Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Akik egy szavazatra is büszkék

2016. február 15. - Herczeg Sándor

Eddig abban a hitben éltem, hogy egy választáson a célzott politikai pozíció megszerzése a tét. A Munkáspárt szereplése azonban voksolásról voksolásra rácáfol erre.

Az emberemlékezet óta Thürmer Gyula vezette pártnak van egy Jolly Joker-e. Ez az ember Horváth József, a szélsőbaloldali ideológia Baranya megyei letéteményese. Horváth úr – inkább elvtárs – nem bízza a véletlenre és a legutóbbi két időközi megyei megmérettetésen is elindult. Egy józan ítélőképességű átlagpolgár az eredményeit látván azért elgondolkozna, hogy érdemes volt-e. December 6-án, Bostán, valamint február 14-én, Szemelyben sikerült neki ugyanazt a szavazatmennyiséget összeszednie.

1 szavazatot.

Mindezzel együtt Thürmer decemberben ezt így kommunikálta:

Újabb időközi önkormányzati választások zajlottak december 6-án.- olvashatjuk az MTI anyagaiban. Rátót községben Fehérvári Zsolt, a KB tagja indult a Munkáspárt színeiben, és  3 szavazatot kapott az érvényes 107 szavazatból. A szavazatokon 3 induló osztozott, 91 – 13 – 3 arányban. A Munkáspárt szereplése 2,8 %-os eredménnyel végződött. Vaskeresztesen Kovács István, az Elnökség tagja vállalta a szereplést. 8 szavazatot kapott az érvényes 132 szavazatból. Szavazaton 2 induló osztozott, 124 – 8 arányban. A Munkáspárt ily módon 6 %-os  eredménnyel végzett. Bostán Horváth József, a Munkáspárt Baranya megyei vezetője indult el, és 1 szavazatot kapott az érvényes 83 szavazatból. Szavazaton 3 induló osztozott, 53 – 29 – 1 arányban. A Munkáspárt 1,2 %-os eredménnyel végzett. Gratulálunk!

A pártelnök a lelkendezéssel most sem maradt adós, hiszen szívből gratulált február 15-én a két időközin harcba indult jelöltnek. Az egyik persze ismét Horváth volt, összetéveszteni sem lehet, hiszen sikerült ugyanazt a fotót kitenni róla, amelyet decemberben is.

munkaspart.png

Horváth József (középen) a tavaly decemberi választásról szóló hírben

munkaspart_uj_foto.jpg

Horváth József (jobbról) a Munkáspárt honlapján február 15-én

( a fotók forrásai: www.munkaspart.hu)

Tiszanagyfaluban Rudolf János Ferencné (független) nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást. A Magyar Munkáspárt jelöltjére, Szabó Zoltánra 2 szavazatot adtak le. Szemelyben Kumli József Ferenc független jelöltet választották polgármesternek. Horváth József, a Magyar Munkáspárt jelöltje egy szavazatot kapott. – közölte az MTI. Nos, megérte részt venni. A Munkáspárt számára mindkét település, Tiszanagyfalu és Szemely új volt, és a Munkáspárt is új volt mindkét település lakói számára. Mondhatjuk nyugodtan: csak volt. A választási kampányban sokan megismerték a Munkáspártot és mi is sok embert ismertünk meg közelebbről.

Elképzelni sem tudom, hogy Horváth Józsefnek milyen elévülhetetlen érdemei vannak Baranya megyében, hogy kétszer egymás után sikerült neki egyetlen voksot gyűjtenie – és pártelnöke mégis büszke rá. Ha hozzátesszük, hogy a legutóbbi országgyűlési képviselőválasztáson is ringbe szállt és 0,77 % támogatottságot tudott felmutatni, akkor végképp erőt vesz rajtam az értetlenség.

Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

De egy párt helyében nem vinném ennyire túlzásba a kicsi megbecsülését. Vagy legalábbis nem örülnék neki ennyire nyíltan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr718393744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konrada 2016.02.16. 11:35:14

...Azért Szabó Zoltán szégyelheti magát, mert míg Horváth Józsi szavazott rá is, ő meg rá nem...

dare 2016.02.16. 13:09:18

Fő az optimizmus.
Miért baj az ha megünneplik a választási eredményt, elvégre nem zuhantak semmit a népszerűségi listán és stabilan tartják a pozíciójukat, ez már lehet ok egy kis hozsannára.
süti beállítások módosítása