Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Öt honatya, aki követte az orbáni családmodellt

2015. július 18. - Herczeg Sándor

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Márton nevű fia 2015-ben született. Ezzel belépett abba a parlamenti klubba, melynek tagjai Orbán Viktorhoz hasonlóan – az Országgyűlés internetes oldala szerint – öt gyermeket nevelnek. Akad köztük olyan is, aki még csak 36 éves.

A kabinetben rögtön az emberi erőforrások minisztere követi a kormányfőt. A 2006-óta képviselő Balog Zoltán előző házasságából három, a jelenlegiből két gyermek született. Életrajzából nem derül ki, hogy az utódok hány esztendősek, de 2012-es miniszteri eskütételekor a legfiatalabbak még igencsak nagy lelkesedéssel fogadták a papa új pozícióját.

balog_2012_origo.jpg

Balog Zoltán családja körében 2012-ben a Parlamentben

(forrás: origo.hu)

Ugyancsak öt gyermekkel büszkélkedhet a korábban két ciklusban is a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöki tisztét betöltő Bányai Gábor. A fideszes politikus 2006-tól Kiskunhalas és környéke egyéni képviselője, a család saját bevallása szerint három évszázada él Jánoshalmán. Nem tétlenkednek: a bőséges gyermekáldás mellett családi gazdaságuk is van, intenzív gyümölcstermesztéssel foglalkoznak feleségével, Móricz Krisztinával.

banyai_bacsmegye.jpg

Bányai Gábor

(forrás: bacsmegye.hu)

Nagyobb publicitást kapott Gyurcsány Ferenc ötödik gyermeke. Az 54 éves DK-elnöknek és feleségének, Dobrev Klárának 2015-ben született meg Márton nevű fiuk. Ezzel együtt a volt miniszterelnök a családi „gyarapodás” tekintetében beérte a jelenlegit: előző házasságából 1988-ban Péter, 1990-ben Bálint látta meg a napvilágot, akiket 1996-ban Anna, majd 1997-ben Tamás követett.

gyurcsany_origo.jpg

Gyurcsány Ferenc Márton nevű fiával

(forrás: origo.hu)

A klub legifjabb tagja a jobbikos Kulcsár Gergely. A mindössze 36 esztendős Hajdú-Bihar megyei honatya szintén öt gyermeket vállalt. 2004-ben Bátony, 2006-ban Villő, 2009-ben Buda, 2010-ben Tibor, 2014-ben pedig Erzsébet világrajövetele okozott örömet neki és feleségének, Pokorni Juditnak. Kulcsár a Jobbik országos listáján szerezte mandátumát, a család a Debrecenhez tartizó Józsán él.

kulcsar_nava.jpg

(forrás: nava.hu)

Ugyancsak öt gyermeket nevel a Parlament egyik jegyzője, a fideszes Tiba István. A fogorvos végzettségű honatya második házasságában él. A 2002 óta - kisebb megszakítással - országgyűlési képviselő volt balmazújvárosi polgármesternek első feleségétől született Kristóf, Gergely és Laura nevű gyermeke.

tiba_index.jpg

Tiba István

(forrás: index.hu)

Mindezzel együtt bőven van még tennivaló, hiszen viszonylag nehéz lesz bárkinek is utolérni a ma már 82-ik esztendejét taposó Mécs Imre volt SZDSZ-es honatyát, aki szintén két ízben nősült és összesen nyolc gyermeke született.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr287636834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2015.07.18. 16:28:51

hmmm.....és még mondja valaki, hogy csakis a zsidók és a cigányok szaporodnak ! :O)))))
süti beállítások módosítása