Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Ha robban a magyar bomba, Brüsszelben is betörik az ablak

2015. június 24. - Herczeg Sándor

Tizennégy óra alatt 668 határsértő, az majdnem percenként egy. A 25-ik órába léptünk.

Az Index ma megírta, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint idén június 22-ig 60.620 illegális migránst fogtak el Magyarország schengeni külső határain, ezen belül a magyar–szerb határszakaszon 60.089 embert. A Magyarországon 2015-ben beadott menedékkérelmek száma ugyancsak átlépte a hatvanezret. Ez az adat jelentősen felülmúlja az eddigieket, és semmi nem utal arra, hogy csökkenne a Magyarországra nehezedő nyomás.

afp.jpg

(a fotó forrása: Index/AFP Robert Atanasovski)

Mindettől függetlenül a kormány nem „felmondta”, hanem „felfüggesztette” a Dublin III. rendelkezéseit, azaz nem tudja – de egyébként pedig nem képes – fogadni további menekülteket. A déli határszakaszon 30 nap alatt 14.923 illegális migráns érkezett, ez majdnem annyi, mint amennyien Csongrádon laknak összesen.

Létezik megtelt csónak

Szeretném világossá tenni: a helyzetre tökéletes megoldás jelenleg még nincs. Megdöbbentő azonban, hogy milyen sokan vannak azok, akik ezt jobb- vagy baloldali szélsőségesként nem képesek érzékelni. Mikor fogják már belátni az érintettek az egyeztetés szükségességét? Mikor lesz végre ebben az országban egy nemzeti minimum, amely felül tud emelkedni önös, ideológiai, netán pártérdekeken? A téma éppen eléggé komoly ahhoz, hogy sürgősségi beavatkozást igényeljen. Kezd ahhoz hasonlítani a dolog, mint amikor a haldokló beteg felett két orvos azon vitatkozik, hogy melyikük végzett elitebb egyetemen. S miközben ezen folyik a polémia, addig nem csak az áldozat rúgja az utolsót, hanem az egész kórház kihal, még azok is, akik csak megfáztak. Meg kellene érteni azt, hogy Magyarország valóban a tűrőképessége határára ért, s ezt nem jelképesen értem. Elég szemlézni a Facebook-on is, ahol egyre nagyobb számban jelennek meg olyan vélemények, melyek bőven túltesznek a kormány kerítéssel kapcsolatos tervén – árkot, aknazárat, golyószórót vizionálnak, s csak a vak nem veszi észre a fokozódó idegenellenességet. Ahogyan azt már korábban ugyanitt megfogalmaztam:

A migránsok által letaposott vetemények ásotthalmi gazdái éppúgy nem kíváncsiak játékelméletekre, mint mi bármennyien, érkezzenek azok habzó szájú, azonnali tűzparancsot is kiadni hajlamos, villanypásztor-párti szélsőségesektől, netán a mindenkit azonnal befogadni képes, a határtól fényévekre élő, klaviatúra-bátor neoliberálisoktól.

Észre kell venni a baloldalnak is: a csónak tényleg megtelt. A hajózás szabályai szerint pedig ilyen esetekben tovább töltögetni az elsüllyedéssel egyenlő. Sokan lesznek – főleg a szélsőjobbon – akik nem fognak megállni és akár drasztikusabb lépéseket is megtesznek. Elég egyetlen szikra és nem nevetséges, önjelölt Irénke nénikkel lesz tele a déli határvonal, hanem jóval őrültebb alakokkal, akiknek pusztán egy érvük van: az ököl.

Az Uniónak lépnie kell

Ha az Európai Unió továbbra is a távolról aggódó bölcs magisztrátust képes eljátszani, akkor létének alapelveit kérdőjelezi meg, s nincs rá szükség. Kemény szavak? Azok. De úgy gondolom, hogy teljes mértékben Magyarországra hagyni a probléma kezelését sokkal durvább. Belátom, hogy a brüsszeli íróasztal fényévekre van egy ásotthalmi tanyatulajdonos kertjétől, de ha nem tudnak az ő fejével is gondolkozni, akkor néhány hónapon belül a bevándorlók már ő lakásuk előtt vernek sátrat. Nem hinném, hogy ezt szívesen megvárnák, ezért lenne nagy tétje mielőbbi uniós lépéseknek. Remélhetőleg ez már nincs messze, hiszen az „EU államfői és kormányfői - az Európai Tanács - éppen arról a tervezetről fognak vitatkozni, amellyel EU-s szinten kezelnék a bevándorlás problémáját. A legvitatottabb kérdés a kötelező „kvótarendszer”, amely 40 ezer Olaszországba és Görögországba eljutott menedékkérőt irányítana más EU-s tagállamokba különböző szempontok – a fogadó ország gazdasági fejlettsége, munkanélküliségi szintje és bevándorlásnak való kitettsége – alapján."

mti.jpg

(a fotó forrása: Index/MTI Kelemen Zoltán Gergely)

A valós veszély még mindig nem a szögesdrót

Legalábbis fizikai megjelenésében nem. Sokkal nagyobb problémának érzem azt a gondolatkerítést, melyen már az egyre több hír által vágott rés és lyuk van. Amennyiben nincs konkrét és megnyugtató megoldás, akkor már nem csupán az eleve rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásoktól kell tartani, hanem az ebből a szempontból átlagpolgárok dühétől is. Nincs olyan ország a világon, amelyik elbírna percenként egy menekültet, s nincs olyan kormány sem, amelyik ezt kezelni tudná.

Senkinek se legyenek kétségei. A kanóc már szinte végigégett a magyar határ puskaporos hordóján, ha robban, akkor Brüsszelben is betörnek majd az ablakok.

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr457570782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2015.06.25. 06:20:09

egy nap, az 60 x 24, azaz 1440 perc, szóval a 668 óra még a fele sincs, vagyis még kétpercenként sincs egy, nemhogy percenként.
ugyanakkor az eloszlás sem egyenletes.

komolytalan...

Furusina 2015.06.25. 06:51:05

Tudomásom szerint az Uniónak vannak programjai, a harmadik világbeli országok (kontinensek) felzárkóztatására, jelentős gazdasági-kereskedelmi előnyök, kedvezmények, segélyek , hitelek biztosításával. Ez a stratégia jelen helyzetben, nyilván nem elegendő, megfelelő. Álláspontom szerint az is tény, hogy a bevándorló, menekült kategória, mára összemosódott, az érkező emberek kevert viszonyok, okok miatt keresnek új hazát. Az is tény, hogy az EU elsősorban gazdasági tömörülés, és nem politikai, valamint 'Közös Piacként' rendkívül sikeres konstrukciónak bizonyult, ezt az utóbb felvételizők száma is mutatja. Mivel gazdasági tömörülés, külpolitikai kérdésekben természetes módon nehézkes, döntésképtelen, amihez az Orbán féle figurák nagyban hozzájárulnak, ennyi független országot nem lehet közös nevezőre hozni egészséges, előrevivő módszerekkel. Az is tény, hogy Magyarországra évi néhány tucat menekültet-bevándorlót fogadunk be, tehát a szokásos fideszes cinizmus, azt állítani hogy a csónak megtelt. Én nem befogadáspárti vagyok, de zavar az állandó kommunikációs trükközés, csúsztatás. A mostanra kialakult lövészárok politika is nagyrészt a kormány kommunikációs trükközéseinek, hajcihőjének tudható be, persze mindehhez a másik oldal rugalmatlansága, hülyesége is kellett. Annak viszont örülnék, ha a híres 'magyaros vendégszeretet' a továbbiakban mellőznénk,mint nemzeti karakter részét, úgymint a 'szabadságszeretet' sem volna célszerű keverni, a fegyelmezetlen, csürhe szellemiséggel tekintve, hogy ha elfogadjuk az orbáni munkaalapú állam, és illiberális értelmezhetetlenség ránk húzását akkor, álláspontom szerint ez a nemzeti mítosz sem áll meg.

Herczeg Sándor 2015.06.25. 08:08:36

@paráznabillegető: 14 óra alatt 668. Ez Ön szerint mit jelent? Azt, hogy 840 perc alatt érkezett 668 ember. Nem azt írtam, hogy 24 óra alatt jött ennyi.

spinat 2015.06.25. 08:14:37

mindez azon a héten, amikor kiderült, hogy mi Olimpiát akarunk. A szerzö tegye már fel a kérdést, hogy miért is fokozódik az idegengyülölet. hogy a menekültek miért az ásotthalmi kertekben sátoroznak. hogy miért is kellett bezárni a debreceni menkülttábort. Abból a hatvanezerböl hány akar Magyarországon maradni? Pláne mitán ezt az emberséges bánásmódot megtapasztalja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 08:34:17

"A legvitatottabb kérdés a kötelező „kvótarendszer”"

Ha ennél többre nem futja az EU-tól, akkor tényleg a szemétdombra vele. Sajnos találó a haldokló beteg fölött egymással veszekedő orvos példája.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 08:36:43

@paráznabillegető:

"ugyanakkor az eloszlás sem egyenletes."

Halálosan komolyan érvelsz, precízen és lényegretörően. Akadémiai székfoglalód mikor lesz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 08:38:46

"hanem jóval őrültebb alakokkal, akiknek pusztán egy érvük van: az ököl."

És ezen nem is csodálkozz. Hovatovább a nemzet megmaradásáról van szó. Na persze nem a mai számok alapján, ott EGYELŐRE MÉG nem tartunk. Na de jól látható a tendencia, ahogy az is, hogy az EU válságkezelő ténykedése abban fog kimerülni, hogy a peremországokra lőcsölik a migránsokat, Így ők "tiszták" maradnak, kb. Pilátushoz hasonlóan.

Béláim! Rátoltuk! 2015.06.25. 09:04:06

Kedves Herczeg Sanyi, amit és ahogy írtál, ez így lényeglátó, okos poszt.

Nem akarom ismételni átgondolt megállapításaid, egy-két körülményt szeretnék jobban kiemelni. (Előtte a gyengébbek kedvéért: e probléma nem bal- és nem jobboldali.)

A bevándorlók/határsértők részéről a (magyar/EU-s) törvények betartását megkövetelni nonszensz. Szükség törvényt bont! Ezt már a rómaiaktól megtanulhattuk.

Ettől a kurzustól másrészt, ezzel a mentalitással, Magyarország szempontjából megfelelő, elfogadható megoldást ne várjatok. Orbánék már többször elárulták az országot (Paks2, Questor és társai), most is csak a saját érdekeik mentén tudnak gondolkodni. Megjósolom: ha az EU nem áll a sarkára, ez lesz nekünk majd a Mohács2.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 11:26:48

Érdekes elolvasni a német kommentelők véleményét a Dublin-3 felfüggesztéséről:

www.focus.de/politik/ausland/eu-ungarn-stoppt-aufnahme-von-abgeschobenen-asylsuchenden_id_4771704.html

Szinte kivétel nélkül helyeslik a magyar kormány lépését.

Ja igen, a németek mind nácik, tuggyuk lyól.

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 11:27:51

@paráznabillegető:
"Tizennégy óra alatt 668 határsértő..."

Ezzel kezdődik a cikk. Tehát még egyszer: 14 (tizennégy) óra alatt 668 határsértő. Einstein.

Ortodox 2015.06.25. 11:32:56

Az EU majd kitalál vmi megoldást úgy jövő novemberre. Addig is mindent meg kell tenni, h ne MO-rá, hanem bárhova máshova menjenek a migránsok.

Minden eszköz megengedett, fegyverezzék fel a lakosságot.

konrada 2015.06.25. 11:35:02

Ha jön az árvíz, akkor gát kell.
Nem elég szólni a világnak, hogy csökkentse a széndioxid kibocsátást, a a folyád felső részén lévő országoknak, hogy fejezze be a fakivágást, telepítse gyorsabban újra az erdőt, és ne akarjon a folyópartján építkezni, ezért azt medencébe terelni, hiszen az árvíz ettől lesz itt egyre nagyobb.

Ha jön a víz gátat kell emelni, mert ha a fentiekből várjuk a megoldást, úgy minket elmos az ár, ők meg legfeljebb sajnálkoznak, és megigérik, hogy majd....

...csak előtte elzárják a határaikat, hogy az elöntött vidékről ne tudjanak az itt maradt pangóvizektől minden féle betegséget elkapó, táptalajukat vesztettek hozzájuk eljutni, ne fertőzzék meg őket, ne vegyék el munkájukat....

...ha jön a víz, gát kell...

Ortodox 2015.06.25. 11:36:20

@Béláim! Rátoltuk!: annyiból hasznos a dolog, hogy az impotens döntéshozás miatt a magyar ballib után az EU vízfej ballibjei is el fognak tűnni.

Európa élére erős császár kell teljhatalommal, mint Putyin v. Obama. Könnyen lehet h Orbán lesz az első.

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 11:38:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az itteni hozzászólásokat is megéri tanulmányozni:
www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-start-der-eu-mission-gegen-schleuser-droht-zu-scheitern-a-1038550.html

Az egy-két Magyarországot elítélő hozzászólásból az egyik magyarországi libsi bérkommentelő. A Spiegel.de-n is aktívak, nem csak az itthoni összes blogon.

A hozzászólások 90%-a helyesli a magyar kormány döntését.

OkoskaTo:rp 2015.06.25. 11:38:20

Megtelt az ország??? Kinézek az ablakon, és bőven van még hely, akár menekültek számára is.
Elárulom, sok ország van, ahol a percenkénti egy menekültnél jóval több érkezik. Például azok, akiken keresztül hozzánk érkeznek. De Afrikában sem Líbia lakossága ürül ki, hanem az van a legközelebb Európához, ergo a többi országból is először ide menekülnek.

Ez a 60.000 menekült itthon 166 lakosonként jelent egy főt. Tömeg?

És ilyenkor mindig tessék arra is gondolni, hogy '56-ban Ausztria számára mi voltunk a menekült csürhe.

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 11:43:49

@OkoskaTo:rp:
Tessék ilyenkor arra is gondolni, hogy a libsik azért ellenezték a magyarok(!) kettős állampolgárságát, mert az úgymond megterhelné a magyar költségvetést (23 millió román, emlékszel). A feka(!) ezzel szemben nem terheli meg a magyar költségvetést. Hát igen, a feka népvándorló már csak ilyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 11:47:20

@Tudományos libsizmus:

"A hozzászólások 90%-a helyesli a magyar kormány döntését."

Nem csodálom, sok német nagyvárosban ők már a saját bőrükön tapasztalják azt, amitől mi szeretnénk megóvni magunkat.

sanyix 2015.06.25. 12:16:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mi megóvjuk ettől magunkat ettől, a fütyisz és a maszop megválasztásával, ami garantálja hogy innen még a magyar is meneküljön :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.25. 12:18:49

@Tudományos libsizmus:

Köszönöm a jó linket, az eredetinél nem is értettem, miért adtad meg.

"A hozzászólások 90%-a helyesli a magyar kormány döntését."

Nem striguláztam, de szerintem több lesz az 90%-nál.

Ami azonban igazán meglepő, az a bevándorlásbarát kommentek rendkívül kis száma. A németek már tudnak, tapasztalnak valamit, amit mi szerencsére még nem.

A kommentek kulturáltabb hangneméről nem is beszélve. Ebből nekem az az eddig is meglévő gyanúm igazolódik be, hogy a "magyar" bevándorláspártiak nem annyira a migránsok mellett, hanem sokkal inkább Orbán ellen óbégatnak. Hogy eközben a befogadásokkal az egész országot tönkretennék, az számukra csekély ár Orbán remélt bukásáért.

sanyix 2015.06.25. 12:29:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ami azonban igazán meglepő, az a bevándorlásbarát kommentek rendkívül kis száma."

Miért meglepő? Az ilyen helyekre általában azok írnak akik szeretnének egy jót fröcsögni. Aki nem, az nem ír. Másrészt pedig a fideszes bérkommenterek nem csak a blog.hu-n tevékenykednek ám ;)

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 12:51:59

@sanyix:
Ez most kivételesen nem jött össze barátom.

Épp az inkriminált cikk hozzászólásai között találhatsz egy magyarországi libsi bérkommentelőt. Megkeresheted, igen könnyű felismerni.

A fröcsögést gondolt át még egyszer alaposan. Épp arról van szó, hogy nincs fröcsögés. Normális hangvételű hozzászólások, amelyek elsöprő többsége támogatja a magyar kormány döntését. Egy libsi újság hozzászólás rovatában.

Persze arról megfeledkeztem, bocs, hogy nektek libsiknek minden "fröcsögés", ami egy centivel eltér a liberális dogmáktól.

sanyix 2015.06.25. 13:06:09

@Tudományos libsizmus: persze hogy találhatok, hiszen ugye mindenki libsi bérkommentelő aki nem támogatja a fütyiszed agymenéseit. Én pl most egy libsi bérkommentelő hangyát láttam :)

"Normális hangvételű hozzászólások, amelyek elsöprő többsége támogatja a magyar kormány döntését."

Normális hangvételben is lehet fröcsögni: "véleményem szerint a fidesz támogatók ártani akarnak a magyar népnek, és ezért támogatják a mindent átható korrupciót, és az adóemeléseket, amelyek cáfolják a pártmédiából hallható sikerpropagandát"
Látod?

"Persze arról megfeledkeztem, bocs, hogy nektek libsiknek minden "fröcsögés", ami egy centivel eltér a liberális dogmáktól." na meg erről beszéltem. Lásd ha beírnék oda, én is libsi bérkommentelő lennék, mert nektek mindenki libsi aki nem ért veletek egyet, és megmondod hogy én mit gondolok.
Tudod én ha úgy gondolnám ahogy te hiszed, nem náczyznának le legalább hetente egyszer a ténylegesen "libsik" ;)

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 13:11:54

@sanyix:
Ez sem jött össze. Leginkább kommunistázni és - figyelj! - újabban tálibozni szokták szerény személyemet a magyarországi libsi bérkommentelők.

Ha egy libsi lenáciz valakit, az amúgy sem jelent semmit, hiszen nekik mindenki náci, aki egy centivel eltér a liberális dogmáktól.

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 13:17:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tavaly áprilisban a Spiegel.de-n is ragozták a 80% 2/3-ának a 60%-át, ami ugye 20%. Többen is, egymást túllicitálva, olyan németséggel, hogy a föld alá süllyedsz szégyenedben helyettük.

A "bennszülöttek" pár reakciójából ítélve totál nem értették, mi a füttyöt számolnak ezek ilyen veszettül. Ezek ott is égetik a magyarokat, hiszen az egyszeri német nem biztos, hogy tudja, kifélék-mifélék ezek.

konrada 2015.06.25. 13:42:49

@sanyix:
2015.06.25. 12:29:43:
Másrészt pedig a fideszes bérkommenterek nem csak a blog.hu-n tevékenykednek ám ;)
Tudományos libsizmus 2015.06.25. 12:51:59
sanyix 2015.06.25. 13:06:09
hiszen ugye mindenki libsi bérkommentelő aki nem támogatja a fütyiszed agymenéseit.

...azért van abban valami báj, ha egy más véleményen lévőt lebérkomentező kikéri azt az ilyen beírása után, ha lebérkomenterezik azt, aki meg vele van egy véleményen.;))

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 14:27:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tegnapi filmélményem.

Az első hozzászóló szomáliai: de jó film, így meg úgy, ő ezt átérzi, bla bla bla.
Első válasz a bejegyzésre: jól van, szuper. Akkor mehetsz is haza.

Csak nem a németek is nácik?

mouratius 2015.06.25. 15:08:43

semmiköze az idegengyűlőlethez, további kétmillio ember araszol eu felé, ugyan ki állitaná meg őket

nemecsekerno_007 2015.06.25. 15:15:18

Jó cikk, a nemzeti minimumra tényleg nagy szükség lenne. Bizonyos kérdésekben nem hogy konszenzus kéne, egyáltalán fel se kéne merülnie, hogy ne azonos állásponton van az összes párt. Amúgy ez az egymásnak feszülés is közrejátszik abban, hogy az embereknek elegük van a pártokból. (az egyik oldal passzivitásnak mondja, a másik nemtom minek)
A másik vetülete a dolognak a problémakezelő-képességünk. Hát az aztán oldaltól függetlenül siralmas, ez meglátszik minden közéleti megnyílvánulásban akár cikkírás, blogírás v. kommentelés az. Ez egy igen komoly versenyhátrányunk, bár az üzleti szektorban szerencsére azért annyira nem rossz a helyzet. Csak hát a szocializációnk, meg az oktatásunk is ezt a "régi" beidegződést tartja fenn. Ezen kéne változtatni, mert ez borzasztó károkat okoz. Van egy angol mondás:
"Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy..."

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 15:18:29

@nemecsekerno_007:
Az angolok aztán legendás problémamegoldók. Az egykori gyarmataik gyarmatosítják őket épp. Közben az EU-s legális munkavállalókra mutogatnak.

nemecsekerno_007 2015.06.25. 15:28:09

@Tudományos libsizmus: hát az angolok azért nem olyan töketlenek mint mi. de ez nagyon sok más népségre igaz. Kádár népének nem kellett a problémákkal foglalkozni :) Nem is tanulták meg.

Tudományos libsizmus 2015.06.25. 15:41:41

@nemecsekerno_007:
Nos, ha végignézek a Budapesten állomásozó angolokon, hát. Európa legnagyobb gyökerei.

nemecsekerno_007 2015.06.25. 15:51:34

@Tudományos libsizmus: :) nem érted a problémát :) meg azt se amit írtam. pont ezzel van gond. Sűlyed a hajó, de mi még azon vitatkozunk, hogy milyen színűre fessük a korlátokat. Értekezünk, elméleteket gyártunk, verjük a nyálunkat.

Aldou Raine 2015.06.25. 15:51:52

Nem rossz poszt még ha egy Fideszes blogon is jelent meg. Bár naiv az egész írás, mert ebben az országban idealizmus egységről álmodozni. Jobb és bal sosem fog egyetérteni. Mondjuk a Fideszes plakátkampánnyal épeszű ember nem is tud azonosulni. A kerítés meg látszat megoldás. Ez a poszt rávilágít az ország és a politikai oldalak megosztottságára a kérdésben:
civilpolitika.blog.hu/2015/06/25/a_fidesz_balliberalis_parharc_allasa_menekult_ugyben

sanyix 2015.06.25. 16:28:56

@Tudományos libsizmus: hát de te mondtad mondtad azt, hogy én "libsi" vagyok! Hogy lehetek, ha eltérek a "libsi" dogmáktól és a "libsik" ezért lenáczyznak? Most önmagaddal vitatkozol? :D

sanyix 2015.06.25. 16:33:29

@Aldou Raine: persze hogy látszatmegoldás. A fütyisz most azért állt rá erre a bevándorlós témára, hogy elterelje a figyelmet a mutyikról, na meg hogy visszahozzon pár szavazót az erősödő jobbiktól. Ennyi az egész.
Ha magyarország érdekeivel foglalkoznának, akkor nem ilyen hirtelen dobták volna be ezt a gumicsontot, mert a probléma nem most keletkezett, na meg ha magyaroszág érdekeivel foglalkoznának, nem kötnének szar üzleteket, és nem lennének híresek a korrupciós botrányaikról ;)
A fütyisz-maszop Questor MSZMP koalíció szarik magyarországra, a lényeg a hatalom amihez cirkusz kell, és hogy minél több pénzt lehessen lenyúlni, amiről megint csak cirkusszal lehet elterelni a figyelmet.

Ortodox 2015.06.25. 16:51:46

@Aldou Raine: ilyen egyetértés sosem volt 90 óta.

Az ország 90%-a jobboldali, fideszes, jobbikos. Az h a baloldal mivel ért egyet, apróbetüs szél jegyzet.

Brix 2015.06.25. 17:42:03

Azonnali cselekvésre lenne szükség, mert közel állunk ahhoz, hogy menekült probléma teljesen szétverje az EU-t. Ha ez így folytatódik tovább, és nem szabnak gátat ennek az embercunaminak, annak beláthatatlan következményei lesznek. Hogyan is gondolják , hogy a kis európai nemzetállamok a több százmilliós afrikai/ázsia országok milliós embertömegeit befogadják? Erre még Európa gazdagabb fele sem képes már , mert ott is rendkívüli terheket ró a lakosságra a a mostani helyzet.
Meg kell határozni a kvótákat és ideiglenesen , de csakis ideiglenesen, a legjobban rászoruló családokat , nőket, gyerekeket beengedni. Az életerős huszonéves férfiakat mind deportálni, oda ahonnan jöttek! Meg kell érteni, ez nem menekült kérdés elsősorban- bár nyilván vannak valódi menekültek is- hanem most érett be Afrika és a Közel-Kelet túlnépesedése. Az 50-es évek óta a Föld lakossága 2,4milliárdról 7,4 milliárdra nőtt. Ez a " felesleg " akar most új hazát találni magának, a gazdag Európában, visszaélve a szofisztikált emberi jogi rendszerrel és az európai szolidaritással.

Aranyi Gábor 2015.06.25. 18:19:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak rá kell nézni a jutyúkra, képesek stadionnyian felállva visítani Elena Petrovna Fischernek, aki 31 éve Krasznojarszkban született... Ő meg képes Némethonban udmurt nyanyákkal fellépni, hogy elaltassa az übermenscheket. Putyin kémje/ügynöke, mint a KGBéla... De legalább tud énekelni... Az oroszok rég nincsenek a spájzban. Némethonban vannak! Azt mondjuk nem tudom, h. Elena hány német énekesnek vette el a munkáját... :)

E.Katolnai 2015.06.26. 05:15:14

egyes segélyszervezetek és menekültügyi megfigyelők szerint az utolsó néhány hónapban több millió afrikai mozdult ki hagyományos életteréből, hogy az ígéretföldjére (Európába) jusson. A nagylétszámu útrakelés az európai országok gyenge hozzáállásának eredménye, mivel az uniós hajók a Líbiai partoknál cirkálva tízezresével mentik ki, majd viszik Európába a hasznavehetetlen afrikaiakat. Jaj Európának, ha az özönt nem tudja megállitani

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.26. 15:10:39

@E.Katolnai:

Európa egyelőre arra sem képes, hogy szembenézzen magával és kijelentse: nem akar és nem is tud több menekültet befogadni, milliókat meg végképp nem. Csak ugye ehhez nyíltan és világosan fel kellene adni a szép liberális és emberbarát elveket, ami még nekik is nehezen megy - pedig náluk nincs olyan nemzet- és Európa-ellenes ellenzék, mint nálunk, cserében viszont van már némi tapasztalatuk a bevándorlás és a multikulti áldásos hatásairól.

Pedig az EU előbb-utóbb úgyis kénytelen lesz hermetikusan lezárni a határait. A kérdés csupán az, ezt vajon egymillió vagy tízmillió "menekült" befogadása után teszi meg. Ahogy az EU tehetetlenségét és döntésképtelenségét az eddigiek után ismerni lehet, megvárják, amíg kezelhetetlenné válik a helyzet, vagyis amikor már túl késő lesz.
süti beállítások módosítása