Mert a politika is lehet érdekes

PoliPraktika

PoliPraktika

Igen, Lázár János tényleg ilyen.

2015. április 01. - Herczeg Sándor

Az Index csapata elkísérte Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert legutóbbi hódmezővásárhelyi fogadóórájára. Azóta azon csodálkozik a fél internet, hogy ez a politikus "úgymond" másik arca. Pedig nem. Hódmezővásárhelyen - ahol már negyedjére választották meg - mindig ilyen. Gyakorlatilag 2002 óta. Sőt, tavalytól még jobban, de erről már korábban is írtam.

A hódmezővásárhelyiek cseppet sem lepődnek meg azon, ha képviselőjüket biciklivel látják közlekedni. Tévedés lenne tehát azt hinni, hogy Lázár egy UFO, aki néha leszáll az alföldi város főterére és pápaként áldást oszt. Éppen ezért vicces, de tulajdonképpen sok más politikust nézve inkább tragikus, hogy a Cívishír mennyire kiakad mindezen, s egy ilyen cím után - Lázárt az év politikusának! - ezt írja le:

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter megengedte az Index stábjának, hogy elkísérjék képviselői fogadóórájára egyéni választókerületébe, Hódmezővásárhelyre. Hogy a stáb kedvéért vágta ki a rezet Lázár, vagy egyébként is ilyen, nem tudjuk, de egy biztos: a magyar politikusokat kevesebben utálnánk, ha mindig ezt látnánk tőlük.

lazar.jpg

Lázár János a hódmezővásárhelyi képviselő-testület ülésén

(a kép forrása: hodmezovasarhely.hu)

Szeretném eloszlatni a portál gyötrő kételyeit: ahogyan azt az Index hanganyagában is elmondja Lázár, tizenhárom éve tényleg folyamatosan megtartja fogadóóráit, s ha a videót élesebb szemmel és füllel figyeljük, név szerint szólít meg a fórumra érkezők közül többeket is. Egyébként a dolog valóban roppant egyszerű, még akkor is, ha sokaknak hihetetlen.

Ez a dolga.

Csupán azért, hogy még nagyobb legyen az állak leesése. Amikor miniszter lett, elment a választókerületéhez tartozó összes (19 van belőlük) település közgyűlésére tájékozódni, valamint felmérni az igényeket. A vásárhelyi testületi üléseken azóta is rendszeresen jelen van, de eljár lakossági fórumokra is mindenhová. Ezért aztán valóban csak a messziről jött embernek megdöbbentő, hogy újra és újra mandátumot nyer. Lehet, hogy ez a hozzáállás máshol ismeretlen fogalom, de leírok ismét egy lényeges dolgot.

A választók ezt igénylik, ezt várják el.

Hiba lenne azt képzelni, hogy a hódmezővásárhelyi, a makói, vagy éppen a földeáki szavazót érdeklik az országos politikai csatározások. Sokkal jobban foglalkoztatja őket példának okáért a helyi iskola vagy óvoda helyzete, az utak állapota és a csatornázás állása. Mivel Lázár János annak idején a legendás Rapcsák András polgármester és honatya mellett tanulta ki a "szakmát", nagyon jól tudja ezt, s ezeken a fórumokon valós problémákat igyekszik orvosolni politikai felhang nélkül. Helyben erre van szükség.

Inkább azon lepődöm meg, hogy ez másoknak meglepő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polipraktika.blog.hu/api/trackback/id/tr757327966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása