Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Ezt négy éve mondta a magyar Voldemort

2016. augusztus 18. - Herczeg Sándor

Mengyi Roland fideszes képviselő esetében új értelmet nyert az eddig nem ismert alkotmányos költség fogalma, ami ezek szerint 5 millió forint. A Legfőbb Ügyészség ki is kérte a honatya mentelmi jogát, melyet várhatóan meg is kap. A 2010 óta a parlament padjait koptató Mengyi egyébként saját csapdájába eshet bele, főleg akkor, ha komolyan vesszük, amit bő négy esztendeje egy vitában mondott az Országgyűlésben.

Még szerencse, hogy a magyar parlament internetes oldala tárolja az egyes hozzászólásokat, máskülönben ez a gyöngyszem a feledés homályába merülne. 2012-ben a Büntető Törvénykönyvről vitáztak a ház falain belül, Mengyi pedig erős késztetést érzett véleményének interpretálására.

Nem is akárhogyan.

mengyi.jpg

Mengyi Roland

(a kép forrása: Index/Vajda János MTI/

A jegyzőkönyv szerint nem abban volt érdekelt, hogy a bűnelkövetők enyhébb elbírálásban részesüljenek. Sőt. 2012. május 30-án ugyanis ezeket a gondolatokat fogalmazta meg a témában:

A vagyon elleni bűncselekmények azok, amelyekkel az emberek a legnagyobb számban találkoznak, és amelyek a legnagyobb mértékben rontják az emberek biztonságérzetét. Amint már hangsúlyoztam, visszatartó erővel bír az új büntető törvénykönyv büntetési tételekre vonatkozó egyes rendelkezéseinek szigorítása.

Tisztelt Képviselőtársaim! Nem büntető anyagi jogi kérdés, de rendkívül fontosnak ítélem itt elmondani: az emberek biztonságérzetével és a jogba vetett hitével szorosan összefügg, hogy mihamarabb meg kell teremteni a jogszabályi lehetőségét annak, hogy a bíróságok a büntetéseket ne a kiszabható büntetési tételek alsó határához közelítve állapítsák meg, természetesen a bírói függetlenség maradéktalan megőrzése mellett. Szintén a közrendbe vetett hitet erősítené, ha a jogszabályi környezet olyan módon változna, hogy azonnali elzárást írna elő a tetten ért elkövetővel szemben, aminek indokaként a kiszabható magas büntetési tétel miatti szökés vagy elrejtőzés veszélye szolgálhatna.

Az más kérdés, hogy a hírek szerint Mengyit nem sikerült tetten érni. Ha bebizonyosodik ellene a vád, akkor esetleg vigasztalódhat azzal, hogy 2012-es politikai hitvallását az élet a gyakorlatba is átülteti. Mengyi nem látnok, máskülönben bizonyára nem ásott volna már évekkel ezelőtt olyan vermet, amibe lehet, hogy most éppen ő fog beleesni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr3010425894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.19. 11:54:28

Remélem a Mengyi féle tolvajok elnyerik méltó büntetésük.

Bár vannak kétségeim azok után, hogy az MSZP-s titkosszolgálat vezetője, büntetlenül hivatali idejében szabadlábon levő maffiózókkal diskurált arról 2009-ben, hogy nem beszélnek az MSZP-nek hordott pénzekről, viszont ellenzékieket (Fideszeseket) kompromittál majd.

pestisracok.hu/a-laborc-portik-talalkozo-jegyzokonyve-a-ps-en/

Tisztességes Természettudomány 2016.08.19. 13:34:58

Kikérte a mentelmi jogát, amit meg is kap????
:)))

Szólj, ha megkapta!

Lucifer Morningstar 2016.08.19. 13:35:23

Mindenki fideSS droidnak születik.
Aztán akinek nem felel meg ez a szint, az elvégzi a középiskolát, egyetemet, és nevetve gondol vissza arra, hogy egykor milyen egyszerű volt...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.19. 13:49:24

@Ballib cenzúrázók réme 16: Vigyázz, mit kívánsz! A bronzbőrű szerelmed is lehet, hogy sorra kerül, ha teljesül a kívánságod...

Visceroid 2016.08.19. 15:02:10

@Lucifer Morningstar: Végezhetsz te akármilyen iskolát, ha a társadalom kétharmada megmarad a fideszes szinten.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.19. 16:21:51

@Lucifer Morningstar: @Visceroid:

Tekintve hogy éppen az MSZP az idősek, és a képzetlenek pártja, meglehetősen értelmetlen a felvetés.

Measurer 2016.08.19. 16:52:44

"mihamarabb meg kell teremteni a jogszabályi lehetőségét annak, hogy a bíróságok a büntetéseket ne a kiszabható büntetési tételek alsó határához közelítve állapítsák meg, természetesen a bírói függetlenség maradéktalan megőrzése mellett."

Mi ez, ha nem a bírói függetlenségbe való - e kurzust illetően megszokottnak tekinthető - a mérlegelés lehetőségét korlátozó durva beavatkozás???

Legyünk nagyvonalúak, mindenképpen enyhítő körülményként kell majd értékelni a honatya esetében a törvények meghozatalában és alkalmazásában (betartásában) való, - részben tudatlanságból eredő, részben rákényszerített - járatlanságot.

Visceroid 2016.08.19. 18:10:05

@Ballib cenzúrázók réme 16: "Tekintve hogy éppen az MSZP az idősek, és a képzetlenek pártja, meglehetősen értelmetlen a felvetés. "

Ha így lenne, akkor hatalmon lennének. Ez az ország már lassan csak idősekből és képzetlenekből áll.

Lucifer Morningstar 2016.08.19. 18:35:59

@Visceroid:

Téged zavar ha valaki butább? engem nem. Ő baja.
Hellyel-közzel jól élek, a fideSSdroidok meg egyék meg amit főztek.

Lucifer Morningstar 2016.08.19. 18:39:50

@Ballib cenzúrázók réme 16:

Fura, hogy aranykoszorús fideszaktivista létedre még nem voltál fidesz rendezvényen. 80 és a halál között van a rajongók többsége.

Amúgy ha igazad lenne akkor viktorék nem nyalnának ezerrel a nyugdíjasoknak és a cigányoknak.

Kedvenc díszcigányotokat már lecsukták a másfél milliárdos sikításért? Vagy vitya be van tojva, hogy fajtársai büntetésül nem rá szavaznak? Mert akkor bukta van, még egy akkora létszámú csoportot nem talál akiket két kiló krumplival és egy zacskó száraztésztával meg lehet vásárolni.

Lucifer Morningstar 2016.08.19. 18:42:25

Amúgy mi van Voldemort Nagyúr APEH figyelőivel?
Emlékeim szerint a mentelmi jog tettenérésre nem vonatkozik, tehát az APEH vezér aki kiadta a parancsot a fideSS díszmaffiózó békén hagyására minimum hivatali visszaélést követett el, akik meg figyelték és mégsem léptek közbe a bűntett elkövetésekor minimum bűntársak.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.19. 22:43:24

@Ballib cenzúrázók réme 16: "Remélem a Mengyi féle tolvajok elnyerik méltó büntetésük."

Akkor kinek a faszát fogod szopni, ha az összes fideszest bedutyizzák???

Visceroid 2016.08.20. 19:29:57

@Lucifer Morningstar: "Hellyel-közzel jól élek, a fideSSdroidok meg egyék meg amit főztek. "

Nem is tudom erre mit írjak. Ez a leghülyébb hozzáállás, amit ma magyar állampolgár tehet a rendszerrel szemben. Jó, igen most jól élsz. És mi lesz holnap? És azután? Azt hiszed, hogy Orbán a te pénzedre nem ácsingózik? Éppen leírtad, hogy jól élsz (ha hellyel-közzel is). Az már elég indok nekik, hogy rád nézzenek, hogy mégis miből élsz ilyen jól? Ha nem vagy óvatos, előbb-utóbb sorra kerülsz!
süti beállítások módosítása