Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Ő akasztotta fel a náci háborús bűnösöket

2016. október 14. - Herczeg Sándor

Hetven esztendővel ezelőtt, 1946. október 16-án végezték ki a nürnbergi per során halálra ítélt vádlottakat, akik a Harmadik Birodalom politikai, katonai és gazdasági vezetői voltak. Tízen álltak a bitófa alá, hiszen Hermann Göring előző éjszaka öngyilkos lett. A hóhérként közreműködő John C. Woods egyetlen percig sem bánta meg, hogy elvállalta a feladatot, de alig öt évvel a tárgyalás után ő is meghalt. Nem is akárhogyan.

Az 1911-ben született Woods 18 évesen csatlakozott az amerikai haditengerészethez, de karrierje korántsem volt sima, hiszen magatartásával sok probléma adódott. Engedély nélküli hiányzás miatt kapott intést, majd 1930-ban pszichiátriai jellegű alkalmatlanságot állapítottak meg nála. Ezt követően a hadsereg kötelékén kívül kellett megélhetést keresnie, ezért építőmunkásként, majd takarmánybolti munkatársként is dolgozott. 1940-ben megnősült, de nem született gyermeke. Három évvel később újra katona lett, s törzsőrmesteri rangot kapott. Bár kétségbe vonták azt, hogy korábban már tapasztalatokat szerzett, mégis megkapta a kivégzőtiszt posztját - noha több esetben nem sikerült tökéletes pontossággal „dolgoznia”, hiszen áldozatai a vártnál percekkel később haltak meg. 1944 és 1946 között például 34 amerikai katonát kísért a bitó alá, közülük 11-nél is gondjai voltak…

john-c-woods_gravestone.jpg

John C. Woods 

(a fotó forrása: ww2gravestone.com)

Mindazonáltal Woods-nak már elég sok ítéletvégrehajtás volt a háta mögött ahhoz, hogy a történelem egyik leghíresebb perét követően őt bízzák meg a legmagasabb rangú nácik másvilágra küldésével. Ennek a feladatnak maradéktalanul eleget is tett. Az akasztások után készült interjúban nem kertelt, véleményét két szóban fogalmazta meg:

Megtenném újra!

ww2gravestone.jpg

Sírköve a Kansas államban található Toronto-ban

(a fotó forrása: ww2gravestone.com)

A főtörzsőrmesteri rangban szolgáló Woods a nürnbergi per után a Marshall-szigeteken állomásozott. Nem tudni, hogy mi lett volna a további sorsa, de az élete során 347 kivégzést végrehajtó katonatiszt csupán 39 évet élt. Egyes források szerint 1950. július 21-én ugyanis Eniwetok városában éppen egy villamosszéket tesztelt, más adatok alapján viszont csak egy rossz világítótestet akart megjavítani, amikor – talán az élet morbid tréfájaként - halálos áramütés érte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr9311807783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nookedli 2016.10.15. 11:28:37

Nyilván azért mondta, hogy "megtenné újra" mert egy csökött agyú, agybeteg zsidó volt ő maga is. Szörnyű, hogy a mai napig megy az agymosás és az emberek képtelenek felfogni, hogy nem irtás volt, hanem a német nép önvédelmi reakciója. Meg kellene vizsgálni az 1920-as évek utáni Németország erkölcsi és anyagi hanyatlását és hogy ezekből kik húztak hasznot? Kik pénzelték Hitlert? Mindennek oka volt, nem egy értelmetlen népirtás volt, hanem egy, a német nemzet újraélesztési próbálkozása volt. Az is kérdéses, hogy nem volt e már eleve úgy megírva a forgatókönyv, hogy azok a zsidó cionista tőkések szándékosan pénzelték és hagyták meghalni azt a sok ártatlan zsidót? Akkor ki is a felelős? Szerintem a most izraelben és new yorkban élő tőkés cionista zsidók, akik a médián keresztül manipulálják a manipulálhatóakat.,a felelősek mindenért. Őket mikor akasztják fel?

ehhh 2016.10.15. 11:40:03

jah, az egész második világháború csak egy őzgidasimogató volt. Nem is halt meg senki, ezen tíz szerencsétlen félreértett zsenin kívül.

dunántúli gyerek 2016.10.15. 11:54:27

Valóban, a zsidók erőlködése 1945től mostanáig, hogy a nácikra kenjék az ő 60 éve folytatott folyamatos népirtásukat, kissé uncsi és átlátszó.

bonfred 2016.10.15. 11:54:40

Azt eddig is tudtam, hogy mindenki zsidó, de hogy még a hóhér is az legyen? Jó a cucc nokedli? Ki a dílered? Az ápolók tudják már hogy eljöttél?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.10.15. 12:37:18

@bonfred: +1! Nelem is tele van a tököm ezekkel a nácimosdató, mindenért a zsidókat kárhoztató elcseszett életű barmokkal. Ezeknek az a bajuk, hogy ők sikertelenek maradtak egész életükben, és ezt most jól rá tudják kenni a zsidókra meg a bűnös háttérhatalomra.
De azt, hogy ki vagy mi a bűnös és titkos háttérhatalom azt nem tudnák megmondani.

gabborka 2016.10.15. 12:48:48

Önvédelemből szuronyra húzni gyerekeket, asszonyokat, persze. Természetes reakció, az ilyen hozzád hasonlók ma is megtennék, nookedli és tsai

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.15. 13:29:44

A nürnbergi elítéltek kivégzése során is több hibát követett el. Már eleve ott hibázott, hogy nem a long drop módszert alkalmazta.

Az egy dolog, hogy az elítéltek többsége - nem mindegyik - alaposan rászolgált a halálos ítéletre, annak ellenére, hogy a nürnbergi per a jog sárba tiprása volt. De az ítélet kötél általi halál volt, nem kínszenvedés.

Woodsnak kb. 59 évvel korábban, a születésekor kellett volna meghalnia, akkor sok-sok elítéltnek nem okozott volna fölösleges szenvedést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.15. 13:31:00

Nektek nem tűnt fel, mennyire hasonlít a hurkot kezében tartó képen Robin Williamsre?

prolee 2016.10.15. 13:35:06

@nookedli: Kezeltetni kellene, hogy ne viszkessen.....

prolee 2016.10.15. 13:43:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem is feltűnt, de az az igazság, hogy ez a számos amerikai "típuspofa" egyike.
Nem tudom, miért alakul ez így, de pl. én a lengyeleket is mindig meg tudom különböztetni az egyéb szlávoktól az arcuk alapján.
Német, osztrák, francia, olasz, orosz, tót típusarc is van, de ezek lényegében nemzetállamok.
Azt nem tudom, hogy a vegyesvágott amerikában hogyan alakultak ki a típusarcok ilyen rövid idő alatt. (Én több amerkai színészt keverek a hasonlóságuk matt.)

prolee 2016.10.15. 14:00:31

@dunántúli gyerek: Lassan már nem lesz uncsi, mert ahogy így elnézem, a világnak elege lett a holokauszttéma túltolásából és kezdi ejteni a zsidókat és Izraelt.

A globáltőke - ami a közhiedelemmel ellentétben NEM zsidó - egyértelműen a muszlimok felé fordult. Ők sokkal többen vannak és nagyobb piacot jelentenek, azaz több profitot biztosítanak. (Sarkítva a dolgot, sokkal több burkinit lehet eladni, mint kipát.) Kellően sok pénz birtokában pedig a muszlimokkal való együttélés nem probléma, meg egyébként sem érdekel senkit, hogy milyen lesz a világ ötven, vagy száz év múlva, ha a cégek ÉVES mérleget és adóbevallást készítenek, a GDP is ÉVES adat, a politikusok pedig jellemzően NÉGYÉVES ciklusokban gondolkodnak.

dunántúli gyerek 2016.10.15. 14:37:15

@prolee: Az amerikai jegybank ellenben nem muszlim, hanem zsidó. És mindig is zsidó volt. Az IMF sem muszlim, hanem zsidó, ahogy a Világbank is. Úgyhogy hagyjuk a faszságokat.

exterminador 2016.10.15. 14:48:31

@dunántúli gyerek: szerintem te is zsidó vagy. Ne terelj!

TGeri 2016.10.15. 15:16:59

Itt meg mi folyik? A náci propagandát benyeltétek, mint kacsa @ nookedlit

Pilotax 2016.10.15. 15:24:35

"A főtörzsőrmesteri rangban szolgáló Woods..... 347 kivégzést végrehajtó katonatiszt csupán 39 évet élt. "

Amikor Nürnbergben "dolgozott" törzsőrmester volt, amikor meghalt főtörzsőrmester. Tisztelettel tájékoztatom a Tisztelt blogírót, hogy e két rendfokozat a világ minden fegyveres erejénél altiszti rendfokozat - és NEM tiszti - , az USA-ban meg kimondottan a legénységi állomány elérhető rendfokozati kategóriájába tartozik. A tiszti rendfokozat ott kezdődik, hogy alhadnagy (vagy zászlós), kisebb nagyobb eltérésekkel nemzetenként.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: 1950-1911=39 NEM 59

2016.10.15. 15:41:08

A szövetséges vezetésből is kötelet érdemeltek volna sokan. Meg a japán császári családot is felköthették volna. De a nürnberi per az egy kirakatper volt, jogi alapjai se voltak, egyszerű bosszúállás volt.

komisz_kölök 2016.10.15. 16:06:24

@nookedli: hülyegyerek, az önvedelem resze volt London szetbombazasa, fel Europa elfoglalasa, meg a nemet közkatonak felaldozasa is a megaloman tervek oltaran? Senkit nem zavart volna, ha kicsit kitoljak a nemet hatarokat, de a te artatlan haverjaidnak mindenkepen szet kelett kurnia Europat.

komisz_kölök 2016.10.15. 16:11:09

@karandash: a törtenelemben mindig is kinyirtak az elbukott vezetöket. Hol lattal legyözött es eletbenhagyott hadvezert az okorban vagy a közepkorban. Ha az uraknak volt mersze halalba küldeni egy csomo nemet katonat, a minimum, hogy ök ne kenyelmes börtönben eljek le a maradek husz, harminc evüket. Rendes idökben öngyilkosok lettek volna reg a per elött.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.15. 16:34:04

@prolee:

Nevetni fogsz. Most néztem - szenvedtem - végig a Függetlenség napja második részét, és az idős Bill Pullman a vége felé, a harci repülőgépen ugyanez a típusarc:

p1.picsto.re/o51Zg.JPG

"meg egyébként sem érdekel senkit, hogy milyen lesz a világ ötven, vagy száz év múlva, ha a cégek ÉVES mérleget és adóbevallást készítenek, a GDP is ÉVES adat, a politikusok pedig jellemzően NÉGYÉVES ciklusokban gondolkodnak."

Sajnos nagyon igazad van.

Mérnork 2016.10.15. 17:02:57

"Most néztem - szenvedtem - végig a Függetlenség napja második részét,"
Te igazi mazopista lehetsz...;-)
Még nem láttam (valszeg nem is fogom, sajnálom rá a sávszélt is a torrenten), de nyugtass meg, hogy ebben is a tökös feka srác, meg a kicsit esetlen, de amúgy űber okos zsidó gyerek menti meg a világot..;-))))

von Putri 2016.10.15. 17:15:37

A mostani háborús uszítókat, sokezer ember haláláért felelős felforgatókat, terrorista szervezetek támogatóit mikor fogják felhúzni? Nem is kell értük messze menni, ott vannak háznál Amerikában

Parajpuding 2016.10.15. 17:29:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :DDDD Mérvadó a véleményed :DDDD Te még ahhoz is buta vagy, hogy kivonj 50-ből 11-et és rájöjj, hogy 39 évesen halt meg. Sőt ez még a cikkben is szerepel. Nem sikerült átrágnod magad az elemi iskola első osztályain se? Közben meg ott nyomod az agyhalott süket dumád. De ne keseredj el, van itt rajtad kívül még hozzád hasonló szellemi szinten vegetáló kommentelő.

robogó 2016.10.15. 18:09:42

A kommenteket olvasva az én véleményem az,hogy az erőssebb kutya baszik ergo a nácik vesztettek.

Én már csak Hitler beszédeket hallgatok 2016.10.15. 18:31:58

A zsidok csak azt kaptak ami megerdemeltek.

Awkward Avoidance Viking 2016.10.15. 18:37:17

"A szerző Herczeg Sándor politológus, újságíró."

Csak a toldalékolás és az átgondolt fogalmazás nem megy... Két példa:
1. Woods-nak -- hogy miért, az rejtély
2. Sírköve a Kansas államban található Toronto-ban -- ez még nagyobb szamárság

Mindegy...

lezlidzsi84 2016.10.15. 18:56:01

@Awkward Avoidance Viking: Mi a baromság abban, hogy a Kansas állambeli Torontoban van a sírja?
en.wikipedia.org/wiki/Toronto,_Kansas

lezlidzsi84 2016.10.15. 18:58:09

@Awkward Avoidance Viking: Ja, hogy a toldalékolás? :) Az tényleg baromság :)

Vlad Tepes a jófiú 2016.10.15. 19:06:17

@nookedli: Megvolt a napi zsidózásod, talán az erekciód is megvan, rohanj és elégítsd ki a kecskédet! Csak nehogy összekevered valamivel. Anyád a múltkor is panaszkodott...

midnight coder 2016.10.15. 19:08:29

@robogó: Ez így van, és mondjuk a vezéreik pont azt kapták, amit megérdemeltek. Ezzel szerintem nincs is probléma. A gond inkább ott kezdődik, hogy az egészet megpróbálták valamiképpen az egyetemes Emberiség elleni bűnök elleni jogos igazságszolgáltatásnak beállítani. Ez pedig azért gond, mert ha valóban az lett volna, akkor a nácik mellett ott kellett volna lógnia egy rakás szövetséges vezetőnek is, elvégre követtek el ott ők is legalább akkora disznóságokat civilek ellen mint a nácik. Hiroshima, Nagasaki, Tokyo, Drezda... Mivel azonban ez nem történt meg, így ez csak egy álszent színjáték volt.

Vlad Tepes a jófiú 2016.10.15. 19:08:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Talán azért, hogy szenvedjenek egy keveset? Hitler is rövid kötélre akasztatta fel azt a több tucat katonát stb, akik részt vettek a von Stauffenberg -féle összeesküvésben.

Vlad Tepes a jófiú 2016.10.15. 19:10:30

@von Putri: Vagy éppen Oroszországban. Ugye? Cui prodest? Minden út Moszkvába vezet.

tomfree 2016.10.15. 19:18:14

@nookedli: "a német nép önvédelmi reakciója" - nyilván a lengyelek rohanták le a Német Birodalmat. Fogalmad sincs mi lett volna a magyarokkal ha hitler nyert volna. Mindig is lenézett minket, kihasznált minket is és ha nyer utána eltiport volna minket. Mit lehet rajtuk szeretni?

conchita wurst 2016.10.15. 19:43:17

@tomfree: ne legyél már dilettáns

a lengyeleket(és ne csak őket) az oroszok és a németek együtt osztották fel maguk között, amiről minden európai nagyhatalom előre tudott

en.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop_Pact

a kádárista történelemhamisítás szerette ezt csak Hitlerre kenni, naná, Sztálinnak jobb volt mifelénk a sajtója

HabonyArpad 2016.10.15. 20:23:19

@conchita wurst: Ja mint ahogy kelet kozep europa sorsarol is mar 1942-ben megegyeztek az amerikaiak es az oroszok. A haboru mar csak szinjatek volt reszukrol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.15. 21:26:51

@Parajpuding:

Őrülök, hogy neked még megy az első általános számtan. Büszke lehetsz magadra.

midnight coder 2016.10.15. 21:54:44

@csentecsa: De végül mégis ők nyertek. Vagyis a cionisták. Megszűnt a zsidók többi európai népbe beolvadásának és így eltűnésének veszélye, létrejött Izrael, újraalkották a héber nyelvet, és a németeken keresztül pórázon tartják egész Európát.

s 2016.10.16. 00:59:07

@midnight coder: Rendes bíróság sztálin aput is felkötötte volna, csak ehhez túl sok orosz katona kolbászolt ott állig fegyverben. Mert ő is kinyírta a lakossága nagy részét a háború alatt, előtt és utána.

átlátó 2016.10.16. 01:36:46

...spongyát rá, ne keseregjünk a múlton.
Beszéljünk az aktuális stiklikről...itt vannak mindjárt a bulik bárói...khm.

2016.10.16. 01:56:30

@Pilotax: "az USA-ban meg kimondottan a legénységi állomány elérhető rendfokozati kategóriájába tartozik"

Az altiszti rang nemcsak ott, hanem hazánkban is elérhető a sorkatona számára. (már amíg még volt sorkötelezettség). Apám idejében, a tisztesek őrmesterként szereltek le. Amikor én voltam katona, márcsak szakaszvezető volt a csúcs, amit sorállomány elérhetett, viszont ha a leszerelt szakaszvezetőt mozgósítják / tartalékos továbbképzésre visszahívják, elvileg automatikusan jár az őrmesteri rang.

2016.10.16. 02:06:25

@komisz_kölök: "a te artatlan haverjaidnak mindenkepen szet kelett kurnia Europat."

Nyert a kontinens egy kis egérutat. Most kezdődött az igazi szétkúrás.

midnight coder 2016.10.16. 06:05:03

@csentecsa: "Mégha így is lenne, gondolod, hogy ezért feláldoztak volna 6 millió embert?"

Én biztosan nem áldoztam volna fel. De én Pl. az unokatestvéremet sem akarnám megölni csak azért mert más vallású emberhez ment férjhez. Ugyanakkor vannak akik simán megteszik ezt. Nem vagyunk egyformák.

midnight coder 2016.10.16. 06:08:17

@Jankove: A szétkúrás pont az "egérút"-ra adott téves és túlzó reakció. Az tény, hogy az EU "picit" alaposan túltolta ezt a tolerancia dolgot, ami elég jó eséllyel a pusztulását fogja okozni.

takineni 2016.10.16. 08:07:03

Zsidó nem zsidó, tök mindegy abból a szempontból, hogy emberek millióinak kellett meghalni egy futóbolond vezette nemzet miatt. Szal lógjanak a nácik, csak mert megdolgoztak érte. Kard által vész el aki kardot ragad, ez így van jól.

midnight coder 2016.10.16. 08:54:25

@takineni: Ezzel a részével nincs is semmi baj. A gond az, hogy mások, akik legalább olyan sárosak voltak nem lógtak velük együtt, miközben ezt az egészet úgy hirdették meg, hogy Nagy Igazságszolgáltatás az Emberiség ellen elkövetett bűnök miatt. Ugyanakkor kizárólag a vesztes fél által elkövetett disznóságokat büntették.

prolee 2016.10.16. 09:17:01

@dunántúli gyerek: Igazad van. Tényleg hagyjuk! :)

prolee 2016.10.16. 09:22:41

@Én már csak Hitler beszédeket hallgatok: Bizony. Pl. az anyám kilencéves volt, amikor a szintén kilencéves barátnőjét elvitték Auswitzba (bár odáig nem ért el).
Nyilván megérdemelte, mert elég szófogadatlan gyerek volt.

tomfree 2016.10.16. 09:23:12

@conchita wurst: ne legyél már képmutató. A srác a "német nép önvédelmi reakciójáról" írt ami egy baromság, egy náci mítosz volt. Ehhez az agresszióhoz a szovjetek csatlakoztak, ami nem teszi kisebbé a nácik háborús bűneit.

prolee 2016.10.16. 09:27:31

@midnight coder: Igen. A gond ott van, hogy a történelmet a győztesek írják. És ott, hogy ma tömeggyilkos hatalmak osztják az észt pl. demokráciából.

prolee 2016.10.16. 09:31:36

@midnight coder: A diaszpóra erősítette, nem pedig gyengítette a népet. Nem jelentett veszélyt.

Pilotax 2016.10.16. 10:06:32

@Jankove:
Ma már nem egyértelműek teljesen ezek a fogalmak - legalább is a köznyelvben - mint sorállományú, altiszt, tiszthelyettes, ezért is fogalmaztam úgy, hogy legénységi állományú, meg altiszt stb., Sorkatona az akit törvényi alapon állampolgári kötelezettségre alapozva vonultatnak be szolgálatra, kötelező jelleggel, legénységi állománycsoportba. A szerződéses, önkéntes alapú hadseregnél pedig a legénységi jelző, rendfokozati állománycsoportot jelez, nincs olyan jogi tartalma amint a sorkatona kifejezésnek. Persze van átfedés a két fogalomcsoport között a köznyelvben.
Amikor (több mint 40 éve) sorállományú voltam, olyan nagy volt a tiszthelyettesi hiány (akkor tiszthelyettesnek nevezték a ma altiszti rangban szolgálókat), hogy különösen az első lépcsős alaklatoknál (Lenti, Nagyatád, Zalaegerszeg, Szombathely stb.) mindennapos volt, hogy a jobb képességűeket tiszthelyettessé (őrmester, törzsőrmester, főtörzsőrmester) léptették elő. Máshol nem nagyon élt ez a gyakorlat, sőt kerülték ezt a lehetőséget. Pl. Szolnokon (mélységiek) még leszereléskor sem léptettek elő szinte senkit (néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve). Engem is szkv. rendfokozatban hívtak be tartalékos tiszti iskolába.
Nagyon sokszor hívtak be tartalékos szolgálatra (közel 1000 nap szolgálattal kaptam obsitot) de nem emlékszem rá, hogy a szakaszvezetők automatikusan kapták volna az őrmesteri rendfokozatot.A tartalékos szolgálat befejeztekor leszereléskor viszont valóban nem volt ritka az előléptetésük, én is jó néhány előléptetési javaslatot írtam alá mint arra jogosított tiszt.

dunántúli gyerek 2016.10.16. 10:11:25

@tomfree: dehogy volt mítosz.

Széchenyi (a legnagyobb magyar) pont ugyanezt mondta a magyar országgyülésben. Ne fogadd be a zsidót!

Ha hallgattak volna rá, nem lett volna holokauszt, SZDSZ meg egy csomó gusztustalanság, és mindenki jobban jár.

Oder?

Karipapa01 2016.10.16. 11:03:47

@HabonyArpad: "Ja mint ahogy kelet kozep europa sorsarol is mar 1942-ben megegyeztek az amerikaiak es az oroszok. A haboru mar csak szinjatek volt reszukrol."

Ekkora butaságot leírni! Miféle színjáték? És Hitler mit szólt a színjátékhoz? Megtapsolta? '42 és '45 között volt a legtöbb áldozata a világháborúnak.

Nagyorrú Barbi 2016.10.16. 11:48:34

Rá lehetett volna bízni a komcsi bűnösök akasztását is. Ja, hogy azokat még bíróság elé sem állították? Hát hát...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.16. 15:47:49

@csentecsa:

"Mégha így is lenne, gondolod, hogy ezért feláldoztak volna 6 millió embert?"

Simán, főleg azért, mert előre azért nem lehetett tudni, hogy ilyen mértékű lesz az irtás. Sőt ugye utólag is vannak erős kételyek, még izraeli kutatók körében is.

Persze ez NEM az én véleményem, én szigorúan a hivatalos 6 milliós számot vallom, mert törvénytisztelő állampolgárként nem akarom elkövetni a holokauszttagadás bűncselekményét. Csak elrettentésül írom, hogy még egyes izraeli kutatók is börtönbe kerülhetnének a holokauszt jelentőségének kisebbítése bűncselekménye miatt.

tomfree 2016.10.18. 08:51:58

@dunántúli gyerek: Forrást kérek erről a Széchenyi mondásról, addig nem adok hitelt neki.
süti beállítások módosítása