNYHOZ RENDELT 140 TAGÚ TANÁCSADÓ TESTÜLETTEL ÉS EGYÉB TANÁCSADÓKKAL EGYÜTT !!!
AZ ÜGYNÖKÖKET PEDIG FŐLEG A HÖKKKK---KÖSÖKNÉL KELLENE KERESGÉLNI ! :o)))))))))))

FENTI HSZ-EK PEDIG CSÖPÖGŐS SZADESZES HAZUG BAROMSÁGOK CSUPÁN ! :o) EZZEL EZ A MAGYAR NÉP KIRÖHÖG BENNETEKET ! :o)))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2017.02.25. 23:29:10

Visszapillantás a privatizációra | Eszmélet
eszmelet.hu/mocsary_jozsef-visszapillantas-a-privatizaciora/
2001. jan. 1. - A magyar privatizáció története a 80-as évek végének elméleti .... Az 1988. évi XXIV. törvény a külföldiek magyarországi befektetéseit tette ..

.
A privatizáció 20 éve Magyarországor - Magyarország Politikai ...
www.politikaievkonyv.hu/online/mp20/1-16_meszaros.html

A privatizáció a rendszerváltást követően megvalósult legnagyobb átalakítást eredményező folyamatok egyike, mely jelentős mértékben hozzájárult a ...
Magyarország a XX. században / Privatizáció és kárpótlás - MEK
mek.oszk.hu/02100/02185/html/392.html

A privatizáció vagy – ma még nem teljesen elfogadott magyar szóval – a magánosítás viszonylag új szakkifejezés a közgazdaságtanban, így általánosan ...

OLVASNI KELL A TUDÁSHOZ ÉS A POLITIZÁLÁSHOZ !!! :o)))))))))))))

illaim 2017.02.25. 23:40:09

@kvadrillio: Bizony igazad van! De nem csak olvasni, meg tanulni kell, hanem a tanultakra illik emlékezni is! Az Antal kormány időszaka alatt zajlott le a privatizáció
zöme! A felelőse az az egykori MSZMP tag Matolcsy volt, aki ma a devizahitelesek pénzéből stafirozza a népes rokonságát! Mik nem vannak?!

illaim 2017.02.25. 23:54:09

Ha valaki, még a Kádár rendszerben végzett iskolaévei alatt hallott az orosz bolsevik párt megalakulásának körülményeiről, és hajlandó rá emlékezni is, az tudja, hogy ugyan kevesebb, de agresszíven a többségüket hangoztató pártformáció abból kapta a nevét és lettek bolsevikok.
A 2010 kormányváltást követő Fidesz akkori szlogenje Az Új többség volt. Ez oroszul,
новое большинство
Tehát a választások után maga a Fidesz deklarálta saját magát Új bolsevik pártnak! LOL
süti beállítások módosítása