Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Ezeket az embereket tényleg kötelezi a nevük

2016. szeptember 07. - Herczeg Sándor

Az már nem mai hír, hogy a kormány létrehozza a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Az viszont talán sokaknak fel sem tűnt, hogy az új szervezet élére milyen tökéletes nevű úriembert sikerült állítani, hiszen a vezető TÖRÖK Tamás lesz. A kétségtelenül szakértőnek számító diplomata évtizedek óta ezen a területen tevékenykedik, csupán a vezetéknevéből adódó asszociáció sejtet sokat. De nincs egyedül. A következő listába olyanok kerültek, akik vagy elkötelezettnek tűnnek választott hivatásukhoz, netán nevük érdekes képzelettársításokra adhat okot. 

A témával a Napidumák blog már egy remek írásban foglalkozott februárban, ezt bővítettük egy-két hiánypótló adalékkal. Török Tamáshoz hasonlóan szintén kormánytag volt az a szakember, aki 1992 és 2002 között a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium egy fontos posztján állt egy nevéhez rendkívül hű pozícióban. A széles spektrumot felügyelő tárcánál a vízügyért ugyanis nem más felelt, mint Hajós Béla, akit egyébként többször elismertek munkásságáért, 2009-ben például megkapta a Törökbálintért emlékplakettet is.

hajos_bela.jpg

(a fotó forrása: nava.hu)

Nevéhez szorosan köthető funkciót vállalt Juhász Pál is, aki a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség tenyésztési alelnöke. Szintén a mezőgazdasághoz köthető területen tevékenykedett hosszú ideig az a Fáczányi Ödön, aki az Országos Magyar Vadászkamara Kulturális Bizottságát vezette, de nem tagadta meg vezetéknevét a BRFK Dunai Folyamrendészetének korábbi irányítója Vízvári György sem. Azt viszont biztosan kitalálják, hogy az egyébként rendőr alezredes és főtanácsos édesapja melyik sportágban lett olimpiai bajnok.

Igen, idősebb Vízvári György vízilabdázó volt, 1952-ben pedig aranyérmes Helsinkiben.

portoro.jpg

(a fotó forrása: napifail.hu)

Akire leginkább ráhúzhattuk azt, hogy nevének és hivatásának szimbiózisa harmonikus, az nem más, mint a Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály egykori vezetője, akit Portörő Péternek hívnak. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológia Karának intézettitkárság-vezetője. A Napidumák további gyűjtése szerint:

A Hajlék a Hajléktalan Honfitársainkért Országos Egyesület elnökségi tagja egy Síró Benő nevű férfi. A Honvédelmi Minisztérium sajtófőnökének nevét Lázár Ervin és Csukás István közös munkával sem tudta volna találóbbra alkotni: Igazság Arnold. A sajtó kedvence a fokozhatatlanul vagány nevű taxisvezér, Metál Zoltán, a Metró nevű újság vezérigazgatója pedig a minden korábbi munkakörében is magas tisztséget betöltő Hivatal Péter. Van egy szocialista politikus Budapest 13. kerületében, akit Hiszékeny Dezsőnek hívnak, és bizony volt egy orvos, akinek Doktor Sándor állt a névtábláján. Ezek után magától értetődő, hogy aki Ősi Attila, az nem lehet más, mint őslénykutató. Koczka Zoltán pedig a Cukor Terméktanács titkára. Ki más lehetne?

Sokan kérdezhetik. hogy vajon Kő Pál szobrászművész miért nem szerepel a listában. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kitűnő Kossuth-díjas alkotó első hallásra egyértelműen passzol ide, csakhogy őt eredetileg Pataki Lajosnak, majd Maczky Levente Lajosnak hívták, így a többiekre nézve igazságtalan lenne a beválogatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr6411686799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása