Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Felállt az Apostoli Magyar Kormány

2016. április 22. - Herczeg Sándor

A magát korábban kormányzónak kikiáltó Borbély József a február végi, senki által észre nem vett hatalomátvétel után most újabb szintet lépett. Kormányt alakított. Nem viccelek. Tényleg.

Február 29-én megjelent egy fotel Budapesten, a Parlament előtt. Körülötte 4-5 ember, egy sátor, valamint egy koronamásolat. Emellett egy kihangosító berendezéssel felszerelt Lada Niva, melyből bömbölt az „Apostoli Magyar Királyság” ars poetica-ja a budapestiek legnagyobb örömére ürömére. A megjelent hívek körében Borbély meg is tartotta fotelfoglaló beszédét, de a meghirdetett kormányváltás ezúttal (is) elmaradt. Érdemes visszatekinteni arra, hogy erre a napra vajon milyen ígéreteket lengetett be az azóta magát „I. József Nimród Bátor Atilla Apostoli Magyar és Világ Király” névvel és természetesen ranggal felruházott Borbély.

chemtrail_borbely_1.jpg

A hatalomátvétel pillanatai 2016. február 29-én

(a fotó forrása: Facebook/Chemtrail rajongói klub)

elrendeltetett_1.png

(forrás: Borbély József Facebook-oldala)

 

Talán nem kell hozzá túl éles memória, hogy visszaemlékezzünk arra: ezekből vajon mi valósult meg. A 2014-es országgyűlési képviselőválasztáson elindult, s Kecskeméten 84 szavazatot kapott, ezzel pedig 0.21 %-ot elért úriember akkoriban még „kormányzó”, illetve „Az Apostoli Világ Királyság Vezérlő Főfejedelme” néven futott, de belátom, hogy ha valaki ilyen nagy formátumú politikus, s ekkora terveket dédelget, akkor nem is adhat ilyen apró-cseprő formaságokra. Arra pedig pláne nem, hogy milyen alapon ígért még a migránsoknak is alapjövedelmet, a szervezete révén kiötlött szentkorona pénznemben. Most elegánsan eltekintek a Szent Korona Bankkal kapcsolatos alapítási és egyéb jogi problémák taglalásától, hiszen a kormányalakítás mégiscsak izgalmasabb ügy.

Április 22-én ugyanis Borbély meghirdette azt is. Mivel az ilyen létfontosságú történéseket csak szó szerint szabad idézni, ezért minden kommentár nélkül közlöm is a névsort, amit a Facebook közösségi portálon hoztak nyilvánosságra. Kissé meglepő lehet, de valóban úgy tanultam, hogy a kormányalakítást - s nem átalakítást - szinte minden esetben - néhány itt szóba sem jöhető kivételtől eltekintve - választás előzi meg. Emlékeim alapján ilyen voksolás legutóbb 2014-ben volt, az viszont nem rémlik, hogy az „Apostoli Magyar Kormány” létrejöttét bármilyen országos szavazás megelőzte volna. Nos, mindezek felett szemet hunyok, hiszen végül is egy királyról van szó, akire nyilván nem voksolhatunk. Ennek okán nem is hozakodok elő holmi Alaptörvénnyel, amely egyébiránt Magyarország államformáját köztársaságként definiálja, ahol – hacsak teljesen el nem vesztettem az eszemet – jogilag nem lehet királyi címe senkinek.

amk_borbely_teruleti_felosztas.jpg

(forrás: Borbély József Facebook-oldala)

Ami viszont mégis szemet szúrt nem más, mint az, hogy az egyébként szentkorona pénznemben gondolkodó és Borbélyt támogató csoportban pénzt gyűjtenek a kormányzónak. Elképzelni sem tudom, hogy az STK-ban (ez a pénzük rövidítése) bővelkedő királynak mi szüksége van a mi forintunkra, amit egyébként az általuk nem igazán elismert - ez a nézet amúgy kölcsönös - Magyar Nemzeti Bank fogad el fizetőeszközként.

amk_penzkeros.jpg

(forrás: Facebook A.M.K. Kérdezz-Felelek Információs oldal)

A magam részéről természetesen jó munkát kívánok a kinevezetteknek, - bizonyára mindegyikük tudja már, hogy milyen pozíciót kapott, legalábbis bízom benne - habár egy nem is létező államszervezetben nemigen látok sok tennivalót, ezért elfáradni bizonyára nem fognak. Ami a fenti történéseket tekintve inkább szerencse, mintsem baj.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr228655524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovlaszim 2016.04.22. 19:39:18

"Kissé meglepő lehet, de valóban úgy tanultam, hogy a kormányalakítást - s nem átalakítást - minden esetben választás előzi meg." Kedves Sándor, ezt biztosan nem tőlem tanulta! A cikk többi részével (mint általában) nincs gondom, de ez a mondat nem helyes. A magyar közjogban a miniszterelnök megbízatásának megszűnése (halál, lemondás stb.) esetén az egész kormány megbízatása megszűnik, így utána kormány alakul és nem átalakul. Így volt ez Antall József halála illetve Medgyessy Péter lemondása után is. Nem is beszélve a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal Bajnaira "kicserélt" Gyurcsány esetében. Így aztán ilyenkor választás nélkül alakul új kormány. Más országokban - gondoljunk pl. Olaszországra - igen gyakori, hogy bukik a kormány, de választások nélkül alakul új egy új parlamenti többség által (ami pártösszetételét illetően is jelentősen eltérhet az előzőtől). A parlamentáris rendszerekben ez már csak így van. Nem megvárva a parlamenti ciklus végét, választást akkor kell kiírni, ha a parlament feloszlik - erre Magyarországon úgy kerülhet sor, hogy 1. feloszlatja önmagát, 2. a köztársasági elnök oszlatja fel. Hogy erre milyen két esetben kerülhet sor, és milyen változás következett be ebben az Alaptörvénnyel - nos ez a házi feladat :-)

Herczeg Sándor 2016.04.22. 20:02:25

@kovlaszim: Igen, tanár úr igaza van. Valóban általánosítottam, s természetesen tisztában vagyok az Ön által említett esetekkel, de mentségemre szóljon, hogy a lényegre szorítkoztam :-) De a házi feladatot komolyan veszem, ahogy mindig :-) De mivel Önnek most is - ahogyan a tanulmányaim során is - igaza van, javítottam az ominózus sort. S egyúttal köszönöm is az észrevételt!

kovlaszim 2016.04.22. 20:21:09

@Herczeg Sándor: Örülök, hogy segíthettem. A blogot egyébként színvonalasnak, érdekesnek, informatívnak tartom. További sok sikert!

Sir Galahad 2016.04.22. 23:11:04

A kormányzó úr munkássága a szórakoztatóipar körébe tartozik, mellesleg jobb, mint a komplett sóderklub. Ne tessék bántani, élvezzük a produkciót :) !

Herczeg Sándor 2016.04.23. 00:40:43

A kvadrillio nevű kommentelő azért jutott a kimoderálás sorsára, mert hosszú ideje kizárólag teljesen irreleváns hozzászólásai voltak.

Ejkekjetter 2016.04.23. 05:02:08

Nem tudom, tudna-e Borbély József rontani a jelenlegi helyzeten, de valahogy kötve hiszem sajnos.

Palladrin 2016.04.23. 07:39:08

Nekem az tetszik, hogy elég egy email cím számlát nyitni ...

Netuddki. 2016.04.23. 08:43:30

Mér' reklámozod az agyalágyultakat? Ha nem rak ki a zindex címlapra nem is hallok felőlük. Eh!

Netuddki. 2016.04.23. 08:44:40

@Herczeg Sándor: Végre valaki kirakta ezt a floodoló trollt! Van még valaki akinek a floodolás mond valamit?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.04.23. 08:56:40

Ez még a Szavazófülkékben Lezajlott Forradalmat is veri :)

@Tibi !:
Csak nem akar részre hajló gondolom, elvégre reklámozott már Biszkut éltető szintén marginális jelentőségű csoportot is. Vagy csak vonzódik a politikai egzotikumokhoz.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2016.04.23. 09:09:18

"A magyar Ideiglenes Nemzeti Kormány a második világháború végén, 1944. december 22-én alakult meg Debrecenben.
Megalakulása az Ideiglenes Nemzetgyűlés felállítását követte. Az ideiglenes törvényhozó testület a háborús állapotok és a közigazgatás teljes összeomlása miatt nem szokásos választás útján jött létre, hanem az ország felszabadult területein részben spontán módon, részben a Vörös Hadsereg támogatásával vagy nyomására megalakuló, a helyi közigazgatást szinte mindenütt kezükbe vevő nemzeti bizottságok delegáltjaiból állt. ... A kormány összetételét valójában Moszkvában jóváhagyott pártközi megállapodással határozták meg a Magyar Nemzeti Függetlenségi Frontban részt vevő pártok."
.
Szóval itt is önjelölt (és VH által kijelölt) emberkék kiáltottak fel, hogy "Mostantól én vagyok a hatalom!" Senki által meg nem választva, senki által meg nem szavazva.
Ha nekik lehetett ilyen gittegyletet alakítani, akkor Borbély József is alakíthat, aztán ki tudja :) .
Az Apostoli Magyar Királyság léte egyébként jogilag hibátlan folyamat következménye, eredménye. Mindössze arról van szó, hogy azért nem létezhet ténylegesen, mert az erősebb kutya toszik!

ComLo 2016.04.23. 11:07:20

Kicsit olyan ez a story is mint a mindmeghalunk.com ahol a chamtrail hívől állatságait szedik össze. 10 percig elszórakozol, aztán lassan kezd összeállni a kép, hogy itt súlyosan beteg emberek tévképzeteit olvasod, akiknek saját és környezetük érdekében, orvosi segítség kellene ... és így már sokkal kevésbé vicces ...

Itt is az a helyzet, hogy amíg ezek egymás között kormányzósat játszottak csak, addig oké volt a story. De pár éve mikor kitalálták a bankjukat, meg a pénzüket, elkezdték fennen hírdetni, hogy mostantól minden korábbi tartozás nullázva van az országban, és nem kell semmilyen banknak semmilyen devizahitelt visszafizetni. És ha csak 1 olyan megvezethető buta követő volt, aki ezt bevette, és emiatt került vakvágányra az élete, akkor már kicsit sem vicces az egész.

Teds 2016.04.23. 11:15:28

@Sir Galahad: Az a baj, hogy a kabaré-előadás mellett a híveit bizony anyagilag IS érinti. Azon felül, hogy a Kormányzó saját előadása szerint Ők tartják el, most a fércbukon is adakozásra hívják fel őket.
És ami nekem régi problémám: beleavatkozik a Szent koronás pénznemével a végrehajtásokba, az emberek elhiszik, hogy kifizette a tartozásukat... és előbb-utóbb sokan fognak az utcára kerülni, mert a végrehajtás könyöretelenül folyik tovább. S ez ezeknek az embereknek családja lehet, gyerekei, stb, akik szintén utcára kerülhetnek :(

...de Ő persze forintban is hajlandó elfogadni a fizetést.

24.hu/belfold/2014/12/18/borbely-jozsef-kedden-14-30-kor-atvette-a-hatalmat-magyarorszag-felett/

Teds 2016.04.23. 11:22:52

Attila 64-gyel maradéktalanul egyetértek. A cikk pedig remek :)

Viszont a "választás nélkül" kérdésére maga a Kormányzó adta meg a választ a facebook-oldalán: "Ez abszolút monarchia."

csak egy néző 2016.04.23. 11:49:33

Csak, hogy tudjuk, hogy ki is a király.DD

www.youtube.com/watch?v=SB2O1x3HoA8&feature=youtu.be

És itt a Szent korona nemzeti bank programja is. DD

www.youtube.com/watch?v=U81c_metNUI&feature=youtu.be

Erős harc folyik ezért a kis országért. D

„Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen”, és Isten „megváltoztatja ezt a várost, ezt az országot és Európát” – mondja Orbán Gáspár

És akkor a faterról még szó sem esett.

kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160415_orban_gaspar_istene_lesz_az_orszag

Showder klub, Fábry-show, Dumaszínház, Sas kabaré, ugyan má'

player.hu/uploads/2015/03/rohoges.gif

Vizi Pálma 2016.04.23. 12:54:54

Üvölt a cikkből az író tájékozatlansága, abszolút nem látja át a helyzetet.

Herczeg Sándor 2016.04.23. 13:25:19

@Vizi Pálma: Valóban? Ez új információ. Felvilágosítana?

csak egy néző 2016.04.23. 13:26:48

@Vizi Pálma:
Vizi Pálma 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2016.04.23. óta tag.

Üvölt a kommentedből a tájékozottság és ahelyzet tisztánlátása. DDD

Gungnir 2016.04.23. 15:57:51

Érdekes, hogy ő is a nemzeti bank elnöki pozícióját kívánta meg első körben, pont mint Matolcsy. Valahogy a magyarországi hülyéket nagyon vonzza ez a beosztás. :)

Egyébként ha utcára tudna vinni pár százezer embert, vagy lenne néhány tízezer fegyverese, akkor tényleg megdöntetné a hatalmat és kormányt alapíthatna. Lehet, hogy a gazdasági ismeretei a 0-hoz konvergálnak, de ez a venezuelai vezetést sem akadályozta ez meg abban, hogy kormányra kerüljön és ott maradjon. Pedig ők mégiscsak koldusbotra juttatták a világ legnagyobb olajtartalékkal rendelkező országát.

Testvér Tompó 2016.04.24. 09:46:15

Gyakorló elmebeteg Borbély urasága. Egyszerűen hihetetlen, mennyi idióta terem nálunk (is).

Sir Galahad 2016.04.24. 14:44:17

@Teds: Hülyének lenni alkotmányos jog. Ha Borbély meg sem született volna, lenne más, aki az erre vonatkozó igényt kielégítené. Van Borbély mellett is. Akkor meg?

István Pethő 2016.04.24. 18:34:53

Hozzászólásokból hiányzik az ERŐ! Itt mindenki mondja, mi számára nyerő. Közben összetartás sehol se nem látszik. Mindenhol csak is a viszály, mi virágzik.
Az AGYTRÖSZTNEK írtam alábbi pár sorom. Ha megfogadná bárki, jó lenne, gondolom. Én Borbélyt éltetem. Tőle már mind kaptunk, Egyedüli, aki segített már rajtunk. Fontolja meg mind az, ki ágál ellene, mert ha mégis ő győz, neki is jó lenne

T. AGYTRÖSZT!
Azzal, hogy kitiltunk valakit a körünkből, még nincs biztosítva előbbre jutás.
A reset gombnyomók száma is azért stagnál, mert összefogás hiány van.
A sok párt is, mind egyenként akar nyerni, de csak az ország veszít velük!
Mégis csak érdemes volna összefogni! Ha nincs más, BORBÉLY Józseffel!

Tamás Bartók 2016.04.24. 23:21:09

@István Pethő: Már itt is megjelent, maga téveszmés.
Ilyen rímeket az óvodában faragtak. Ilyet mindenki tud, nézze csak:

Verséből hiányzik a tehetség, az ihlet,
Nem hallottam magától még érdemi rímet.
Közben értelemnek csíráját sem látom,
Ellepte agyukat az apostoli álom.
Éltesse csak borbélyt, a nemnormányzó királyt,
így hirdesse büszkén agyában a hiányt.

Nem tudom honnan jött az apostoli ámítás,
de ha rám hallgatnak, bejön a számítás:
Apostoli polgár ha vágyik ingyen pénzre,
Szavaljon Petőfinek Pethőtől rímet.
Az forogni fog sírjában, sose fog megállni,
így fog országának áramot generálni.
süti beállítások módosítása