Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

A becsületünk kapott rúgást

2015. szeptember 09. - Herczeg Sándor

Ha bárki azt hiszi, hogy a radikális televízió operatőre csupán egy kislányt gáncsolt el kedden Röszkén, akkor nagyot téved. Sokkal több történt. László Petra a már eddig is megtépázott és jórészt indokolatlanul meghurcolt hírnevünkbe rúgott bele. S amíg az apa felállt és tovább futott sértetlen gyermekével, addig a mi sebünk nyolc napon túl fog gyógyulni.

Az N1TV munkatársa olyat tett, amitől még a legradikálisabb hőzöngők is visszariadnak. Nem kívánom ecsetelni a cselekményt, előttem megtették sokan, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az ominózus rúgás előtt – a felvételek szerint – már többször is próbálkozott hasonlóval, sőt, vízágyút is vizionált. Azon túl, hogy az újságírók feladata az események KÖZVETÍTÉSE és nem a VÉGREHAJTÁSA, az eset nem csak rá vet rossz fényt. Ebben a szakmában számtalan írott és íratlan szabályt kell betartani, az utóbbiak pedig sokszor lényegesebbek. Ha nem működik a belső etika, akkor a papírra fektetettel se megyünk semmire. Ez az inzultus az internet segítségével egyetlen nap alatt több helyre eljutott, mint bármi, amivel cáfolni tudnánk a jelenséget. Ez a legfőbb veszély, hiszen hiába állítjuk mi, hogy nem vagyunk ilyenek, a széles közvélemény – beleértve a külföldi visszhangokat is – nem azt fogja megjegyezni, hogy egy radikálisnak mondott médium operatőre vesztette el a fejét, hanem azt, hogy ilyenek a magyarok. Ez pedig igazságtalan, de mégsem leszünk képesek megcáfolni, ami remek táptalajt ad a velünk egyébként is ellenséges köröknek – tekintet nélkül arra, hogy sajtóorgánumokról, kormányokról vagy egyes politikusokról van szó.

reuters.jpg

(a fotó forrása: Reuters)

Azt szokás állítani, hogy a negatív hír terjedési sebessége nyolcszor gyorsabb a pozitív értesüléseknél. A mai bulvárorientált világban ezen egy cseppet sem kell csodálkozni. László Petra egyetlen, másodpercek alatt kivitelezett mozdulata több esztendős országimázst képes tönkrevágni, ezért cselekedete jóval meghaladja a kontraproduktív szó fogalmát. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy még az ominózus tévé nézőinek többsége is elítéli az operatőr tettét.

Hírünk a világban mi magunk vagyunk. Éppen eleget rugdossuk magunkat ahhoz, hogy a másét ne kelljen elszenvednünk. A kislány és édesapja percek alatt túlteszi magát a történteken, de nekünk ez a rúgás még sokáig fájni fog.

Azt pedig a jövő fogja eldönteni, hogy mennyire és mi lesz az ára.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr417773146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2015.09.10. 03:41:21

Át szeretett volna lépni egy nagyobb szemétkupacot , mikor felemelte a lábát pont beleszaladt egy arra edző rövidtávfutó! Baleset ez!

micsoda? 2015.09.10. 03:50:48

"A kislány és édesapja percek alatt túlteszi magát a történteken, de nekünk ez a rúgás még sokáig fájni fog."
Az édesapa nem valószínű, örökre viszi magával és ossza meg másokkal. Hasonlóan mint én, aki majdnem felnőttként a horvátoknál nyaraltam, és nagyon megfáztam. Kértem volna pluszban teát, nem kaptam. Sosem felejtem el nekik.

Rudi Kató 2015.09.10. 07:27:29

@micsoda?:
Erre a "rúgásra"' büszke lehet az ország! Végre egy NŐ aki tesz is valamicskét a beözönlő terrorista horda ellen! Szívesebben láttam volna egy golyószóró sorozatot, mint ezt a gyenge láblendítést!

Punxsutawney Mormota 2015.09.10. 07:41:24

@mortullus: Ez legyen a legnagyobb boldogságod az életben.

Punxsutawney Mormota 2015.09.10. 07:42:48

@Rudi Kató: Ezt írd be még a Díványra is. Fantáziátlan vagy, gyökér!

vénkujon 2015.09.10. 08:14:18

nekem a legjobb: a faszom kivan az összes moszlimmal, meg utálom a fidis petrát is

E.Katolnai 2015.09.10. 08:32:17

Gyomorforgató ahogy a libsi-csürhe ráveti magát erre az esetre, de bezzeg mikor a védtelen idős magyarokat rugdosták és rabolták ki szerte a keleti megyékben, akkor egy sem sajnálkozott. Most meg mind veri a nyálát, de valójában nem az arabokért aggódnak, hanem csak minden alkalmat megragadva becsmérlik, gyalázzák a magyart; jobbikoznak, náciznak, csak úgy dől belőlük a gyűlölet. A magyargyűlölet.

micsoda? 2015.09.10. 08:32:47

@Rudi Kató: Remélem csak a vicc kedvéért irtál igy. Egyébként beteg ember aki igy gondolkodna. Gondolom nem jártál akkoriban külföldön amikor a baltás gyilkos volt a téma. Nem voltam büszke a magyarságomra.

Véleményem szerint sokat javítani egy óriási bocsánatkérő molinó, az is megjelenne a világsajtjóban.

micsoda? 2015.09.10. 08:33:49

@E.Katolnai: Kár, hogy nem a témánál maradsz.:)

Muad\\\'Dib 2015.09.10. 08:38:59

@micsoda?:
"...óriási bocsánatkérő molinó..."
Hooogyne. Kérjünk bocsánatot azért, mert nálunk is vannak idióták, hogy az alacsony IQ szintű facebooknemzedék megnyugodjon? Mindenhol vannak hülyék, ez egy ilyen világ.

Tudományos libsizmus 2015.09.10. 08:59:22

A libSSik becsülete bizonyosan nem kapott rúgást, hiszen az nincs nekik. Mások nevében pedig nem kéne nyilatkozni ilyen királyi többesben.

Jut eszembe: 2006.09.24-én mintha nem olvastunk volna efféléket a libSSi sajtóban.

konrada 2015.09.10. 09:02:32

Ez a p.csa egy hülye.
...mint ahogyan azok is, akik a norvégokat a tiniket legyilkoló Brevikről, a németeket a menekülttáborokat gyújtogatókról, az amcsikat a templomban lövöldöző hülyegyerekről, angolokat a muszlim tinilányt pofánverőről, a franciákat... és sorolhatnám...

A lényeg, hogy olyan hülyékkel nem érdemes foglalkozni, aki egy beteg lelkű tagjáról ítél meg egy másik országot....

Conchobar 2015.09.10. 09:04:52

A posztíró és hasonszőrű társai becsületét rúgás érte. Állítólag. Azért érte rúgás, mert a rendőri intézkedés elől távozókat, akadályozta, gáncsolta ez a operatőr. Tulajdonképpen állampolgári kötelességét teljesítette. Legközelebb már a rendőr elől elfutó rablót elgáncsolót is fikázni fogják. A posztíró hiába hivatkozik arra, hogy külföldön rossz híre keletkezik az országnak, a külföldi olvasók ugyanúgy megosztottak és ugyanúgy kétkedve fogadják a média híreit, mint a magyarok

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.09.10. 09:05:32

Országimázs. Hírünk a világban. Jaj, mit szólnak az emberek?
Mindenki sajnálja ezt a gyerekével a karján elgáncsolt alakot, és bőszen elítéli a gáncsolót. Még börtönbe is küldenék. Hirtelen senki nem foglakozik az elgáncsolt ember felelősségével. Mit keresett ott? Miért tört át a rendőrök gyűrűjén? Miért nem választotta a legális utat?
Azért, mert inkább kockáztatott. Elgáncsolták? Benne volt a pakliban, ennél rosszabb is várhat még rá és a gyerekére.
Örülhetne a világ, hogy a földre zuhant ember feltápászkodott, és futott tovább. Zuhanhatott volna súlyosabb ok miatt is, ha fegyverrel védenék a határt. Most még ennyivel megúszta, és a gáncsot minősíthetné jó szándékú figyelmeztetésnek: a határ engedély nélküli átlépése veszélyes.

inebhedj - szerintem 2015.09.10. 09:46:30

Nem örülök a rugdosásnak, és a szituációnak sem, ahol ez bekövetkezik, nem örülök annak, hogy sem a bevándorlók, sem az európai államok nem hajlandóak betartani a jogszabályokat, szóval van sok minden, aminek nem örülök, de a felütés után elgondolkoztatott, hogy miféle becsülete van a szerzőnek és társainak, ami ettől a bulvárjellegű eseménytől rúgást kapott?

Vagy ez csak a "nagy levegővel mondanék valamit, csak nincs mit, viszont egy flekk muszáj lapzártáig, nagymellyű asszony és aranyos cica meg már van a holnapi számban" esete Tóth Marival, amolyan Axel Springer módra?

Bobby Newmark 2015.09.10. 10:29:39

"Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy még az ominózus tévé nézőinek többsége is elítéli az operatőr tettét."

Amint a kommentekből is láthatod, ez nem igaz.

f@sk4l4p 2015.09.10. 10:43:58

Megvolt a 15 pec hírnév, léphetünk tovább, mindenesetre az világosan látszik, hogy úgy kell a baloldali blogoknak bármilyen apró atrocitás amivel a menekültpolitikát támadhatják, mint egy falat kenyér. Szégyen, hogy szinte nyálcsorgatva várjátok mikor kap be egy gumibotost vagy pofonlegyintést valamelyik menekültnek álcázott migráns.

vasgyuszi 2015.09.10. 10:46:24

A menekült álljon meg az elso helyen, ahol nem lonek rá, és ott várja meg, amíg visszatérhet a hazájába. Ennyi. Az európai lakosságnak nincsne szüksége ezekre. A cégeknek persze, hogy de (ócsó munkaero). Csak arra leszek kíváncsi, mennyire lelkesen fog dógozni a szír szarér-hugyér és látja, hogy marhára nem él meg tisztességesen belole. Na akkor milyen palávert fognak ezek itt rendezni? Ezt persze leszarják a cégek, a rendet és társadalmi békét tartse fent az állam (az adófizetok pénzén). Van pofája a Dieter Zetschének ilyet nyilatkozni, hogy "Ilyen motivált munkaerore van szüksége a Daimlernek". Remélem szétkapnak egy-két üzemet ezek a motivált szíre, ha nem ad nekik megfelelo bért ;)

monddazigazatmar 2015.09.10. 11:45:32

@Hefe: Vendégszeretet? Ki hivta ezeket ide?

Alick 2015.09.10. 11:58:21

"több esztendős országimázst képes tönkrevágni"

Azért nem kell túlzásba vinni a megfelelési kényszert az egybites előítéletesek kedvéért... pro és konra

Kerek_moderatort_masikat 2015.09.10. 12:01:06

"....a rendőreink hulla fáradtak, és a teljesítőképességük határán vannak. Valóban jobb lenne lecserélni őket, és engedni nekik néhány nap pihenést. Ugyanis nem csak a menekültek állnak a szélben, esőben Röszkénél, hanem szerencsétlen zsaruk is. Annyi csak a különbség, hogy ők parancsra, és hosszú napok óta teszik. És nekik nem osztanak poflifoamot, sütikét, vizecskét, meg téliszalámis szendvicset. Ráadásul a hülye újságírók kifejezetten lesnek a félreérthető pillanatokra, és igyekeznek minél brutálisabbnak beállítani őket...."

nemszólokmégegyszer 2015.09.10. 12:08:12

@Rudi Kató: Én is, ha a cső előtt állnál.

N. Barbie 2015.09.10. 13:06:15

"Ebben a szakmában számtalan írott és íratlan szabályt kell betartani"
Ezen jot nevettem :) Es ezt egy szelsoliberalis oldal (index) foaldalan futtatott blogocska tulaja mondja, ahol aztan (az indexen es az altala futattot kb 10-15 szellib bevandorlosajnaltato blogon sem) ugy betartjak ezeket az irott es iratlan szabalyokat, hogy csak na. Ja, nem.

Ennel mar csak azon nevettem jobban, mikor hallottam, hogy az egyutt meg dk (ki mas...) feljelenti a not kozosseg tagja elleni akarmiert. Tetszik erteni? Nem, nem egy max. garazdasagert, ami valojaban volt, dehogy. Hat ez egy vicc.
De mikor ugyan ezt a torvenyi helyet alkalmazzak "halal a magyarokra" felkialtassal tamado ciganyhordara, akkor szinten ok (egyutt dk) visitoznak a legjobban, hogy de hat az nem is az volt es szegyellje magat az ugyesz meg a birosag is, hogy egyaltalan ilyet felteteleztek.
Alszent, kettos merceju sopredek banda.

senkiember 2015.09.10. 13:13:46

László Petra azt a bizalmat ásta alá, amivel a sajtót odaengedik az eseményekhez, hagyják tudósítani, filmezni, fényképezni, és egytlen érintett fél sem vágja pofán mint ellenfelet vagy ellenséget, általában még a háborús csetepetékban sem célpontok annak ellenére, hogy a vakvéletlen néha eltalálja. Minden érintett fél tudja, hogy a tudósító nem fog lőni, de nem fogja megakadályozni a mások lövését sem, nem fogja segíteni a menekülést de nem fogja megakadályozni sem, például gáncsolással vagy térdenrúgással. Ettől kezdve minden tudósító dolga egy kicsit nehezebb lesz.

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 13:17:15

Kérdés: egy állampolgárnak joga, esetleg kötelessége-e segíteni a rendfentartó szervek munkáját? ha nem egy rendőr elől futó illegális bevándorló hanem egy rendőr elől futó zsebtolvaj esik orra egy állampolgár lábában akkor azt kirugják-e a munkahelyéről vagy dícséretet kap?

Bobby Newmark 2015.09.10. 13:18:25

@eßemfaßom meg áll: Hát hajrá, keress rá törvényt vagy jogszabályt! Megvárjuk.

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 13:21:18

@Hefe: "milyen is az a magyarosch vendegszeretet... "

Hozzád a vendég meghívás nélkül az ablakon szokott bemászni és elszalad előled ha közelítesz hozzá?

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 13:32:40

@Bobby Newmark:
"1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról
127. §
(3) A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt a nyomozó hatóságnak haladéktalanul átadni; ha erre nincs módja, a rendőrséget értesíteni."

Azt, hogy illegális migránsként kitörni a rendőri felügyelet alól az minek számít, bűncselekmény-e vagy szabálysértés azt a faxom tudja, de az biztos, hogy nem jogkövető magatartás

N. Barbie 2015.09.10. 13:48:57

@Hefe: "most kepet kapott arrol a vilag, hogy milyen is az a magyarosch vendegszeretet..."
A vendegszeretethez elobb vendegkent kene viselkedni...

foson osonó soson 2015.09.10. 13:48:59

@Éhes ló: Majd ha a moszlimok is molotov koktélt dobálnak, akkor ugassál!

midnight coder 2015.09.10. 13:51:33

@senkiember: Meséld ezt az IS által lefejezett újságírók családjának.

Erő e-meló 2015.09.10. 14:21:53

Csak segíteni akarta a rendőrség munkáját, amikor elgáncsolta a rendőri intézkedés elől menekülő illegális határátlépőt

Ez a csaj többet tett Európa védelmében, mint az összes brüsszeli aktanyálazó idióta

Erő e-meló 2015.09.10. 14:26:14

@eßemfaßom meg áll:
Ha a rendőr üldöz valakit és azt kiabálja hogy fogják el, akkor aligha büntethető aki ebben segítséget nyújt neki. De ha nem kiabálja, hanem a helyzetből és a viselkedéséből ez kikövetkeztethető, alapjában akkor is ugyanaz a helyzet

Ezért szerintem inkább elismerés járna

Erő e-meló 2015.09.10. 14:31:20

@senkiember:
"nem fogja segíteni a menekülést de nem fogja megakadályozni sem,"

Sok olyan beszámoló volt már többek között az Indexen, ahol büszkén mesélik a tudósítók, hogyan tájékoztatták a migránsokat a sikeres átkelés érdekében. Ez így nem csupán az újságírói etika elleni vétség, hanem már az embercsempészet bűncselemményével határos

Old Asshole 2015.09.10. 14:35:33

@Erő e-meló:
Ezzel egy bibi mindenképp van: az újságíró nem az események alakítására, hanem a rögzítésére van felhatalmazva. A csaj nagyot rúgott a gyerekbe, nagyobbat a népébe - de a legocsmányabbat a szakmájába.

Gondolom, ezért rúgták ki a kenyéradói. Még ha "vérző szívvel" is... Mert borsóaggyal még szélsőségesen vitatott/támadott "ügyeket" se lehet hasznosan szolgálni.

Erő e-meló 2015.09.10. 14:38:35

@N. Barbie:
Ezek az Együttlevők nevetségesen felkészületlenek bármilyen szempontból, még jogászként is. A migránsok nem alkotnak valamiféle közösséget amit a törvény védeni rendel (etnikai, vallási kisebbségi)

Ezenkívül bizonyítani kéne, hogy a (nem létező) közösség tagja ellen az egész közösség elleni gyűlölet motiválta a tettét. Hiszen mondhatja hogy csak a rendőröket akarta segíteni, de azt is hogy megijedt a feléje rohanó tömegtől és egy spontán mozdulattal védekezett

Tudományos libsizmus 2015.09.10. 14:42:03

Képzelem, mi lenne itt, ha a videót megtekintve hangos röhögésben törne ki a Fidesz frakció a Parlamentben.

Tudományos libsizmus 2015.09.10. 14:42:44

Egyébként minek jött ide? Ha nem jön ide, nem rúgják fel.

Old Asshole 2015.09.10. 14:51:10

@Tudományos libsizmus:
Elhitte a hülyéje, hogy a Magyarország egy olyan hely, ahol nem rugdossák föl csak úgy passzióból a kamerával álcázott önkéntes nemzetvédők.

Rábaszott a naivságára.

Erő e-meló 2015.09.10. 14:53:14

@micsoda?:
" Kértem volna pluszban teát, nem kaptam. Sosem felejtem el nekik."

Mindig gondoltam hogy pszichopata vagy

Tudományos libsizmus 2015.09.10. 14:57:17

@Old Asshole:
Nekem úgy rémlik, de javíts ki, ha tévednék, hogy 2006-ban mintha ez lett volna a libSSik egyik perdönő érve: nem kell tüntetni és akkor nem vernek meg a rendőrök.

Aztán affélékre is emlékszem, hogy a laposra vert parlamenti képviselőt hangosan kiröhögte az MSZP-SZDSZ frakció és elkeresztelték Révész Mártíriusznak, hála az ÁVH-t írásban emberbarát szervezetnek igazoló Kuncze legendás humorának.

Ettől függetlenül kurvára tetszik, ahogy most überhumánusoskodnak a huszonhárommiliórománozó szemkilövetők.

Köldök_szösz 2015.09.10. 15:03:02

olyan hasonlataitok vannak bazmeg :DD
Jó lett volna ha anyátok titeket is így fejberúg anno állpolgári kötelességből

Old Asshole 2015.09.10. 15:11:20

@Tudományos libsizmus:
Megeshet, hogy ez a barbár fociedző nem tanulmányozta elég mélyen a magyar pártacsar kézikönyveket. Csak úgy idegyütt, gyerekkel a karján. És nem tudta, hogy a határmenti ürgelegelő pont ugyanolyan párthadszíntér, mint Budapest belvárosa.

Nem ismerik ezek a mimagyar közösen kiformált kultúránkat - itt az eleven példa.

Orra is bukott rögtön a műveletlen barma.

Erő e-meló 2015.09.10. 15:13:58

Azzal is tele a cipőm, ahogy a tengerbe fulladt kisgyerek képét felhasználják. Egyrészt gyerek képpel csinálni kampányt már eleve necces. Másrészt miért is fulladt a vízbe? Mert volt egy hülye apja aki kivitte a tengerre, és még csak mentőmellényt se adott rá (pár dollárnyi pénzért meg lehet venni a bazárban)

Olcsó hatásvadász frázispufogtatás, igazi libsi tempó

Tudományos libsizmus 2015.09.10. 15:17:52

@Old Asshole:
Biztos igazad van.

Az ő kultúrájában ezzel szemben nyilvánosan akasztanak, nem mehetsz ki az utcára, ha nő vagy, sőt 6 évesen elad feleségnek a családod három tevéért egy 50-es szivarnak.

Ők a mi kultúragazdagítóink. Németországban így hívja őket a libSSi média.

N. Barbie 2015.09.10. 15:18:52

@TrójaiVasParipa:
"Jó lett volna ha anyátok titeket is így fejberúg anno állpolgári kötelességből "
Elgancsolta, nem fejberugta, ne hazudj.
Masreszt miert is tette volna ezt anyank? Mi is illegalis hataratlepes utan menekultunk a rendorok elol?
Ja, nem csak a szokasos kinkeserves szellib mindent mindennel osszemosasos ervelesi stilus.

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 15:31:28

@Old Asshole: "az újságíró nem az események alakítására, hanem a rögzítésére van felhatalmazva. A csaj nagyot rúgott a gyerekbe, nagyobbat a népébe - de a legocsmányabbat a szakmájába."

a, ha megnézed a videot, egyértelmű, hogy nem megrugni, hanem elbuktatni akarta
b, nem 100mérettől rohant oda, hogy ő most migránst akar rugdosni, hanem ott állt és az áttörő banda körülötte rohant, eléggé alap emberi reflex, hogy ha látod a törvényszegőt feléd roganni akkor rámozdulsz.
c, a népet azok rugdossák akiknek arra áll fel ha végre magyarozhatnak egy jót.

Old Asshole 2015.09.10. 15:31:36

@Tudományos libsizmus:
Na, hát akkor kvittek vagyunk, nem?

Teveszarér ürgebogyót.

(Ideje lenne frissítened a nevedet, mert összevissza ugrál az ember szeme a kicsi meg nagy SS-k között. Tessék egységes arculatot ölteni, nem ilyen lyukas mackóban polírozni a kultúrát.)

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 15:34:05

@Old Asshole: "Elhitte a hülyéje, hogy a Magyarország egy olyan hely, ahol nem rugdossák föl csak úgy passzióból a kamerával álcázott önkéntes nemzetvédők."

Otthon úgy hallotta, hogy itt le lehet szarni a törvényeket és ha a rendőr azt mondja "állj" az azt jelenti "szaladjatok amerre jól esik, szeretünk benneteket"

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 15:36:48

@Old Asshole: "ez a barbár fociedző nem tanulmányozta elég mélyen a magyar pártacsar kézikönyveket."

ha már menekültnek mondja magát , legalább a menekültügyi egyezményt elolvashatná, ha már magátol nem gondolja, hogy a helyi törvényeket be kell tartania.

Old Asshole 2015.09.10. 15:37:20

@eßemfaßom meg áll:
Oké: nem elég sportos a csaj, azért csúsznak a kivitelbe olyan malőrök, hogy az egyedül szaladó törvényszegő nőnemű fiatalkorú illegálisnak nem bokáját, hanem a combját találja el.

De hát pont föntebb írtam, hogy fölkészületlen pancserokkal semmiféle ügyet se lehet hasznosan szolgálni? Még célozni se tud rendesen a botlábúja...

Köldök_szösz 2015.09.10. 15:37:21

@N. Barbie: valahol itt olvastam a "fejberúgot". Muszáj volt utánoznom néhány ember marhaságát.

Old Asshole 2015.09.10. 15:49:06

@eßemfaßom meg áll:
Nemcsak barbárok, képmutatók is.

Hazudoznak összevissza, magyarázzák a bizonyítványt.

Tiszta szerencse, hogy páran azért átlátunk rajtuk, nemigaz?

panteon 2015.09.10. 16:16:40

Tegnap arra gondoltam, hogy biztos azért csinálta, mert régen d@..ta meg valaki, de amikor láttam a fényképét, hát nem csoda, hogy a kutyának sem kell ez a gyökér...

N. Barbie 2015.09.10. 16:32:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Meg szep, aki nem kialt rogton akasztofat valakinek, mert ala mereszelt rugni egy illegalis bevandorlonak, az csakis fideszbarom lehet, mi mas.
Ilyen alapon, aki meg vedi oket, az meg a liberalnaci vagy ballib torpe-kisebbsegbol valo. Habar ez utobbi igaz is.

N. Barbie 2015.09.10. 16:35:31

@panteon: "Tegnap arra gondoltam, hogy biztos azért csinálta, mert régen d@..ta meg valaki, de amikor láttam a fényképét, hát nem csoda, hogy a kutyának sem kell ez a gyökér..."
Na, igen, a ballib szellemi oriasok ervelese: nem tud ertelmeset irni, ezert szemelyeskedik egy jot.
Mert igy ranezesre tudja a panteon, hogy valaki a kutyanak sem kell vagy, hogy milyen regen d@..ta meg valaki. Nyilvan.

bkkzol 2015.09.10. 16:50:56

nem állítom, hogy szép dolog volt, de azért túl van lihegve a téma. Különben meg hova rohantak? regisztráltatni magukat? Van idejük bőven!

Herczeg Sándor 2015.09.10. 16:52:09

@N. Barbie: Ha több figyelmet fordítana arra, amiket egyébként korábban írtam, akkor Ön meg se szólalt volna. Nem beszélve arról a tényről, hogy én voltam a röszkei gyűjtőponton tegnap éjjel és személyes tapasztalataim vannak. Nem a kényelmes szoba falai között próbálok okoskodni.

Ön volt ott? Vagy csupán a nevéhez is illő eredendő észmennyiség birtokában ítél meg úgy engem, hogy nem ismer?

Herczeg Sándor 2015.09.10. 16:55:07

@Erő e-meló: A gyermeken volt mentőmellény. Ha fogalma sincs a tényekről, akkor inkább maradjon csendben. Sokan jobban járunk így. Már az értelmesebb rétegre gondoltam.

Herczeg Sándor 2015.09.10. 17:00:33

Akkor most minden hozzászólónak tanulságként beidézem Török Gábor nem túl régi véleményét, mellyel teljesen egyetértek:

"Ahogy ezt megszokhattuk, a politikai szereplők, a véleménymondók és a média egy jelentős része ezerrel dolgozik azon, hogy semmilyen árnyalt véleményt ne lehessen kialakítani a menekültek ügyében. Velük vagy ellenük. Bevándorlásbarát vagy bevándorlásellenes. Hazaáruló vagy nemzetben gondolkodó. Civilizált vagy idegengyűlölő. Végső soron: orbánellenes vagy orbánista.
Aki akar, és különösen akinek ez érdeke, álljon be nyugodtan a sorba, de ha minden ügyben az határozza meg a véleményünket, hogy mi a viszonyunk Orbán Viktorhoz és a szeretett pártjainkhoz, akkor tényleg semmi sem különböztet meg minket a kolompra vonuló nyájtól.
Pedig szerintem simán gondolhatunk olyanokat, amelyek hol egyeznek, hol meg nem egyeznek egy politikus véleményével. Én például kifejezetten támogatom, hiszen magam is írtam erről korábban, amikor a magyar miniszterelnök arról beszél, hogy nem ország az, amely nem tudja ellenőrizni, ki lép be a határain. Így van, hajrá, tegyünk meg mindent azért, hogy ellenőrzött legyen az országba történő belépés. Ugyanakkor kifejezetten taszít, amikor a kormánypárti politikusok úgy beszélnek az országba már belépett menekültekről, mintha képtelenek lennének felismerni, hogy ők is emberek. Több erőfeszítést a segítségben, kevesebbet a gyűlöletkeltésben.
Ha csak az elsőről van szó, szemét orbánista talpnyaló vagyok. Ha a másodikról beszélünk, szánalmas liberális bohóc leszek. Értem persze, hogy a politikusok félnek az egyrészt-másrésztről, mert azt hiszik, hogy az emberek képtelenek az árnyalt gondolkodásra. Pedig az élet semmi másról nem szól, csak erről: aki képes egy kérdésnél többet is megválaszolni magának a világról, az mindig egyrésztekkel és másrésztekkel szembesül. Ahogy egy kedves idős kollégám egyszer megfogalmazta: ha nem érted, hogy mi az árnyalt gondolkodás, kérdezz meg embereket a párjukról. Ilyeneket fognak mondani: Laci jó az ágyban, de nem viszi le a szemetet... Még szeretni is lehet úgy, hogy közben van másrészt, hát a politikáról miért ne lehetne így gondolkodni?"

Egyébként 20 éve újságíró (is) vagyok, ezt bárki láthatja, aki idelátogat. Arccal és névvel vállalom magam. Már csak ezért is azt gondolom, hogy László Petrának semmi keresnivalója ebben a szakmában, amely elítéli tekintet nélkül ideológiai beállítottságra.

Bobby Newmark 2015.09.10. 17:04:23

@eßemfaßom meg áll: "eléggé alap emberi reflex, hogy ha látod a törvényszegőt feléd roganni akkor rámozdulsz."

Reflex, az bazdmeg. Igen, az ember úgy születik. Újszülöttet kiraksz egy utcára, akkor az megérzi az adócsalókat, zsebtolvajokat, családon belüli erőszaktevőket, satöbbiket, és felrúgja őket a gecibe.
Csak aztán megtanulunk uralkodni magunkon.

Így gondoltad?!

N. Barbie 2015.09.10. 17:15:38

@Herczeg Sándor: Lehet magyarazkodni, kedves Sandor, amennyi jol esik, a teny attol teny marad:
Egy, a ballib sajto altal szelsojobboldalinak/radikalisnak mondott TV riportere alarug egy illegalis bevandorlonak, es az ennek kapcsan irt cikkeben rogton jon a sajto irott es iratlan szabalyaival. Amikor ugyanezeket a szellib/ballib oldalak rugjak fel naponta ezerszer, akkor valahogy nincs hangoztatva ez a nemes gondolat, csak ha egy csunya naci csinal valamit. Vicc.
Az a teny meg ilyen szempontbol lenyegtelen, hogy volt-e tegnap Roszkenel vagy nem. Semmi koze a temahoz, hacsak nem egy melldongetos dicsekves. Ja, az. En bevallom, 2000 km-rol nem utaztam haza segiteni idegen embereknek. En innen "csak" azt latom, hova vezet az orrba-szajba multikulti...
Ez ilyen csurcsanyi "onzetlen" segites lehetett. Ha en segiteni akarok, akkor elmegyek es segitek es senki nem tudja meg, nem hivom meg az osszes TV-t, hogy mutassak be mekkora jofej vagyok, se nem jatszom vele az eszem a blogomban. Na, ennyit a kenyelmes foteles arcoskodasrol.
De ha mar szoba hozta, a bevandorlok elott hany hajlektalan-szallon tunt fel segiteni? Ja, hogy egyen sem, mert azzal nem lehet dicsekedni?

A valami homalyos utalgatast a nevembol eredo eszmennyisegre meg tartsa meg maganak, ez a latatlanba mas ertelmi kepessegere utalgatas ervek helyett, csak, mert mas a velemenye az ostobak szellemi fegyvere, csak ugy mondom...

foson osonó soson 2015.09.10. 17:17:45

@N. Barbie: Nem kell semmire utalgatni, minősít az hogy nem tudod beállítani az ékezeteket.

foson osonó soson 2015.09.10. 17:19:49

@Tudományos libsizmus: Szia KISZ titkár elvtárs! Komócsin elvtárs hogy van?

N. Barbie 2015.09.10. 17:26:47

@maxell a hazát google dollárokra váltott birka:
"Nem kell semmire utalgatni, minősít az hogy nem tudod beállítani az ékezeteket. "
Az a resz latom nem tunt fel, hogy 2000 km-rol irok, ahol eleg sanszos, hogy nincs magyar ekezetes billentyuzet, okoska, simered a mondast, ha hallgattal volna...

KUHULIN 2015.09.10. 17:50:06

"A becsületünk kapott rúgás"
Mármint a szerző és a kedves családja becsülete. Az én nevemben ne nyilatkozzon. :)

N. Barbie 2015.09.10. 17:58:39

@KUHULIN: Ugyan, nem szoktad meg meg, hogy az alig merheto tamogatottsagukrol tudomast sem veve, imadnak a jozan tobbseg, az ertelmes emberek, a vilag jobbik fele es hasonlo hangzatos cimeken nyilatkozni? Mintha ezek kozul barmelyikhez is lenne kozuk :)

Lángharcos 2015.09.10. 18:06:17

Megértőbbek lennénk a kamerás pipi tettét illetően, ha egy méretben magához illőbe köt bele. A nyóckerben biztosan talál magához méltó ellenfelet. Ott rugdalózzon :P

Mr. Rustical 2015.09.10. 18:18:40

Ez annyira cuki.

Ha egy idegbeteg náci nőnek Röszkénél elgurul a gyógyszere, rögtön ő lesz számotokra Magyarország arca, és az egész nemzet fő állásban köteles innentől kezdve nyolc napon túl a homokot szórni a fejére és a ruháját tépdesni. Hiába indul ellene eljárás, hiába rúgják ki még aznap, mit sem használ: máris itt a holokauszt, meg a cipők a Duna parton, meg a többi örökzöld.

Közben Németországban (idén) 340 esetben gyújtanak fel menekült-szállást, de azért nem lesz Németország "arca" a molotov-koktélos kopasz barom, az ott elszigetelt eset.

Világos, hogy egy ilyen látványos és sokkoló sztori bejárja a világsajtót, ez van. Ez legalább nem a valóság eltorzítása, mint a rendőri brutalitással sínekre lökött anya.

Ettől még nem lesz LP Mo. "arca", legfeljebb a ti számotokra. Mert azt szeretnétek, hogy az legyen. Németország arca pedig a 35 EUR, amit naponta fizetnek ki minden menekült után az őket befogadó (többségében persze szintén korábban bevándorolt muszlim) családoknak, hogy legyen miből tovább finanszírozni az ember-csempész hálózatot. Nem tudom, melyik a nagyobb gáz.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.09.10. 19:24:50

Fontos hogy általános legyen a riporternő bátor kiállása a hazáért. A lakosság felfegyverzése sem elvetendő gondolat.

Bobby Newmark 2015.09.10. 19:33:23

@Tiszteltetem Brüsszelet: Hehe, az sosem fog bekövetkezni, mert a politikusokat lőnék le először a kiosztott fegyverekkel, Orbán Viktorral az élen.

Erő e-meló 2015.09.10. 21:27:39

@Herczeg Sándor:
Akkor biztos a gonosz náczilányok fojtották a tengerbe

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 21:27:53

@Bobby Newmark: Okosat mondtál. Te ugye még nem láttál közelről újszülöttet?

Erő e-meló 2015.09.10. 21:33:36

@Herczeg Sándor:
Röszkén kívül voltál a tengerparton is ahol a gyereket megtalálták? Ha már egyszer arra alapítod a mindentudásodat hogy jártál a helyszínen

eßemfaßom meg áll 2015.09.10. 21:34:08

@Herczeg Sándor: "A gyermeken volt mentőmellény."

Szóval a fotósok leszedték róla és visszatették a homokba a fotó kedvéért, vagy hogy tűnt el róla? Mert a képen nincs rajta. Persze lehet, hogy a nol is hazudik , mert szerintük se volt rajta nol.hu/mozaik/halott-kisfiut-ringato-torok-rendor-kepe-1560885 "A gyerekeken nem volt mentőmellény, így gyakorlatilag esélyük sem volt a túlélésre"

micsoda? 2015.09.11. 08:46:05

@Erő e-meló: "de azt is hogy megijedt a feléje rohanó tömegtől és egy spontán mozdulattal védekezett"
Megtette. Csak hülyének nézett mindenkit, mint te.

Erő e-meló 2015.09.11. 11:52:24

@Herczeg Sándor: @eßemfaßom meg áll:
Költői kérdés: miért van az, hogy mindenki aki az illegális határátlépők pártján áll a képünkba hazudik teljesen átlátszó módon?

A fiún nem volt mentőmellény. Egy ilyen kicsi gyerekre nem is az lett volna a legjobb megoldás, hanem a felfújható karpánt, ami bármelyik tengerparti batárban 2 dollárért kapható. Ennek a százszorosát kifizetik az embercsempészeknek

Ha én nem kötöm be magam vagy a gyereket az autóban megbüntet a rendőr. Ez a fickó meg hős lett attól, hogy a saját gyerekét a halálba vitte minden ésszerú óvintézkedés nélkül

Herczeg Sándor 2015.09.11. 14:11:49

@Erő e-meló: Volt rajta, amit elég sok külföldi, majd hazai forrás is leírt. Csak nagyobb méretű, ami valóban nem volt biztonságos - ami hiba. Mindettől függetlenül a fejveszett menekülés pillanatnyi döntései nem minden esetben magyarázhatók logikus érvekkel.

Egyébként - amennyiben a korábbi írásaimat is elolvassa, akkor rájön - nem állok az illegális bevándorlás pártján. Ugyanakkor minden gyűlölködés nélkül igyekszem józanul mérlegelni a helyzetet. Higgye el, hogy ez nem könnyű, pláne nem azoknak, akik egyoldalúan tájékozódnak. Ezért is töltöttem el egy hosszú estét a röszkei gyűjtőponton.

Herczeg Sándor 2015.09.11. 14:12:21

@Tiszteltetem Brüsszelet: Te meg moderálva. Aztán mindenki döntse el, hogy ki az intelligens és ki nem az.

Herczeg Sándor 2015.09.11. 14:15:26

S még valami: ha a "bátor kiállás" azt jelenti, hogy belerúgunk egy gyerekbe, vagy akár egy felnőttbe, ráadásul többször, akkor én nem állok ki bátran, mert nem erre neveltek.

A bátran kiállni vágyóknak azt ajánlom, hogy például menjenek el Szíriába, fogjanak fegyvert és küzdjenek meg az ISIS katonáival. Akkor valóban megemelem előttük a kalapom.

eßemfaßom meg áll 2015.09.11. 14:22:45

@Herczeg Sándor: "Volt rajta, amit elég sok külföldi, majd hazai forrás is leírt. "

nol.hu/mozaik/halott-kisfiut-ringato-torok-rendor-kepe-1560885

"A gyerekeken nem volt mentőmellény, így gyakorlatilag esélyük sem volt a túlélésre"

Erő e-meló 2015.09.11. 14:55:00

@Herczeg Sándor
Szerintem továbbra se mondasz igazat

A "fejveszett menekülés" egy üres propagandalózung. Törökországból semmi nem készteti fejveszett menekülésre ezeket az embereket. És a további országok, mint Görögország, Bulgária stb. - még kevésbé hihető a mese. Fejveszetten persze sok mindent lehet csinálni, de még hazudni se érdemes mert gyorsan jön a lebukás

Állítólag szír (?) állítólagos menekültek (?) azt állították, hogy Magyarországon bezárva tartották őket minden ok nélkül, naponta verték és kínozták, levizelték a rendőrök, sőt még az asszonyaikhoz is "hozzányúltak". Mások szerint "Szíriában nem volt annyra rossz a sorsuk mint Magyarországon"

Ezek után megkérdőjelezem az összes állításukat. Hazudnak mint a vízfolyás, és a segítőik is ugyanezt teszik

Erő e-meló 2015.09.11. 15:10:25

@eßemfaßom meg áll:
A korábbi képen, ahol még senki nem nyúlt a fiúhoz, látszik hogy nincs rajta védőfelszerelés

www.independent.co.uk/news/world/europe/if-these-extraordinarily-powerful-images-of-a-dead-syrian-child-washed-up-on-a-beach-dont-change-europes-attitude-to-refugees-what-will-10482757.html

Egy barom a gyerek apja, attól hogy fodrász még több esze lehetne. A büntetőjogi felelősségét sem lehet vitatni. Persze a bűnpártolók igyekeznek mindenfelé szétkenni a felelősséget. Nyilván mi vagyunk felelősek a gyerekek haláláért, naná

Amikor vitorlázni vittem az ismerős családot a kisgyerekekkel, nem is jöhettek a hajóra addig amíg fel nem adta rájuk az anya a felfújható karpántot (még túl nagy lett volna nekik a mentőmellény). Még más gyerekével se bánik a zember ilyen felelőtlenül

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.09.12. 13:07:51

@N. Barbie: Öööö..bocsánat,volt ballib,nem véd senkit,ma jobbikos.
Még valami?

N. Barbie 2015.09.12. 17:46:45

@Herczeg Sándor:
"A bátran kiállni vágyóknak azt ajánlom, hogy például menjenek el Szíriába, fogjanak fegyvert és küzdjenek meg az ISIS katonáival. Akkor valóban megemelem előttük a kalapom. "

Súlyos szereptévesztés. Mindenki bátran álljon ki... a saját hazájáért. A magyar azok ellen, akik törvényen felettieknek képzelik magukat, csak mert ők "menekültek", a szír meg álljon oda az ISIS ellen, végtére is a saját országa. Magyaroknak mi köze van az ISIS-hez, miért kéne idegen országba menni harcolni? Ja, hogy Herczeg Sándor megemelhesse a kalapját, ugyan, olcsó hatásvadász fogalomzavar.

Ja, el ne felejtsük, úgy néz ki a kis dédelgetett kedvenc, akinek bejárta a világot a halott fiáról készült kép, embercsempész. Ennek fényében is írnak majd a ballib megmondóemberek cikket róla? Ja, hogy így már ciki lenne...

Teds 2016.09.07. 09:36:22

Lassan ment, de csak vádat emeltek, ha kissé téves is a minősítés :)

Éhes ló 2016.09.07. 15:36:20

A szügyészség és a sünök nem csak biszku esetében képesek justizmordra, hanem ez esetben is bemutatják mennyire hülyék.
Még viccből sem a balfasz sünt és parancsnokát állították bíró elé, amiért eltűrte, hogy a 7 ország törvényeit telibeszaró tetves migrén (nem mellesleg, mint kiderült a szélsőséges iszlám egyik rajongója és még párszáz társa szart a rendőri intézkedésre és kordont áttörve rohant stasimami kebelére.
Sőt a nyilvánvalóan jogsértő tetves migrén sem került ezért bíró elé, hanem az az állampolgár, aki a szabályozhatatlan állatcsorda módjára viselkedő migrénekkel nő létére egyedül szembe mert szállni.

Grat.
Készül egy újabb szeg a PC kultórmarxista diktatúra koporsójába.

Mint azt írtam, a sünök, szügyészek, bírák 2006-ban nem voltak ilyen nyuszik, ütöttek, vertek boldog boldogtalant, aki a mocskos kezük ügyébe került, majd hamis rendőri vallomásokkal, hamis vádakkal ítélték súlyos büntetésre a véletlenszerűen összefogdosott nőket, férfiakat.

A magyar úgy tűnik nem védett álltafaj, csak a moszlim illegális bevándorló szemét.
süti beállítások módosítása