Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Szerbia hőzöng, miközben Juncker szobrot avat

2015. szeptember 15. - Herczeg Sándor

Annak az országnak, melynek területén csak a nyár közepéig 90 ezer migráns haladt át, ne legyenek elvárásai és követelései. Mindannyian jól tudjuk, hogy a magyar határzárig tökéletes szervezéssel oldották meg, hogy minél gyorsabban jussanak át rajtuk a bevándorlók. A katasztrofális szituációra ismételten fittyet hányó Jean-Claude Juncker pedig éppen a mai napot találta alkalmasnak Horn Gyula szobrának felavatására. Agyrém.

A röszkei határzár éjjelén a szerbek már világossá tették, hogy a hazánkból kitoloncolt migránsok visszaérkezését akár katonai erővel is meg fogják akadályozni. Tették ezt annak ellenére, hogy a valasz.hu már júniusban megírta:

Erőltetett menetben rugdalja végig a Balkánon a macedón és a szerb rendőrség a migránsokat, mióta döntés született a magyar határkerítés megépítéséről.

Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter azt mondta, hogy akiket Magyarországon regisztrálnak, és azt követően küldenek vissza Szerbiába, már nem tartoznak Szerbia felelőssége alá. Ez akár még érthető álláspont is lenne, csakhogy a szerbek mindent megtettek a probléma Magyarországra tolásáért, remekül kihasználva, hogy nem tagjai az Európai Uniónak. Mindenki tudja: minden létező közlekedési eszközt csatasorba állítottak azért, hogy a migráció minél kevesebb nyomot hagyjon az országukon, a bevándorlók villámgyors útját semmivel sem akadályozták.

delmagyar_hu.jpg

(a fotó forrása: delmagyar.hu)

A mostani szerb döntés már csak azért is érdekes, mert a hozzájuk érkezőket minden további nélkül beengedték szerb területre, sőt naponta 2-2500 embert buszoztattak egyebek mellett Horgosra – még rendőri segítséggel is. Mindeközben az Index ezt éppen ma írta:

Nem kell mindent elhinni a szerb szociális-és munkaügyi miniszternek Aleksandar Vulinnak sem. Vulin, amikor felhúzták a kerítést a magyar-szerb határon azt mondta, hogy erről az egészről csakis a magyarok tehetnek, a kerítésre nem a szerb hatóságok tehetetlensége miatt volt szükség, ők ugyanis minden szabályt betartottak. Ehhez képest még most is busszal szállítják Horgosra a menekülteket az ország többi részéből, aminek az lesz a következménye, hogy hamarosan még a mostaninál is nagyobb tömeg fog felhalmozódni a kerítés a mobil kerítés előtt.

Éppen ezért Szerbiának kár katonai attrakcióval fenyegetőznie, hiszen a jelenlegi röszkei torlódásban igen komoly felelőssége van. Kormányuk azon a tényen is elgondolkozhatna, hogy 2012 óta EU-tagjelölt, tehát most éppen ideje lenne jó pontokat is szereznie. Pláne ahelyett, hogy az egyébként is pattanásig feszült helyzetet a fegyverek árnyékával fokozza tovább.

ajpek_orsi_index_2.jpg

Tolmács munka közben a határ szerb oldalán 2015. szeptember 15-én

(a fotó forrása: Index/Ajpek Orsi)

Mindeközben az Európai Bizottság vezetőjének kiemelt programja volt Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök szobrának felavatása Brüsszelben. Tette mindezt talán pontosan azokban a percekben, amikor migránsok ezrei állnak tanácstalanul - időnként tüntetve - egy kerítésnél, amely pont az ő eszméit hivatott megvédeni olyan magyar katonák és rendőrök segítségével, akik 15-20 órákat állnak Európa határán. Jean-Claude Juncker ezzel megint csak bebizonyította, hogy nem csupán alkalmatlan pozíciójának betöltésére, hanem fikarcnyi érzéke sincs a történések súlyozásához. Az Európai Unió egyik legfontosabb döntéshozó szervének elnökeként sokkal inkább személyesen kellene tájékozódnia az események helyszínein, elsősorban Röszkén, de az EU belső határain is.

foto_reuters.jpg

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke

(a fotó forrása: Reuters)

A szoboravató üzenete kísérteties hasonlóságot mutat az egri vár 1552-es ostromával, hiszen Ferdinánd akkori magyar király vajmi keveset törődött a várvédők könyörgésével és köpött az erősítést forszírozó kérésekre is.

Egy különbség azért van: akkoriban nem volt kvótarendszer, mivel mindenki ugyanazokat a magyar falakat ostromolta. Most azonban hamarosan Juncker ajtaján is kopogtatni fognak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr387790704

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kié a migráns? 2015.09.16. 00:19:59

Kire tartoznak a Szerbiából Magyarországra áramló migránsok? A szerb álláspont szerint csak az maradhat Szerbiában, aki nem jutott Magyarországra, onnan - kiutasítás esetén is - Magyarország feladata a migránsok ellátása. Egy axiomatikus megközelítés (...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.15. 18:43:03

Csak szövegelnek, ennyi az egész. Nem kell komolyan venni. Lassan megcsinálják a normál határvédelmet a macedón határon, s vége.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.16. 09:25:30

Pufajkás 56-os gyilkosok szobrát is lehet avatni, ahogyan Hitlert is lehet éltetni.

Csak aki avatja, és élteti ezeket, azt beillesztik az emberek a megfelelő rekeszbe.

Utóbbiakata a náci rekeszbe, előbbieket a kommunista diktatúra-pártiba.

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 09:31:38

Szerintem a pufajkás szobrának felavatása szellemiségében nagyon stimmel azzal az EU-s garnitúrával amelyik felavatja és amelyik remélhetőleg a köv. választáskor ugyanúgy le cseng, mint itthoni szellemi társaik.

Szerbiának viszont igaza van. Merkel meghívott egy csomó bevándorlót. Merkel Szerbia szemével az EU, ezért készségesen a határra szállítja a bevándorlókat.
Mégis mi a lófaszt csináljon velük? Nem neki kell, hanem a németeknek, osztrákoknak. Legalábbis ők csinálnak úgy, mintha kellene nekik.

A szerbek azt a hibát követték el, hogy nem vették komolyan Orbánék figyelmeztetéseit.

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 09:36:00

Juncker egy részeges USA cseléd. Ugyan miért tekintené azt lényegesnek, hogy tájékozódjon, nem is ez a feladata. Az a feladata, hogy tehermentesítse az USA-t, biztonságba helyezze a szíriai ellenzéket.

Brix 2015.09.16. 10:02:13

Szerbiában államilag jóváhagyot üzlet, az emberkereskedelem, amit az EU-nak már régen szankcionálni kellett volna...
Egyébként, ritka ostoba a szerb vezetés, hiszen a menekültválság egy évtizeddel is eltolhatja Szeriba EU tagságát, ( ha egyáltalán beveszik valaha...) arról nem beszélve, hogy a migránsok éppen a szerb munkavállalókat fogják kiszorítani Németországból, ,állami segédlettel.... A szerbek meg tudtnák védeni a déli határaikat, ha akarnák, hiszen olyanok a földrajzi viszonyok. Az erősebb határvédelemre EU -nak kellene erre kényszeríteni őket.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.09.16. 10:17:38

Olyanok döntenek a fejünk fölött, ellenünkre, akik ha a döntéseik rosszul sülnek el és Európa élhetetlenné válik miattuk, akkor simán elmennek a vagyonukkal egy normálisabb kontinensre, minket meg itt hagynak a káoszban.

2015.09.16. 10:18:07

Ha van nép, ami gyűlöli a muzulmánt, az a szerb. Ehhez képest a nemzetközi médiának ügyesen eladták az emberbarát, migránspátyolgató Szerbia imázsát, megspékelve egy adag magyargyűlölettel.
A migráns beadhat menedékjog iránti kérelmet Szerbiában is, nem kell mindenkinek Germoney-ba menni. Szerbia népessége amúgy gyorsabban fogy, mint a német lakosság, nem árt a vérfrissítés nekik :) úgyis olyan toleráns nép. Remélem sose lesznek az EU tagjai.

2015.09.16. 10:22:29

Juncker meg most egy olyan pozícióban osztja az észt, ahova senki se választotta, semmi demokratikus legitimációja nincs. Hogy meri Európa jövőjét alakítani valaki a lakói akarata ellenére?
Az EU bürokrácia és csúcsvezetői annyira legitimek, mint anno Sztálin volt. Valaki küldöttgyűlés megszavazta. Felelőssége nincs. Így könnyű okoskodni.

dadddd 2015.09.16. 10:27:00

@♔bаtyu♔: " a köv. választáskor ugyanúgy le cseng, mint itthoni szellemi társaik."

Csak az a baj, hogy őt eddig se választotta senki. Simán 500 millió ember nyakába ültették anélkül, hogy egy is szavazhatott volna róla... A demokrácia csimborasszója...

apanna 2015.09.16. 10:29:13

Most civilek lázítják a senki földjén ragadt menekülteket...

dadddd 2015.09.16. 10:30:47

@apanna: Igen, a "civilek". :)

Ad Dio 2015.09.16. 10:38:23

@♔bаtyu♔:

Az ügy még messze nem lefutott.

Kérdés hogy Horvátország és Szlovénia meddig bírja cérnával. Ha bírják, akkor addig nincs gond, amíg az osztrákok és a németek be nem intenek. Ha viszont a lánc egyik szeme bevérzik, akkor Szerbia magára marad a bevándorlókkal. A Szlovén-Osztrák határ könnyen zárható a domborzat folytán. Ha az bezárul, akkor az új útvonal megint csak Magyarország lesz.

Szerbiát arra kellene rávenni, hogy építsen maga is határzárat, különben hamarosan tízezrek fognak a magyar-szerb határon éhezni. Az pedig humanitárius katasztrófahelyzet.

A bevándorlás lassítása Európa elemi érdeke, de ezt csak rendszerszerűen lehet megtenni. Mindenki lép egészen Görögországig.

Szorgalmazni kellene az EU bevándorlási törvényeinek a teljes felülvizsgálatát (hetek és nem évek alatt!). Egyfelől szigorítani kell (szabad mozgás korlátozása, együttműködés kikényszerítése), másfelől életszerűbbé kell tenni a szabályokat (menekültkérelmek elbíráslása, minimálisan megkövetelhető ellátás stb).

Amit ma Mo. ma művel az sem járható. Lassítani lehet és kell is a bevándorlást. De nem lehet megállítani egyik napról a másikra, mert az katasztrófához vezet.

Ad Dio 2015.09.16. 10:40:20

Az, hogy Juncker mit csinál, az az ő baja. Ha kommunista verőlegényeknek akar szobrot avatni, tegye. Teljesen indifferens számomra. Most helyzet van, amiben ez az ütődött nagypapa nem érdekes.

Agysebész migráns 2015.09.16. 11:00:57

Szerbia ugyanúgy áldozata a nagyhatalmi politikának, mint Magyarország.

A posztoló szégyellhetné magát, hogy ÉRTELMES, korrekt elemzés helyett ezzel az USZÍTÓ poszttal próbálja a szerbek ellen hergelni az olvasóit.

McZozo 2015.09.16. 11:06:49

@Ballib Cenzúra: Azert Hornt pufajkas 56 os gyilkosnak beallitani kicsit eros. Lehet nem o volt a legjobb ember de a maiaknal korokkel jobb politikus volt. Az NDK menekultek elotti hatarnyitasban meg elevulhetetlen erdemei voltak.
Ha mar ezen a vonalon megyunk akkor Horthy Miklos rehabilitalasa meg rendben van gondolom?

dadddd 2015.09.16. 11:12:11

@McZozo: Ha egyszer az volt... :)
A rendszerváltás állatorvosi lova.

McZozo 2015.09.16. 11:12:23

@dadddd: Ezzel az erovel Orban viktorra se szavazott senki ot is csak 10 million ember nyakara ultettek.
Szoval ez az erv nevetseges, tudod vannak olyan orszagok ahol direct valasztjak az elnokot mint pl amerika oroszorszag es vannak olyanok is ahol kepviseloket valasztunk es ezek a kepviselok valasztjak a kormanyfot. ettol meg miert lenne illegitim. Mondom akkor ugyanezen erv menten OV pont annyira illegitim.

McZozo 2015.09.16. 11:19:00

@dadddd: Gondolom neked meg elvettek a szuleid macijat a kommunistak. Es ezert sulyos szemelyisegi karosodas ert, 25 evvel a rendszervaltas utan meg mindig mindent a kommunistakra fogni mar szegyenletes. Aki ezt a maszlagot megeszi a fidesz propagandanak az szellemi serult. Amugy meg jelenleg a leg oregebb szavazokkal, ill lassan a leg regebbi gardaval a fidesz rendelkezik az mszp meg a legfiatalabb part let az elmult evekben. Ez alapjan akkor meg lassan sajat maguk a kommunistak.

dadddd 2015.09.16. 11:22:46

@McZozo: Ez tévedés, mivel itthon a választási kampányban pontosan lehet tudni, hogy ki lesz a miniszterelnök, ha x vagy y párta szavazol. Mi több, OV neve konkrétan az első helyen szerepelt a listán, így nehéz lenne azt mondani, hogy senki sem szavazott rá.
Mondd már el légyszi, hogy a féleszű alkeszt vagy Barrosot honnan lehetett volna előre tudni.
Az amerikai elnököt elektorok választják, de róluk pontosan lehet tudni, hogy kit támogatnak. Ezért is szavaznak rájuk, hogy a megfelelő elnököt szavazzák meg. Az elektorok nem utólag ülnek össz, hogy kitalálják, hogy na akkor ki legyen az elnök.

dadddd 2015.09.16. 11:25:15

@McZozo: Nem a maciját. Csak a földjüket és a hozzá tartozó házakat. (Egészen pontosan a nagyszüleimnek.)

Agysebész migráns 2015.09.16. 11:26:13

@McZozo:

" Ezzel az erovel Orban viktorra se szavazott senki ot is csak 10 million ember nyakara ultettek."

Nincs abban semmi rossz, ha tájékozatlan vagy, addig, amíg nem hivalkodsz a melledet verve a hülyeségeddel. :D

A magyar miniszterelnököt az a párt jelöli ki, amelyik a választók TÖBBSÉGÉNEK a bizalmát élvezi.

A választók NEM vesznek zsákbamacskát, hiszen már a kampány alatt MEGTUDJÁK, hogy az egyes pártoknak ki a miniszterelnök-jelöltje.

Ezzel szemben az Európai Bizottság elnökének a kiválasztására az európai választópolgároknak SEMMIFÉLE ráhatása nincsen.

Ez a KORRUPCIÓ melegágya, hiszen azt, hogy a 28 tagállam vezetőinek a többsége melyik jelöltet támogassa, az PÉNZ kérdése.

Anti Liberal 2015.09.16. 11:39:08

@McZozo: Te agyhalott vagy bazdmeg?????

JUNCKER MIKOR MILYEN VÁLASZTÁSON INDULT????

Faszfej..

McZozo 2015.09.16. 11:49:43

@dadddd: en figyeltem az eus valasztasokat es pont lehetett hallani junker nevet, csak azert nem lehetett pontosan megmondani o lesz e mert az eu valasztasokon nem 3-4 part onalloan szerepel es hoz letre frakciokat hanem 30-40 part es a vegleges erovonalak kialakulasa attol is fugg hogyan es kivel lehet frakciot koaliciot kialakitani, es itt nem egy adott ero jelol embert mint 3-4 part eseteben hanem egy 5-10 tagot szamlalo partszovetsegnek kell megallapodasok utjan vegul jelolni. De ettol meg benne volt a neve a koztudatban hogy nagy valoszinuseggel o lesz

McZozo 2015.09.16. 11:51:22

@dadddd: Ezert mondtam hogy akkor a szuleid macijat. Felreertes ne essek nem fogadom el amit a nagyszuleiddel tettek de az mar 50-60 eve volt ahhoz a mai embereknek az esetek 95% ban semi koze s megis a komcsizassal hulyitik a nepet mikozbe mar ok a legoregebb part

McZozo 2015.09.16. 11:57:48

@Agysebész migráns: nem vertem a mellem es fentebb leirtam hogy mi az oka annak hogy nehezebb jelolni EU vezetot mint orszag vezetot. Ettol meg akarmit mondasz a Magyar rendszerben sem a valasztok valasztjak a miniszterelnokot, nincs kotelezettseguk mint lasd mikor az elso orban kormany a masodik valasztasara keszult, es kezdett Orban bedolni akkor elojott azzal hogy ok akkor nem o lesz a miniszterelnok es ott lebegtettek csomo nevet hogy akkor kik lehetnek de konkretum nem volt.
S visszaterve az eus valasztashoz ott is be volt lengetve Junker neve mar valasztas kozben csak biztosan azert nem lehetett tudni mert az eus valasztason nem egy part nyer es az o jeloltje lesz hanem eloszor a nyertes partook kolaiciora lepnek partcsaladokat hoznak letre es aztan az ott betoltott szerepuk aranyaban dontik el hogy rabolintanak e egy jeloltre vagy sem.

A korrupcio elhiszem hogy letezik az EU ban is sot , de ha mar melegagyrol beszelunk akkor a Magyar politikusi reteg inkabb a melegagya a korrupcionak mint az eu parlament.

McZozo 2015.09.16. 12:02:14

@Anti Liberal: A te agyi kapacitasodrol akkor ne beszeljunk mert egy szoveget se tudsz ertelmezni, mutasd mar meg hol allitottam hogy Junkert Kozvelen valasztottak? Pont azt irtam hogy nem . CSak erre irtam hogy ezel az erovel akkor Orban viktort se valasztottuk meg mert ra se szavaztunk.
De nem remenykedek hogy ezt most felfogod mert ekes bizonysagat adtad korabban a felfogo kepesseged hataranak. Valamint "ertelmisegi" Jobboldalikent elohoztad a szokasos viselkedesformat, hogy mikor az erveid elfogynak akkor jossz a szemelyeskedessel mert szellemi kepesseged odaig nem er fel hogy kulturaltan ervekkel targyalj. A fidesz azt nevelte beled hogy aki nekem nem tetszik az arulo es le kell loni, es e filozofia menten szocializalodtal. Gratula

Agysebész migráns 2015.09.16. 12:06:07

@McZozo:

"mi az oka annak hogy nehezebb jelolni EU vezetot mint orszag vezetot"

Alapvető tévedésben vagy.

Az EU-nak NINCS "vezetője".

Az EU-s döntések három különböző teszületen mennek keresztül.

1. Az Európai Parlament.

Tagjait a tagállamok választói választják közvetlenül. Az EP-nek NINCS lehetősége érdemi döntésekre, még csak javaslatokat se terjeszthet be. Sóhivatal, az a dolga, hoyg áldását adja az Európai Bizottság agymenéseire.

2. Az Európai Tanács.

Tagjait az uniós tagállamok vezetői adják. Nekik SUNCS lehetőségük érdemi javaslatok előterjesztésére és keresztülverésére. Sóhivatal, az a dolga, hoyg áldását adja az Európai Bizottság agymenéseire.

3. Az Európai Bizottság.

Korrupt és rövidlátó disznók senkiházi gyülekezete, a Juncker nevű mocskos adócsalóval az élen. Ők HOZZÁK az érdemi döntéseket, amiket képesek akár korrupcióval, akár zsarolással, akár aljas manipulációval is keresztülverni az ET-n és az EP képviselőin.

SEMMIT nem tesznek azért, hogy az EU-ban hasznos és értelmes törvények szabályozzák az életet, ellenben imádnak egymásra mutogatni, és egymás ellen hergelni a tagállamok vezetőit, képviselőit és azok megválasztóit.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.16. 12:24:36

@McZozo:

Azért felettébb furcsa, hogy Horn pufajkás múltjából éppen a kérdéses NYugati téri vérengzés hiányzik.
Ez felér egy beismerő vallomással.

Arról nem beszélve, hogy
"1957-ben megkapta a Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérmet, az „ellenforradalom” leverésében fontos szerepet játszó személyeknek járó magas kitüntetést."
Ezt pedig csak pedigrés gyilkosoknak osztogatták akkor tájt.

magyarnarancs.hu/belpol/horn_gyula_acute56-os_multja_lathatatlan_iras-61608
A Budapesti Katonai Ügyészség kutatja, hová tűnt egy hónap Horn Gyula életéből. Pontosabban: a Honvédelmi Minisztérium mely exvezetője letelefonálásának köszönhető, hogy az irattárban nem találhatók azok a dokumentumok, amelyek szerint a volt kormányfő nem 1956 decemberében, hanem már novemberében belépett a forradalmat leverő karhatalmisták közé. A különbség: minimum öt halott.

McZozo 2015.09.16. 12:27:00

@Agysebész migráns: Ezek nagyreszevel egyet is ertek. Ugyan nem ertem most hogy jot a temahoz, mert en az EU vezetot nem jogkor szerint ertettem hanem a nevleges titulusa szerint. Hogy mihez van es mihez nincs jogkore fel se merult a korabbi beszelgetesekben. ellenben tudom ezzel ujfent nem fogunk egyeterteni de az hogy nincs jogkore a nemzetallami kakaskodasnak a kovetkezmenye. Szerintem a mai globalizalodo vilagban Amerika oroszorszag kina melett az EU nak csak egyutt van eselye. Amerika es az oroszok is ezert furjak a megalakulasa ota es jatszanak ra a nemzetallami hangokra az oszd meg es uralkodj elve menten. Viszont meg egyutt csak ugy tudna rendesen mukodni ha igenis rengeteg onallosagot feladnanak az allamok es egy kozos erdemi vezetest ultetnenek az eu elere. Ugyanis pl amig minden allamnak onallo monetaris politikaja van addig az euro hasznalata eleve hamvaban holt 5let. Keptelenseg ugy kozos valutat fenntartani hogy 1 euronak mas az erteke gorogorszagban es mas nemetorszagban a gazdasag teljesitokepessege es az eltero inflacio miatt. mar itt megbukik minden s amig ezeket nem veszik kozos kormanyzas es dontes ala addig folosleges az egesz marhasag mert ugyis megbukik.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.16. 12:27:02

@Ballib Cenzúra:

De idézzük Horn Gyuszi szavait:

"Énszerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik fegyvert fogtak novemberben, és novemberben felléptek, azok az ellenforradalommal szemben léptek fel. És ez a lényeg."

Anti Liberal 2015.09.16. 12:30:28

@McZozo: Téged valóban le kellene lőni. Egy hazátlan hulladék vagy bazdmeg. Nem tűnik föl hogy csak ezen a blogon az elmúlt egy órában legalább 5 ember mondta rád hogy hülye vagy? :)

McZozo 2015.09.16. 12:33:05

@Ballib Cenzúra: Ezt nem hallottam eddig, de en meg sajnos sejtelmes gondola se voltam akkor. Ettol fuggetlenul ha igaz akkor reszben igazad van, ettol meg nagy dolgot is veghezvitt 89 be de egyetertek hogy az nem anulalja a rosszat korabbrol ha igy van, Ezzel egyutt gondolom ugyanott van az az egy honap Ahol Horthy Oroszorszagba kuldott Magyar hadserege es aztan a nemeteknek kiadott zsido tomegek kerultek a mult megiteleseben. Minden politikai ero a maga szajize szerint probalja alakitani a multat. Erre mondjak hogy a tortenelmet a nyertesek irjak. Az altalad emlitett baoldai mosdatas is gusztustalan ha igy van de a jobboldali is.

McZozo 2015.09.16. 12:36:57

@Anti Liberal: Ez az esetemben meg valtozhat ha a politikai szeljaras fordul, te viszont permanensen egy debil paraszt vagy.
Tobbiekkel vitaztam de ervek menten te vagy csak egyedul aki ervek nelkul ertelmi kepessegeid hianyaban csak szemelyeskedik es bunko parasztkent viselkedik.

Bafana 2015.09.16. 12:42:46

A Vén Szarost kár emlegetni. Hagyni kellene őt nyugodtan rohadni, nem szobrocskákat emelni az emlékére.
Satya, tegnap még mindenért Orbán volt a felelős, ma meg már sehol egy cipőtörlés a magyar kormányba? Valami következetességet vigyél már bele légyszíves!
süti beállítások módosítása