Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Velük is csak többen vagyunk

2015. augusztus 29. - Herczeg Sándor

Iszonyat. Ezzel az egy szóval foglalnám össze azokat a kommenteket, melyek az Index Facebook-oldalán olvashatóak a 71 halálos áldozatot követelő ausztriai tragédia kapcsán. Felfoghatatlan szellemi mélységbe képesek lemenni olyanok, akik egyébként cuki képeket is feltöltenek saját magukról és családjukról.

A gyűlölet nem ismer országhatárokat, a migránsok halála felett érzett kárörömre pedig egészen egyszerűen nincs magyarázat. A legfájdalmasabb az, hogy a Facebook-on nevüket és sok esetben arcukat is felvállaló kommentelők kéjelegnek olyanok kínszenvedésén, akik haláluk előtt ép elmével nehezen elviselhető szenvedéseket éltek át.

71.jpg

(fotó forrása: Index Heinz-Peter Bader/Reuters)

Véleményem szerint semmivel sem különbek azoktól, akik a középkorban boszorkányégetésre, vagy nyilvános kivégzésre gyűltek össze. A nyálát csorgató aljanép nem modernkori jelenség, csupán most nagyobb publicitást kap. A nyilvánosság ereje pedig spirálszerűen erősödik minden egyes csatlakozó hülyével, s ez így pörög tovább folyamatosan. Egymást erősítve süllyednek le a barbárság mocsarába, de még nem is ez a legnagyobb baj.

Hanem az, hogy erre még büszkék is. Például így (a hibákat szándékosan nem javítottam ki):

P… K …  Annyival kevesebb,még így is van elég

P… K …  jah,még egy gondolat hogy "rasszistának " titulálhassanak...nem drótkerítés kell a határokra hanem sortűz és takarodjanak HAZA!

B… C… K… Ezek meg sem érdemlik az életet,mocskos kutyák! csak Magyarországot teszik tönkre! ha nagyon akarnak táborozni akkor újra be kell üzemeltetni Auswitch-ot és Buchenvaldot... Ezek még az elgázositást sem érdemlik meg mocskos ingyenélők!

G… M… Ki kell őket rakni Auschwitzba ott elferne mindenki utána beküldeni egy egységet aki geppisztolyal kivégezne mindenkit a gyerekeiket is csírájában kell az ilyet elfojtani. Sajnos nincs még egy Hitler

O… Gy …Sajnos nem az utolsó 50 halt meg.

Verik a mellüket egy olyan hír felett érzett boldogságukon, amely 71 halottról szólt, akik egy útmenti hűtőkocsiban fulladtak meg. Köztük nyolc nő és négy gyermek. Nagyon szeretném megérteni motivációikat, borzasztóan kíváncsi lennék arra, hogy szüleik milyen példát mutattak nekik, mire nevelték őket. Végtelenül sajnálom, hogy ugyanazt az állampolgárságot viselem, amit ők is magukénak mondhatnak, hiszen a bizonyítványt együtt kapjuk. Normális, kulturált és intelligens emberek – legyenek azok bármilyen náció tagjai – rajtuk keresztül fogják megítélni a magyart is. Azt a nemzetet, amely számtalan tudóst, Nobel-díjjal kitüntetett zsenit és rengeteg találmányt adott a világnak, olyan retardáltakkal fogják párhuzamba állítani, akik 71 szír hullája fölött éreznek morbid gyönyört.

Érdemes lenne végre elgondolkozni azon, hogy miért juthattunk el olyan erkölcsi mélységekbe, hogy kénytelen vagyok ezt mondani:

Velük is csak többen vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr777743892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.29. 19:25:40

Az örömködés emberek halála felett gusztustalan. Ez az ellenkező véglet. Ugyanaz a butaság, mint a liberó demagógia e kérdésben.

Trackers 2015.08.31. 09:37:55

Ezek valóban gáz és elítélendő hozzászólások.
Más emberek halálát nem kívánhatja senki, aki embernek vallja magát.

Érdemes azonban a történet mögé nézni.

Miért utaztak a menekültek abba a kamionba, ahol megfulladtak ?

A válasz egyértelmű.

Azért, mert az EU tagországai a Schengeni határokon belül nem engedik át őket határon legálisan.

Az osztrákok, szlovákok és csehek, visszafordítják őket a buszokról, leszállítják őket a vonatokról, kipakolják őket az autókból.

Így a bevándorló kénytelen embercsempészekre bízni az életét az EU-n belül.

Ezek az emberek azért fulladtak meg, mert az EU-s szomszédaink lezárták a határokat.

Lezárták, mert nem kérnek azokból a bevándorlókból, akik naponta 3000-en érkeznek az országba.

A bevándorlók gyilkosai, így nem is annyira közvetett módon azok, akik EU-n belüli határzárakat alakítanak ki.

sdani 2015.08.31. 10:44:12

"Végtelenül sajnálom, hogy ugyanazt az állampolgárságot viselem, amit ők is magukénak mondhatnak, hiszen a bizonyítványt együtt kapjuk. Normális, kulturált és intelligens emberek – legyenek azok bármilyen náció tagjai – rajtuk keresztül fogják megítélni a magyart is."
Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen állampolgárságot visel. Németország a facebooktól kérte, hogy automatikusan töröljék a menekültekről szóló rasszista posztokat. Azt hiszed, hogy csak Magyarországon élnek hülyék? Aki meg néhány idióta facebookos komment alapján ítél meg egy népet/országot, az pont olyan hülye.

csak egy néző 2015.08.31. 11:18:37

@Trackers:
"Miért utaztak a menekültek abba a kamionba, ahol megfulladtak ?

A válasz egyértelmű.
Azért, mert az EU tagországai a Schengeni határokon belül nem engedik át őket határon legálisan.
Az osztrákok, szlovákok és csehek, visszafordítják őket a buszokról, leszállítják őket a vonatokról, kipakolják őket az autókból."
Már ma reggel az egyik kommentelő társad már 1-2 milliárd embert jósolt Európába és több, mint 1 milliót Magyarországra.

Ha ez így van, ahogy írod, akkor hogy magyarázod azt, hogy Németországban 600 ezer menekülttel számolnak ebben az évben. Ez a rengeteg ember szerinted, hogy jut el Németországba, Ausztriába?
Ha pedig akit elkapnak azokat visszatoloncolják hozzánk, akkor vajon miért építenek Burgenlanban több tábort is a migránsoknak?

"Újabb menekültáradatra készülnek az osztrák hatóságok, Burgenlandban fokozzák a rendőrségi készültséget és további menekültbefogadó helyeket állítanak fel.
A legfrissebb közlések szerint csaknem hétezer menekült van úton Szerbiából Magyarországon át Ausztria fele, ezért a burgenlandi tartományi rendőrparancsnok további munkatársak átcsoportosításról beszélt. A belügyminiszter pénteki közlése szerint harminc rendőrt fognak Karintiából és Stájerországból Burgenlandba küldeni, azonban várhatóan ennél több érkezik majd. A rendőröket hasonló feladatra vetik be, mint a tartományi kollégákat, adatfelvételi és ellenőrzési feladatokat látnak majd el.

A Vöröskereszt logisztikailag és erőforrásokban is felkészült a menekültáradatra. A szervezet képviselője szerint igyekeznek rugalmasak lenni, hiszen várhatóan nem tudnak mindenkinek alvóhelyet biztosítani, de ételt és italt hiánytalanul kapnak majd. Burgenlandban további átmeneti befogadóhelyeket létesítettek. A hadsereg már szombaton segédkezett a Miklóshalmán (Nickelsdorf) lévő Nova Rock csarnok előtt tervezett sátrak felállításában. Pándorfaluban (Parndorf) egy teherautó-garázst adtak át a menekülteknek, a tartományi Csajtánál (Schachendorf) 12 konténert terveznek felállítani, és Heiligenkreuznál is egy csarnok átalakításával készülnek a menekültáradat fogadására."És egy kicsit a számokról is.
(Hazug, torz propaganda uralja a menekültkérdést Magyarországon)

Magyarországon 2015-ben mindössze 240-en kaptak menekültstátust, oltalmazottit is csupán 236-an. Vagyis, miközben a kormány bevándorlók tízezreivel rémisztget, Magyarország

ötszáznál is kevesebb menekültet fogadott be csak az idén.
Eleve, az országba a nyár közepéig érkezett 65 ezer illegális migránsnak csak töredéke, mintegy ötezer adott be menedékkérelmet,

a többiek azonnal továbbindultak Nyugat-Európába,
ahol nemcsak a gazdasági körülmények jobbak, de még a menekültkérelmeket is sokkal kedvezőbben szokták elbírálni:

míg Magyarországon a kérelmek 9 százalékát bírálják el kedvezően, Európában 45 százalék az arány.

Peetee 2015.08.31. 11:20:44

Elképesztő méretű feszültség van az emberekben, és ezt gyűlölködés és utálat formájában hányják ki a környezetükre. Tegnap este fáradtan, csendben mentünk fel lakásunkba a feleségemmel, amikor a nyitott ablakon át hallottuk ahogy az egyébként kedves, illedelmes 3 gyermekes középkorú szomszéd "úr" a nejéhez szólt...olyan ordenáré paraszt stílusban, hogy mindketten megálltunk a csomagjainkkal. A "mi miért nem beszélünk egymással így?" kérdés kívánkozott ki belőlem értetlenségem okán. Miért kirakatoskodik valaki, ha egyébként egy feszültséggel teli, kötekedő, frusztrált, mocskos bunkó? Na, éppen az ilyen kirakatemberek irogatnak a fészbúkra is, mert elfelejtik, hogy éppenséggel otthon ülnek kisgatyában.

csak egy néző 2015.08.31. 11:33:22

@Trackers: véleménye egy másik blogon.

Trackers 2015.08.31 08:33:02
Itt volt az ideje bevetni a hadsereget, és a fegyvereket.

Ausztria mostmár minden kocsiból kirángatja az illegális bevándorlót , és visszatoloncolja hozzánk. Ugyanígy a Szlovákok, Csehek.

Azaz mind amelyik belép az országba, mind a napi 3000, az itt is marad.

Évi 600.000 migránsba pedig rövid úton belerokkanunk.
Csak az a kérdés miért jó ez az agyatlan ballibeknek ?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.08.31. 11:51:20

@sdani: Németország is azért kérte, mert az ilyen posztok alapján ítélik meg a németeket. Magyarország mindenesetre nem kérte.

cupcake25 2015.08.31. 12:08:26

@Trackers: ez így nem igaz. Mi, mint a Shangeni határon fekvő ország kötelezőek vagyunk az illegális bevándorlókat feltartóztatni, értsd: amíg nincsenek papírjaik stb, addig az EU törvényei tiltják, hogy tovább engedjük őket. Tudod, az EU-n belüli szabad vádnorlás joga az EU-s állampolgárokat és az EU törvényes úton belépő 3. országból érkező személyek számára van engedélyezve, nem pedig azoknak, akik illegálisan lépték át a határt. És azt is elmondom, hogy csak azért nincsenek még kitoloncolva, mint ahogyan alap esetben történne, mert háborús övezetből jönnek és menekültjogot kérnek, aminek az elbírálása idő. Nem csak most, mindig is az volt. Kérdem én, miért nem képesek itt, türelmesen megvárni, még a törvényeknek megfelelően elbírálják a kérelmüket, ha valóban háború sújtotta helyről érkeznek, minden további nélkül meg fogják kapni a menekültstátuszt, fognak kapni papírokat és ha akarnak, mehet tovább. Persze nagyban megkönnyíteni a mi és az ő helyzetüket is, ha nem "hagyták volna el" a papírjaikat, amikkel nagyjából 2 óra alatt igazolhatták volna, hogy valójában honnan jönnek. Ennek sem tudom mi értelme volt.
Az meg már a következő kérdésem, hogy tőlünk Magyarországról mi a fészkes fenének mennek tovább ráadásul ilyen agyatlan módon, egy kb 10*2m es raktérben 71-en bepréselődve, ahogy átlépték a határt, fel kellett volna adniuk magukat a rendvédelmi szerveknek, itt nem lövik, nem fejezik le őket, senki nem bántotta volna őket, kaptak volna élelmet, ruhát és megvárhatták volna amíg a szükséges vizsgálatokon átesnek hogy utána megkapják a papírjaikat és ha akarnak mehessenek tovább LEGÁLISAN Németországba, Ausztriába vagy bármelyik olyan országba ahova szerettek volna. Ők ehelyett a veszélyes és illegális módot választották az EU-n belüli közlekedésre pedig nem lett volna rá okuk, ugyanis tudtommal egy menekültet sem toloncoltak ki az országból.

cupcake25 2015.08.31. 12:09:37

@cupcake25: apróbb javítás, természetesen a schengeni határra gondoltam :D

Szemita Anti 2015.08.31. 12:21:51

"71 halottról szólt, akik egy útmenti hűtőkocsiban fulladtak meg."

Minek másztak bele?

Trackers 2015.08.31. 12:21:51

@csak egy néző:

Még mindig itt tartunk ?

Letagadjátok a tényeket ?

Hogy a vonatokról buszokról osztrák kérésra leszedik a bevándorlókat ?

Hogy a csehek, szlovákok, és osztrákok nem engednek át senkit legálisan ?

Mai hír megvan ?

index.hu/kulfold/2015/08/31/az_osztrakok_minden_gyanus_teherautot_megallitanak_a_hataron/
A Police.hu szerint reggel 8 óra után már 30 kilométeres volt a dugó a Hegyeshalom felé vezető oldalon.

Trackers 2015.08.31. 12:23:06

@csak egy néző:

Mi ezzel a hozzászólással a problémád ?

Szemita Anti 2015.08.31. 12:26:48

"a migránsok halála felett érzett kárörömre pedig egészen egyszerűen nincs magyarázat"

De van rá magyarázat.

Az átlagember, akinek semmilyen lehetősége nincs, hogy ténylegesen fellépjen a hazáját elözönlő csürhe ellen, ezt a tehetetlenséget nagyon nehezen éli meg és tartja keretek között, hogy ha az ellenségének nem tud ártani, akkor legalább magának ne ártson vele.

Így érthető, ha örömet érez afelett, hogy a sors megbüntette azokat, akikkel szemben ő nem léphetett semmit, hogy magát és a közösségét megvédje.

Teljesen normális reakció.

Nem tudom, hogy a posztoló mit nem ért.

Exploiter 2015.08.31. 12:27:09

Az emberek félnek, teljes joggal egyébként. Ha látnák, hogy a hazai és az eu-s vezetők komolyan veszik az ügyet, van megoldási javaslatuk és ez a megoldási javaslatuk esetleg egyezik is a népek általános elvárásaival, akkor talán megnyugodnának.
Hát, nem ez van. A félelem csak növekszik, konkrétan már én is félek attól a szartól, amit jelenleg a németek-franciák kavarnak ezen a téren.
Ki hogy reagál az ilyen helyzetekre, van aki így. Tudod, az emberek csak annyira jók, amennyire a világ engedi nekik, nem érdemes túlbecsülni őket. Legalább itt csak a facebookon anyáznak a népek, nem gyújtogatnak menekülttáborokat. Még.

Szemita Anti 2015.08.31. 12:30:44

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Az örömködés emberek halála felett gusztustalan. "

Te mióta vagy ekkora széplélek?

ELÉGTÉTELT érezni afelett, hogy a sors megbüntette azokat, akik semmibe vettek téged (a hazádat, a szabályaidat, a kéréseidet, a magántulajdonodat, stb.), az teljesen természetes érzés.

Trackers 2015.08.31. 12:30:47

@csak egy néző:

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/nemet_kormany_nem_inditanak_kulonvonatokat_a_szir_menekultekert/
Németország nem indít különvonatokat Magyarországra a szír menedékkérőkért, közölte hétfőn a német kormányszóvivő. Az MTi szerint Steffen Seibert a Twittereren azt írta: "nincsenek különvonatok", és "az uniós jog érvényes", amely szerint "aki Magyarországra megy, annak ott kell regisztrálnia magát és ott kell lefolytatni a menedékjogi eljárást". A kormányszóvivő arra, a Twitteren megjelent értesülésre reagált, amely szerint Németország budapesti nagykövetségének szervezésében a német állam "chartervonatokkal" szállítja el Magyarországról Németországba a szír menedékkérőket. Az értesülésre a német külügyminisztérium is reagált. A Twitteren azt írták, hogy "tudomásunk szerint kacsáról van szó".

És akkor mégegyszer:
"aki Magyarországra megy, annak ott kell regisztrálnia magát és ott kell lefolytatni a menedékjogi eljárást"

Mondják a németek !

Szemita Anti 2015.08.31. 12:34:27

@Trackers:

"Ezek valóban gáz és elítélendő hozzászólások.
Más emberek halálát nem kívánhatja senki, aki embernek vallja magát."

Ugyan már. Mit játszod meg magad?

Talán te még sose kívántad senkinek, aki pimasz és gátlástalan módon átgázolt a JOGOS érdekeiden, vagy bármin, ami fontos és értékes volt neked, hogy dögöljön meg?

Nem szép dolog, de teljesen emberi.

Trackers 2015.08.31. 12:36:58

@Szemita Anti:

Hülye vagy..
Azok éppen úgy el akarták hagyni az országot, mint a többiek.

Az más kérdés, hogy az osztrákok, szlovákok, és a többiek nem engedik ezt meg nekik, megakadályozzák ebben őket, és ránk kényszerítik őket.

Így aztán meghalnak, az embercsempészek pénzéhsége, és a Nyugat-Európa bevándorló félelme miatt.

Trackers 2015.08.31. 12:38:34

@Szemita Anti:

Lesüt rólad, hogy egy ballib szennyláda vagy, aki provokálni akarja a hozzászólókat, olyan hozzászólásokra, amiket majd a "csak egy néző" féle fizetett bérbloggerek belinkelgethetnek.

Szemita Anti 2015.08.31. 12:40:10

@Trackers:

"Ezek az emberek azért fulladtak meg, mert az EU-s szomszédaink lezárták a határokat."

Nem.

Ezek az emberek azért fulladtak meg, mert nem volt elég nekik, hogy leszarták a magyarok szabályait, de azt képzelték, roppant gőgösségükben, hogy a TERMÉSZET törvényeit is izomból le tudják nyomni.

Vagy mert fogalmuk se volt arról, hogy miért szokás levegőt venni.

Nem az osztrákok, a csehek, a szlovákok a hibásak.

Azok a hibásak, akik leszarják a szabályokat, meg a törvényeket, amik az ő - egyébként lepkefingot se érő - életüket is védik, és azt képzelik, hogy "okosba", meg sok pénzzel, meg izomból, erőszakkal BÁRMIT keresztül lehet vinni, amit csak kitervelnek.

Trackers 2015.08.31. 12:41:51

@Trackers:

Direkt erre az eseményre hoztad létre a nickedet..
blog.hu/user/1032836
Szemita Anti 0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2015.08.29. óta tag.

Trackers 2015.08.31. 12:42:48

@Szemita Anti:

Senki ne válaszoljon ennek a ballib provokátornak, mert még a végén lehet eléri amiért fizetik !

Szemita Anti 2015.08.31. 12:48:07

@Trackers:

Te vagy a ballib provokátor, mert te várod el a kommentezőktől, hogy álszent pofával tolják a polkorrekt libsi hülyeséget, ahelyett, hogy azt írnák le, amiről VALÓJÁBAN szól ez a történet.

Szemita Anti 2015.08.31. 12:50:04

@sdani:

"Aki meg néhány idióta facebookos komment alapján ítél meg egy népet/országot, az pont olyan hülye."

Ha a magyarok a pokolra kívánják a hazájukra rárontó agresszív csürhét, és ezt nyíltan ki is mondják, akkor a magyarokat el kell ítélni?

csak egy néző 2015.08.31. 12:59:45

@cupcake25:
Lehet, hogy rosszul tudom, de próbáljuk meg.
- Eldobálják a papírjaikat.
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a többségének az embercsempészek veszik el a papírjaikat, hogy nehezebb legyen azonosítani őket. Persze biztos van olyan is, aki egyéb okból szabadul meg az irataitól. Papirok nélkül pedig vajon hogy lépnének ki szerbiából és hogy lépnének be az országba?
Lehet, hogy rosszul tudom, de, ha valaki a legális határon jön be útlevéllel és menedékjogot kér, akkor a hatóságok az adott országgal lecsekkolják, hogy valóban menekült e. Ha ez így igaz, akkor a bevándorlóknak nem véletlen nincs papírjuk, mert féltik az esetlegesen otthon maradt rokonságukat a megtorlástól, kivégzéstől.
Az pedig, hogy lázadoznak, talán még ez is érthető a lassú ügyintézés és a körülmények miatt. A háromszorosan túlzsúfolt menekült szállások a hetekig a földön alvás a pályaudvarok előtt. Vajon miért is nem lehetett már korábban is különvonatokkal egyből a menekült táborokba vinni őket, miért is kellett a fővárosra ráengedni ennyi embert? Azt hiszem, ha ahogy itt az önkéntes segítőket itt mocskos libsiknek, hazaárulóknak tartják, ha ők nem segítenének, akkor azt hiszem már sokkal nagyobb zavargások lettek volna, mert a szükség és az éhség nagy úr.
-Miért nem képesek kivárni az elbírálást és miért illegálisan jönnek?
Talán, mert hallottak arról, hogy amelyik Schengeni országban regisztrálják, ujjlenyomatot vesznek, akkor oda kellene őket visszatoloncolni, holott a bevándorlók 99%-a nem itt akar maradni és ezért vállalják inkább az embercsempészek, embertelen szolgáltatását. Az pedig, hogy ilyen öngyilkos módját választották a szerencsétlenek, nem hiszem, hogy úgy zajlott, hogy a csempész ott állt a kisteherautó hátuljánál és mindenki akkor fizetett, amikor beszállt.
Azt hiszem, mindjárt jönnek majd a mélymagyar humanisták és le hazaárulóznak, libsiznek, és nyomják majd a kormányzati bullshittet és majd rettegnek, hogy mit kezdünk a most már szerintük több, mint 1 millióval, aki itt tartózkodik, de arra nem tudnak válaszolni, hogy akkor hogy a ...ba jutnak el többnyire rajtunk keresztül Európába már lassan egy millió ember?
Figyelem, fröcsögés indul:3, 2, 1 Hajrá.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:00:08

"71 halottról szólt, akik egy útmenti hűtőkocsiban fulladtak meg. Köztük nyolc nő és négy gyermek."

Inkább azon háboroghatnál, hogy a hetvenegy áldozat közül miért csak EGYNEK volt útlevele.

Vagy azon, hogy miért picsog a ballib média "nőkről és gyerekekről" amikor az arányokat ebben az esetben is láthattuk: 59 életerős fiatal férfira jutott 8 nő és 4 gyerek.

dingó29 2015.08.31. 13:08:40

@Trackers: Ezek az emberek azért fulladtak meg, mert az EU-s szomszédaink lezárták a határokat.

Nem. Azért haltak meg, mert erőnek erejével beakarnak jutni egy olyan közösségbe ahova nem tartoznak és nem is látják őket szívesen

csak egy néző 2015.08.31. 13:09:09

@Trackers:
Hogy ki a bérblogger, arról lehetne vitatkozni. Te még egy egyszerű kérdésre sem tudsz válaszolni a brigádtagjaiddal együtt, hogy ha, ahogy szajkózzátok, hogy az osztrákok, németek, csehek, szlovákok mindenki ide küldenek vissza, akkor vajon hogy a faszba lehet náluk annyi menekült és kinek építik most az osztrákok a táborokat? Átrepülnek felettünk?
Láttál már arról képet, hogy a németek vagy az osztrákok busz számra hordták vissza a határra az elfogott migránsokat, mert akkor linkeld már ide.

index.hu/kulfold/2015/08/31/nemetorszag_nincs_felso_hatar_minden_szir_johet/

Szemita Anti 2015.08.31. 13:11:05

@csak egy néző:

"Lehet, hogy rosszul tudom, de, ha valaki a legális határon jön be útlevéllel és menedékjogot kér, akkor a hatóságok az adott országgal lecsekkolják, hogy valóban menekült e. Ha ez így igaz, akkor a bevándorlóknak nem véletlen nincs papírjuk, mert féltik az esetlegesen otthon maradt rokonságukat a megtorlástól, kivégzéstől."

Ez így elég nagy butaság.

Ha az útlevele VALÓDI a menekültnek, akkor mégis miért kérdeznének a bevándorlási ügyintézők a hazája hivatalnokaitól bármit?

A nagy szarban akkor lesznek a papírjaikat eldobáló "menekültek", ha nem kapnak ÚJ SZEMÉLYAZONOSSÁGOT Európától a letagadott régi személyazonosságuk helyett.

Márpedig itt az útlevelek eldobálásának a célja az, hogy ÚJ személyazonosságot, és azzal együtt TISZTA LAPOT tudjon a migráns szerezni, a ki tudja milyen bűncselekmények miatt kínossá vált régi személyazonossága helyett.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:13:12

@csak egy néző:

"Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a többségének az embercsempészek veszik el a papírjaikat, hogy nehezebb legyen azonosítani őket"

Ez inkább úgy lehet, hogy az embercsempészek azt TANÁCSOLJÁK nekik, hogy dobálják el a papírjaikat, és hazudják azt, hogy háborús övezetből menekülnek.

különvélemény2 2015.08.31. 13:14:07

off
Mindig csodálkozom, ha valaki válaszol egy 2 napja regisztrált provokátornak.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:15:27

@csak egy néző:

"Az pedig, hogy lázadoznak, talán még ez is érthető a lassú ügyintézés és a körülmények miatt. A háromszorosan túlzsúfolt menekült szállások a hetekig a földön alvás a pályaudvarok előtt."

Egyáltalán nem érthető.

A magyar ügyintézók NEM a migránsok csicskái.

Ha nem tetszik az ügymenet, lehet visszamenni a szerbekhez és onnan egy másik uniós tagállamot megcélozni, ahol szaporábban nyalják ki a szaros seggüket.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:19:56

@csak egy néző:

"Azt hiszem, ha ahogy itt az önkéntes segítőket itt mocskos libsiknek, hazaárulóknak tartják, ha ők nem segítenének, akkor azt hiszem már sokkal nagyobb zavargások lettek volna, mert a szükség és az éhség nagy úr."

Azzal csak előbbre lennénk, mert akkor az agresszív viselkedésükre, és a lakosság veszélyeztetésére hivatkozva már zárt táborokba lehetett volna csukni őket.

A migránsoknak kell a magyarokhoz alkalmazkodni, mert remélem, hogy a magyarok nem hagyják magukat csicskáztatni.

Ők akarnak valamit Európától, nem Európa mondta nekik, hogy jöjjenek ide.

Trackers 2015.08.31. 13:22:37

@csak egy néző:

mandiner.hu/cikk/20150202_nem_kirandulhattak_at_ausztriaba_a_koszovoi_migransok
Kétszázötven, vélhetően koszovói migráns tömörült a győri vasútállomás várótermébe, miután leszállította őket a rendőrség a Bécsbe tartó vonatról. Az utasoknak érvényes kirándulójegyük volt Bécsbe, de más okiratot nem tudtak felmutatni.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:22:50

@csak egy néző:

"Vajon miért is nem lehetett már korábban is különvonatokkal egyből a menekült táborokba vinni őket, miért is kellett a fővárosra ráengedni ennyi embert? "

A kérdés inkább az, hogy se a menekültbarát Merkel, se a szintén menekültbarát francia külügyminiszter nem küldi a különvonatokat értük se Szegedre, se a Keletibe, csak a pofájukat túráztatják a magyarok, meg Európa érdekei ellen.

cupcake25 2015.08.31. 13:24:33

@csak egy néző:
1. Papírok: nem hiszem, hogy a magyar állam oda fog telefonálni az Iszlám Állam vezetőinek, hogy figyi XY-t tényleg üldözitek? A papírok nem azért kellenek, hogy beköpjük őket az terror szervezetnek, hanem azért hogy a valós adataival tudjuk itthon, az EU-ban nyilvántartásba venni. Persze, a csempészek elveszik az igazolványaikat, de az okos telefon, tablet meg a több 100 eurót azt otthagyják nekik. Hol érdekli már a csempészt, hogy megismerik XY személyazonosságát? Bár tény, hogy soha nem üzleteltem csempészekkel, de ha én ezt a tevékenységet folytatnám, nem csak az iratokat venném el tőlük, hanem minden kütyüt a pénzt meg főleg.
Nem Magyarországon akar letelepedni... Igen, valóban nem ez a legerősebb gazdaságú ország az EU-ban, nekem is jobban tetszene egy német vagy francia esetleg egy angol fizetés. De ha menekülök, akkor nekem bármelyik demokratikus állam megfelel, főleg ha az az EU-n belül van és nem vállalok extra kockázatot, csak azért mert az osztrák mezők zöldebbek. Mert ez akkor már tényleg gazdasági bevándorlás, bár utálom Orbánt, de ebben akkor igaza van.
És továbbra is azt mondom, ha valahová illegálisan megyek be, akkor örüljek, hogy nem toloncolnak ki kapásból mint pl Kanadában vagy az USA-ban, hanem van lehetőségem menekült státuszt kérni és az ügyintézés alatt kapok élelmet, vizet, ruhát (megjegyzem a magyar rászorulók nagyobb hányad imákat rebesgetne ha napont 1 x legalább kapna enni ingyen és bérmentve nem pedig morogna, hogy csak 1x kap, a következő az lesz, hogy wifit kérnek?). Szóval azért valljuk be a bevándorlók is erősen tehetnek arról, hogy a megítélésük eléggé negatív lett, mert nem képesek alkalmazkodni annak az országnak a törvényeihez, kultúrájához, ami befogadta és aminek, hát most igen csúnya leszek, de a jóindulatára vannak bízva. És azt is megérthetnék ha megkapják a papírjaikat, akkor mehetnek tovább és ha Németországban vagy Angliában hasznos tagjai lesznek a társadalomnak és képesek az ottani értékrendek szerint élni, akkor soha a büdös életben fogják őket sem Magyarországra toloncolni, vissza Szíriába pedig főleg nem.

Trackers 2015.08.31. 13:27:27

@csak egy néző:

vs.hu/kozelet/osszes/nemet-es-osztrak-segitseg-az-illegalis-bevandorlok-kiszuresehez-0219
Magyar, osztrák és német rendőrök közösen próbálják kiszűrni az illegális bevándorlókat a Nyugat-Európába tartó vonatokon, valamint azokon a pályaudvarokon, amelyeken fel lehet szállni ezekre a szerelvényekre – mondta Pethő Balázs, a Készenléti Rendőrség mélységi ellenőrzési osztályvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján, a Keleti pályaudvaron.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:29:23

@különvélemény2:

"Mindig csodálkozom, ha valaki válaszol egy 2 napja regisztrált provokátornak."

Én meg azon szoktam csodálkozni, hogy a libsik folyton azon rugóznak, hogy ki, melyik nickjével mikor regisztrált.

Szemita Anti 2015.08.31. 13:33:08

@Trackers:

"Az más kérdés, hogy az osztrákok, szlovákok, és a többiek nem engedik ezt meg nekik, megakadályozzák ebben őket, és ránk kényszerítik őket."

Szarházi osztrákok senkit nem akarnak beengedni útlevél nélkül.

Nem is értem, hogy képzelik ezt.

Harmat Árpád Péter · http://tortenelemcikkek.hu/ 2015.08.31. 13:35:08

Nagyon jó a poszt! Olyasmt fogalmaz meg, amit nagyon ki kellett már mondani! Gratulálok a szerzőnek, akit megtisztelő, hogy személyesen is ismerhetek!

csak egy néző 2015.08.31. 13:36:08

@Trackers:
"Kétszázötven, vélhetően koszovói migráns tömörült a győri vasútállomás várótermébe, miután leszállította őket a rendőrség a Bécsbe tartó vonatról."
Teljesen jogos.

Herczeg Sándor 2015.08.31. 16:01:56

@Szemita Anti:

Az olyan embereknek, mint Ön, valóban teljesen normális reakció lehet 71 migráns halálhírére örömtáncot járni.

De. Érdemes lenne félretenni, hogy miért haltak meg, kinek a hibája, mi minek az okozata stb.

Ha Ön 71 ember halálának hírére elmosolyodik, akkor valóban méltó arra a nick-névre, amit választott magának. S bár Önt ez nyilván nem érinti meg, de az ilyen emberekkel nem szoktam szóba állni.

Most kivételt teszek, természetesen sajnálva azt, hogy kénytelen vagyok megtenni és nincsen rajtam kesztyű. Tudja, az nem baj, ha az embereknek ebben az ügyben - vagy akár másban - eltér a véleményük, hiszen erről szól egy demokratikusnak mondott rendszer. Nézetem szerint viszont a vita során érdemes kulturált hangnemben megszólítani a másikat, ahogyan mondjuk én teszem.

De ez persze neveltetés kérdése. Azonban nem haragszom Önre. Inkább sajnálom, vagy még inkább szánom.

Szemita Anti 2015.08.31. 18:12:13

@Herczeg Sándor:

Én meg leszarom az Ön véleményét.

csak egy néző 2015.08.31. 18:41:41

@Herczeg Sándor:
Nem kellene foglalkozni ezzel az idióta Anti Szemitával 3 nap alatt már 8 blogot okádott tele a baromságaival. Ez egy moslék provokátor és illik rá ez a kép.

legjobbviccek.hu/wp-content/uploads/2014/05/hulyekkel-vitatkozni-olyan-mint-galambbal-sakkozni.jpg

Herczeg Sándor 2015.08.31. 18:53:16

Szemita Anti:

Valóban? Akkor miért van ezen az oldalon? Egyik állításával a másikat cáfolja, bár ez általában az Önhöz hasonló értelmű képességűek egyik jellemzője. Igazából azon is csodálkozom, hogy olvasni egyáltalán tud. :-)

csak egy néző:

Köszönöm a figyelmeztetést. Így lesz. További jó olvasást kívánok! :-)

csak egy néző 2015.08.31. 19:04:07

@Herczeg Sándor:
Azt hiszem ez a kommentje egy másik blogról, mindent elmond erről az embernek kinéző lényről.

"És féljél is, mert ahogy elkezdődik a balhé elő lesztek véve"
Ezt már most el lehetne kezdeni, megelőző jelleggel.
Mondjuk azzal a két kis hazaáruló libsi kurvával, amelyik transzparenseket lobogtatott a csürhe vasárnap esti "tüntetésén".
Vagy azokkal, akik a hűtőfurgonban megfulladt 71 idióta halálát felhasználva mécsesekkel felszerelkezve mentek a csürhéhez, hogy "közös ima" (!?!) ürügyén ZAVARGÁST próbáljanak kirobbantani a főváros közepén.
Vagy azokkal, akik lelkesen magyarázzák a csürhének a JOGAIT, de a KÖTELESSÉGEIKET valahogy "elfelejtik" elmagyarázni.
Vagy azokkal az elvetemült gazember politikusokkal, akik a háttérből súgják az instrukciókat a szarházi kis "önkénteseknek". (Szél Betti, Szabó Timi, Gyurcsány Feri felkészül.)"
süti beállítások módosítása