Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Vona a Fidesz fegyverével lő vissza

2015. augusztus 08. - Herczeg Sándor

Érdekes eszközzel és módszerrel üzent legfőbb riválisának a Jobbik elnöke. Miközben a Fidesz a migrációs probléma kezelésével a saját térfelén támadta le Vonáékat, addig a Jobbik válaszcsapása éppen a kormánypárt szavazótáborára irányul. Ügyes.

Vona Gábor már a 2014-es választások előtt felismerte, hogy addigi politikai koncepciója vigyorogva elég lesz egy 15-20 százalékos eredményhez, de ha nem változtat az irányon, akkor többet soha nem kap. Ezért kezdte el irtani a gazt, még ha nem is mindig jó kapával és távolról sem gyökerestől. Viszont a kertészkedéssel olyan sajtóvisszhanghoz jutott hozzá, melyhez addig nemigen. Legutóbbi gyergyószentmiklósi szereplése teljesen világossá tette azt a vonalat, melynek mentén a következő időszakban mozogni kíván, ezt azonban még beárnyékolhatják a párt szekértáborához lazán, de mégis kötődő gárdista mozgalom tagjai, nem beszélve a Betyárseregről.

vona_gabor.jpg

Vona Gábor augusztus 7-én Gyergyószentmiklóson

(fotó forrása: mon.hu Veres Nándor/MTI)

A kérdés az, hogy a Bertha Szilvia volt jobbikos parlamenti képviselő által gründolni kívánt új szervezet és a köré csoportosuló szélsőjobboldali erők hol találják meg számításukat. Bertha egyelőre kissé a háttérben van, de a Facebook-on már mozgolódik, célcsoportja pedig könnyedén beazonosítható. A Parlamentből az országos listán elfoglalt rossz helyezése miatt 2014-ben kiesett politikus saját honlapján pozicionálta a Jobbikot, s ebben felvillantotta a lehetséges teret is.

A nemzeti jobbközép néppárt pozíció foglalt. Recseg-ropog ugyan, de őszintén: melyik politikai párttal nem így van manapság? Jön majd a választás előtti 1-2 év, és akkor újra visszaszerzik a szükséges számú, most esetleg elbizonytalanodott szavazókat. Egy perc kétségünk ne legyen, hogy a népnevelés hiánya miatt a választók memóriája továbbra is maximum három hónap. A nemzeti balközép hely még szabad, ez az, ahova a Jobbikot programja egyébként pozícionálná. Azt mindenki tudja, hogy a választásokon a pártnak rengeteg baloldali szavazója volt. Rossz hír, hogy a hamvaiból újra szerveződő MSZP is erre a helyre hajt. Jó hír lehet, hogy a hitelvesztésük olyan mértékű, ami mégis a Jobbik malmára hajthatja a vizet, a keresztény meghatározottsággal együtt. Amennyiben, saját hitelét nem dobja el önként. Szabad már a szélsőjobboldali hely is, de meddig? És mi lesz a Jobbikkal, ha a kormánypártok a választásokra összeszedik magukat, a társadalmi 5-10 százalékos igényre megjelenik a radikális jobboldali párt, és az önként eldobott szélsőjobb pozíció után az irányváltás meghatározatlansága és a baloldal újraszerveződése, összefogása miatt nem képes a balközép helyet sem elfoglalni? Ez egy igen reális jövőkép a mai helyzetben.

Bertha értékelése egészen újszerű meglátás abban a tekintetben, hogy a Jobbikot balközépre tolná be, így saját magának felszabadítva a szélsőjobbos területet. Ha túljutunk azon a sértődöttségen, ami a képviselői hely elvesztésével jár, mindenképpen megállapíthatunk annyit, hogy a Jobbik valóban sok voksot gyűjtött be korábbi baloldaliaktól, elég ha Janiczak Dávid ózdi sikerére gondolunk.

bertha.jpg

Bertha Szilvia, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője

(fotó forrása: atv.hu Facebook)

Mindettől függetlenül a helykeresésben Vona Gábor játssza a főszerepet, hiszen machiavellista technikája eddig működni látszik. Az, hogy Gyergyószentmiklóson még a kormányt sem felejtette el helyenként megdicsérni, rendkívül képletes és szimpatikus lehet azoknak a Fidesz-pártiaknak, akik hajlamosak kissé jobbra ingadozni. A legutóbbi Tárki-felmérés szerinti 45 százalékra rúgó „bizonytalan tábor” meggyőzése ezen felül „Jobbik- jutalomfalat” lehet, s ebből már akár egy komoly eredmény is összejöhet. Vona Gábor nyilvánvalóan abban bízik, hogy amíg a migrációra adott válaszára kapott Fidesz-kommunikáció a saját térfelén garázdálkodik, addig ő egy előre ívelt szabadrúgással veszélyeztetheti az ellenfél kapuját. Azzal, hogy igyekszik a szocializmusra jellemző jegyekkel felruházni a Fideszt, tulajdonképpen nem csinál mást, mint amit Bertha Szilvia a Jobbikkal. A kormánypárt fegyverét próbálja visszafordítani a Fidesz ellen, bízva abban a nem csekély bázisban, amely egy néppárti Jobbikot még akár határesetként el tud fogadni. Nem képezi vita tárgyát az sem, hogy a jelenlegi helyzetben csak a Jobbik esélyes váltópártként működni. Ehhez azonban valóban több kell, mint amit 2014-ben hoztak össze.

A baloldali fragmentáció megmerevedett frontvonala azt is jelenti, hogy nem képesek hatékony üzenetekkel kitörni a lövészárokból, a bevándorlásra adott válaszuk pedig alapjaiban tér el a társadalmi elvárásoktól. Ugyanakkor a Jobbik egyelőre az út elején tart. Ha sikeres lesz Vona Gábor kertészeti tevékenysége, és ahogyan fogalmazott, „kiirtja a náci romantikát”, akkor meglesz az esélye egy szoros választási küzdelemnek. Ha viszont a partvonalra szorított szélsőségesek képesek lesznek önszerveződni, akár Bertha, akár más körül, megoszthatják tágabb bázisukat. Ez lenne a Fidesz számára a legoptimálisabb forgatókönyv, ezért nem lennék meglepve, ha a közeljövőben újabb jobbikos mínuszos hírek kerülnének elő, de azon sem, ha Bertha mozgalmi élete erősebb publicitáshoz jutna a kormánypárt holdudvarához tartozó sajtóorgánumokban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr717690416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz11 2015.08.09. 00:19:23

Remélem a tagság leváltja Vona Gábort. Érdemtelen lett a nemzeti oldal képviseletére, miután minden nyilatkozatában csak nácizni meg elhatárolódni tud, mint egy ballib.

Miután a jobbik megtagadta a nemzeti irányultságot a néppártosodásért cserébe és egy fidesz 2.0-t akar létrehozni, orvbán ügyesen vette észre, hogy a jobbszélen már nincs senki, üres a hely, és a menekült üggyel nyitott a nemzeti oldal jobbszéle felé.
Így a fidesz népszerűsége nőtt, a jobbiké meg zuhan.
Remélem összeáll egy tisztességes szélsőjobboldali párt, akár jobbik tagokból, de már Vona Gábor nélkül.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.08.09. 06:01:02

@Krisz11: És mi a helyzet a dollár hiperinflációjával?

nu pagagyí 2015.08.09. 06:47:56

Remélem egyszer véget ér ez a rémálom. Pszichopaták és cinikus rablók versengenek az atomizált, agymosott és jogfosztott emberekből álló társadalom irányításáért. Ezzel az országgal már mindent meg lehet tenni, mert szorgos munkával kiölték az immunrendszerét, ami az egyének szabadságán, jóakaratán és az állam közreműködése nélkül is létrejövő szolidaritáson és együttműködésen alapult. Az államot totálisan bekebelezte a politikai hatalom és minden egyéni egzisztenciát közvetlenül az állam alá rendelt. Ebben a társadalomban az emberek legjellemzőbb reakciói a félelem, az engedelmesség és a hatalomhoz való törleszkedés, kinek-kinek mentalitása szerint. Ebben a fasiszta jellegű államban már nem értik az emberek, mi az egyéni szabadság, csak azt tudják róla, hogy veszélyes és jól gondolják. Ötszáz év szolgaság megtanította a népet a kussolásra, a képmutatásra és mintát adott a vezető rétegnek arra, hogyan lehet ezt kihasználni saját személyes előnyükre. Horthy és Kádár utódai versengenek a hatalomért.

ogli dzsí 2015.08.09. 07:57:43

@nu pagagyí: 'Remélem egyszer véget ér ez a rémálom. Pszichopaták és cinikus rablók versengenek az atomizált, agymosott és jogfosztott emberekből álló társadalom irányításáért.'

Mennyivel atomizáltabb a társadalom mint 10 éve?

Leptis Magnaq 2015.08.09. 08:11:12

Javaslom a Fidesz, és a Jobbik ki, - és bevonulását Erdélybe. Marakodjanak ott a koncon, mi, élni vágyó kisebbség majd dolgozunk, gyereket nevelünk, boldogan élünk nélkülük, amíg meg nem halunk!

nu pagagyí 2015.08.09. 08:39:50

@ogli dzsí: 10 éve nem feküdt és kelt az ember politikával. Megvoltak az egyéni szabadság terei és az állam mindenhatóságának korlátjai. Azzal foglalkozhattál, amit szerettél csinálni és biztos lehettél benne, hogy a hatalom nem veszi el az egzisztenciádat. Kérem vissza az autonómiákat! A politika takarodjon ki a közigazgatásból és az állami szakmai szervezetekből. Legyen új alkotmány, amely az egyént védi a hatalomtól és nem a hatalmat az emberektől! Ne alattvalók legyünk saját államunkban! Egy szabad országban, szabad emberként akarok élni.

♔batyu♔ 2015.08.09. 08:47:44

@nu pagagyí: Nagyon rossz a memóriád. Éppen 10 éve volt nagyon megosztott a társadalom, véres munkahelyi viták, demokratázás, a média teljes eluralása. 50-50%

Ma a többség eleve elutasítja a ballibsiket, a legtöbb balliberálisok által bírált jobboldali témában társadalmi konszenzus van. Legfeljebb a ballib politikusok nem veszik észre, de mivel úgyis nagyon kisebbségben vannak, nincs semmiféle társadalmi feszültség.

♔batyu♔ 2015.08.09. 08:54:57

Bertának esélye sincs, ahogy általában igaz ez a sértődött, kiugrott, kizárt politikusokra. Nincs tagság, elszigetelt, most az, hogy van egy önálló programja semmit nem jelent, itt tízmillió embernek van önálló programja.

Ez egy bukott politikus és a Jobbik nagyon jól csinálja. Nem képes tömegbázist építeni, megbukik, szépen megköszönik neki, nem tartóztatják. A politika a tömegbázisról szól.

A Jobbik a bevándorlás kapcsán erősítheti pozicióját.

"Egy perc kétségünk ne legyen, hogy a népnevelés hiánya miatt a választók memóriája továbbra is maximum három hónap."

Ez pedig konkrétan egy baromság, nem véletlenül nem tudott ez a csaj bázist építeni. Ha így lenne, akkor már 2014-ben taroltak volna a ballibsik és éppen ennek cáfolata lesz az, hogy Bertának 2018-ban sem lesz esélye, ha csak valamelyik formáció be nem tolja, mint Fodort.

nu pagagyí 2015.08.09. 09:18:17

@♔batyu♔: Engem nem érdekel, hogy te mit gondolsz. Olyan országot akarok, ahol nem is kell, hogy érdekeljen, mert az állam politika mentes, minden polgár állama. A politikusok acsarkodásaival meg csak választás környékén szembesüljön az ember. Azt szeretném, ha mindenki saját erőfeszítésével, kreativitásával boldogulna egy olyan világban, ahol a bizonyítványát nem egy hatalmi grémium állítja ki, hanem maga a piac. A piacot a legteljesebb értelmében gondolom, ahol megjelenik minden, amire kereslet van és ahol csak teljesítménnyel lehet boldogulni.

Én soha nem függtem az államtól, amit elértem, az saját erőmből sikerült. Ezt szeretném folytatni és egy ilyen világban te sem károsodsz, mert te is elérheted, ami tehetségedből elérhető. Baromira nincs szükségem rá, hogy "megvédjenek" az akaratom ellenére. Nem fogadom el, hogy csak két választásom van, amit a hatom kínál, meg a semmi.

♔batyu♔ 2015.08.09. 09:36:41

@nu pagagyí: Engem sem érdekel, hogy te mit gondolsz. Elhiheted, sokan mások sem függtek az államtól 1990 óta, ezért is marhaság amit te leírtál.

"Azzal foglalkozhattál, amit szerettél csinálni és biztos lehettél benne, hogy a hatalom nem veszi el az egzisztenciádat."

Ez pld. konkrétan baromság, Orbánék fenyegetik a postásokat, vagy mi?

Krisz11 2015.08.09. 09:37:39

@♔batyu♔:

"Bertának esélye sincs, ahogy általában igaz ez a sértődött, kiugrott, kizárt politikusokra. Nincs tagság, elszigetelt, most az, hogy van egy önálló programja semmit nem jelent"

Nem akar egyébként önálló pártot felépíteni. Saját mag írta, hogy nincs értelme elkezdeni elölről felépíteni egy pártot a semmiből időt és energiát nem kímélve. Szerinte a tagságnak magától kell visszatérni a jó irányba a jobbikon belül.
Egyszer már megtörtént hogy a cuki/néppártos irányváltás visszapattant a tagságon, de azóta sajnos vonáék erősítették a pozícióikat a párton belül.

ogli dzsí 2015.08.09. 09:43:27

@nu pagagyí: 10 éve pl. ugyanannyira foglalkoztunk politikával, mint ma. Az egzisztenciális dolgot sokféleképp nézheted. A munkanélküliség 2002től folyamatosan emelkedett, megszakítás nélkül. Mi ez ha nem egzisztenciális kérdés? Orbánék adminisztratíve megütötték a bankokat (ezzel persze állások elvesztése is járt), a közüzemi szolgáltatókat, bizonyos láncokat, és még sok mindenki mást, ezzel együtt a munkanélküliség folyamatosan csökken (a közmunkát és a külföldre ingázókat leszámítva is).

De 9 éve pl. sokkal többet foglalkoztunk politikával, mint most.

martineden 2015.08.09. 09:43:59

@♔batyu♔: ...,,"Azzal foglalkozhattál, amit szerettél csinálni és biztos lehettél benne, hogy a hatalom nem veszi el az egzisztenciádat."

Ez pld. konkrétan baromság, Orbánék fenyegetik a postásokat, vagy mi?"...Muhaha hazug fidesz-jobbikos,dohanyarusitas,femhulladekgyujtes,szerencsejatek es kaszino mukodtetes remlik?

ogli dzsí 2015.08.09. 09:53:43

@martineden: 'jobbikos,dohanyarusitas,femhulladekgyujtes,szerencsejatek es kaszino mukodtetes remlik?'

Ezek a világon mindenhol állami koncessziók, azaz az állam osztja le a koncot. Úgyhogy a megítélés is ilyen, aki már nem csináljhatja, utálja a kormányt, aki meg igen, annak tetszik.

Az viszont egyszerü tény hogy a munkanélküliség Orbán bukásától Orbán győzelméig nőtt, utána meg csökkent. És ez sokkal több szavazót érint, mint a játékgépbiznisz/vasazás/kajajegy/cigiárusítás, ahol ráadásul győztesek is vannak, nem csak vesztesek.

♔batyu♔ 2015.08.09. 09:56:26

@Krisz11: Bertát egyszerűen meghaladta az idő. Szerintem meg kellene néznie a Hitler c. filmet, abban jól látszik, Hitler akár legjobb embereit kidobva hogyan épített tömegpártot, majd hogyan építette ki a fél világ megszállására képes haderejét és adminisztrációs rendszerét. Végig konfliktusai voltak saját embereivel, akik nem értették meg, hogy már kevesek.

Szerintem bejön ezt mutatják a közv.kutatások, de kormánypárt ezzel együtt nem lesz, hiszen Orbánék is terjeszkednek Vonáék területén és azrt nekik nagyobb lehetőségeik vannak, továbbá a gazdasági sikerek is Orbánékhoz kötődnek.

Netuddki. 2015.08.09. 09:57:40

"A nemzeti jobbközép néppárt pozíció foglalt."

Na és melyik párt stipistopizta le? Ez nem úgy működik, hogy valaki kijelenti magáról, hogy nemzeti jobbközép párt, inkább pont fordítva. Egy párt céljai, cselekedetei szerint sorolják be. A fidesz e szerint meg inkább posztkommunista maffiaszervezet kategória...

♔batyu♔ 2015.08.09. 09:59:52

@ogli dzsí: Ez így van, mind Európai mind országos értelemben egyedül a gazdasági győzelmeket jutalmazzák.

Gyurcsányék simán kiszolgáltatták az országot és mi lett az eredménye? Eladósodás, magas kamat, a szomszéd országok lesajnáló magatartása (Forduljon az IMF-hez, amikor Gyurcsány a V4-nél talpalt hitelekért) majd a csőd elkerülésére IMF hitel.

Miközben a nemzetközi médiától csak dicséretet kaptak.

martineden 2015.08.09. 10:17:33

@ogli dzsí: ..,, És ez sokkal több szavazót érint, mint a játékgépbiznisz/vasazás/kajajegy/cigiárusítás, ahol ráadásul győztesek is vannak, nem csak vesztesek."..persze,hogy van gyoztes,andy vajna,meszaros lorinc,tiborc es orban rachel stb,stb.A lenyeg ,hogy a fideszmaffiataol semilyen uzletben es foglalkozasban nem lehetsz biztos.Ja a foldmutyit meg nem is emlitettem meg a nyugdijba kenyszeritett birokat.

ogli dzsí 2015.08.09. 10:27:09

@martineden: A lényeg, hogy a fidesz uralmon sokkal többen nyernek, mint a ballib uralmon.

A többi nem számít.

UI: nem kényszerítettek nyugdíjba 1 bírót se, a földmutyi = a szocialista földmutyi korrekciója

martineden 2015.08.09. 10:29:10

@ogli dzsí: Persze emese,persze.Te is kaptal trafikot ,mi? Hazug fidesztroll

martineden 2015.08.09. 10:30:56

@ogli dzsí: ..,,A lényeg, hogy a fidesz uralmon sokkal többen nyernek, mint a ballib uralmon."..ja az osszes minimalberes nyert ,hogy adot fizethet.Szerinted ok a kissebbseg?Hazug fidesztroll vagy.

ogli dzsí 2015.08.09. 10:36:40

@martineden: Hol voltatok amikor szavazni kellett?

martineden 2015.08.09. 10:53:06

@ogli dzsí: Hat igen,ebben igazad van,de ez nem valtoztat azon , hogy a fidesz a valaha volt legkoruptabb,tolvaj bagazst szabaditotta az orszagra,aminek az arat 50 ev mulva is nyogni fogjak az otthoniak.

alfacharlybravo 2015.08.09. 10:58:32

@♔batyu♔: Befektető barát országot csináltak. Miért ne kaptak volna dicséretet?

martineden 2015.08.09. 10:59:16

@ogli dzsí: Idiota fidesztroll,te magad ismerted el ,hogy hazug goreny vagy,a geci gazdaddal egyutt

ogli dzsí 2015.08.09. 11:15:45

Ja és támogatom a 'vadkerítést a gúnyhatárra' c. civil FaceBook csoportot.

ember100 2015.08.09. 12:01:14

@♔batyu♔:
Helló !

Látod , te egy zseni vagy :)
A fidesz nem fenyegette be a postásokat , viszont a trafikokat , földműveseket kaszinókat...... IGEN befenyegette ,
Látod ez van .

♔batyu♔ 2015.08.09. 13:38:52

@martineden: Téged ki a faszom szólított meg faszfej. Te maradj csak a cselédlépcsőn gyurcsánycsicska.

B+, beszáll a pöcs úriemberek közé "vitázni", aztán majd jól eldicsekszik vele, hogy ő idejár vitatkozni azindexre.

♔batyu♔ 2015.08.09. 13:40:02

@ember100: Hogyne a földműveseket. Nézz már rá mekkora része van a GDP-ből a mezőgazdaságnak 2010 óta.

Nyilván félelemből.

♔batyu♔ 2015.08.09. 13:42:24

@alfacharlybravo: Egy országnak nem "befektetőbarátnak", hanem gazdaságilag sikeresnek kell lennie.

Szart értünk a befektetőbarátsággal, ha mindent szarért-húgyért árultak Gyurcsányék külföldieknek.

laci_52 2015.08.09. 13:44:55

Az egész cikk nem más, mint egy fölösleges spekuláció. A valóság az, hogy a Jobbik a Fidesz potenciális szövetségese, biztosíték arra, hogy '18-ban Orbán rossz választási eredmény esetén is hatalmon maradhasson, hiszen akkor koalíciót alkothatnak.

martineden 2015.08.09. 14:23:54

@♔batyu♔: Te idiota fidesz-jobbikos seggnyalo troll.Te vagy uriember?Te faszfej,jo ha 4 faiskolad van,a faluszeli putriban nevelkedtel mint a geci gazdad.Sose leszel uri ember te lunpen proli.Nem kene hazudozni es akkor senki sem szolitana meg,budos fidesztroll.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.08.09. 16:15:36

@♔batyu♔: Ma a többség hány a naracstáliboktól. Még azok is akik nagy hívők voltak.

Tudományos libsizmus 2015.08.09. 16:47:24

@Krisz11:
Vonát megvették a zsidók kilóra.

A Jobbiknak nem elég Vonát kirúgnia. Meg kell akadályoznia, hogy rájuk telepedjenek a liberálisok. Tavaly április után a libsik ugyanis a Jobbikot szemelték ki maguknak mint gazdaszervezetet, amelyen élősködhetnek.

Tudományos libsizmus 2015.08.09. 16:48:57

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:
"Ma a többség hány a naracstáliboktól."

Bocsánat a közbeszólásért, de ezt a világon semmi nem támasztja alá. Az ellenkezőjét inkább.

Tudományos libsizmus 2015.08.09. 16:51:23

@ember100:
Megfenyegette. Azt magyarul úgy mondják. Bírom a libsiket, ahogy még magyarul sem tudnak rendesen, de adják a nagyokost.

Pop40 2015.08.09. 17:08:31

@nu pagagyí:
"és egy ilyen világban te sem károsodsz, mert te is elérheted, ami tehetségedből elérhető. "

:-))))))

Na, asszem ezzel elijesztetted egy életre. :-)))
Más se hiányozna neki, mint hogy azt érje el, ami a tehetségéből elérhető....
:-DDDD

Ez tágabb kategóriában is érvényes. A fideszes maffiát épp az tartja össze, hogy azon kevesek, akik jól járnak vele, azok messze érdemeiken (és nem létező képességeiken) túl jól járnak vele.

Most őszintén: szerinted mit remélhetne egy Tállai, vagy egy Lsimon, de akár egy Mészáros, vagy egy Vida egy olyan rendszerben, ami a képességeiket díjazza?
;-)
Nekik egy esélyük van az életben, az, ami batyu elvtársnak is: foggal-körömmel megvédeni Vitya maffiaállamát.

2015.08.09. 20:30:17

@Krisz11: "a fidesz népszerűsége nőtt, a jobbiké meg zuhan"

Szerintem a Jobbik népszerűsége stagnálni fog. Vona nem számolt azzal, hogy a jobbik szavazóbázisa már nem olyan síkhülyékből áll, akik vegytiszta megrögződéses pártszimpátia alapján fognak szavazni az idők végezetéig, mint a többi betyepesedett posztkommunista söpredék pártok szavazóbázisa. A szavazóik gondolkodnak, számonkérnek, és a tiszavirágéletű népszerűség gyorsan átcsaphat népharagba. A szavazótábora szvsz ki fog cserélődni, a csalódott radikálisok leválnak és új irányt fognak maguknak keresni, helyüket pedig betöltik a csalódott fideszesek, akiknek már nem lesz túl kemény az irányvonal. (márha beszélhetünk a jobbiknál még irányvonalról)

"Remélem összeáll egy tisztességes szélsőjobboldali párt, akár jobbik tagokból, de már Vona Gábor nélkül."

Kicsi a valószínűsége. Szerintem a vadhajtásokból lesz később új jobboldali mozgalom, de arra hogy megerősödjön, és politikailag meghatározó legyen újabb éveket, évtizedeket várhatunk. Köszönjük szépen gábornak, aki felkapaszkodott a radikálisok hátán, és hátat fordított nekik.

ember100 2015.08.10. 19:50:49

@♔batyu♔:
Helló !
Akkor jól értem hogy a többi dologban igazam van ? :)

ember100 2015.08.10. 19:53:54

@Tudományos libsizmus:
Helló !

Ezek szerint igazam van , csak rossz szavakat használtam .
Köszönöm , ennyi elég is :)

ember100 2015.08.10. 19:57:27

@Tudományos libsizmus:
Helló !

Ja és olyan szó sincs hogy libsizmus :)
Helyesen gyökér :):):)
süti beállítások módosítása