Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Tényleg csak a britek felelősek?

2016. június 24. - Herczeg Sándor

Mielőtt a világ nagyobbik része megkezdené a világháború, a gazdasági összeomlás és a káosz vizionálását, egy dolgot érdemes leszögezni. Az angolok nem angolosan távoznak. Az Európai Unió jelenlegi vezetőit sokkal nagyobb felelősség terheli a történtekért. A szigetország lakói ugyanis EBBŐL az Unióból léptek ki és NEM az eszméből.

A brit kilépés hírére természetesen mindenki pánikrohamot kapott, s azonnal szárnyra kaptak a legvadabb teóriák a jövőt illetően. Kár, hogy az EU irányító szervei és legfőképpen a posztjára teljesen alkalmatlan Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság feje nem ismeri azt a jelen helyzetben találó magyar mondást, mely szerint „Jobb félni, mint megijedni!” David Cameron miniszterelnök a választási kampányban tényleg eltaktikázhatta magát a népszavazás belengetésével, de a britek csak ezért nem hagyták volna ott az uniós hajót.

cer_org_uk.jpg

(a kép forrása: cer.org.uk)

Ehhez az (is) kellett, hogy a szervezet alapjában véve rosszul működjön. A külföldi munkavállalás – amely százezernyi magyart is érint – döntő mértékben játszott szerepet a voksolás végkimenetelében, amit a hírek szerint leginkább a vidéki és/vagy nyugdíjas angolok billentettek az „exit” felirat felé. Azok a magukat liberálisnak mondott politikusok, akik a népfelség egyébként általam is elfogadott elvét hangoztatják, kénytelenek lesznek lenyelni a keserű pirulát. A migrációs hullám tökéletesen dilettáns, helyenként nemtörődömséggel vegyes kezelése pedig megmutatta impotenciájukat.

Az angolok beintése éppen ezért érthető. A választópolgárokat nem kellene felelősnek kikiáltani, ők ugyanis csak másodsorban szavaztak saját, egyébként sem egységes kormányuk ellen, vagy mellett. Sokkal inkább az Unió jelenlegi állapotáról mondtak ítéletet.

A süket Brüsszelnek eddig mindenki hiába üzent. Hátha most.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr118837634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kranfater 2016.06.25. 17:31:34

Kis különbséget azért vélek felfedezni a keresztény és dolgos lengyelek-magyarok, illetve a szociális hálóra csak rátehénkedő muszlimok között.

Zsuzsi25 2016.06.25. 17:34:54

@kranfater: Pontosan. Nem kellett volna beengedni ezeket az egybites biohulladekokat....es semmi gond nem lenne. Nem mind terrorista? Dehigynem! Ha most nem! Kesobb az lesz...

na4 2016.06.25. 18:29:07

Pontosan így van. Itt a legföbb ideje, hogy a segghülye, alkesz Junckert, és ezt az idióta, 8 osztályt végzett, szintén alkesz Schulzot és bandáikat kirúgják. Itt a konzekvenciákat Brüsszelnek kell levonnia. A brexit egy nagyon komoly üzenet, ki lehet lépni az únióból.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.06.25. 18:54:47

Zagyva poszt, csacsiság minden sora, minden gondolata.

"Az Európai Unió jelenlegi vezetőit sokkal nagyobb felelősség terheli a történtekért."

Nem az EU jelenlegi vezetői rendeltek el népszavazást UK-ban a bennmaradásról, hanem a brit min. elnök: David Cameron. Ráadásul minden különösebb nyomás nélkül.

Ezért az egészért egyedül ő, és közvetve a konzervatív pártban uralkodó zűrzavar és megosztottság, a szélsőjobbtól való félelem okolható. És még csak nem is Nick Farage vagy a többi kilépésre buzdító felelőtlen idióta.

"A szigetország lakói ugyanis EBBŐL az Unióból léptek ki és NEM az eszméből."

Ha valakik, akkor az angol nyugdíjasok és a vidéki tahók tömegei pont hiányt szenvednek a közös európai eszmék dolgában. Ezen társadalmi rétegek mindenütt az ostoba patriotizmus, a bezárkózó provincializmus melegágyai. Akik ostoba, felelőtlen döntésükkel képzett, és az ESZMÉT büszkén vállaló fiatal brit generációk egész sorának tettek most be.

SeagalSteven (törölt) 2016.06.25. 19:04:08

brüsszelben vannak magyarok, nem kéne velük "üzenni"? Navra csicska?

lifecracker 2016.06.25. 19:17:40

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Fogd az eszmedet, dugd fel a seggedbe, es takarodj el vele a hazadba, Izraelbe. A hulye panelprolikon kivul masnak mar nem tudod ezt a hulladekot eladni.

Az embereknek mar tele van a fasza veletek.

A feher ember elkezdte visszavenni az orszagat. Deal with it.

inebhedj - szerintem 2016.06.25. 19:44:43

Pax, uraim, pax!

Szerencsére az EU felelős képviselői éretten, felnőtt módjára, a legszebb demokratikus és liberális értékek, hagyományok mentén kezelik és kommunikálják a kérdést (nem pedig mint durcás, haragos, kapkodó ostoba kölkök, akik részben alkamatlanok a posztjukra, részben saját zsebre dolgoznak) ezzel is példát mutatva akár a briteknek, akár a renintens magyaroknak:

"Uniós külügyminiszterek: A britek húzzanak el minél előbb"

"Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból olyan hamar, ahogy csak lehet"

"semmi értelme sincs októberig várni azzal, hogy tárgyaljunk a kilépés feltételeiről. Én most rögtön szeretném elkezdeni ezt a dolgot"

"a parlament kezdeményezni fogja, hogy Juncker azonnali hatállyal vegye el Hilltől a portfólióját"

"bucsuzóul személyesen fogok minden alsóbbrendű rasszista britnek lekeverni egy k*rva nagy pofont"

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.06.25. 19:46:50

Juncker meg a sameszai tényleg vállalhatatlan arcok. Ugyanolyan gáz társaság mint a 4-ek bandája anno. Értelmezhetetlen, hogy ilyen prosztó mihaszna trógereknek ekkora hatalom jutott.
süti beállítások módosítása