Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Ez a négy másodperc 26 évet ölhet meg

2016. február 25. - Herczeg Sándor

A mai nap legnagyobb trollkodása  a „közügyek iránt érdeklődő, független magánszemély” meghatározás, amelyet a népszavazási kérdését szabálytalannak tűnő becsúszással érvényesítő Erdősi Lászlóné állított önmagáról. Az ilyenért egy normális publikum piros lapot adna neki, ha már bíró nincs a pályán, aki felmutathatná.

Tegyük félre azt a nyilvánvalónak látszó mellébeszélést, amelyet az ügyben a politika iránt már hajnalban igen élénk aktivitást mutató Erdősiné folytat. Helyette nézzük meg, hogy egyáltalán milyen kérdést kíván a népfelség elé vinni.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?

Remélem, hogy feltűnt: hősünk egy már érvényben lévő törvényt kíván megerősíttetni egy népszavazáson, aminek nagyjából annyi értelme van, mint Rákosi Mátyás idejében az Országgyűlésnek. Az, hogy egy raklap kopasz fiatal versenyző – akikről egyébként lerítt a politikai tudásszomj és a közéleti kérdések megoldása iránti olthatatlan vágy – gáláns lovagként segítette a hölgyet állampolgári jogának gyakorlásában, leginkább komikus lenne, ha nem számítana tragédiának.

balogh_zoltan_erdosi_laszlone.jpg

Erdősi Lászlóné a Nemzeti Választási Iroda előtt február 23-án

(a fotó forrása: Index Balogh Zoltán MTI)

Tegye fel a kezét az, aki a rendszerváltás reményekkel teli, boldog várakozási időszakában egy kisstílű gazemberekkel teli, dél-amerikai, vagy balkáni állapotokat idéző politikai köztérről ábrándozott, ahol egy több ízben is leadni kívánt népszavazási kezdeményezésnek eleve annyi esélye van, mint Leónidasznak a thermopülai csatában? Esetleg jelentkezzen az, aki lassan 26 évvel az első szabadon megválasztott Parlament eskütétele után úgy gondolta, hogy egy hivatalos állami szervezet előtt néhány kigyúrt felsőtestű alak képes lesz majd megakadályozni bárkit demokratikus jogai gyakorlásában?

Az esetben leginkább – a diktatórikus kivitelezés mellett – az az érdekes, hogy senkinek sem használ. A Fidesz számára pedig mindenképpen kontraproduktív. Kétlem, hogy a párt több mint 2 milliós tábora egy emberként támogatja azt, ami a Nemzeti Választási Irodánál történt. Józanul gondolkodó ember ugyanis nem akarhatja azt, hogy egy demokratikus, többpártrendszerben működő országban ilyen eszközökkel kell meggátolni bárkit jogai gyakorlásában – pláne akkor, ha az egy parlamenti párt. Nevetségesen tragikus, de egyúttal ocsmány kategóriába jutottunk.

Egyetlen percig sem hiszem el, hogy Erdősi Lászlóné a „közügyek iránt érdeklődő, független magánszemély”-ként intézkedett kedden reggel. Akik mögötte vannak, azok pirruszi győzelmet arattak azzal a négy másodperces előnnyel, mellyel az MSZP-t előzték meg. Végig kellett volna gondolni, hogy ez egy vereséggel felérő siker lesz, ami után kár lenne hátradőlni.

Ha pedig ezt teszik, akkor ezzel a négy másodperccel a magunk mögött hagyott 26 évet dobhatják a történelem szemétdombjára. Ott pedig büdös van.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr108419318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.02.26. 07:03:45

Ha egy békés polgár, akkor minek neki a kopasz banda? Ha nem ő vitte őket, akkor ki küldte? Magyarországon úgy dől el ki indíthat népszavazást, hogy ki tud több izomagyat vinni?

2016.02.26. 07:15:46

Az a kétmilliós tábor nem gondolkodik józanul. Ezért tart itt az ország.
A fidesznek már rég nem számít, hogy mit gondolnak róluk, hiszen a közpénzeket így is vagonszámra lehet felcsútra lapátolni. És van egy kétmilliós táboruk, akiknek nem az számít, hogy szétlopják az országot, ráadásul olyan mértékben, amire még nem volt példa, hanem csak az, hogy ne amazok tegyék.

kószák egyike 2016.02.26. 07:23:02

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."

Joseph de Maistre

midnight coder 2016.02.26. 07:58:03

"Tegye fel a kezét az, aki a rendszerváltás reményekkel teli, boldog várakozási időszakában egy kisstílű gazemberekkel teli, dél-amerikai, vagy balkáni állapotokat idéző politikai köztérről ábrándozott"

Valóban nem. De akinek volt egy csepp esze, az már a második ciklus végére végleg elveszítette az illúzióit. Öszöd után pedig már csak a legagyatlanabb ballib hihette el, hogy itt demokrácia volt, van és lesz.

midnight coder 2016.02.26. 07:59:49

@Ylim: A közpénzeket a genszterváltás óta vagonnal lopják szét. A magyar történelem legnagyobb volumenű lopása pont a privatizáció volt.

Netuddki. 2016.02.26. 08:15:00

Egy bűnöző, tolvaj bandához "méltó" viselkedést láttunk kedden az NVI-nél. Azt azért ne feledjétek, a tolvaj is csak akkor lop ha nem látják, vagy biztos abban, hogy megússza...

sas70 2016.02.26. 08:15:38

@midnight coder: Akkor ez, Orbán és a fidesz tetteit igazolja?

Netuddki. 2016.02.26. 08:18:15

@midnight coder: Kedves "nemfideszes" barátom! Csak szólok, hogy a legelvakultabb fideszdroidok szokása a ballibezés és gyurcsányozás. No de a kettő egyszerre, egy mondatban? Muhaha!

sas70 2016.02.26. 08:20:13

@midnight coder: Öszöd után, nem volt valami népszavazás féle? 2010-ben pedig átrajzolt választási kerületekkel, átírt választási szabályokkal, egyenlőtlen külföldi szavazási lehetőséggel nyertek a szocik?

Kytia 2016.02.26. 08:35:02

"Kétlem, hogy a párt több mint 2 milliós tábora egy emberként támogatja azt, ami a Nemzeti Választási Irodánál történt."

A fidesz több mint kétmilliós tábora MINDENT támogat, amit a fidesz csinál. Az emberölést is, ha úgy adódna. Tessék ezt megszokni, ezek menthetetlenek. Fókuszáljunk a többire, és valaki jelentkezzen már be végre az ország vezetésére.

carlos z. 2016.02.26. 08:58:51

Most a 24 órában történő gátlástalan kormányzati lopást és aljasságok tömegét engedjük nekik, később pedig ezért a fáradtságos munkáért hálánk jeléül kiemelt nyugdíjat fogunk biztosítani ezeknek a köztörvényeseknek.. VICC

vadi3 2016.02.26. 09:00:00

@Kytia: "valaki jelentkezzen már be végre az ország vezetésére. "

Valaki jelentkezzen már be egy kis alapos karaktergyilkosságra.
Tudod: libás Bajnai, gyúcsány, füvezős pm, 888 írása Tóbiásról.

Szóval csak olyan jöjjön, akiről soha semmi rosszat nem írtak és semmivel sem lehet megvádolni. A baj az, hogy ilyenből csak egy volt a történelem során...

mojszipupi 2016.02.26. 09:05:45

Ami választási irodánál történt az a felszín. Vajon mikor kire, kikre, minek hova küldik ezeket kopaszokat amikről nincs tudomása a közvéleménynek...Az SA működik, csak nem masíroznak díszbemutatókon mint a fasisztáknál, de amint kell ugyan úgy bevethetők mint elődjeik. A naivitás magasiskolája azt hinni hogy nem így van

Szelid sunmalac 2016.02.26. 09:11:58

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Pontosan! Tegnap pl. itt az indexen volt egy KDNP-s poszt, ahol konkretan leiratak, hogy ha ok lettek volna a balfasz maszoposok, bizony ok is vittek volna ketszaz embert. Sot, az egesz utcara kiraktak volna oket. Es szerintuk ez igy teljesen rendben van.

Szelid sunmalac 2016.02.26. 09:14:17

@vadi3: A problema nem az, hogy nincs olyan ember, akirol nem lehet rosszat irni. A problema az, hogy az emberek azt varnak el, hogy legyen valaki, akirol nem lehet rosszat irni. De elarulom, mindenkirol lehet. Mert ember. Meg anyamrol is lehet, pedig isten latja lelelkem, imadom. Rolam is lehet, rolad is lehet. Ettol meg jol tudom vegezni a munkam.

vadi3 2016.02.26. 09:20:01

@Szelid sunmalac: Teljesen természetes, hogy mindenkiről lehet rossza írni. A karaktergyilkosság lényege pedig az, a legapróbb bűnöket felnagyítja, akár legyen az gyerekként egy csoki megfújása a boltból. De akár lehet egy "kabátlopási ügy" is, ahol már teljesen mindegy, hogy az ember mit csinált, elég ha belekeveredett.
A Fidesz pedig megkeresi az ilyen ügyeket és a delikvenst úgy állítja elénk, mintha ő lenne a pokol legfrissebb szökevénye.
Kytia írására reagálva: Hiába várjuk a messiást, aki kivezeti országunkat a mutyivilágból, ha egyszer nem lehet olyan embert találni, aki elfogadható lenne (elfogadásról írok, nem alkalmasságról). Arról, hogy senki se legyen elfogadható a karaktergyilkosság mindig is gondoskodni fog.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.26. 09:25:41

Amúgy egy utolsó tetves ótvar pitiáner banda!
Gyerünk fideszbarmok gyertek örömködni és védeni a védhetetlent!

Gérard Duchemin 2016.02.26. 09:56:15

Á, nem jó ez a "kifogjavezetnieztazországot" várás. Mi. Én. Meg te. Meg minden olyan ember, aki átmegy azon a vizsgán, hogy nincs kimosva az agya fidesz-szarral. A fideszt erővel le kell győzni (erő nélkül nem megy) ki kell takarítani az országból, egy részüket pedig le kell csukni, de állatkertben, és ott mutogatni, mint mindenre alkalmatlan, csökött lényeket. Aztán meg nekilátni az ország működtetésének. De nem pártokkal, hanem valódi népképviselettel.

Szultán. 2016.02.26. 10:03:47

@mojszipupi: Nem így van... csak a véletlenek sorozata, hogy pl. valaki szívingfartust kap egy rendőrautóban... van ilyen.

Alajka Bal 2016.02.26. 10:10:32

Hogy rohadjon meg a tetű vén kurva, fulladjon a saját húgyába a kibaszott férjével együtt, a rák vigye le kubatov neki rohadt náci gecivel egyetemben!
Ennyike....

Bajer Zsolt 2016.02.26. 10:14:01

Na a libbant komcsiknak, csak az a demokracia, ha kizarolag a O beadvanyukkal foglalkoznak.

Kicknick 2016.02.26. 10:15:09

Sztem ettől az esettől függetlenül még mindig jobb a Fidesz mint a szocik..és az a 2millió emberke nem emiatt fog ugyanúgy vagy máshogy szavazni 2 év múlva.
Egyébként most megint az "ellenpolitika" megy...szar a Fidesz, le kell váltani. De hogy utána a másik szar mit fog jobban csinálni arról senki nem beszél. Vajon miért?

Egéridomár 2016.02.26. 10:20:24

A Fidesz számára pedig mindenképpen kontraproduktív. Kétlem, hogy a párt több mint 2 milliós tábora egy emberként támogatja azt, ami a Nemzeti Választási Irodánál történt.

Ne kételkedj benne. Sajnos azt kell mondanom, ezek nem emberek. Ezek FIDESZESEK. Pontosan olyan gennyes lelkű képződmények, mint az 50-es évek seggnyalói. Ugyan úgy viselkednek, ugyanaz az értékrendjük, ugyan úgy imádnak egy vezért és ugyan úgy utálnak mindenkit, aki nem fideszes. Ezeknél a férgeknél undorítóbb véglény nincs. Még a saját törvényeiket is lábbal tiporják, a pillanatnyi érdekeik szerint tesznek bármit.

Faszerkezet 2016.02.26. 10:25:59

@Egéridomár:

"Pontosan olyan gennyes lelkű képződmények, mint az 50-es évek seggnyalói. Ugyan úgy viselkednek, ugyanaz az értékrendjük, ugyan úgy imádnak egy vezért és ugyan úgy utálnak mindenkit, aki nem fideszes. Ezeknél a férgeknél undorítóbb véglény nincs."

És ők pontosan ugyanezt gondolják rólad/rólatok. Tulajdonképpen mi a különbség?

Parajpuding 2016.02.26. 10:41:10

A fideszmaffiát nagyjából 2 millió agyhalott támogatja. Márpedig agyhalottaktól nehéz elvárni azt, hogy megpróbáljanak bárhogyan gondolkodni. Nekik az se lesz gond, ha a vágóhídra hajtják őket, csak orbán legyen a kondás.

Alajka Bal 2016.02.26. 10:47:27

@Bajer Zsolt: te mocskos szardarab te....

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.26. 10:51:18

@Bajer Zsolt: igen, a fideszesek tényleg így gondolják. A fideszesek komcsik is, meg libbantak is voltak.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.26. 10:53:23

@Kossutdijas holokauszttagado: miért mikor volt nemzeti kormány? Én nem emlékszem ilyenre, végig komcsik fosztogattak, mostanában főleg.

Hajdú Peter 2016.02.26. 11:04:04

"néhány kigyúrt felsőtestű alak képes lesz majd megakadályozni bárkit demokratikus jogai gyakorlásában?"

A legfelháboritóbb az, hogy a SZEMÉT MOCSKOS HAZAÁRULÓ GYILKOSOK, akik a 40-es évek óta rombolják, pusztítják, fosztogatják, gyilkolják az országot, merészelnek demokratikus jogokról beszélni. 2006-ban láthatuk, hogy mit értenek a liberálisok demokratikus jogokon. Az ilyen Nyako féléknek, minimum 26 éve, életfogytiglani börtönbüntetését kellene töltenie, nem még népszavazási kérelmeket beadnia, kigunyolva ezzel, a nehezen megszerzett szabadságunkat, függetlenségünket. Ez egyszerűen UNDORITÓ ÉS FELHÁBORÍTÓ !!

Az alkotmányban kéne megtiltani, hogy a mocskos hazaáruló komcsik bármilyen modon is résztvegyenek a közéletben, az ország ügyeinek intézésében.

vadi3 2016.02.26. 11:04:15

@Parajpuding: Ne használj feltételes módot és jövő időt. Azt a 2 milliót már most is terelik szépen a vágóhídra. Felébredni meg akkor fognak amikor már villog előttük a tagló, de az utánuk nyomulók miatt nincs meghátrálás.
A MANYUP pénz hová lett? Lett következménye
Hol van a rendőrök korkedvezményes nyugdíja. Most már sehol
...

Rezsicsökkentés? Pazarolj nyugodtan, kevesebbe kerül... egészen addig amíg meg nem emeljük az árát.
Hol vannak a kéményseprők, mi lesz a szemétszállítással...

Nem baj, megyünk előre a vágóhídon (fideszes-szoci-jobbikos-libsi) mind együtt. Valaki már látja a taglót (Simicska) de még reménykedik, aki pedig tudott az megszökött (mármint Londonba mosogatni).

high up! 2016.02.26. 11:16:42

az Elmútt 26 évet és a követekező 26 évet nem 2016-ban dobta ki az ablakon az ország, hanem 1994-ben, amikor a coclista lumpen embertípus abszolút többséggel sírta vissza magának a Poszt-kádári pártot.

Már akkor véget ért a remény, hogy ez a nép érti miről szól a világ és képes lesz felfejlődni a polgári Európához. Ez nem ment, már 1994-ben összeesett a fáradságtól.
1994-ben ez a nép visszazuhant oda, amiből 1990-ben ki akart szabadulni, s azóta abban leli az örömét, hogy 4-8 évente az őt falnak vezető börtön töltelék bandát lecserélei egy másik börtöntöltelék bandával.

A plusz tragédia az, hogy hiába jött be egy új generáció a társadalomba az elmúlt 10-15 évben, ezek is pont olyan Átlaghülyemagyarok, mint az anyjuk generációja. Még nem véresszájú, a Führer eftárs mellett a végső összeomlásig kitartó birkasereg ez a 40 mínusz generáció, de már be van törve a rendszerbe és beszopta, hogy

"Há ki mást válasszak, há ezek a lekkisebb szar, oszt há akkor őket kell választani, há nem de?"

Még 10-15 év, aztán ezekből a csendes bolondokból is 50 éves korukra pont olyan teli torokból hőbörgő fundi Átlaghülyéje lesz ennek vagy annak a diktátornak a birkatáborában, mint ahogy most az anyjuk meg apjuk.

Ez a mi csodálatos magyar tásrsadalom történelmünk immáron ezer éven át.

FOLYTASSUK!

Netuddki. 2016.02.26. 12:33:45

@high up!: "az Elmútt 26 évet és a követekező 26 évet nem 2016-ban dobta ki az ablakon az ország, hanem 1994-ben, amikor a coclista lumpen embertípus abszolút többséggel sírta vissza magának a Poszt-kádári pártot."

Muhaha! A "teccettek volna forradalmat csinálni" jóska alatt szétlopták a zországot. Még szép, hogy a zemberek azt mondták, elmentek tik anyátokba forradalmat csinálni.
Aztán a "cuculista embertípus" megágyazott az I. orbánnak, akik ott folytatták ahol az emdéjef abbahagyta. Erről ennyit, én átéltem, a maszop meg tény, hogy csak árnyéka akkori önmagának. Az orbánnal sajna nem tudtak mit kezdeni, teljesen más ligában játszik. A bűnözők ligájában, még a látszatra se ad. Ennyi.

Netuddki. 2016.02.26. 12:37:38

@Lépegető Eszkalátor: Ha el is fogadják, a vén szatyor tuti nem fog aláírásokat gyűjteni. Akik megbízták, mert az tuti, azoknak nem érdekük, hogy népszavazás legyen belőle.

Mondjuk én egy kis tétet vinnék a dologba. Ha a beadványozó a sikeres elbírálás után nem foglalkozik az aláírásgyűjtéssel, lecsuknám mint a pinty mások jogainak akadályozásáért.
Csak azért nem pénzbüntetést adnék, mert azt röhögve kifizetnék a megbízók a MI pénzünkből.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.26. 12:38:24

A néni egy hit- és erkölcstan tanár, aki állampolgári kötelessége teljesítése közben is magával vitte a megtérítendő báránykáit, hogy a Hivatal előtti várakozást is kihasználja arra, hogy meséljen nekik Jézus erőszakmentes tanairól. Még jó, hogy az a habzószájú agresszív kriptokommunista nem tett kárt benne, mert eltakarta előle a szelíd nyáj!
Abszurdisztán, én így szeretlek!
Riariahungária a riariahungáriaiaké!
:)))

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.02.26. 13:09:43

@mojszipupi: "Vajon mikor kire, kikre, minek hova küldik ezeket kopaszokat amikről nincs tudomása a közvéleménynek..."

De van róla tudomásunk. 2006-ban többek között autókat és tévészékházat felgyújtani küldték ki őket.

2016.02.26. 13:12:27

@Faszerkezet: "És ők pontosan ugyanezt gondolják rólad/rólatok. Tulajdonképpen mi a különbség? "

Az, hogy amit a fideszesekre mondanak itt, az mind igaz, csak te azért nem látod, mert te is az vagy. Ellenben megpróbálod kivetíteni azokra, akik nem szavaztak a tolvajokra és a nemzetrontásra. Megpróbáltam egyszerűen elmagyarázni, hátha megérted, ami ha megtörténne, akkor is letagadnád, mert fideszes vagy (kommunista). Egyszerű ez, csak nem neked...

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.02.26. 13:12:57

@Egéridomár: "Kétlem, hogy a párt több mint 2 milliós tábora egy emberként támogatja azt, ami a Nemzeti Választási Irodánál történt."

Nyugika, attól még örömmel a Fideszre fognak szavazni'18-ban.

2016.02.26. 13:14:51

@high up!: Te mi a túrót akarsz állandóan folytatni? Beavatnál (hátha rád szavazok)?

high up! 2016.02.26. 13:23:02

@kopasz barmok országa:

ha már egy ilyen evidens dolgot is el kell magyarázni, hogy mit jelent hogy az, hogy folytassuk! akkor tényleg folytatni fogjuk.

FOLYTASSUK!

jet set 2016.02.26. 13:23:11

Ugye belinkeled azt a videót, ahol a kopaszok bármit is akadályoznak? Ja, olyan nincs? Miért ne lehetne népszavazni egy létező törvényről? Ha a "nem"-ek győznének, akkor ugyanúgy nyitva lehetnének a boltok vasárnap, mintha az mszp-s kérdésnél az igenek. Az más kérdés, hogy a mami kurvára nem fog aláírásokat gyűjteni, csak ezzel is elhúzza azt az időt, amíg újra be lehet nyújtani a kérdést.

Faszerkezet 2016.02.26. 13:25:39

@kopasz barmok országa:

Értem. Tehát akkor te fideszes vagy tulajdonképpen (ergó kommunista).

Lémusz 2016.02.26. 13:33:12

Az ami az NVI épületében történt, egy újabb lépcsőfok a magyar politikai élet lejáratásában. Ezt most a FIDESZ lépte meg, de a legtöbb párt (nem ismerem mindet) már jócskán hozzájárult ehhez.
Mik is voltak ezek a lépcsőfokok?
1, A rendszerváltáskor nem tiltották el a közügyek gyakorlásától a diktatúra gyakorlóit, és kiszolgálóit.
2, Az állami vagyont jócskán áron alul juttatták magánszemélyek kezébe, és a politikusok voltak ennek a legnagyobb hazai haszonélvezői.
3, A politikusok a valódi programok kidolgozása, megismertetése és megvalósítása helyett a sokkal hatékonyabb, és egyszerűbb sárdobálás módszerét alkalmazták.
4, Bár jelentéktelennek tűnik, de számomra a legfájóbb dolog, ahogy a nyilvános politikai viták zajlanak. Ez egy olyan játszma, ahol a felek egymás érveinek meghallgatása helyett, megpróbálják a másikba fojtani a szót, és a mondat közepén reagálni minden egyes felvetésre. Az külön undorító, amikor ezt a játékot riporterek is játsszák, hol önállóan, hol más pártok képviselőivel összefogva.
5, A közszereplők elleni alaptalan vádaskodásnak nincs jogi következménye. (Következmények nélkül nyugodtan leírhatom, sőt a sajtóban is közzétehetem, hogy OV és GyF együtt erőszakolt és ölt meg egy 2 éves kisfiút.)
6, A politikai ígéret („Nem akarom megvalósítani, de megígérem, hogy szavazókat szerezzek”) bevezetése. Utólag még büszke is lehetek rá.
7, A politikusok törvény fölé helyezése. Erre egy példa, hogy egy ismert politikus úgy került igen magas pozícióba, hogy a bíróság előtte már vádlottként felmentette, mondván nem beszámítható.
8, Az EU és állami támogatások párttámogatottság szerinti szétosztása. Ide tartozik még, hogy a pártok hatalomra kerülésükkor a saját embereiket ültetik a fontos pozíciókba.
9, Az alvilág, és a politika összefonódása is érdekes. Az előző kormányok alatt, és most is sok olyan cég volt és van, akik sérthetetlenek. Ezek egy jelentős része önmagában véve életképtelen (ezeket csak pénzbeszedő jogászcégeknek hívom), kizárólag a pénzek beszedésével foglalkozik, fizetni semmiért nem akar, a jogászaik pedig mindig megmentik, vagy ha pár év után ez már nem megy, új céget alapítanak.
10, 2006 októberében pedig az is bebizonyosodott, hogy Magyarországon nem lehet egyetlen kormányt sem leváltani, amíg a mandátuma le nem jár.
Ezek után jött a mostani lépcsőfok.
A következő már csak a parlamenti tömegverekedés lehet.

egysmás 2016.02.26. 13:55:18

@vadi3: kire gondolsz? az istenkáromló hippire, aki korbáccsal verte a kereskedőket?

s 2016.02.26. 13:56:54

@midnight coder: Ha orbán lenne gyurcsány és gyurcsány lenne orbán, ti már halottak lennétek kb. három éve. Ezt azért gondoljad át. A ti szerencsétek, hogy mi nem vagyunk ti.

egysmás 2016.02.26. 13:57:35

@Szultán.: megcsípte a mérgeskígyó. Csak a történelmi hűség kedvéért.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 13:58:44

@midnight coder: Miért? Demokráciában tilos hazudni? Kleptokráciában tilos hazudni? No látod!

s 2016.02.26. 14:01:33

@________________: Aki kardot ragad, az kard által vész el.

egysmás 2016.02.26. 14:01:33

@Lépegető Eszkalátor: Azért végzi a szőnyeg alatt, mert te oda teszed.
Mert az csak politikai gengszterizmus, egy kis semmiség.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.02.26. 14:04:42

@midnight coder: Öszöd miért mondott ellent a demokráciának? Pont az volt a demokrácia, hogy egy min elnök elmondta h hazudott és ez még napvilágra is került.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:05:13

@Kytia: A Fidesznek van 800 ezer -1,000,000 körüli keménymagja, aki tényleg úgy tesz, ahogy mondtad. Aztán van egy kb. hasonló méretű szavazóbázisa, akik azért a gondolkodóbb társaságból kerültek ki, akik jobb híján szavaznak rájuk. Ha volna még MDF... De ennek a mondatnak semmi értelme nincs.
Nos, ebből a gondolkodóbb rétegből nagyon-nagyon sokan nem értenek egyet a Nagyvezírnek és a bégjének pl a vasárnapi boltzárra vonatkozó ötletelésével, amit mutat, hogy a szavazók kb. 75%-a elutasítja.
A Nagyvezír pontosan tudja, hogy ez egy komoly vereség lenne, ezért aztán esze ágában sincs engedni, hogy megtartsák a népszavazást.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.02.26. 14:05:54

@midnight coder: Ja. Széles Gábor, Mádl Ferenc privatizációs minisztersége alatt.
De miért is mutogatsz vissza 25 évet? Miért nem az elmúlt hatról beszélsz?

s 2016.02.26. 14:07:05

@vadi3:
1. A fidesz nem fog "demokratikus" választásokban veszíteni.
2. A fidesz nem fog örökké hatalmon maradni.
3. . . .

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:09:04

@Kicknick: Hát igen, mert a komcsik ugye tűzzel-vassal lehetetlenítették el az un. szociális népszavazást, szaros 300 ft miatt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.02.26. 14:09:09

@Kossutdijas holokauszttagado: Ja, most hazafiak fosztogatják az országot. Neked elment az eszed. A farkad meg egy kis ballibsizésre áll fel?

s 2016.02.26. 14:10:19

@Bajer Zsolt:

S: - Fasz vagy?
Bajer Zsolt: - Természetesen. Mi más lehetnék. Megeszem orbán szarát.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:11:06

@Kossutdijas holokauszttagado: Köszönjük a mélymagyarkodó véleményedet. Sokkal hitelesebb lenne, ha nem hemzsegne hibáktól.

s 2016.02.26. 14:11:58

@Kicknick: Van olyan állapot, amikor már mindegy. Annyira kibaszott szar a fidesz, ha utána egy tartálykocsi híg büdös fos jön, az is megváltás lenne.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:14:55

@Hajdú Peter: Te szerencsétlen előember! Mit vétett Nyakó 1990-ben, 22 évesen, hogy azóta kellene életfogytot töltenie? Téged nem a komcsik engedtek ki a zárt osztályról?

Kytia 2016.02.26. 14:16:32

@vadi3: Mátyás király? :D

@Punxsutawney Mormota: És amikor leadsz egy ilyen kérelmet, előre be kell jelentened, hogy "most megyek és leadom"? Mert ha nem, honnan tudták a kopaszok? Vagy ha tudták, nem lehet megcsinálni újra egy váratlan időpontban?

s 2016.02.26. 14:16:41

@Hajdú Peter: Te faszrágó geciszopancs. Vagytok bazdmeg 2 millióan, aztán te akarod megmondani a többi 6 milliónak, hogy mit csináljon? Miért nem baszod telibe nekifutásból a ribanc fogatlan buzi kurva rohadt anyádat, te hányadék.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:19:08

@Lémusz: A parlamenti tömegverekedés legalább szórakoztató lenne. Nekem tetszik, amikor a kijevi törvényhozásban püfölik egymást, de az angol alsóházból is láttunk már párnadobálást sőt! még ennél többet is.
Nem hiszem, hogy a parlamenti bunyó a demokrácia fokmérője lenne.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:20:59

@Kytia: Valahol leírták, hogy ennek mi a menete. Nem olyan egyszerű, hogy csak beballagsz. De az NVI elméletileg nem tudja, hogy ki és mikor megy.

s 2016.02.26. 14:23:38

@Lépegető Eszkalátor: Én simán agyonverném a vén kurvát és bebetonoznám. Ez világos és egyértelmű üzenet. Ha népszavazásra bocsátasz valamit, akkor aláírást gyűjtesz mellé, különben nagyon meg fogod szopni.

s 2016.02.26. 14:28:54

@Lémusz:

0, A kivégzések elmaradása.

s 2016.02.26. 14:33:21

@Punxsutawney Mormota: A nagyvezír aztán így lett merénylet áldozata. Jobban járt volna, ha hagyta volna azt a kibaszott népszavazást és elhúz a gecibe még életében. De ő nem. Ő okosabb akart lenni mindenkinél, aztán csak egy ocsmány hulla lett. Mindegy életében sem volt igazán szép.

s 2016.02.26. 14:36:52

@Punxsutawney Mormota: Ha a végén mindenki megdöglik, felőlem indulhat is.

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:40:43

@s: "A nagyvezír aztán így lett merénylet áldozata. "

Vigyázzunk az ilyen véleményekkel, mielőtt még átesünk egy vak komondoron, vagy minket is elvisz a TEK, mint Luke Skywalkert a BME-ről :D

Punxsutawney Mormota 2016.02.26. 14:41:56

@s: Azért mondtam, hogy egy ilyenen még őszintén is röhögnék.

HaCS 2016.02.26. 15:09:46

@Kytia: @Punxsutawney Mormota:

Nem tudom valójában értitek-e mire ment (megy) ki a játék.

A megváltoztatott népszavazási törvény (2013. évi CCXXXVIII. törvény) óta egy témakörben egyszerre csak egy kezdeményezés lehet a NVI előtt. Más időközben hasonló témakörből érkező kérdést automatikusan(!) el kell utasítani.

Tehát amíg a nénike kérdését az NVI megtárgyalja (és ne legyenek illúziók eddig is kihasználták a hatvan napot) addig ugyan beadhat bárki (akár váratlan időpontban is) másik kérdést, csak törvény szerint el lesz utasítva. Az előzőekben az volt a trükk, hogy a (egy másik) független magánszemény hibás kérdést adott be, amit az NVI persze (60 nap után) elutasított, majd a fellebbezést (újabb 60 nap után) a Kúria is elutasította. Ennek a kihirdetése volt kedden, és attól a pillanattól lehetett újra eséllyel leadni bármilyen kérdést a témakörben.

Most minimum két hónapig megint megakasztottak mindent.

BiG74 Bodri 2016.02.26. 15:17:44

Egyszerű vagyok mint egy bot. Számomra ami az NVI -nél történt törvénytelen aljasság. Akik művelték törvénytelen gazemberek. Akik szemlélődőként a történteket helyesnek érzik, vagy hazudozva, terelve próbálják legalizálni a történteket szintén törvénytelen, erkölcstelen gazemberek.

s 2016.02.26. 15:38:24

@Lépegető Eszkalátor: Mindannyian kopasznyakúak vagyunk, vagy a kopasznyakúak áldozatai.

Én becsületes gyerek vagyok, de nem vagyok hülye. Velem összesen kétszer lehet baszakodni. Először és utoljára.

s 2016.02.26. 15:40:56

@HaCS: A függöny mögé kenődött szardarab (Magyarország jelenlegi miniszterelnöke) intézte így. Nem egy bátor fiú. Majd ki lesz szépen hozva a hóra és lesz intézve. Mint eddig bárki bármikor. Nincsen kivétel.

BiG74 Bodri 2016.02.26. 15:57:28

@s:
Basszus, ember, hiányzik némi jelenkori realitás.

s 2016.02.26. 16:03:48

@BiG74: Nálad? Erről én nem tehetek. Akkor kurva gyorsan próbáld meg beszerezni, mert rettenetesen meg fogod szopni.

BiG74 Bodri 2016.02.26. 16:13:39

@s:
Ember szedjél gyorsan nyugtatót mert ez az állapot már veszélyes.
Részemről rühellem a fityiszeseket. Még nem tudtam eldönteni, hogy a hazudozó, tolvaj, arragáns politikusaikat utálom jobban, vagy azt a számukhoz képest túlzottan agresszív, szemellenzős, kettős mércéjű, képmutató törzstámogatóikat.

BiG74 Bodri 2016.02.26. 16:39:13

@s:
Kicsit olyan vagy, mint a viccekből az agresszív kismalac.
De végülis, ha ez megy neked szívinfarktus, vagy agyvérzés nélkül, hát csak így tovább.

s 2016.02.26. 16:51:23

@BiG74: Megy. Azt szeretném, ha orbán és gyurcsány is halott lenne. Ártottak ennek az országnak és nem jóhiszeműen, tudatlanságból csupán. Aljas módon, sunyi és önző érdekből. Az ittenieknek nem volna szabad ezt elnézni nekik, de még a felismerésig sem jutottak el, nemhogy a változtatásig. Elátkozott nép ez.

Lémusz 2016.02.26. 17:14:27

@BiG74: "Számomra ami az NVI -nél történt törvénytelen aljasság."
Szerintem is erkölcstelen, de nem törvénytelen. A lényege éppen az, hogy a törvényi kiskapukat használják ki. A hatóságok éppen ezért nem is tehettek semmit. Nem tartóztathatnak le senkit azért, mert kopasz, vagy kigyúrt, vagy mert ott van. Abba lehet esetleg belekötni, hogy Nyakót akadályozták a mozgásában. Azt bebizonyítani azonban, hogy az volt a céljuk - bármennyire logikus is - nem lehet.
A szomorú ebben az, hogy ezeket a kiskapukat gyakran törvényt író ügyvédek helyezik el, hogy később a vádlottak képviselőjeként kihasználhassák azokat.
Nem egy gazember úszta már meg a büntetést ezek miatt a kiskapuk miatt.

2016.02.26. 17:16:47

@Faszerkezet: "akkor te fideszes vagy tulajdonképpen"

Tulajdonképpen te lábon hordtad ki az agyhalált, de soha nem fogsz rájönni, mert fideszes vagy.

@high up!: "folytassuk!"

Ha egoista vagy, miért nem folytatod egyedül? Szívesen nem megyek veled.
:)

2016.02.26. 17:20:49

@s: "Velem összesen kétszer lehet baszakodni. Először és utoljára. "

Kemény vagy, mint vidia. Biztosan birkozó szart ettél.
:D

2016.02.26. 17:23:42

@Punxsutawney Mormota: "minket is elvisz a TEK, mint Luke Skywalkert a BME-ről":D

Ragadós a példa, mert utána Orbán keresztapja is elvitette Csubakkát a köztérről.

BiG74 Bodri 2016.02.26. 17:32:17

@Lémusz:
Mondjuk amennyiben nem bizonyítható, hogy a kopaszok direkt akadályozták a képviselőt, úgy nem áll meg a törvénysértés, megjegyzem ez jelen esetben is könnyen elszabotálható. Ugyanakkor az események igen egyértelműek, bizonyítás ide vagy oda.
Ha lehetséges lenne a bizonyítás, akkor is sajátságos kis színjáték lenne belőle, és valószínűleg csak a legkevésbé okolható kopaszok húznák a rövidebbet, de ők is csak egy kis ejbejnyére.

s 2016.02.26. 17:40:31

@BiG74: "Ha lehetséges lenne a bizonyítás, akkor is sajátságos kis színjáték lenne belőle"

Miért kellene bármit bizonyítani? A bizonyítás jogállami kategória. Mi nem azok vagyunk már. Ha a másik fél megszegi a szabályokat, neked miért kellene betartanod? Érted, nem? Ebben a játékban ez a veszélyes. Ha kiszabadítod a szellemet a palackból, nem biztos, hogy vissza tudod gyömöszölni oda. Az erő politikája azért veszélyes, mert senki nem fogja garantálni, hogy mindig te leszel az erősebb. Ezt most orbánék eljátszották. O.K. Akkor csináljuk így. Felhívás keringőre. MINDENT SZABAD.

BiG74 Bodri 2016.02.26. 17:49:12

@s:
Ezt mondjuk többen is.
A legjobb az az egészben, hogy eddig a fideszes agyhalottakat kerültem, értelmetlennek tartottam bármiféle társalgást velük. Most határozottan jól esik elküldeni őket a picsába.

Éhes ló 2016.02.27. 07:56:47

Az a vicces, amikor a ballibbant élcsapat országot szeretne ismét elqrni, miközben egy népsavazási kérdés beadása is meghaladja a képességeiket, mert pár agyhalott kopasz, vagy nyugdíjas nyanya hamarabb ér oda, jobban megszervezi a kérdése beadását, megakadályozza a médiapatkány sereggel támadó főhülye későnkelőt a sunyi tolakodásban.
Mindezt törvényesen képesek megtenni, miközben a ballibbant élcsapat élő adásban csinál magából ismét és ismét majmot.
Utána meg ajvékolását a sok ballibbant szerencsétlen, hogz így járt.
Szóval kész kabaré, szerencsénk, hogy ezt nem qrmányon teszik!

Ne felejtsétek el szólni nekik 2-4 hónap múlva, hogy keljenek fel időben, álljanak sorba, ne aludjanak el!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.27. 10:21:27

És jönnek a fideszbarmok tényleg örömködni!
Hogy basznátok szájba a jó édes kurva anyátokat ,ti elvtelen gerinctelen szarházi tetvek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.27. 10:24:32

@Éhes ló: Pár éve 3 forintért seggberaktam anyádat,de abból 2 forintot visszaadott.
Szerintem te ebből lettél.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.27. 10:29:06

@Hajdú Peter: Akkor viktor sem lehetne miniszterelnök.
Már rég leszáradt volna a teste arról a fáról,ahová akasztották volna.

egysmás 2016.02.27. 10:40:01

index.hu/belfold/2016/02/26/nyako_az_nvi_hetfoig_mutassa_be_az_irodajaban_keszult_felveteleket/

Nah, azok a felvételek megsemmisültek, mert automatikusan felülírja a DVR.

Vagy, ha nem, akkor is.

Éhes ló 2016.02.27. 11:02:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ávósfattyú vagy te mesüge, mocskosszájú aljadéka a fajtádnak.

Éhes ló 2016.02.28. 15:35:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ha gondod van a magyar szöveg értelmezésével, kérdezd bátran a rebét, mesüge!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.29. 08:28:20

@Éhes ló: Most te vagy a zsidó,vagy engem tartasz annak ,fideszbarma?!:))

Hungryhorse 2016.02.29. 08:41:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ha gondod van a magyar szöveg értelmezésével, kérdezd bátran a rebét, mesüge!
süti beállítások módosítása