Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Migráció pro és kontra – ahogyan a droidok születnek

2015. szeptember 20. - Herczeg Sándor

Olvasgatom a kommenteket a Facebook-on. Elképesztő, ahogy tegnap óta teli torokból szidják a horvát NÉPET a horvát KORMÁNY impotenciája miatt.

A migráció kérdéskörében ez olyan mértékben vált általános tendenciává, ami már tragikus. Sajnálatos, hogy a hozzászólók többsége egyes emberek tetteivel egész nemzeteket vagy népcsoportokat azonosít. Ráadásul minden bizonnyal sokszor ugyanazok, akik jövő nyáron már ott fognak vigyorogni a horvát tengerparton, ahelyett, hogy a magyar tájak és kultúra szépségeiben, illetve értékeiben gyönyörködnének.

Klaviatúrabátorság és fotelnácizmus egyszerre, a végletekben való kiélés kényszere a valós gondolkodás képességének teljes hiányával fűszerezve.

Aki észreveszi néhány menekültben az embert, az rögtön "liberális köcsög", aki a migrációs veszélyekre egyébként helyesen figyelmeztet, az pedig azonnal "rasszista és náci". A bevándorlóknak ételt és helyenként saját szállásukat osztóknak szürkehályogot okoz humanizmusuk, miközben a nemzetvédők szerepében mellüket döngetők rendkívül nagy elánnal lövöldöznének le bárkit, akinek egy árnyalatnyival is sötétebb a bőre az övékénél. A nagymágocsi eset egyébként fényesen megmutatta ennek a helyzetnek a fonákságát, s mialatt jókat röhögtünk a földmérők és a közmunkások migránsvizionálásán, eszünkbe se jutott, hogy ezen zokognunk kellett volna.

marko.jpg

(a fotó forrása: Reuters/Marko Djurica/Index)

Mikor ébredünk már rá arra, hogy mindkét út tévedés? S vajon elhülyült-e már annyira a magyar, hogy igényt tart individualizmusára, valamint a saját agymunka okán kiművelt vélemény megformálására és nem hagyja, hogy mindenkori politikusikonja mondja meg helyette, mit gondoljon ő.

Ha ez nem következik be, akkor egy jottányit sem jutottunk előrébb a rendszerváltás óta, melynek előtte a politikai elit legsikeresebb sorozatgyilkosságának áldozata mintegy 40 éven át a saját gondolatok kifejezésének kegyetlen lemészárlása volt. Ilyen értelemben droidtársadalmat hozva létre. Egy ilyen közösség aztán mindössze birkanyáj, ami vakon baktat a kolompszó után, még akkor is, ha az aktuális juhász a szakadék irányába vezeti. Ugyanis ő sem lát, viszont vakmerő, vagy éppen önös céljai minden mást elhomályosítanak szemei előtt.

samaa.jpg

(a fotó forrása: samaa.tv)

Jelenleg rengetegen haladnak ezen az ösvényen. Önként. Dalolva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr147803416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zordonbordon 2015.09.20. 17:31:25

szépirodalmiul: "végletekben való kiélés kényszere a valós gondolkodás képességének teljes hiányával fűszerezve"

utcamagyarul : impotens acsargás

nevetőharmadik 2015.09.20. 18:13:38

Kinek kell a normális hang? Egyébként a cikk megállapítása ("Aki észreveszi néhány menekültben az embert, az rögtön "liberális köcsög", aki a migrációs veszélyekre egyébként helyesen figyelmeztet, az pedig azonnal "rasszista és náci") nem teljes. Mert ezek mellé ott vannak még a ténylegesen liberális köcsögök és a ténylegesen rasszista nácik is :P

Attól tartok, az érintett európai államok változatos módon, de mind a legrosszabb reflexeikkel válaszoltak a migránskrízisre. Amilyen simán lehetne kezelni ezt az ügyet, olyan simán kezelik teljesen félre. De legalább mindenki előtt nyilvánvalóvá lett az európai vezetők teljes inkompetenciája.

csak egy néző 2015.09.20. 18:21:38

" Egy ilyen közösség aztán mindössze birkanyáj, ami vakon baktat a kolompszó után, még akkor is, ha az aktuális juhász a szakadék irányába vezeti. Ugyanis ő sem lát, viszont vakmerő, vagy éppen önös céljai minden mást elhomályosítanak szemei előtt."

"A nép olyan, mint a birka. Ha jó pásztor tereli őket, mennek engedelmesen s meg is híznak mellette. Ha hitvány a pásztor, elbitangol a nyáj."
WA

freestep 2015.09.20. 18:48:09

Jó lesz hozzászokni a népvándorlásokhoz mert ez csak a kezdet! A környezetünk kicsinálása miatt szárazságok pusztítanak és fognak a jövőben méginkább. Az elsivatagosodó területről tömegek indulnak majd útnak. A tengerszint emelkedik, felkészül Hollandia. A permafroszt olvadásával iszonyat mennyiségű metán kerül majd a levegőbe, rettenet módon gyorsítva a felmelegedést. Sok nagyváros van a tengerhez közel. Gyoda mester itt már nem tud segíteni. A termelés visszaesik, éhínség. Sajnos az éhes ember nem igazán "tud viselkedni".
További rém álmokat!

freestep 2015.09.20. 19:05:05

Vicces volt látni, ahogy Fletó politikailag tökönlőtte magát a legutóbbi akciójával. Ahelyett, hogy szimpatizánsokat szerzett volna a menekültekkel szervezett akciójával,
sokkal inkább veszített annak köszönhetően, hogy a közhangulat a migránsok ellen fordult. És itt jön a szélsőjobb, ami rohamosan erősödik és egyre népszerűbbé válik "honvédő" ideológiát hirdetve. Ez megjelent Németországban is pl. és meg fog máshol is hamarosan.
A szélsőjobb egy érdekes dolog: a legtöbb alapvetően egybites gondolkodású. Számukra kétféle ember létezik: az egyik a hős hazafi a második a mocskos ballib, vagy libsi ahogy ők mondják (ez valami fixa idea lehet, mert hogy beteg az biztos).
Mindemellett a szélsőjobb Magyarország szemétgyűjtője is, ahol vidáman megfér egymás mellett mindenféle inkompatibilis szemét. A horogkeresztényeket egyetlen közös érzés tartja össze, ez pedig a gyűlölet. A gyűlölet az kell. Ellenség kell, feltétlenül. Ha netán lesz egy közös, nagyobb ellenség, akkor a régi máris szövetségessé válik, és lesz belőle hazafi roma testvér, hős honvédő rendőrök, stb. Most találtak egy közös ellenséget, ezek pedig a menekültek. A régi ellenségek hirtelen akár szövetségesek is lehetnek. Persze nem örökre. Csak addig, amíg létezik a nagyobb ellenség. Aztán majd ők is újra ellenségek lesznek. Így megy ez.
A nép meg beveszi a honvédő dumát. A dolog nem erről szól, pusztán a gyűlöletről.
Magyarországot védeni, megvédeni a legkevésbé lehet fegyverrel. Ere jó lett volna már rájönni.

tralalala 2015.09.20. 19:10:38

"egnap óta teli torokból szidják a horvát NÉPET a horvát KORMÁNY impotenciája miatt."
Ez tényleg baromság, de megnyugodhattok, ilyen nem csak MO-n történik, minden ország népességét tudnak nagyon utálni bármilyen nemzetiségű embertársaink pont ugyanilyen okokból. Elég a hírcsatornák facebook HSZ-eit olvasni. Rohadt mexikói, köcsög usa, most éppen rasszista magyarok, képmutató németek, rohadt arabok, stb.

freestep 2015.09.20. 19:23:16

A bevándorlás és az iszlám fenyegetettség: Akinek kis tapasztalata is van idegen kultúrák találkozásával az tudja, hogy az iszlám vallásúak sehogyan sem integrálhatók, nem közelíthetőek az európai kultúrához. Egy másik országba bevándorlók igyekeznek megtartani szokásaikat és saját kultúrájukat ami nem mindig kompatibilis a befogadó országéval. Tipikus példa erre a kínaiak. Ahogy létezik városokban kínai negyed, ugyanúgy Magyarországon sem keverednek túlzottan a magyarokkal.
Az iszlámmal sajnos van egy óriási probléma: erőszakos, hódító vallás, megpróbál letarolni és uralma alá hajtani mindent. Békés iszlám nem létezik. Békés muszlimok léteznek. A bevándorlók jelentős része a békés kategória, de bázisa lehet az iszlám térhódításának. A legtöbb közülük valószínűleg élvezni fogja a nagyobb szabadságot és azt, hogy nem kényszerül a vallása által előírt szigorú szabályok szerint élni. Sok ilyen lehet köztük.
A másik illúzió azt hinni, hogy nem jönnek terroristák. De jönnek, mert ez egy kitűnő alkalom a becsempészésükre.
Milyen nem a migránsokkal érkező terrorista: Kisportolt, szakállas, jól kiképzett harcos, aki selfizget a mudzsahedinekkel és posztol a facera. Jihaaaaaad feliratú pólóban van, könnyen azonosítható. A terrorszervezet számára értékes katona.
Milyen nagy valószínűség szerint: A terrorszervezet számára értéktelen, könnyen pótolható, nem harcos, csak öngyilkos merényletre való kiképzést kapott. Olcsó, könnyen pótolható. Nemhogy fénykép nincs róla, de látni sem sokan látták.
Igen, ez a női terrorista, lehetőleg gyerekkel. Semmi esetre sem sajáttal, valami árva gyerekkel jön. Ártatlan tekintet, védtelen kinézet, alázatos viselkedés. Tökéletesen észrevehetetlen. Hithű, elszánt.
Szerintem a hatóságok nagyon is tudják ezt, csak a média ködösít, hogy áááh, ugyan már, dehogy jönnek itt terroriták.
Pedig biztos, hogy kibaszottul jönnek. És nem lehet őket felismerni.
Merkel a drága elvégezte Európa beoltását a terrorizmussal, mostmár akár le is mondhat.
A fél tökömet rátenném, hogy hamarosan le fog mondani!!!

midnight coder 2015.09.20. 20:01:13

@freestep: Ez a legkisebb gond. A probléma ott kezdődik, hogy ugye a derék szírek is csak 3 millióan voltak pár évtizede. Most meg vannak 20 millióan. És még messze nem ők a legrosszabbak.

Éhes ló 2015.09.20. 20:19:30

Egy lassan több mint 220000-es semmire és senkire tekintettel nem lévő horda tömeges jogsértései, lezárt vasutak, határok, autópályák, pályaudvarok, városrészek, főútvonalak, elköltött tízmilliárdok után, immár több mint 9 hónap elteltével nem gondolom, hogy bárki közembernek, adófizetőnek türelemmel és megértéssel kellene szemlélnie sem az ejrópaji, sem a középejrópai, sem a magyar felelősök totális töketlenségét és azon elmebetegeket, akik szerint ezt a ránk zúdított anarchiát bárkinek kötelessége lenne tolerálnia.

Egy magyar állampolgártól sem tűrnék el, hogy ez merje tenni.
Sem itthon, sem sehol.
Márpedig ha még jelent valamit a balfasz liberálisoknak a jog és törvény előtti egyenlőség, a jogállam és a közrend, a másik ember szabadáságnak tisztelete, akkor a fenébe ezzel a csürhével még azelőtt, hogy irakká, szíriává, libanonná, líbiává, pakisztánná, afganisztánná, bangladessé változtatnák a hazámat és a környezetét, ejrópát.
A fenébe azokkal is, akik szerint ez ami itt folyik az kóser és habos kávéval, zsebpénzzel és kéglivel kell várnunk ezt a mocskot.

freestep 2015.09.20. 20:21:53

@midnight coder: Az alapvető probléma: Vagyunk több, mint 7 milliárdan összesen.
A Föld haldoklik, az erőforrások elapadnak. Megindul a harc a megmaradókért. Véres, kegyetlen harc. Így-vagy úgy.

Eliot Rosewater 2015.09.20. 20:41:15

@freestep: Imádom az ilyen panelből megmondóemberkedő, Bécsen túl sosem járt szociológustanoncok elemzéseit a muszlimok beilleszkedési képességeiről.

Csak egy kérdés: személyesen hányat ismersz? Mert ha a szám 0, akkor pont annyit ér a mélyenszántó elemzésed, mint amikor a becsiccsentett Palibácsi szotyizgatva okoskodik a lelátóról, hogy hogyan kellene a zaranylábú megye II-es fiúknak játszani.

arturdent 2015.09.20. 20:49:47

Üdv!
Érdemes lenne egyszer az okokat is feltárni. Sziria nem is volt olyan eget verően rossz hely az un forradalom előtt. Minden esetre azóta eltelt 4 év és a helyzet nem hogy javult volna folyamatosan romlott. Az isten tudja hány szervezet küzd egymással. A nyugatnak ebben jelentős felelősége van és most itt a büntetés. Az Unio brutálisan megbukott, ez nem unió csak nemzetállamok gazdasági tömörülése, az egységnek nyoma sincs. Egy ilyen válsághelyzetben nem egymást kéne anyázni, hanem összefogni, de ez utópia. A legtöbb politikai erő csak a saját céljai érdekében próbálja a helyzetet politikai haszonszerzésre használni, és ez ami igazán geciség, hogy a poszt írót is idézzem. Egy szó mint száz amig itt a különboző országok vezetői egymást gyalázzák és nem vált válnak vetve próbálnak közös megoldást találni.egy pár ötlet: pl le kéne zárni a sziriai polgárháborút, ha már bevándorlás akkor szervezetté tenni, ne mindenféle embercsempészek irányítsák és gazdagodjanak rajta. Ha a Nyugatnak kellenek bevándorlók, küldjenek hajókat Szíriába Török országba és vigyék őket onnan. Öszintén ez kinek jó, hogy végig küzdjék magukat a balkánon és más országokon, nekik sem hiszem, hogy ez jó és nekünk sem, egyedúl az ebből profitot elérők dörzsölhetik a tenyerüket. Szóval kezdem úgy érezni, hogy ez nem egy spontán dolog, hanem egy szervezett akció tkp az unio ellen. (volt nemrég hír, hogy Orbánnak a titkosszolgálat már rég jelezte, hogy bevándorló tömegeire számithatunk az idén) Honnan tudták, hogy musztafa és mohamed fel fog kerekedni és neki indul a zöldhatárnak. szoval le kéne higgadni félretenni a sértettséget és közösen kitalálni ak övetkező lépést.

Advanced Flight 2015.09.20. 21:38:59

@Billy Pilgrim: amíg nem ismered személyesen az összeset, milyen alapon állítod, hogy békések és be tudnak illeszkedni?

Mellesleg csak a rettentő buta emberek érvelnek úgy, hogy egy csoportról csak akkor lehet véleményt mondani, ha minden egyes elemét (tagját) ismered. Ilyen alapon nem lenne tudomány sem egyáltalán. Az orvosnak is ismernie kell személyesen minden egyes influenzavírust, mielőtt kijelenti, hogy fertőző?

hétköznapi libsizmus 2015.09.20. 21:40:49

Azért ezen a blogon is megy ám a kliségyártás zerrel:

A_becsuletunk_kapott_rugast,
polipraktika.blog.hu/2015/09/09/a_becsuletunk_kapott_rugast,

Be kell látni, mindenki a szenzációhajhászásból él, ezért sarkít, túldimenzionál, általánosít hogy minél ütősebb legyen a szöveg. És telerakja szenvedő gyerekfényképpel a cikkét, mert az überelhetetlen

freestep 2015.09.21. 20:09:08

@Billy Pilgrim: Ennek a hozzászólásodnak a tartalmi értéke = 0.
Értelmes ember a kommentre reflektál, nem a kommentelőre.

2016.02.28. 16:11:04

@freestep:

Emlékezzünk régi "bevándorlóinkra!" Kis visszatekintés!

A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!
Széchenyi „ez a népcsoport (zsidók) a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa! S hogy ez nálunk mégis megtörtént, azt nemzeti közömbösségünknek tudja be. Az ország lakosság a zsidók 11%-ával érte el a magyarul beszélők 51% arányát 1910-es népszámláláskor!
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc:
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A zsidókat felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi
Az atiszemituzmussal az a legnagyobb baj, hogy MA MÁR NEM AZ SZÁMIT ANTISZEMITÁNAK AKI GYŰLÖLI A ZSIDÓKAT, HANEM AZ, AKIT A ZSIDÓK GYŰLÖLNEK!!!!
Szorong a zabszem FIDESZes seggekben!
süti beállítások módosítása