Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

L. (eizzad-e) Simon László?

2015. augusztus 14. - Herczeg Sándor

Bebizonyosodott, hogy nincs értelme tagadni azt, ami néhány kattintással kideríthető. A kérdés már csak az, hogy miért van ekkora kupleráj L. Simon László asztalán, amin most rapid módon kellene rendet tennie.

Vajon mi mozgathatta, amikor kerek-perec letagadta, hogy tulajdonrésze van a családi borászatban? Gyakorló politikusként tudnia kellett volna: állításának percek alatt utánanéznek. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának egyébként korábban is akadtak merész húzásai, leginkább olyanok, amelyek nem növelték népszerűségét. Amikor tavaly úgy vélte, hogy Vida Ildikó NAV-elnök levele akár a postán is elveszhetett, tulajdonképpen a saját portájára piszkított, hiszen a területet ugyanahhoz a minisztériumhoz tartozó kollégája, Németh Lászlóné felügyeli. Nem is beszélve az elhíresült festményügyről, vagy netán a vasárnapi bevásárlásáról írott verséről. A legutóbbi, komikusság határát súroló esete pedig a tulajdonképpen „mindenre jó barackmagok” voltak. A rák megelőzésére és a látás javítására mindenképpen az akkori hírek szerint, de ezt a tények végül nem igazolták. Végül ez utóbbi csapta ki a biztosítékot, s ekkor vonták kérdőre L. Simont a nevét viselő borászat kapcsán, melynek tulajdonrészét simán le is tagadta. Tegyük hozzá, hogy balhé feleségre tolása sem volt túl elegáns húzás. Ugyanakkor ezért maximum vacsorát nem kap, a többi viszont más lapra tartozik.

Több barackmagot fogyaszthatna

Megkockáztatom, hogy az államtitkárnak sűrűbben kellene járnia saját felesége részben saját borászatába. Ugyanis, ha hisz a placebo hatásban, akkor a barackmagok evése miatt jóval élesebben látna, ami ebben a pozícióban nem hátrány. Régebben sem értettem, s most is tanácstalanuk állok L. Simon László kázusánál.

l_simon_bodey_janos.jpg

(fotó forrása: Index Bődey János)

Vajon, ha rögtön bevallja, hogy a barackmag-témát elkúrta – nem kicsit, nagyon – és nem hazudik, hanem karakánul kiáll a hibája után is, mi lenne most? Megmondom. Nem csámcsogna mindenki ezen az ország szempontjából gyakorlatilag irreleváns ügyön és egy-két nap alatt lecsengene az egész. Így azonban Lázár János csütörtöki kormányinfója után nem csupán a hőség okozhat verejtékezést az államtitkárnál, aki nyilván nem arról álmodik, hogy sokkal több ideje lesz hűsölni a pincészetében.

Ha kapkodnak, esetleg levernek valamit

Mégis szembetűnő, hogy még egyetlen ellenzéki párt sem rontott kivont karddal az államtitkárra. Ennek két oka is lehet. Egyrészt a saját soraikban is találnak bőven füllentést nem megvetőket, másrészt még mindig jobb nekik egy sorozható L. Simon, mint egy új, netán megfoghatatlan hivatalnok. Adódhat még az uborkaszezon-verzió is, de nyilatkozó politikus folyamatosan akad, csak gazdátlan mikrofon kell hozzá. Netán várják az államtitkár legújabb aktivitását, s addig nem kívánnak gyorselemzést tartani. Erre fázott rá legutóbb a CÖF is, aki bírálta Sólyom László volt köztársasági elnököt a migránsoknál tett látogatása miatt, s egyetlen józan alak sem ténfergett feléjük, hogy figyelmeztette volna őket: Lévai Anikó is cselekedett hasonlót – neki pedig az a különös ismertetőjele, hogy Orbán Viktor felesége.

Szeptemberben kiderül, hogy ki derül

Jövő hónapban is lesz ok az izzadásra. Minden bizonnyal akkor már nem él a hőségriadó, néhány államtitkárnak azonban biztosan melege lesz inkább, mintsem széke. Ekkorra ígérik ugyanis a kabinet munkájának áttekintését. Azt pedig már barackmagon térdepelve vagy bort iszogatva is kivárjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr567707100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2015.08.15. 16:04:13

"...Mégis szembetűnő, hogy még egyetlen ellenzéki párt sem rontott kivont karddal az államtitkárra..."

Iparági szakértők szerint az ún. ellenzék impotenciájának legfőbb oka, hogy jócskán vannak a soraikban olyanok, akik direktbe vagy családtagjaikon keresztűl olyan gazdasági társaságokban érintettek, amelyek különböző csatornákon állami / EU-s forrásokat vettek igénybe, amelyek különböző okokból bármikor visszavonhatók vagy az érintettek visszafizetésre kötelezhetők.
A jelenlegi kurzus gyorsan világossá tette, hogy nem lesz szégyenlős a teljes (zsarolási) potenciálját bevetni, ha a (tipikusana MSZP-s) képviselők túl sokat bábáskodnak egy-egy ügy körül.

lorantka_а_gall 2015.08.15. 17:15:19

@Punxsutawney Mormota: Ebben nincs is semmi meglepő. Az egész emeszpé úgy tűnik hallgat mint szar a fűben. Mintha kilóra megvették volna őket hogy ne csináljanak semmit, de terpeszkedjenek az ellenzéki oldalon, elfoglalva a helyet.
"Fortélyos félelem igazgat"

Gyorgy Nagy 2015.08.15. 20:01:46

Jolakott segnyaló MANGALICA tünés a kőzéletböl Velence SZÉGYENE.hazudozó tehetsègtelen MEGÉLHETÉSI simon.

Netuddki. 2015.08.15. 20:39:54

Tipikus tolvaj viselkedés. Elkapják a boltban lopás közben, ott a kezében a szajré, de tagad...

grafoguru 2015.08.15. 21:02:36

L.Simon jó elvtárs, sokszor bizonyított. Szerintem marad. Német Szilcsivel együtt szolgáltatják folyamatosan a csámcsogni valót, és akkor senki nem beszél a lényegtelen, fontossággal egyáltalán nem is bíró dolgokról, mint pl. egészségügy, oktatás, korrupció, lopás, Magyarország külkapcsolatai... meg ilyen apróságok.

Leptis Magnaq 2015.08.16. 08:59:51

Az ellenzék hallgatásán én is mindig csodálkozom. Sorra kapják a magas labdát, amelyeket nem csapnak le.L.Simon, és a hozzá hasonló brutálprimitívek jók arra, hogy a baromságaikkal magukra vonják a figyelmet.Már annyian vannak, hogy egy jó stratéga nap, mint nap visszatérve rázós ügyekre, amelyek egyre szaporodnak, jókora kavarodást tudna előidézni a Fidesz soraiban.Arról nem is beszélve, hogyha mindezekre rákérdeznének Lázár csütörtöki szeánszain, hamarosan vesszőfutássá válnának ezek a csütörtökök.

ostvan2 2015.08.16. 09:15:47

@Punxsutawney Mormota: "...Mégis szembetűnő, hogy még egyetlen ellenzéki párt sem rontott kivont karddal az államtitkárra..."
Régóta (a 2010-es választás óta) hangoztatom, hogy a fidesz kilóra megvette a jelenlegi ellenzéket (kivétel Gyurcsány). Egyetértek veled, nem mernek felszólalni, félnek a (pénzügyi) következményektől.
süti beállítások módosítása